بزرگ که شدم من خواستگارهای زیادی داشتم که هم عام بودند و هم سید. ولی خودم، چون ماجرای نذر را شنیده بودم دوست داشتم با سید ازدواج کنم. حاج آقا را نمیشناختم. با برادرم همکلاس بود و برادرم وی را تأیید کرد. موقع ازدواج تازه دیپلم گرفته بودم. یک سال بعد مهدی به دنیا آمد.»
آهنگران ثانی
او ادامه میدهد: «همسرم در دوران بارداری من در روستا خدمت میکرد و من دو سه شب در هفته میرفتم پیشش. در این مدت هیچ لقمه شبههناکی را نخوردم. شب ۲۱ ماه رمضان برای سحری که بیدار شدم، درد زایمانم شروع شد و فردایش مهدی به دنیا آمد. بچهای بود که خانواده میگفتند چقدر خوش روزی است. چراکه همان روز به دنیا آمدنش پدرش که تابستانها از آموزش و پرورش اوقات فراغت داشت در پروژه ساخت بانک کشاورزی درگز مشغول به کار شد. قبل از تولد مهدی پدرم به همه سپرده بود که هرکس خبر بیاورد که بچه عصمت پسر است یک هدیه از من میگیرد. خیلی پسر دوست داشت. یکی از همسایهها این خبر را به او داد و پدرم به او یک سرویس کامل ملامین که آن وقتها مد بود، هدیه داد.»
همیشه از خدا میخواستم خداوند به من فرزندی بدهد که در راه خودش قدم بردارد. همین طور هم شد
سیدحسین شب تولد سیدمهدی را خوب یادش است. میگوید: «همیشه از خدا میخواستم خداوند به من فرزندی بدهد که در راه خودش قدم بردارد. همین طور هم شد. مهدی در خیابان آزادی شهرستان درگز به دنیا آمد. همان لحظه اول که نگاهم با نگاه او گره خورد خداوند مهرش را به دلم انداخت. شور و شوقی داشتم که در خور وصف نیست.»
او هر روز برایش دعای روزهای هفته را میخواند و پسرش را با این دعاها میخواباند: «چهار دست و پا که راه میرفت گاهی نیمهشب بلند میشد و میآمد توی اتاق و به قرآن خواندن من گوش میداد. اینطوری بزرگ شد. زمان جنگ اول اخبار همیشه صدای آهنگران را پخش میکرد. مهدی کمکم صدای آهنگران را تقلید میکرد. بزرگ که شد عاشق صدای آهنگران بود. بزرگتر که شده بود مداحی میکرد. بهش میگفتند آهنگران ثانی. در سوریه هم به آهنگران ثانی او را میشناختند.»
بچهای که عاشق نظام بود
از همان بچگی روی کارهایی که دلش میخواست انجام دهد خیلی پافشاری میکرد. کاری که میخواست باید انجام میشد وگرنه گریه میکرد. مادر شهید میگوید: «خیلی بچه با نظم و تمیزی بود. یاد گرفته بود وقتی میافتاد زمین همانطور که گریه میکرد، سریع بلند میشد و با دستهایش زانوانش را تمیز میکرد. در دورهای که مدرسه میرفت وقتی میخواست تکالیفش را انجام دهد بیشتر از اینکه به درسش تمرکز کند به نظم میز تحریر و اتاقش توجه میکرد. دفتر، کتاب، پاککن، خط کش... هر چیزی باید سر جای خودش میبود. درسش هم خوب بود. تا اینکه بزرگتر شد و به استخدام نظام درآمد. همان موقع دانشگاه مشهد رشته حسابداری قبول شده بود.
آن موقع هنوز درگز زندگی میکردیم. همراهش برای ثبتنام آمدم و تمام هزینهها را هم پرداخت کردم. از قبل برای استخدام در ارتش هم تقاضا داده بود که همان موقع جواب درخواستش از ارتش آمد و دانشگاه را ول کرد. هیچ وقت فکر نمیکردم دانشگاه را رها کند، ولی او همیشه خدمت در نظام را دوست داشت. حتی وقتی که بچه بود و به خانه عمهاش میرفتیم بر سر کلاه نظامی شوهرعمهاش با پسرعمهاش همیشه دعوا میکرد. سه، چهار ساله که بود عمهاش یک دست لباس نظامی به او هدیه داد که خیلی آن را دوست داشت و همیشه میپوشید. دوران راهنمایی هم شوهر عمهاش دوباره برایش یک دست لباس نظامی خرید. ما گفتیم برود سربازی و سختی کار را ببیند از سرش میافتد. اتفاقا دوره آموزشی سربازیاش بیرجند بود و بعد از آن هم در طلائیه و حمیدیه در مرز ایران و عراق که هر دو خیلی سخت بودند.
چند سال بعد از استخدام در ارتش دوباره کنکور شرکت کرد و مهندسی آیتی در پیام نور فاروج قبول شد. آن موقع اهواز بود. موقع امتحانات مرخصی میگرفت و میآمد. بعد رفت اصفهان و بعدش ده ماهی در مشهد بود تا اینکه به سوریه اعزام و شهید شد».
وقتی دلش هوای رفتن کرده بود
سیدمهدی از سال ۹۴ بنای رفتن گذاشته بود، ولی در ارتش مخالفت میکردند. مادرش هم مخالفت میکرد. پدرش، اما مخالفتی نمیکرد و حتی تشویقش هم میکرد. حتی گفته بود: «پسرم باشد با هم میرویم.» ارتش هم که خودش قوانین سفت و سختی داشت. چون از نظر بینالمللی درگیری در سوریه یک جنگ خارجی بود و دخالت ارتش در خارج از مرزها، تجاوز محسوب میشود. بعدها در ۱۵ خرداد ۹۶ در قالب مستشار نظامی رفت.
سیدحسین میگوید: جناب امیر آذریان (فرمانده ارشد نظامی در شمال شرق کشور) میگفت هر بار سیدمهدی میآمد، ما او را به رده توپخانه میفرستادیم به این امید که این هوا از سرش بگذرد، ولی میرفت و میآمد، باز همان خواستهاش را مطرح میکرد.
از ارتشیها خیلیها ثبتنام کرده بودند و از بین آنها تعداد محدودی توانستند بروند. او در رده توپخانه بود. همیشه به مادرش میگفت: «نترس ارتش بیگدار به آب نمیزند. فاصلهمان با آنها سه چهار کیلومتر است و برای ما اتفاقی نمیافتد.» بعد که سردار انتظاری آمد منزلمان گفت: «او را در پشت جبهه در پشتیبانی گذاشته بودیم، ولی به پای من افتاد و التماس کرد و به گریه افتاد که من را به خط بفرستید. وقتی هدف میزد همه میگفتند: ایول، چقدر دقیق میزند! داعشیها به دنبال این افتاده بودند که کیست که اینقدر دقیق میزند. گرای او را بالاخره گرفتند و با کاتیوشا او را زدند.
همیشه به مادرش میگفت: نترس ارتش بیگدار به آب نمیزند. فاصلهمان با آنها سه چهار کیلومتر است و برای ما اتفاقی نمیافتد
پسرم در میان یک حلقه آتش سوخت و بدنش تکه تکه شد مثل عکس حضرت ابوالفضل که خودش خریده بود، دستهایش قطع شد. یک دستش از مچ و دستش دیگرش کلا قطع شد طوری که پیکرش را با پتو جمع کردند. در مراسم تدفین که بودیم دوستان گفتند دوبار ماهواره خبر شهادت سیدمهدی را پخش کرده است. جشن گرفته بودند که یکی از بزرگترین کادرهای ارتش را زدیم. من از این احوالات بعدها خبردار شدم.
باد خبرش را آورد
وقتی سیدمهدی شهید شد همان موقع باد خبرش را برای پدر و مادرش آورد: ناگهان توفان شدیدی آمد طوری که در و پنجرهها به هم میخوردند. من آمدم توی بالکن دیدم طرف غروب خورشید گرد و غبار و توفانی است، طرف امام رضا (ع) هم رنگین کمان است. همان جا به دلم آمد که پسرم شهید شد. چون رنگین کمان را برای خودم علامت شادی تعبیر کردم و گرد و غبار را هم علامت اندوه. نگو مادرش هم همین در دلش بوده است. من از او پنهان میکردم و او از من.
عصمت هم این ماجرا را یادش است. میگوید: توفان شده بود. بعدش باران آمد و رنگین کمانی طرف امام رضا (ع) تشکیل شد. من از صبح خیلی ناراحت بودم. دو روز بود که تماس نگرفته بود. آقای جودی در خانه داشت کتاب بیدل دهلوی میخواند. رفته بود روی تراس که گفت: «عصمت، بدو بیا کارت دارم.» رفتم. گفت: «رنگین کمان را نگاه کن!» همانجا به دلم افتاد. گفتم «من میروم بیرون.» استرس و دلشوره گرفته بودم. نمیتوانستم یک جا بمانم. فردایش بود که به آقای جودی زنگ زدند.
سیدحسین کلام همسرش را ادامه میدهد و میگوید: «هر شب به مادرش زنگ میزد. برای من خیالش راحت بود. هر وقت زنگ میزد میشنیدم که صدای توپ و خمپاره میآید. میگفتم: «بابا مواظب خودت باش.» میگفت: «نگران نباش اینجا راحتیم.» گفته بود گاهی ممکن است یک شب در میان زنگ بزند. دو شب قبل از شهادتش زنگ نزد. مادرش گفت: «حتما فردا شب زنگ میزند.» شب دوم هم زنگ نزد. همسرم صبح با ناله بلند شد و گفت: «مهدی زنگ نزد!» گفتم: «ناراحت نباش زنگ میزند.»
روز بیستم تیر من مثل هر روز برای ورزش به پارک رفته بودم. پایم را که توی پارک گذاشتم، گوشیام زنگ خورد. گفت «من از دوستان آقا مهدی هستم. آیا از او خبر دارید؟» گفتم: «حقیقتا امروز مادرش هم ناراحت است که مهدی دو شب میشود زنگ نزده است.» گفت: «الان ۲ روز میشود که به ما هم زنگ نزده است. اگر اطلاعی پیدا کردید به ما خبر بدهید و قطع کرد.» آنها خبر داشتند، ولی نمیدانستند چطور به ما بگویند.
گوشیام را گذاشتم توی جیبم و سه چهار قدم رفتم جلو. بعد ناگهان با خودم گفتم نکند آن بادی که دیروز آمد و تفسیر خودم حقیقت داشته باشد. گوشیام را برداشتم و خودم با سرهنگ صمدپور تماس گرفتم. گفتم: «اگر اتفاقی افتاده است به من بگویید، من تحملش را دارم. من و مادرش خودمان او را فرستادیم و میدانیم کجا فرستادیمش. تحملش را داریم. به ما بگویید.» گفت: «بله، او که برای شهادت پر و بال میزد، به آرزوی خودش رسید. حالا هم ما میخواهیم بیاییم خانه شما.» گفتم: «من الان در پارک هستم، ولی برمیگردم.» توی راه بودم به خدا گفتم: «خدایا اگر در من آرامشی هست از طرف تو است. این تحمل را به همسرم هم بده که بتوانم به او بگویم.»
به خدا گفتم: خدایا اگر در من آرامشی هست از طرف تو است. این تحمل را به همسرم هم بده که بتوانم به او بگویم
به همسرم زنگ زدم که از ارتش میخواهند بیایند برای تشکر که فرزندمان را فرستادیم. چون پسرمان قبل از آن همه مقدمات را چیده بود. گفته بود که وقتی ما رفتیم بزرگان ارتش برای تشکر میآیند. به همسرم گفتم: «شیرینی و میوه بگیر و میز را بچین که میهمان داریم.» کارکنان ارتش آمده بودند. همین طور یک روحانی از بنیاد شهید و دو خانم. دائم درباره شهدا صحبت میکردند. مادرش خونسرد نشسته بود و گوش میکرد. بعد یک کم نگران شد. چون میگفتند این شهید... به من اشاره کردند که گفتی؟! گفتم: نه. بعد یکی از خانمها دست به صورت همسرم کشید و گفت: «مبارک باشد، برادر من هم شهید شد، پسر شما هم همین طور.» تا این را گفت، همسرم گفت: «آخ قلبم... حسین...
آخ قلبم.» من از جا بلند شدم، گفتم: «خجالت بکش! تو که آبروی ما را در برابر حضرت زینب بردی! زینب زینب گفتن تو همین اندازه بود؟!» گلاب را برداشتم و ریختم رویش.
مادر، شما مخالف بودید برود سوریه؟ با ارتش رفتنش چطور؟
ارتش را هم دوست نداشتم. دوست داشتم دانشگاهش را ادامه بدهد. میدانستم که زمانی اگر جنگ شود ارتشیان بیشتر در معرض خطر هستند. البته خداوند وقتی کسی را بخواهد ببرد به این نگاه نمیکند که آیا او ارتشی است یا کارمند. ولی به هرحال او مانند دوران بچگیاش روی حرف خودش پافشاری میکرد و در آخر هم وارد نظام شد. تقریبا دو هفته قبل از رفتنش شهرستان خانه خواهرم بودیم که دیدم خواهرزادهام به گوشه و کنایه دارد به گوش من میزند که مهدی میخواهد برود سوریه.
آمدیم مشهد و خودش کمکم رویش را باز کرد. گفت: من میروم تهران کار دارم. نگو رفته بود آزمایش دیانای داده بود و کارهای رفتنش را انجام داده بود. دهم ماه رمضان یا ۱۵ خرداد بود که به تهران رفت. ۱۶ خرداد باید خودشان را تهران معرفی میکرد. بعد دو سه روزی نکاتی را که باید در سوریه میدانستند آموزش دیدند و بعد از دو روز به سوریه اعزام شد.
همانجا بود که رضایت دادید؟
من حقیقتش مخالف بودم. باباش خیلی موافق بود. گفتم بیا من از حرفهای تو یک سند بردارم. اگر یک اتفاقی دو روز دیگر برای بچهام افتاد یک سند باشد که تو نگویی من بچهام را فرستادم. نگو این از جانب خدا بود که من صدای بچهام را ضبط کنم. باباش رفت توی اتاق و من داشتم با گوشی فیلم میگرفتم. پسرم آمد با حالت شوخی گفت: «من سیدمهدی جودی ثانی میروم سوریه. اینقدر میروم و میآیم تا اینکه شهید شوم.» بعد گفت: «قطع کن... قطع کن....»
دستش را آورد جلوی دوربین، من باز هم قطع نکردم. همین طور فیلم گرفتم. بعد رفت توی اتاق سراغ باباش و گفت: «بابا نگاه کن این گوشیها چقدر بد است، مامان دارد هی فیلم میگیرد.» باز برگشت. گفت: «اگر من رفتم اتفاقی برای من افتاد ناراحت نشوید ها...» بشکن میزد و میگفت: «بگویید مهدی شهید شد... مهدی شهید شد...» بعد قیافه جدی به خودش گرفت و گفت: «اگر اتفاقی برایم افتاد لباس مشکی نپوشید... اگر هم گریه میکنید به دلیل حضرت زینب (س) باشد. شاید که امام حسین ما را هم جزو یاران خودش قرار دهد.» بعد دیگر خودش آمد فیلم را قطع کرد.
این گذشت تا روزی که داشت اعزام میشد. داشت وسایلش را جمع میکرد. من هی میرفتم توی اتاق میگفت: «چیه.. هی میآیی توی اتاق؟» یک کم تند برخورد کرد. طوری که من ناراحت شوم. گفتم: «چرا رفتارت اینطوری شده است؟» گفت: «برای اینکه من بروم دلت برایم تنگ نشود!» لحظه آخر بود دیگر. آمد توی خانه که از من خداحافظی کند. من گفتم: «تو میخواهی بروی رضای خدا را به دست بیاوری؟» گفت: «آره.» گفتم: «رضای خدا مگر این نیست که اول باید رضایت مادرت را کسب کنی؟» اینجا افتاد روی پاهایم. گفت: «اگر رضایت ندهی من چطوری بروم؟ من که دارم میروم، ولی با چه دلی بروم؟» من دیدم که عزمش را جزم کرده است و میخواهد که واقعا برود.
رضایت دادم و از زیر قرآن ردش کردم. تا لحظه خروجش از مشهد همراهیاش کردم. موقعی که سوار اتوبوس شده بود به بهانههای مختلف صدایش میزدم که بیاید پایین. هی بغلش میکردم. میخواستم که شانههایش را احساس کنم...، چون میدانستم که برود شهید میشود. میدانستم که برود برگشت ندارد...
انگار کسی او را طلب میکرد
بغض توی گلوی عصمت خانم گیر میکند و اجازه نمیدهد که حرفش را تمام کند. چشمهایش خیس میشود. سیدحسین میگوید: آرام باش من توضیح میدهم. آخرین عکس سیدمهدی را با لباس نظامی میآورد و میگوید: این را پوشید و گفت: «نگاه کن ببین من چه جوریام!» یک غرور در خور ستایش داشت. دائم میگفت: «من باید بروم.» انگار کسی او را طلب میکرد. به همسرم گفتم: «جلوی او را نگیر. نمیشود.»
اگر من ادعا میکنم چیزی درباره عرفان میدانم پسرم خیلی از من جلوتر است. من نشانهها را خواندم، اما خودم نرسیدم. او رسیده است. عصمت طاقت نمیآورد و سراغ گوشی همراهش میرود. بعد میآید و میگوید: «این فیلم لحظه شهادتش است. هنوز هیچ جا منتشر نشده است. نگاه کنید!»
دائم میگفت: من باید بروم. انگار کسی او را طلب میکرد. به همسرم گفتم: جلوی او را نگیر. نمیشود
این فیلم را آخر صفر گذشته برای او فرستادهاند و از آن روز همیشه آن را میبیند. نگاه کردنش سخت است، اما باعث میشود آرام شود. انگار که دارد سیدمهدی را میبیند و با او حرف میزند. میخواهم گفتگو را تمام کنم و بیشتر از این دلتنگیشان را به یادشان نیاورم. میپرسم: بعد از شهادتش از اینکه رضایت دادید پشیمان نشدید؟
-نه. روز بعد از اینکه رفت یکی از نزدیکان من از تهران زنگ زد که آیا راضی بودی که گذاشتی برود؟ گفتم: حقیقتش نه، ولی خودش دوست داشت. گفت: «پس سریع شماره ملیاش را بده من آشنا دارم میگویم نگذارند برود.»
من همان زمان در مدرسه بودم. زمان امتحانات بود. گفتم: «الان دارم میروم سر جلسه امتحان. مدارک همراهم نیست.» در حالی که همیشه همه چیز همراهم است. یک لحظه احساس کردم در برابر حضرت زینب (س) چه جوابی بدهم؟ از خودم رد کردم. گفتم: «زنگ بزن به آقای جودی. هرچند که میدانم او هیچ وقت مدارک همراهش ندارد.» دوست نداشتم بچهام از پیشم برود. ناراحت بودم که فرزندم را از دست دادم. سخت بود. خیلی سخت بود. هنوز که هنوز است بعد ۳ سال که از آن واقعه میگذرد هر بار فیلم شهادتش را میبینم حالم بد میشود
بسم الله الرحمن الرحیم
هر روز را با یاد شهدا آغاز کنیم
🌷 پاسدار شهید اروجعلی اسدی منش
🌷 تولد اول مرداد ۱۳۴۷ بهار استان همدان
🌷 شهادت ۳ مهر ۱۳۶۶ آبادان
🌷 سن موقع شهادت ۱۹ سال
🌷 امروز سالگرد شهادت این شهید عزیز میباشد
✍ بخشهایی از وصیتنامه این شهید عزیز
✅ خواهران عزیزم از شما میخواهم با رعایت کردن حجاب خود مشت محکمى به دهن منافقان کوردل بزنید
✅ اى برادران عزیزم شما ادامه دهندگان راه سرخ شهیدان، مطمئن باشید که پیروزید اگر چه کشته شوید یا بکشید نگذارید بعضى از شایعه پراکنها و منافقان کوردل پشت سر شهیدان امام امت و حزب الله و بسیج حرفی بزنند
✅ اى حسین عزیز اگر در روز عاشورا این ملت حزب الله در آنجا بود به یاریت مى شتافتند و شما را یارى مى دادند همچنان که امام امت خمینى بت شکن را یارى میکنند
🤲 هدیه به ارواح طیبه شهدا، امام شهدا و شهدایی که امروز سالگرد شهادتشان میباشد و این شهید عزیز فاتحه باصلوات
🤲 دعای این شهید عزیز بدرقه امروزتان ان شاء الله
شبکه خبر۲
بسم الله الرحمن الرحیم هر روز را با یاد شهدا آغاز کنیم 🌷 پاسدار شهید اروجعلی اسدی منش 🌷 تولد او
شهید عزیزمان امروز سالگردشون بود در نماز شب مهمانشون کنید
🔰درگذشت #علامه_حسن_زاده_آملی ( 1400ش)
🔹 حسن حسنزاده طبری آملی مشهور به علامه حسنزاده آملی(زادهٔ ۱۳۰۷ آمل، درگذشته ۱۴۰۰ آمل)، حکیم، فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس که در ادبیات، علوم غریبه، ریاضی، هیئت و طب نیز تبحر داشت.
👈زندگی نامه👉
♨️ #سیره_علما؛ کُنجی برای انس با گَنج خاطرات علما
@sireyeolama
شبکه خبر۲
🔰درگذشت #علامه_حسن_زاده_آملی ( 1400ش) 🔹 حسن حسنزاده طبری آملی مشهور به علامه حسنزاده آملی(زادهٔ ۱
عالم عزیز را در نماز شب مهمان کنید
11.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ثواب عظیم دو سجده شگفت انگیز بعد از نماز وتر در نماز شب
🔵این همه ثواب ولی انسان غافل از این همه ثواب
🔴منبع: رساله باقیات الصاحات
آخر کتاب مفاتیح الجنان،باب اول
😴 #اعمال وقت خوابیدن 😴
وضو گرفتن 👈 ثواب شب زنده داری
💢 برابر با هزار رکعت نماز، به گفته مولاء علی 💢
⤵️ يفْعَلُ اللّه ما يَشاءُ بِقُدْرَتِه، وَ يَحْكُمُ ما يُريدُ بِعِزَّتِه 🔸سه مرتبه🔸
↩️ سوره ى تكاثر به سفارش امام صادق علیه السلام فرمود، هرکس سوره تکاثر را قبل هنگام خوابیدن بخواند از عذاب قبر در امان باشد.
🌷✨بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم✨🌷
💠ألْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ. حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ. كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ. ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ. كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ. لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ. ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ. ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ💠
🎁 هدیه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در روز تولدش در هنگام خواب این بود که حضرت فاطمه (س) فرمودند این بهترین هدیه تمام عمرم بود.🎁
1⃣ سه مرتبه خواندن سوره توحید (قل هو الله احد... ) برابر با ختم قرآن است.
2⃣ صلوات بر من و پیامبران پیش از من سبب شفاعت خواهد شد (اللهم صل علی محمد و آل محمد و علی جمیع الانبیاء و المرسلین)
🔸یک مرتبه🔸
3⃣ استغفار برای مومنین سبب خشنودی آنها از تو خواهد شد اللهم اغفرللمومنین والمومنات
🔸یک مرتبه🔸
4⃣ ذکر (سبحان الله والحمدلله ولااله الاالله والله اکبر) 👈 ثواب حج و عمره را دارد.
🔸یک مرتبه🔸
التـــــماس دعــــ❤️ــــــا
⋆C᭄زندگے بــا خدا زیــباستC᭄⋆
☜ تَࢪڪِگُناہ