.
#حدیث
💠انَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ
🔸 خداوند سرنوشت هیچ قوم( و ملّتی) را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند!
📚سوره مبارکه الرعد/۱۱
~~~~🌸@shahrakeemam
#همسرداری
🔰همسران برای یکدیگر نیاز به سه آراستگی دارند👇
1️⃣ #آراستگی_ظاهر با پوشش و بوی مناسب
2️⃣ #آراستگی_کلام با استفاده از کلمات محبت آمیز و عاشقانه و محترمانه
3️⃣ #آراستگی_رفتار با تقدیر و تشکر و رعایت صداقت و احترام به همسر و رعایت #حقوق همسر
🌸طبق آیه قرآن این سه آراستگی به همسران #آرامش می دهد.
┄═❁🍃@shahrakeemam
🌹بسماللهالرّحمنالرّحیم 🌹
☑️ پیام جدی برای رؤسای جمهور آینده؛
✅ موضوع: تا انتخابات؛
☑️مشی رئیس جمهور شهیدمان؛ مردم را مطالبه گر نمود؛
☑️ از فردای انتخابات مردم این حرف ها را خواهند زد .
👈🏿 در ادامه ی اطلاعیه ی قبلی؛ رئیس جمهور آینده باید درمقابل مسائل زیر پاسخگو باشد :
👈🏿نقش #سیاستهای_کلی_نظام در شایسته پروری و ارتقاء سطح ماندگاري نظام مقدس جمهوری اسلامی :
👈🏿قبلا"؛ نقش موثر #سیاستهای کلی خانواده-بهداشت ودرمان _ایجادتحول در نظام آموزش وپرورش _علم وفناوری_موادمخدر_اشتغال ومسکن در تامین نیروی انسانی شایسته برای آینده نظام یادآوری گردید که ادامه ی آن به شرح ذیل میباشد :
🔹سیاستهای کلی #اصلاح_الگوی_مصرف:
💢با پرهیز از اسراف،ولخرجی، #تجمل_گرایی، اشرافیگری،....وبا ارائه سبک زندگی و #الگوی_اسلامی، آرامش روانی جامعه به ویژه زندگی یک زوج #جوان را تضمین نموده است.
🔹#اقتصادمقاومتی:
درجامعه ای که اقتصاد آن سالم باشد میزان #آلودگی ها وپلشتی ها به مراتب کمتر است.
درچنین جامعه ای #تشکیل_خانواده وتامین معیشت تسهیل می گرددو مردم به ویژه جوانان فرصت خودسازی وکسب معنویت و توجه به مسائل پیرامونی پیدا می کنند.
🔹سیاستهای کلی #جمعیت:
💢رفع موانع #ازدواج ،تشویق به فرزند آوری،رشدجمعیت ،تامین امنیت پایدار،استحکام #خانواده وامیدبه زندگی،مشارکت در تشکیل دولت اسلامی.......
👈🏿 #نکته:
⚠️بخش اعظمی از #نارسایی_های وضع موجود؛ ناشی از کوتاهی ها و #تعلل_وتأخیر های صورت گرفته قبل از تشکیل دولت رئیسی عزیز در اجرایی شدن سیاست های کلی نظام بوده که برای جلو گیری از تکرار وضع موجود؛ باید نامزد های ریاست جمهوری در بخش مناظره های انتخاباتی به ذکر برنامه های خود در این زمینه بپردازند.
ادامه دارد....
#الگوی_خدمت
💠@shahrakeemam
♦️ اطعام مسکین ویتیم واسیر در یک روز بود، نه سه روز🛑
نقلی که میگوید اهل بیت(علیهم السلام) سه روز پیاپی غذای خود را به فقیر ویتیم واسیر دادند وتمام این مدت گرسنه ماندند، وحتی در برخی کتب بنا به نقلی منسوب به جابر بن عبدالله انصاری گفته شده که حسنین(علیهما السلام) از شدت گرسنگی میلرزیدند!، منشأ این نقل از منابع اهل سنت است نه از امامان ما (علیهم السلام).
روایت امام صادق(علیه السلام) از آن واقعه بنا بر آنچه در تفسیر قمی ودر تفسیر مجمع البیان به نقل از تفسیر قمی آمده، اینست که:
«نزد حضرت فاطمه(علیها السلام) مقداری جو بود. با آن «عَصیدة» (کاچی، نوعی حلوا) درست کردند. هنگامی که آماده شد وآنرا پیش رویشان گذاشتند مسکینی آمد وگفت: مسکینم، رحمت خدا بر شما باد.
امیرالمؤمنین(علیه السلام) برخاست ویک سوم آنرا به او داد.
طولی نکشید که یتیمی آمد وگفت: یتیمم، رحمت خدا بر شما باد.
امیرالمؤمنین(علیه السلام) برخاست ویک سومِ دوم را به او داد.
سپس اسیری آمد وگفت: اسیرم، رحمت خدا بر شما باد.
امیرالمؤمنین(علیه السلام) یک سوم باقیمانده را به او داد.
بدین ترتیب خودشان آنرا نچشیدند. وخدای سبحان این آیات را در شأنشان نازل کرد.»
همانطور که مشاهده میشود در روایت امام صادق(علیه السلام) تمام ماجرا در یک روز بوده نه سه روز.
شیخ مفید نیز در کتاب «مسار الشيعة»، تاریخ این ماجرا را در شب بیست وپنجم ذي الحجة، یعنی مجموعاً در یک شب، ونزول سورۀ انسان را در فردای آن، روز بیست وپنجم گفته است.
نکتۀ دیگر راجع به روزه بودن اهل بیت(علیهم السلام) در آن روز ونیز علت روزه، در این روایت حرفی از نذر وروزه وافطار نیامده ومیماند تعبیر آیۀ شریفه که میفرماید ﴿يُوفُونَ بِالنَّذْر﴾(انسان: ٧) واز آن فهمیده میشود که این اطعام در پی وفای به یک نذر بوده.
شیخ مفید در کتاب «مسار الشیعة» سخن از روزه آورده وبر اساس سخن ایشان این نذر، نذر روزه واین اطعام بهنگام افطار بوده.
اما اینکه سبب این نذر چه بوده؟ آیا حسنین(علیهما السلام) مریض بودند واین روزه به نیت شفای ایشان بوده؟ وآیا این نذر پیش یا پس از بکار بستن راههای طبیعی درمان بوده؟ گرچه همۀ اینها محتمل است اما نقل معتبری در این خصوص نیست ونمیتوان بطور حتم نسبت داد.
اما راجع به روزه بودن حسنین(علیهم السلام)، شیخ مفید گرچه نزول آیه را در حق امیرالمؤمنین، حضرت فاطمه، امام حسن وامام حسین(علیهم السلام) بیان کرده اما تصدق وروزه بودن را تنها به امیرالمؤمنین وحضرت فاطمه(علیهما السلام) نسبت داده وحرفی از روزه بودن حسنین(علیهما السلام) نیاورده.
دربارۀ ذکر فضائل اهل بیت(علیهم السلام) والگوگیری از آن بزرگواران، مرحوم شیخ صدوق حدیثی از امام رضا(علیه السلام) نقل میکند به این مضمون که مناقب وفضائل ما اهل بیت را از خودمان بگیرید واز مخالفانمان نقل نکنید؛ زیرا مخالفان ما دربارۀ فضائل ومناقب ما اخباری را جعل کردهاند!؛ «إنّ مخالفينا وَضَعُوا أخباراً في فضائلنا!»1️⃣
ای کاش به مفاد این فرمایش امام رضا(علیه السلام) عمل میشد..
اگر فرضاً هیچ ملاکی برای ترجیح روایت امام صادق(علیه السلام) بر خبرِ منقول از دیگران نمیبود همین غیرطبیعی بودنِ سه روزِ پیاپی گرسنگی کشیدن واکتفا به آب، وعدم اهتمامِ سرپرست خانواده به تهیۀ غذایی دیگر در هر روز پس از هر انفاق، خصوصاً با آن وصفِ منقول نسبت به حسنین(علیهما السلام) که میلرزیدند وبا آن شدت ضعفی که نسبت به حضرت زهرا(علیها السلام) نقل میشود، ونیز با ترسیم چنین تصویری از پیامبر رحمت(صلّی الله علیه وآله) که سه روز پیاپی از اهل بیتش بیخبر باشد!، اینها قرائنِ استبعادی ونشانههای غیرواقعی بودن آن خبر است.
وبا معلوم شدن این حقیقت که آنچه در واقعۀ ایثار واز خودگذشتگی در اطعام به مسکین ویتیم واسیر روی داد در یک شب بوده است نه در سه شب، دیگر جایی برای طرح چنین اشکالی نمیماند که چرا امیرالمؤمنین(علیه السلام) به مفاد سفارش پیامبر(صلّی الله علیه وآله) مبنی بر «لا صدقةَ وذو رَحِمٍ محتاج»2️⃣ عمل نکرده باشد وکودکان خردسال وبشدت نیازمند خود را بر دیگران مقدم نکرده باشد.
وجهت اطلاع اینکه طرح این اشکال از سوی بنیانگذاران سلفیگری، إبن تیمیّه وشاگردش إبن قیّم جوزیّه، وبعنوان دلیلی برای انکار شأن نزول آیات مربوطه در فضیلت اهل بیت(علیهم السلام) بوده است، که اساس آن مبتنی بر نقلی است بیاعتبار که ناقلش تنها خودشانند!
ــــــــــــــــــــ
1️⃣ عیون أخبار الرضا(علیه السلام) ١: ٢٧٢.
2️⃣ من لا یحضره الفقیه(صدوق، ٣٨١ق) ٢: ٦٨، ح١٧٤٠؛
همان ٤: ٣٦٩، ح٥٧٦٢؛
همان ٤: ٣٨١، ح٥٨٢٨؛
الإختصاص(مفید، ٤١٣ق): ٢١٩.
🇮🇷🇵🇸 @shahrakeemam
#خانواده
🔴لطفا حتما به این موضوع توجه کنید👇
⚠️همه انسانها از #محدود شدن بیزارند!
‼️پس همسر خود را هرگز #محدود نکنید و اجازه بدهید برخی سرگرمیهای مورد علاقه خودش را داشته باشد.
💠جوری رفتار نکنید که همسرتان احساس کند ازدواج او را به شدت #محدود کرده و علاقه مندیهایش را از او گرفته است.
👈مثلا گاهی #مردها مایلند مسابقات ورزشی را ببینند یا بازیهای رایانه ای و موبایلی داشته باشند. این بازیها و تفریحات استرس آنها را کاهش می دهد و ذهن آنها را آرام می کند.
و انجام این امور به معنای به میلی به شما نیست.
👈مثلا گاهی #خانمها از گفتگوی تلفنی با مادر یا خواهر خود لذت می برد و دوست دارد زمان طولانی صحبت کند. گفتگوی با آنها به معنای بی میلی به شما نیست.
✅لطفا به همسرتان اجازه بدهید که فعالیت مورد #علاقه اش رو انجام بدهد تا با شوق بیشتری کنار شما باشد، نه به اجبار یا اصرار شخص شما.
┄═❁🍃@shahrakeemam
جلیلی: ضمن احترام به آقای پزشکیان، ایشان کشور را عقب میاندازد.
این بحث های خوبی بود، اینکه می گویند برنامه نداریم و باید پای صحبت کارنشاسان بشینم ببینم چه می گویند این درست نیست و فرصت مردم را از دست می دهیم
نه تنها اینکه می توان کشور را اداره کرد بلکه کشور را جهش می دهد
✅@shahrakeemam