#جمعههایانتظار
جمعه ها روز انس با مهدیست
بهترین ذکر جمعه یا مهدیست...
حاجت از حجت خدا خواهید
به خدا حجت خدا مهدیست....
هر که را در جهان امامی هست
اهل عالم! امام ما مهدیست....
چارده وجه چارده معصوم
ز ابتدا تا به انتها مهدیست....
ما دعا بر ظهور او کردیم
روح آمین این دعا مهدیست...
#اللهمعجللولیکالفرج
🔶️@shahrakeemam
✅ روزبرگ شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «پیوند آسمانی (۵)»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠۴/٢۵
✍️ مناسبت روز: در چند روز گذشته به مناسبت ایام ازدواج امیرالمؤمنین (ع) و بانوی دو عالم حضرت زهرا (س) از ضرورت الگوگیری از سیره این خانوادهی آسمانی سخن گفتیم، و سپس با اشاره به «کتاب خانواده و تربیت مهدوی»، به هفت اصل تربیتی از زندگی مشترک حضرت زهرا و حضرت امیر (ع)، تحت عناوین:
1️⃣ «اصل خدامحوری و عبادت»
2️⃣ «زندگی قرآنی»
3️⃣ «ساده زیستی و بیاعتنایی به دنیا»
4️⃣ «ایثار و انفاق خانوادگی»
5️⃣ «دفاع همه جانبه از حریم ولایت و امامت»
6️⃣ «دانش پژوهی خانوادگی»
7️⃣ «عفت ورزی و عفاف محوری»
اشاره نمودیم و اینک ادامه مبحث:
8️⃣ «اصل تقسیم کار در خانه»:
یکی دیگر از اصول حاکم بر زندگی این خانواده آسمانی که در اصل حفظ عفت و حجاب نیز به آن اشاره گردید، تقسیم کار در خانه است!
تقسیم کاری که از دانش و حکمت نبوی سرچشمه گرفته و طبق نظر رسول خدا، تدبیر کارهای درون منزل بر عهده حضرت زهرا (س) و تدبیر امور بیرون منزل بر عهده حضرت امیر (ع) گذاشته شد و حضرت فاطمه (س) رضایت و خشنودی خویش را ابراز نموده و فرمودند: «جز خدا کسی نمیداند از این تقسیم کار تا چه اندازه مسرور شدم؛ چراکه رسول خدا، مرا از انجام کارهایی که نیاز به مراوده با مردان (نامحرم) دارد، بازداشتند!»
9️⃣ «اصل همسایه مداری»:
امیرمؤمنان (ع) بر اهمیت همسایه خوب همواره تأکید داشته و سفارش میفرمودند که پیش از تهیه خانه، از همسایهی آن، پُرس وجو کنید! و نیز برای پیشگیری از اختلافها و برخوردها، مؤمنین را از همسایگی با بستگانشان برحذر میداشتند!
حضرت امیر (ع) همسایه بد را بزرگترین خسارتها و سختترین گرفتاری دانسته و رازگویی به همسایه را ممنوع اعلام نموده و میفرمودند: «کسی که همسایه اش را بر اسرار خود آگاه سازد، پرده های رازش را دریده است!»
همچنین حضرت، مؤمنین را به همسایهداری سفارش اکید نموده و میفرمودند: «انسان بزرگوار... همسایهاش را گرامی می دارد و کسی که همسایگانش را اذیت وخوار کند، عزیز نشود!» و در وصیت خود فرمودند: «خدا را، خدا را، درباره همسايگانتان؛ زيرا رسول خدا (ص) درباره ایشان، پيوسته سفارش میفرمودند تا جایی که گمان كرديم كه همسایه از همسایه ارث میبرد!»
حضرت زهرا (س) نیز همواره در دعاهای خویش، همسایه ها را بر اعضای خانواده خود مقدم می داشتند و وقتی امام حسن (ع) دلیل آن را پرسیدند! حضرت فرمودند: «فرزندم، نخست همسایه و سپس اهل خانه!»
🔟 «اصل استفاده از لذت های حلال»:
حضرت علی (ع) در رابطه با تقسیم وقت و بهره بردن از لذتهای حلال میفرمودند: «انسان دین باور، باید شبانه روز خود را به سه بخش تقسیم کند: زمانی را برای عبادت و نیایش با آفریدگارش؛ وقتی را برای فعالیت اقتصادیاش؛ و فرصتی را برای بهره بردن از لذتهای زیبا و حلال بگذارد!»
لذا این خانواده آسمانی، همانطور که در عبادت و فعالیتهای اجتماعی، الگوی بشریت میباشند، در استفاده از لذت های حلال بین همسران، بهره بردن از میوه ها و خوراکی های لذت بخش، همبازی شدن با کودکان، تفریح و.. نیز الگو میباشند؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) در تبیین این موضوع میفرمایند: «ای بندگان خدا، بدانید که پارسایان، هم در این دنیای زودگذر و هم در جهان آخرت سود میبرند! آنها با اهل دنیا در دنیاشان شریک میشوند، در حالی که اهل دنیا در آخرت آنان شریک نشدهاند... پارسایان در دنیا در بهترین مسکنها ساکن میشوند و بهترینها را میخورند و مینوشند و از بهترین ها میپوشند و در بهترین مسکن ها ساکن میشوند و با بهترین بانوان ازدواج میکنند و بر بهترین مرکب ها سوار میشوند؛ آنها با اهل دنیا به لذت دنیا دست مییابند و فردا همسایگان خداوندند... پس ای بندگان خداوند، هر انسان عاقل و خردمندی، شیفته این مکتب جامع الهی میشود!»
✍️ در پایان بدیهی است آنچه در چند روز اخیر از روش زندگی نورانی این خانواده آسمانی گفتیم، تنها جرعهای از این چشمهی هدایت الهی است که انشاالله با الگوگیری از سیره آن بزرگواران، میتوانیم به سعادت در دنیا و آخرت دست یابیم.
▶️@shahrakeemam
✅ گلبرگ احکام
مناسبت: ایام ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س)
موضوع: «#احکام_ازدواج»
❓مرد و زنی قصد ازدواج با هم را دارند و می دانند به موجب عقد، نفقه ی زن به عهده ی مرد می شود ولی با این حال به خاطر درآمد کم مرد و شاغل بودن زن، شرط می کنند که مرد نفقه ندهد و زن خودش مخارجش را تأمین کند و مرد در مواقع ضروری و احیاناً از دست دادن شغل زن، مخارج زن را تأمین کند. آیا این عقد صحیح است؟ و شرط لازم الاجرا است یا خیر؟
✅ چنین شرطی در عقد، جایز و عمل به آن لازم است.
❓آیا #ازدواج با کسی که التزام به اصول عقاید دینی دارد، ولی #نماز_نمی_خواند، جايز است؟
✅ اگر چه ازدواج فی نفسه اشکال ندارد، ولی نماز از مهمترین واجبات است و سزاوار است همسری انتخاب کنید که #سست_مذهب نباشد.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
▶️@shahrakeemam
✅ تقویم معارفیشیعه
☀️ جمعه - ٢۵ تیر ١۴٠٠
🌙 الجمعة، 05 ذیالحجه 1442
🌲م Friday 16 July 2021
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز بهزیستی و تأمین اجتماعی
▶️@shahrakeemam
🍀آیه الله جوادی آملی :
حجاب زن حقی است الهی، عصمت زن حق الله است.
🎗کمیته عفاف و حجاب طرح حضرت معصومه(س)
▶️@shahrakeemam