🔶🔸 خاطره مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی فلسفی از یکی از یاران مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)🔰
در اينجا بي مناسبت نمي بينم تا خاطره ای مربوط به شیخ را كه برخي موثقين برايم نقل كرده اند بيان كنم: شيخ فضل الله نوري به دليل طرفداري از مشروطه مشروعه در شرايطي قرار گرفت كه به ناچار تهران را ترك كرد و در حضرت عبدالعظيم تحصن نمود. در اين ايام در مضيقه مالي قرار گرفت[او و اصحابش را که شامل چندین مجتهد بودند، عوامل غربگرا، تحت محاصره و مضیقه مالی و...قرار دادند]، ولي آن بحران را به خوبي از سر گذرانيد. در آن زمان شايع شد كه از نقطه مجهولي براي ایشان کمک مالی فرستاده مي شود و هيچ كس هم نمي دانست كه آن پول چگونه و از كجا آمده است. پس از گذشت ساليان دراز از ماجراي مشروطه، مرحوم حسين خاكباز، آخرين فرزند بلاواسطه مرحوم آیت الله حاج آقا محسن اراكي، براي من نقل كرد كه آن پول را مرحوم پدرم كه در امر زراعت فعاليت مي كرد و املاك زراعی قابل ملاحظه اي داشت و قسمتي از آنها را نيز وقف نجف اشرف و تحصيل طلاب نموده بود، به طور محرمانه براي شيخ فضل الله[که با یکدیگر دوستی دیرینه ای داشتند] مي فرستاد، زيرا او نيز طرفدار مشروطه مشروعه بود و احساس مي کرد كه شيخ در معرض خطر كشته شدن قرار گرفته است، به همين دليل به همراه پول يك بيت شعر هم روي كاغذ كوچكي نوشت و توسط حامل پول برايش فرستاد، متن شعر اين بود:
من نمي گويم
سمندر باش يا پروانه باش
چون به فكر سوختن افتاده اي مردانه باش
🔹 برگرفته از خاطرات و مبارزات زبان گویای اسلام فلسفی، به بهانه فرارسیدن سالگرد درگذشت ایشان، ۲۷ آذر ۱۳۷۷ ش
@ShahidRabe
🏴 ۲۷ آذر ۱۳۷۷ ش سالروز درگذشت زبان گویای اسلام، سخنران بزرگ انقلاب اسلامی، خطیب خاص مراسمات امام راحل، مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی فلسفی(ره) تسلیت باد
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
✍ ذکر خاطره ای از واعظ کبیر، فلسفی(ره):
...در حدود سي چهل سال پيش يکي از دوستان صميمي مرحوم حاج ميرزا عبدالله صبوحي واعظ [خطیب مشهور تهران] برايم نقل كرد كه حاج ميرزا عبدالله از ياران نزديك #مرجع_شهید شیخ فضل الله نوري(ره) بود و به منزل او بسيار رفت و آمد داشت و در مواقعي محرمانه و دو نفري از اوضاع و احوال با یکديگر صحبت مي كردند. حاج ميرزا عبدالله گفت: «شبی به منزل مرحوم شيخ فضل الله رفتم كسي غير از من نبود. به من گفت: امروز از طرف سفارت روس بسته اي برايم آوردند كه داخل آن پرچم روس بود. آورنده گفت: چون در خطر قرار گرفته ايد اگر مايل هستيد اين پرچم را بالاي سر در خانه خود بزنيد تا تحت حمايت دولت روس قرار گيريد و كسي نتواند متعرض شما شود. شيخ فضل الله گفت: من به آن فرد گفتم: من يك روحاني مسلمانم و در پناه غيرمسلمان نمي روم، مرگ را مي پذيرم، ولي به اين ذلت تن نمي دهم.
✍ برگرفته از خاطرات ومبارزات حجت الاسلام فلسفی
@ShahidRabe
📜 برگی از تاریخ عبرت آموز
✍ در مورد👇
پسر ارشد سید محمد طباطبایی از معممین حامی جریان غربگرای مشروطه که
عضو لژ ماسونی بیداری، بانی وزارت رضاخان و حامی سلطنت پهلوی بود!👇
یعنی، سید محمد صادق طباطبایی
💠رهبرانقلاب[امام خامنه ای حفظه الله]:
‼️من بارها گفتهام تاریخ مشروطه را مطالعه کنید چرا که عبرتهای خیلی عجیبی در تاریخ مشروطه هست، در ماجرای مشروطه علت اصلی که جریان عدالتخواهی اسلامی به جریان مشروطه انگلیسی تبدیل شد، حضور یک عده روشنفکر وابسته به غرب بود؛ در بین علما اول کسیکه لفظ مشروطه را آورد سید محمد طباطبایی بود چرا که پسرشان محمد صادق که من نمیتوانم سلامت او را تضمین کنم، یک روشنفکر غربزده بود روی ایشان اثر میگذاشت و اسم مشروطه را در دهانشان گذاشت، علت اینکه وقتی مرحوم #مرجع_شهید شیخ فضلالله، در تحصن اول از [سید محمد] طباطبایی پرسید که این مشروطه که شما میگویید چیست، این بود که ایشان [یعنی شیخ] میدانست، وضع لفظ مشروطه برای جریان عدالتخواهی اسلامی نشان از نفوذ جریان روشنفکری غربزده در مراکز قدرت بود، پس آن چیزی که مشروطه را به انحراف کشاند یک جریان روشنفکر دلباخته غرب بود که بزرگترین جرمها هم اینها مرتکب شدند از جمله روی کار آوردن رضا خان! ۷۸/۱۲/۲۳
🔹منبع: جهاد تبیینی Jahade_tabeini
@ShahidRabe
تاریخ حوزه تهران.pdf
499K
🔴 نسخه #PDF 👆و لینک متن مصور شده(در ذیل)
تحت عنوان👇
🔴 تاریخ اجمالی حوزه علمیه کهنسال (۵۰۰ ساله) تهران
✍ معرفی اجمالی مدارس علمیه تهران و علمای مرتبط با آن
✍ نقش برجسته حوزه علمیه تهران در آغاز مبارزات سیاسی از نهضت تنباکو و مشروطه مشروعه تا انقلاب اسلامی و دوران جمهوری اسلامی
✍ نقش بی بدیل مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری شهید رابع اعلی الله مقامه در رونق حوزه تهران(پس از بازگشت از نجف و سامرا) با تشکیل کرسی های درس با عظمت و گرانسنگ فقه و اصول و دیگر علوم، به عنوان جامع معقول و منقول، تأسیس "مسجدمدرسه"ها...
✍ تصاویر و منابع/
🔴 برای مشاهده متن مصور شده، روی لینک زیر کلیک نمایید/👇👇
https://goo.gl/JOUQ9n
@ShahidRabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاریخ همچنان درحال تکرار شدن است
و این بار با خیانت #FATF ..!!
"مشروطهای را که از دیگ پلوی انگلیس سر درآورد؛
نمیخواهیم ..!! "
#نسخه_بیگانه
° پروین اعتصابی °
🔴 از کمپین #بیداری_ملت
@ShahidRabe
4_5782854605691946197.mp3
13.67M
✍ نامهای، پایداری تا پای دار؛ آخرین آواز قو؛ درباره مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه چگونه برای این کتاب ها انتخاب شد؟
✍ عنایت الهی در انتخاب اسامی آثار مرحوم استاد علی ابوالحسنی منذر (مورخ و پژوهشگر معاصر)
✍ بشنویم، رمز انتخاب اسامی کتابهای استاد منذر (رضوان الله تعالی علیه) را در بیان خود ایشان 🎧
@ShahidRabe
📷 نگارخانه
✍ نویسنده، مورخ و پژوهشگر فقید، استاد علی ابوالحسنی منذر(ره)، مؤلف کتاب تنهای شکیبا و دوره هفت جلدی درباره مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه/در حال زیارت مزار معظم له، قم، صحن بزرگ امام رضا علیه السلام، حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، چهل و اندی سال پیش
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
@ShahidRabe
⁉️ ریشه اختلاف مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (ره) با آخوند خراسانی(از علمای حامی مشروطه غربگرا) چه بود؟
💢 دکتر موسی حقانی، مورخ شهیر معاصر، در یکی از مراسمات بزرگداشت مورخ و متفکر فقید، استاد علی ابوالحسنی(منذر):🔰
استاد ابوالحسنی٬ شناخت شیخ شهید [علامه فضل الله نوری ره] را از علمای مشروطه خواه[ آخوند محمد کاظم خراسانی، میرزا محمد حسین نائینی، آقا سید محمد طباطبایی، آقا سید عبدالله بهبهانی و...] عمیقتر میدید.
اختلاف مرحوم شیخ با آخوند٬ بیشتر بر سر مصادیق بود؛ نه در اصل مبانی دین.
استاد ابوالحسنی کسی بود که مکتب بازنگری و بازنگاری تاریخ معاصر٬ مخصوصا مشروطیت را بنا نهاد. وی در حرکتی گام به گام کوشید تا سمی که تاریخ نگاری سکولار به تاریخ ما وارد کرده را از بین ببرد.
سلطه ۸۰ ساله تاریخ نگاری غرب گرا موجب شد تا تاریخنگاری سکولار هرچه دلش خواست٬ درباره #مرجع_شهید شیخ فضل الله گفت اما مرحوم استاد منذر پادزهر تاریخنگاری سکولار را فراهم کرد و زحمات او هیچگاه از یاد نخواهد رفت.
اعدام آیت الله حاج شیخفضلالله نوری و دفن شبانه و انتقال مخفیانه پیکر ایشان به قم نشان میدهد چه فضایی در زمان مشروطه حکمفرما بود. همین فضای رعب و وحشت در نجف نیز حاکم بود.
اما درباره اختلاف شیخ فضل الله نوری و آخوند خراسانی، استاد منذر معتقد بود باید به صورت قطرهچکانی حقایق و واقعیتهای تاریخی را گفت[مانند بازی خوردن آخوند خراسانی از نفوذی های جریان غربگرا و دادن فتواهای مورد نظر به آنها برای تخریب شیخ! و...] چون باید به ظرفیت و زیرساختهای پذیرفتن حقایق در سطح جامعه نیز توجه داشت.
او معتقد بود، اختلاف شیخ و آخوند خراسانی مبنایی نبود، بلکه بیشتر در مصادیق بود.
به نگاه شیخ شهید معتقد بود، قدر شیخ را واقعاً بالاتر از سید عبدالله بهبهانی میدید و حتی در زمان شناسی و غرب شناسی از مرحوم آخوند خراسانی بالاتر میدانست. این اعتقاد او کاملا علمی بوده و با ارائه اسناد و مدارک تاریخی محکم همراه است.
ایشان حتی درک سیاسی و علمی شیخ را با سید محمد طباطبایی هم قابل مقایسه نمیدانست و چنانچه تاریخنگاران سکولار [عمدتا" فراماسون] هم اعتراف میکنند.
استاد منذر ره معتقد بود، شیخ فضلالله نوری(ره) به لحاظ علمی و فقهی [از عالمان هم عصر خود] قوی تر بود.
🔹۹۳/۱۲/۴ سالن همایش سوره حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی
@ShahidRabe
مرجع شهید از منظر علامه امینی.mp3
1.23M
🏴 ایام قمری ارتحال علامه شیخ عبدالحسین امینی، صاحب کتاب گرانسنگ الغدیر (رضوان الله تعالی علیه)/ ۲۸ ربیع الثانی ۱۳۹۰
✍ مرحوم علامه امینی از پیروان مکتب #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، شخصیتی است که حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه را ادامه دهنده راه ناتمام شیخ فضل الله می دانست و با تمام وجود از ایشان حمایت می کرد؛ همانطور که در کتاب «شُهَداءُ الفَضیلَة» از مرجع شهید شیخ فضل الله، با عنوان «شیخ الاسلام والمسلمین، درفش دانش و دین» یاد نمود، پس از قیام ۱۵ خرداد نیز جمله مهم «الخمینی ذخیرة الله للشیعة» را در وصف امام راحل سید روح الله، بیان کرد. محمدرضا حکیمی در کتاب «حماسه غدیر» می آورد: من نظریه ذخیرة الله للشیعة وی را که در تیرماه ۱۳۴۲ شمسی اظهار کرده بود، در «آوای روزها» آورده ام.او معتقد به تأیید «روح خدا» بود
🎧 سخنان استاد انصاری قمی، مورخ، نویسنده، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر، از
اوصاف کم نظیر مرحوم علامه امینی در عظمت مرجع شهید علامه نوری اعلی الله مقامه
✅ علامه امینی: [شیخ فضل الله نوری ره] مرجعیت تام پیدا کرد، وقتی به ایران آمد...
🌹 جهت شادی روح علامه امینی و مرجع شهید علامه نوری «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
🌹 اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
@ShahidRabe
✍ درخصوص مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، زعیم نهضت مشروعه خواهی و نقش و تأثیر وی در روند مشروطه سخن فراوان گفتند; هنوز این دفتر بحث، صفحات سفید بسیاری دارد. بگذریم از اینکه، آن دسته از صفحات این دفتر که به ویژه در عصر پهلوی قلمی گردیده، جرح و تعدیل و اصلاح و تکمیل فراوانی می طلبد. دراین میان آنچه بیش از هر چیز می تواند روشنگر نقاط ابهام و معیار نقد نظریات و داوری های مورخان مشروطه باشد دو چیز است:
الف) اسناد و مدارک مکتوبی که در همان عصر مشروطه، به طور مستقیم از ناحیه مشروعه خواهان یا جبهه مخالف آنها صادر شده است (روزنامه، اعلامیه ها، شب نامه ها، نامه ها، تلگرافها و ...)
ب) خاطرات شاهدان و ناظران مستقیم ماجرا، به ویژه کسانی که امین و موثق می باشند و یا به هر دلیل، کلامشان اطمینان آور است.
مانند خاطرات و اظهارات جالب و منحصر به فرد آیت الله حاج شیخ حسین لنکرانی (درباره مشروطه و مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری ره)
شیخ حسین لنکرانی ره، شخصیتی است که خود در بخشی مهمی از یکصد سال اخیر تاریخ کشورمان در بسیاری از حوادث مهم آن نقش داشت و با رشته عمر صد ساله خویش، عصر مشروطه را به روزگار ما پیوند زده بود ...
در ادامه (پست بعدی)، در قالب نسخه PDF نخست، با شخصیت، افکار و مجاهدات مرحوم لنکرانی، گوینده خاطرات، به اختصار آشنا شده و سوابق ارتباط و آشنایی وی با مرجع شهید علامه شیخ فضل الله، بررسی می گردد.
سپس، اظهارات و خاطرات پراکنده ایشان در باب مشروطه و شیخ شهید در قالب بحثی منظم، مرور خواهد شد.
@ShahidRabe
753.pdf
522.6K
🔴 نسخه PDf
✍ خاطرات و اظهارات مرحوم شیخ حسین لنکرانی (مرد دین و سیاست) از مشروطه و مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه
✍ به کوشش مورخ و پژوهشگر فقید استاد علی ابوالحسنی (منذر)
@ShahidRabe
📷 نگار خانه
🔹 مرحوم آیت الله شیخ حسین لنکرانی ره (مرد دین و سیاست)
◽️از مریدان مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه
◽️ فرزند مرحوم آیت الله میرزا علی لنکرانی(از اصحاب خاص مرجع شهید نوری)
@ShahidRabe
🔴 گفتگو
✍ «آیتالله شیخ حسین لنکرانی، استاد علی ابوالحسنی (منذر) و پایهگذار بازخوانی تاریخ مشروطیت» درگفتوشنود با حجتالاسلام محمدصادق ابوالحسنی(فرزند مورخ فقید استاد منذر)
✍ متن کامل گفتگو در👇
http://www.Javann.ir/003Wo7
✍ درباره محمدصادق ابوالحسنی🔰
رئیس دفتر نشر آثار استاد منذر (ره) و از جمله تاریخ پژوهان جوانی است که علاوه بر حوزه فرهنگ و معارف اسلامی، در مباحث تاریخ تحولات ایران، نهضت های معاصر و نیز تاریخ استعمار و سیاستهای استعماری٬ تحقیقات دامنه داری را سامان داده و آثار گوناگونی از خویش بر جای گذاشته است.
وی از دانشآموختگان حوزه و دانشگاه است که بیش از دو دهه سابقه حضور در حوزه علمیه قم را دارد و افزون بر این٬ رشته تاریخ اسلام را به صورت آکادمیک در دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم، پی گرفته است.
از جمله آثار و فعالیتهای وی می توان به نگارش کتابها و مقالات و نیز انجام مصاحبه ها و سخنرانی های گوناگون در نشریات و همایش های تاریخی اشاره کرد. به عنوان نمونه کتاب «میرزا حسن آقا مجتهد تبریزی؛ موسس و مصحح مشروطیت در آذربایجان» و «زمانه و کارنامه محمد مسعود» به اهتمام وی منتشر گردیده است. چنانکه مقالاتی مثل «بازنگری و بازنگاری تاریخ مشروطیت ایران»٬ «سیاست استعمار انگلیس و راهبرد میرزای شیرازی در نهضت تنباکو»، «روح ایران زمین در التهاب عاشورا»٬ «مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری بزرگمردی ایستاده در طوفان» و «عدالتخانه راه برون رفت از استبداد» به قلم وی نگاشته شده است
@ShahidRabe