هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️ربا خواری
🔷س 1014: برادرم مقداری پول دارد که در بانک گذاشته و سودش را می گیرد. بنده می خواهم از ایشان این پول را قرض کنم، و جهت وام مسکن در بانک بگذارم، و سودی را که بانک به وی می دهد، من به ایشان بدهم. می خواستم نظر مرجع گرانقدر را در این مورد بدانم؟
✅ج: ربا و حرام است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️احکام نماز قضا
🔷کسی که خودش نماز قضا دارد و نماز پدر و مادر نیز بر او واجب شده، در انجام هر یک مخیَّر است و به عبارت دیگر هر کدام را اول به جا آورد صحیح است.
🔷 اگر پسر بزرگتر پس از فوت پدر و مادر از دنیا برود بر دیگران تکلیفی نیست، بنابراین قضای نمازهای پدر و مادر بر پسر و یا برادر پسر بزرگتر واجب نمیشود
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️چیزهایی که تیمم بر آن صحیح است
🔷تیمم بر هر آنچه از زمین محسوب شود، مانند خاک، شن، ریگ، کلوخ (خاکهای به هم چسبیده)، سنگ (سنگ گچ، سنگ آهک، سنگ سیاه و مانند آن) صحیح است و همچنین بر گچ و آهک پخته و آجر و امثال آنها
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️تولید و فروش آبجو در خارج
🔷س 1015: من در یکی از کشورهای خارج زندگی و تجارت می کنم. یکی از تجارت های خوب و سود آور در اینجا تولید و فروش آبجو است؛ لطفا اعلام فرمایید از نظر شرعی آیا امکان تولید و فروش برای من وجود دارد یا خیر؟
✅ج: در هر صورت، تولید آبجو ( مشروبات الکلی مست کننده) و خرید و فروش آن و همچنین مالی که از آن به دست می آید، حرام است.
#احکام_بیع
#شراب
#مایع_مست_کننده
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از صدای ایران | VOI
💢 شما به کنترل شدن أولاترید تا آقای ازغدی!
▪️جوابیه "استاد اکبرنژاد" به واکنش برخی مسئولان حوزه در قبال انتقادات رحیم پور ازغدی
✍ قبل از این آیت الله مکارم شیرازی و سید محمد غروی از اعضای شورای عالی حوزه و.... انتقادات شدیدی نسبت به سخنرانی روشنگرانه استاد رحیم پور ازغدی ابراز کرده بودند
🆔 @voinews
👇👇👇👇👇
هدایت شده از صدای ایران | VOI
💢 سخنی با فقها و حقوق دانان محترم #شورای_نگهبان
💠 شهادت و امضای شما بزرگواران که حافظ دین و #شرعیت و قانون اساسی جمهوری اسلامی هستید پای تایید صلاحیت حسن #روحانی و #نمایندگان مجلس شورای اسلامی درج شده است. این شهادت و امضا مشخصا ابدی نیست چراکه چه بسیار کسانی که در یک دوره تایید یا #احراز_صلاحیت شده و در دوره های بعد عدم احراز یا ردصلاحیت شده اند.
💠 اما نکته اصلی این است که اگر در میانه راه فردی از صلاحیت #ساقط شود آیا شرعا و قانونا می تواند پست های کلیدی جمهوری اسلامی را تا پایان دوره اشغال کند؟
💠 اصولا تاکنون به این موضوع مهم و حیاتی فکری شده و راهکاری وجود دارد؟
💠 این همه فسق و فجور علنی که امروز از برخی تایید صلاحیت شده ها مشاهده می شود را چگونه باید توجیه نمود؟
آیا #شان و #مصلحت_واقعی جمهوری اسلامی تحمل و صبر افراد فاقد صلاحیت تاپایان دوره است؟
💠 آیا باید تا پایان دوره، برخی آقایان #فاسد و #کاسب مسلک را تحمل کرد؟
💠 اگر نتیجه عمل و خیانت آنها منجر به #نارضایتی_عمومی و عمیق از نظام و خدای ناکرده انفجار اعتراضات شود، چگونه پاسخگوی امام و شهدا خواهیم بود.
💠 مگر #حفظ_نظام مقدس جمهوری اسلامی از جان امام زمان عج و نماز واجب تر نیست؟ مگر این سخنان امام (ره) نیست؟ مگر امام نفرمود چنانچه اسلام در جمهوری اسلامی #سیلی بخورد تا قرن ها نمی تواند سر بلند کند؟
تا کی باید بنشینیم و شاهد هدر رفتن سرمایه های انسانی و اجتماعی نظام باشیم؟
💠 شاید یک درصد یا ده درصد از دولت و مجلس ما دچار فساد باشند اما مثل اینکه هیچ اراده ای برای برخورد نیست تا توسط مردم دیده و لمس شود و البته که فضای مجازی با مدیریت دشمن همین قلیل را در بوق و کرنا می کند تا اصل نظام را بزند.
💠 بزرگواران از این بیم داریم که #سکوت در برابر انحراف و فساد برخی مسئولان، موج بزرگی را ایجاد کند و مانند سیل تر و خشک را با خود ببرد.
🆔 @voinews
هدایت شده از صدای ایران | VOI
🔹۲۸ آذر ۹۷ | #رحیم_پور_ازغدی باردیگر به انتقاد از حوزه پرداخت!
🔻حسن رحیمپور ازغدی در نشست روز چهارشنبه با موضوع « #سکولاریسم در حوزه و دانشگاه»:🔻
💠 در پایان دهه چهارم قضاوتهای سطحی، ادبیات خشن، تکفیر، نبود اخلاق، ادب، منطق و پرخاشگری وجود دارد. اگر امثال مطهری، بهشتی و مفتح بودند و همان حرفها را میزدند امکان #ترور آنها وجود داشت. هنوز این سخنان بعد از یک دوره و رفت و برگشت غریب است. در دهه 60 ابتدا این افراد را با توهین و تکفیر با زبان مذهبی و غیرمذهبی ترور شخصیت میکردند. #بهشتی را که یکی از باسعهصدرترین علما بود را به این متهم کردند که فاشیسم و رهبر خشونتطلبان است. به مفتح نیز اتهامات زیادی وارد کردند.
💠 حوزه نیز در مشهد، قم، نجف و شهرهای دیگر #سکولار هستند که حوزه دین، تمدن، سیاست و غیره را تفکیک کردند، سواد این کار و قدرت اجتهاد ندارند، ضعیف هستند و به تدریج هدفشان به جای دفاع از دین، دفاع از خودشان میشود.
💠 بارها مشاهده کردیم که به دین حملات سنگینی شده و آنها سکوت و توجیه کردند. از دهه ۷۰ که جریانهایی در قم، مشهد و شهرهای دیگر نفوذ کرده و سکولاریزه کردند، مقاله مینویسند و حقوق بشر سکولار را به جای حقوق بشر اسلامی بیان میکنند.
💠 در حال حاضر نیز درون حوزهها جریانهایی به طور علنی حضور دارند که #طلبهها نیز به دنبال آنها بوده و تبلیغ میکنند. برخی جریانها همچون حجتیه مدرن به شدت فعال هستند و توهین میکنند اما هیچ کس اعتراضی نمیکند اما اگر نقدی به کسی وارد شود آتشفشان میشود.
🆔 @voinews
هدایت شده از ایران سیاست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
افشاگری استاد عباسی علیه مافیای خودرو
#دار_و_دسته_پاریسیها
✅ @iransiasat_ir 👈
هدایت شده از بصیرت افزایی
🔴 آیا #شب_یلدا برگرفته از دین زرتشت است؟ نظر اسلام درباره شب یلدا و شب چله چیست؟
✅ شب یَلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیمکره شمالی زمین است. این شب به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) اطلاق میشود. ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام شب یلدا را جشن میگیرند.
شرق شناسان و مورخان متفق القولند که ایرانیان نزدیک به چند هزار سال است که شب یلدا آخرین شب پاییز و آذر ماه را که درازترین و تاریک ترین شب در طول سال است تا سپیده دم بیدار میمانند، در کنار یکدیگر خود را سرگرم می کنند تا اندوه غیبت خورشید و تاریکی و سردی روحیه آنان را تضعیف نکند.
واژه یلدا، از دوران ساسانیان که متمایل به به کارگیری خط (الفبای از راست به چپ) سریانی شده بودند به کار رفته است.
یلدا- همان میلاد به معنای زایش- زاد روز یا تولد است که از آن زبان سامی وارد پارسی شده است.
باید دانست که هنوز در بسیاری از نقاط ایران مخصوصاً در جنوب و جنوب خاوری برای نامیدن بلندترین شب سال، به جای شب یلدا از واژه مرکب شب چله استفاده می شود.
💠 نظر اسلام در مورد شب یلدا
درباره دیدگاه اسلام در مورد سنت پیشینیان باید گفت:
— اسلام در مقابل سنتها و آیین های اقوام و مللی که به اسلام گرویده شده و مسلمان میشوند واکنشهای مختلفی را دارد:
۱. یا آن سنت و آیین مخالف آموزه های شریعت اسلام بوده ، که اسلام با آن گونه سنت ها مقابله کرده و رد می کند(مانند زنده به گور کردن دختران اعراب و …)
۲. یا آن سنت و آیین موافق و مطابق با آموزه های دین اسلام است، که اسلام آنها را قبول کرده و تأیید می کند. مانند سنت پاکیزه گی و رفع کدورت و صله رحم در عید نوروز ایرانیان
۳. یا آن سنت؛ سنخیت و یا عدم سنخیتی با آموزه های دین اسلام ندارد و انجام آن مخالفتی با احکام الهی نمیکند و دین اسلام هم آنها را رد نمی کند.
— مانند خیلی از رسوم وآیین های محلی اقالیم مختلف جهان اسلام نظیر؛ «نوع پوشش ،صحبت کردن،مراسم ازدواج، و…
نکته: در مواردی اسلام برخی از رسوم را طبق مبنای فوق اصلاح کرده و قسمتهائی را رد و قسمتهایی را تأیی می کند.
— حال با توجه به این مقدمه ای که ذکر شد متوجه میشویم که سنت باستانی شب یلدا تا جائیکه مستلزم احیای آموزه هایی چون؛ صله رحم، احترام به بزرگان، همدلی و صمیمیت در خانواده، و…شود خوب و پسندیده می باشد.
اگر در اجرای این سنتها دچار افراط کاری شویم نظیر: اسراف در مخارج، چشم هم چشمی و آوردن فشار مالی نامناسب به خانواده و … قطعاً مخالف احکام دین اسلام بوده و مردود است.
لطفا رسانه باشید...🌺
@basiratafzayi