⚡️سوال بپرسید حتی از شماره صفحه!
🔻 استاد معظم آقای سید منیر خباز (دامت برکاته) به نقل از مرجع عالیقدر آیة الله العظمی سیستانی (مد ظله):
🔹 از استاد سؤال بپرسید چرا که خود سؤال درهای جدیدی از علم را باز میکند که افرادی که سؤال نمیکنند آن را نمییابند، حتی اگر سؤال از شماره صفحه باشد، بپرسید و خجالت نکشید.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️برتری زمین کربلا از کعبه
🔻علامه بحرالعلوم در کتاب الدرة النجفیة _که فقه را به نظم در آورده_ به حدیث مفاخره زمین کربلا با کعبه اشاره کرده و می فرماید:
و من حدیث کربلا و الکعبة
لکربلا بــان علو الـرتبــة
از حدیث مفاخره کعبه و کربلا برتری رتبه و شأن کربلا ظاهر شد.
🔹 عمر بن يزيد بيّاع سابرى از حضرت ابى عبد اللّٰه عليه السّلام، حضرت فرمودند: زمين كعبه در مقام مفاخرت گفت: كدام زمين مثل من است، و حال آنكه خداوند خانهاش را بر پشت من بنا كرده و مردم از هر راه دورى متوجه من مىشوند، و حرم خدا و مأمن قرار داده شدهام؟!! خداوند متعال به سويش وحى كرد و فرمود: بس كن و آرام بگير، به عزّت و جلال خودم قسم آنچه را كه تو براى خود فضيلت مىدانى در قياس با فضيلتى كه به زمين كربلاء اعطاء نمودهام همچون قطرهاى است نسبت به آب دريا كه سوزنى را در آن فرو برند و آن قطره را با خود بر دارد، و اساسا اگر خاك كربلاء نبود اين فضيلت براى تو نبود و نيز اگر نبود آنچه كه اين خاك آن را در بر دارد تو را نمىآفريدم و بيتى را كه تو به آن افتخار مىكنى خلق نمىكردم.
[وَ لَوْ لاَ تُرْبَةُ كَرْبَلاَءَ مَا فَضَّلْتُكِ وَ لَوْ لاَ مَا تَضَمَّنَتْهُ أَرْضُ كَرْبَلاَءَ لَمَا خَلَقْتُكِ وَ لاَ خَلَقْتُ اَلْبَيْتَ اَلَّذِي اِفْتَخَرْتِ بِهِ]
بنا بر اين آرام بگير و ساكت باش و متواضع و خوار و نرم باش و نسبت به زمين كربلا استنكاف و استكبار و طغيانى از خود نشان مده و الاّ تو را فرو برده و در آتش جهنّم قرارت مىدهم.
📚 کامل الزيارات، ص ۲۶۷
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️توصیف امام باقر علیه السلام از لحظه ورود حضرت حجت (عجل الله فرجه) به مسجد کوفه برای ایراد اولین خطبه نماز جمعه.
🔻«فيدخل حتى يأتي المنبر ويخطب، ولا يدري الناس مايقول من البكاء»
🔸پس داخل مسجد کوفه میشود، بر منبر تکیه میزند، خطبه میخواند و مردم از شدت گریه نمیفهمند او چه میگوید.
📚 الغيبة (للطوسی) ج ۱، ص ۴۶۸.
بحار الانوار ج۵۲ ص۳۳۱.
🙏اَللّـهُمَّ اَرِنيِ الطَّلْعَةَ الرَّشيدَةَ، وَالْغُرَّةَ الْحَميدَةَ
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ چهارده نشانه از نشانههای اهل ادعاهای باطل و عرفان های کاذب در بیان آیة الله العظمی سیستانی
🔻 در سال ۱۴۳۲ق آیة الله العظمی سیستانی (دام ظله) در پاسخ استفتائی، ضمن تاکید بر امر تزکیه و تهذیب نفس، تنها راه آن را در عمل به دستورات قرآن و سنت دانستند و به تفصیل چهارده نشانه از نشانه های اهل ادعاهای باطل و عرفان های کاذب را ذکر نمودند:
۱. مبالغه در مدح و تعریف از خودشان.
۲. ادعای عدم احتیاج به راهای متداول فقها در استنباط احکام شرعی.
۳. ادعای احاطه به احکام و ملاکات آنها از طریق امور باطنی.
۴. آنان هرکس را که بر طریقت خودشان باشد تعظیم نموده ولی نهایت تهمت و افترا و بدگویی را در مورد افراد جدا شده از جمع خویش ابراز میدارند.
۵. انجام کارها و رفتارهای غیر متعارف تا از دیگران متمایز باشند
۶. مبالغه در اعتماد بر خوابها
۷. ادعای مکاشفات و مشاهدات در حالات معنوی خاص
۸.پوشیدن لباس های غیر متعارف.
۹. بدعت در دین و توصیه به انجام ریاضات خاصی که هیچ مدرک معتبری از اقوال و افعال انبیا و اولیا ندارد.
۱۰. مستندات ضعیف. این افراد در ادعاهای خویش به اموری استناد می کنند که در هیچ یک از منابع معتبره وجود ندارد و قاعده تسامح در ادله سنن را دست مایه خویش قرار میدهند.
۱۱. تأثیر پذیری از ادیان و ملل دیگر
۱۲. تساهل در احکام موسیقی و غنا و اختلاط زن و مرد
۱۳. اعتماد بر منابع مالی نامعلوم
۱۴. ارتباطات پنهانی مشکوک آنان با دیگران نیز از دیگر نشانه های این افراد است.
⬅️ برای ترجمه کامل پاسخ آیة الله سیستانی به این سایت مراجعه کنید.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ چهارده نشانه از نشانههای اهل ادعاهای باطل و عرفان های کاذب در بیان آیة الله العظمی سیستانی 🔻 در
⚡️آشیخ حسنعلی نخودکی مرید یکی از فقها بود
🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله:
🔹آقای آسید مصطفی خوانساری از آسید جمال نقل کرد که آسید جمال گفت: «اگر قرار بود تقلید کنم از آقای بروجردی تقلید میکردم» با اینکه آسید جمال خودش اهل سلوك و این رشته ها بود و شاگرد آسید احمد کربلایی بود، آقای بروجردی را کاملاً قبول داشت.
🔸آشیخ حسنعلی [نخودکی] هم همین جور. احتمالاً مقلد آقای بروجردی بود. آقای نخودکی شرح لمعه درس میگفته است. آقای بهجت از آشیخ محمود حلبی نقل میکرد که ایشان خطاب به آقای خویی می گفته: «آقای آشیخ حسنعلی با آن مقامی که داشت مرید یکی از شماها بود». بعد خود آقای بهجت گفت مقصودش آقای بروجردی بود و گویا از او تقلید هم میکرد.
🔹 از پسر آقای نخودکی پرسیدم گفت: خیلی اوقات وجوه را به وسیله من خدمت آقای بروجردی میفرستاد. در اینکه کاملاً با یکدیگر مرتبط بودند، تردیدی نیست.
📚 جرعه ای از دریا، ج۱، ص۵۸۵.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️آشیخ حسنعلی نخودکی مرید یکی از فقها بود 🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله: 🔹آقای آسید مصطف
⚡️کلید باغ
🔻آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله:
🔹آقای بهجت نقل میکرد: آقای آشیخ محمود حلبی به نجف آمده بود و بین ما و ایشان دید و بازدیدی صورت گرفت. وقتی قرار بود برای بازدید به منزل ما تشریف بیاورند، آقای خویی هم شنید و تشریف آورد. آشیخ محمود یک ساعت دیر کرد. آقـای خـویـی هـم نشست تا بیاید. بعد از یک ساعت آشیخ محمود آمد. آقای خویی فرمود: من یک ساعت منتظر شما بودم. آشیخ محمود عذرخواهی کرد. آقای خویی فرمود: من یک ساعت اینجا
نشستم، میخواستم به دلیل ارتباطی که با حاج شیخ حسنعلی نخودکی داشته اید، چیزی به ما یاد بدهید تا اگر با فردی مادی گرا مواجه شدیم به جز برهان و استدلال و مطالب رایج
در
مدارس، عملاً چیزی ارائه کنیم.
🔸آقای حلبی شروع کرد به موعظه کردن و گفت: همین اشتغال شما به فقاهت خوب
است و شما همین را دنبال کنید و این خیلی به نفع اسلام و مسلمین است. ضمن کلامش این جمله را هم گفت کلید باغ در دست آشیخ حسنعلی نبود. آشیخ حسنعلی با آن مقامش مرید یکی از شماها بود. بعداً خود آقای بهجت توضیح داد و گفت که مراد، آقای بروجردی بود و ظاهراً آشیخ حسنعلی از ایشان تقلید میکرد.
📚جرعه ای از دریا، ج۲، ص۵۷۸.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ چهارده نشانه از نشانههای اهل ادعاهای باطل و عرفان های کاذب در بیان آیة الله العظمی سیستانی 🔻 در
8.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️اگر طریقهی استنباط را یاد گرفتید، آن وقت ارزشهای اخلاقی را هم درست از کتاب و سنّت استنباط میکنید
🔻 مقام معظم رهبری (دام ظله):
🔹 درس فقه را جدّی بگیرید. ببینید! عالِم دین میخواهد معارف اسلامی را به دست بیاورد؛ از کجا؟ از کتاب و سنّت و عقل؛ این است دیگر؛ بخشیاش مربوط به عقل است، بخشیاش هم مربوط به کتاب و سنّت و نقل است؛ خب باید بداند که چه جوری باید به دست بیاورد؛ این همان اجتهاد است. اجتهاد یعنی چگونگی استفادهی این معارف از منابعش...
🔸 خب این اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید تمرین کند، باید کار کند. این درس فقهی که شما میخوانید ولو طهارت باشد -حالا بعضی از طلبهها میگویند: «آقا، چرا همیشه طهارت و صلات و مانند اینها؟»- فرقی نمیکند؛ آن چیزی که به شما این شیوهی استنباط را یاد بدهد، مورد نیاز شما است. [این] گاهی در یک مسئلهی مربوط به طهارت است، گاهی در مسئلهی مربوط به صلات است، گاهی مسئلهی مربوط به بحث معاملات و اجاره و مانند اینها است؛ شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید.
🔹اگر این طریقهی استنباط را یاد گرفتید، آن وقت ارزشهای اخلاقی را هم درست از کتاب و سنّت استنباط میکنید؛ [نه] مثل بعضی از نیمهسوادها -حالا احترامشان کنیم، نگوییم بیسواد؛ نیمهسواد- که یک چیزی یا چهار کلمهای یاد گرفتهاند، راجع به مسائل دینی اظهار نظر میکنند، به یک آیه هم گاهی استناد میکنند؛ خب معنای این آیه این نیست؛ این به خاطر ضعف در فهم آیه و استنباط از آیه است.
📚 بیانات در دیدار با طلاب حوزه های علمیه. ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️رياضتی که منجر به سوء عاقبت مىشود
🔻امام خمینی از استاد خود آیةاللــه شاهآبادی نقل میكند:
🔹 «شيخ استاد ما (دام ظلّه) مىفرمودند ميزان در رياضت باطل و رياضت شرعى صحيح قدم نفس و قدم حق است. اگر سالك به قدم نفس حركت كرد و رياضت او براى پيدايش قواى نفس و قدرت و سلطنت آن باشد، رياضت باطل و سلوك آن منجر به سوء عاقبت مىباشد. و دعوىهاى باطله نوعاً از همين اشخاص بروز مىكند. و اگر سالك به قدم حق سلوك كرد و خداجو شد، رياضت او حق و شرعى است، و حقّ تعالى از او دستگيرى مىكند به نص آيۀ شريفه كه مىفرمايد: <وَ الّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدیَنَّهُمْ سُبُلَنا>. "كسى كه مجاهده كند در راه ما، هر آينه هدايت مىكنيم او را [به] راههاى خود". پس كارش به سعادت منجر شده خودى از او افتد و خودنمايى از او دور گردد».
📚شرح چهل حديث، ص۴۵.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️استخاره حضرت ولی عصر 🔻 مرجع عالیقدر آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله 🔹من و حاج آقا رضا صدر
11.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️استخاره
🔻بیانات شیرین استاد ذوالفنون سید حجت کشفی (دامت برکاته) درباره استخاره
📆 انجمن ادبی اردیبهشت _ ۱۳۹۵ش
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️استخاره 🔻بیانات شیرین استاد ذوالفنون سید حجت کشفی (دامت برکاته) درباره استخاره 📆 انجمن ادبی ارد
⚡️دلیلی بر وجود صانع
🔻 آیة الله حاج آقا نصرالله شاهآبادی:
🔹آیةاللـه خویی میفرمود: مرحوم میرزا محمد تقی شیرازی معتقد بود كه استخاره یكی از أدلۀ قطعیه بر وجود صانع است. چون امكان ندارد كه انسان صد مرتبه استخاره كند و همۀ استخارهها با واقع مصادف شود. و میفرمود: موارد بسیاری با استخاره جلو رفتم و به نتیجه مطلوب رسیدم. البته مورد استخاره، تحیّر است و در موارد تحیّر واقعاً دستگیری میكند.
📚 حدیث نصر، ص ۳۹۲.
@seyyed_hossein_kashfi
AUD-20250207-WA0000.mp3
1.5M
⚡️خاطره جالب مرحوم آقای فلسفی از منبر در بیت آیة الله العظمی بروجردی
🔻 درباره روایت منسوب به امام صادق (علیه السلام) در کتاب مصباح الشریعة:
🔹 قَالَ اَلصَّادِقُ عَلَیْهِ السَّلاَمُ : إِعْرَابُ اَلْقُلُوبِ عَلَی أَرْبَعَة أَنْوَاعٍ رَفْعٍ وَ فَتْحٍ وَ خَفْضٍ وَ وَقْفٍ فَرَفْعُ اَلْقَلْبِ فِی ذِکْرِ اَللَّهِ وَ فَتْحُ اَلْقَلْبِ فِی اَلرِّضَا عَنِ اَللَّهِ وَ خَفْضُ اَلْقَلْبِ فِی اَلاِشْتِغَالِ بِغَیْرِ اَللَّهِ وَ وَقْفُ اَلْقَلْبِ فِی اَلْغَفْلَهِ عَنِ اَللَّهِ ... الحدیث
📚 بحار الأنوار، ج۶۷، ص۵۵
@seyyed_hossein_kashfi