🔴 روسیه و اوکراین
👤 #محمدرضا_فرهادی
🔹 خبر: بعد از مدتها تنش بین روسیه و اوکراین، نهایتاً روسیه بامداد پنجشنبه به مناطق مختلف اوکراین حمله کرد و این حملات از نظر وسعت جغرافیایی محدود به مناطق شرقی نبود. دلیل اصلی حمله روسیه به اوکراین، طرح عضویت این کشور در ناتو و اقدامات تحریکآمیز کییف در طول سه سال گذشته در مرزهای غربی روسیه همچون مانورهای نظامی با ناتو بود.
🔸 بااینوجود، بیش از خود جنگ، عبرتهای جنگ اوکراین برای هر صاحب بصیرتی، درسآموز است.
1️⃣ جنگ اوکراین نشان داد که کشورهای غربی همچنان بیاعتمادترین کشورها در جهان هستند. در این جنگ، تاکنون هیچ کشور غربی حاضر نشده است بهصورت عملی از کییف حمایت کند و حتی به درخواستهای رئیسجمهور این کشور پاسخ ندادهاند.
2️⃣ عبرت دوم این است که هیچ کشوری نباید بر روی مؤلفههای قدرت خود مذاکره و نسبت به تضمین طرف مقابل اعتماد کند. در بین سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۶، بلاروس، قزاقستان و اوکراین بر اساس معاهده بوداپست از سلاحهای هستهای خود دست کشیدند و تا آن زمان، اوکراین سومین انبار بزرگ تسلیحات هستهای جهان را داشت. حتی بسیاری جدایی کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه را ناشی از خلع سلاح هستهای اوکراین میدانند. نمونه دیگر از اعتماد به غرب در این زمینه، لیبی بود که بعد از خلع سلاح آن، کشورهای غربی با ایجاد منطقه پروازممنوع، لیبی را اشغال کردند. در مورد مشابه دیگر، آمریکا درست ۱۷ روز بعد از پذیرش تحویل آخرین داشتههای موشکی توسط صدام حسین، به عراق حمله کرد!
3️⃣ عبرت سوم، عدم وابستگی به سایر کشورها است. اوکراین از نظر جنگافزارهای نظامی، تجهیزات پدافندی و آفندی، وابستگی کامل به آمریکا داشت. در طول جنگ اخیر اوکراین علاوه بر اینکه توانایی استفاده از این جنگافزارها را نداشت، حتی با پاسخ منفی از سوی کشورهای غربی برای انتقال تجهیزات نظامی مواجه شد. این نشان میدهد که تکیه بر توان و تولید داخلی از مهمترین عناصر برای ایجاد نمایش قدرت است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در کانالهای مطالبه گری آرمانها و جهاد تبیین بخوانید.👇
https://eitaa.com/joinchat/1903165495C56be1717e3
*۱۱ نکته راهبردی درباره جنگ روسیه با اوکراین برای ایران*
🔺 اگر چه مردم صلح دوست ایران از کشته شدن مردم در هر کشوری به جز متجاوزین رژیم اشغالگر قدس متاثر میشوند و از این رو در فضای مجازی به این جنگ واکنشهای متفاوتی از خود بروز دادهاند و نیز هلال احمر ایران جزو اولین نهادهای جهانی بود که برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به اوکراین اعلام حضور کرد، اما جنگ روسیه با اوکراین برای کشور ما جنبههای پیدا و پنهان فراوانی دارد که در این نوشته به صورت اختصار به بخشیهایی از آن اشاره میکنم:
🔸۱. اگر اوکراین به راحتی به ناتو بپیوندد این اقدام زمینه پیوستن کشورهای شمالی ایران به ناتو را فراهم خواهد کرد و این یعنی قرار گرفتن ناتو در مرزهای کشورمان که از نظر امنیتی یک تهدید برای ما محسوب میشود.
🔸۲. به دلیل شکست همینه ناتو و ایالات متحده آمریکا در اثبات عهدشکنی و بیکفایتی آنها در افکار عمومی مردم جهان، آمریکا نیاز به یک برد سیاسی دارد تا روی جنجال آفرینی رسانه ای در زمینه آن متمرکز شود، مذاکرات وین فرصت خوبی برای تن دادن آنها به خواستههای منطقی ایران برای رسیدن به یک توافق سیاسی است، که حداقل نتیجه مثبت آن برای مردم ایران، برداشتن تحریمها خواهد بود.
🔸۳. پس از حمله روسیه قیمت دلار در سراسر جهان کاهش و قیمت طلا افزایش یافته است، اگر چه در ایران قیمت دلار، بیشتر تحت تأثیر مذاکرات وین بوده است، بویژه این که روسیه تمامی ۶۰۰ میلیارد دلار دارایی خارج از کشورش را در چند سال گذشته، تبدیل به ارزهایی غیر از دلار کرده است. سقوط ارزش دلار یک بحران اقتصادی سراسری برای آمریکا به همراه خواهد داشت، که در اثر آن چنانچه بخواهد بهره بانکی را افزایش دهد با افزایش تورم مواجه خواهد بود و اگر نه، با رکود.
🔸۴. کشورهای مرتجع عربی به خوبی دریافته اند که برای حفظ امنیت خارجی خود نمیتوان به آمریکا تکیه کرد و این یعنی کاهش ضریب نفوذ آمریکا در منطقه! به عنوان مثال چه کسی تصور میکرد که کشوری مثل امارات، در زمینه قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین در سازمان ملل رای ممتنع بدهد؟!
🔸۵. سران رژیم صهیونیستی به شدت در هراس افتادهاند که اگر جنگ جدیدی اتفاق بیافتد نمیتوانند بر روی کمکهای بایدن حساب کنند، یهودیان سرزمینهای اشغالی سالهاست که بخشی از منطقه آرژانتین را خریداری و آمایش سرزمینی کردهاند تا در زمان مقتضی به آنجا کوچ کنند، با این آبروریزی ناتو در اوکراین، و در اثر فشارهای روانی حاصل از آن، مهاجرت به سرزمین های اشغالی معکوس و در زمان فروپاشی اسرائیل تسریع خواهد شد.
🔸۶. همچنان که در مورد قطر اتفاق افتاد و در سفر آقای رئیسی ۱۴ تفاهمنامه امضاء شد، کشورهای مرتجع حوزه خلیج فارس دست دوستی به سمت ایران دراز کرده و از حجم حمایتهای خود از دشمنان ساکن در آن کشورها خواهند کاست و....
🔸۷. قیمت نفت به ۱۰۵ دلار رسیده است و این اتفاق برای کشور ما که هنوز وابسته به نفت است و نسبت به تعیین قیمت نفت در بودجه با تردیدهای اساسی وجود داشت، خبر بسیار خوبی است.
🔸۸. با تحریم روسیه و کاهش صادرات نفت این کشور، تنها کشوری که توان افزایش چشمگیر فروش نفت برای تامین نیازهای بازارهای جهانی را دارد ایران است، پر واضح است که کاهش عرضه نفت، قیمت جهانی آن را افزایش داده و اقتصاد کشورهای وابسته به نفت را با تلاطم مواجه خواهد کرد.
🔸۹. اگر چه روسیه یکی از بزرگترین تولید کنندگان در جهان است ولی فقط حدود ۵ ماه فصل کشت دارد، بی شک این بازار به سوی کالاهای ایرانی بویژه در حوزه کشاورزی گشودهتر خواهد شد.
🔸۱۰. تعلیق پوتین توسط فدراسیون جهانی جودو که پیش از این «ولادیمیر پوتین» را به عنوان رئیس افتخاری و سفیر فدراسیون بینالمللی جودو معرفی کرده بود و نیز انصراف برخی از کشورها در مسابقات ورزشی در مقابل ورزش کاران روس ثابت کرد این پندار که ورزش یک امر غیر سیاسی است، توهمی بیش نیست و عملکرد ورزشکاران ایران و برخی از کشورهای مسلمان در انصراف با ورزشکاران رژیم صهیونیستی یک پدیده کاملا معقول بوده است.
🔸۱۱. انتشار و برجسته شدن بخشهایی از سخنان و پیشبینیهای رهبر عزیزمان در زمینه اشتباه بودن اعتماد به وعده های سیاسی سران آمریکا در رسانههای داخلی و خارجی که اعتقادی به ولایت فقیه ندارند، یک دستاورد سیاسی بین المللی است تا جایی که رئیس جمهور اوکراین به صورت غیر مستقیم بر روی آن صحه گذاشته و در حساب تویتری خود تمامی رهبران غرب را آنفالو کرده است.
✍ علی ارجمند عین الدین
*ال̲ل̲ہ̲م̲ ع̲ج̲ل̲ ل̲ۆ̲ل̲ي̲ك̲ ال̲ف̲ر̲ج̲*
🔴 پوتین فرمان تحریم آمریکا را امضا کرد
🔹 کاخ کرملین اعلام کرد پوتین فرمان تحریم آمریکا و کشورهایی که روسیه را تحریم کردهاند، امضا کرده است.
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅ @shohadayeiran57
💢 بعثت پیامبر اسلام هدیه به همه بشریت است/ عقلانیت و تزکیه دو عنصر مورد تاکید اسلام است
رهبر انقلاب، صبح امروز:
🔹 مبعث رسول اکرم را به همه امت بزرگ اسلامی و به ملت عزیز ایران و به همه آزادگان جهان. روز مبعث و شب مبعث، روز و شبی است که بزرگترین هدیه عالم وجود که از آن تعبیر شده است در دعای شب مبعث به تجلیالاعظم به نبی مکرم اسلام، برترین بنده خداوند اعطا شد و هدیه داده شد. البته بعثت، بعثت نبی مکرم (ص) هدیهی به همهی بشریت هم هست. اگر ما در میان ارزشهای فراوان اسلام، سلسلهی ارزش های اسلامی، اگر فقط دو ارزش را در نظر بگیریم یعنی عنصر گسترش عقلانیت و عنصر پرورش اخلاق -که مجموعهی ارزشهای اسلامی خیلی گسترده است- این دو عنصر برجسته از این ارزشهاست.
🔹اگر همین دو عنصر را در نظر بگیریم که اسلام نسبت به آنها چه تاکیدی کرده تصدیق خواهیم کرد که اسلام عالی ترین هدیه را و وسیله سعادت را به بشریت عطا کرده. این که اسلام به عقلانیت و گسترش عقلانیت دعوت میکند این خیلی چیز مهمی است. در قرآن دهها آیه، دهها مورد شاید نزدیک به صد مورد اگر کسی بشمارد وجود دارد که با تعابیر مختلف با تعبیر تعقلون، با تعبیر تتفکرون، با تعبیر یتدبرون، خدای متعال مخاطبان را و آحاد مردم را ه اندیشه و تفکر و عقل دعوت کردند.
🔹در مورد گسترش مفاهیم اخلاقی و پرورش اخلاقی هم، همین بس که اسلام در صدر اهداف بعثت اخلاق و تزکیه را ذکر کرده. در جای قرآن هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِه وَيُزَكِّيهِمْ اول تزکیه است. ۱۰/۱۲/۱۴۰۰
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅ @shohadayeiran57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢🎥 رهبر انقلاب: هدف بعثت انبیا تزکیه است
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅ @shohadayeiran57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢🎥رهبر انقلاب، صبح امروز: بعثت، بشارت انجام دادن امور ناممکن است
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅ @shohadayeiran57
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢🎥مقام معظم رهبری: اسلام و دین از حکومت جداشدنی نیست
💢کانال خبری #شهدای_ایران
✅ @shohadayeiran57
♦️طرفدار هیچ جنگی نیستم؛ اما خودتان قضاوت کنید
▪️1- چرا جان شهروندان اوکراینی برای برخی ارزشمند است و جان زنان و کودکان یمنی نه؟
▪️2- چرا حمله نظامی روسیه به اوکراین کار بدی است اما حمله آمریکا به ویتنام، ژاپن، عراق، افغانستان و کلی کشور دیگر نه؟
▪️3- چرا عکس رئیس جمهور اوکراین با لباس نظامی برای برخی باعث غرور است و عکس و فیلم این همه مسئول در دوران دفاع مقدس نه؟
▪️4- چرا بازی نکردن تیمهای ایران در مقابل رژیم صهیونیستی ورود سیاست به ورزش است ولی بازی نکردن لهستان و لغو مسابقات ورزشی در روسیه نه؟
✍️مهدی ترابیان
🔴 @fasle_bidari
♦️دو درس عبرت قضیه اوکراین
▪️رهبر انقلاب: در قضیه اوکراین دو عبرت وجود دارد. یکی این است که پشتیبانی قدرتهای غربی از کشورهایی که دست نشانده آنها هستند و دولتهایی که دستنشانده آنها هستند یک سراب است. این را همه دولتها بدانند. آن دولتهایی که پشتگرمیشان به آمریکا و به اروپاست، ببینند.
▪️امروز اوکراین، دیروز افغانستان. هم رئیس جمهور اوکراین، همین چند روز پیش گفت و هم رئیس جمهور فراری افغانستان چندی قبل گفت. گفت ما اعتماد کردیم به آمریکا، اعتماد کردیم به دولتهای غربی ما را تنها گذاشتند. آن کسانی که متکی به آمریکا هستند از این عبرت درس بگیرند و این را بفهمند.
▪️عبرت دوم اینکه مردم مهمترین پشتوانه دولتها هستند. اگر مردم وارد میدان میشدند در اوکراین، وضع دولت اوکراین و مردم اوکراین اینجوری نمیشد. مردم وارد میدان نبودند چون دولت را قبول نداشتند. عیناً مثل آن وقتی که آمریکا به عراق دوران صدام حمله کرد، مردم دفاع نکردند؛ کنار رفتند آمریکا مسلط شد اما در همین عراق وقتی که داعش حمله کرد مردم وارد میدان شدند داعش را که خطر بسیار بزرگی بود توانستند به عقب برانند توانستند سرکوب بکنند.
▪️مردم عامل اصلی استقلال کشورها مردم هستند. ما ایران را تجربه کردیم در دفاع مقدس. با این که همه قدرتها از صدام حمایت میکردند به او کمک میکردند، جمهوری اسلامی به کمک مردم توانست غلبه پیدا کند و دشمن را ناکام بگذارد.
🔴 @fasle_bidari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تحلیل جالب استاد رائفی پور در مورد جنگ روسیه و اوکراین
🔴 @fasle_bidari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اوکراین قربانی سیاست بحرانسازی امریکا شده است/ما طرفدار توقف جنگ در اوکراین هستیم
▪️رهبر انقلاب صبح امروز: آمریکا اوکراین را به این نقطه کشاند.با ورود در مسائل داخلی، حرکت مخملی علیه دولت ها و کودتای رنگب،حضور سناتورهای آمریکایی بین معارضان و تغییر دولت ها و... به همین جاها منتهی می شود ما با جنگ و تخریب در هر کجای دنیا مخالفیم، این حرف ثابت ماست.
▪️ما با کشته شدن مردم و تخریب زیربناهای ملتها مخالف هستیم.ما مثل غربیها نیستم که اگر بمب را بر روی سر کاروان افغانی بریزند به معنای مبارزه با تروریست باشد.چرا آمریکا نفت سوریه و پول افغانستان را میدزد، اینها بحرانسازی است.
🔴 @fasle_bidari
*بازيگوشي نظامي ناتو در اروپا!*
محمدکاظم انبارلویی، ۷ اسفند
چندوقت پيش به دنبال رجزخواني الهام علي اف در مورد آذربايجان ايران و شرارت صهيونيستها در مرزهاي ما با جمهوري آذربايجان و استقرار داعشيها در مرز ما به بهانه جنگ با ارمنستان يادداشتي تحت عنوان «بازيگوشي نظامي» نوشتم در اين مقاله از قول سون تزو (Sun Tzu) استراتژيست دوران باستان چين، نوشتم : «وقتي دشمن مشغول اشتباه است نبايد مزاحم او شد»!
آن مناقشه با تدبير ديپلماسي دولت رئيسي و برگزاري يك مانور نيرومند پيامبر اعظم (ص) پايان يافت. تركيه، آذربايجان و رژيم صهيونيستي فهميدند «بازيگوشي نظامي» در مرزهاي ايران هزينه دارد و آنها قادر به برآورد و جبران اين هزينه نيستند!
آنچه اين روزها در شرق اروپا در مرزهاي روسيه و اوكراين شاهد آن هستيم يك «بازيگوشي نظامي» است كه ناتو راه انداخته است. دولت اوكراين قرباني اين بازيگوشي نظامي شد.
*
دکتر محمود سریعالقلم استاد روابط بین الملل میگوید: «حکمرانی یک تخصص است مثل پزشکی!»
وقتی یک« کمدین» بدون نظارت استصوابی رئیس جمهور میشود ، دو اتفاق میافتد
۱ - دموکراسی به خطر میافتد ، حکمرانی جوک می شود !
۲ - امنیت ملی ذبح میشود!
کسانی که به یک دلقک و کمدین رای میدهند، دیگر نمی خندند باید گو شت جلوی توپ دشمن شوند و اشک بریزند !
اوکراینیها اکنون چرا باید با روسها بجنگند ؟!برای اینکه روی قبر کشته شدگان بنویسند ؛ « شهید راه گسترش ناتو به شرق اروپا!»
آیا این آرمان ارزش جنگیدن دارد ؟!
اوکراین ۵۰۰۰ نظامی برای اشغال عراق فرستاد و در کنار ناتو بیش از یک میلیون نفر از مردم عراق را قتل عام کرد ! اما آمریکاییها و ناتو حتی یک سرباز برای دفاع از اوکراین در برابر حمله روسیه نفرستادند معنای این رویداد چیست؟ معنای صریح آن این است که ؛ یک ابله احمق در اوکراین حکومت میکند ! از اصول حکمرانی هیچ چیز نمی داند .
وقتی آمریکا در برابر مردم افغانستان پس از دو دهه کشتار شکست میخورد و مفتضحانه فرار میکند . وقتی در برابر ضربه به عین الاسد سپاه قدرتمند اسلام، ذلیلانه سکوت میکند . وقتی در برابر مردم پابرهنه یمن پس از ۶ سال جنگ بی حاصل کاری نمی تواند بکند . آن وقت می آید در برابر روسیه که اولین قدرت اتمی جهان است و می تواند با فشار یک دکمه در جنگ هستهای چند ایالت آمریکا را پودر کند، بایستد ! اگر یک «جو » عقل در کله زلنسکی بود وارد ماجراجویی امنیتی با پوتین نمی شد . البته به شرطی که این «جو » از جنس « جوبایدن »نباشد.
***
اتاق فكر حكمراني در كييف ميتوانست با هزينه و فايدهكردن پيوستن به ناتو از باب آيندهانديشي يك نگاه ابتدايي به حساب سود و زيان خود در روابط با آمريكا و اسرائيل بيندازد. مسئله «امنيت» هميشه براي يك كشور مسئله اصلي و اول است.
ناتو در اروپا مشغول «بازیگوشي نظامي» است. اوكراين نبايد وارد اين بازي مي شد. اكنون زيرساختهاي نظامي خود را از دست داده است بدون اينكه ناتو در شليك يك فشنگ در اين جنگ به آن كمك كند. اوكراين براي پرهيز از اين جنگ مي توانست حداقل خود را در دعواي بين روسيه و ناتو بيطرف اعلام كند و از اين مهلكه بگريزد. اما مردم اوکراین مسئله حكمراني را شوخي گرفتند و دولت را به كسي سپردند كه هنر او «بازيگري» است.آنهم بازيگري كه تصوري از «تراژدي» ندارد و حداكثر يك «كمدين» است!
برخي در مورد بازیگوشی نظامی ناتو در داخل در نقد سياست خارجي دولت رئیسی تا آنجا پيش رفتند كه گفتند بايد در كنار ناتو بايستيم و روسها را محكوم كنيم حتي توييت زدند و نوشتند موضع دولت خلاف «لوطيگري» است اما نگفتند لوطيهاي ايران چه زماني عضو «ناتو» شدند!
🔰پیاده نظام های غرب در ایران
🔶در همه سالهای بعد از انقلاب ،هیچگاه غربگرایان داخلی و برخی جریانات سیاسی نتوانستند یا شاید هم نخواستند در پرونده های امنیتی منطقه ، موضع گیری مطابق با منافع کشور و ملت اتخاذ نمایند:
1⃣در جریان جنگ تحمیلی، معتقد بودند که بعد از فتح خرمشهر باید با عراق صلح کرد، در صورتی که بخش های بزرگی از خاک ما دست صدام بود و بیم حمله دوباره آنها می رفت.
2⃣در جریان یازده سپتامبر، در شورای عالی امنیت ملی، خواستار قرار گرفتن ایران در ائتلاف آمریکا شدند ولی رهبری فرمود ما نه با امریکا هستیم و نه با تروریست ها.
3⃣چندی بعد در جریان حمله امریکا به صدام، خواهان همکاری ایران با صدام شدند و برای این موضوع مجلس را به آشوب کشیدند. اما رهبری فرمود جنگ رژیم صدام با امریکا، جنگ باطل با باطل است.
4⃣در جنگ سوریه، ذهن و افکار عمومی ملت را به این سمت بردند که چرا در سوریه می جنگیم،ولی بعدها در خاطرات کلینتون مشخص شد که داعش بهانه ای برای ناامنی مردم ما و جنگ با ایران بود.
5⃣در ناامنی اخیر در افغانستان، با تشخیص غلط، خواهان ارسال نیرو به کابل و مبارزه با طالبان شدند ، و خواستند جوانان این مملکت را به ورطه نابودی بکشانند و دیدیم که اکنون چگونه تحلیل این غرب زده ها، اشتباه بود.
6⃣در جنگ اخیر روسیه و اوکراین، موضع منطقی ایران را ( مخالفت همزمان با جنگ و نفوذ ناتو به شرق) درک نمی کنند و ایران را متهم به پیروی از روسیه می نمایند. البته شاید هم مامور القای نظرات اربابانشان در ایران هستند.
🔚در همه این سالها چشم و نگاهشان را به روی جنایتهای غرب و پادوهای آنها در یمن، سوریه و عراق بستند. ناامنی های پاکستان، افغانستان و عراق، که امریکایی ها زن و بچه را شهید کردند و عروسی را به عزا تبدیل نمودند، سکوت کردند ولی با انفجار در انگلیس و اروپا،جلوی سفارت این کشور شمع روشن نمودند.
💢شهید حاج قاسم سلیمانی: رسول معظّم اسلام(ص) بطور رسمی قریب به ده سال حکومت کردند، اما بیش از هزار سال است که بر دلها جای دارند؛ این قلّه است.
🍃🌸عید مبعث مبارک🌸🍃
✅ @iransiasat_ir👈
💢 *حملۀ روسیه به اوکراین و مخالفان پنجگانۀ ایرانی!
⭕ میان دو کشور همسایۀ همتبار، یکی توانمند و دیگری ضعیف، یکی پهناور و دیگری کوچکتر، و یکی ثروتمند و آن دیگری فقیر، جنگ در گرفته و کشور قویتر با تمام توان به کشور ضعیفتر حمله برده است. از قضا، آنکه نیرومندتر است، نهتنها در طول تاریخ منازعاتی با کشورمان داشته و بخشهایی از آن را جدا کرده است، بلکه هنوز نیز آشکار و پنهان، با کشورمان خصومت میورزد.
بله، درست حدس زدهاید؛ این دو کشور همسایه، یکی عربستان سعودی و دیگری یمن است!
⭕ اخیراً نزاعی دیگر در شمال کشورمان رخ داده است و اینبار ـ برخلاف نمونۀ پیشین ـ عدهای از هموطنان بابت حملۀ روسیه به اوکراین، «گریه بسوز میکنند». هیچ انسان خردمند و باوجدانی از جنگ و کشته شدن انسانهای بیگناه استقبال نمیکند و خشنود نمیشود، اما اینان که شش سال یادی از جنگ ائتلاف عربی غربی وصهیونیستی برضد یمن و اوضاع اسفناک مردم آن کشور نکردند، و امروز برای ملت مظلوم (!) اوکراین مویه میکنند و بر سر و سینه میکوبند، نالۀشان از سر صدق نیست. بیشتر کسانی که در میان مناقشۀ غرب و روسیه، ناگهان به یاد خباثتهای تاریخی همسایۀ شمالیمان افتادهاند، یا بدعهدی روسها را در شعر کهن فارسی میجویند، عمدتاً در یکی از گروههای زیر جای میگیرند. ممکن است این سخن برای کسانی که خود را در یکی از گروههای پنجگانۀ زیر میبینند، تلخ و ناگوار باشد؛ اما به هر حال، ماهیت حقیقت همین است:
*یک ـ مهاجران بهشت:*
🔸 اغلب اینها ایرانیان مهاجر در اروپا هستند که منافع ملت و کشور و نظام خودشان نه برایشان تعریف شده است، نه اهمیتی دارد. چنانکه در قشونکشی سپاه و ارتش به مرزهای شمال غربی کشور که با هدف مقابله با زیادهخواهیهای وقیحانۀ اردوغان و علیاف صورت گرفت، کلامی در مذمت جمهوری جعلی باکو به زبان نیاوردند و این گمان باطل را برای آل علیاف ایجاد کردند که افکار عمومی ایران اهمیتی به تباه شدن منافع کشورشان نمیدهند. اکنون نیز تنها دغدغۀ مهاجران، خراب شدن بهشت نقلی و کوچکشان، با گسترش دامنۀ جنگ به کشورهای اروپایی و بهویژه گران شدن گاز و بنزین است. بههرحال، زمستانهای اروپای شمالی، سخت و طولانی است و در میان گروههای مختلف، اعضای این گروه بیش از همه جای ترحم دارند.
*دو ـ جاماندگان در تاریخ:*
🔸 اغلب اینها با به یاد آوردن جنایتهایی که روسیۀ تزاری در ایران مرتکب شده و بخشهایی از خاک وطنمان را از ما جدا کرده، همواره در برابر روسیه موضع مخالف دارند، فارغ از اینکه هر دو کشور روسیه و ایران، در گذر تاریخ دستخوش تحولات عظیمی شدهاند و امروزه تقدیر چنان رقم خورده که هر دو کشور، دشمن مشترک نیرومندی پیدا کردهاند که عزمی جزم در نابودن کردن یا به تسلیم کشاندن هردو رادارد. استدلال جاماندگان در تاریخ برای حفظ خصومت با روسیه چنان مضحک است که براساس همان منطق، میتوان به مردم هندوستان حق داد که از ایرانِ امروز به دلیل حملۀ نادر افشار نفرت داشته باشند و ساکنان گرجستان با به یادآوری جنایتهای آغامحمدخان قاجار، سایۀ هر ایرانی را با تیر بزنند.
*سه ـ شیفتگان غرب:*
🔸 اوضاع اعضای این گروه از همه اسفبارتر است و چنان در برابر غرب تسلیم تمدنی شدهاند که مسیر سود و زیان خود را به کل گم کردهاند. برای اینها مهم نیست که در شمال کشورمان چه میگذرد و چه رویدادی ممکن است منافع ملی ایران را تأمین کند. همین که در یک سوی مناقشه امریکا و کشورهای غربی قرار دارند، برایشان کفایت میکند که جبهۀ خود را تعیین کنند و تیرهایشان را به سمت دیگر «فوروارد» نمایند. این شیفتگان خودباخته که همه چیزشان عاریتی است، منتظر مینشینند تا جریان رسانهای، کلوخی به دستشان برساند، بلکه بتوانند به نیابت از غربیان، بر سر و صورت سرزمین پدری خود بکوبند.
*چهار ـ وادادگان رسانه:*
🔸 ذهن وادادگان چنان با فضاسازی رسانهها آشفته شده که مصالح کشور خود را تشخیص نمیدهند. نهتنها الحاق اوکراین به پیمان ناتو با نیت گسترش سیطرۀ امریکا در شرق دنبال میشده است، بلکه یکی از اهداف تغییر مرزهای میان جمهوری باکو و ارمنستان و اتصال ترکیه به مُلک علیاف نیز این بوده که امکان حضور امریکا در آبهای دریای مازندران فراهم شود. روسیه با حمله به اوکراین، هر نیتی که داشته، دستکم مانع از تحقق اهداف خصمانۀ امریکا شده و حتی اعتراض رژیم اسرائیل را که همواره کوشیده میان دو ابرقدرت حد وسط را بگیرد، برانگیخته است. چگونه میتوان این وادادگان را ملتفت کرد که اعتراض رژیم کودککُش اسرائیل به روسیه، نه از سر خیرخواهی برای کودکان اوکراینی، بلکه به این دلیل است که اوکراین دومین کشوریهودینشین اروپای شرقی است وهمکاری اطلاعاتی وامنیتی تنگاتنگ رییس جمهوری اوکراین با رژیم صهیونیستی اوکراین را به حیات خلوت رسمی این رژیم مبدل کرده بود و اشغالگران فلسطین امیدوار بودندک
ه گسترش ناتو امکانی برای فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی ایران فراهم آورد.
*پنج ـ مخالفتپیشگان:*
🔸 پیمان نانوشتهای وجود دارد میان جناحهای مخالف دولت، براندازان خارجی، واقماروطایفه زیباکلامها (این نمونۀ نادر در هیچ طبقهای قرار نمیگیرد)، مبنی بر اینکه «سیاست خارجی رسمی جمهوری اسلامی ایران هرچه بود، ما مخالفت میکنیم». مصادیق مخالفتهای مخالفتپیشگان از شمار خارج است؛ اما روشنترین نمونۀ آن این است: با مداخلۀ نظامی ایران در عراق و سوریه مخالفاند، چون سیاست رسمی نظام این بود که نیروی خارجی آدمخواری به نام داعش را باید در بیرون از مرزهای کشور در هم کوبید. با عدم مداخلۀ نظامی ایران در هرات و کابل مخالفاند، چون سیاست رسمی نظام این بود که مسئلۀ طالبان موضوع داخلی افغانستان است و باید با مشارکت همۀ گروههای اهل افغانستان حل شود. امروزه نیز که سیاست رسمی جمهوری اسلامی عدم موضعگیری آشکار در مناقشۀ روسیه و اوکراین و دعوت طرفهای درگیر به گفتگوست، مخالفتپیشگان فارغ از اینکه منافع نظام و مردم و کشور در چیست، ادعا میکنند که دولت ایران باید این حمله را محکوم کند (و لابد در یک سوی دعوا بایستد!).
💢 *الــــــــــــــــــــقصه*
⭕ همۀ کسانی که این روزها با «ادای» صلحطلبی، جنگ شش روزۀ اخیر را محکوم میکنند، اما در شش سال گذشته حتی یکبار هم دربارۀ جنایتهای ددمنشانۀ آل سعود در یمن زبان از زبان نگشودند، دستکم در یکی از گروههای پنجگانۀ بالا جای میگیرند و آه سوزناکشان برای اوکراین، نه صداقت دارد، نه اصالت. از آن سوی دیگر، مردم اوکراین چنان از جهان پیرامونشان فارغ و بیخبر بودند که در این سالهای تلخ جنگ سبعانۀ اقتصادی امریکا برضد ایران، یکبار به خود زحمت ندادند که گلایهای ملایم روانۀ امریکا کنند یا در شهادت «مرد میدان» به دست ارتش تروریست امریکا، با مردم ایران همسوگ شوند؛ و باز چنان از مناسبات جهانی ناآگاه بودند که گمان میکردند غرب در برابر حملۀ روسیه، به یاریشان میآید. شگفتتر آنکه کارمندان اوکراینی سفارت امریکا در کییف، طی نامهای به وزارت خارجۀ امریکا، از آنها خواستند که زمینۀ خروجشان را از اوکراین مهیا کنند؛ تو گویی هرگز نشنیدهاند که دولت واشنگتن با همکاران افغانستانیاش در سفارت کابل چه کرد!
⭕ بیش از دویست سال است که سرزمینمان تحت غارت و ستم و تحریم کشورهای غربی قرار دارد و در یک دهۀ گذشته فشار امریکا و متحدانش بر زندگی ایرانیان چنان افزایش یافته که نفس بسیاری از مردم شریفمان بریده است. جاماندگان در تاریخ که خباثتهای روسیۀ تزاری را به پای دولت پوتین مینویسند، بد نیست نگاهی به جنایتهای متوحشانۀ امریکا و انگلستان بیندازند، یادی از قحطی بزرگ و کشتار میلیونها ایرانی به دست انگلستان ملعون بکنند، کودتای ۲۸ مرداد را به یاد بیاورند، از شهادت فرزندانشان توسط میراژها و موشکهای اگزوسۀ فرانسوی در طی جنگ تحمیلی نام ببرند، حملۀ امریکا به ایرباس ایرانی و کشتار سیصد هموطن بیگناه خود را تجسم کنند، ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را که برخلاف همۀ معاهدات بینالمللی خود غربیهاست، از نظر بگذرانند، یا دستکم سری به جانبازان مظلوم شیمیایی بزنند که یادگار سلاحهای شیمیایی دولت فخیمۀ آلمان بر پوست و گوشت و خونشان نشسته و راه نفسشان را بسته است.
⭕ اکنون، فرصتی پیش آمده که حکومت روسیه، بد یا خوب، خبیث یا نفیس، این دولتهای همپیمان و منفعتطلب غربی را به خود مشغول کرده، خواب خوششان را برآشفته، و از همه مهمتر، مانع از گسترش نفوذ نظامی امریکا به مرزهای خود و بخشهایی از حوزۀ تمدنی ایران اسلامی شده است. این جنگ که ما ـ ایرانیان ـ هیچ نقشی در شکلگیری آن نداشتیم، ممکن است فرصتی فراهم آورد تا قدری از فشار تحریم نفت و گازمان کاسته شود و مردم مظلوم سرزمینمان مجالی برای تنفس بیابند. بسیار شرمآور است که عدهای از سر جهل یا خیانت، دولت جمهوری اسلامی ایران را به سوی محکوم کردن این حمله ـ که برای روسیه در حکم نزاع برای بقاست ـ سوق دهند تا علاوهبر دشمنی غربیها، خصومت و لابد شگفتی متحد راهبردیمان را نیز برانگیزند؛ متحدی که دشمن نیرومند و جنایتکار مشترکمان را پس رانده است...یا علی
امام علی (ع) فرمودند:
✨چهار چیز برای چهار مقصد دیگر آفریده شده اند :
⚡️1.مال برای خرج کردن در احتیاجات زندگی نه برای نگهداری.
⚡️2.علم برای عمل کردن به آن نه جدال و کشمکش و بحث.
⚡️3.انسان برای بندگی و اطاعت از خدا نه خوشگذرانی و معصیت.
⚡️4.دنیا برای جمع آوری توشه آخرت نه غفلت از اخرت و آباد ساختن دنیا.
📚نصایح صفحه 179
🕌سخنان ناب📖
👇🔅👇🔅👇
https://eitaa.com/joinchat/1350500352C441bf7fe0d