هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
🔰بخش دوم🔰
🏴 أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضٰآ أَلمُرتَضٰی
🔳 صلوات خاصه امام رضا علیه السلام+دانلود👇
https://www.iribnews.ir/00DBev
🗓🖋 وقایع نگار سفر علامه شیخ فضل الله نوری، اعلی الله مقامه، به مشهد مقدس🔰
✍ آغاز سفر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف به مشهد مقدس🔰
◽️۵ ذی القعده ۱۳۱۰ ق، خروج معظم له از تهران به سوی مشهد مقدس
◽️۵ ذی الحجه ۱۳۱۰ ق ورود حضرت شیخ به مشهد مقدس، پس از یک ماه
◽️۳ ماه اقامت در مشهد مقدس(محرم، صفر و ربیع الاول ۱۳۱۱ ق) [زیارت، تدریس، تحقیق، نگارش، رسیدگی به مشکلات حرم مطهر و زوار...]
◽️۵ ربیع الاول ۱۳۱۱ ق خروج از مشهد مقدس
◽️۵ ربیع الآخر ۱۳۱۱ ق ورود مرجع شهید علامه نوری(ره) به تهران
🔸منابع: ک، تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی/سالشمار شیخ فضل الله نوری(ره)، عبدالحسین طالعی، سید ابوالحسن علوی
‼️ مرحوم آیت الله شیخ آقا بزرگ تهرانی(ره) از احیاگران سیره مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) در نوجوانی از همسفران شیخ در سفر مشهد مقدس بوده است
✍ آقا بزرگ تهرانی، معروف به صاحب الذریعه که نام اصلی او محمد محسن بود و بعدها منزوی لقب گرفت، از دانشمندان کتابشناس قرن چهاردهم هجری است و با تألیف دائرةالمعارف بزرگ الذریعه و کتاب طبقات اعلام الشیعه گام بزرگی در شناسایی آثار و نسخ خطی اسلامی در حوزههای مختلف علوم برداشت.
◽️شیخ آقا بزرگ در زندگینامه خود مى نویسد :«مرحوم آقا سید جمال افجه اى(از علمای مشروعه خواه و از اصحاب علامه شیخ فضل الله نوری) عمامه بر سر من گذاشت.»
◽️شیخ آقا بزرگ در نوجوانی مرجع شهید علامه نوری را درک نموده، پدرش نیز از متدینین فاضل تهران و از مریدان مرجع شهید به شمار می رفت. او و پدرش در سفر زیارتی به مشهد مقدس، افتخار همراهی با مرجع شهید علامه نوری(ره) را داشتند.
◽️شیخ آقا بزرگ در جوانی اجازه نقل حدیث از محدث بزرگ شیعه، میرزا حسین محدث نوری(صاحب مستدرک الوسائل، دائی و پدر همسر شیخ فضل الله نوری) دریافت نمود.
◽️شیخ آقا بزرگ، در آثار خود از جمله الذریعه، در حفظ و ثبت آثار علمی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) همت گماشت.
✳️ @ShahidRabe
هدایت شده از کانال تخصصی شهید رابع علامه شیخ فضل الله نوری
📷 #نگارخانه
۱- قدیمیترین عکس به جای مانده از حرم امام رضا(ع) که در مجموعه مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری میشود.[به لحاظ زمانی با دوره حضور مرجع شهید علامه نوری ره، در مشهد مقدس همخوانی دارد]
اینجا نهر خیابان و صحن عتیق (انقلاب فعلی) در سال ۱۲۳۳ هجری شمسی است که آنتونیو جیانوزی، از عکاسان خارجی عصر قاجاریان آن را در این قاب ماندگار کرد.
در صحن کهنه حرم مطهر رضوی تا سال ۱۳۳۰ هجری شمسی نهری جاری بود که آب آن از ۶ فرسنگی مشهد مقدس، از جائی به نام چشمه کلاسب در شمال مشهد مقدس سرچشمه میگرفت و پس از طی مسافتی وارد شهر میشد.آب این نهر پس از عبور از بالا خیابان وارد صحن كهنه شده و از آنجا نیز از پائینخیابان میگذشت و در بیرون شهر به مزارع كشاورزی می رسید.
🔸منابع تصویر اول: پایگاه اینترنتی تخصصی رضوی(خورشید هشتم)، yjc (باشگاه خبرنگاران جوان)
۲- تصویر سنگ مزار اصلی حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام (در سرداب حرم و در زیر ضریح اصلی)
مرجع مجاهد آیت الله حاج آقا حسین طباطبایی قمی رضوان الله تعالی علیه (زعیم قیام مسجد گوهر شاد علیه کشف حجاب رضاخانی و از شاگردان مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه)، در حال زیارت سنگ مزارِ اصلی
✍ توضیحی درباره سرداب محل قبر اصلی و مقدس امام رضا(ع) - امیر محسن سلطان احمدی🔰
http://www.soltanahmadi.ir/1647
🔸منابع تصویر دوم: مشرق نیوز، خبرگزاری میزان، قدس آنلاین، مؤسسه سیره العلما، شاهدان دوران، yjc باشگاه خبرنگاران جوان...
✳️ @ShahidRabe
💠 امام خامنه ای(حفظه الله):
اگر علما و انگیزهی دینی نبود، قطعاً نهضت ملّی شدن صنعت نفت پیش نمیرفت؛ این را همه بدانند. در مقدّمهی این نهضت آیتالله کاشانی بود.[که می فرمود راه ما همان راه شیخ بزرگ، فضل الله نوریِ شهید است]. پشتیبان او مرجع تقلیدی مثل مرحوم آسیّد محمّد تقی خوانساری در قم بود.[همان مرجعی که نماز بارانش مورد اجابت الهی قرار گرفت، همان مرجعی که اندوهگین و سوگوار مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) بود...مرجعی که طاقت نمی آورد، ببیند عکس به دار زدن شیخ فضل الله نوری را که شهید ابقاء دین در محتوای مشروطیت شد].
مروّجان این فکر، یک جمعی در قم و در مشهد ما یک عالم دینی، یک منبریِ درجهی یک و یک فعّال مذهبی گویندهی متفکّر درجهی یک [بودند]؛ اینها مروّجین نهضت ملّی بودند، مردم بهخاطر دین آمدند. بعد که مرحوم کاشانی را جدا کردند، علما را طرد کردند، مذهبیها را کنار گذاشتند، مصدّق شکست خورد. تا دین بود، تا عنصر ایمان دینی بود، حرکت به جلو بود؛ وقتی این [عنصر] از آن گرفته شد، حرکت متوقّف شد، شکست خورد، تبدیل به عکس شد. یک آمریکایی با یک چمدان اسکناس آمد در تهران و همهی قضایا را به هم زد و کودتای ۲۸مرداد بوجود آمد! ۹۵/۱۰/۱۹
🔰👇👇
652.8K
🎙در متن فوق خط سیر دقیقی دنبال شده که آیه الله کاشانی را به شیخ فضل الله نوری متصل نموده و از سویی محمدتقی خوانساری از مراجع عظام را به جریان آیه الله نوری و آیه الله کاشانی متصل می نماید. دشمن این جریان و نحله فکری را به خوبی رصد می کرد و رد آن را دنبال می کرد و این خط سیر که از مشروطه آغاز شد به ظهور انقلاب و برخاستن امام راحل در برابر دشمنان و استکبار منتج شد. بحمدالله دشمن نتوانست به طور کامل از تداوم این طریق ممانعت نماید هرچند کارهای متعددی داشتند ولی پدیده انقلاب اسلامی در نهان و ذات این خط مشی جوانه زد و امروز به درختی تنومند تبدیل شده است و الحمدلله خار چشم دشمنان گشته و چراغ راه حق خواهان جهان شده است.
🗓 ۷ شهریور ماه ۱۴۰۳🎙م.ع
🏴 مدیر کانال جنبش مردمی اصلاحات انقلابی
✳️ @ShahidRabe
✍ به بهانه ایام درگذشت و اهدای کتابخانه شخصیِ یک چهره ماندگار
🔰👇👇
🔰باز نشر یک گزارش🔰
✍ کتابخانه شخصی مورخ شهیر معاصر، نویسنده و پژوهشگر فقید، مرحوم استاد جواد بهمنی، چهره ماندگار سال ۱۳۸۶ ش، در آذر ۸۷ به یک کتابخانه عمومی اهدا شد.
به گفته دكتر «شهاب بهمني»، فرزند«استاد جواد بهمني» اهداي كتابخانههاي شخصي به جاي مانده از اهالي دانش و فرهنگ، بهترين حمايت از كتابخواني در شهرستانهاي دور از پايتخت است.
دكتر «شهاب بهمني» كه 25 آذرماه ۸۷ كتابخانه شخصي پدرش را با پنج هزار نسخه به كتابخانه تازه تاسيس دکتر سید جعفر شهيدي بروجرد اهدا كرد در گفت وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، هدف از اين كار را به پايان رساندن فعاليتهاي فرهنگي و تحقق آرزوي پدر فرهیخته اش در اعتلاي دانش جوانان بروجرد عنوان كرد.
به گفته دكتر «شهاب بهمني»، ۷۰ درصد كتابهاي موجود در اين كتابخانه ارزش تاريخي دارند و از اسناد مهم و منحصر به فرد محسوب می شوند.
وي گفت: استاد جواد بهمني از نويسندگان معروف لرستان و نويسنده آثاري تحقيقي در تاريخ و فرهنگ چون «هنگامه تاريخ خوارج» در دو مجلد و «فاجعه قرن» درباره اعدام علامه شيخ فضلالله نوري(ره) بود كه در سال ۸۶ از ایشان به عنوان چهره ماندگار تجليل شد.
✅ اعتبار و صدق گفتار و قَلمش چنان بود که مورخین معاصر همچون مرحوم استاد منذر در تألیفاتشان، به آثار او استناد می کردند. صراحت لهجه، روشنگریِ بدون پرده پوشیِ مبتنی بر منابع صحیحه، از ویژگی های آثار او می باشد.
استاد جواد بهمني، چهار ماه قبل از اهدای کتاب هایش بر اثر بيماری در ۸۷ سالگی در شهریور ماه دعوت حق را لبیک گفته بود.
🌹جهت شادی روحش «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
📗 معرفی یکی از آثار ارزشمند استاد بهمنی🔰
🔸عنوان: فاجعه قرن یا کشتن شیخ فضل الله نوری، والاترین روحانی و مجتهد تهران
🔸پژوهشگر و مؤلف : مرحوم استاد جواد بهمنی
🔸ناشر کتاب : نشر محمد/انتشارات سعیدی
🔸سال نشر : 1359
🔸تعداد صفحات : 172
✍ تقریبا" چهل سال از انتشارش می گذرد ولی همچنان به خاطر صدق گفتار و صراحت لهجه مؤلف و بیان جزئیات تاریخی ناگفته و ناشنیده، جذابیتی خاص دارد. هرچند، مطالبش به مذاق برخی خوش نیامد!
کتاب با روایات رسیده از امام جعفر صادق و امام جواد علیهما السلام در پیش بینی به شهادت رسیدن مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه شروع می شود و در انتها نیز مؤلف اشاره دارد به دست رَدّ آیت الله سید محمد کاظم یزدی (صاحب عروة) به سینه معمّمین ثلاث نجف (محمد کاظم خراسانی، حسین تهرانی و عبدالله مازندرانی)
معمّمین ثلاث، از حامیان جریان غربگرای مشروطه و مخالف مرجع شهید نوری بودند و از صاحب عروة خواستند با آنان در تضعیف وی همکاری نماید! که با مخالفت شدید ایشان که خود عالمی مشروعه خواه بود و از دوستان و همفکران مرجع شهید، مواجه شدند.
◀️ تهیه کتاب: متأسفانه این کتاب تجدید چاپ نشد ولی نسخه هایی استفاده شده از آن در فضای مجازی و فروشگاه های اینترنتی کتاب به فروش می رسد. امید است با همت فرزند ایشان، تجدید چاپ گردد.
اما خوشبختانه تمامی این کتاب در ۴۷ قسمت هر سهشنبه در کانال تخصصی شهید رابع(ره) بارگذاری شده است.
مخاطبین محترم میتوانند با استفاده از گزینه جستجوی کانال، به تمامی قسمت های کتاب(به صورت تصویر صفحات کتاب) که در روزهای سهشنبه بار گذاری شده، دسترسی پیدا نمایند.
جهت آسان سازی در جستجو، لینک قسمت اول و ۲ قسمت پایانی در ذیل میآید👇
قسمت اول👇
https://eitaa.com/shahidrabe/6755
قسمت ۴۶ و ۴۷/پایانی👇
https://eitaa.com/shahidrabe/8173
✳️ @ShahidRabe
📘 دیوان اشعار محدث بزرگ شیعه، میرزا حسین محدث نوری(رضوان الله تعالی علیه)، صاحب مجموعه گرانسنگ مستدرکالوسائل، دایی و پدرِ همسر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
این دیوان را از طاقچه دریافت کنید👇
https://taaghche.com/book/211819
#معرفی_کتاب
✳️ @ShahidRabe
🌺🍃 #دینداری در دین پیامبر اعظم (صلّی الله علیه و آله وسَلّم) نه آنقدر سخت است که حلالِ خدا را بر خود حرام کنی و نه آنقدر آسان، که حرامِ خدا را بر خود حلال فرض کنی/از فرمایشات مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع (اعلی الله مقامه الشریف)/نورالکلام ۱۵
🌺🍃اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#کلام_ناب
✳️ @ShahidRabe