قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 149
وَلَا تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ حَتَّىٰ يَبْلُغَ أَشُدَّهُ ۖ وَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ ۖ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۖ وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ ۖ وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ۚ ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (152)
و به مال يتيم جز به بهترين روش نزديک نشويد تا وقتى که به رشد فکرى خود برسد، و پيمانه و وزن را به عدالت کامل کنيد. هيچ کس را جز به قدر وُسعش تکليف نمى کنيم. و هر گاه سخن گفتيد عدالت را رعايت کنيد اگر چه در مورد خويشاوند باشد. و به عهد خدا وفا کنيد. اين است آنچه خدا شما را به آن سفارش کرده است، باشد که متذکّر شويد. (152)
وَأَنَّ هَٰذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ ۖ وَلَا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبِيلِهِ ۚ ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (153)
و [بگو: ]که اين راه مستقيم من است، پس، از آن پيروى کنيد و از راهها [ى ديگر ]پيروى نکنيد که شما را از راه خدا پراکنده کند. اين است آنچه [خدا ]شما را به آن سفارش کرده است، باشد که تقوا پيشه کنيد. (153)
ثُمَّ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ تَمَامًا عَلَى الَّذِي أَحْسَنَ وَتَفْصِيلًا لِكُلِّ شَيْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً لَعَلَّهُمْ بِلِقَاءِ رَبِّهِمْ يُؤْمِنُونَ (154)
سپس به موسى کتاب داديم تا نعمت را بر کسانى که خوب عمل کردند تمام کنيم و توضيحى باشد براى هر چيزى [که مورد نياز بود ]و هدايت و رحمتى باشد; شايد آنان به لقاى پروردگارشان (معاد) ايمان بياورند. (154)
وَهَٰذَا كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ مُبَارَكٌ فَاتَّبِعُوهُ وَاتَّقُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (155)
و اين [قرآن ]کتابى است مبارک که آن را نازل کرده ايم; پس از آن پيروى کنيد و تقوا پيشه سازيد، باشد که مورد رحمت قرار گيريد. (155)
أَنْ تَقُولُوا إِنَّمَا أُنْزِلَ الْكِتَابُ عَلَىٰ طَائِفَتَيْنِ مِنْ قَبْلِنَا وَإِنْ كُنَّا عَنْ دِرَاسَتِهِمْ لَغَافِلِينَ (156)
[آن را نازل کرده ايم ]تا نگويند: کتاب فقط بر دو طائفه پيش از ما (يهود و نصارى) نازل شده است و ما از آموختن آنان [و استفاده از کتابهايشان ]بى خبر بوديم. (156)
أَوْ تَقُولُوا لَوْ أَنَّا أُنْزِلَ عَلَيْنَا الْكِتَابُ لَكُنَّا أَهْدَىٰ مِنْهُمْ ۚ فَقَدْ جَاءَكُمْ بَيِّنَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ ۚ فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ كَذَّبَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَصَدَفَ عَنْهَا ۗ سَنَجْزِي الَّذِينَ يَصْدِفُونَ عَنْ آيَاتِنَا سُوءَ الْعَذَابِ بِمَا كَانُوا يَصْدِفُونَ (157)
و [نيز ]نگوييد: اگر کتاب بر ما نازل شده بود ما از آنان هدايت يافته تر بوديم بدين سبب از جانب پروردگارتان دليلى روشن و هدايت و رحمتى برايتان آمده است. پس کيست ستمکارتر از آن کس که آيات خدا را تکذيب کرده و از آنها روى گردانده است؟ به زودى کسانى را که از آيات ما روى مى گردانند به سبب روى گردانيشان به عذابى سخت کيفر خواهيم داد. (157)
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۴۹🌷
صراط مستقیم:
ما مسلمانان در هر شبانه روز پنج نوبت نماز می خوانیم. بدین ترتیب، دست کم 10 مرتبه در سوره ی حمد از خدا تقاضا می کنیم که ما را به «صراط مستقیم» (راه راست) هدایت فرماید ؛ امّا آیا تا به حال به این اندیشیده ايم که منظور از صراط مستقیم چیست و ما دقیقاً از خدا چه تقاضایی می کنیم؟ شاید نیازی به توضیح نباشد که منظور از راه راست، راه و جاده ی معمول نیست؛ بلکه راه و روش خاصی ست که انسان باید با آن راه و رسم زندگی کند تا به سعادت و خوشبختی حقیقی برسد. در نگاه نخست، آیات متعدّد قرآن و روایات معصومین، معانی متفاوتی را برای راه راست برشمرده اند. یکتاپرستی و توحید، فرمانبرداری از دستورهای خدا و عبادت او، پیروی راه پیامبران الهی، سرمشق گرفتن از امامان معصوم و تبعیّت از توصیه های قرآن کریم، نمونه هایی از این معانی است.
در دو آیه ی پیش، برخی از مهم ترین توصیه های خداوند به انسان ها بیان شده که انجام آنها، نشانگر حرکت انسان در راه راست الهی است. توصیه های آیات پیشین، یکتاپرستی، نیکی به پدر و مادر، نکشتنِ فرزندان از ترس فقر و تنگ دستی، دوری از کارهای زشت در پنهان و آشکار، پرهیز از آدم کشی، رعایت حقوق یتیم، رعایت عدل و انصاف در خرید و فروش، سخن گفتن سنجیده در دادگاه و در هر جای دیگر، و وفای به عهد و پیمان است. با کمی دقّت متوجّه می شویم که معانی گفته شده برای صراط مستقیم نه تنها اختلافی با هم ندارند، همه گویای این حقیقت هستند که منظور از صراط مستقیم، «دین خدا و راه و رسم بندگی او» است که باید برنامه ی زندگی انسان ها باشد. این برنامه ی زندگی، شامل توحید، نبوّت، امامت، قرآن، احکام و دستورهای الهی، و... است که هر انسان مسلمان در زندگی اش باید آن را بپذیرد و در عمل بدان پای بند باشد. آری، صراط مستقیم، تنها راه و روشی است که به سعادت جاودان منتهی می شود. این راه در دنیا با پذیرفتن دین و آیین خدا و عمل به آن شروع می شود، و در آخرت به بهشت می رسد. کسانی که در دنیا دین خدا را پذیرفته و به آن پایبند باشند، در جهان آخرت از پل صراط به راحت عبور می کنند و به سرمنزل مقصود می رسند. اگر در روايات بسیاری می خوانیم که امیر مؤمنان علی، صراط مستقیم است، بدین سبب است که او انسان کاملی بود که پیروی از رفتار و گفتار و پندار او، بی شک انسان را به سعادت و بهشت جاودان می رساند.
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
4_5917993011471451200.mp3
1.61M
🔸ترتیل صفحه ۱۴۹ با صدای استاد حامد ولیزاده
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
4_5917993011471451199.mp3
981K
🔸ترتیل (خالص بدون ترجمه)صفحه ۱۴۹ با صدای استاد حامدولیزاده
🔸مقام: عجم _کرد
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
☀️ به نام یکتا آمرزنده توانا
سلام و صبح به خیر
التماس دعا در لحظه های قشنگ خلوتتان . . .
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
02.Baqara.065.mp3
1.61M
📚تفسیر سوره بقره آیه 65
✅کانال استاد قرائتی
⇨ @Gharaati_ir
02.Baqara.066.mp3
597.3K
📚تفسیر سوره بقره آیه 66
✅کانال استاد قرائتی
⇨ @Gharaati_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ | بررسی حدیث:
"زنانتان را در خانه حبس و زندانی کنید!"
🔹پاسخ اجمالی:
◽️بله، در کتب احادیث چنین روایتی به چشم میخورد، اما در رابطه با این روایت چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣ این روایت از حیث متن مطابق با نظرات علمای شیعه درباره خلقت نیست.
2⃣ روایت مزبور دارای مشکلات جدی در «سند» است. در سلسله سند این حدیث، احمد بن محمد بن خالد، هر دو کسانی هستند که از نگاه علمای حدیث شناس، اگرچه انسانهای صالحی هستند ولی از آنجا که هر روایتی را ـ ولو ضعیف ـ از هر کسی ـ ولو دروغگو ـ نقل میکرده اند، به همین دلیل نمیتوان به روایاتشان اعتماد نمود. وهب بن وهب هم به صراحت دروغگو معرفی شده است!
🔅 نتیجه اینکه، با هرکدام از احتمالات و نکات فوق به روایتِ مورد اشاره نگاه کنیم، حدیث مزبور توان این را ندارد تا در مقابل سیره قطعی اهل بیت که اکرام و احترام به زنان بوده است مقاومت کند.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6214
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
🔸 #بابا مهدی جان؛ وصیت📜 کرده بودی که روی سینه ات سربگذارم
🔹آن شب در #معراج خواستم سر روی سینه ات بگذارم ⚡️اما هرچه گشتم #آغوشی نبود😔
🔸عکس هایت📸 را کنار مامان دیده ام، قدو #قامتت، دستهایت. همان عکسها که #مرا در آغوش داشتی💞 پس چرا نیمی از آن قدو قامت هم در تابوت⚰ نبود؟
🔹خواستم مثل #رقیه(س) سرت را بغل کنم نمی شد❌ دستانم #استخوان هایی را لمس کرد که گفتند بابا مهدی ست😭 باشد #سهم_من از آغوشت💖 همین بود..
#عاشقانه_های_سلما
#شهید_مهدی_ثامنی_راد
#شبتون_شهدایی 🌙
🌹🍃🌹🍃
@shahidNazarzadeh
4_5866205648730981598.mp3
9.58M
🔊 | دلم تنگ شهیدان است امشب ...
در آرزوی #شهادت
🎤🎤حاج مهدی رسولی
🍃🌹🍃🌹
@shahidNazarzadeh