🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 ما بايد از وضعى كه داريم خارج شويم. از فكرى كه داريم خارج شويم. همه چيز هم سر جاى خودش هست، نه اینکه از گرسنگى بميريم، نه! غذا خوردنمان میشود غذا خوردن سر سفرهای كه خدا حضور دارد؛ الله اكبر!
تا انسان غذا برايش میآورند به سجده میافتد! چون غذايى است كه خدا برايش فرستاده؛ اين هم دست، دست مخلوق خداست.
فلذا فرموده: من همه چيز را آفريدم. تو را هم آفریدهام برای اینکه مرا بشناسی.
۸۹.۱.۱۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
202030_750141028.mp3
1.03M
📆 سالروز وفات مرحوم ملاعباس تربتی (حاج آخوند)؛ (۱۷ شوال ۱۳۶۲ق=۲۴ مهر ۱۳۲۲ش)
💠 جریان شنیدنیِ رحلت مرحوم ملاعباس تربتی از کتاب فضیلتهای فراموش شده
✅ ️مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 «أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ (۲۴) تُؤْتِی أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا»؛ ( #ابراهیم علیهالسلام:۲۵)
🔹 انسان همانند یک نهالی، درختی، گلبنی، اساس زندگی و حیات او بر یک مطلب بسیار مهمی تأسیس شده، که خشت اول ساختمان فرد و اجتماع بر اوست. تمدنها ناشی از اوست. علوم و اطلاعات ناشی از اوست. همه چیز انسان طفیل و شاخ و برگ آن ساقهی محکم و درخت طیبه و پاکیزه است. و آن اعتقاد به خدای جهان است.
این اعتقاد به قدری عظمت دارد که دربارهاش فرمودهاند: «کلِمةُ لا إله إلّا الله حِصنی»؛ این شعار توحید که جز خداوند متعال کارهای در جهان نیست، این پناهگاه است. انسان هم نیاز به پناهگاه ظاهری و هم معنوی دارد و مایهی اطمینان میخواهد. حیوانات اینطور نیستند. لانهای پیدا میکنند، علفی یا صیدی پیدا میکنند، دیگر حواسشان جمع به خودشان و زندگیشان است. اما انسان است که یک اطمینان خاطری لازم دارد. میخواهد زندگیاش را، عمرش را، حیاتش را، ببیند بر چه پایه و اساسی قرار دارد.
۸۴/۶/۲۸
☑️ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 کسب معرفت و شناخت و محبت الهی
🔹 ما باید هدفمان را این قرار دهیم که تا آخرین نفس در راه تمکن دادن و جایگیر کردن معرفت الهی و محبت الهی در وجود خودمان کار کنیم و بدانیم که این امر یک چیزی نیست که با تحصیلات درست شود، با عبادات درست شود. همهی اینها اجزای این کارند، ولی کافی نیستند.
باید توسل، ناله، فریاد، خدمت به خلق، احسانها، و هر چه که قابل انجام است، انجام دهیم، شاید یک بویی از این مسائل بیریم.
در مناجات شعبانیه یک جملهاش هست که خدایا من مأیوس نیستم که در مسألهای که عمرم را در آن صرف کردم مرا محروم کنی.
عمر انسان اگر بخواهد عمر گربه و موش حساب نشود، آن چیزی است که در این راه خرج میشود. از وقتی میفهمد خدا دارد و نمیشناسد او را، باید بیافتد در جادهی شناخت او تا دم مرگ.
حالا هر چه قسمتش شد، شد؛ دیگر این تقدیرات دست ما نیست. ما نمیدانیم پیش خدا چه ارزشی داریم و اعمال ما نزد او چه ارزشی دارند و چه نتیجهای بر آنها بار میشود. برنامه این است.
۸۲.۱.۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 اهل ذکر
🔹 ما باید روش فکری برای خودمان ایجاد کنیم که مانع از سهو و نسیان باشد. سهو و نسیان را مرتباً در ما ضعیف کند تا به جاییکه اهل ذکر بشویم. یک وقتی از مرحوم امام رضوان الله علیه پرسیدند شما همدان بودید با مرحوم آخوند ملاعلی همدانی برخورد داشتید؟ ایشان فرمود: بله. واقعاً یک آدم متذکری بود. کلام ایشان من یادم است که فرمود: متذکر.
♦️ آدم نمیداند متذکر یعنی چه! یعنی همین. یعنی یک کسی است که راهیکه باید سیر کند، دائماً جلوی چشمش است و غافل نمیشود. درس میگوید در آن پوشش، حرف میزند در آن پوشش، خور و خواب و وسائل خانوادگی و تهیه و رفتن و آمدنش همیشه در آن پوشش است. همیشه در یادش است که چی هستم، چه کاره هستم، به کجا میروم، چه خواهم شد؛ یکمرتبه هم مرگ میرسد یا تصادف یا بیماری یا سکته، دیگر اصلاً نمیفهمد نزع روح چه بود، احتضار چه بود، جان کندن چه بود، یکمرتبه خودش را در آن صفا و راحتی و نعمت و گلشنهایی که دیدنی نیست و شنیدنی نیست، مییابد. این میشود هدف آفرینش.
🔸 دنیا برای چه ساخته شده؟ بشر برای چه ساخته شده؟ برای این موضوع که در این باغچه، در این دنیا، این هستهی سعادت کمکم رشد کند و جهان آتیه را تحویل صاحبش بدهد.
🤲 خدا انشاءالله به آبروی امام زمان علیهالسلام به همه توفیق بدهد.
[ تاریخ سخنرانی سال ۱۳۷۶ ش]
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔹 «وَ لا تَجعَل لِلشّيطانِ علی عقلی سَبيلا»¹
بندهی ملتفت به اين مسائل در حال #تضرع و اشک ريزان، با دل شکسته در سحرگاه شب جمعه، از خداوند میخواهد که آفت بيماری های درونی و سلطه و استيلای شياطين را بر عقل ما، از ما دور بساز، که بدون توجه به خواست تو از خلقت، تنها به اعتراف به تو، اکتفا نکنيم و در پی اطلاع از خواست تو بر آييم.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
__
۱) [ مفاتیح الجنان، دعای سحر جمعه]
@seyedololama
#شروط_طلبگی
🔺 انسان از صبح که بلند میشود و پای درس و کلاسی میرود در همان حال حواسش به این باشد که این استاد که دارد صحبت میکند، کیست؟ از کجا آمده؟ چه شده که ما آمدهایم اینجا و او برای ما صحبت میکند؟ چقدر خرج شده در زمین و آسمان تا این کلاس برپا شده؟ بنابراین باید قدر این کلاس دانسته شود به این صورتکه آنرا نعمت الهی بدانیم. ولذا باید «بسم الله الرحمن الرحیم» او را وارد کلاس بکند. وقت خروج، «الحمد لله رب العالمین» از درون و عقل و قلبش تراوش کند؛ چرا که این استاد، نیم ساعت، یک ساعت تنفس کرد از نفسی که خدا به او داد؛ پس ما مهمان خدا بودیم، تحت تعلیم خدا بودیم، ولو اینکه استاد خودش نداند.
🔹 این روش اقلّ اقلّ زندگی طلبگی است: به فکر فرورفتن و هیچگاه از این فکر خارج نشدن!
۸۹.۱.۲۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 امام در اول اربعین فرمود: لشکر جهل را از درون ما بیرون کن و جنود و لشکر عقل و رحمت را جایگزین کن.
تعبیر به جند و لشکر و سپاه به خاطر این است که عین یک حمله، هجوم، جنگیدن، زخمی شدن، زخم زدن، همین راهها در آن هست که آدم بخواهد مثلاً یک صفت بدی از خودش دور کند یا یک صفت خوبی را به جای آن بنشاند، جان آدم کنده میشود. بالا میآید. گاهی میشود به سال میکشد، یک سال، دو سال، سه سال، که آدم با یک زشتی از زشتیهای خودش مبارزه کند یا یک نقص اخلاقی از خودش را برطرف کند و اینطور چیزها.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 امام صادق فرموده سوره فجر مال جد ماست و مال شیعیان آن حضرت است.
"ای سرت سِرّ انا الله سنان جلوه طور"
🔹 این درجاتی که حضرت موسی، حضرت عیسی، انبیاء دنبالش بودند و ترویجش میکردند، همه را امام حسین در ساعت آخر نشان داد. یعنی آن این بود که شش دانگ وجودش از تجلیات الهی برق میزد. والا چه کسی می تواند که بچه، دختر، خواهر، همسر اینها را در خیمه بگذارد و بیرون رو به لشکر بیاورد. چه دلگرمیای دارد؟ با خدا بود. اصلاً جز توحید چیزی نمیدید راضِيَةً مَرْضِيَّةً.
🔸 شیعه وقتی است که تصمیم بگیرد که از جلسهای که در مورد سوره والفجر شرکت کرد و فهمید که این آیات قرآن مصداق اکبر و نمایش کاملش را حسین بن علی در روز عاشورا داده، دنبال این مرامها را بگیرد و تصمیم بگیرد که یا اباعبدالله من در جلسه تو با تو هم عهد شدم که تا دم مرگ رضایت خدا را از دست ندهم. هر چه که خدا را انجام بدهم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🗓 به مناسبت سالروز صلح امام حسن مجتبی علیهالسلام
این جملاتی که میخوانم ترجمهای است که مقام معظم رهبری مدظله العالی از کتاب صلح امام حسن علیهالسلام ذکر کرده که حضرت علی علیهالسلام از دست اینطور مردم وحشی آدمکش برای غنیمت و شهوت، چقدر رنج میدید. حضرت علی علیهالسلام به قشون و لشکر خودش خطاب میکند که:
ای مرد نمایان نامرد، ای همفکران کودکان که هنوز فکرتان از کودکی درنیامده. هنوز مثل یک کودکی که شیرینی میبیند و مهلت نمیدهد و بر رویش میافتد، بر پول و درآمدی میافتید. که از شام برایتان نوشتهها میآید که اگر دست از نصرت علی علیهالسلام علیه ما بکشید فلان مقدار میدهیم.
معاویه گاهی برای سرداران لشکر امام حسن علیهالسلام علاوه بر وعده مالی، وعده یکی از دخترانش را میداد.
ای فکر شما چون خواب مشوش کودکان و اندیشه عروسان حجلهنشین! عروس وقتی شب اول به حجله میآید همهاش به این فکر است که نقصی در مال و جهیزیه و خانه من پیدا نشود. شما قشون منِ امیرالمؤمنین بیش از این مسلمانی پیدا نکردهاید!
کاش شما را نمیدیدم. (اینکه میشنیدید حضرت شمشیر که خورد فرمود الآن فُزتُ برَبِ الکَعبَة، خوشا به حالم که دیگر نجات یافتم، به خاطر این است.)
کاش شما را نمیدیدم و نمیشناختم. وه که چه آشنایی ندامتبار و غمانگیزی! مرگ بر شما!
ببینید ما الآن میگوییم مرگ بر اسرائیل، حضرت علی علیهالسلام به مخاطبینی که پای منبر و لشکرش بودند اینطور میفرمود. مرگ بر شما که دل مرا به درد آوردید.
- همه جانها فدای آن دل دردناک. صلی الله علیک یا صاحب الزمان. ای بقیة الله دل مبارک جدت خیلی آزرده شد. از خدا بخواه که ما مثل آنها نباشیم.-
مرگ بر شما که دل مرا به درد آوردید. سینهام را از خشم مالامال کردید. از دست شما سینهام داغ شد. جام اندوه را جرعه جرعه در گلویم ریختید. با نافرمانی و سست عنصری نقشه مرا باطل کردید. من میخواستم نه تنها عرب را، کوفه را، بصره را، بغداد را، بلکه میخواستم جهان را اصلاح کنم. اصلاً من در این نقشه بودم که جهان باید اصلاح شود. شما نگذاشتید که حتی یک مجلس دل من خوش باشد. همهاش غم روی غم و همهاش غصه روی غصه. خطبه ۲۷ فیض اگر بخواهید این مطالب در آنجا آمده.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#شروط_طلبگی
🔺 در نهج البلاغه در یکی از کلمات مختصر و کوتاه در انتها یک شخصی از حضرت سؤال میکند؛ حضرت میفرماید: «سَل مُتِفَهِّماً (یا تَفَهُّماً) لا تعنُّتاً» سؤالت را ببین برای چیست؟ اول فکر کن بعد سؤال کن.
👈 چرا؟ برای اینکه اگر فکر نکرده سؤال کنی نفس اماره در سؤال دخالت میکند. این سؤال، سؤال برای فهم نیست. یک غرض مادونِ فهم، پایینتر از فهم مثل اظهار علم، مثل جدل کردن مثل خودنمایی کردن و... خیلی حسابها در آن میآید. تفهم که نبود فهم نمیآید. چون میشود ما کلاه سر کسی بگذاریم، یک معلمی کلاه سرش بگذاری یک مطلبی دربیاوری، ولی نمیشود سر ملائکه کلاه بگذاری. و تا علمی را که فرشتگان مجرد ملکوتی القای به نفس نکنند انسان دانش واقعی پیدا نمیکند. بقیهاش هم حرف و صحبت و غرور است. و لذا استکبار هم انسان را بادکنکی بار میآورد، متشخص میداند و اینها همه آثار جهل است.
🔹 پس شرکت در کلاس درس طلبگی دانشجویی همه اینها به دو صورت است. گاهی انسان واقعاً خودش را نیازمند به علم میداند؛ آن وقت درصدد تحصیل علم برمیآید. آن وقت اگر به او گفتند شرط علم این است که صبح نمازت را خوانده باشی باور میکند و میخواند. برای اینکه آن فرشته بو میکند یا میفهمد که از این سؤال که اصلاً هنوز از ذهن تو بیرون نیامده برای چه آمده و غرض تو چه بود و کلاه سر او نمیرود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 وَإِذْقالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَة إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَليفَةً (بقره، 30)، برخی تصور میکنند که در این آیه انسان به عنوان جانشین خدا در زمین معرفی شده، در صورتی که آیه راجع به انسان نیست، بلکه راجع به فردی از انسان است. نه اینکه انسان حتماً خلیفه خداست. این همه انسان جهنمی که خدا در قرآن لعنت کرده یعنی خلیفه خودش را لعنت کرده؟!
🔸 بنابراین آیه در شأن انسان وارد نشده. چون که در بعضی از آیات فرموده که بعضی از مردمان هستند که اینها: لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْيُنٌ لا يُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا يَسْمَعُونَ بِها أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبیلاً (اعراف،179)، دستهای از انسانها آنقدر پست و حقیر و زشت کردار میشوند که حتی حیف است که بگوییم آنها چهارپا هستند و مثل چهارپایان هستند. بَلْ هُمْ أَضَلُّ مثل صدام و مثل این مقامات صهیونیستها و مثل اینها که کارهایی میکنند که حیوانات نمیکنند. پس بنابراین از حیوانات پستتر هستند.
🔹 پس برای انسان مدالی به عنوان خلیفه الهی نیست. انسان موجودی است که یک طرفش اسفل السافلین است و یک طرفش اعلی علیّین است. تا خودش چه بخواهد و چه بکند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 همزمان با حلول ماه ربیعالثانی
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بهجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتىاش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
#شروط_طلبگی
♦️ اگر انشاء الله شما هم سال دیگر به درس کفایه رسیدید، یک وقت در درونتان این فکر پیدا نشود که من هم درباره فلان چیز در اسلام یک رسالهای بنویسم. فلان چیز در اسلام خیلی کار بزرگی است. باید افراد خاصی با پنجاه سال زحمت، آن هم با یک استعداد خاص بسیار عالی مثل استعدادهای مرحوم علامه طباطبائی، مرحوم امام، و اینطور افراد آن هم تازه با مراجعه به کتابها. شاید در کتابها آدم به زحمت چیزی پیدا کند که جای دیگر نیست، جای دیگر پیدا نمیشود. مراجعه میکنند، مطالعه میکنند بعد یک اظهارنظری میکنند.
🔻 مقالهنویسی، کتابنویسی، به این آسانیها کار طلبه نیست تا مگر انشاءالله یک دورهای از علم و یک دورهای از تقوا و عمل و اینها را بگذراند، آن وقت امیدواریم که توفیق پیدا شود.
چیزی که من دربارهاش خیلی اهمیت میدهم و شما هم بپرسید و سؤال کنید، این است که روی هیچ یک از گفتارهای بنده هم تکیه نکنید. چون بنده هم مثل شما هستم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 روایتی از تحف العقول نقل شده:
"الْعِلْمُ خَلِيلُ الْمُؤْمِنِ (یعنی دانش همسر مؤمن است.) وَ الْحِلْمُ وَزِيرُهُ وَ الْعَقْلُ دَلِيلُهُ وَ الْعَمَلُ قَيِّمُهُ وَ الصَّبْرُ أَمِيرُ جُنُودِهِ وَ الرِّفْقُ وَالِدُهُ وَ الْبِرُّ أَخُوهُ وَ النَّسَبُ آدَمُ وَ الْحَسَبُ التَّقْوَى وَ الْمُرُوءَةُ إِصْلَاحُ الْمَالِ."
🔸 طبق عبارت "النسب آدم" برخی تصور میکنند: همه انسانها برابر تلقی شدهاند؛ چون همه فرزندان آدم هستیم. ملاک برتری افراد فقط فضیلت و تقواست. آیا همه انسانها باید برابر تلقی شوند؟ پس این همه آیاتی که درباره نفاق وارد شده، درباره کفر وارد شده، درباره اینکه پیامبر! "جاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنافِقِينَ وَ اغْلُظْ عَلَيْهِم" (توبه، 123) و اینطور چیزها ودر آیاتی دارد که «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلّ» (اعراف، 178) عدهای هستند که اینها شرافت انسانی را از خود دور کردهاند و در سطح انعام بلکه پایینتر از انعام و چهارپایان قرار دارند، این "همه انسانها برابر تلقی شدهاند" را به دست افرادی بدهیم که به آنها ایراد اخلاقی مذهبی داریم، میگویند خوب اینها را امامتان و قرآنتان گفته! در حالی که ما باید تمام عبارات و آیات را با هم جمع کنیم آن وقت ببینیم که آیا انسانها برابر تلقی شدهاند یا نه، میزان دیانت است؟
🔹 حالا این تقوا که ملاک برتری افراد است، این یک حرف است؛ اما اصلاً افرادی افراد انسان نیستند. اینها مار و کژدم اجتماعاند. آنها نباید از این عبارت نتیجهگیری بکنند.
بهترین بیانات را در این موضوع مرحوم شهید مطهری کرده است. در اول حکمتها و اندرزها در درس اول و دوم ایشان میگویند اصلاً معتقد شدن به خدای جهان، اول شرط انسانیت است. اگر کسی حتی این را هم قبول ندارد، این اصلاً انسان نیست. او فقط شبیه یک موجود دوپاست.
♦️ پس این باید طوری در کلاسها و گفتارها و نوشتارها طرح شود تا این که این بحث روز ما اصلاح بشود که در مطبوعات و این جاها این حرفها را منکر شدهاند و گفتهاند: این حرفها را ما قبول نداریم. همه انسانند، همه برابرند!
بهائیت در این مملکت که سرتاپایش جاسوسی است و از راه جاسوسی هم تأسیس شده، نه اعتقادی است که بشود رویش منطقی پیاده کرد و نه اخلاقهایی که موافق انسانیت باشد و نه ناموس پرستی در آن هست. اینها از هر کجا سر دربیاورند، در هر کلاسی باشند در هر حرفه و جایی باشند، اینها ننگ هستند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 تربیت نفس
🔹ما بدون ریاضت تربیت شدیم. انسانیت بیریاضت نمیشود. ما باید اول صبح بگوییم: پدر ما که پیر است، نباید به نانوایی برود. مادر ما که پیر است، نباید رختشویی کند. لباسمان را بشوییم، نان سنگک را خودمان بگیریم. بیاوریم و جلوی پدر و مادر بگذاریم.
وقتی ما اینطوری نشدیم، بنابراین ریاضت میخواهد برای سلامتی روح که این طمعکاری و این خوشگذرانیِ نابجا از ما رفع شود. به این میگویند ریاضت. نه اینکه ریاضت یعنی اینکه به هندوستان بروید. آنجا در درختها زندگی کنیم و غذا نخوریم و آب نخوریم. #ریاضت یعنی در همین منزل، اسلام بیاید. احکام اسلام بیاید، دستورات اسلام بیاید.
۹۳٫۸٫۱۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌸🌸🌸 ولادت با سعادت حضرت عبدالعظیم حسنی را به پیشگاه مقدس امام زمان علیهالسلام و خدمت همه دوستان و شیعیان حضرتش تبریک عرض مینماییم 🌸🌸🌸
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 اهمیت ایمان
🔹 آدم نمیداند ایمان یعنی چه؟ خیلی از شما الآن از فلان دانشجو یا دانشآموز سال آخر بپرسید کدام کار در دنیا بهتر و فاضلتر است؟ ببینید آیا میتواند جواب دهد که مهمترین کار، یک کار قلبی است.
همانطور که قلب انسان باید سواددار بشود؛ همانگونه هم باید محبت دار شود. باید ایماندار بشود و این خیلی مشکل است. در قرآن آیاتی دربارهی ایمان آمده که اگر یأس و مأیوس شدن حرام نباشد، امثال بنده اصلاً باید از ایمان خودمان مأیوس شویم؛ چون یکی از علاماتش این است که انسان نسبت به خدا و رسول بیشتر از خودش، جان و فرزندان و مال و اموالش علاقه داشته باشد. وقتی بیشتر علاقه داشت، اگر در خطر قرار گرفت، مال و خانواده و جانش را فدا میکند. این معنی ایمان است. خوب آیا اینطور مسائل همینطوری به دست میآید؟ همین که ما فرزندمان را فرستادیم و دیپلم گرفتند، از ایمان هم چیزی گیرشان آمده؟ بعد که رفتند دانشگاه آیا مؤمن شدند؟ اینها اصلاً دو بحث است، دو کتاب است، دو رساله است، دو صحبت است و با هم ارتباطی ندارند. اینکه خدا ایران ما را تا به حال نگه داشته باید ببینیم برای چه بوده. از برکت چه بوده؟ از برکت امام رضا علیهالسلام بوده؟ از برکت حضرت عبدالعظیم بوده؟ وإلّا شما همین آیهای که میفرماید: «قُل اِن کُنتم تُحبّونَ اللهَ فَتَّبِعونی یُحبِبکُمُ اللهُ»¹ یا این آیه: «قُلْ إِنْ كَانَ آبَاؤُكُمْ وَأَبْنَاؤُكُمْ وَإِخْوَانُكُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ وَعَشِيرَتُكُمْ وَأَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا أَحَبَّ إِلَيْكُمْ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَجِهَادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّى يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ»²؛ که خلاصه میفرماید: هرگز ایمان ندارید مگر اینکه خدا و رسول پیش شما محبوبتر از همهچیز باشد که اگر اینگونه نباشد، خدا تهدید کرده است؛ فلذا اینها خیلی کار مشکلی است. مشکل آن این است که ما به آن اهمیت نمیدهیم!.
۸۴٫۱۱٫۲۸
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #آل_عمران :۳۱]
۲) [ #توبه :۲۴]
@seyedololama
🔺 "دخل العباسیّون علی صالح بن وصیف، عندما حُبِسَ ابومحمد علیهالسلام فقال له ضیّق علیه"
عباسیون یک گروه درباری طاغوت صفتِ شراب خوارِ خوش گذرانی بودند که وجود ائمه و عبادات آنان برای اینها خوار در چشم بود. چون مردم، پاکی و طهارت و تزکیه را از اینها میدیدند. امام حسن عسکری علیهالسلام تزکیه نفس چنان به همراهان خودش نشان میداده که اینها بالاترین دشنام برای آنان بوده، که در دورهای که اینها میخواهند زندگی کنند و خور و خواب حیوانیتشان را روز به روز بچربانند، یک کسی باشد که وقتی در زندان از او مطلع شوی، زندانبان بگوید شبش نماز و روزش روزه است.
🔸 این است که اینها آمدند به زندانبان و مامور زندان توصیه کردند، دستور دادند و گفتند: "ضیِّق علیه و لا تُوَسِّع" نگذار که این راحت باشد، بلکه این سرگرم به مشکلاتش بشود که دست از عبادتش بردارد.
🔹 "فقال صالح ما اصنعُ به فقد وکّلتُ به رجلینِ شرَّ مَن قدَرتُ علیه" گفت چی میگویید به من! من دوتا از بدترین موذیها و شرورها در زندان آوردم که با او باشند، "فقَد صارا مِن العِبادةِ والصّلاةِ إلى أمرٍ عظيمٍ" عوض شدند اینها به طوری که عبادت میکنند، نماز میخوانند، روزه میگیرند.
این خاصیت برخورد و ملاقات با این کانون اصلاحات و با این اولیاست.
🤲 خدایا به زودی ظهور فرج فرزندش را نزدیک کن که مردم انسانیت کاملهای را که خدا در اینها قرار داده، در او ببینند که چگونه است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 وقتی آن طاغوت وقت معتمد (علیه اللعنة) که دستور زندانی کردن امام حسن عسکری را میدهد، گاهی هم میپرسد که وضعش چهجوری است؟
میگویند اگر شب است دارد نماز میخواند و اگر روز است در حال روزه است.
🔸 و این وضع که در اخبار ما نقل شده، برای ساختن ملیونها انسان کافی است. چرا؟ برای خاطر اینکه طرز درون و ضمیر و باطن ما اصلاً اینطور نیست. ما اگر راحتی درک بکنیم میگوییم شکر خدا، الحمدلله - در صورتی اهل ذکر و عبادت باشیم- اما اگر ما را زندان ببرند، شکنجه بکنند، دور از خانواده ببرند، آنجا هم اینطور شکر میکنیم؟ اینها آنجا را خلوتگاه عبادت برای خود حساب میکنند.
🔹 فلذا دربارهی جدّشان حضرت کاظم علیهالسلام وارد شده که وقتی در سیاهچال زندان مبتلا شد، آنجا تشکر کرد از خداوند که من در پی این بودم که یک جایی و یک مکانی برای عبادت پیدا کنم و به من مرحمت کنی، حالا دیدم به من دادی.
♦️ پس زندان برای آنها محفل انس با خدای زندان، خدای جهان و خدای انسان است و این راه، راه وصولشان است.
ولی زندان برای ما بدبختی و شقاوت و بیچارگیمان است و از آن همیشه فراری هستیم. اگر خدای ناکرده یکوقت گرفتارش بشویم، دیگر آن عبادتی که در خارج از زندان بوده که نخواهیم داشت. از ما نمیآید دیگر، نه حواسش را داریم و نه فکرش را داریم.
این است که باید گفت طرز وجود این بزرگان مثل طلای ناب است و طرز وجود امثال بنده چیز دیگری است.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama