مهدی محمدی، تحلیلگر مسائل سیاسی در توییتر نوشت: دولت امریکا ظاهرا هنوز به اندازه کافی درک نکرده در ایران چه کسانی رفته و چه کسانی آمده اند. اگر بخواهند می توانند با دولت جدید در ایران همان برخوردی را بکنند که با دولت روحانی کردند، ولی نباید توقع داشته باشند همان پاسخ را دریافت کنند.
درک از سیاست داخلی ایران، شرط ضروری تفاهم با آن در سیاست خارجی است. امریکا هنوز قادر به رها کردن خود از محاسبات ترامپیستی نیست. از قضا، انقلابیون در ایران واقع بین ترند و به جای معیارهای تبلیغاتی دولت روحانی، به ‘منافع واقعی’ توافق خواهند نگریست.
برجام برای امریکا یک توافق با ارزش و جایگزین ناپذیر است و مزایای عدم اشاعه ای اش را هرگز از دست نمی دهد. ما این را به خوبی می دانیم. مانور روی از دست رفتن مزایای برجام با خلق ضرب الاجل های مصنوعی، با هدف امتیازدهی کمتر و امتیازخواهی بیشتر انجام می شود. این تاکتیک لو رفته است.
برجام برای غرب هیچ بدیل موثری ندارد. صهیونیست ها هم به تازگی چاره ای جز اعتراف به آن نداشته اند. اسراییلی ها می دانند که اراده شلیک ایران در صورت تهدید خاک آن، ‘لحظه ای’ است. گزینه نظامی، به دانش هسته ای ایران آسیب چندانی نمی زند اما موجودیت رژیم را حتما به خطر خواهد انداخت.
ایران بویژه در دولت جدید، روش نجات اقتصاد و تجارت خارجی خود از تحریم ها را به خوبی می داند. تهدید به فشار بیشتر، در واقع به معنای تبدیل سیاست خارجی بایدن به نسخه نازل تر سیاست ترامپ است که نتایج انتخاباتی آن برای دموکرات ها، ویرانگر خواهد بود. گزینه های بایدن صفر شده است.
اگر گزینه نظامی معتبر یا گزینه تحریمی موثر وجود داشت، امریکا اکنون در وین ننشسته بود. وقتی گزینه فشار واقعی وجود ندارد، امریکا اگر عاقل باشد باید تصمیمی را که انتهای کار با ناچاری مجبور است بگیرد، همین حالا بگیرد. زمان همیشه خریده نمی شود، گاهی بر باد می رود!
😡😡وقاحت تا کجا⁉️
🔹پس از گلایه های اخیر مقام معظم رهبری در خصوص فضای مجازی، کارگروه ساماندهی پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شد.
🔹در این جلسه دبیر شورای عالی فضای مجازی بر اهمیت ساماندهی پیام رسان ها در مدیریت فضای مجازی و اعمال حکمرانی سایبری مطلوب که از سمت سکوهایخارجی مورد تهدید قرار گرفته است تاکید کرده است.
🔹همچنین سایر اعضا ضمن تایید لزوم اجرایی و عملیاتی شدن مصوبات قبلی براصل همدلی و هماهنگی در اقدمات برای جلوگیری از رهاشدگی در فضای مجازی تاکید کرده و مقرر فرموده اند جلسات تا حصول نتیجهنهایی ادامه یابد.
😡😡انصافا خجالت نمی کشید⁉️ سالها است امام جامعه به زبانهای مختلف از عملکرد شما درباره فضای مجازی انتقاد میکند و هربار شما تاکید میکنید، تایید میکنید و دورهمی تشکیل میدهید.
😞خانوادهها و کودکان معصوم در آتش فضای مجازی میسوزند و شما هم تاکید و تایید میکنید.
👈وقاحت هم حدی دارد. 👉
💢جناب آقای رئیسی! رفع دغدغههای رهبری درباره فضای مجازی نیازمند برکناری مسببان وضع موجود و اقدام انقلابی است. از دورهمیهای آقایان چیزی به دست نمیآید.
#ابوالحسن_فیروزآبادی
لاف عشق (بسیار زیبا)
در حدود دويست سال پيش جمعي از صالحين در نجف جمع بودند. روزي با خودشان نشستند و گفتند: چرا امام نمي آيد؟ در صورتي که ما بيش از 313 نفر که او لازم دارد هستيم. تصميم گرفتند از بين خودشان يک نفر را که به تاييد همه، خوبترين شان هست، انتخاب کنند تا با اعتکاف در مسجد کوفه يا سهله، از خود امام بخواهد که راز تاخير در ظهور را بيان بفرمايند.
او هم رفت و بعد دو سه روز برگشت و ماجرا را اينگونه تعريف کرد: وقتي از نجف بيرون رفتم با کمال تعجب ديدم شهري بسيار آباد در مقابل من ظاهر شد. جلو رفتم و پرسيدم اينجا کجاست؟ گفتند اين شهر صاحب الزمان است. بسيار خوشحال شدم و تقاضاي ملاقات کردم. گفتند حضرت فرموده اند: شما فعلا خسته اي، برو فلان خانه، آنجا مرد بزرگي هست. ما دختر او را براي شما تزويج کرديم. آنجا باش و هر وقت احضار کرديم بيا.
به آن خانه رفتم. از من خيلي پذيرايي کردند و آن دختر را به اتاق من آوردند، هنوز ننشسته بودم که ماموري آمد و گفت: امام ميفرمايند بيا! ميخواهيم قيام کنيم و شما را به جايي بفرستيم. گفتم به امام بگو امشب را صبر کنيد. من امشب نمي آيم. تا اين را گفتم، ديدم هيچ خبري نيست. نه شهري هست، نه خانه اي و نه عروسي. من هستم و صحراي نجف...
مير مهر، صفحه 311
👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍ آنهایی که خود را #هیئت_امنای_نظام میدانند (اعم از چپ و راست) هر رویشی در انقلاب را جز از طریق خودشان منتفی خواهند کرد!
و آنقدر این قانون نانوشته اما قدرتمند منتج به نتیجه شده که عملا تنها راه رشد در کشور همین است.
جوانگرایی وجود ندارد هر آنچه هست جوانِ من گرایی آقایان است!
🔸پدیدههایی مانند #مهرشاد_سهیلی نتیجه همین اتمسفر مسموم حاکم بر پارادایم قدرت در کشور است.
او را قضاوت نمیکنم اما آش آنقدر شور شده که حتی نوجوانان هم میانبرها را شناختهاند!
یا با ما هستی یا ضد انقلاب و منحرفی!
یا بله قربانگوی ما میشوی و گزارش کار
میآوری یا اعلام جنگ کردهای!
🔹اگر با آنها بودی سر پوش بر تمام ایراداتت میگذراند و کوه اشتباهاتت در نظرشان کاهی بیش نیست و الگوی «جذب حداکثری» در دستور کار قرار خواهد گرفت و اگر در تیمشان نبودی از کاه، کوه خواهند ساخت!
بلا فاصله پس از بردن نامت باید این پرسش ها پاسخ داشته باشد؟ فلانی به کی وصله؟
تو تیمه کی؟
*خبر خیلی بد برای آمریکا و نوکران داخلیش*
ریچ گلدبرگ مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی در مصاحبه با فاکسنیوز اذعان می کند:
ما در مذاکرات وین [با تیم مذاکره کننده جدید ایران] حتی قبل از شروع، شکست خوردیم.
گلد برگ تأکید میکند:
《برجام در حال منقضی شدن است و دیگر شاهد توافقنامه طولانیتر و قویتر[به نفع ما] نخواهیم بود که با این وجود ، اقتصاد ایران ازحالت بلاتکلیفی و شرطی شدن به مذاکره در دولت روحانی خارج شده و با اقدامات اصلاح کننده در دولت جدید به سرعت در حال تحول و بازسازی و درونگرایی و در نتیجه ثبات و پایداری است و این بدترین خبر برای آمریکا و نیروهای همکار ما در داخل ایران هست》.
(دقت کردید ،گفت نیروهای همکار ما در داخل🤔منظورش چه کسانی اند؟)
یک باردیگه به عبارات این کارشناسِ غربی دقت فرمائید👇
🛑اقتصاد ایران در دولت روحانی بلاتکلیف و به مذاکرات شرطی شده بود.
🛑در دولت جدید از توافقنامه طولانی و قوی [به نفع ما] خبری نیست.✌️
🛑در دولت جدید ، اقتصاد ایران در حال تحول و بازسازی و درونگرایی و ثبات است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺🎥 والله هر کس به این نظام تیر انداخت آواره شد...
✖️حاج قاسم سلیمانی: من تمام علمای شیعه و سنی را میشناسم، اشهد بالله که از مراجع ایران تا غیر ایران، سرآمد همه آنان این مرد تاریخی یعنی «آیتالله العظمی خامنهای» است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ناگفتههایی درباره پیچیدهترین حمله سایبری جهان
🔹مستند جانور گرسنه که روایتیست از حمله سایبری به نیروگاه نطنز، امشب ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه ۳ پخش میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴بی بی جان یا ام البنین(سلام الله علیها) 🏴
🌹دوباره حجله ماتم بپا شد
🌹امیرالمومنین(ع)صاحب عزا شد
🏴13 جمادی الثانی سالروز شهادت مادر سوگ نشین نهر علقمه حضرت ام البنین سلام الله علیها و شیر زن حیدر کرار علی مرتضی علیه السلام تسلیت باد
🔰نکاتی در مورد حضرت ام البنین(س)
✅نکته اول
🔶همانگونه که حضرت زهراء (س) بعد از شهادت رسول الله(ص)، با سخنرانی و خطبه خوانی، راه ندادن آنها برای عیادت، منع از حضور در مراسم تشییع جنازه خود و وصیت به مخفی نگه داشتن قبر، تا امروز پتک سنگینی بر سر غاصبانِ حکومتِ امام علی (ع) فرود آورد و آنها را تا همیشه تاریخ رسوا کرد، حضرت ام البنین نیز بعد از واقعه کربلا شکل دیگری از مبارزه را آغاز نمود. همان مبارزه منفی! که از حضرت فاطمه(س) آموخته بود.لذا با وجود شرایط خفقان در مدینه ای که بعدها واقعه حره در آن واقع شد و جوی خون به راه افتاد تا آنکه قبر پیغمبر (ص) رنگ خون گرفت، از مرگ نهراسید و جلسات روضه مستمر برپا کرد. این جلسات نه در خانه که در جلوی چشم مردم، در قبرستان بقیع بود. حضرت ام البنین هر روز دست عبیدالله فرزند حضرت عباس را می گرفت و به بقیع می آمد و خودش با شعرهای جانسوزی که خود سروده بود مرثیه خوانی می نمود و مردم جمع می شدند و گریه می کردند. ناله های ام البنین صرفا بر خاسته از حس عاطفانه نبود بلکه هدف ام البنین مبارزه منفی با رژیم طاغوت زمانه بود تا هم پیام نهضت عاشورا را زنده نگه دارد و هم از چهره متظاهر دستگاه بنی امیه پرده بردارد و هم افکار عمومی را برای مطالبه حق روشن نماید.
لذا عاقبت آن بانو را با عسل زهرآگین مسموم و به شهادت رساندند چنانکه مورخ نامی حاج شیخ علی فلسفی در کتاب زنان نابغه و جناب عبدالعظیم بحرانی در کتاب ام البنین نگاشته اند که بنی امیه همسر امیرالمومنین صلوات الله علیه، را مسموم و به شهادت رساندند.
👌بر این اساس اگر خواهانیم تا جلسات روضه ما، همچون جلسات روضه و عزاداری فاطمتین(سلام الله علیهما) باشد باید همچون ایشان در روضه هایمان با طاغوت و نفاق زمانه مبارزه کنیم که اگر چنین نباشد عزاداری های ما مثل عزاداری های اهل بیت(ع) نبوده و واضح است که قطعا مورد رضایت خدا و امام عصر ارواحنا فداه نیز نخواهد بود و اگر آن محفل روضه ای اذهان مردم را را از آرمانهای ولایی ایشان دور یا منحرف کند، قطعا آن محفل، شیطانی است!!!
✅نکته دوم
🔶اساس ازدواج حضرت علی (ع) با حضرت فاطمه بنت حزام (ام البنین) برای تولد و پرورش انسانهایی بود شجاع، وفادار، با بصیرت و هوشیار، تا همگی در راه خدا و در رکاب ولایت برای حفظ دین، جان فشانی کنند. چنانچه امام علی(ع)، برادرش عقیل را مامور کرد تا زنی از قبیله ای شجاع عرب، برای او برگزیند تا با او ازدواج نموده و فرزندانی متولد شوند که همگی شجاع و دلیر باشند.
چنانچه این اتفاق افتاد و روز عاشورا، زهیر بن قین، هنگام تحویل دادن پرچم به حضرت عباس، ماجرای ازدواج امام علی(ع) و ام البنین(س) را یاد آوری نمود و گفت: ای عباس! پدرت تو را برای چنین روزی ذخیره کرده بود؛ و چنین شد که عباس (ع) و سه برادرش (عبدالله و جعفر و عثمان) همگی در کربلا، پیشاپیش امام حسین(ع) هوشمندانه جهاد نمودند و دلیرانه به شهادت رسیدند.
✅نکته سوم
🔶حضرت ام البنین(س) در وقت ازدواج با امام علی(ع)، خود کاملا آگاه بود که هدف از این ازدواج، رویش و پرورش سربازان و دلیرانی است تا دست و بازوی ولایت باشند؛ و لذا با بدو ورود به خانه امام علی (ع) اجازه نداد تا با وجود تشابه اسمی با حضرت فاطمه(س)، او را در این خانه، فاطمه صدا بزنند. بلکه خود را کنیز فرزندان حضرت زهرا(س) معرفی نمود و می دانست فرزندانی که خواهد آورد، همگی غلامان و سربازان ولایت هستند.
✅نکته چهارم
🔶از آنجایی که سوم و سیزدهم جمادی الثانی، سالگرد شهادت دو بانویی است که هر دو در وقتِ تنگیِ دست و زبانِ ولیِ زمانه، وظیفه خود را خوب شناختند و مبارزات خود را با دستگاه ظلم شروع کردند تا دست و بازوی ولایت باشند، بنابراین پسندیده است از سوم جمادی الثانی تا سیزدهم جمادی الثانی را دهه ((یاری ولایت)) نام بگذاریم.
⭕️ راز ترس نهفته در انیمیشن انتقام خون حاج قاسم
✔️ درباره واکنش آمریکاییها به انیمیشن «انتقام حتمی است»
✍️ انتشار انیمیشن «انتقام حتمی است» که به عنوان یکی از آثار برگزیده ارسالی به «پویش قهرمان» در پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR بارگذاری شده بود، فراتر از فضای مجازی، اصلی ترین افراد دخیل در ترور حاج قاسم و همچنین دستگاه امنیتی ایالات متحده را نیز تحت تاثیر قرار داده است. اما در این انیمیشن چه چیز نهفته است که از پمپئو تا پنتاگون و سرویس مخفی آمریکا را مجبور به واکنش کرده است؟
1️⃣ در این انیمیشن ساخته شده مردمی نکاتی درباره نحوه ترور ترامپ دیده می شود که حاوی یاددآوری های مهمی برای نیروهای نظامی و سیاسی آمریکا است. نفوذ و قدرت اجرای عملیات در خاک آمریکا، قدرت پهبادی، فناوری پیشرفته شناسایی، احتمال انتقام گیری توسط انبوهی از نیروهای حامی مقاومت با ملیت های مختلف و ... از جمله مواردی است که آمریکایی ها تاکنون بارها به واقعی بودن آنها قبل از ساخت این انیمیشن واقف شدند و برای آنها محتوای این انیمیشن مابه ازای حقیقی در عالم واقعیت داشته است.
2️⃣ اظهارات رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و فرماندهان نظامی مبنی بر تقاص دنیایی قاتلین حاج قاسم سلیمانی و ترکیب آن با حضور و شور و نشاط گسترده مردمی در دومین سالگرد شهادت حاج قاسم، فضایی را برای آمریکایی ها رقم زده که آنها دریافتند که اراده و انگیزه انتقام سخت از قاتلین حاج قاسم همچنان پرحرارت و در اوج قرار دارد. برای آمریکایی ها در سالگرد دوم حاج قاسم دوباره یاددآوری شد که انتقام سخت در ایران از یک پشتوانه ملی برخوردار است و آمریکایی ها به خوبی می دانند که وقتی ملتی تا این سطح خواهان انتقام است، اجرای عملیات انتقام از قاتلین حاج قاسم، پشتوانه اجرایی و سیاسی بزرگی در پشت سر خود دارد و معتبرترین گزینه میان ایران و آمریکا درباره پرونده فرودگاه بغداد است.
3️⃣ بازتاب انیمیش مذکور در میان دستگاه امنیتی و نظامی آمریکا و اظهارات منفعلانه چهرههای همانند پمپئو نشان میدهد که ایران چگونه با معتبرسازی انتقام سخت به لحاظ روانی نیز قاتلین و دستگاه امنیتی و سیاسی دولت آمریکا را تحت تاثیر قرار داده که یک انیمیشن دو دقیقه ای در وجودشان ترس مضاعف و غیرطبیعی ایجاد میکند. این موضوع نشان میدهد که حفظ تاثیرات جنبه روانی راهبرد انتقام سخت از لوازمی است که ایران برای پیشبرد اخراج آمریکا از منطقه توانسته به خوبی از آن محافظت کند. بر کارشناسان حوزه عملیات روانی پوشیده نیست که این سطح از تاثیرگذاری روانی چه میزان در پیشبرد اهداف راهبردی انتقام سخت موثر و مفید خواهد بود.
4️⃣ از همه اینها که بگذریم باید به این جبنه اقتدار در ایران فعلی، افتخار مضاعف کرد که وقتی یک انیمیش ساده مردمی به یکی از رسانه های منتسب به رهبر ایران، مرتبط می شود، چنان جنبه ای از اعتبار مییابد که کل دستگاه حاکمیتی آمریکا را مجبور به واکنش میکند. این انیمیشن فقط یک نشانه است و بدبینترین تحلیلگران هم میتوانند فهرستی قابل توجه از گزینههای ارائه بدهند که در سی سال گذشته رهبر ایران برای جلوگیری طمع نظامی به خاک ایران برای دشمنان خارجی در بالاترین سطح معتبر ساخته است.
*مهدی جهان تیغی
(یادداشت روز)
1- «ایالات متحده آمریکا» و «اتحاد جماهیر شوروی»، 76 سال قبل با پیروزی در جنگ جهانی دوم، نظم جهانی تازهای را پایهگذاری کردند. ابرقدرت در این نظام دو قطبی، قدرت حاکم بر هر یک از دو قطب بود. آنها به مدت 46 سال همدیگر را مهار میکردند؛ اما هنگامی که شوروی در سال 1991 فروپاشید، یاغیگری آمریکا آغاز شد. از چکسلواکی و صربستان، تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان، با انقلاب رنگی یا مداخله نظامی، در برابر بلوک آمریکا سپر انداختند. ریاست گورباچف و سپس یلتسین موجب شد شوروی، از هم بپاشد و به روسیه ضعیف و فاقد اعتماد به نفس تبدیل شود. غرب تا پشت مرزهای روسیه پیش رفت و حتی پیگیر کودتای مخملی در مسکو و پکن بود. این پیشروی، استراتژیستهای آمریکایی را بر آن داشت تا در آستانه قرن 21، پروژههای تجاوزگرانهای مانند «قرن جدید آمریکایی»، «پایان تاریخ»، «جنگ تمدنها»، «جنگ جهانی چهارم» (طرح حمله به 24 کشور اسلامی)، «خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن» را در دولت بوش به اجرا بگذارند و سپس، نقشه «جنگ جهانی سوم» (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) را در دولت اوباما عملیاتی کنند.
2- نقطه ثقل این تحرکات، غرب آسیا بود. آمریکا اگر کانون منابع طبیعی، و چهار راه ارتباطات جهانی را قبضه میکرد، میتوانست عرصه را برای رقبای شرقی و حتی غربی تنگ کند و کدخدای جهان شود.
نه روسیه و چین و نه هیچ کشور دیگری، جرأت مواجهه با این یاغیگری را نداشت. بیتردید، مقاومت حکیمانه ایران بود که جنگ ترکیبی آمریکا را به هزیمت کشاند. آمریکا برای «جنگ جهانی چهارم» و فقط در حوزه نظامی، 7 هزار میلیارد دلار خرج کرد. اما ایران، ترمز او را کشید. ما در این مواجهه تمدنی با تاختوتاز مغولوار، هرگز معطل همراهی هیچ دولتی نماندیم. اگر در برابر نقشههای شومی مانند «جنگ جهانی سوم و چهارم» قد علم کردیم و ورق را به نفع خود و ملتهای منطقه برگرداندیم، به تنهایی تصمیم گرفتیم و حال آنکه روسیه و چین و دیگران با وجود تهدید منافعشان، به دلایل مختلف منفعل بودند. جمهوری اسلامی بود که با وجود مهارت حریف، آمریکا را به نقطه «زوال راهبرد» رساند.
3- اوایل اردیبهشت 1400، گزارش سالانه «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» درباره چالشهای پیش رو منتشر شد: «ایران بهدلیل تواناییهای پیشرفته نظامی، شبکههای گسترده نیابتی و شرکا و تمایل به استفاده از زور علیه نیروهای آمریکایی، رقیب اصلی منافع ما در خاورمیانه است. هدف استراتژی امنیت ملی ایران، تضمین تداوم حاکمیتی، حفظ ثبات داخلی، تأمین موقعیت خود به عنوان قدرت مسلط منطقه و دستیابی به رونق اقتصادی است. تهران مجموعهای پیچیده از تواناییهای دیپلماتیک، نظامی و امنیتی را در اختیار دارد؛ برای دستیابی به اهداف، نیروهای نامتعارف و متعارف، شرکا و نیابتی را آموزش میدهد و میتواند هزینههای زیادی را به دشمنانش تحمیل کند. تهران در حال افزایش تعامل با شرکا و نیابتیها برای تضمین نفوذ طولانیمدت است. ایران استراتژیهای اقتصادی را برای دور زدن تحریمها با کشاندن آن به سراسر جهان اجرا کرده و به کاهش تعهدات برجامی ادامه میدهد. تهران از روابط خود برای به چالش کشیدن حضور ما در منطقه و تشویق به عقبنشینی استفاده کرده است. بزرگترین نیروی موشکی منطقه، قادر به موشکباران اهداف 2000 کیلومتری است و بارها اراده خود را در این باره نشان داده است. ایران به افزایش کُشندگی، پایداری و دقت انواع موشکها و تبدیل آنها به قارهپیما ادامه میدهد. ایران دائما از نیروی دریایی برای نظارت بر عملیات دریایی ما و متحدانمان استفاده میکند. ایران احتمالا طی سال آینده، با احیای اقدامات هستهای، حملات نیابتی و سایبری، به فشارهای ما پاسخ بدهد. پنتاگون با تهدید اطلاعاتی پیچیده از طرف تعداد فزاینده بازیگران رو به رو است. دشمنانی مثل چین، روسیه و ایران، بخش عمده این تهدید هستند».
4- عجیب نیست که باراک اوباما در کتاب خود (یک سرزمین موعود) درباره ایران نوشت «در دوران زمامداری، گاهی سناریوهای مختلف مناقشه با ایران را شبیهسازی میکردیم و من همیشه از آن جلسات، غمگین خارج میشدم؛ چون میفهمیدم که اگر جنگ علیه ایران ضرورت یابد، تقریبا همه چیزهایی که میکوشیدم برای آمریکا محقق کنم، نابود میشد». یا اینکه؛ «در سال 2011 گزینههای ما در سوریه، به شکل دردناکی بسیار محدود بود. این کشور از سوی روسیه، ایران و حزب الله حفاظت میشد». ضربهای که آمریکا میخواست با راهانداختن چند جنگ به ایران بزند و گریبان خودش را گرفت، چیزی نبود که بخواهد با برجام جایگزین شود. آمریکا، برجام را نه مسیر تنشزدایی، بلکه اسب تروای رخنه در قدرت ایران میدانست. آنها در حالی به کمک فضا سازی غربگرایان، برجام را روی میز گذاشتند، که یقین داشتند تحریمها در حال فروپاشی است. جان کری 6 فروردین 94 گفت: «شکست مذاکرات، موجب فروپ
وده، طبیعی است که به تعاملات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی روی آورند. و از آن طبیعیتر، خشم فزاینده آمریکا و غرب در قالب حملات رسانهای نیابتی به روابط «جهان فرا غرب» است. آنها میدانند که اگر این همکاریها عمق پیدا کند، مقاومت منطقهایِ بر پا شده از سوی ایران، ابعاد فرا منطقهای پیدا خواهد کرد و دیگر دولتها نیز تشویق به صیانت از منافع خود در برابر قلدری آمریکا خواهند شد. علت آتش بار سنگین رسانهای علیه همکاریهای راهبردی ایران با روسیه و چین، بر این مبنا قابل تحلیل است.
9- صاحب نظران بسیاری در دنیا اذعان دارند که اگر مقاومت موفق ایران در غرب آسیا نبود، آمریکا میتوانست چین و روسیه (و حتی متحدانی مثل فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و هند) را تحت فشار موثر قرار دهد. کاخ سفید با تسلط بر 60 درصد منابع انرژی جهان، میتوانست انتظارات خود را دیکته کند. فقط یک قدرت نوظهور بود که ترمز آمریکای یاغی را کشید و بدین معنا، بسیاری در شرق و غرب عالم، مدیون ایستادگی ایران هستند. ایران، ضمنا در حالی که جادههای ترانزیتی تهران- بغداد- دمشق- بیروت را تا کنار دریای مدیترانه امتداد میدهد، یا خطوط ترانزیت ریلی را فعالتر میکند، میتواند شمال و شرق آسیا را به غرب و جنوب متصل کند و امکان کم نظیری از مبادلات اقتصادی را فراهم سازد. دیپلماسی فعال و همهجانبه نظام، بسی فراتر از مهار تحریمهاست و میتواند ضمن شتاب بخشیدن به تحولات نظم جهانی، ایران را به میاندار اقتصاد منطقه تبدیل کند. به همین علت هم با بمباران تبلیغاتی کم سابقه مواجه است. این حجم از تقلّای دشمن و پادوهای آن-تفالههای آمریکا به تعبیر حضرت امام (ره)- از درستی مسیر حکایت دارد و خبر از پیروزیهای بزرگ در آینده میدهد.
محمد ایمانی
اشی رژیم تحریمها خواهد شد. تحريمها نمیتواند مانع ایران شود، طرفهای ديگر مذاکرات هم از تحريم دست خواهند کشيد و به ما میگويند شما کار خود را بکنید، ما هم کار خود را میکنیم». وندی شرمن هم 9 آبان 94 در کالج دارموت تایید کرد: «به هنگام مذاکره با ایران، نشانههای فروپاشی تحریمها آشکار شده بود و فکر نمیکنم برقرار میماند. ما شاهد نشانههایی از شکاف بر سر تحریم، به ویژه درباره واردات نفت از ایران بودیم». برجام، نقطه پایان بر زیادهخواهی آمریکا نمیگذاشت، بلکه استخوانی لای زخم و گروگانی برای طلبکاری جدید بود. به این معنا، خروج گستاخانه ترامپ، تله را به هم زد. تیم ترامپ با مشاهده رویکرد منفعلانه برخی مدیران ما، تصور کرده بود میتواند به واسطه حداکثری کردن فشار، ایران را زودتر از پا درآورد. مشوّق او در این گستاخی، تضمینی بود که فدریکا موگرینی گرفته بود: «من از روحانی ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریمها، به برجام پایبند بماند»!
5- خطای محاسباتی و شتابزدگی ترامپ، پروژه برجامیزاسیون را بههم ریخت. «ویلیام برنز» که در گذشته، معاونت وزارت خارجه و هدایت بخشی از مذاکرات با ایران را بر عهده داشته، در دولت بایدن به ریاست سازمان سیا رسید. او مدتها قبل از ریاست سیا، به سیانان گفت: «سیاست فشار حداکثری، قماری پرریسک است. این رویکرد، خسارت زیادی دارد؛ از جمله تعمیق شکاف با متحدان. همچنین به مرور، تحریم را به عنوان ابزار دیپلماسی آمریکا تضعیف میکند. با این روند ممکن است روزی شاهد آن باشیم که نه تنها روسیه و چین، بلکه دوستان اروپایی هم برای کاهش آسیبپذیری در برابر تحریم گام بر میدارند». او همچنین گفته بود: «خروج از برجام در بلندمدت، تأثیر تحریمهای یک جانبه را کاهش میدهد. پس از 5 یا 10 سال بیدار خواهیم شد و همان طور که وزیر خارجه آلمان هم گفت، شاهد کشورهای زیادی خواهیم بود که دنبال راههایی برای عبور از فشار مالی آمریکا هستند».
6- اما این سخنان و مشابه آن از سوی بایدن در نکوهش فشار حداکثری، مربوط به قبل از ریاست بود. برنز سال گذشته در نشست سنا که به بررسی صلاحیت او برای ریاست سیا اختصاص داشت، ضمن عبور از برجام گفت «نظر من همیشه این بوده که باید راهبردی جامع و فراتر در قبال ایران داشته باشیم که جلوگیری از برنامه هستهای فقط یکی از ابعاد آن است. این راهبرد باید با ساخت موشک بالستیک و اقدامات بیثباتکننده ایران در منطقه مقابله کند. حتی اگر ایران به پایبندی به برجام برگردد، لازم است چارچوبی برای ایجاد محدودیتهای قویتر و طولانیتر هستهای و رسیدگی به سایر اقدامات تهدیدآمیز آن داشته باشیم. این هدف در حرف آسانتر از عمل است، اما راهبرد ما باید همین باشد». ادامه سیاست احمقانه ترامپ در دولت بایدن، سند دیگری بر این مدعاست که هیئت حاکمه آمریکا به مرحله «زوال راهبرد»
- به عنوان مقدمه زوال امپراتوری- رسیده است.
7- ویلیام برنز در همان نشست سنا، درباره چالشهای پیشرو گفته بود: «وضعیت دنیا، بسیار پیچیده و رقابت محور شده. تهدیدهای آشنا کماکان حضور دارند؛ از تروریسم تا اشاعه هستهای، روسیه، کره شمالی و ایران. چین هم یکی از بزرگترین چالشهای ما محسوب میشود». بر این مبنا، تعاملات راهبردی در جهان فراغرب، حکم مرگ و زندگی را برای آمریکا دارد. اخبار مربوط به تضعیف آمریکا و انتقال قدرت از غرب به شرق، واقعیتی انکارناپذیر است و پیاپی بر زبان سیاستمداران غربی جاری میشود، ولو محافل غربگرا را دچار حملات عصبی کند: «فدریکا موگرینی: قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرتش در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست».
«نیکولا سارکوزی: محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن». «جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر موازنه قدرت، از غرب به شرق است». «ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا، زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بین المللی را شکل میدهند. برخی از اساسی ترین ارکان غرب و نظم جهانی، تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار، و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط ایران و روسیه فراهم کرد».
8- کشورهای قدرتمندی که منافع شان مورد تهدید آمریکا و غرب ب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویر تازه منتشر شده از ابوظبی، بعد از حملهی موشکی و پهپادی یمن
⭕️واهمه صهیونیستها از احتمال حمله ارتش یمن به سرزمینهای اشغالی
🔹شبکه «کان» خبر داده تلآویو گزارشها درباره حمله صنعاء به ابوظبی را بهعلت ترس از انجام حملهای مشابه در اراضی اشغالی مورد بررسی قرار میدهد.
🔹این رسانه صهیونیستی نوشت: یکی از سناریوهایی که در اسرائیل از آن واهمه دارند، حمله با پهپادهای انتحاری و موشکهایی است که از یمن شلیک میشود. مسافت یمن و ابوظبی مشابه مسافت یمن و «ایلات» است. این حمله نشانگر توانمندیهای توسعهیافته حوثیها (انصارالله) است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
👶🏻👧🏻 ریشهی اصلیِ بیماری فرزندسالاری؛
که جامعه بشدت گرفتار آن است، وجود یک بیماری در والدین است❗️
📌استراتژی بایدن برای از پا در آوردن صنعت خودروی ایران چیست؟
🔹ریچارد نفیو طراح تحریم های آمریکا در دوره اوباما در مورد استراتژی تحریم خودرو می گوید: با تحریم صنعت خودرو، واردات را باز گذاشتیم و از منابع ارزی ایرانیها خودروی لوکس وارد کشور شد.با این تاکتیک هم منابع محدود ارزی را از دست دادند و هم موجی از احساس بدبختی در جوانان با دیدن خودروهای لوکس ایجاد کردیم.
🔹این روزها همه آن ماجراها در حال تکرار است. زمزمه های واردات، بلاتکلیفی صنعت خودرو ظرف چند سال اخیر، فشار برای کنترل دستوری قیمت و تحمیل زیان انباشه به خودروساز و زنجیره تامین و همینطور برنامه های هوشمندانه پشت پرده برای از پا درآوردن حلقه های کلیدی زنجیره تامین خودرو
🔹همزمان تعداد قابل توجهی از مدافعین واردات خودرو در شرایطی که کشور با شدیدترین کمبود ارزی در چند دهه اخیر مواجه است، حملاتی را به فرایندهای تولید داخل و ارکان مقابله با تحریم های صنعت خودرو آغاز کرده اند. حملاتی که کاملا هوشمندانه حساب شده و مبتنی بر اصول حرفه ای جنگ روانی است و کاملا قابل تشخیص است که توسط یک فرد انجام نمی شود
بیشتر بخوانید:
https://b2n.ir/t86789