⚡️«محدث نوری» احیاگر سنت پیادهروی زیارت سیدالشهداء
🔻 زیارت حضرت سیدالشهداء با پای پیاده از سنت های اصیل است که در روایات مورد تأکید واقع شده و لذا در زمان شیخ انصاری (م۱۲۸۱ق) از بزرگترین شعایر محسوب می شده است. اما بعد از زمان شیخ انصاری مدتی این سنت ترک میشود و تنها کسانی پیاده کربلا میرفتند که امکان مالی نداشتند، لذا زیارت پیاده وهنآمیز بود.
🔹 اما مرحوم محدث نوری (م۱۳۲۰ق) به احیاء سنت پیاده روی مبادرت ورزید و هر ساله کاروان عظیمی از علما با پرچم و علم و کتل فراهم آورد و لذا مجددا این پیادهروی شکوه ویژهای یافت.
🔸مرحوم علامه شیخ آقابزرگ تهرانی که خود در این پیاده روی همراه با مرحوم محدث نوری بوده گزارش دقیق و خواندنی در این باره در نقباءالبشر دارد که در ذیل ملاحظه گردد:
🔹 «و مما سنّه في تلك الاعوام: زيارة سيد الشهداء مشيا على الاقدام، فقد كان ذلك فى عصر الشيخ الانصاري من سنن الاخيار و اعظم الشعائر؛ لكن ترك في الاخير و صار من علائم الفقر و خصائص الادنون من الناس، فكان العازم على ذلك يتخفى عن الناس لما في ذلك من الذل و العار، فلما رأى شيخنا ضعف هذا الامر اهتم له و التزمه فكان فى خصوص زيارة عيد الاضحى يكتري بعض الدواب لحمل الاثقال و الامتعة و يمشي هو و صحبه، لكنه لضعف مزاجه لا يستطيع قطع المسافة من النجف الى كربلا بمبيت ليلة كما هو المرسوم عند اهله؛ بل يقضي في الطريق ثلاث ليال يبيت الاولى فى (المصلى) و الثانية في (خان النصف) و الثالثة فى (خان النخيلة) فيصل كربلا فى الرابعة و يكون مشيه كل يوم ربع الطريق نصفه صبحا و نصفه عصرا، و يستريح وسط الطريق لاداء الفريضة و تناول الغذاء في ظلال خيمة يحملها معه، و في السنة الثانية و الثالثة زادت رغبة الناس و الصلحاء بالامر و ذهب ما كان فى ذلك من الاهانة و الذل الى ان صار عدد الخيم في بعض السنين ازيد من ثلاثين لكل واحدة بين العشرين و الثلاثين نفرا»
📚نقباءالبشر، ج۲، ص۵۴۷.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ سید بحرالعلوم و پیاده روی نجف به کربلا 🔻مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنهای دام ظله 🔹خاطره
⚡️از ضعف بهر جا که نشستیم وطن شد
🔻 جریان پیاده روی سید بحرالعلوم در مسیر کربلا را پیشتر به نقل از مقام معظم رهبری ذکر کردیم. اکنون متن کامل آن را از کتاب معارف الرجال ملاحظه کنید.
🔹زوار عزیز در هر موکبی استراحت کردید و توان ادامه دادن راه را نداشتید، با یادآوری این داستان دعاگوی بنده حقیر هم باشید:
🔸و جاء في دوحة الانوار ، أن السيد بحرالعلوم الطباطبائي سافر من النجف إلى كربلا لزيارة الحسين ع، و معه جمع من الأدباء و علماء عصره فلما وصل احد المنازل استراح ساعة من التعب ثم كلف بالسير لضيق وقت الزيارة فلم يقدر على الالتحاق برفاقه و كان نحيف الجسم فتمثل بهذا البيت الفارسي قوله:
از ضعف بهر جا که نشستیم وطن شد
وز گریه ز هر جا که گذشتیم چمن شد
1⃣ تعریب سید بحرالعلوم
و عربه السيد بحر العلوم و اقترح على اخوانه تعريبه فقال السيد:
صار لي من فرط ضعفى
وطن في كل وادي
ودموعي صيرت لي
بقعة في كل نادي
2⃣ تعریب سید احمد عطار
وعربه المترجم له [ السید احمد العطار] بقوله:
انى حللت محلا صار لي وطنا
من فرط ما بي من ضعف و من وهن
وما مررت على ارض مصردة
إلا غدت روضة من دمعى الهتن
3⃣ تعریب شیخ مرتضی کاشف الغطاء
وعربه السيد [الشیخ] مرتضى [کاشف الغطاء] بقوله:
و من تضاعف ضعفى منزلي وطني
و من عيون عيوني منزلي خضل
ونسب هذا التعريب الى المحقق الشيخ أسد الله بن الحاج اسماعيل التستري صاحب المقابيس ، و عربه الشيخ ملا كاظم الازري و السيد صادق الفحام و السيد
ابراهيم العطار وغيرهم.
📚 معارف الرجال، ج۱ ص۶۴.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ با اینکه نابینا بود، تمام چالههای مسیر را میدانست
🔻 مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی
🔹در نجف رسم بود كه در ایام زیارتی مخصوص حضرت سیدالشهداء علیهالسلام _ مثل: اربعین، نیمه شعبان و عرفه_ پیاده به سمت كربلا میرفتند. این پیاده روی دو تا خاصیت داشت: یكی درك ثواب زیارت امام حسین علیهالسلام بود و دوم برای طلبهها تفریح بود. دو راه هم وجود داشت: یك راه خشكی كه حدوداً ۱۲ فرسخ بود و بعضی یك شبانه روز از نجف به كربلا میرسیدند. دیگری مسیر كنار شط كه ۱۶ فرسخ بود و حدود سه روز پیاده طول میكشید.
🔸بعضی از رفقا كه در پیاده روی سرعت داشتند، علاوه بر ایام خاص زیارتی، در سایر ایام هم پیاده به كربلا مشرّف میشدند. آسید محمد لواسانی _ كه بعدها در مدینه ساكن شد _ و آسید حسن نوری بروجردی، نماز صبح را میخواندند و از راه خشكی حركت میكردند و مغرب در كربلا بودند.
🔹در مدرسۀ بخارایی شیخ نابینایی بود كه در درس مرحوم آقای آسید محمد روحانی هم شركت میكرد. او با اینکه نابینا بود، راهنمای طلبهها در مسیر كربلا بود و تمام چالههای مسیر را میدانست.
📚 حدیث نصر، ص۳۶۶.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️کتاب کامل الزیارات و فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام
🔻کتاب "کامل الزیارات" تالیف محدث بزرگوار ابوالقاسم جعفر بن محمد بن قولویه قمی متوفی ۳۶۸ ق است.
وی استاد شیخ صدوق و شیخ مفید و شاگرد شیخ کلینی است.
نجاشی در جلالت شان او توصیفی دارد، که در شان هیچ شخصیتی چنین توصیفی نکرده است، گوید:
"کل ما یوصف به الناس من جمیل و ثقه و فقه فهو فوقه" آن چه وصف برای مردم آورده شود از وثاقت و فقاهت و زیبایی هایی که برای مردم است , ابن قولویه از آن بالاتر است.
🔸کتاب کامل الزیارت، همانطور که از نامش مشخص است، در رابطه با زیارات اهل بیت است .
در این کتاب مجموعا ۸۴۳ حدیث نقل شده، که ۶۷۰ حدیث از آن (۸۰ درصد) مربوط به فصل زیارت امام حسین است.
و این نشان از اهمیت بسیار بالای زیارت امام حسین نزد اهل بیت دارد .
🔹و جالب آن است که از برخی از روایات این کتاب استفاده می شود که بنای اهل بیت (علیهم السلام) بر مخفی کردن فضایل زیارت امام حسین بوده است. با این حال این حجم بسیار از روایات در فضل زیارت امام حسین از اهل بیت صادر گردیده است.
🔸در حدیثی امام صادق (علیه السلام) میفرمایند:والله لو انی حدثتکم بفضل زیارته و بفضل قبره لترکتم الحج رأسا و ما حج منکم أحد .. الحدیث.
ترجمه:امام صادق علیه السلام فرمودند به خدا قسم اگر من در رابطه با فضل زیارت امام حسین و فضل قبر او حدیث بگویم، در این صورت شما حج را ترک خواهید کرد و هیچ یک از شما به حج نخواهد رفت.
(و لذا تمام فضایل زیارت را نخواهم گفت)
🔹و این مطلب در حق بعضی از اصحاب امام صادق اتفاق افتاد، وقتی معاویه بن وهب بر امام صادق وارد می گردد و دعای امام صادق را در حال سجده بر زوار امام حسین می بیند ، آرزو می کند که ای کاش به حج نمی رفتم و به زیارت امام حسین می رفتم . "و الله لقد تمنیت انی کنت زرته و لم احج"، این در حالی است که معاویه بن وهب مطلع از فضایل حج بوده و طبق فرموده ی مرحوم نجاشی، کتابی را درباره ی فضایل حج تالیف کرده است.
🔺اللهم ارزقنا زیارة الحسین في الدنیا و شفاعته في الآخرة
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ ترک زیارت به بهانه اشتغالات!؟
🔻محدث نوری در کتاب دارالسلام فیما یتعلق بالرؤیا و المنام ، می نویسد: ملا فتحعلی سلطان آبادی برایم تعریف کرد:
🔸در سالی که اکثر شیعیان، مقلد خاتم الفقهاء صاحب کتاب جواهر الکلام شده بودند ، به زیارت امیر المومنین علیه السلام مشرف شدم.
همت و تلاش صاحب جواهر بر پیدا کردن مسائل متفرقه ای بود که در رساله عملیه موجود نبود.
من نیز نزدیک به نهصد مساله را جمع آوری کردم که صاحب جواهر جواب آن ها را به خط خود نوشت.
ماه محرم نزدیک شده بود و شیخ _صاحب جواهر _ به خاطر کثرت اشتغال به جمع آوری مسائل و استخراج آن ها به زیارت نمی رفت.
من نیز در این کار به دنبال او بودم و به خاطر مشغول بودن به این کار در نجف ماندم.
🔹در شب تاسوعا یا عاشورا امیر المومنین علیه السلام را در خواب دیدم که سرزنش کنان و خشمگین به من فرمودند : "آیا زیارت حسین علیه السلام یا مانند حسین را در روز عاشورا ترک می کنی؟!"
🔸محدث نوری در ادامه گوید: شیخ استاد _ شیخ انصاری _ اعلی الله مقامه برای من تعریف کرد که خود این امر را تجربه کرده، و هم چنین از گروهی از مشایخ نقل کرد که ایشان نیز هرگاه به خاطر اشتغال زیاد زیارت امام حسین علیه السلام را ترک می کردند ، مدت بیشتری از مدت زیارت آن حضرت، توفیقات خود را از دست می دادند.
⬅️ متن کتاب دارالسلام:
رؤيا فيها إشارة إلى شدة الإهتمام بالزيارة
و حدثني [العالم العامل ... شيخنا الأعظم و مولانا الأكرم المولى فتح علي بن المولى حسن السلطانآبادي] أكمل اللّه له تحف الألطاف:
انّه لما تشرف لزيارة أمير المؤمنين (علیه السلام) في السنة التي رجع أمر تقليد جل الشيعة إلى خاتم الفقهاء صاحب جواهر الكلام، كان همّه و همّته أخذ المسائل المتفرقة المحتاجة إليها التي لم تكن موجودة في الرسالة العملية، قال:و جمعت منها قريبا من تسعمائة مسألة، قد كتب جوابها بخطه و أقبل علينا شهر محرم الحرام و الشيخ (رحمه الله) ترك الزيارة لكثرة اشتغاله بتهذيب المسائل و استخراجها، فتبعناه في ذلك، و اشتغلنا بذلك و بقينا في النجف، فلما كان في ليلة تاسوعا أو عاشوراء رأيت أمير المؤمنين (علیه السلام) في المنام و هو يقول لي معتبا:
«أيترك زيارة الحسين أو مثل الحسين عليه السلام في عاشوراء؟»
قلت: و حدثني الشيخ الأستاذ [الشیخ الأنصاري] (أعلى الله مقامه) انه جرب هو بنفسه و نقله أيضا عن جماعة من المشايخ انّهم متى تركوا الزيارة لمانع الإشتغال عوقبوا بعدم التوفيق به في أزيد من زمان الزيارة.
📚 دار السلام، ج ۲، ص ۳۰۳.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ ترک زیارت به بهانه اشتغالات!؟ 🔻محدث نوری در کتاب دارالسلام فیما یتعلق بالرؤیا و المنام ، می نویس
⚡️به تعداد روزهای تعطیلی شهادت اهل بیت، نتوانسته بود درس بخواند!
🔻 استاد آقای حاج شیخ محمدکریم پارسا :
🔹همچنین یادم می آید که مرحوم [شیخ محمدتقی] ادیب [نیشابوری] داستانی فرمودند از یکی از استادان خودش که در نجف درس خوانده بود و آن استاد در نجف حتی در تعطیلات و وفیات هم درس می داده است که حدود شصت و خورده ای روز در یک سال [می شده].
زمانی که مشغول روشن کردن قلیان بود شراره ای از قلیان برخاسته و به چشم او رفته بود و به همان تعداد دقیق آن تعطیلات و وفیات سال آن شخص نتوانسته بود درس بخواند. متأسفانه من (پارسا) جزئیات داستان و اسم شخص را و روزهای دقیق آن را به یاد ندارم.
🔸مرحوم ادیب میفرمود این را که برای آقای میلانی گفتم آقای میلانی گفت من خواهش میکنم این را برای من بنویسید. بعد وقتی که خواست پا شود دوباره گفتند من خواهش میکنم این را کتباً برای من بنویسید و دفعه سوم وقتی که ایستادند گفتند من خواهش میکنم این را برای من بنویسید و بفرستید و مرحوم ادیب فرمود که من هم نوشتم و برای آقای میلانی فرستادم و این هم میرساند آقای میلانی رضوان الله تعالی علیه چقدر علاقه به اهل بیت داشتند.
📚 زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی شیخ محمدتقی ادیب نیشابوری ، ص۲۱۲.
@seyyed_hossein_kashfi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️استخاره حضرت ولی عصر
🔻 مرجع عالیقدر آیة الله العظمی شبیری زنجانی دام ظله
🔹من و حاج آقا رضا صدر در منزل میرزا احمد کفایی از ایشان شنیدیم که پدرشان،
آخوند خراسانی از سید علی شوشتری نقل کرد که استخاره حضرت ولی عصر علیهالسلام
چنین است:
🔸 «خواندن بسم الله، سه صلوات و يك دعا». سپس قبضه تسبیح را بگیرد و دو تا دو تا بشمارد. اگر یکی بود، خوب و اگر دوتا بود، بد است.
🔹بنده نیز همین گونه استخاره میکنم، دعایی که میخوانم، این است: «أستخير الله برحمته خيرة في عافية، يا من يعلم اهْدِ من لا يعلم»
📚 جرعه ای از دریا، ج۱، ص۵۰۱.
📆 ۱ شهریور ۱۴۰۳ ، آیة الله العظمی شبیری زنجانی در حال استخاره با تسبیح.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️أبد والله ما ننسی حسینا
🔻 به شرط توفیق، دعاگو و نائب الزیاره بزرگواران در کربلای معلی خواهم بود.
⬅️ خط استاد احمد عبدالرضایی
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️السلام علیکم یا آل الله
🔻به مناسبت ایام عزای خاندان رسالت و امامت ، مجلس سوگواری سالانه مرحوم حجة الاسلام والمسلمین حاج سید محمود کشفی برگزار میگردد.
از عموم مومنین دعوت می شود جهت عرض ارادت به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام در این مجلس شرکت فرمایند.
🔹زمان: ۵ روز آخر ماه صفر (از روز شنبه ۱۰ شهریور تا روز چهارشنبه ۱۴ شهریور)
صبح ها: از ساعت ۷ تا ۸:۳۰
🔸مکان: تهران، خیابان ری- خ شهید موسوی (دردار شرقی)- پ ۸۱ (جنب تاسیسات فرهودی)- ط اول
سید محمد کشفی
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️وسواسی 🔻 مرحوم آیة الله العظمی خویی در بحث عدم اعتبار خبر وسواسی به نجاست، چند حکایت در این باره
⚡️ درمان وسواس
🔻به شك خود اعتنا نكند
🔹عنه علیه السلام: ... لاَ تُعَوِّدُوا اَلْخَبِيثَ مِنْ أَنْفُسِكُمْ بِنَقْضِ اَلصَّلاَةِ فَتُطْمِعُوهُ فَإِنَّ اَلشَّيْطَانَ خَبِيثٌ يَعْتَادُ لِمَا عُوِّدَ فَلْيَمْضِ أَحَدُكُمْ فِي اَلْوَهْمِ وَ لاَ يُكْثِرَنَّ نَقْضَ اَلصَّلاَةِ فَإِنَّهُ إِذَا فَعَلَ ذَلِكَ مَرَّاتٍ لَمْ يَعُدْ إِلَيْهِ اَلشَّكُّ قَالَ زُرَارَةُ ثُمَّ قَالَ إِنَّمَا يُرِيدُ اَلْخَبِيثُ أَنْ يُطَاعَ فَإِذَا عُصِيَ لَمْ يَعُدْ إِلَى أَحَدِكُمْ .
🔸 امام باقر یا امام صادق علیهما السلام فرمود: ... نگذاريد [ شیطان] پليد با شكستن نماز با شما خو گيرد تا در شما طمع كند، زيرا شيطان، پليد است و به اين كار عادت مىكند، هركدام از شما به آن طرفى كه ذهنش مايل شد، نماز را ادامه دهد و چون بارها چنين نمايد (يعنى به شك اعتنا نكند) شك به او باز نخواهد گشت.
زراره گويد: سپس حضرتش فرمود: شيطان پليد فقط مىخواهد كه از او اطاعت شود و هرگاه مخالفت شد، ديگر به سوى شما بازنخواهد گشت.
📚 الکافي، ج ۳، ص ۳۵۸.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️ درمان وسواس 🔻به شك خود اعتنا نكند 🔹عنه علیه السلام: ... لاَ تُعَوِّدُوا اَلْخَبِيثَ مِنْ أَنْف
⚡️«وسواس» معصیت بدون لذت
🔻 پیام وارده از صدیق مکرم آقای شیخ مهدی اعتمادی کرمانشاهی:
سلام علیکم
سوالات حقیر در موضوع وسواسی از چند مجتهد و مرجع تقلید و بزرگان از اولیاء الله:
۱. از مرحوم آیة الله بهجت رحمة الله علیه در مورد وسواسی پرسیدم، فرمودند: زیاد بگو با اعتقاد «لااله الاالله»
۲. از آیة الله شبیری زنجانی حفظه الله در مورد وسواسی پرسیدم فرمودند: بنا را بر این بگذار که میخواهم مثل افراد بی مبالات (شایدهم لاابالی فرمودند) باشم.
۳. از زاهد اهل ولاء مرحوم حاج آقای نصیری یزدی رحمة الله علیه پرسیدم فرمودند: مزخرف است اهمیت ندهید، علامه طباطبایی رحمة الله علیه فرمودند: وسواسی معصیت بدون لذت است.
۴. از حضرت آیة الله علامه مفیدی یزدی حفظه الله شنیدم که فرمودند قریب به این مضمون: که وسواسی یقینیات متصور خود را به شک برساند و وقتی شک شد، اصالة الصحة و اصالة الطهارة جاری کند.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️«وسواس» معصیت بدون لذت 🔻 پیام وارده از صدیق مکرم آقای شیخ مهدی اعتمادی کرمانشاهی: سلام علیکم سو
⚡️طهارت واقعیه!
🔻مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی :
مرحوم آیةاللــه میلانی با آیةاللــه خویی هم بحث و هم درس و دوست صمیمی بودند و در درس آشیخ محمدحسین غروی اصفهانی و درس آسید ابوالحسن اصفهانی شركت میكردند. این دو بزرگوار دوست صمیمی و حتّی در صفات و ویژگیها شبیه هم بودند. مثلاً هر دو مبتلا به وسواس شدند و در این باره از هر دو بزرگوار شنیدم كه میفرمودند: یك روز در سامرا تصمیم گرفتیم نماز را با طهارت واقعیه بخوانیم. كنار شط رفتیم و طناب را شستیم و طوری نصب كردیم كه شبههای در نجاست نباشد. سپس مشغول به تطهیر لباسهایمان شدیم و آن قدر طول كشید كه متوجه شدیم نزدیك غروب شده است. سرانجام آن روز نتوانستیم طهارت واقعیه را حاصل كنیم و نماز را نزدیك غروب خواندیم!
📚 حدیث نصر
@seyyed_hossein_kashfi