🌺🍃 #ایام_الله #دهه_فجر
✍ شباهت های امام راحل با مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، در کلام مورخ فقید، استاد علی دوانی و مرحوم آیت الله حاج آقا جمال نوری از خویشان نزدیک شیخ شهید🔰
💠 استاد دوانی(ره):
آنچه مايه كمال تأسف است، اين است كه هرچند پس از پيروزی انقلاب اسلامی ملت ايران به رهبری حضرت امام خمينی(قده)، بيشتر مقاصد آيت الله شهيد حاج شيخ فضل الله نوری، از جمله «مشروطه مشروعه» و تاسيس «مجلس شورای اسلامی» و حضور شورای ناظر بر مصوبات مجلس (نگهبان)، جامه عمل پوشيده، و آنچه آن #مرجع_بزرگ و #مجاهد می خواست به وسيله جانشین بحقش حضرت امام خمينی انجام گرفت، ولی از آن آيت بزرگ الهی تقدير شايسته ای به عمل نيامد، حال آن كه بسيار به جا بود درباره وی كتاب های تحقيقی، تأليف و تصنيف شود، و كنگره بزرگی بگيرند.
در يك كلام آيت الله شهيد حاج شيخ فضل الله نوری، شهيد راه اسلام شد. كسی حق او را چنان كه بايد ادا نكرد، و تاكنون هم ادا نشده است، ولی چنان كه گفتم همين كه بازار آشفته ای به وجود می آيد حتی همين روزها، مزدوران اجانب در گوشه و كنار، بيرون آمده و به سمپاشی بر ضد او و مثله ساختن تاريخ می پردازند، و از اين راه ماموريت خود را به انجام می رسانند./از مقاله استاد دوانی دریادمان «تندیس پايداری»،ویژه نامه روزنامه رسالت درنکوداشت مرجع شهید نوری(ره)/نوید شاهد
💠 آیت الله حاج آقا جمال نوری(ره):
اگر می خواهید مرجع شهید، شیخ فضل الله نوری رضوان الله تعالی علیه را بشناسید، به امام خمینی نگاه کنید، که ایشان، امام خمینی عصر خود بود./۱۳۶۰ش، محله سنگلج تهران، مسجد محمدیه/از #طلاب_انقلابی
@ShahidRabe
✍ انتشار به مناسبت 🌺🍃 #ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی
✅ مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، درست، همانند امام خمینی(ره) به حکومت اسلامی و ولایت فقیه، معتقد بوده است.
✍ نتیجه و متن کامل مقاله علمی، تحقیقی🔰
✍ با موضوع: ولایت فقیهان از دیدگاه شیخ فضل الله نوری (اعلی الله مقامه)🔰
✍ به قلم: مورخ و پژوهشگر معاصر حجت الاسلام والمسلمین علی احمدی خواه، همکار علمی در گروه تاریخ معاصر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)🔰
💢 ۱- طبق اسناد، سخنان، لوایح و عملکرد مجتهد نوری(ره)، او درست، مثل امام خمینی(ره) به ولایت فقیهان، معتقد بوده و تمام حاکمان را مجری و مأمور فرمان فقیه میدانسته.
💢 ۲- حضور شیخ در نهضت عدالتخانه در قد و قامت رهبریِ نهضت، نافی این تهمت است که شیخ، شاه را ظلالله میدانست و معتقد بود فقهاء به جز قضاوت نباید در سیاست دخالت کنند!
روشنترین دلیل بر عدم اعتقاد شیخ به سلطانیزم، عملکرد اول و آخر ایشان؛ یعنی رهبری جنبش عدالتخانه بر ضد حاکمیت سلطنتی موجود و در آخر، خشم و نارضایتی از شاه و تشر به او و تحریک علما بر ضد او که حکایت از واقعیت جدایی مسیر او از شاه دارد، که سرانجام محمد علی شاه به سفارت پناه برد و ایشان جان خویش را در راه تحقق مشروطه مشروعه فدا کرد.
💢 ۳- این سخن صریح شیخ که گفت: «حکومت در زمان غیبت امام عصر (عجلالله تعالی فرجه الشریف)، از آن فقهای مبسوطالید است، نه فلان بقال و بزاز و…» این اتهام را رد میکند که «شیخ در هیچ یک از آثارش سخنی از ولایت فقیه نگفته و دیانت را از سیاست جدا میدانسته».
💢 ۴- مجتهد نوری، اتهامات سهگانه (ظلالله دانستن سلطان، جدایی دین از سیاست، عدم اعتقاد به ولایت فقیه) را قبول ندارد. عملکرد اوّل و آخر، اسناد و سخنان و لوایح او نشان از اعتقاد نظری و عملی به ولایت مطلقه فقیه دارد؛ هرچند که در آن زمان و شرایط، این امکان، الا به قدر مقدور وجود نداشت، که اجرای همان «اصل دوم متمم قانون اساسی»، همین شورای نگهبان با تکامل امروزی بود.
✍ متن کامل مقاله👇
http://ahmadikhahkoonani.blogfa.com/post/10
@ShahidRabe
📷 نگارخانه
✍ دیدار تاریخی علمای اعلام شاخص با حضرت #امام_خمینی رضوان الله تعالی علیه، در قبل و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، در قاب تصاویر
✍ اکثر قریب به اتفاق آنان، دعوت حق را لبیک گفته یا به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، یاد خاطره آنها زنده و جاوید باد
🌺🍃به مناسبت #ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
#تصاویر_تاریخی
@ShahidRabe
✅ به مناسبت 🌺🍃#ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
✍ شباهت ها و تفاوت های
#مشروطه
#انقلاب_اسلامی
#مشروطه_مشروعه
✍ مقایسه دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی نشان میدهد که هر دو انقلاب اهداف مشترکی را دنبال میکردند. مبارزه با استبداد و استعمار و قانونگذاری برای جامعه از جمله اهداف مشترک دو انقلاب بود و #مشروعه مورد نظر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، نیز همان حکومت اسلامی است که مورد نظر امام راحل بوده است.
✍ مرجع شهید علامه نوری(ره)، در این خصوص فرمود: «معنای مشروطیت؛ حفظ حقوق ملت و تحدید حدود سلطنت و تعیین تکلیف کارگزاران دولت است. بر وجهی که مستلزم رفع استبداد و سلب اختیارات مستبدانه اولیای دولت بشود.» البته بلافاصله شیخ تاکید میکند که حدود قدرت و قانونگذاری توسط شرع مشخص شده و حکومت باید تابع نظرات دین اسلام باشد.
در جریان مبارزات انقلاب اسلامی نیز با توجه به قدرت استبدادی شاه، تلاش برای کنترل و مهار قدرت و پایبندی آنان به شرع و قانون الهی پیگیری میشد.
امام خمینی(ره) در این باره در جریان مبارزات بر علیه شاه گفتهاند: «حکومت اسلامی استبدادی نیست که رئیس دولت آن مستبد و خود رای باشد؛ بلکه مشروطه است البته نه مشروطه به معنای متعارف که تصویب قانون تابع آرای اشخاص و اکثریت باشد بلکه به معنی پیروی اداره کنندگان از مجموعه شروطی است که در قرآن و سنت پیامبر معین گشته است.»
کامل مطلب🔰
1⃣ تشابهات و تفاوت ها👇
https://www.google.com/amp/s/www.mashreghnews.ir/amp/613665/
2⃣ امام خمینی(ره) و انقلاب مشروطه👇
https://hawzah.net/fa/Magazine/View/89/92/1135/
@ShahidRabe
📚 معرفی کتاب/ #کتب_مرجع
✅ به مناسبت 🌺🍃#ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
📚 مجموعه چهار جلدی "نهضت امام خمینی" رضوان الله تعالی علیه
✍ تحقیق و تألیف: پژوهشگر و مورخ امین امام راحل، حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی، شاگرد و تنها مورخی که از حضرت امام خمینی(ره) حکم و مأموریت تاریخ نگاری انقلاب اسلامی را دریافت نمود.
✍ بخشهایی از این مجموعه، بخصوص جلد سوم به مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) اختصاص دارد.نویسنده در صفحه ۶۲، جلد سوم می آورد،
شهید مظلوم شیخ فضل الله نوری(ره) نخستین روحانی دوران مشروطه بود که به نقشه و دسیسه گسترده و خطرناک استکبار جهانی برای پدید آوردن کج روی در اسلام پی برد و در برابر آن سرسختانه و آگاهانه ایستاد...(ناجوانمردانه آماج حمله و تخریب و تهمت ماسون های وابسته به استکبار قرار گرفت)...
✍ توضیحات کامل چهار جلد با قابلیت چاپ در👇
http://iranemoaser.ir/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%86%D9%87%D8%B6%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85/
✍ تهیه از : بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
🏢 نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
تلفن: 22579192_021
نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49.
تلفن: 32904231-025
تلفن: 22579192_021
@ShahidRabe
✅ با ما همراه باشید👇
در کانال تخصصی مرجع شهید، حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری "شهید رابع" اعلی الله مقامه الشریف ...
✅ زندگینامه، آثار، مواعظ، مواضع و تصاویر تاریخی به همراه معرفی کتب و منابع صحیحه و انعکاس نظر اندیشمندان...👇
http://eitaa.com/joinchat/526516249Cbd017eb614
💠 امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه):
این بزرگ مرد (شیخ فضل الله) را بشناسید و بشناسانید.
ابعاد عظیم علمیش را که جامع علوم معقول و منقول بود، بُعد مرجعیتش را که سعی کردند از اذهان مخفی کنند، اندیشه های والای سیاسیش را که بر گرفته از اسلام ناب بود... مخالفین و دشمنان ایشان از جاهلین و معاندین بوده و هستند.۱۳۴۸ش،
چرا راجع به ایشان (شیخ فضل الله) چیزی نمی نویسید؟ ۵۸/۲/۲
💠 امام خامنه ای(حفظه الله):
واقعا" به شیخ فضل الله، خیلی ظلم شده است.۸۲/۵/۱۳
✅ انتشار، قربة الی الله
کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
✅ با ما همراه باشید👇 در کانال تخصصی مرجع شهید، حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری "شهید ر
سلام علیکم
اعضای محترم و فرهیخته کانال،
خواهشمندیم این بنر رو برای سایر مومنین و دوستانتون ارسال بفرمایید تا عزیزان بیشتری از مطالب کانال استفاده کنند... ✋❤️
👆« بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ » به دستخط رهبران بیداری مسلمانان🔰
«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✍ به مناسبت 🌺🍃#ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
⁉️✍ رمز و رازهای نهفته در «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ »
که شما را حیرت زده میکند!
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» نخستین عبارت قرآن است که در اول سوره علق (اقرأ) بر پیامبر (صلی الله علیه وآله) نازل شد و در احادیث شیعی این عبارت سرآغاز قرآن معرفی شده است...👇
https://www.yjc.ir/00RhzO
✍ اهمیت و آثار « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ »👇
https://hawzah.net/fa/Magazine/View/2689/6774/81006/
@ShahidRabe
📚 معرفی کتاب/ #کتب_مرجع + دانلود
🌺🍃به مناسبت #ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
📚 مجموعه صحیفه نور و صحیفه امام(ره)
✍ مجموعه صحیفه امام ره (کامل شده صحیفه نور) شامل مجموعه بیانات، پیامها، مصاحبهها، احکام، اجازات شرعی و نامههای حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، پیش از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ش تا پایان عمر پر برکت امام است که با هدف ترویج سیره عملی و نظری آن رهبر کبیر، ارائه شده است.این مجموعه، شامل بسیاری از نکات و مطالب بکر تاریخی و از منابع مهم، برای بررسی تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی ایران و شخصیت امام راحل، می باشد.
⁉️نکته تاریخی، آیا می دانید که،
سیره انقلابی امام راحل، متأثر از کدام شخصیت های انقلابی بوده است؟
✍ مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید آیت الله سید حسن مدرس و مرحوم آیت الله مجاهد سید ابوالقاسم کاشانی، رضوان الله تعالی علیهم/ برداشت و استخراج از صحیفه های نور و امام(ره)
1⃣ دانلود رایگان نرم افزار به سوی نور(مجموعه صحیفه نور امام خمینی ره) - ورود و کلیک بر گزینه رایگان جهت نصب👇
https://cafebazaar.ir/app/com.sahife.ghadir.sahifenour/?l=fa
2⃣ دانلود رایگان نرم افزار مجموعه صحیفه امام خمینی ره (کامل شده صحیفه نور)/ برای تلفن همراه ، موبایل و تبلت/ورود برای دانلود👇
http://mobyan.ir/Paik/ProductsOneShow.aspx?Id=76
@ShahidRabe
✍ اعتقاد قلبی امام راحل، به راه و روش مرجع شهید
🌺🍃به مناسبت #ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
✍ امام خمینی(ره)، پیشوای فقید انقلاب اسلامی ایران، از معتقدان به مقام علمی و مجاهدات سیاسی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) بود و او را علمدار دفاع از دین می شمرد و در باره قاتلان وی دیدگاهی شدیدا منفی داشت.
از نظر ایشان: "مرحوم شیخ فضل الله نوری رحمه الله" یک شخصیت "مجاهد مجتهد دارای مقامات عالیه" بود که برای انطباق قوانین مشروطه با اسلام قیام کرد و "متمم قانون اساسی" حاصل تلاش و "کوشش ایشان بود" و به همین علت نیز "خارجیها که یک همچو قدرتی را در روحانیت می دیدند... یک دادگاه درست کردند و یک نفر منحرف روحانی نما [ابراهیم زنجانی فراماسون]، [شیخ فضل الله] را محاکمه کرد و در میدان توپخانه، ایشان را در حضور جمعیت به دار کشیدند".
مقبره مرجع شهید (قم، صحن بزرگ حضرت معصومه علیها السلام) پیش از تبعید امام به عراق، پاتوق ایشان و دوستانشان محسوب می شد. به گفته مرحوم استاد علی دوانی(ره): امام با جمعی از یاران خود "زمستانها در حجره مرقد شیخ شهید فضل الله نوری گرد می آمدند و پس از برگزار کردن نماز مغرب و عشاء" بدون همراهی با اصحاب "پراکنده می شدند".
امام پس از پیروزی انقلاب نیز کرارا" از شخصیت و مظلومیت شیخ، و اصل پیشنهادی او در قانون اساسی (نظارت فقها بر مجلس) یاد و ستایش می کرد و ملت ایران را به غور در حوادث مشروطه و عبرت گیری از سرنوشت آن به ویژه شهادت جانگداز شیخ فرا می خواند:
اگر روحانیون، ملت، خطبا، علما، نویسندگان و روشنفکران متعهد سستی بکنند و از قضایای صدر مشروطه عبرت نگیرند، به سر این انقلاب آن خواهد آمد که بر سر انقلاب مشروطه آمد..... (۱۳۶۰/۸/۴).
ایشان به نویسندگان توصیه می کرد در باره شیخ قلم بزنند. حسین مکی، سیاستمدار و مورخ مشهور، نقل می کند که امام در تاریخ ۱۳۵۸/۲/۲ به وی گفته است که "چرا راجع به مرحوم شیخ فضل الله چیزی نمی نویسید؟"
[این بزرگ مرد (شیخ فضل الله) را بشناسید و بشناسانید.
ابعاد عظیم علمیش را که جامع علوم معقول و منقول بود، بُعد مرجعیتش را که سعی کردند از اذهان مخفی کنند، اندیشه های والای سیاسیش را که بر گرفته از اسلام ناب بود... مخالفین و دشمنان ایشان از جاهلین و معاندین بوده و هستند.۱۳۴۸ش، نجف، مسجد شیخ انصاری(ره)، خاطرات یاران]
امام در مسیر دفاع از اسلام و ستیز با عناصر سکولار، شباهتهایی آشکار بین خود با شهید نوری می دید و دشمنان نظام جمهوری اسلامی را از سنخ کسانی می شمرد که در مشروطه، به منظور انزوای روحانیت در اجتماع و سیاست ایران، دست به قتل علما گشودند. با تأکید بر اینکه "مقصد ما اسلام است"، هشدار می داد:
ببینید! چه جمعیتهایی هستند که روحانیون را می خواهند کنار بگذارند؟ همانطوری که در صدر مشروطه... زدند و کشتند....، آن وقت...کشتند مرحوم نوری را، و مسیر ملت را از آن راهی که بود برگرداندند به یک مسیر دیگر، و همان نقشه الآن هست که مطهری را می کشند، فردا هم شاید من و پس فردا هم یکی دیگر را (۱۳۵۸/۳/۳).
از نظر امام، ابراهیم زنجانی (دادستان فراماسون! محکمه ای که رأی به اعدام شیخ فضل الله داد) روحانی نمایی فاسد و نا مهذب شمرده می شد، چنان که در جمع طلاب و مدرسین و دانشجویان دانشگاهها و مدارس عالی کشور فرمود:
اگر تهذیب در کار نباشد، علم توحید هم به درد نمی خورد!.... حتی علم توحید که بالاترین علم است...، انسان را اگر مهذب نباشد، از خدای تبارک و تعالی دورتر می کند. باید کوشش بشود در ... حوزه های علمیه ... کنار علم فقه و فلسفه و ...، حوزه های اخلاق، حوزه های تهذیب... و ... سلوک الی الله تعالی [باشد].
شما می دانید که مرحوم شیخ فضل الله را کی محاکمه کرد؟! یک معمم زنجانی، یک ملای زنجانی محاکمه کرد و حکم قتل او را صادر کرد. وقتی معمم و ملا، مهذب نباشد، فسادش از همه کس بیشتر است. در بعضی از روایات است که در جهنم، بعضی ها اهل جهنم از تعفن بعضی روحانیون در عذاب هستند و دنیا هم از تعفن بعضی از اینها در عذاب... اگر عالم فاسد [باشد]، یک شهر را، یک مملکت را به فساد می کشد، چه عالم دانشگاه باشد چه عالم فیضیه، فرقی نمی کند. (۱۳۵۹/۹/۲۷)
نیز فرمودند:
....مثل مرحوم حاج شیخ فضل الله نوری [را] در ایران - برای خاطر اینکه می گفت باید مشروطه، مشروعه باشد و آن مشروطه ای که از غرب و شرق برسد قبول نداریم - در همین تهران به دار زدند و مردم هم پای او رقصیدند و کف زدند (۱۳۶۲/۷/۱۳).
در دوران مشروطه... یک عده ای که نمی خواستند که در این کشور، اسلام قوه داشته باشد... جوسازی کردند، به طوریکه مثل مرحوم آقا شیخ فضل الله که آن وقت آدم شاخصی در ایران بود و مورد قبول بود، در میدان، علنی ایشان را به دار زدند و پایش هم کف زدند و این نقشه ای بود برای اینکه اسلام را منعزل کنند و کردند... (۱۳۶۲/۹/۲۶)./علی ابوالحسنی، ک، تنهای شکیبا
@ShahidRabe
🌺🍃به مناسبت #ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
✍ برگرفته از اندیشه ها و فرمایشات مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف
✅ خصوصیات #عالمان_واقعی_دین [در طراز (تراز) انقلاب اسلامی] و اهداف والای قیام امام حسین علیه السلام👇
عالم دین، همواره باید در حال تعلیم، تعلّم، تحقیق و تزکیه نفس باشد.باعمل، ساده زیست، حق مدار، ظلم ستیز و مظلوم نواز باشد و این عین عبادت است و غیر این، خیانت.
✅ اهداف والای قیام امام حسین علیه السلام👇
اصلاح اُمَّت/احیای سنت پیامبر (صل الله علیه و آله)/امر به معروف و نهی از منکر/مقابله با فتنه/برائت از ظالمین/حمایت از حق و مبارزه با باطل/تشکیل #حکومت_اسلامی/مبارزه با جهل/اجرای عدالت/افشای چهره منافقان/امتحان مسلمین پُر ادعا.
🔸از: کمپین #بیداری_ملت، کانال #حوزه_انقلابی/صحیفه نورالکلام(سخنان قصار)
@ShahidRabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺🍃#تکریم_شهداء #ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
🌹شهید ابقاء #اسلام، در محتوای #مشروطیت
🎥 🎧 امام خامنه ای(حفظه الله):
مرحوم شیخ فضل الله نوری، #شهید ابقاء اسلام در محتوای مشروطیتی شد که مشروطیت، با انگیزه اسلامی در اول بوجود آمده بود و نقطه مقابلش هم، آن جریان غربزده متمایل به فرهنگ غرب بود.
@ShahidRabe
📷 نگارخانه
✍ آیت الله مجاهد حاج شیخ محمد غروی کاشانی رضوان الله تعالی علیه، یار آیت الله مجاهد سید ابوالقاسم کاشانی و امام راحل، از مریدان و پیروان مکتب مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه و از شاگردان دو تن علمای انقلابی مشروعه خواه و از اصحاب و همفکران مرجع شهید، یعنی میرزا حبیب الله شریف کاشانی و آقا سید محمد باقر درچه ای، رضوان الله تعالی علیهم
@ShahidRabe
🔰 مرتبط با مطلب زیر👇
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده
✅ به مناسبت 🌺🍃#ایام_الله #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی🍃🌺
✍ در ایام قیام اسلامی مردم در اوایل دهه ۴۰ شمسی، با جمعی از علما و وعاظ در منزل آیت الله حاج شیخ محمد غروی کاشانی که از کاشان به تهران آمده بود نشسته بودیم و از محضر ایشان بهره علمی و معنوی می بردیم.غافل از آنکه منزل و حتی کوچه ها منتهی به منزل ایشان، در محاصره پلیس قرار دارد.ناگهان سرهنگ طاهری با عده ای از ساواکی ها به منزل ریختند و درصدد جلب و دستگیری ایشان و ما برآمدند.سرهنگ طاهری با صدای خشن گفت، آقایان بازداشت هستند! آقای غروی عصبانی شده، به تصویر بر دارشده مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) که بالای سرشان در روی رف قرار داشت، اشاره کردند و فرمودند:
"ما در راه دفاع از اسلام، تا اینجا هم حاضریم، و ابایی نداریم که حتی بالای دار برویم"
عکس شیخ فضل الله شهید را بلند کرد و گفت:
"هدف ما آن است که ایشان دنبال می کرد"
سپس همه را سوار اتوبوس کرده به زندان قزل قلعه بردند.آیت الله غروی کاشانی در زندان در پاسخ به تهدید های تند و تیز مأمورین، با صلابت گفتند، دلیلی ندارد که از شما بترسم و دست از یاری دین خدا و حفظ احکام اسلام بردارم. حبس آقا هفت روز طول کشید که پنج روزش در ماه مبارک رمضان بود.
مرحوم آیت الله غروی کاشانی در جریان مبارزات نهضت ملی کردن صنعت نفت، انجمن های ایالتی و ولایت، قیام ۱۵ خرداد و حوادث بعد از آن، فعال بود و پشتیبان جدی مبارزانی چون آیت الله کاشانی و فدائیان اسلام و امام خمینی(ره) شناخته می شد.تنها عالم مبارزی بود که جرأت نمود و برای شهادت یاران امام، شهید آیت الله سعیدی و شهید آیت الله غفاری مجالس ترحیم گرفت.ایشان از مریدان و پیروان مکتب مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه بود و نزد دو تن از اصحاب و همفکران مرجع شهید نوری، یعنی میرزا حبیب الله شریف کاشانی و آقا سید محمد باقر درچه ای که از علمای انقلابی مشروعه خواه بودند، تلمذ کرده بود.
دستگاه شاه ظالم با تداوم مبارزات آیت الله غروی ایشان را از طریق شخصی که در نقش پزشک به منزل او رفت و آمد می کرد، با تزریق آمپول از ناحیه دو پا فلج و وی را خانه نشین می کند.پس از وقوع این حادثه خانه محقر این عالم فرهیخته تا پایان مرگ پایگاه علم، فقاهت و سیاست برای مبارزان انقلاب اسلامی، طلاب دینی، اساتید و دانشجویان می شود و با وجود اینکه قدرت ترک منزل را نداشته پس از جمعه سیاه 17 شهریور 57 مجلس ترحیم و اعلام انزجار از این حرکت شاه جنایتکار را نیز برپا می کند.
ارتحال ایشان، ۲۵ ذی حجه ۱۳۹۸ مطابق ۵ آذر ۱۳۵۷ش، نزدیک سه ماه مانده به پیروزی انقلاب، در سن ۸۵ سالگی اتفاق افتاد و باعث تألم امام گشت.
آیت الله غروی کاشانی از نخستین شخصیت هایی بود که پیوند حوزه و دانشگاه را در دهه 40 ایجاد کرد .../منابع: کتاب تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی، نقل از شیخ جعفر خندق آبادی، شیخ حسن شمس گیلانی، حاج احمد شهامت پور و عباسعلی فراهتی(نوه آیت الله غروی)...
اطلاعات بیشتر در خصوص مرحوم آیت الله مجاهد غروی کاشانی(ره)👇
http://www.razavi.news/fa/news/37902/
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
@ShahidRabe