شهرستان ادب
🔻صدای آینده
(یادداشت #علی_داودی به بهانه زادروز #نیما_یوشیج در پرونده تخصصی #شعر_نیمایی)
▪️«...همه چیز از آن تیری شروع میشود که به ناصرالدین شاه زدند. ماجرای این ترور داستان خصومت شخصی یا قدرت طلبانه و کودتا نبود رضا کرمانی در واقع به ذهنیت تاریخ گذشته ایرانی شلیک کرد. با این عمل شوکت و تقدس پر رنگ و لعاب شاهی را در تاریخ ما شکست شاهی که البته پیشتر به دست خود، خود را شکسته بود وقتی به فرنگ رفت و ماشین خرید شاهی که کراوات بزند نمیشود به جقه مبارک همایونی ش قسم خورد. بعد از این ترور دیگر شاهی وجود ندارد چه مظفرالدین شاه که حکم عدالتخانه و در واقع خلع خویش را امضا کرد با این حکم اخلاف وی نیز همه خلع متواری شدند محمدعلیشاه رفت احمد شاه رفت رضا شاه رفت محمدرضا شاه رفت.
حالا دیگر مردم بودند و دنیای خودشان. شعری که پیش از این وامدار دربار و دیوان بود تا حفظ و حمایت شود به سر رسید و مردم جدید حرف و زبان خودرا میجستند...»
ادامهی این یادداشت را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/9723
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🔻آب، در خوابگه مورچگان
(شهرت استاد #نیما_یوشیج به نوآوری و شعر نو، شاید باعث شده بسیاری از شعرهای زیبای این شاعر بزرگ در قالبهای کهن اطلاع چندانی نداشته باشند. نیما یوشیج، جدا از سرایش در قالبهایی مثل نیمایی یا چارپاره، در اکثر قالبهای اصطلاحا کلاسیک مثل قصیده، قطعه، غزل و رباعی شعرهای بسیاری زیبایی دارد و پیش از این در سایت شهرستان ادب بعضی از این شعرها -در قالبهایی مثل قصیده- را منتشر کرده بودیم. امروز به مناسبت زادروز این شاعر بزرگ و در تازهترین مطلب پرونده تخصصی #شعر_نیمایی شما را به خواندن گزیدهای از بهترین رباعیهای پدر شعر نو دعوت میکنیم)
▪️از شعرم خلقی بههم انگیختهام
خوب و بدشان بههم درآمیختهام
خود گوشه گرفتهام تماشا را کآب
در خوابگه مورچگان ریختهام
میلت سوی دوستان نهاده است چرا؟
مهرت همه با بدان زیاده است چرا؟
گویی که: ندارد سخنم گیرایی
پس بر سر هر زبان فتاده است چرا؟
برای خوانده هشت رباعی دیگر به سایت شهرستان ادب مراجعه نمایید:
🔗shahrestanadab.com/Content/ID/9724
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🔻نویسندۀ دروغگو!
(یادداشت #علی_ششتمدی بر کتاب #کافه_ی_خیابان_گوته در پروندهپرترهی #حمیدرضا_شاه_آبادی)
▪️«...برجستهترین ویژگی این کتاب حمیدرضا شاهآبادی، کشش و جذابیت ماجراست. نثر روان و سرعت منطقی و متناسب روایت، کمک میکند تا این مطالعۀ لذتبخش، سریعتر انجام گیرد. گفتن از جزئیات قصه، ممکن است لذت مطالعۀ کتاب را از مخاطب بگیرد؛ به همین دلیل در این متن، سعی میکنم بدون لو دادن ماجرا، در مورد خود اثر بنویسم.
در نگاه اول، ساختار روایت، کلیشه به نظر میرسد: یک نویسنده که ماجرای زندگی فردی دیگر را از قول او مینویسد؛ اما در پایان داستان متوجه میشویم که قضیه به این سادگی نیست. "نسبی بودنِ" روایت، به ما نشان میدهد که خود نویسنده، غیر از راوی بودن، یک شخصیت تأثیرگذار در داستان هم هست! او "دروغگو" است و یکباره متوجه میشویم که نمیشود به گفتههایش اعتماد کرد. بهخصوص جایی که در صفحات آخر کتاب میگوید: مأمورانِ "شما"! این "شما" همان صاعقهای است که برق از سر مخاطب میپراند و او را متوجه میکند که بر اساس دادههای دریافت شده از روایت، قضاوت نکند...»
ادامهی این یادداشت را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/9720
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🔻نشانی
(در ادامۀ پروندۀ #ادبیات_جنگ_و_دفاع_مقدس و در تازهترین مطلب ستون شعر سایت شهرستان ادب شعری میخوانیم از کتاب تازه منتشر شدهی #حاشا سرودهی #رضا_یزدانی)
▪️از تقاطع شهید احمد رسولیان که بگذریم
میرسی درست روبهروی یادمان کربلای پنج
انتهای بولوار حاجحیدر تراب
کوچۀ شهید فاطمینسب
خانۀ من است
حیرتآور است، نیست؟
اینکه اینهمه شهید
بر سر تمام کوچههای شهر ایستادهاند
تا نشانی مسیر خانههای ما شوند
اینکه اینهمه شهید رفتهاند
تا بهانۀ ترانههای ما شوند
حیرتآور است، نیست؟
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🔻سخنرانی #علی_اصغر_عزتی_پاک در ترکیه با موضوع «داستان جنگِ صلح ایران»
(رونمایی از ترجمه ترکی #دا در استانبول)
▪️«...علیاصغر عزتیپاک، نویسنده و داستاننویس در ترکیه گفت: "جنگ ایران، و ادبیاتی که محصول این جنگ است، جنگی نیست که کشتار و تجاوز را تقدیس کند. این جنگ سراسر دفاع و ایثار است در برابر قدرتی متجاوز و زورمند و تا بن دندان مسلح."
این نویسنده که برای شرکت در نمایشگاه کتاب استانبول به کشور همسایه سفر کرده است، روز 21 آبانماه (12 نوامبر) در مراسم رونمایی از ترجمه ترکی کتاب پرفروشِ "دا"، به این اثر و داستانهای مرتبط با جنگ تحمیلی پرداخت و توضیح داد: "ادبیات جنگ ایران، در داخل کشور با "اصطلاح دفاع مقدس" شهره است. واکاوی این اصطلاح و تحلیل اجزایش، رویکرد نویسندگان این ژانر را کاملا مشخص و آشکار میکند؛ نوشتن از جنگی که رویکردی دفاعی داشت با تکیه بر آرمانهای مقدس و حفاظت از ارزشهای اسلامی. با تکیه بر این دادهها است که ما معتقدیم که جنگ از منظر یک ایرانی، جنگی بود صلحطلبانه و برای دفع تجاوز"...»
متن کامل این سخنرانی را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
🔗shahrestanadab.com/Content/ID/9727
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🔻عرض تسلیت خدمت سرکار خانم #غزل_تاجبخش
▪️با نهایت تاسف با خبر شدیم سرکار خانم «غزل تاجبخش» شاعر به سوگ از دست دادن فرزند برومند خویش، خانم «رویا رازانی» نشسته است.
موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب و مجموعه شاعران همراه با این موسسه، مصیبت وارده را به خانم تاجبخش صمیمانه تسلیت میگویند و از خداوند منان برای آن فرزند گرامی و عزیزِ درگذشته، طلب رحمت و بخشش میکنند.
☑️ @ShahrestanAdab