مے شود روشنی چشم من
از راه برسد؟!
انتظار من
از امروز به آخر برسد؟!
در ڪویرے ڪہ پر از سوز و
پر از تشنگے اسٺ
مے شود شبنمے از آیہ ڪوثر برسد.
#اللهـم_عجـل_لولیـڪ_الفرج 💚
✨شبت بخیرزبان راستی وحقیقت✨
1_1743348820.mp3
8.04M
#استغفار ۱۳ 📿
فکر کردن به یک گناه ،
کمکم راه را برای ارتکاب به آن گناه، باز میکند.
#استغفار از " افکار گناهآلود "
مانع بزرگیست که نمیگذارد ؛
قدرت و حیای نَفْس، برای مقاومت دربرابر آن گناه، کاهش یابد.
@shahidsoleymani110
✨السلام علیک یاامام رئوف✨
در گوشه اے ز صحن و سـرا جا بده مرا
آیا دلم ڪم از دلِ آهو شڪسته است..!؟
#چهارشنبه_های_امام_رضائی
🌹اسماء الهی
#یا_حی_یا_قیوم
✍در تعبیرات معمولى، به موجودی، زنده مى گویند: که داراى نمو، تغذیه، تولید مثل و جذب و دفع و احیاناً داراى حسّ و حرکت باشد، ولى، باید به این نکته توجه داشت که: ممکن است افراد کوته بین، حیات را در مورد خداوند نیز چنین فرض کنند، با این که مى دانیم او هیچ یک از این صفات را ندارد و این همان قیاسى است که بشر را درباره خداشناسى به اشتباه مى اندازد؛ زیرا صفات خدا را با صفات خود مقایسه مى کند.
💢حیات به معنى وسیع و واقعى کلمه، عبارت است از: «علم» و «قدرت».
بنابراین، وجودى که داراى علم و قدرت بى پایان است، حیات کامل دارد، حیات خداوند مجموعه علم و قدرت اوست و در حقیقت به واسطه علم و قدرت، موجود زنده از غیر زنده تشخیص داده مى شود.
🍃نمو، حرکت، تغذیه و تولید مثل از آثار موجوداتى است که ناقص و محدودند و داراى کمبودهائى هستند که به وسیله تغذیه، تولید مثل و حرکت آن را تأمین مى کنند، اما آن کس که کمبودى ندارد، این امور هم درباره او مطرح نیست.
💯و اما «قَیُّوم» صیغه مبالغه از ماده «قیام» است، به همین دلیل، به وجودى گفته مى شود که قیام او به ذات او است، و قیام همه موجودات به او مى باشد، و علاوه بر این، قائم به تدبیر امور مخلوقات نیز مى باشد.
👌روشن است قیام به معنى ایستادن است و در گفتگوهاى روزمره، به هیئت مخصوصى گفته مى شود که مثلاً انسان را به حالت عمودى بر زمین نشان مى دهد، و از آنجا که این معنى درباره خداوند ـ که از جسم و صفات جسمانى منزه است ـ مفهومى ندارد، به معنى انجام کار خلقت و تدبیر و نگهدارى است؛ زیرا هنگامى که انسان مى خواهد کارى را انجام دهد برمى خیزد.
✅آرى، او است که همه موجودات جهان را آفریده، تدبیر، نگاهدارى و تربیت و پرورش آنها را بر عهده گرفته است و به طور دائم، و بدون هیچگونه وقفه قیام به این امور دارد.
از این بیان، روشن مى شود: «قَیُّوم» در واقع، ریشه و اساس تمام صفات فعل الهى است
👈منظور از صفات فعل، صفاتى است که رابطه خدا را با موجودات جهان بیان مى کند مانند آفریدگار، روزى دهنده، زنده کننده، هدایت کننده، و مانند اینها، اوست که روزى مى دهد، اوست که زنده مى کند و اوست که مى میراند و اوست که هدایت مى کند.
بنابراین صفات خالق و رازق و هادى و محیى و ممیت، همه در وصف قَیُّوم جمع اند.
👌و از اینجا روشن مى شود این که: بعضى مفهوم آن را محدود به قیام به امر خلقت و یا فقط امر روزى دادن و مانند آن دانسته اند، در واقع اشاره به یکى از مصداق هاى قیام کرده اند، در حالى که مفهوم آن گسترده است و همه آنها را شامل مى شود؛ زیرا همان گونه که گفتیم، قَیُّوم به معنى کسى است که قائم به ذات است و دیگران قیام به او دارند و محتاج به اویند.
✅در حقیقت «حىّ»، تمام صفات الهى مانند علم و قدرت و سمیع و بصیر بودن و مانند آن را شامل مى شود و «قَیُّوم»، نیاز تمام موجودات را به او بازگو مى کند و لذا گفته اند: این دو با هم اسم اعظم الهى است.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
24.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | صبح امروز؛ ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی(ره) و خواندن سرود جمهوری اسلامی
💻 Farsi.Khamenei.ir