هدایت شده از آوای مرگ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با این سه عمل آسان جان دهیم!
🎙 #استاد_عالی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔜 @avaye_marg
هدایت شده از مهجورا
تدبر در سوره تین سه گام.mp3
10.97M
💫جلسه بیست و هشتم
✅تدبر در سوره تین سه گام
@mahgira
هدایت شده از زندگی مومنانه
🌙دعای روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
🔆 اللَّهُمَّ غَشِّنِي فِيهِ بِالرَّحْمَةِ، وَ ارْزُقْنِي فِيهِ التَّوْفِيقَ وَ الْعِصْمَةَ، وَ طَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَيَاهِبِ التُّهَمَةِ، يَا رَحِيماً بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ.
خدایا مرا در این ماه با رحمتت فروگیر، و توفیق و خود نگهداری نصیبم کن، و از تیرگیهای تهمت دلم را پاک گردان، ای مهربان به بندگان با ایمان.
💠: @momenane313🌷
هدایت شده از زندگی مومنانه
snn.ir - 29 33.mp3
4M
📻تند خوانی جزء بیست و نهم قرآن کریم
💠: @momenane313🌷
هدایت شده از زندگی مومنانه
💠شرح دعای روز بیستونهم ماه مبارک رمضان
🔹 أللَّهُمَّ غَشِّنی فیهِ بِالرَحمَةِ وَ ارزُقنی فیهِ التَّوفیقَ وَ العِصمَةَ وَ طَهِّر قَلبی مِن غَیاهِبِ التُّهمَةِ یا رَحیماً بِعِبادِهِ المُؤمِنین؛
🔸خدايا! در اين روز مرا به رحمت خود بپوشان، توفيق وعصمت (طاعت) روزیام کن و قلبم را از تیرگیهای تهمت پاک ساز. ای مهربان بر بندگان مؤمن!
🔰پیامهای دعا
1- درخواست رحمت الهی
2- درخواست توفيق ترک گناه
3- پاکی قلب از تاريكیهای تهمت
4- شمول رحمت خاص خدا بر مؤمنان
🔰پیام منتخب
✍️تهمتهایی که ظلمت و تاریکی میآورد، 2 نوع است:
1) تهمت به خداوند
ظلمت و تاريكی تهمت، گاهی ممكن است ـ العیاذ بالله ـ به سبب اتهامزدن به خداوند ايجاد شود كه درواقع، نتيجۀ نارضايتی به تقدير و مشيت الهی است.
در روايت آمده كه خداوند خطاب به موسی(ع) فرمود: «دشمنترين افراد به من، كسی است كه به من تهمت میزند! حضرت موسی(ع) گفت: پروردگارا چه كسی بر تو تهمت میزند؟ خداوند فرمود: آن كسی كه به مصلحتش، اموری را تقدير كردهام و گمان میكند كه اگر چنين نبود، بهتر بود و راضی به تقدير من نيست.»
📚 بحار الأنوار، ج 68، ص 142
2) تهمت به مردم
گاهی ظلمت و تاريكی قلب، به سبب اتهام واردكردن به بندگان خدا ايجاد میشود كه در زمرۀ گناهان كبيره است. تهمت به مردم، خود بر دو نوع است که شامل عمومی و شخصی میشود. تهمت به مردم از حیث عمومی، آن است که انسان قوم، نژاد، ملیت یا باورمندان دینی را متهم کند و از حیث شخصی، این است که شخص خاص در نظر گرفته شود. همۀ این تهمتها (تهمت به خداوند و مردم) باعث تیرگی قلب میشود.
📚 ميزان الحكمه، ج 1، ص 538
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
✍چهار خصلت است آدمی را به بهشت دعوت مےکند :
✨پنهان داشتن مصیبت ،
✨پنهان داشتن صدقه ،
✨نیکی به پدر و مادر ،
✨فراوان لا إله إلا الله گفتن .
"آیت الله مجتهدی ره "
📚 احادیث الطلاب ، ص ۴۶۷ .
هدایت شده از مهدی فتوره چی
💠امام صادق عليه السلام
🔻خَطَبَ أميرُ المُؤمِنينَ عَلِيُّ ابنُ أبي طالِبٍ عليه السلام يَومَ الفِطرِ فقالَ :
🔹أَيُّهَا اَلنَّاسُ، إِنَّ يَوْمَكُمْ هَذَا يَوْمٌ يُثَابُ فِيهِ اَلْمُحْسِنُونَ وَ يَخْسَرُ فِيهِ اَلْمُبْطِلُونَ، وَ هُوَ أَشْبَهُ بِيَوْمِ قِيَامِكُمْ، فَاذْكُرُوا بِخُرُوجِكُمْ مِنْ مَنَازِلِكُمْ إِلَى مُصَلاَّكُمْ خُرُوجَكُمْ مِنَ اَلْأَجْدَاثِ إِلَى رَبِّكُمْ، وَ اُذْكُرُوا بِوُقُوفِكُمْ فِي مُصَلاَّكُمْ وُقُوفَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ رَبِّكُمْ، وَ اُذْكُرُوا بِرُجُوعِكُمْ إِلَى مَنَازِلِكُمْ رُجُوعَكُمْ إِلَى مَنَازِلِكُمْ فِي اَلْجَنَّةِ! عِبَادَ اَللَّهِ، إِنَّ أَدْنَى مَا لِلصَّائِمِينَ وَ اَلصَّائِمَاتِ أَنْ يُنَادِيَهِمْ مَلَكٌ فِي آخِرِ يَوْمٍ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ: أَبْشِرُواعِبَادَ اَللَّهِ؛ فَقَدْ غُفِرَ لَكُمْ مَا سَلَفَ مِنْ ذُنُوبِكُمْ، فَانْظُرُوا كَيْفَ تَكُونُونَ فِيمَا تَسْتَأْنِفُونَ؟!
🔸 امير المؤمنين على بن ابى طالب عليه السلام در روز فطر خطبه ايراد كرد و فرمود : اى مردم! همانا اين روزِ شما، روزى است كه در آن نيكوكاران پاداش مى يابند و هرزه كاران زيان مى بينند و شباهت بسيارى به روز رستاخيز شما دارد. پس، با بيرون آمدن از خانه هاى خود به سوى مصلاّيتان به ياد آن روزى افتيد كه از گورهايتان به سوى پروردگارتان بيرون مى آييد و از ايستادن در مصلاّيتان به ياد آن روزى افتيد كه در پيشگاه پروردگارتان مى ايستيد و از بازگشتن به سوى خانه هايتان آن روزى را ياد آوريد كه به خانه هاى خود در بهشت باز مى گرديد! اى بندگان خدا! كمترين چيزى كه براى مردان و زنان روزه گير مى باشد، اين است كه در روز آخر ماه رمضان فرشته اى آنان را ندا مى دهد : بشارت بادا بر شما اى بندگان خدا! كه خداوند گناهان گذشته شما را بخشود. پس مواظب باشيد كه از اين پس چه مى كنيد!
📗 تنبيه الخواطر و نزهة النواظر, جلد2, صفحه157
دانشمندی در بیابان به چوپانی رسید و به او گفت
چرا به جای تحصیل علم،چوپانی می کنی؟
چوپان در جواب گفت :
آنچه خلاصه دانشهاست یاد گرفته ام.
دانشمند گفت :خلاصه دانشها چیست ؟
چوپان گفت :پنج چیز است:
تا راست تمام نشده دروغ نگویم
تامال حلال تمام نشده، حرام نخورم
تا از عیب و گناه خود را پاک نکردم، عیب مردم نگویم.
تا روزیِ خدا تمام نشده، به در خانهٔ دیگری نروم.
تا قدم به بهشت نگذاشته ام، از هوای نفس و شیطان، غافل نباشم
دانشمند گفت : حقاً که تمام علوم را دریافته ای ،هر کس این پنج خصلت را داشته باشد از آب حقیقت علم و حکمت سیراب شده است.
آورده اند كه در مجلس شيخ ابوالحسن خرقانی سخن از كرامت مي رفت و هر يک از حاضران چيزي مي گفت.
شيخ گفت: كرامت چيزي جز خدمت خلق نيست.
چنان كه دو برادر بودند و مادر پيري داشتند. يكي از آن دو پيوسته خدمت مادر مي كرد و آن ديگر به عبادت خدا مشغول مي بود.
يک شب برادر عابد را در سجده، خواب ربود. آوازي شنيد كه برادر تو را بيامرزيدند و تو را هم به او بخشيدند.
گفت: من سالها پرستش خدا كرده ام و برادرم هميشه به خدمت مادر مشغول بوده است، روا نيست كه او را بر من رجحان نهند و مرا به او بخشند.
ندا آمد:
آنچه تو كرده اي خدا از آن بي نياز است و آنچه برادرت مي كند، مادر بدان محتاج...
هدایت شده از مهدی فتوره چی
🔴خطر بد زبانی
✍یکی از بانوان مسلمان، روزها را روزه میگرفت و شبها را در نماز و عبادت به سر میبرد. اما بد اخلاق بود و با زبانش همسایگان خود را اذیت میکرد.
شخصی در محضر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از این بانو تعریف کرد که او اهل نماز و روزه است و تنها یک عیب دارد و آن این است که بد اخلاق است و با زبانش همسایگان را میرنجاند.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
« لا خیر فیها هی من أهل النار»: در آن زن هیچ خبری نیست، او اهل جهنم است.
📚بحارالانوار، ج ۷۱، ص ۳۹۳.
محفل، تماشاگه ناب جلوه های متنوع موسیقیایی آیه های زندگی
محمد مهدی فتوره چی
برنامه ی «محفل» در ۳۰ شب ماه مبارک رمضان با حضور ۵ میزبان و داور بین المللی ، ۳۰۰ تماشاگر و ۱۵۰ میهمان از سراسر جهان در رمضان 1403 روی آنتن شبکه 3رفت. «رضوان درویش» از سوریه، «حسنین الحلو» از عراق، «حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان»، «احمد ابوالقاسمی» و «حامد شاکرنژاد» از ایران امسال با خلق محفل قرآنی بی نظیر و با اجرای متفاوت رسالت بوذری، لحظات منتهی به افطار شبکه 3 روزه داران و بینند گان تلویزیون را با طنین و نواهای خوش قرآنی معطر و منور کرد.
تقریبا قریب به اتفاق فرهیختگان و اندیشمندان و فعالان قرآنی بر این اعتقادند که در طی سالیان گذشته رسانه ی ملی یک اقدام اثربخش و موفق در نشر و ترویج معارف قرآنی نداشته است و لذا با درک چنین غفلتی، ایده ی برنامه ی متفاوت محفل با دکور و مجری و داورانی متمایز از کلیشه های رایج و با محتوایی ستودنی و مثال زدنی در شبکه ی 3 تولید بر روی آنتن رفت.
در زمانه ای که تولید کنند گان برنامه های تلویزیونی به تقلید از تلنت شوهای خارجی برنامه های مشابهی را با کمترین نوآوری و بدون الهام ازعناصر و ارزش های بومی و فرهنگ ملی تولید و به مخاطبان رسانه ی ملی عرضه می کنند و صرفا بدنبال سرگرم کردن مخاطبان و ایجاد دقایق مفرح و شادی بخش برای آنان اند، امسال در پی اجرای نسبتا موفق برنامه ی «معلی» به همت و ابتکار سید محمد هاشمی گلپایگانی برنامه ای با درون مایه ی مذهبی و قرانی ساخته و پرداخته و تولید شد که بخوبی توانست زمینه ی انس و الفت بیشترمخاطبان را با الحان و نغمات قرآن ونیز مفاهیم و تفسیرهایش فراهم کند. در سال های گذشته شاید جز خندوانه و دورهمی کمتر برنامه ی تلویزیونی روی آنتن رفته که در نبود سریال های جذاب رمضانی موفق به جذب بینندگانی دربین اعضای خانواده های مذهبی و حتی غیر مذهبی در داخل و خارج کشور(از عراق و سوریه تا کویت و قطر و بحرین و حتی کشورهای اروپایی) شده باشد. شاید بتوان ادعا کرد که محفل در طی دو سال موفق شده شیوه ی جدید و متمایزی را در برنامه سازی مذهبی با درون مایه های شادی بخش و روحانی با حضور تعداد زیادی از شرکت کنند گان در استودیو خلق کند؛ برنامه ای که بخوبی توانست بینندگان بسیاری را هم از عوام و خواص در داخل و خارج کشور جذب کند.
در ادامه ی این نوشتار به اجمال به چند ویژگی متمایز وجذاب این برنامه ی مفرح قرآنی اشاره می کنم.
- بهره گیری و دعوت از داوران و چهره های بشاش و بذله گوی برجسته وبین المللی قرآنی در رده های سنی مختلف از کشورهای مختلف با تخصص های ویژه و آشنا و مسلط به مقام های قرآنی، منشاد خوانی، تواشیح، تفسیر و ..
- این برنامه ی متفاوت و جذاب، صوت و تصویر برخی چهره ها و استعاداهای عجیب و غریب قرآنی را برای نخستین باردر رسانه ی ملی به نمایش گذاشت و مخاطب دریافت که اگر چه قرآن در عصر غیبت مهجور است ولیکن کم نیستند قاریان، حافظان، شاعران و خادمان قرآنی گمنامی که در گوشه و کنار این سرزمین بخش عمده ای از اوقات و توان شان را عاشقانه صرف ترویج معارف کتاب آسمانی مسلمانان می کنند؛ قرآن دوستان و قرآن پژوهانی که تا کنون امکانی برای معرفی توانمندی ها و تلاش هایشان نداشتند.
- فراهم نمودن امکان منافسه بین داوران خوش خوان و مدعوین و تعاملات قرانی با روش های گوناگون(نفحات، مقامات، حرکات، نغمات و جلوات) با ارائه ی قرائت های مختلف در مقامات و دستگاه های عربی، عراقی و ایرانی و ..
- خلق صحنه های توامان غم و شادی و قرائت آیه های امید بخش، دلهره آور و تامل انگیز قرآن کریم در کنار شوخی و بذله گویی های هنجارمدارانه، نشاط انگیز و نمکین داوران و مجری
- محفل را می توان کلاس درسی قلمداد کرد مختصر و مفید برای مقایسه علاقمندان مردد به فراگیری صوت و لحن قرآن کریم، منشاد خوانی و تواشیح و حتی آواز و نغمه های اصیل ایرانی
- بهره گیری توامان از شیوه ی تشویق میهمانان به دو صورت ذکر صلوات خاص محافل قرآنی و کف زدن مطابق مجامع فرهنگی و هنری و تلنت شوهای مرسوم تلویزیونی
- گزینش و قرائت آیات قرانی کاربردی یا آیه های زندگی و برگزاری مسابقه ویژه ی بینندگان و طرح سئوالاتی از محتوای برنامه ی روز قبل که با مشارکت بیش از ده میلیون نفر همراه بود.
در خاتمه ضمن تقدیر از عوامل تهیه و تولید این برنامه ی هنری و معنوی فاخرو جذاب و با امید استمرارچنین برنامه های روح نواز قرآنی در ماه های دیگر سال، خاطر نشان می کنم که با همه ی اوصاف و ویژگی های متمایز محفل، به نظر می رسد که این برنامه ی قرآنی بیش از آنکه در جذب کودکان و نوجوانان نسل زد و آلفا موفق باشد بر جوانان، میان سالان و بزرگسالان مسلمان و سنتی اثربخش بوده است؛ بینند گانی که پیش از تماشای محفل در مواجهه با قرآن کمتر با ابعاد موسیقیایی، زیبایی شناختی و تفسیری کلام خدا آشنایی داشتند.
🔰 حقّالناس
✍ شخصی از حضرت آیت الله العظمی بهجت درخواست دستوری داشت. آقا که همیشه مشغول ذکر بودند، سر بلند کردند و فرمودند: «تا میتوانید گناه نکنید» سپس سر به زیر انداختند و مجدّداً مشغول ذکر شدند. بعد از چند لحظه سر بلند کردند و فرمودند: «اگر احیاناً گاهی مرتکب شدید سعی کنید گناهی که در آن حقّالناس است نباشد».
باز سر به زیر انداخته و مشغول ذکر شدند. و بعد از چند لحظه باز سر بلند کردند و برای سومین بار فرمودند: «اگر گناه مرتکب شدید که در آن حقّالناس است سعی کنید در همین دنیا آن را تسویه کنید و برای آخرت نگذارید که آن جا مشکل است.»
📚 برگرفته از کتاب فریادگر توحید، ص ٢١٨