🔻تراز تجارت کالای کشور در دولت رئیسی ۶ برابر شد
🔹 در هشت سال فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم، ارتباط تجاری ایران با خیلی از کشورها محدود شد، بخصوص در سالهای ۱۳۹۷ تا نیمه اول ۱۴۰۰ فعالان اقتصادی امکان صادرات به کشورهای همسایه را تا حد قابل توجهی از دست داده بودند.
🔹 دولت سیزدهم از نیمه دوم سال ۱۴۰۰، مذاکرات خود را با کشورهای همسایه و سایر کشورها آغاز کرد تا تجارت کشور رونق بگیرد.
🔹 در سال ۱۴۰۰ تراز تجارت کالای کشور به ۱۵.۸ میلیارد دلار رسید و در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب به ۲۲.۲ و ۲۰.۶ میلیارد دلار افزایش یافت.
🔹 بهبود تراز تجارت کالای ایران نتیجه موفقیت دولت سیزدهم در افزایش صادرات غیرنفتی در اثر ارتباط با همسایگان و خنثی کردن تحریمهای نفتی با رشد صادرات نفتی بوده است.
@ShahidJomhor
🔻تزریق۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع به پروژههای نهضت ملی مسکن
🔹محمدرضا مهدیاراسماعیلی، در نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم: تا کنون ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع به پروژههای نهضت ملی مسکن به صورت آورده مستقیم مردم(۲۳۴ هزار میلیارد تومان)، منابع بانکی(۱۳۷ هزار میلیارد تومان) و از منابع صندوق ملی مسکن و سازمانهای همکار(۳۰ هزار میلیارد تومان) هزینه شده است.
🔹ساختاری برای جلوگیری از افزایش قیمت ساخت مسکن در صندوق ملی مسکن طراحی شده از ۲ ظرفیت برای تحقق هدف خود استفاده میکند:
🔹۱. خریداری فولاد و سیمان مورد نیاز پروژهها از طریق منابع صندوق ملی مسکن
🔹۲. پرداختهای قرض الحسنه
🔹صندوق ملی مسکن هزینههای سامانه املاک و اسکان و سامانه خودنویس را نیز کامل کرد.
🔹با استفاده از ماده ۵ قانون جهش تولید مسکن، ۳۰ فقره زمین پهناور در اختیار صندوق برای اختصاص به نهضت ملی مسکن قرار گرفته است.
🔹صندوق ملی مسکن به عنوان تنها نهاد فعال در حوزه سرمایهگذاری در حوزه مسکن میتواند تا سال ۱۴۰۳ منابع خُرد مردمی را نیز وارد سرمایهگذاری کند.
@ShahidJomhor
📍صالحی، سرپرست موسسه ایران: بحراننمایی از شرایط، ضعفنمایی از نقاط قوت و پمپاژ اخبار دروغ (مثل خالی کردن سدها یا ارائه تصویر وارونه از میزان بدهی دولت) مهمترین تهدید فراروی رئیس جمهور منتخب در مقطع کنونی است که غالباً از طرف رادیکالها و کاسبان پُست انجام میشود.
@ShahidJomhor
🔻بدهی خارجی ایران به پایینترین رقم ۳ دهه اخیر رسید
🔹در دوره ۸ سال دولت حسن روحانی ذخایر بینالمللی کشور سقوط کرد و در مقابل، بدهی خارجی ایران صعودی شد، اما دولت سیزدهم، هم ذخایر بینالمللی کشور را افزایش داد و هم میزان بدهی خارجی کشور را به کمترین رقم ۳ دهه اخیر رساند.
🔹در پایان سال ۱۳۹۹ بدهیهای خارجی ایران ۹ میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار و در پایان خردادماه ۱۴۰۰ حدود ۸.۷ میلیارد دلار بود که طبق آخرین آمار، دولت رئیسی نزدیک به ۴ میلیارد دلار از آن را تسویه کرده است.
🔹آمار بانک مرکزی نشان میدهد با تسویه حجم قابل توجهی از بدهیهای خارجی ایران توسط دولت رئیسی، در آذرماه ۱۴۰۲ رقم بدهیهای خارجی ایران به ۵ میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار کاهش یافت که کمترین رقم بدهی خارجی کشور در ۳ دهه اخیر محسوب میشود.
🔹بدهی خارجی شامل بدهیهای یک کشور به وامدهندگان خارجی است و شامل وامهای دریافتی از بانکهای خصوصی خارجی، دولتهای دیگر و مؤسسههای مالی بینالمللی مانند بانک جهانی و صندوق بینالمللی خارجی میشود.
🔹در پایان سال ۱۴۰۰ که مصادف با فعالیت دولت سیزدهم بود، بدهی خارجی دولت به ۸ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار رسید و این دولت توانست ۴۶۷ میلیون دلار از این بدهی را پرداخت کند. البته باید گفت این آغاز راه بود و در سال ۱۴۰۱ دولت رئیسی موفق شد ۲ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار از بدهی را به کشورهای خارجی پرداخت کند و این بالاترین میزان پرداخت بدهی در ۱۰ سال اخیر بود.
🔹اکنون دولت چهاردهم در حالی شروع به کار میکند که با کمترین میزان بدهی خارجی کشور در ۳ دهه اخیر مواجه است و کمترین نگرانی نسبت به استقراض دولتهای قبل از خود دارد و این را مرهون خدمات دولت سیزدهم است که با افزایش درآمد ارزی کشور، اقدام به تسویه بدهیها کرده است.
@ShahidJomhor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥افزایش ظرفیت پالایش نفت و میعانات و تولید فرآورده های نفتی در دولت سیزدهم
@ShahidJomhor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت احیای شرکت پارس لامع در دولت سیزدهم
@ShahidJomhor
🔻افزایش ۶۳ درصدی حقوق و مستمری بیمهشدگان صندوق روستاییان و عشایر در دولت سیزدهم
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر گزارشی:
🔹بیمهشدگان فعال صندوق در پایان سال ۱۴۰۲ برابر با ۲ میلیون و ۴۶ هزار و ۱۶۵ نفر بوده است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ (۱,۷۱۵,۲۹۶) تعداد ۳۳۰ هزار و ۸۶۹ نفر رشد و نرخ رشد ۱۲/۱۹ درصد است.
🔹تعداد ۶۰۷ هزار و ۶۰۰ نفر از زنان فاقد پوشش بیمه اجتماعی در کشور در دولت مردمی سیزدهم تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
🔹برای نخستین بار طی سال های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ سطوح درآمدی صندوق به ترتیب به طور میانگین ۶۰، ۵۷ و ۲۷ درصد افزایش یافت.
🔹بیت اله برقراری افزود: تحت پوشش قرار دادن بیش از یک میلیون و ۴۵ هزار و ۸۰۹ نفر از کشاورزان، روستاییان، عشایر فاقد بیمه اجتماعی در کشور تنها در دولت سیزدهم انجام شده است که این آمار معادل ۴۶ درصد عملکرد صندوق در ۱۶ سال گذشته از ابتدای تشکیل صندوق تا قبل از شروع به کار دولت مردمی سیزدهم است.
@ShahidJomhor
🔻سخنگوی دولت: مصوبه تشکیل منطقه بینالمللی نوآوری ایران ابلاغ شد
@ShahidJomhor
🔻استقبال ۸۶ درصد خانوارها از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی
🔹معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری تبیین کارنامه دولت مردمی، با اشاره به استقبال ۸۶ درصدی خانوارها از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی، گفت: در این طرح ۱۵۹ میلیون تن مواد غذایی توزیع شد.
🔹در طرح حمایت غذایی از کودکان نیز به هر کودک دهک یک تا پنج، یک میلیون تومان و دهک شش و هفت نیز ۶۰۰ هزار تومان پرداخت میشد.
🔹در طرح یسنا هم ۲۴ هزار نفر در ۸ استان که دارای کودک شیرخوار بودند در دهک یک مورد حمایت قرار گرفتند و در اواخر سال گذشته به یک میلیون نفر افزایش یافت.
🔹پایگاه رفاه ایرانیان تکلیف قانونی موثر در خصوص ایجاد پنجره ملی واحد برای معیشت مردم است. این پنجره واحد اکنون ایجاد شده و موثرترین و بزرگترین درگاه در خصوص تحلیل معیشت ایرانیان است.
🔹علیرضا عسگریان افزود: در طرح فراگیر بیمهای برای خانوارهایی که فاقد بازنشستگی بودند، ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شدند.
@ShahidJomhor
🔻موفقیت دولت رئیسی در رشد اقتصادی، کاهش فقر و بیکاری
🔹جدیدترین گزارش بانک جهانی از وضعیت مطلوب شاخصهای کلان اقتصاد ایران در آستانه تشکیل دولت جدید خبر میدهد و ادعای زمین سوخته را که برخی رسانهها مطرح میکنند، رد میکند.
🔹در گزارش بانک جهانی آمده است: اقتصاد ایران در راستای بهبود بخش نفت و با وجود تداوم تحریمهای اقتصادی در حال رشد برای چهارمین سال پیاپی است. رشد واقعی تولید ناخالص داخلی در 9 ماهه نخست سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال گذشته به واسطه رشد بخش نفت و خدمات به 5 درصد رسید.
🔹روندهای اخیر ایران حاکی از پیشرفت در زمینه کاهش فقر و بهبود نابرابری درآمدی بر اثر رشد فراگیر و پرداخت یارانه نقدی است.
@ShahidJomhor
🔻دولت چهاردهم اقتصاد «پایدار» و «مقاوم شده» را تحویل میگیرد
🔹دولت چهاردهم هم به استناد آمار مراجع داخلی و هم اذعان بانک جهانی اقتصاد را در شرایطی تحویل میگیرد که از بحران رشدهای پرنوسان و منفی دهه نود عبور کرده و چشم انداز امیدبخشی در صورت تداوم این ریل گذاری خواهد داشت اما اگر این ریل گذاری بر هم زده شود؛ بی شک تداوم دهه نود و تکرار زمین سوخته نیز محتمل خواهد بود.
🔹در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴۰۳/۴/۲۳روزنامه سازندگی با تیتر «زمین سوخته» توضیح داد: رشد اقتصادی قریب به 4 درصد و تداوم آن در چند فصل متوالی در دولت سیزدهم نخستین نشانه ای است که نشان می دهد دولت سیزدهم زمین سوختهای که از دهه نود در اقتصاد ایران به میراث مانده بود را در شرایطی متفاوت تحویل دولت بعد می دهد؛
🔹بر اساس آخرین نتایج حساب های ملی-فصلی مرکز آمار ایران، رشد اقتصادی (با احتساب نفت) در پایان سال ۱۴۰۲، ۵.۷ درصد و بدون احتساب نفت ۳.۴ درصد بوده است.همچنین بر اساس گزارش بانک مرکزی، تورم نقطهبهنقطه و تورم سالانه در شهریور ماه ۱۴۰۰ یعنی زمان آغاز به کار دولت سیزدهم به ترتیب ۴۶.۳ و ۴۳.۹ درصد بود. این اعداد در ماه پایانی دولت سیزدهم به ترتیب به ۳۷ و ۳۱ درصد کاهش یافته است.
🔹شاخص نقدینگی به عنوان یکی از موتورهای تورم زا، سند دیگری بر نتایج مثبت اقدامات دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد است. میزان رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۰، عدد ۳۹ درصد بود که در سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد کاهش یافت. مهمترین شاخص اقتصادی در سطح جهانی که قدرت اقتصادی کشورها را مشخص میکند، میزان تولید ناخالص ملی است.
🔹بر اساس گزارش بانک جهانی، میزان GDP ایران در دولت روحانی به کمترین عدد در ۱۰ سال اخیر رسیده بود. GDP ایران در سال ۹۸-۹۹ به عدد ۲۳۹.۷۴ میلیارد دلار رسیده بود. تولید ناخالص ملی در بازه ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به عدد ۴۱۳.۳۹ میلیارد دلار افزایش یافت.در حالی که متوسط نرخ بیکاری در دولت یازدهم و دوازدهم ۱۱.۰۱ درصد بود، در عمر سه ساله دولت سیزدهم نرخ بیکاری به عدد ۸.۸ درصد کاهش یافت.
🔹در همین حال در گزارش تازه بانک جهانی، رشد اقتصادی ایران در ۴ سال گذشته با واژه های «پایدار» و «مقاوم شده» توصیف شده و تغییر مسیر رشد اقتصادی از شرایط ناپایدار دهه نود به شرایط پایدار و باثبات مورد تاکید و تایید گزارش بانک جهانی قرار گرفته است.به اذعان این گزارش، نرخ فقر در ایران نیز از عدد ۲۹.۳ درصد به ۲۱.۹ درصد کاهش پیدا کرده و تقریبا ۶.۵ میلیون نفر از خط فقر خارج شده اند. همچنین بر اساس این گزارش رشد مصرف خانوارهای واقع شده در ۴۰ درصد دهکهای پایین کشور نسبت به ۶۰ درصد دهکهای بالا، افزایش بیشتری پیدا کرده است.
🔹علاوه بر آن پیشبینیهای امسال و سال آینده در گزارشهای مذکور عنوان میکند که برآوردها برای رشد اقتصادی واقعی سرانه خوش بینانه تر است.اما درباره بدهیها و تکرار ادعای موهومی که این روزها اعلام می شود لازم به یادآوری است که از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تا امروز، دولت فعلی ۳۶۲ هزار و ۷۱۲ میلیارد تومان از تعهدات دولت های یازدهم و دوازدهم تسویه کرده، ضمن اینکه مبلغ ۹۵ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان دیگر از تعهدات دولت می باید در ادامه تسویه شود؛ بنابراین در محاسبه آنچه که به عنوان مانده تعهدات دولت سیزدهم تحلیل می شود باید از رقم ۸۷۱ هزار و ۶۶ میلیارد تومان، رقم بدهی باقی مانده از دولت های قبل را کسر کرد که در نهایت رقم واقعی بدهی باقی مانده از دولت سیزدهم ۴۱۳ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان است که مقایسه آن نسبت به آنچه از دو دولت قبل باقی مانده بود و با لحاظ میزان تورم و تکالیف بودجه ای نشان میدهد که رقم بزرگی نیست.
🔹در همین حال انتشار اوراق مالی اسلامی بر اساس تکالیف قانونی دولت در بودجههای سنواتی انجام شده است و خزانه داری کل کشور در راستای تامین مالی غیر تورمی و بازپرداخت بدهیهای دولت اقدام به انتشار اوراق مالی اسلامی در چارچوب ظرفیتهای قانونی و مجوزهای صادره و همچنین تسویه تعهدات اوراق مالی اسلامی منتشره در مواعد مقرر بدون تاخیر کرده است. تسویه به موقع تعهدات دولت در حوزه اوراق مالی اسلامی منتشره با تضمین دولت منجر به افزایش جایگاه اعتباری اوراق دولت نزد اهالی بازار پول و سرمایه شده است. این اقدامات مجموعأ موجب توسعه بازار بدهی از طریق طراحی و انتشار انواع اوراق بهادار در راستای تامین مالی غیرتورمی کسری بودجه و ارتقا جایگاه اوراق مذکور به واسطه تسویه به موقع تعهدات دولت برای بازپرداخت اصل و سود اوراق دولتی بدون هیچگونه تاخیری شده است.
@ShahidJomhor
🔻شفافیت و كاهش فساد از بركات سامانه سیات است/رشد ۵۴۰ درصدی تعیین تكلیف كالاها در دولت سیزدهم
🔹وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه شفافیت، تسهیل، سرعت رسیدگی، دقت و به حداقل رسیدن امکان فساد از برکات سامانه سیات است، گفت: تعیین تکلیف کالاهای اموال تملیکی در دولت سیزدهم، ۵۴۰ درصد رشد داشته است.
🔹"سید احسان خاندوزی" روز شنبه در حاشیه مراسم افتتاح فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سامانه سیات که امروز که فاز اول آن در ۳۱ استان کشور به بهره براری رسید، سامانه ای است که این امکان را فراهم می کند تا تمام کالاهایی که به تمامی انبارهای امول تملیکی در ۳۱ استان کشور وارد می شود با مشخصات دقیق و به صورت برخط و متمرکز قابل رصد باشد. بر این اساس رییس سازمان امول تملیکی در هر لحظه می داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
@ShahidJomhor
🔻کاهش ۵۲.۹ واحد درصدی تورم تولیدکننده در دولت شهید رئیسی
🔹در علم اقتصاد، تورم تولیدکننده یک شاخص پیشنگر برای تورم مصرفکننده بشمار میرود و علاوه بر این کاهش تورم تولیدکننده به بهبود فضای کسبوکار و رشد فعالیتهای مولد اقتصادی کمک میکند.
🔹در طول سه سال فعالیت دولت شهید رئیسی، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده از ۸۲.۶ درصد در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ با کاهش ۵۲.۹ واحد درصدی به ۲۹.۷ درصد در خردادماه امسال رسیده است.
🔹تورم دوازده ماهه تولیدکننده نیز از ۷۰.۹ درصد در شهریور ۱۴۰۰ با کاهش ۴۵.۶ واحد درصدی به ۲۵.۳ درصد در خردادماه امسال رسید.
🔹در دولت سیزدهم برای اولین بار پس از ۶۷ ماه نرخ تورم تولیدکننده به کانال ۲۰ درصدی بازگشت و این در حالیست که این شاخص در طول فعالیت دولت دوازدهم به بیش از ۱۰۳ درصد نیز رسیده بود.
@ShahidJomhor
35.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آقای رئیسی هر دفعه بنده را میدید میگفت نکند کسی را محدود کنید/ ممنوعالکاری خواننده مشهور را برطرف کردم
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ:
🔹یک خواننده مشهور موضع منفی گرفته و ممنوعالکار بود. من خودم جلسه گذاشتم و موضوع را برطرف کردم.
🔹کسانی به ما میگفتند تروریست که کلا برای تعطیلی آمده بودند. به یاد دارید که من گفتم لطفا به فضای حرفهای و هنری برگردید و بعد از آن چه ویدئوهایی تولید کردند؟ میگفتند ما عزاداریم و حال نداریم برای شما برقصیم!
🔹ما در فضای رسانهای تشدیدشده علیه دولت آقای رئیسی بودیم که حتی خون ایشان هم نتوانست این فضا را درست کند؛ یعنی شهیدی که جان خودش را برای عمران و آبادانی کشور داد. کدام رئیسجمهور ۶ صبح از خواب بیدار میشود و ۱۰ صبح هلیکوپتر او در کوه سقوط میکند؟ خون این شهید هم باعث نشد برخی بیدار شوند. آقای رئیسی هر دفعه من را میدید میگفت نکند کسی را محدود کنید! بازداشتی برای برخی هنرمندان آمده بود که درنهایت به ایشان گفتم و ایشان ورود کرد و اجازه نداد بازداشت شوند.
@ShahidJomhor
🔻«زایندهرود» در آستانه احیا
🔹استاندار اصفهان: طرح انتقال آب دریا به فلات مرکزی ایران پس از چندین سال بلاتکلیفی با آغاز عملیات تأمین و انتقال آب اصفهان از چند منبع مختلف در دولت سیزدهم شروع شد، اکنون در آستانه احیای زایندهرود هستیم.
@ShahidJomhor
28.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تحول و تعالی حوزه فرهنگ و هنر از برکات دولت شهید رئیسی بود/ دولت سیزدهم به مقوله "هنر" سامان بخشید
🔹محمدعلی رجبی دوانی، عضو شورای هنر کشور مطرح کرد؛ پیگیری احیای مراکزی مهمی چون شورای هنر، از جمله کارهای بنیادی و ریشهای بود که دولت شهید رئیسی انجام داد. در گذشته دولتها، صرفا به دنبال این بودند که کارها و فعالیتهایشان به شکل کوتاهمدت و روزمره حل شود و صرفا به کارهای ظاهری پرداختند اما رئیس جمهور شهید و وزیر محترم فرهنگ محکم پای مطالبات اهالی فرهنگ و هنر ایستادند و این مسائل را حل کردند. به اعتقاد من دولت آقای رئیسی به هنر سامان بخشید و در دولتهای قبل این کارهای مبنایی سابقه نداشته است.
@ShahidJomhor
🔻افزایش ۷ برابری اعتبارات مرمت بناهای تاریخی یزد در دولت سیزدهم/ اختصاص ۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل موزه بزرگ یزد
🔹استاندار یزد با اشاره به افزایش ۷ برابری اعتبارات مرمت بناهای تاریخی استان در دولت سیزدهم، عنوان کرد: سالیانه بین ۴ تا ۶ میلیارد تومان برای مرمت بناهای تاریخی و جداسازی معابر در محدوده بافت جهانی توسط میراث فرهنگی هزینه میشود.
@ShahidJomhor
🔻میراث رئیسی برای پزشکیان؛رشداقتصادی مثبت، کاهش تورم و بیکاری/دولت با خزانه پر تحویل می شود
🔹️دولت چهاردهم در حالی طی ماه های پیش رو بر مسند اداره امور اجرایی می نشیند که طبق آمارهای بانک جهانی و بانک مرکزی، شرایط اقتصادی که پزشکیان دولت را تحویل میگیرد به مراتب بهتر از شرایطی است که شهید رئیسی دولت را از روحانی تحویل گرفت.
🔹️اگرچه دولت سیزدهم نتوانست با ریاست جمهوری شهید آیت الله رئیسی به ایستگاه پایانی برسد اما در همین عمر ۳ ساله نیز به دلیل تلاشهای شبانهروزی شهید رئیسی، بسیاری از مشکلاتی که در سال پایانی دولت دوازدهم بُروز و ظهور یافت و با همان مشکلات عدیده خصوصا در بخش های اقتصادی، معیشت مردم، روابط خارجی، تأمین کالاهای اساسی و اعتماد اجتماعی به دولت سیزدهم تحویل شد، برطرف و با پشتوانه خوبی به دولت بعدی تحویل داده خواهد شد.
🔹️دولت سیزدهم پیش از هر چیز، به دنبال تقویت توانمندیهای داخلی بود. حل مشکلات و تأمین نیازهای مردم که در دولت پیشین مورد غفلت قرار گرفته بود، به محور اقدامات دولت شهید رئیسی تبدیل شد. چه آنکه دولت سیزدهم با راهاندازی نهضت تکمیل پروژههای ناتمام، تمرکز خود را بر تکمیل پروژههای روی زمین مانده معطوف کرد. در حوزه سیاست خارجی نیز دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم افزایش تعامل و در برخی موارد از سرگیری ارتباط با کشورهای همسایه و مستقل از غرب را با محوریت دیپلماسی عزتمندانه در دستور کار خود قرار داد. عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس، از نتایج ملموس این دیپلماسی عزتمندانه بود.
@ShahidJomhor
🔻۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت پوشش بیمهای
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی:
🔹در عمر کوتاه دولت مردمی سیزدهم، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بیمهشده جدید به سازمان اضافه شدند.
🔹هنوز بین ۶ تا ۹ میلیون نفر در کشور ما فاقد پوشش بیمه اجتماعی هستند.
🔹با وجود حدود ۵۰۰ هزار نفر کارگر پشت نوبتی، منابع فعلی تکافوی بیمه این تعداد افراد را نمیدهد.
🔹سن صندوق سازمان تأمیناجتماعی حدود ۲ سال جوانتر شد و از حدود ۴۱ سال به حدود ۳۹ سال رسید.
@ShahidJomhor
🔻رشد قیمت مسکن در تهران پس از ۷۸ ماه تک رقمی شد
ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی:
🔹 هم اکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است.
🔹 رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن در خرداد ماه به ۹.۷ درصد رسیده است و بعد از ۷۸ ماه، رشد ۲ رقمی قیمت مسکن در پایتخت تک رقمی شد.
🔹 نرخ سرمایه گذاری در مسکن در سال ۱۳۹۸ حدود منفی ۱۹ درصد بود و طبق دادههای مرکز آمار اکنون این عدد به مثبت ۳.۴ درصد رسیده است.
@ShahidJomhor
🔻بانک جهانی: رشد اقتصادی ایران پایدار است
🔹 براساس گزارش بانک جهانی، اقتصاد ایران در راستای بهبود بخش نفتی و با وجود تحریمهای اقتصادی برای چهارمین سال پیاپی رشد داشته و در دوره فعالیت دولت شهید رئیسی با وجود تنشهای ژئوپلیتیک منطقه، رشد اقتصادی بالای ۵ درصد را ثبت کرده است.
🔹 میزان کاهش بیکاری در این دوره به ۷.۴ درصد و کاهش فقر نیز از ۶.۱ درصد به ۳.۸ درصد رسیده است.
🔹 رشد واقعی تولید ناخالص داخلی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ با رشد بخش نفت و خدمات به ۵ درصد رسید. سهم بخش نفتی که ۸.۶ درصد تولید ناخالص داخلی در این مدت را تشکیل داده به میزان ۱۶.۳ درصد بهطور سالانه رشد داشته است.
🔹 پیشبینی میشود رشد تولید ناخالص داخلی در بازه ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۵ به میانگین سالانه ۲.۸ درصد برسد.
🔹 همچنین بین سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ نرخ فقر بر اساس درآمد روزانه به میزان ۷.۴ درصد کاهش یافته و از ۲۹.۱ درصد به ۲۱.۹ درصد رسیده است.
@ShahidJomhor
🔻روگردانی از غرب با دیپلماسی ارزی فعال بانک مرکزی/ راهاندازی بازار ارز توافقی اتفاق ارزشمندی است
حمیدرضا جیهانی؛ کارشناس اقتصادی:
🔹 در سه سال گذشته از نظر درآمدهای ارزی وضعیت کشور بسیار مناسب بوده است. به خصوص با ورود فرزین به بانک مرکزی، درآمدهای ارزی نسبت به سالهای گذشته بسیار بهتر شد.
🔹 یکی از اقداماتی که رئیس کل بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز انجام داده، آزادسازی داراییهای بلوکه شده با استفاده از دیپلماسی ارزی و بانکی فعال بود.
🔹 بدین ترتیب کشورهایی که وابسته به بلوک غرب بودند و اقدام به مسدود کردن داراییهای ارزی کشورمان کردند، در یک سال گذشته از غرب روی برگرداندند و داراییهای ایران را آزاد کردند.
🔹 در دوره جدید بانک مرکزی توانستیم عضو پیمانهای بریکس و شانگهای شویم و همچنین پیمانهای دو جانبه را با چند کشور امضا و تعاملات با کشورهای چین، روسیه، برزیل و... را تقویت کردیم که هدف از همه این اقدامات حذف دلار از مبادلات تجاری است.
🔹 یکی از اقدامات خوب بانک مرکزی راه اندازی بازار ارز توافقی است که تولیدکنندگان خرد و متوسط میتوانند در این بازار، ارز خود را با قیمتهای نزدیکتر به بازار آزاد به فروش برسانند که اتفاق ارزشمندی است.
@ShahidJomhor
🔻کاهش ۱۱.۸ واحد درصدی تورم مصرفکننده در دولت شهید رئیسی
🔹 کاهش تورم برای حمایت از معیشت مردم یکی از اصلیترین اولویتهای دولت شهید رئیسی بوده است.
🔹 تورم نقطه به نقطه مصرفکننده در شهریورماه سال ۱۴۰۰ (ابتدای دولت شهید رئیسی) به ۴۳.۷ درصد رسیده بود اما در طول سه سال فعالیت دولت سیزدهم با کاهش ۱۱.۸ واحد درصدی به ۳۱.۹ درصد در خردادماه امسال رسید.
🔹 تورم دوازده ماهه مصرف کننده نیز در طول این مدت با کاهش ۹.۷ واحد درصدی از ۴۵.۸ درصد در شهریورماه سال ۱۴۰۰ به ۳۶.۱ درصد در خردادماه امسال رسیده است.
@ShahidJomhor
🔻کمک بزرگ مالیاتستانی هوشمند به کنترل و کاهش نقدینگی
موسوی، نماینده مجلس دوازدهم:
🔹دولتهای آینده باید با دقت و برنامهریزی، مسیر شهید رئیسی را دنبال کنند و با استفاده از فناوریهای پیشرفته و روشهای نوین مالیاتی، به اخذ عادلانه مالیات از دانهدرشتها بپردازند.
🔹این اقدامات میتواند به کاهش فشار مالی بر اقشار ضعیفتر جامعه منجر شود و در عین حال، منابع مالی لازم برای توسعه و پیشرفت کشور را فراهم آورد.
@ShahidJomhor