فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸در آستانه #تحویل_سال1399
🍃سال نو خوبه اگه با تو شروع بشه حسین
🍃حالمو ببین چشای من پر خواهشه حسین
#حسین_طاهری 🎤
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سین آخرم، #سلیمانی
💠 یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ 💠
گرامی میداریم یاد و خاطره شهدای فروردین ماه محله زینبیه مسجد حضرت زینب علیها السلام که قبلا از طرف کارگروه تکریم ستاد یادواره امام زادگان عشق خدمت خانواده محترمشان رسیدیم شهید
⚘ غلامحسین زارعی جلال آبادی⚘
شغل: کارمند اداره برق
تاریخ شهادت: ۱۳۶۷/۱/۱
محل شهادت : خرمال عراق
نحوه شهادت : اصابت ترکش خمپاره به قلب
بارزترین خصوصیت اخلاقی شهید؛
احترام ویژه به پدر و مادر تا آنجایی که بخاطر کهولت سن پدر و نابینایی ایشان منزلی را که با زحمت فراوان در شهر ساخته بود را با تمام امکانات رها کرده وهمراه با همسر و فرزندان برای تیمار والدین راهی روستای پدری (اسماعیل آباد زرند کرمان ) میشود .
🖋خاطره ای از شهید 🌷
فرزند شهید که چند ماه بعد از شهادت پدر دیده به جهان می گشاید از خاطره ای که هر بار پدر بزرگ برایش تعریف می کرده می گوید که ؛" شهید زارعی برای اعزام دوباره به جبهه از پدر اجازه میخواهد اما اینبار پدر راضی نیست فرزندش با داشتن زن و ۵ فرزند راهی جبهه شود و لذا به او می گوید بخاطر بچه هایت که کوچک هستند دیگه جبهه نرو ! مگر آنها را دوست نداری؟ که شهید در جواب می گوید هیچگاه دو مهر و محبت در یک قلب نمی گنجد ولذا همسر و فرزندانم را بخدا می سپارم . و اینگونه# خدا خود خریدار شهید غلامحسین زارعی## شد و جواب استخاره ای که در آن خدا وعده شهادت داده بود را گرفت .
⚘روحش شاد و یادش گرامی⚘
📗فرازهایی از وصیت نامه شهید 🌷
بسم الله الرحمن الرحیم
به نام خدایی که جان و هستی ما در ید قدرت اوست.
با سلام به امام زمان (عج) و نائب برحقش امام امت (امام خمینی) این قلب تپنده ملت
مستضعف جهان و با درود به ارواح پاک شهیدان ، آنانکه رفتند و درس ایثار و از خود گذشتگی و مردانگی به ملت ایران و ملت مسلمان جهان آموختند.
پدرم و مادرم و همسرم وخواهرانم و برادرانم و بچه هایم، از شما می خواهم که مرا عفو کنید و از خطاهایم در گذرید و هرچه در زندگی به شما کوتاهی واذیت کردم از خطاهایم چشم پوشی کنید وبرایم دعا کنید که مورد عفو و بخشش خداوند قرار بگیرم شاید برای شما فرزند خوبی و برای شما همسرم، همسر خوبی و برای بچه ها پدر خوبی و برای خواهر و برادرانم، برادر خوبی و برای پدر عیالم و مادر عیالم، داماد خوبی و برای دوستان و آشنایان دوست و آشنای خوبی نبوده ام. انشاءالله همه شما از لغزشهایم درگذرید.
💚مادرم و پدر مهربان و بزرگوارم درست است شما فرزندی از دست دادی و برایتان مشکل و سخت است ، نمی گویم برایم گریه نکنید گریه بکنید اما آنطور نباشد که روح مرا آزرده کنید و دل دشمنان را شاد کنید البته گریه برای من نکنید چون به حق من ظلم نشده بلکه این راهی بود که خودم انتخاب کردم اما اگر عاطفه پدر و مادر فرزندی شما را وادار می کند نوشتم طوری نباشد که روح من فرزند خودتان را ناراحت کنید و شما را به خدا قسم می دهم که در کوچه و خیابان و همه جا در جاهای عمومی گریه نکنید. بعد از مرگم بین شما و همسرم درگیری نباشد که باعث اذیت روح من می شود.
✅ ای فرزندانم امیدوارم شماها در ابتدا بتوانید پیام رسان خون من و شهیدان اسلام به خصوص شهیدان انقلاب اسلامی ایران باشید، شهیدان که هدف والایشان اعتلای و برپایی کلمه حق و حقیقت بود و رفتند. با رفتنشان رهایی از اسارت را به ملت ما آموختند و آفرین به چنین رهبری (امام خمینی) که همیشه با سخنان استادانه اش ملت ما را از تاریکیها به روشنایی ها راهنمایی می کند. امروز که من دارم این وصیت نامه را می نویسم در تپه های سد دزد (اندیمشک) تاریخ 1366/12/9 می باشد. امیدوارم این نامه بماند تا شما فرزندان بزرگ شوید و از این نامه استفاده کنید و خودتان بتوانید بخوانید. هم اکنون شما محسن زارعی کلاس اول ابتدایی هستید و مریم زارعی باید سال دیگر که حدود هفت ماه دیگر به مدرسه رود و فاطمه زارعی حدود 3/5 سال دارد و بتول هم یک سال و چهار ماه دارد و آن یکی که هنوز حدود چهارماه دیگر به دنیا می آید و اسمی برایش مشخص نشده است و خودم سی سال دارم وهمسرم 24 سال دارد.
خداحافظ شما
خداوندا هر وقت پاک شدم مرا جای بده به سوی خودت.
⚘روحش شاد و یادش گرامی ⚘
⚘نثار ارواح طیبه شهداء . امام شهداء و اموات صلوات ⚘
شهادت خلبان شهید خلعتبری
"1364/01/01
حسین خلعتبری مکرم در سال 1328 در روستای بصل کوه شهرستان رامسر، دیده به جهان گشود. وی دوران کودکی و جوانی را در رامسر سپری نمود و بعد از گذراندن دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان در سال 1349 به خدمت مقدس سربازی اعزام شد. پس از گذراندن دوران سربازی، در سال 1351 به دلیل علاقه وافری که به فن خلبانی داشت وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد و بعد از گذراندن دوره مقدماتی، پرواز جهت طی نمودن دوره پیشرفته به کشور آمریکا اعزام شد.
حسین خلعتبری در آمریکا ابتدا دوره خود را در دانشگاه شپارد آغاز کرد و سپس به دانشگاه تگزاس منتقل شد. استعداد خیره کننده او در یادگیری و در پی آن هدایت هواپیما، باعث شده بود به عنوان دانشجوی ممتاز شناخته شود و نام او را تمامی اساتید به عنوان یک دانشجوی برجسته بر زبان آورند. حسین خلعتبری مکرم در همین حین وی به خاطر مهارت خاصی که در خلبانی داشت، دوره شلیک موشک ماوریک که یک موشک هوا به سطح است و به وسیله آن میتوان انواع شناورها را هدف قرار داد، را با موفقیت طی کرد.
سرانجام دوره خلبانی حسین خلعتبری پایان مییابد و او با دریافت گواهینامه خلبانی در هواپیمای اف 4 به ایران بازمیگردد و در پایگاه ششم شکاری بوشهر با درجه ستوان دومی مشغول به خدمت میشود. در 31 شهریور سال 1359 کشور بعثی عراق با تهاجمی همه جانبه به ایران حمله میکند. نیروی هوایی عراق در اولین ساعات بعد از ظهر همین روز 10 مرکز مهم نظامی از جمله پایگاههای هوایی ایران را به شدت بمباران میکند و در خیال خود این گونه میپندارد که نیروی هوایی ایران
را به شدت بمباران میکند و در خیال خود این گونه میپندارد که نیروی هوایی ایران را به طور کامل از بین برده است.
وی در خلال جنگ تحمیلی در بین بعثیون به حسین ماوریک شکارچی ناوهای اوزای عراقی معروف شده بود و برای او و یا پیکرش، جایزه تعیین کرده بودند. شخصی که مهارت او در خلبانی و شلیک موشک ماوریک (نوعی موشک هوا به سطح) در نیروی هوایی شهره بود. بلافاصله بعد از حمله عراقیها، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دست بکار شده و ترتیب انجام دو عملیات را در همان روز می دهد که بر اساس آن یکی از عملیاتها با رمز البرز به پایگاه هوایی بوشهر میرسد.
تعدادی از بهترین ها انتخاب میشوند که حسین یکی از آنهاست. 4 فروند فانتوم مسلح به خلبانی تعدادی از بهترینهای نیروی هوایی از جمله شهیدان: شهید سرلشکر خلبان حسین خلعتبری، شهید سرلشکر خلبان سید علیرضا یاسینی، شهید سرلشکر خلبان داوود اکردای، شهید سرگرد خلبان حسن طالب مهر و تعدادی دیگر از تیزپروزان نیروی هوایی به پرواز درمیآین. حسین خلعتبری مکرم هدف پایگاه شعیبیه در استان بصره بود. با رسیدن به هدف، حسین با مهارت خاصی که در شیرجه زدن با هواپیما دارا بود تمامی اهداف از پیش تعیین شده را بمباران می کند و سالم بازمی گردد.
در روز یکم مهر ماه سال 1359 عملیات گستردهای از سوی نیروی هوایی با نام کمان - 99 آغاز می شود که طی آن 200 فروند هواپیما به پرواز درمی آیند و 140 فروند از مرز عبور کرده و به عراق حمله می کنند. در این عملیات باز هم حسین نقش عمده ای دارد. او از پایگاه ششم شکاری به پرواز درآمده و به عنوان فرمانده یک دسته 8 فروند به بغداد حمله می کند. مانورهای عالی از میان ساختمان ها و پرواز با ارتفاع بسیار پایین او و تعدادی دیگر از خلبانان در شهر بغداد، باعث می شود خبرگزاری ها لب به تحسین از مهارت خلبانان ایرانی باز کنند.
شهید حسین خلعتبری مکرم خود درباره این عملیات گفته است: اولین ماموریت برون مرزی من به عنوان خلبان، اول مهرماه سال 59 بود. (شهید خلعتبری در عملیات روز 31 شهریور به عنوان کمک یا همان افسر ناوبری شرکت کردند)، پس از بمباران مهرآباد توسط عراق به ما دستور داده شد بلافاصله با هشت فروند هواپیما به بغداد حمله کنیم. در طول مسیر در هر پنج مایل ما را هدف قرار می دادند و به طرف ما موشک می زدند ولی ما همچنان در دل آسمان پیش می رفتیم تا سرانجام به هدف رسیدیم و پایگاه «الرشید» و «المثنی» را در قلب بغداد در هم کوبیدیم. خاطره جالب من در این ماموریت دیدن یک گنبد طلائی در بخش جنوبی بغداد بود. از طریق رادیو به هواپیماهای همراه گفتم من یک گنبد طلائی می بینم. جناب سرهنگ ""محققی"" در جوابم گفتند: زیارتتان قبول، آنجا مقبره امام موسی کاظم علیه السلام است. در روزهای ابتدایی آذر ماه سال 1359 طبق هماهنگی های به عمل آمده از سوی نیروهای هوایی و دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، قرار می شود در روز هفتم آذر ماه، نیروی دریای و هوایی به دو اسکله البکر والامیه حمله کنند.
روز عملیات فرامی رسد و حسین این دلاور مازنی، سوار بر اسب آهنین خود می شود و به همراه تعدادی دیگر از خلبانان شجاع نیروی هوایی همچون شهید سرلشکر خلبان عباس دوران و شهید سرلشکر خلبان سید علیرضا یاسینی در دل آسمان جای میگیرند. این جاست که حسین کاری می کند که تا مدتها حتی بعد از شهادتش افسران نیروی هوایی و دریایی عراق از شنیدن نام او لرزه به اندامشان می افتاد. پرواز آغاز شده و حسین با مانورهای دیدنی، خود را در بهترین موقعیت ها قرار می دهد و یکی پس از دیگری ناوچه های عراقی را غرق می کند.
حمله به اچ3 بی نظیر ترین حمله هوایی و حضور پررنگ حسین خلعتبری مکرم: در اواخر سال 1359 با توجه به این که عراق تمامی هواپیماهای ذخیره خود را به دلیل سالم ماندن از حملات تیزپروازان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، به مجموعه پایگاه های الولید در نزدیکی مرز اردن انتقال داده بود، نیروی هوایی تصمیم می گیرد که این پایگاه ها را به هر طریق ممکن هدف قرار دهد.
طرح اولیه آماده میشود و تعدادی از برجسته ترین خلبانان نیروی هوایی برای این عملیات انتخاب میشوند و دلیل آن این بود که اگر فرمانده دسته پروازی مورد هدف قرار گرفت، خلبانان حاضر مهارت این را داشته باشند که خود هدف را پیدا و آن را منهدم کنند. پس جمعی از بهترین ها انتخاب شدند که در بین آنها نام حسین خلعتبری نیز به چشم میخورد. سرانجام روز پانزدهم 1 ماه سال 1360 تعداد 8 فروند هواپیمای فانتوم از پایگاه هوایی همدان به پرواز درآمدند و با چهار بار سوخت گیری هوایی و طی مسافتی بالغ بر 1000 کیلومتر، پایگاه های الولید را بمباران کردند و همگی سالم برگشتند.
نقش حسین در این عملیات هم خیره کننده بود. در هنگام رسیدن به یکی از پایگاه ها، حسین خلعتبری ارتفاع را زیاد می کند و با شیرجه ای زیبا و مانورهای پی در پی تمامی بمب های
خود را بر روی اهداف فرومی ریزد و افتخار دیگری برای خود و میهن عزیزمان خلق می کند."
⚘روحش شاد و یادش گرامی با ذکر صلوات بر محمد و آلش ⚘
هدایت شده از رسانه اجتماعی مسجد و محله
سلام و عرض ادب
اهم فعالیتهای قرارگاه فرهنگی اجتماعی مسجد حضرت زینب علیهاالسلام برای مقابله با بیماری کرونا
🔹️ضدعفونی مکانهای هدف در مسجد قبل از نماز
🔹️ضدعفونی تمام سطح، دیوارها و فضای مسجد، هفتهای دو مرتبه
🔹️جایگزینی مهرهای سنگی بجای مهرهای خاکی
🔹️رعایت حداکثر فاصله شرعی در نمازهای جماعت
🔹️چاپ، تکثیر و قرائت دعاهای سفارش شده در تعقیبات
🔹️محدود و کوتاه کردن مراسمها، درسها و سخنرانیها
🔹️تعطیلی نماز جماعت و کلیه مراسم مذهبی در تاریخ ۲۵ اسفند
🔹️قربانی کردن ۴ راس گوسفند برای سلامتی و رفع بلا
🔹️ضدعفونی کردن همه معابر و کوچههای محدوده مسجد هر هفته دو مرتبه
🔹️دوخت روزانه حدود ۲۵۰۰ عدد ماسک در کارگاه جهادی مسجد و منازل همسایهها
🔹️و ...
شهدای فروردین ماه محله زینبیه مسجد حضرت زینب علیها السلام که قبلا توسط گروه تکریم ستاد یادواره امام زادگان عشق خدمت خانواده محترمشان رسیده ایم .
🌹 شهید احمد بدیع زاده(پدر) متولد 1312/7/1 شهیدی که با آغاز سالهای مقاومت و مبارزه دوشادوش همشهریان خود پا به عرصه جهاد گذاشت.
بسیجی غیوری که با شروع جنگ تحمیلی با داشتن ۶ فرزند پا به پای رزمندگان در جبهه های حق علیه باطل حضور مداوم داشت و خانواده اش را به خدا سپرده بود و مرتب تو گوش همسر و فرزندان زمزمه میکرد که دفاع از اسلام و انقلاب وظیفه است و پیر و جوان نمی شناسد و همه باید مملکت امام زمانی را یاری نمایند و نگذارند که اسلحه ی شهیدی رو زمین بماند و این توصیه را به فرزندان ذکور خود هم داشت و اینطوری بود که 🌹 شهید حسن بدیع زاده هم دور از چشم پدر راهی جبهه های جنگ شده بود . شهیدی که متولد سال ۱۳۴۳ بود.
مادر برایش آرزوهای زیادی داشت بارها برایش آستین بالا زده بود ، اما او همه ی این آرزوها را در اجابت امر ولی زمان حضرت امام خمینی( ره ) علیه میدید .
از خصوصیات بارز هردو شهید اطاعت محض از ولی فقیه و برپایی نماز اول وقت بخصوص توجه به نماز شب بود . اهمیت به حفظ بیت المال دیگر خصوصیت آنان بود .
✅ بعلت عدم انتقال خاطرات توسط بازماندگان محترم شهیدان متاسفانه از چگونگی زندگی و نحوه شهادتشان چندان اطلاعی نداریم و فقط میدانیم که شهید احمد در تاریخ 1361/1/1 در عملیات فتح المبین منطقه شوش و شهید حسن در تاریخ 1364/9/9 در عملیات والفجر ۸ در منطقه فاو به فیض عظمای شهادت نائل شدند .
⚘نثار ارواح طیبه شهداء . امام شهداء و اموات صلوات ⚘
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مهم
روشی دیگر برای پیشگیری و درمان کرونا ویروس که میتوان جلوی ابتلا و انتشار آن را گرفت👌👌👌
✍ ساده اما کاربردی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غزل خوانی در محضر حضرت آقا که تشویق های پی در پی مقام عظمای ولایت و حضار را در پی داشت !!
آغار عملیات بزرگ فتح المبین در منطقه دزفول(1361)
1361/01/02
با پایان یافتن «عملیات طریقالقدس»، تلاش برای اجرای عملیات بعدی به منظور جلوگیری از قدرت تصمیم گیری، تجدیدسازمان و تقویت روحیه دشمن آغاز شد. در این شرایط که نیروهای رزمنده ابتکار عمل در جنگ و پشت جبهه را در دست داشتند، دو منطقه «غرب دزفول» و «منطقه عمومی خرمشهر» (غرب کارون) نظر فرماندهان نظامی را به خود جلب کرده بود که الزاما میبایست یکی از آنها جهت اجرای عملیات انتخاب میشد.
پس از مدتها بحث و بررسی، فرماندهان نیروی زمینی ارتش، منطقه خرمشهر و فرماندهان سپاه پاسداران منطقه غرب دزفول را برای انجام عملیات بزرگ آینده پیشنهاد کردند که سرانجام منطقه پیشنهادی سپاه به دلایلی همچون تناسب یگانهای خودی با وسعت این منطقه، تناسب شرایط طبیعی این منطقه با رزم قوای پیاده و ... جهت انجام عملیات فتحالمبین برگزیده شد.
به گزارش ایسنا، طرحریزی عملیات افتخار آفرین فتحالمبین از اواسط آبان ١٣٦٠ آغاز شد و پس از تلاشهای مستمر و خستگیناپذیر و انجام مشورتها و هماهنگیهای گسترده میان فرماندهان نظامی، سرانجام طرح عملیاتی شماره ١ فتحالمبین در اواخر دی ماه همان سال آماده شد. روز ١٣ بهمن ١٣٦٠ در پی یک نشست مشترک بین فرماندهان عمده سپاه و ارتش، طرح یادشده به یگانهای عمده اجرایی ابلاغ و متعاقب دریافت اطلاعات جدید در ٣٠ بهمن همان سال طرح اولیه بازنگری شده و طرح شماره ٢ در ١٣ اسفند انتشار یافت.
این عملیات با مراجعه به قرآن کریم، فتح نامگذاری شد و سرانجام در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز دوشنبه دوم 1ماه فرمان آغاز حمله بزرگ و سرنوشتساز فتحالمبین به شرح زیر صادر شد: بسمالله الرحمن الرحیم، بسم الله القاصم الجبارین و یا زهرا. رزمندگان اسلام با دریافت پیام، عملیات حماسی و تاریخی فتحالمبین را در شمال خوزستان آغاز کردند و از جنوب و شمال غربی شوش و غرب دزفول در چند محور با ارتش عراق درگیر شدند.
اهداف عملیات: - آزادسازی بخش وسیعی از مناطق اشغال شده، همچون سایت ٤ و ٥ رادار و دهها روستای منطقه. - انهدام دو لشکر عراق (١٠ زرهی و ١ مکانیزه). - دستیابی به خطوط پدافندی مناسب و استفاده از حداقل نیروهای خودی در آن خطوط - خارج کردن شهرهای شوش، اندیمشک و دزفول از تیررس آتش توپخانه دشمن. - دور کردن آتش موثر دشمن از جاده اهواز – اندیمشک.
منطقه عملیات منطقه عمومی فتحالمبین در غرب رودخانه کرخه واقع شده است و از شمال به ارتفاعات صعب العبور تیشکن، دالپری، چاه نفت و تپه سپتون؛ و از جنوب به ارتفاعات میشداغ،تپههای رملی و چزابه (شیب)؛ و شرق به مرز بینالمللی (در شمال و جنوب فکه) منتهی میشود. منطقه مزبور ٢٥٠٠ کیلومتر مربع وسعت دارد از لحاظ جغرافیایی ناهموار است و علاوه بر ارتفاعات یادشده،دارای تپه های ماهور بسیار و بعضاً غیر قابل عبور است. این بلندیها به دلیل پستی زمین در شرق کرخه، روی شهرهای شوش، هفت تپه و جاده اهواز – اندیمشک کاملا مشرف هستند. ارتفاعات ابوصلیبی خات با ٢٠٢ و ١٨٩ متر، کوههای برغازه، رقابیه تیشکن، کمر سرخ، تنگه ابوغریب و رقابیه، مراکز رادار، سایت ٤ و ٥، پادگان عینخوش و نقاط حساسی همچون دوسلک و سه راهی قهوهخانه از عوارض مهم منطقه عملیاتی فتحالمبین بودند. جادههای آسفالته دزفول به دهلران، عین خوش به چم سری، جاده تنگه ابوغریب،جاده امامزاده عباس به چاه نفت و پلهای ساخته شده روی رودخانههای «چیخواب» و «دویرج» نیز از مهمترین راه های مواصلاتی منطقه محسوب میشدند.
استعداد دشمن مسئولیت پدافند از منطقه غرب دزفول به عهده دو لشکر ١٠ زرهی و ١ مکانیزه ارتش عراق بود و به تناسب میزان هوشیاری دشمن و آگاهی از عملیات نیروهای ایران، براستعداد آنها افزوده میشد.
در مجموع، تمامی یگانهایی که قبل از شروع عملیات، در منطقه مستقر بودند و نیز تمام یگانهایی که حین عملیات وارد منطقه شدند، عبارت بودند از: - لشکر ١٠ زرهی؛ شامل: تیپهای ١٧، ٤٢، ٥١ و ٦٠ زرهی، تیپ ٢٤ مکانیزه، تیپهای ٥٥، ٩٩، ٤٢٣ و ٥٠٥ پیاده. - لشکر ١ مکانیزه؛ شامل: تیپهای ٣٤ و ٥١ زرهی، تیپ های ١ و ٢٧ مکانیزه، تیپهای ٩٣، ٩٦، ١٠٩ و ٤٢٦ پیاده. - لشکر ٣ زرهی ؛ شامل: تیپهای ٦ و ١٢ زرهی، تیپ ٨ مکانیزه. - لشکر ٦ زرهی؛ شامل: تیپ ٢٥ مکانیزه. - لشکر ٩ زرهی؛ شامل: تیپ ١٤ مکانیزه و تیپ های ٣٥ و ٤٣ زرهی. - لشکر ٧ پیاده: شامل: تیپهای ١٩ و ٣٨ پیاده. - یگانهایی با ماموریتهای ویژه: تیپهای ١٠، ١١، ١٢، ١٣، ١٤، ١٥، ١٩، ٦٠٣، ٦٠٤، ٦٠٥. - تیپ های مستقل: تیپ مکانیزه گارد ریاست جمهوری، تیپ ١٠ زرهی، تیپ های ٩١ و ٩٢ پیاده و تیپ ٥ گارد مرزی کماندو: ٩ گروهان - توپخانه: ٤ گردان از لشکر ١٠، ٤ گردان از لشکر ١، ٣ گردان از لشکر ٣، گردان ٢١٧ قوای خودی قرارگاه مرکزی کربلا با فرماندهی مشترک نیروی زمینی ار
تش و سپاه پاسداران، هدایت کلی عملیات را بر عهده داشت که چهار قرارگاه فرعی زیر تحت امر آن بود:
الف – قرارگاه قدس هدایت نیروهای زیر را به عهده داشت: ارتش: تیپ ٨٤ پیاده خرمآباد با ٣ گردان، تیپ ٢ زرهی لشکر ٩٢ زرهی اهواز با ٣ گردان سپاه: تیپ ٤١ ثارالله (ع) با ٦ گردان، تیپ ١٤ امام حسین (ع) با ٩ گردان، عناصری از سپاه ایلام ب – قرارگاه نصر هدایت نیروهای زیر را به عهده داشت: ارتش : تیپهای ١، ٢ و ٣ از لشکر ٢١ پیاده حمزه با ١٠ گردان، تیپ ٥٨ ذوالفقار با ٤ گردان سپاه: تیپ ٢٧ محمد رسول الله (ص) با ٩ گردان، تیپ ٧ ولیعصر (عج) با ٩ گردان ج – قرارگاه فجر هدایت نیروهای زیر را به عهده داشت: ارتش: لشکر ٧٧ پیاده خراسان با ٣ تیپ سپاه: تیپ ٣٣ المهدی (عج) با ٦ گردان، تیپ ٤٦ فجر با ٥ گردان، تیپ ١٧ علی ابن ابیطالب (ع) با ٦ گردان امام سجاد (ع) با ١١ گردان د– قرارگاه فتح هدایت نیروهای زیر را به عهده داشت: ارتش: تیپ ١ لشکر ٩٢ زرهی، تیپ ٥٥ هوابرد، تیپ ٣٧ زرهی شیراز سپاه: تیپ ٢٥ کربلا، تیپ ٨ نجف با ٨ گردان در مجموع حدود ١٠٠ گردان از سپاه و ٣٥ گردان از ارتش در عملیات شرکت کردند. هم چنین واحدهایی از توپخانه، هوانیروز و نیروی هوایی ارتش، مهندسی جهاد سازندگی و مهندسی سپاه و ارتش، پشتیبانی عملیات را بر عهده داشتند. طرح مانور منطقه مورد نظر برای عملیات به چهار محور زیر تقسیم شده که در هر یک از آنها میبایست یک قرارگاه عملیاتی وارد عمل شود: الف – «محور تیشکن» و «چاه نفت»: قرارگاه قدس در این محور ماموریت داشت تا از جناح لشکر ١٠ عراق وارد عمل شده و «ارتفاعات کمرسرخ» و «٢٠٢»، امام زاده عباس، شهر و پادگان و ارتفاعات عینخوش و در نهایت منطقه ابوغریب را به تصرف خود درآورد. این قرارگاه در صورت موفقیت میتوانست عقبه لشکر ١٠ را ببندد و به همین دلیل نتیجه عملیات آن، بسیار اساسی و سرنوشت ساز بود. ب – محور غرب پل نادری: در این محور قرارگاه نصر مؤظف بود اهدافی همچون شاویه،بلتا، جوفینه، علی گره زد، تپه چشمه، شهداء و کوت کاپون را تصرف و تامین کند که به دلیل نوع درگیری این قرارگاه (تک جبههای) ، پیش بینی نتایج عملیات در این محور سخت و دشوار بود. ج – محور غرب شوش: دشمن در منطقه غرب شوش، به دلیل وجود اهداف مهمی همچون سایت ٤ و ٥ رادار از مستحکم ترین مواضع و خطوط دفاعی برخوردار بود قرارگاه فجر ماموریت داشت ضمن تصرف اهداف فوقالذکر، روی ارتفاعات ابوصلیبی خات مستقر شود. د– محور رقابیه: تصرف تنگه رقابیه و منطقه دوسلک، وظیفه قرارگاه فتح بود که در نتیجه آن، عقبه لشکر ١ عراق بسته میشد. در صورت موفقیت نیروهای این قرارگاه و الحاق آنها با نیروهای قرارگاه قدس، خط نهایی عملیات تامین میشد. شرح عملیات در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۱۳۶۱/۱/۲، عملیات فتحالمبین با رمز مبارک یازهرا (س) آغاز شد. حوادث و رویدادهای عملیات در محور و مراحل مختلف آن به شرح ذیل است: مرحله اول عملیات فتح المبین (۱۳۶۱/۱/۲): در این مرحله در محور قرارگاه قدس، تیپ ١٤ امام حسین (ع) در جناح راست موفق شد با حرکت احاطهای از شمال غربی و غرب رودخانه چیخواب ضمن تصرف منطقه عین خوش، عقبه دشمن در این محور را مسدود کند. تیپ ٤١ ثارالله و تیپ ٨٤ خرم آباد نیز در جناح چپ این قرارگاه از شمال دشت عباس طرف امام زاده عباس و تپه ٢٠٢ پیشروی کرده و مواضع دشمن را به تصرف خود درآورد، لیکن این مواضع در جریان پاتکهای شدید دشمن مجددا به اشغال نیروهای عراقی درآمد. در محور قرارگاه نصر؛ یگانهای عمل کننده در ساعت ٠١:۳۰ بامداد با دشمن درگیر شدند. در حالی که واحدهای ارتش عراق در این محور به شدت مقاومت میکردند، یک گردان از تیپ ٢٧ محمد رسول الله (ص) که ماموریت تصرف «علی گره زد» و خاموش کردن آتش توپخانه مستقر در آن را بر عهده داشت، تا اعماق خطوط دشمن نفوذ کرده و قرارگاه توپخانه دشمن را به تصرف درآورد. در نتیجه، یگانهای دیگر این قرارگاه موفق شدند مواضع اصلی پدافندی دشمن در شمال محور پل نادری، سرخه فلیه، سرخه صالح و تپه چشمه، کوت کاپون، سه راهی قهوه خانه و تپه شاوریه را به تصرف در آورند. در محور قرارگاه فجر، به دلیل مستحکم بودن خطوط پدافندی، حجم انبوه آتش و هوشیاری دشمن نسبت به جهت تک و نیز انسداد اکثر راهکارهای پیش بینی شده خودی، نیروهای این قرارگاه با روشن شدن هوا به موقعیت اولیه خود بازگشتند. در محور قرارگاه فتح، ماموریت این قرارگاه در آغاز عملیات، تنها اعزام گروه های «آرپی جی زن» برای شکار این تانکها محدود گردید. بر همین اساس گروههای مورد نظر اعزام شدند، لیکن تنها موفق گردیدند حدود ٢٠ تانک و نفربر دشمن را منهدم کنند. مرحله دوم عملیات فتح المبین(۱۳۶۱/۱/۴): ساعت یک بامداد چهار شنبه چهارم 1، مرحله دوم عملیات فتح با کلمه رمز یازهرا(س) آغاز شد و نیروهای ایران اسلامی در اولین ساعات شروع عملیات، تلف
ات سنگینی بر دشمن وارد آوردند و به مواضع آن در جبهههای غرب شوش و دزفول دست یافتند. در این مرحله از عملیات تنگه رقابیه و ارتفاعات میشداغ پاکسازی شد. در این مرحله، ماموریت اصلی به عهده قرارگاه فتح بود تا با تصرف تنگه رقابیه و ضمن تهدید عقبه نیروهای عراقی، در منطقه قرارگاه فجر، موجب کاهش فشار دشمن به قرارگاه قدس شود. قرارگاه های نصر و قدس نیز در این مرحله ماموریت داشتند تا با ترسیم خطوط پدافندی خود، در مقابل پاتک های دشمن مقاومت کنند. هم چنین، قرارگاه فجر همچون مرحله اول ماموریت داشت تا به منظور جلب توجه دشمن به انجام عملیات ایذایی بپردازد و ذهن فرماندهان عراقی را از محور اصلی عملیات منحرف کند. قرارگاه فتح از دو محور عملیات خود را آغاز کرد. یک تیپ پیاده به همراه یک گردان زرهی با هدف تصرف ارتفاعات رقابیه، از حاشیه تنگه رقابیه و آب گرفتگی وارد عمل شدند و دو تیپ نیز محور اصلی حرکت خود را تنگه دلیجان – به منظور دور زدن دشمن – قرار دادند و در نتیجه موفق شدند تنگه رقابیه، ارتفاعات رقابیه و میشداغ به همراه تعداد زیادی تجهیزات سنگین دشمن را به تصرف درآورند . به دنبال آن، نیروهای عراقی از فشار خود در محور عین خوش کاسته و پاتک های سنگین را متوجه منطقه رقابیه کردند و به رغم این که خطوط پدافندی نیروهای خودی در داخل تنگه تا آستانه سقوط پیش رفت، لیکن مقاومت نیروهای خودی به حفظ و تامین اهداف این مرحله منجر شد. مرحله سوم عملیات فتح المبین (۱۳۶۱/۱/۷): در سومین مرحله عملیات، مهمترین مواضع حیاتی دشمن در غرب شوش و دزفول فتح شد. این مرحله از عملیات مقارن ساعت ٢٢ و ٣٠ دقیقه شب شنبه هفتم 1 با نام فتحالمبین و با کلمه رمز «یازهرا (س)» در شمال غربی شوش آغاز شد. فرماندهان سپاه و ارتش پس از کسب نتایج موفقیت آمیز در مرحله دوم عملیات، به این نتیجه رسیدند که نیروهای دشمن به دلیل از هم پاشیدگی سازمان و گسستگی در سیستم فرماندهی خود، احتمالا از منطقه عملیاتی فرار خواهند کرد. لذا تصمیم گرفته شد هر چه سریعتر با انجام عملیات دیگری، قوای دشمن منهدم و خطوط پدافندی قوای خودی تصحیح و تقویت شود. بر همین اساس، پس از طراحی مانور این مرحله از عملیات،نیروهای خودی در بامداد روز هفتم حمله خود را آغاز کردند و همان گونه که پیشبینی میشد، دشمن برای مصون ماندن از انهدام و اسارت نیروهایش، بسیاری از مواضع خود را به ناچار ترک کرده و به منتهی الیه خطوط پدافندی خود در منطقه، (چنانه، دوسلک و غرب ارتفاعات تینه) عقبنشینی کرد. مرحله چهارم عملیات فتح المبین (۱۳۶۱/۱/۸): در چهارمین مرحله عملیات که سحرگاه روز یکشنبه هشتم 1 با نام فتح و کلمه رمز یازهرا (س) آغاز شد. قرارگاه نصر به پاکسازی منطقه متصرفه در شرق ارتفاعات تینه پرداخته و پس از آن به کمک قرارگاه قدس شتافت. قرارگاه قدس که در روز گذشته ارتفاعات ٢٠٢ تنگه ابوغریب را به تصرف درآورده بود، میکوشید از فرار نیروهای در حال عقب نشینی عراق جلوگیری کند. قرارگاه فجر نیز مسئولیت پاکسازی منطقه متصرفه خود را بر عهده داشت. هم چنین نیروهای قرارگاه فتح ضمن عبوراز تنگه دلیجان به سمت برغازه و دوسلک موفق شدند این دو منطقه را به تصرف در آورده و با نیروهای قرارگاه نصر الحاق کنند و سپس به سمت مرزهای بین المللی پیشروی کنند. در مجموعه، طی این مرحله از عملیات ، ارتفاعات تینه، دوسلک و برغازه به تصرف کامل درآمدند و دشمن به غرب رودخانه دویرج و تپه ١٨٢ عقب رانده شد. لازم به ذکر است که نیروهای خودی در تلاش اصلی خود در این مرحله که دستیابی به عقبههای دشمن و ممانعت از فرار نیروهای آنان بود موفق نبودند و دشمن توانست بسیاری از نیروها و تجهیزات خود را از منطقه عملیات خارج کند. نتایج - آزادسازی ٢٥٠٠ کیلومتر مربع از خاک جمهوری اسلامی؛ شامل دهها بخش و روستا، سایت ٤ و ٥ رادار، جاده مهم دزفول – دهلران و ... . - نزدیک شدن نیروهای خودی به مرز در منطقه غرب شوش و دزفول. - خارج شدن شهرهای دزفول، اندیمشک و شوش و مراکز مهمی همچون پایگاه هوایی دزفول از تیررس توپخانه دشمن و دستیابی به چاههای نفت ابوغریب در ارتفاعات تینه. - انهدام بیش از ٤ لشکر،٣٦١ دستگاه تانک و نفربر، ١٨ فروند هواپیما، ٣٠٠ دستگاه خودرو، ٥٠ توپ و ٣٠ دستگاه مهندسی ارتش عراق. - به غنیمت گرفته شدن ٣٢٠ دستگاه تانک و نفربر، ٥٠٠ دستگاه خودرو، ١٦٥ توپ، ٥٠ دستگاه مهندسی و مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات انفرادی. - به اسارت در آمدن بیش از ١٥ هزار تن از نیروهای دشمن. - کشته و مجروح شدن حدود ٢٥ هزار تن از نیروهای دشمن.
AUD-20200321-WA0173.mp3
11.84M
🎙 دعای مخصوص شب مبعث
💠"اَللّـهُمَّ إِنّي أَساَلُكَ بِالتَّجَلِّي الأعْظَمِ في هذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ..."