«اللَّهُمَّ وَ عَجِّلْ فَرَجَ أَوْلِیائِک وَارْدُدْ عَلَیهِمْ مَظَالِمَهُمْ وَ أَظْهِرْ بِالْحَقِّ قَائِمَهُمْ وَاجْعَلْهُ لِدِینِک مُنْتَصِرا وَ بِأَمْرِک فِی أَعْدَائِک مُؤْتَمِرا اللَّهُمَّ احْفُفْهُ بِمَلائِکةِ النَّصْرِ وَ بِمَا أَلْقَیتَ إِلَیهِ مِنَ الْأَمْرِ فِی لَیلَةِ الْقَدْرِ مُنْتَقِما لَک حَتَّى تَرْضَى وَ یعُودَ دِینُک بِهِ وَ عَلَى یدَیهِ جَدِیدا غَضّا وَ یمْحَضَ الْحَقَّ مَحْضا وَ یرْفِضَ الْبَاطِلَ رَفْضا اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَیهِ وَ عَلَى جَمِیعِ آبَائِهِ وَاجْعَلْنَا مِنْ صَحْبِهِ وَ أُسْرَتِهِ وَابْعَثْنَا فِی کرَّتِهِ حَتَّى نَکونَ فِی زَمَانِهِ مِنْ أَعْوَانِهِ اللَّهُمَّ أَدْرِک بِنَا قِیامَهُ وَ أَشْهِدْنَا أَیامَهُ وَ صَلِّ عَلَیهِ {عَلَى مُحَمَّدٍ} وَارْدُدْ إِلَینَا سَلامَهُ وَ السَّلامُ عَلَیهِ {عَلَیهِمْ} وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُهُ»؛ خدایا در فرج دوستانت شتاب کن و حقوق تاراج رفته آنان را به آنان بازگردان و قائم آنان را به حق آشکار کن و او را یارى رسان دینت بدار و درباره دشمنانت فرمانده به فرمانت قرار ده. خدایا فرشتگان پیروزى را گرداگرد او همواره بدار و به آن دستورى که در شب قدر به او القا کردى او را انتقام گیرنده خویش قرار ده، تا جایى که خشنود شوى و دینت به وسیله او و بدست او به گونه اى نو و تازه بازگردد و حق به طور کامل ناب شود و باطل به صورت همه جانبه به دور افکنده شود. خدایا بر او و همه پدرانش درود فرست و ما را از همنشینان و خاندانش قرار بده و در زمان بازگشتش ما را برانگیز تا در دوران او در شمار یارانش باشیم. خدایا درک قیامش را روزى ما کن و در روزگارش ما را حاضر کن و بر او درود فرست و سلام او را به ما بازرسان، درود و رحمت خدا و برکاتش بر او باد.
هدایت شده از زندگی مومنانه
✍امیرالمؤمنین علیه السلام:
نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست و پنجم ذی القعده روز دحوالارض بوده است. کسی که در این روز روزه بگیرد و شبش را به عبادت بایستد، به عبادت صد سال رسیده است.
📚مراقبات، ص۱۸۶
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1284702208C7c11ed722e
گویند:
ملا مهرعلی خویی، روزی در کوچه دید دو کودک بر سر یک گردو با هم دعوا میکنند.
به خاطر یک گردو یکی زد چشم دیگری را با چوب کور کرد.
یکی را درد چشم گرفت و دیگری را ترس چشم درآوردن، گردو را روی زمین رها کردند و از محل دور شدند.
ملا رفت گردو را برداشت و شکست و دید، گردو از مغز تهی است.
گریه کرد.
پرسیدند تو چرا گریه میکنی؟
گفت: از نادانی و حس کودکانه، سر گردویی دعوا میکردند که پوچ بود و مغزی هم نداشت.
دنیا نیز چنین است، مانند گردویی است بدون مغز! که بر سر آن میجنگیم و وقتی خسته شدیم و آسیب به خود رساندیم و یا پیر شدیم، چنین رها کرده و برای همیشه میرویم.
✨﷽✨
🌼خاطره ای از زبان مرحوم حجت الاسلام حاج کافی رضوان الله تعالی علیه
✍شبی خواب بودم که نیمه های شب صدای در خانه ام بلند شد از پنجره طبقه دوم از مردی که آمده بود به در خانه ام پرسیدم که چه می خواهد؛ گفت که فردا چکی دارد و آبرویش در خطر است.می خواست کمکش کنم.
لباس مناسب پوشیدم و به سمت در خانه رفتم، در حین پایین آمدن از پله ها فقط در ذهن خودم گفتم: با خودت چکار کردی حاج احمد؟ نه آسایش داری و نه خواب و خوراک؛ همین.
رفتم با روی خوش با آن مرد حرف زدم و کارش را هم راه انداختم و آمدم خوابیدم. همان شب حضرت حجه بن الحسن (عج) را خواب دیدم…
فرمود: شیخ احمد حالا دیگر غر میزنی؛ اگر ناراحتی حواله کنیم مردم بروند سراغ شخص دیگری؟
آنجا بود که فهمیدم که راه انداختن کار مردم و کار خیر، لطف و محبت و عنایتی است که خداوند و حضرت حجت (عج) به من دارند…
وقتی در دعاهایت از خدا توفیق کار خیر خواسته باشی، وقتی از حجت زمان طلب کرده باشی که حوائجش بدست تو برآورده و برطرف گردد و این را خالصانه و از روی صفای باطن خواسته باشی؛ خدا هم توفیق عمل می دهد، هرجا که باشی گره ای باز میکنی؛
ولو به جواب دادن سوال رهگذری..
بسم الله الرحمن الرحیم
به مناسبت شهادت حضرت محمد بن علی علیه السلام
آخر ذی القعده سال روز شهادت مظلومانه جوان ترین امام شیعیان حضرت جوادالائمه علیه السلام است. این مصیبت را تسلیت و تعزیت می گویم. در سال های گذشته مختصری از زندگینامه امام نهم و تجربه کرامتی که یکی از استادان دانشگاه از امام جواد ع برای بنده نقل کردند، تقدیم حضور گرامیتان شد. در این گفتار به نقل و شرح روایتی از امام جواد ع می پردازیم.
در منابع روایی ما، گویا کمتر از سی صد روایت از امام جواد (ع )نقل و به ما رسیده است؛ اما ملاحظه همین تعداد روایت نشان دهنده عظمت علمی و عمق اندیشه امام جواد(ع) است. از جمله سخنان گوهر بار اوست که می فرماید:
نِعمَةٌ لا تُشكَرُ كَسَيِّئَةٍ لا تُغفَرُ. نعمتى كه سپاسگزارى نشود، مانند گناهى است كه بخشیده نشده است. همانگونه که ملاحظه می فرمایید این روایت درباره اهمیت سپاسگزاری در برابر نعمت هااست، در روایت مزبور امام نهم می فرماید مادامی که شکر نعمتی بجا آورده نشود مانند گناهی است که مورد بخشش قرار نگرفته است به عبارت دیگر گویا حقی ضایع شده است. در باور امام جواد ع ناسپاسی مانند گناه آمرزیده نشده است و سپاسگزاری حق لازمی در برابر صاحب نعمت است.سپاسگزاری از دیگران در منابع روایی ما تا آنجا اهمیت یافته است که چنانچه سپاسی از صاحب نعمتی نشود؛ گویا خداوند ناسپاسی شده است. شکر که قدردانی از منعم ( صاحب نعمت) است، دارای مراتبی است کمترین آن زبانی و مراتب بالاتر آن، شکر در عمل و رفتاراست که برگرفته و حاکی از ارادت قلبی به صاحب نعمت است. شکر حقیقی خداوند ، استفاده کردن نعمت ها در مسیر درست و شایسته آن است.
در پایان، عرض ارادت قلبی خود را با قرائت زیارت امام جواد علیه السلام اختتام می بخشیم.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللّٰهِ فِي ظُلُماتِ الْأَرْضِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ آبائِكَ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَبْنائِكَ، السَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَىٰ أَوْلِيائِكَ.
التماس دعاء
ع.ق
✨﷽✨
🏴عطای بدون درخواست
✍محمدبن سهل قمي (ره) مي گويد:در سفر مكه ، به مدينه رفتم ، و به حضور امام جواد (ع) مشرف شدم ، خواستم لباسي را از آن حضرت براي پوشاندن مطالبه كنم، ولي فرصتي بدست نيامده و با آن حضرت خداحافظي كردم و از خانه او بيرون آمدم.
تصميم گرفتم نامه اي براي آن حضرت بنويسم و در آن نامه ، لباسي را درخواست كنم ، نامه را نوشتم و به مسجد رفتم و پس از انجام دو ركعت نماز و استخاره ، به قلبم آمد كه نامه را نفرستم. از اين رو نامه را پاره كردم ، و از مدينه بيرون آمدم.
همچنان به پيمودن راه ادامه دادم ناگاه ، شخصي نزد من آمد و دستمالي كه لباس در آن بود، در دستش بود و از افراد مي پرسيد: محمد بن سهل قمي كيست ؟ تا اينكه نزد من آمد، وقتي كه مرا شناخت ، گفت : مولای تو (امام جواد (ع)) اين لباس را برای تو فرستاده است ، نگاه كردم ديدم دو لباس مرغوب و نرم است. محمدبن سهل (ره) آن لباسها را گرفت ، و تا آخر عمر نزد او بود، وقتي كه از دنيا رفت ، پسرش احمد، با همان دو لباس او را كفن كرد.
📚داستان های شنيدنی از چهارده
معصوم(ع)/ محمد محمدی اشتهاردی
🏴شهادت امام جواد (ع) تسلیت
✍آیت اللہ ناصری :
اساتید اخلاق، اولین سفارشی که می کنند
این است که چشم و زبان خود را کنترل کن. اگر این دو را کنترل کردی همه اعضا و جوارحت کنترل شدہ است .
✍العبد محمدتقی بهجت:
حال دعا، انکسار قلب، سوختگی و آه – که وقتی از قلب خارج می شود، مانند تیر به هدف می خورد – در ما نیست!
بلی، لقلقۀ زبان خیلی داریم!
📚در محضر بهجت، ج٢، ص١٣۵
حضرت آیت الله علی پهلوانی :
لحظات آخر فوت علّامه طباطبایی از ایشان پرسیدم ، آخرین دستوری که می فرمائید چیست؟
زیر لب فرمودند : مُراقبه ، مُراقبه ، مُراقبه!
بسم الله الرحمن الرحیم
به مناسبت شهادت امام محمد باقر علیه السلام
هفتم ذی الحجه سال روز شهادت امام محمد بن علی(ع) است، فرارسیدن سال روز شهادت حضرت باقر العلوم را تسلیت و تعزیت می گویم. سال های گذشته درباره زندگینامه و فعالیت های فرهنگی، علمی و سیاسی امام پنجم مختصری تقدیم حضور گرامی شما گردید. در این گفتار به شرح روایتی از امام باقر(ع) می پردازیم.
انتخاب روایتی از میان انبوه سخنان حضرت محمد بن علی(ع) کار آسانی نیست، روایت ذیل را با توجه به معیارهای رفتاری که امام پنجم درباره شیعه بودن ذکر فرمودند، انتخاب کردیم.
در جلد دوم اصول کافی، روایت ذیل آمده است: شخصی به امام باقر عليهالسلام عرض می کند: نزد ما شیعیان فراوان هستند، حضرت می فرماید : آيا در میان انان رفتارهای زیر رواج دارد!
۱. توانگران آنان به فقرا و تهیدستان عطوفت دارند؟
۲. نيكى كنندگان از كسانى كه به آنان بدى كرده اند؛ گذشت می کنند؟
۳. آيا آنان با يكديگر همدردی مىکنند؟
پاسخ روای به سوالات امام منفی است، سپس امام می فرمایند پس آنان شيعه نيستند، شيعه كسى است كه اين رفتار ها را انجام دهد!
کلام امام ع به خوبی نشان می دهد که شیعه بودن،افزون به ابراز محبت و ارادت، رفتارهایی را می طلبد.
از خداوند منان توفیق کسب خصایص رفتاری فوق را درخواست داریم و به روح پاک و مطهر امام باقر علیه السلام صلوات و سلام تقدیم می داریم
صلی الله علیک یا اباجعفر یا محمد بن علی یا حجه الله علی خلقه
ع.ق.
🔸فردي بود به نام آقاي ذكايي كه حياط بسيار بزرگي در خيابان پامنار داشت با اتاقهاي متعدد ، وضع مالي اش هم خوب بود. ماه به ماه براي دريافت اجاره به در منزل ما مي آمد. اجاره آن روز پانصد تومان بود، كم نبود.
.
🔸شب عرفه اي بود، پدرم داشت آماده مي شد تا لب حوض منزل وضو بگيرد كه در زدند.
گفت: ” در را باز كن ، حاج آقاي ذكايي است ، اجاره اش را مي خواهد.”
.
🔸آمد داخل، به حاج آقا سلام كرد. مرحوم پدرم به من گفت: “پاكت آنجاست، برو بياور و به حاج آقا بده” رفتم پاكت را كه قبلا آماده كرده بود. برداشتم و بردم به آقاي ذكايي دادم. تشكر كرد و قبل از اين كه برود از پدرم سؤال كرد: امشب شب عرفه است؟ گفت: “بله، امشب شب عرفه است” سؤال كرد: “اعمال امشب چيست؟ اعمال امشب را براي ما نمي گوييد؟ تا آقاي ذكايي اين حرف را زد مرحوم پدرم بلند شد ايستاد و گفت: ” امشب اعمالي براي من دارد و اعمالي هم براي شما “! خيلي با اخلاق خوب ، با بيان خوب و زبان خوب و صورت باز پاسخ دادند. او با تعجب سؤال كرد: “مگر فرقي مي كند؟
.
🔸مگر من و شما دارد؟ مرحوم پدرم فرمود: “بله، فرق مي كند! اعمالي كه براي من هست ادعيه و زيارت امام حسين عليه السلام است، نمازهايي است، اذكاري است، بيدار بودن و احيا گرفتن است اين است كه تا صبح بنشينم و خدا را بخوانم و عبادت كنم، اين مربوط به من است.
اما آن اعمالي كه براي شماست اين است كه الآن مقداري برنج و روغن خوب بخري و ببري در منزل كساني كه واقعا محتاج هستند، كساني كه سال مي گذرد و برنج نديده و نخورده اند، به ياد امام حسين به آنها بدهي و دلشان را شاد كني، چون شب عرفه است و شب امام حسين است، بعد هم به خانه ات برو و تخت بگير تا صبح بخواب! من بايد بيدار باشم و براي شماها دعا كنم، براي خودم دعا كنم “!
____
خاطره ای از شیخ علی اکبر برهان؛ ایشان وکالت مطلقه از سید ابوالحسن اصفهانی و آیتالله حجت داشتند.
🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹
شخصی حضور حضرت رضا(علیه السلام) آمد و از «خشکسالی» شکایت کرد.
حضرت در بیان راهِ چاره فرمودند:
«استغفار کن»
شخص دیگری به پیشگاه حضرت آمد و از «فقر و ناداری» شکایت کرد. حضرتش فرمودند: «استغفار کن»
فرد سومی به محضرش شرفیاب شد و از حضرت خواست تا دعایی فرماید که خداوند پسری به او عطا فرماید.
حضرت، به او فرمودند:
«استغفار کن»
🤔حاضران با تعجّب پرسیدند: سه نفر با سه خواسته متفاوت، خدمتِ شما آمدند و شما همه را به «استغفار» توصیه فرمودید؟!
👈ایشان فرموند:
من این توصیه را از خود نگفتم. همانا در این توصیه از کلامِ خداوند الهام گرفتم و آن گاه این آیات(۱۲_۱۰) سوره نوح را تلاوت فرمودند:
✨«فقلت اِستَغفروا ربَّکم اِنَّه کانَ غَفّاراً یرسِلِ السَّماءَ علیکُم مِدراراً ویمدِدکُم بِاَموال وبنین وَیجعَل لَکُم جَنّاتٍ ویجعَل لکم اَنهاراً؛
✨ «از پروردگار خود آمرزش بخواهید که او بسیار آمرزنده است؛ تا باران های مفید و پر برکت را از آسمان بر شما پیوسته دارد و شما را با مال بسیار و فرزندان متعدّد یاری رساند و باغ های خرّم و نهرهای جاری به شما عطا فرماید.»