#پرسش199
سلام و عرض خداقوت
⭕️راهکاری وجود دارد که کودکان و نوجوانان که در سن حساسی قرار دارند، به فضای مجازی اعتیاد پیدا نکنند؟ چه روش تعادلی را می توان به آنها آموخت؟
سلامـ علیکمـ
طبق آمار موجود در کشور وابستگی کودکان و نوجوانان به ویژه در دوران کرونا به موبایل و اینترنت زیاد شده و همین امر مشکلاتی چون ترس، هراس، اضطراب، عدم تمرکز و مشکلات رشد شناختی، اخلاقی و مشکلات جسمانی را برایشان به بار آورده و یا در آینده می آورد. علاوه بر همه اینها استفاده بچهها از سایتهای مستهجن و یا دیدن عکس و فیلم های غیراخلاقی و خشن در فضای مجازی برایشان فراهم شده و خیلی از پدر و مادرها در این زمینه نظارتی ندارند و زمانی متوجه میشوند که بچه دچار مشکلات زیادی شده است.
👌اما بله، راهکارهایی برای کاهش اعتیاد به فضای مجازی در کودکان و نوجوانان وجود دارد. اینجا چند راهکار را برای شما ذکر میکنم:
1️⃣ توصیه میشود زمانی محدود برای استفاده از دستگاههای الکترونیکی تعیین کنید. مثلاً، میتوانید قوانینی را برای استفاده از تلفن همراه تعیین کنید و در زمان های مشخصی، مانند وعدههای غذایی یا خواب، اجازه استفاده از دستگاه را ندهید.
2️⃣ به جای اینکه هر فرد از خودش در اتاق خود استفاده کند، مکانهای مشترک و عمومی را مخصوص استفاده از دستگاههای الکترونیکی قرار دهید. این کار باعث میشود فضای اجتماعی بیشتری بین اعضای خانواده شما ایجاد شود و همچنین به شما امکان کنترل بیشتری بر روی محتوای مورد استفاده فراهم میکند.
3️⃣به کودکان و نوجوانان بیاموزید که از فضای مجازی به طور مسئولانه استفاده کنند. به آنها درباره مخاطرات احتمالی مانند اعتیاد، تأثیرات روانی، امنیت آنلاین و تأثیرات مطالب منفی آگاهی دهید. همچنین، نشان دهید چگونه میتوانند از فضای مجازی بهرهوری کنند و از مطالب آموزنده و خلاقانه بهره ببرند.
4️⃣ کمک کنید که کودکان و نوجوانان به فعالیتهای متنوع و سازندهای علاقهمند شوند. از طریق ورزش، هنر، خواندن کتاب و مشارکت در فعالیتهای اجتماعی، آنها را به تجربه زندگی واقعی و برقراری ارتباط با دیگران تشویق کنید.
👌 البته مهم است که این راهکارها را به تناسب سن و شرایط خاص کودکان و نوجوانانتان تنظیم کنید. همچنین، به عنوان بزرگسالان، نمونه خوبی برای فرزندان خود باشید و میزان استفاده مسئولانه از فضای مجازی را به آنها نشان دهید.
👌کودکی را که هنوز درگیر فضای مجازی و اینترنت نشده میتوان با دور کردن این ابزار از زندگی اش کنترل کرد، به شرطی که خود والدین کمتر از اینترنت و گوشی های همراه در منزل استفاده کنند. والدین باید تفریحات سالم، فعالیت های بدنی، بازی با همسالان، مسافرت های جذاب و مشارکتهای ساده در منزل را برای پر کردن اوقات فراغت بچه ها به جای اینترنت و گوشی جایگزین کنند.
👌علاوه بر اینها نحوه ارتباط والدین با بچهها و همینطور با یکدیگر نیز زمینه ساز کشیده شدن بچه ها به سمت فضای مجازی است والدین باید از فضاهای پراضطراب و تعاملات نامناسب و خشن ، دعوا و جدل در خانه دوری کنند تا بچهها برای پرکردن زمان خود به فضای مجازی و اینترنت پناه نبرند. خیلی از همین افرادی که گلهدارند چرا بچههایشان صبح تا شب در گوشیهاشان هستند، مسبب اصلی این شرایط خودشان هستند باید اول به خودشان رجوع کنند.
https://eitaa.com/joinchat/2009989538C7ed18898b9
#پرسش200
باسلام
این روزها بیشتر افراد وقتشان را در فضای مجازی سپری می کنند،سوال اینجاست که امروزه فضای مجازی به عنوان یک ضرورت در زندگی مشهود است اما این مساله تا چه اندازه ای قابل قبول است و به ما آسیب نمی زند؟
سلامـ علیکمـ
👌فضای مجازی امروزی برای همه ضروری است اما اگر این مساله نامحدود نباشد نتیجه مخرب به همراه دارد. مشکلات نشای از این رفتار در کودکان با منزوی شدن و فاصله گرفتن از جمع و بروز مشکلات جسمانی (به دلیل عدم تحرک) مشهود است .
👌پرداختن بیش از حد به فضای مجازی می تواند افراد را از ارتباط سالم با خانواده خود نیز محروم کند. چیزی که باعث دوام خانواده می شود تعامل سالم است و استفاده بیش از حد از فضای مجازی می تواند این ارتباط سالم را به خطر اندازد. امروزه می بینیم که خانواده ها در کنار یکدیگر نیز در فضای مجازی فعالیت می کنند، حتی زمانهایی که برای تفریح به بیرون از خانه می روند اما همه با تلفن همراه خود سرگرم می شوند و این تهدیدی برای بنیانهای خانواده به شمار می رود.
👌توجه داشته باشید که در فضای مجازی اطلاعات غلط و تبلیغات کذب همواره وجود دارند. بنابراین باید از منابع معتبر استفاده کرده و اطلاعات را تحلیل کنیم.
👌 استفاده بیش از حد از فضای مجازی میتواند منجر به کاهش فعالیتهای فیزیکی، اختلال در خواب و اختلالات روحی و روانی و رفتاری ،فردی و اجتماعی می شود. بنابراین لازم است تعادل مناسبی بین استفاده از فضای مجازی و زندگی واقعی داشته باشیم.
👌درضمن فضای مجازی، حفظ حریم خصوصی میتواند به چالشی مهم تبدیل شود. بنابراین باید دقت کنیم که اطلاعات شخصی خود را به درستی مدیریت کنیم و از اشتراک غیرمنطقی آنها پرهیز کنیم.
👌توجه کنید که در فضای مجازی، نمیتوان اعتماد را به راحتی به دست آورد. تقلبها و معاملات تقلبی نیز رایج است. لازم است در ارتباطات مجازی، احتیاط و دانش کافی را در نظر بگیریم.
👌همچنین استفاده بیش از حد از فضای مجازی میتواند منجر به ضایعات زمانی شود. بنابراین باید وقت خود را به طور هوشمندانه مدیریت کنیم و فضای مجازی را به عنوان یک ابزار مفید در زندگیمان مورد استفاده قرار دهیم.
https://eitaa.com/joinchat/2009989538C7ed18898b9
در راستای گسترش نهضت سواد رسانه ای موسسه قرآنی شیفتگان وحی در نظر دارد کارگاه آموزشی سواد رسانه ای را ویژه خواهران برگزار نماید
برای ثبت نام لطفا اینجا کلیک نمایید.
و یا به آی دی زیر پیام دهید
@josheghany
🌱زمان برگزاری: ۱۰ ، ۱۱ و ۱۳ دیماه
🌱ساعت ۹ الی ۱۱
🌲۴۵ متری عمار یاسر کوچه ۵ پلاک ۲۳
۰۲۵-۳۷۷۵۴۰۰۱-۲
@sh37233392
👌کتاب تجوید
👌کتاب روخوانی( سطح ۱)
👌کتاب روخوانی( سطح ۲)
همچنین PDF این کتب آموزشی را می توانید از طریق سایت خریداری نمایید
لازم به ذکر است که این کتب آموزشی به سراسر ایران ارسال می گردد
🇮🇷 سایت موسسه قرآنی شیفتگان وحی
http://shifteganvahye.com
🇮🇷کانال موسسه درایتا
@sh37233392
۹۹۰۲۵۳۵۷۹۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام سلام
ثبت نام ترم زمستان آغاز شد
زمان ثبت نام : از دوم لغایت هفتم دی ماه
با وارد شدن در لینک زیر و ثبت نام از طریق سایت از ده درصد تخفیف برخوردار گردید .
ورود به لینک ثبت نام ترم زمستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️چونکه صبح آمد وچشمم باز شد
💫خلقـتم بـا خـالقم همـراز شد
❄️غرق رحمت میشود آنروز که
💫صبحش با نام "تو" آغــاز شد
❄️ بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
💫 الــهـــی بــه امــیــد تـــو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️🌼صبح دوشنبه تون
معطر به عطر خوش
صلوات بر حضرت مُحَمَّد (صلّىاللهعليهوآله)
و خاندان مطهرش🌼❄️
🌺❄️🌼اللّهُمَّصَلِّعَلي
🌺❄️🌼مُحَمَّدوَآلِمُحَمَّد
🌺❄️🌼وَعَجِّلفَرَجَهُــم
❣#سـلامامـامزمـانم ❣
📖 السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا جَامِعَ الْکَلِمَةِ عَلَی التَّقْوَی...✋
🌱 سلام بر شادی جمعیت قلبهای ما در سایهی دستهای مبارک تو.
سلام بر آن لحظه ای که پراکندگی های هوا و هوس را به نگاهی آرام می کنی.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
اَلسّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا قاطِعَ الْبُرْهانِ . اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَ الْجانِّ ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلى آبائِکَ الطَّیِّبینَ ، وَ أَجْدادِکَ الطَّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُهُ.
سلام بر تو اى صاحب عصر و زمان ؛ سلام بر تو اى جانشین خداى رحمان؛ سلام بر تو اى شریک و همسنگ قرآن؛ سلام بر تو اى داراى دلیل و برهان قاطع؛
سلام بر تو اى امام آدمیان و جنّیان؛ سلام بر تو و بر اجداد پاک و پدران پاکیزه ات که معصوم بودند ؛ و رحمت و برکت هاى الهى نثارتان باد
اللهمعجللولیڪالفرج
#صبحتون_مهدوی
#اللهم_ارزقنا_کربلا_بحق_الحسین_ع
🕊
🥀🕯
🎉🎊میلاد باسعادت
🎊حضرت عیسی علیه السلام🎊
بر عموم مؤمنین و بویژه هم وطنان مسیحی مبارکباد🎁🎈🎁
✨🌸✨
✨🌸✨🌸
✨🌸✨🌸✨🌸
✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸
✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸
✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸
✅ داستان کوتاه (213)
🌷 زهد سلمان فارسی
هنگامی که سلمان فارسی بیمار شد و با همان بیماري فوت نمود، سعد به عیادت او آمد و حال او را پرسید. سلمان شروع به گریه کرد.
سعد گفت: چرا گریه می کنی؟ پیامبر خدا هنگام رحلت از شما راضی بود و در کنار حوض کوثر به محضرش وارد خواهی شد.
سلمان گفت: به خـدا سوگند! من به خاطر حرص به مال دنیا و یا محبت به آن گریه نمی کنم. ولی پیامبر خدا (ص) از ما پیمان گرفت و فرمود: باید وسـیله زندگی دنیاي شـما مانند وسـیله شخص مسافر (سبک و محدود) باشد و من می ترسم با این همه وسایل که در کنار من است، از دستور آن حضرت سر باز زده باشم.
سعد نگاهی به اطراف سلمان انداخت و دید جز یک آفتابه، یک تشت و یک کاسه چیز دیگري نیست.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص207
✨✨✨✨✨✨✨
💝هرهفته روزهای دوشنبه خدمت شماخواهیم بود
👈موصوع دعای ۲۴صحیفه سجادیه
🇮🇷کانال موسسه درایتا
@sh37233392
پیشاپیش از همکاری شما کمال تشکر را داریم.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای ۲۴صحیفه سجادیه
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ لِأَبَوَيْهِ عَلَيْهِمَا السَّلَامُ
دعای آن حضرت است برای پدر و مادرش (علیهماالسّلام)
﴿1﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ ، وَ أَهْلِ بَيْتِهِ الطَّاهِرِينَ ، وَ اخْصُصْهُمْ بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِكَ وَ رَحْمَتِكَ وَ بَرَكَاتِكَ وَ سَلَامِكَ .
(1) خدایا! بر محمّد بنده و فرستادهات و بر اهل بیت پاکش درود فرست و آنان را به برترین درودها و رحمت و برکات و سلام خود، مخصوص گردان.
﴿2﴾ وَ اخْصُصِ اللَّهُمَّ وَالِدَيَّ بِالْكَرَامَةِ لَدَيْكَ ، وَ الصَّلَاةِ مِنْكَ ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ .
(2) خدایا! پدر و مادرم را به گرامی داشتن نزد خود و درود از جانب حضرتت برگزین، ای مهربانترین مهربانان!
﴿3﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ أَلْهِمْنِي عِلْمَ مَا يَجِبُ لَهُمَا عَلَيَّ إِلْهَاماً ، وَ اجْمَعْ لِي عِلْمَ ذَلِكَ كُلِّهِ تَمَاماً ، ثُمَّ اسْتَعْمِلْنِي بِمَا تُلْهِمُنِي مِنْهُ ، وَ وَفِّقْنِي لِلنُّفُوذِ فِيما تُبَصِّرُنِي مِنْ عِلْمِهِ حَتَّى لَا يَفُوتَنِي اسْتِعْمَالُ شَيْءٍ عَلَّمْتَنِيهِ ، وَ لَا تَثْقُلَ أَرْكَانِي عَنِ الْحَفُوفِ فِيما أَلْهَمْتَنِيهِ
(3) خدایا! بر محمّد و آل محمّد درود فرست و دانش آنچه از حقوق ایشان بر من واجب است، به من الهام کن؛ و دانش همۀ آن حقوق واجبه را برایم فراهم آور؛ سپس مرا به آنچه در این زمینه الهام کردهای به کار گیر و برای انجام آنچه به دانستنش بینایم میکنی توفیق ده تا به کار بستن چیزی که به من آموختهای از دستم نرود و اندامم از خدمت کردن بر اساس حقوقی که به من الهام فرمودهای، سنگین نشود.
﴿4﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ كَمَا شَرَّفْتَنَا بِهِ ، وَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، كَمَا أَوْجَبْتَ لَنَا الْحَقَّ عَلَى الْخَلْقِ بِسَبَبِهِ .
(4) خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست، چنانکه ما را به وجود مبارکش شرافت دادی و بر محمّد و آلش درود فرست، همانسان که به سبب حضرتش حقّی به سود ما برعهدۀ مردم واجب فرمودی.
﴿5﴾ اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي أَهَابُهُمَا هَيْبَةَ السُّلْطَانِ الْعَسُوفِ ، وَ أَبِرَّهُمَا بِرَّ الْأُمِّ الرَّؤُوفِ ، وَ اجْعَلْ طَاعَتِي لِوَالِدَيَّ وَ بِرِّي بِهِمَا أَقَرَّ لِعَيْنِي مِنْ رَقْدَةِ الْوَسْنَانِ ، وَ أَثْلَجَ لِصَدْرِي مِنْ شَرْبَةِ الظَّمْآنِ حَتَّى أُوثِرَ عَلَى هَوَايَ هَوَاهُمَا ، وَ أُقَدِّمَ عَلَى رِضَايَ رِضَاهُمَا وَ أَسْتَكْثِرَ بِرَّهُمَا بِي وَ اِنْ قَلَّ ، وَ أَسْتَقِلَّ بِرّي بِهِمَا وَ اِنْ كَثُرَ .
(5) خدایا! چنانم قرار ده که از پدر و مادرم مانند ترسیدن از پادشاه ستمکار بترسم و به هر دو همچون مادری مهربان نیکی کنم و اطاعت و نیکوکاریام را به آنان، در نظرم از خواب خوابآلوده شیرینتر و برای سوز سینهام، از شربت گوارا در ذائقۀ تشنه، خنکتر گردان تا خواستۀ هر دو را نسبت به خواستۀ خود بیشتر دوست داشته باشم و خشنودی آنها را بر خشنودی خود پیش اندازم و نیکوکاری ایشان را در حقّ خود، هر چند اندک باشد، زیاد شمارم و نیکوکاری خود را دربارۀ ایشان هر چند بسیار باشد، اندک به حساب آورم.