🎗 زیارت جامعه کبیره 🎗
📍اَلسَّلامُ عَلی اَئِمَهِ الهُدی وَ مَصابیحِ الدُّجی 📍
بهترین ارث و هدیه ای که یک انسان می تواند به نسل های بعد از خود تقدیم کند، یادگاری است که با آن انسانهای بعدی به شناخت صحیح و کامل از چیزی برسند و شناخت ناقص خود را تصحیح کنند.
یکی از این یادگارهای گرانقدر میراث امام هادی علیه السلام درقالب زیارت جامعه ی کبیره است که درس های متعددی برای کسانی دارد که مدار زندگی آنها بر محور امام علیه السلام است.
حضرت علی النقی علیه السلام در این زیارت ما را با نحوه ی سلام و ابراز علاقه و دعا و توسل و دلایل آن به زیبایی آشنا می کنند و با اشاره به جایگاه امامان در اسلام و بین مسلمانان، تصریح میکند که آنان شاهراه و راه راست و گواهان در دین و آن امانتی هستند که حفظش بر مردم واجب است و به رابطه امامان با خداوند و به جایگاه خدا در نظر امامان شیعه پرداخته شدهاست و از این نوع معارف که با خواندن و تفکر و تامل و تدبرّ در آن افق جدیدی در جهان بینی انسان به وجود می آید.
یک بحث سندی در مورد این زیارت مطرح است که باید بگوییم سند روایت را بزرگانی از شیعه تصریح به صحت آن کرده اند، به عنوان مثال شیخ صدوق در کتاب «من لا یحضره الفقیه» و شیخ طوسی در کتاب «تهذیب الاخبار» و ملا محسن فبض کاشانی در کتاب تفسیر «وافی»، علامه محمد باقر مجلسی در کتاب «بحار الانوار» و آیتالله بروجردی در کتاب «جامع الاحادیث» به اعتبار این زیارت اذعان کردهاند.
آیت الله جوادی آملی در شرحی که بر این زیارت به نام ادب فنای مقربان دارند سند این زیارت را معتبر میداند چون معتقد است که صدور چنین زیارت نامهای از غیر معصوم محال است.
توصیه میشود حتما این زیارت را بخوانیم و در عنا و شرح آن دقت کنیم تا در مسئله ی امام شناسی نگاه درستی داشته باشیم.
✍مرحوم استاد فاطمی نیا :
فراموشی و غفلت از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ، بسیار ظلمت آور است . یاد آن حضرت نباید اختصاص به روز جمعه و دعای ندبه داشته باشد و بس.
اللهم عجل لوليك الفرج 🌹
✍علامه حسن زاده آملی:
اگر سالک با اقوال و افعال و اخلاق نیک ملازمت نماید ، انوار معارف بر وی ظاهر می گردد و حقایق اشیاء گاهی بر وی منکشف شود و از هستی خود بمیرد و به هستی خدای زنده گردد»
📚 فصوص الحکم بر فصوص الحکم، ص۳۰۹
📜حکایتی از شیخ رجبعلی خیاط (ره)
عاشق عارف مرحوم کربلائی احمد از شاگردان مرحوم شیخ می گفت:
بعد از فوت مرحوم شیخ، ایشان را در خواب دیدم، از او سوال کردم در چه حالی؟
گفت: فلانی من ضرر کردم!
با تعجب گفتم: شما ضرر کردی! چرا؟
فرمود: زیرا که خیلی از بلاها که بر من نازل می شد،
با توسل آنها را دفع می کردم،
ای کاش حرفی نمی زدم
چون الان می بینم برای آنهایی که
در دنیا بلاها را تحمل می کنند
در اینجا چه پاداشی می دهند!
✍ آیت الله شوشتری:
از مرحوم علامه طباطبایی پرسیدم آیا امکان ملاقات حضرت ولی عصر (ع) وجود دارد یا خیر!؟ فرمودند: بله، به سه شرط:
۱- تقوای کامل
۲- عشق فراوان
۳- مداومت به خواندن زیارت آل یس
✍آیت الله مجتهدی (ره) :
وضو میگیری اما اسـراف میکنی!
نماز میخوانی امـا با برادرت قطع رابطه میکنی!
روزه میگیری اما غیبت میکنی!
دست نگه دار باباجان!
ثوابهایت رادر کیسه سوراخ نریز
- دريا باش
مردى پيش بايزيد بسطامى آمد و گفت: ((چرا هجرت نكنى و از شهرى به شهرى نروى تا خلق را فايده دهى و خود نيز پختهتر گردى كه گفتهاند:
بسيار سفر بايد تا پخته شود خامى - - صوفى نشود صافى تا در نكشد جامى
بايزيد گفت: (( در اين شهر كه هستم، دوستى دارم كه ملازمت او را بر خود واجب كردهام . به وى مشغولم و از او به ديگرى نمىپردازم . )) آن مرد گفت: آب كه در يك جا بماند و جارى نگردد، در جايگاه خود بگندد.)) بايزيد جواب داد:
(( دريا باش تا هرگز نگندى .)) ?
چنان كه رابعه را از زنان عارفه بود، كسى گفت: از خلوت بيرون آى تا شگفتىهاى خلقت بينى . رابعه گفت: (( به خلوت در آى تا عجايب خالق بينى .))
✍آیت الله مجتهدی:
چیزهایی که به درد شما نمی خورد را نگوئید. خیلی حرفها هست که ما می زنیم و به خاطرش نامه عمل مان را سنگین میکنیم. حرفهای بیهوده را ترک کنید.
#سیره_علمادر_تربیت_فرزند
علامه حسن زاده آملی (ره) نقل می کردند: در تعطیلات تابستان به آمل رفتم، خوابیده بودم بچه ها سر و صدا کردند و از خواب بیدار شدم و غضبناک شدم و بعد از آن ناراحت شدم که چرا من غضبناک شدم.
آن قدر گریه کردم تا این که نتوانستم غذا بخورم، به تهران آمدم و راهی تبریز شدم تا سراغ طبیبم علامه طباطبایی(ره) رفتم.
به ایشان گفتم من حال نماز ندارم، بدون این که به ایشان جریان را بگویم گفت: بی خود غضبناک می شوی و انتظار هم داری که در نماز حال داشته باشی».
✅ ببرید بین مردم پخش کنید!
✍ در خامنه یک باغ آباواجدادی داشتند که داخلش یک چشمه بود. یک سال باغداری که به آن باغ رسیدگی میکرد، صندوقهای سیبی را بار زد و آورد مشهد دم خانهٔ آقاسیدجواد که اینها سهم شماست. سیدجواد حالواحوال کرد و از اوضاع باغ و آبیاری پرسید. گفتند: «از آب چشمهٔ خودتان آبش دادیم؛ گاهی هم از جوی آب عمومی.» آقاسیدجواد گفت: «حالا که از آب عمومی استفاده کردید، بهتر است ببرید در حرم بین مردم پخش کنید.» نه اینکه استفاده از جوی عمومی اشکال شرعی داشته باشد، آقاسیدجواد خیلی اهل مراقبه و احتیاط بود.
📚 از کتاب زندگی اینجاست
کوتاهههایی از زندگی آیت الله سیدجواد خامنهای📖 ص ۹۲
✍آیت الله مجتهدی تهرانی :
بعد از نمازها دعا کنیم که خدایا، ما را از مستی بیرون بیاور.ما را بیدار کن. خدا کند که از خواب غفلت بیدار شویم. بفهمیم که کجا بوده ایم ، از کجا آمده ایم و به کجا می رویم.