🔺رهبر انقلاب: ارتش در صحنه و آماده انجام مأموریت است
🔹پیام فرمانده معظم کل قوا بهمناسبت سالروز ارتش: امیر سرلشکر موسوی فرمانده محترم کل ارتش سلام من را به همهی کارکنان عزیز ارتش و خانوادههای محترمشان برسانید.
🔹امروز ارتش در صحنه و آمادهی انجام مأموریت است. این آمادگیها را همچنان تا سر حد نیاز افزایش بدهید و نقشآفرینی کنید.
🔴فرمانده کل ارتش: قدرت نیروهای مسلح اهرم راهبردی در دیپلماسی است
🔹سرلشکر موسوی: قدرت نیروهای مسلح و به طور خاص ارتش به عنوان یک اهرم راهبردی در دیپلماسی منطقهای و جهانی ایران ایفای نقش کرده و میکند.
🔹جهان و منطقه امروز با فتنهانگیزیهای استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل، آبستن حوادث بزرگی است و به تعبیر مقام معظم رهبری، جهان در یک پیچ تاریخی به سر میبرد. حضور یک ارتش استکبارستیز، قدرتمند، معنویت محور و انقلابیِ همیشه در صحنه، برگ برندهای در این روزگار پرالتهاب به شمار میرود.
🔴 پاسخهای انتخاباتی توسط قرآن کریم:
1️⃣ چرا رای بدهیم؟
پاسخ : "ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم"
📌خدا سرنوشت قومی را تغییر نمیدهد مگر زمانی که خودشان تصمیم بگیرند که سرنوشتشان را تغییر دهند.
2️⃣ من وقتی نمیدانم به چه کسی رای بدهم باید چکار کنم؟
پاسخ : "فاسئلوا اهل الذکر ان کنتم لا تعلمون"
📌از اهلش بپرسید👌
3️⃣ اگر پرسیدم و دیدم هر کسی از پیش خودش اخباری میدهد و تحلیلی میکند آن وقت چه کنم؟
پاسخ : ان جائکم فاسق بنبا فتبینوا
📌نگاه کن به شخصی که خبر میدهد که آیا عادل است یا فاسق؟؟ قرآن کریم میفرماید: هرگاه فاسقی برای شما خبر آورد در مورد آن تحقیق کنید!
4️⃣ اگر در جامعه موقع تبلیغات موجی ایجاد شد چه کنم؟
پاسخ : "و لا تتبعان سبیل الذین لا یعلمون"
📌راه کسانی را که علم ندارند پیروی نکن!
5️⃣ چگونه افراد را تشخیص دهیم؟
پاسخ : به دنبال کسانی که از چاپلوسی و تعریف و تمجید لذت میبرند نروید، قرآن میفرماید : "یحبون ان یحمدوا بما لم یفعلوا"
📌دوست دارند به خاطر کارهایی که در حیطه وظایف آنها بوده و انجام ندادهاند مورد ستایش قرار گیرند!
6️⃣ به چه کسی رای بدهیم؟
پاسخ : به کسی رای بدهیم که از سرزنش هیچ ملامتگری نمیهراسد.
"ولا یخافون لومه"
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ۴ »
روز شنبه، ١۴٠٠/٠١/٢٨
✍️ مناسبت روز: در چهارمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و طبق وعدهای که نمودیم، امروز نیز به یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
«يُؤتِي الْحِكْمَةَ مَن يَشَاءُ وَمَن يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْراً كَثِيراً وَمَا يَذَّكَّرُ إِلاَّ أُوْلُواْ الأَلْبَابِ»: «(خداوند) حكمت و بينش را به هر كس بخواهد (وشايسته ببيند) مى دهد و به هركس حكمت داده شود، همانا خيرى فراوان به او داده شده است و جز خردمندان (از اين نكته را) متذكّر نمى گردند». [بقره/٢۶٩]
✅ برای بررسی این آیه، ابتدا باید «حکمت» را معنا کنیم؛ «حكمت» در زبان عرب، نشان از استواری و اتقان دارد و به علوم محكم و متقن اطلاق میشود، آن چنانكه هيچ رخنه و يا سستى در آن علوم نباشد و در این آیه، مفسرین، «حکمت» را به معنى معرفت و شناختِ اسرار و آگاهى از حقايق و رسيدن به حقّ دانستهاند، كه خداوند به بعضى از افراد به خاطر پاكى و تقوى و تلاش و ایجاد ظرفیت، آن را عطاء مى كند، تا آنان، وسوسه هاى شيطانى را از الهامات الهى باز شناخته و چاه را از راه و شعار را از شعور تشخيص دهند و به خير كثير دست یابند!
✍️ اهل بیت عصمت و طهارت در روايات متعدد، معنی حکمت در این آیه را بیان نمودهاند، ازجمله:
1️⃣ امام صادق(ع) فرمودند: (مراد از حکمت)، اطاعت خداوند و شناخت امام (زمان) است!»: «هی طاعةالله و معرفةالإمام». (المحاسن، ج١، ص١۴٨)
2️⃣ همچنین حضرت در روایت دیگری فرمودند: «(مراد از حکمت) شناخت امام (زمان) و دوری از گناهان بزرگ است»: «معرفة الإمام و اجتناب الكبائر...». (تفسير العياشی، ج١، ص١۵١)
3️⃣ و در برخی روایات نیز «حكمت» را، به معنای، معرفت و تفقّه در دين دانستهاند. [تفسير نورالثقلين، ج ١، ص ٢٨٧]
✅ نکته بعدی، درباره تعبیر «مَنْ یشاءُ» است که به معنی «خدا به هر كس بخواهد، حکمت میدهد!» آمده؛ که باید بدانیم مشیت الهی هم حکیمانه است، و در اینجا خواست خداوند، بدین معناست که خدا حکمت را به کسی که قابلیت، ظرفیت و شایستگی لازم را در خود ایجاد کند، عطاء مینماید! همانطور که هیچ انسان عاقلی، «شیر» پرمنفعت و گوارا را در ظرف کثیف و شکسته نمیریزد!
پس فیض الهی برای همه انسانها، جاری و ساری است، اما افراد باتوجه به میزان تلاش و ایجاد ظرفیت، از فیوضات الهی بهرهمند میشوند! لذا معرفت امام زمان، که حکمت و عطيه بزرگ الهی است فقط شامل کسانی میشود که ظرفیت لازم برای دریافت آن را فراهم نمایند!
✅ نکته دیگر در این آیه «أُوْلُواْ الأَلْبَابِ» است؛ «ألباب» جمع «لُبّ» به معناى مغز است، لذا صاحبان عقل و خرد ناب را «اولوا الالباب» میگویند که با تفکر و سعی و تلاش به دنبال حکمت رفته و آن را دریافته و به سعادت واقعى دست مییابند!
✅ نکته مهم دیگر در این آیه، تعبیر «خَيْراً كَثِيراً» است که از «حکمت» بهعنوان خیر کثیر و به تعبیر دیگر، «کوثر»، سخن به میان آورده و این بدین معناست که همهى دنيا متاع قليل است، (قُلْ مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ) [نساء، ٧٧]، ولى «حكمت»، خير كثير است! لذا اگر همه امكانات مادّى، فداى دست يابى به حكمت و معرفت به امام زمان (عج) گردد، ارزش دارد! چراکه حكمت، مادر و شاه کلید همهى خيرات است!
✍️ از آنچه گذشت، نتیجه میگیریم که مهمترین مصداق حکمت، مسئلهٔ شناخت امام زمان (عج) است و اگر کسی به این نعمت بزرگ دست یابد، به خیر کثیر و کوثر، دستیافته و برکت و سعادت دو جهان را از آن خود کرده است و اگر کسی از این نعمت بزرگ محروم شد، حیات و مرگ او مانند حیات و مرگ مردم در زمان جاهلیت است که هیچ بهرهای از حقیقت و حکمت نداشتند!
🍃مسابقه🍃
🔵 سوالات مسابقه ۴
۱.طبق آیه ۲۶۹ سوره بقره،مفسران حکمت را به چه معنا دانسته اند؟
۲.خداوند حکمت را به چه کسی اعطا می فرماید؟
۳.اولوالالباب چه کسانی هستند؟