کشف نقاط قوت خود در مسیر نوشتن
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
بهترین راه برای غلبه بر وسوسه تقلید، کشف هرچه زودتر سلایق و مزایای خود است اینجا در این یک بغل کاغذی که در طول این دورهٔ عادت پروری پرکرده و نوشته اید، مصالح آزمایشگاهی گران بهایی برایتان نهفته است. به طور کلی وقتی اولین چیزهایی را که به ذهنتان خطور میکند روی کاغذ می آورید، چه می نویسید؟ سعی کنید مثل این که کار غریبه ای را در دست دارید کار خودتان را ،بخوانید و کشف کنید که سلایق و استعدادهای این نویسندهٔ غریبه چه میتواند باشد. هرگونه تصور قبلی را در مورد کارتان کنار بگذارید. سعی کنید هر آرزو امید یا ترسی را که بال و پر داده اید فراموش کنید و ببینید اگر این غریبه قرار بود با شما مشورت ،کند طبق تصمیم شما بهترین حوزه برای او چه بود تکرارها، ایده های تکرارشونده و اشکال رایج نثرتان در این صفحات سرنخها را به شما خواهند داد. آنها به شما نشان میدهند که استعداد فطری تان کجا نهفته است_چه تصمیم بگیرید در آن تخصص پیدا کنید و چه نه_ هیچ دلیلی ندارد فکر کنید که فقط میتوانید به نحو خاصی بنویسید یا نمیتوانید در مسیرهای دیگر به همان اندازه موفق باشید؛ ولی این آزمایش به شما نشان میدهد که غنی ترین رگه های شما که به سهولت قابل بهره برداری،اند در کجا نهفته است. طبق تجربه من شاگردی که رویاهای شبانه اش را روی کاغذ می آورد یا تجربهٔ دیروزش را به شکلی آرمانی مینویسد، کسی که صبح زود را برای نوشتن حکایتی کامل یا قطعه ای از یک گفتگوی تیزهوشانه صرف میکند، احتمال میرود بالقوه نویسنده داستان کوتاه .باشد برخی گونه های طراحی شخصیت وقتی شخصیت پردازی مختصر است و کم و بیش به خصیصه های کلی - یا واضح - میپردازد، به همین ترتیب نشان دهندۀ نویسنده داستان کوتاه .هستند. تحلیل ظریف تر شخصیت توجه به انگیزهها خود آزمایی هوشمندانه ـ که در تقابل با زیبا جلوه دادن اعمال خود فرد قرار دارد و فرق گذاشتن بین شخصیتهایی که با تنگناهایی مشابه مواجه اند، اغلب نشانگر وجود یک رمان نویس است نوعی درون نگری فکورانه یا تعمقی که اجمالا شرح داده شده در دفترچه مقاله نویسها پیدا میشود.
با وجود این اضافه کردن ذرهای درام به آن و توصیف جزء به جزء ایدهای انتزاعی از طریق اختصاص دادن عناصر گوناگون به شخصیتهایی که آن را به نمایش در می آورند، نوید رمان نویس متفکرتری را میدهد.
معمولا این دست نوشته های خودجوش خیلی جالب اند و اغلب با قدری سروشکل یافتن میتوانند به اثر نهایی مقبولی بدل شوند این دست نوشته ها قدری درهم و برهم و پراکنده اند، اما لحنی تازه و طبیعی دارند که قابل توجه است حول و حوش این زمان درخواهید یافت که کار شما به همین زودی و کمتر از گذشته پاره پاره و ناموزون است؛ دارید طرز گام برداشتن مناسب را کشف میکنید ریتم خود را می یابید و درضمن میفهمید چه موضوعاتی همواره برایتان جاذبه دارند.
📚نویسنده شدن
✍ دروتیا برند
@shahrzade_dastan
وجود داشتن
واقعشدن
هستن
سپریشدن
گذشتن
رخ دادن
روی دادن
حاضر شدن
گذشتن
درنگ کردن
سکونت داشتن
اقامتداشتن
زندگی کردن
رسیدن
#چالش_جمعه
#معادلیابی
ارسالی صدیقه بادسار
@shahrzade_dastan
معرفی نویسنده
صمد بهرنگی
بدرود آقای نویسنده
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
صمد بهرنگی (زادهٔ ۲ تیر ۱۳۱۸ در تبریز – درگذشتهٔ ۹ شهریور ۱۳۴۷ در ارسباران آموزگار، منتقد اجتماعی، داستاننویس، مترجم و پژوهشگر فولکلور آذربایجانی بود.
او جوان سادهی شهرستانیای که شغل معلمی اختیار کرد، با شاگردانش رابطه نزدیکی داشت، دردمندانه در میان مردم محروم زندگی کرد و دربارهی آنها نوشت. آثار اغلب او در حوزه ادبیات کودک و نوجوان قرار می گیرد. بارها به طور رسمی و غیر رسمی منتشر شده و در میان مردم دست به دست چرخیده و خوانده شده اند. برخی از این آثار در دیگر کشورها نیز منتشر شده اند که بیش از همه باید از ماهی سیاه کوچولو باید یاد کرد که به برخی زبانهای زنده دنیا ترجمه شده.
مرگ صمدبهرنگی نیز در اوج گرفتن شهرت او تاثیر بسیارداشت. بهرنگی در رودخانه ارس غرق شد، روایت است وقتی خبر درگذشت او را به جلال آل احمد می دهند، آل دیگران را قانع میکند که از این واقعه علیه رژیم شاه استفاده کنند. با شایع شدن خبر قتل بهرنگی توسط ساواک و تنیده شدن ابعاد مرموز به آن شهرت بهرنگی نیز بسیار افزایش یافت. کتابهای او سالها از جمله جزوههای ممنوعهای بود که در چاپهای جلد سفید در دست مخالفان رژیم دست به دست میشد. پس صمد به افسانه بدل شد، مردی که برای مردم فقیر نوشت، در کنار آنها زیست، حالا شایع شده بود که برای آنها و در راه آرمانهایش نیز کشته شده! و به این ترتیب او همهچیز را برای شمایل شدن داشت. شمایل یک مبارز که تا سالهای سال بر نسل جان این دیار سایه افکنده بود. او از جمله کسانی بود که عکسش درسالهای نخست انقلاب در کنار عکس دکتر محمد مصدق و تا اندازهای غلامرضا تختی، در کنار تصاویر امام خمینی در میان انقلابیون دیده میشد.
صمد بهرنگی شخصیتی جذاب و درخور بررسی در تاریخ معاصر به حساب می آید، یکی از شمایلهای عصر خود که عصر مبارزه و انقلاب بود. ماهی سیاه کوچولو» و «اولدوز و عروسک سخنگو» از آثار شاخص صمد بهرنگی هستند.
@shahrzade_dastan
شهرزاد داستان📚📚
سلام دوستان آدینه بخیر. در چالش امروز به دنبال معادل یابی برای کلمه ((بود)) هستیم. لطفا کلماتی را ک
بود : وجود داشتن، هستی ،حیات ،
زندگی ،منشا،منبع،
زندگانی،زیست،طول عمر ،
جان و روح ،سپری شدن،
گذران عمر ،درنگ ،پابرجا،استوار بودن ،استقامت،مقاومت ...
بود: منزل و خانمان، خانه،اقامتگاه،تعیش... ،توقفگاه،اسکان و مسکن ...
بود: استطاعت، توان ،قدرت ،غنا ،ثروت،سرمایه و راس المال،،مال و منال,تمول،دست مایه ،دارو ندار،وفور و فراوانی،پول ونقدینگی...،بضاعت،دارایی ....
بود: عمق کار،عاقبت ،سرانجام،فرجام ،سر آمدن ،انجام شدن ،واقع شدن،سپری شدن،گذشتن ،روی دادن،رخ دادن ،حادث شدن ،اتمام ،اکمال....
بود : در گویش خراسان جنوبی یعنی کامل شدن.
بود: یعنی تفت دادن چیزی روی آتش .
بود : در صیغه ماضی یعنی موجود ، در مقابل نابود و معدوم .
بود :در صیغه حال،یعنی حاضر بودن ،حاضر شدن .
بود: در صیغه مستقبل ،یعنی هر چیز که در آینده بیاید .
#چالش_جمعه
#معادلیابی
نوشته حسین مطهر
@shahrzade_dastan
بازنویسی و اصلاح داستان
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
همه نکاتی را که به آنها شک دارید به دقت مشخص کنید آیا از جمله های کوتاه اخباری یا علامت تعجب زیاد استفاده میکنید؟ گنجینه لغاتی که از آن بهره میبرید غنی است یا ضعیف؟ آیا آدم خیلی کم گویی هستید و به قدری سریع از روی صحنه ای عاطفی عبور میکنید که ممکن است خواننده چیزی را که سعی در انتقالش ،دارید از دست بدهد؟ آیا آن قدر زیاد به هیجان داستانی میدان میدهید که از باورپذیری فاصله میگیرد؟ بعد دنبال پیدا کردن پادزهرها بروید. نویسنده کم گو میتواند خود را وادار به خواندن سوین بورن کارلایل یا هر نویسنده ای از میان نویسندگان معاصر کند که بیش از مبادی آداب بودن، شورانگیز است.
نویسنده خیلی شورانگیز میتواند این توصیه را برعکس کند و آثار قرن هجدهمیهای انگلیس یا نویسندگانی چون ویلیام دین هاولز ، ویلا کاتر و اگنس رپلیر را .بخواند. اگر نثرتان حالت ملال آور و بی روحی دارد یک دوره خواندن داستانها و رمانهای جی کی چسترتون مفید خواهد بود. پیشنهادهای قابل ارائه تمامی ندارند، اما باید یاد بگیرید هم مشکل خودتان را تشخیص دهید و هم بهترین راه درمان را بیابید وقتی پادزهر خود را پیدا کردید با فروتنی بخوانید و مصمم باشید امتیاز کار نویسندگانی را که فطرتا در تقابل با شما قرار دارند ببینید؛ وقتی دارید تقاص کم و کاستی سبک خود را میدهید به خودتان رحم نکنید و کتابهایی را که معمولا شما را جذب خود میکنند به جد کنار بگذارید.
📚نویسنده شدن
✍دروتیا برند
@shahrzade_dastan
یک قاچ کتاب📚📚📚
میخواهم بدانم که
راستی راستی زندگی یعنی
اينکه توی يک تکه جا،
هی بروی و برگردی،
تا پير بشوی و ديگر هيچ؟!
يا اينکه طور دیگری هم
توی دنيا میشود زندگی کرد؟
📚ماهی_سیاه_کوچولو
✍صمد بهرنگی
@shahrzade_dastan
برای آنکه لحظه هایی سرشار از خلوص و احساس و عاطفه داشته باشی باید که چیزهایی را از کودکی با خودت آورده باشی؛ و گهگاه کاملاً سبکسرانه و بازیگوشانه رفتار کرده باشی. انسانی که یادهای تلخ و شیرینی را از کودکی ، در قلب و روح خود نگه ندارد و نداند که در برخی لحظه ها واقعاً باید کودکانه به زندگی نگاه کند، شقی و بی ترحم خواهد شد...
ابن مشغله/ نادر ابراهیمی
@shahrzade_dastan
مسابقه داستاننویسی
کانال شهرزاد دومین مسابقه داستاننویسی خود را برگزار میکند👆👆👆👆👆
_دوستان از هر نویسنده فقط یک اثر پذیرفته میشود.
_داستان باید به زبان فارسی باشد.
_همه میتوانند در هر دو بخش هم شرکت کنند.
منتظر داستانهای زیبایتان هستم.
@shahrzade_dastan
فراخوان مرحله استانی سیزدهمین دوره جایزه ادبی یوسف، داستان کوتاه دفاع مقدس
https://defapress.ir/fa/news/683073/%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%AD%D9%84%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%D8%B2%D9%87-%D8%A7%D8%AF%D8%A8%DB%8C-%DB%8C%D9%88%D8%B3%D9%81-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D9%88%D8%AA%D8%A7%D9%87-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%B3
مربوط به استان قزوین
فراخوان هفدهمین جایزه جلال آلاحمد منتشر شد - ایبنا
https://www.ibna.ir/news/518462/%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%87%D9%81%D8%AF%D9%87%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%D8%B2%D9%87-%D8%AC%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A2%D9%84-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D9%85%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%B1-%D8%B4%D8%AF
🔸️فراخوان مرحله استانی سیزدهمین دوره جایزه ادبی یوسف(داستان کوتاه دفاع مقدس)
🔸️مهلت ارسال آثار تا ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۳
🔶مخصوص استان اردبیل
🔶لطفا آثار خود را به آیدی زیر ارسال نمایید.
@Faran239
شاعرانه
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
در این زمانهی بی های و هوی لال پرست
خوشا به حال کلاغان قیل و قال پرست
چگونه شرح دهم لحظه لحظه خود را
برای این همه ناباور خیال پرست
به شب نشینی خرچنگ های مردابی
چگونه رقص کند ماهی زلال پرست
رسیدهها چه غریب و نچیده میافتند
به پای هرزه علف های باغ کال پرست
رسیدهام به کمالی که جز انالحق نیست
کمال دارد برای من کمال پرست
هنوز زندهام و زنده بودنم خاری است
به تنگ چشمی نامردم زوال پرست
✍محمدعلی بهمنی
ایشان دیشب بر اثر بیماری قلبی از دنیا رفتند. روحشان شاد و یادشان گرامی باد😔
@shahrzade_dastan
سلام دوستان شهرزادی. با چالشی جدید در خدمت شما هستیم.
لطفا درباره این صحنه بنویسید:
خانهای آتش گرفته است و غریبهای از دور آن را تماشا میکند. واگویههای آن فرد و توصیفات او از صحنه را از زبان فرد غریبه بنویسید و پایانی غافلگیرکننده برای آن تدارک ببینید.
متن خود را به آیدی زیر ارسال نمایید تا در کانال منتشر شود.
@Faran239
منتظر داستانهای زیبای شما عزیزان هستم.
#چالش_هفته
#صحنه
@shahrzade_dastan
گفتگو در داستانهای رمزی
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
اکثر گفت و گوها در داستانهای ادبی و مذهبی به فکرهای انتزاعی و مفاهیم ایهام دار میپردازند و خواننده نمیتواند فوری از آنها سر در بیاورد. البته قرار هم از اول بر این نبوده است. گاهی رمانهای نوع دیگر نیز گفت وگوهای تا حدودی مرموز ،دارند چون نوع طرح داستان اقتضا میکند برخی چیزها پنهان یا سرّی باقی بماند این گفت و گوها پیامهای پوشیده ای را در ذهن خواننده مینشانند که به انتقال درونمایه داستان به خواننده کمک میکند و اگر نویسنده بتواند بالأخره با موفقیت داستان را تا پایان پیش ببرد این پیامها معنیدار .هستند برخی نویسندگان در به کارگیری این شیوه توانایی ویژه ای دارند. چاک پالانیوک یکی از این نویسندگان است. من در زیر سه متن گفت وگو از رمان باشگاه مبارزهی این نویسنده را آورده ام که وقتی در حال حاضر میخوانید معنی نمیدهد؛ حتی در ابتدا شبیه یاوه گویی یک آدم دیوانه است اما این گفت وگوها چنان در داستان به کار گرفته شده که در پایان داستان به گره گشایی قابل قبولی می انجامد.
در گفت وگوی ،اول شخصیت ،اصلی که نامش برده نمیشود. چون معلوم میشود با شخصیت دیگر خودش خود دیگرش تایلر دوردن در داستان ظاهر شده، به تازگی متوجه شده که ساختمان مسکونی اش در زمانی که از خانه دور بوده است منفجر شده است. در صحنهٔ بعدی، دربان موقعیت
موجود را برای شخص راوی از دید خود شرح میدهد دربان گفت: «چند مرد جوان سعی دارند جهان را تحت تأثیر قرار بدهند و چیزهای زیادی بخرند. من به تایلر زنگ زدم
تلفن در خانه اجاره ای تایلر در خیابان پیپر به صدا درآمد.
_آه تایلر برایم بیاور
و تلفن زنگ زد.
دربان روی من خم شد و گفت بسیاری از جوانها نمیدانند واقعاً چه میخواهند.»
آه تایلر، لطفاً مرا نجات بده.
و تلفن زنگ زد.
«جوانها فکر میکنند همۀ جهان را میخواهند.»
برایم مبلمان سوئدی را بیاور
آن آثار هنری عالی را
تلفن زنگ زد و تایلر گوشی را جواب داد.
دربان گفت: اگر نمیدانی چه میخواهی آخرش یک عالم چیز را نمیدانی.»
ما درست نمیدانیم دربان دربارۀ چه صحبت میکند، چون این قضیه فقط در چهل صفحه داستان مطرح میشود و ما کم کم متوجه میشویم که درگیری اصلی شخصیت ،راوی درگیری توهم آمیز و ذهنی او با یک مشتری موهوم کالاهای فرهنگی و تلاش او برای پیدا کردن یک پاسخ مناسب است.
آنچه که گفت وگوی رمزی را از سایر انواع گفت وگوها متمایز میکند غیر مستقیم بودن ،آن ظرافت و ایهام آن است. اگر میخواهید نمونههای مختلف از این نوع گفت و گوهای شگفت انگیز را ببینید گفته های مسیح در انجیل را بخوانید بله درست است؛ انجیلهای متی، مرقس لوقا و جان همه پر از گفت وگوهای رمزی است.
📚گفت وگونویسی فنون و تمرینهایی برای نوشتن گفت و گوهای قوی
✍گلوریا کمپتون
#داستانهای_رمزی
#گفتگو
@shahrzade_dastan