✅ چرا دوباره اصلاح طلبان نسخه مذاکره با یک مزاحم را میپیچند؟
🔺 وقتی که ترامپ در سال ۹۷ از برجام خارج شد،حسن روحانی با وزرایش در کاخ ریاست جمهوری حاضر شد و در مصاحبه ای، خیلی عادی ، انگار نه انگار که برجام روی هوا رفته است، اعلام نمود یک مزاحم از برجام خارج شده است!
🔺همان موقع بود که روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب به صف شدند و خروج آمریکا و ترامپ را امری عادی جلوه داده و مدعی شدند که با اروپا کار را ادامه خواهیم داد!
🔺 حالا بعد از ۵ سال و با پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا،جریان غربگرای داخلی،تلاش دارند تا تنها راه خروج کشور از مشکلات را مذاکره مستقیم با آمریکا ترسیم نمایند!
محمد جواد حق شناس عضو حزب اتحاد ملی مهدی کروبی، در مصاحبهای با روزنامه اعتماد، سعی نموده است مذاکره ایران با ترامپ را تصمیمی شجاعانه از سوی نظام جلوه دهد!
در حالی که ترامپ ، برجام را ذبح نمود، عجیب است که دوباره جماعت مدعی منورالفکری، نمی خواهند قبول کنند که در ته این مذاکرات، چیزی وجود ندارد.
🔺باید به این جماعت توصیه کرد که یادداشتها و سرمقالههای آن روزهای خروج ترامپ از برجام را دوباره بازخوانی کنند تا شاید سرعقل بیایند و دوباره کشور را اسیر و شرطی مذاکره نکنند!
✍ سعید میرزایی
خط کنونی سازمان مجاهدین:
۱.تفرقه و درگیری بین جناحها
۲.تخریب و بردن آبروی مسئولین
۳.القای ناکارآمدی همه یا بخشی از نظام
۴.ضعف مدیریت رهبری
۵.درشتنمایی ضعفها و تخفیف پیروزیها
۶.فرعی کردن مسائل اصلی و اصلی کردن مسائل فرعی!
این تفکر در خدمت دشمن است ولو ادعای دیگری داشته باشد!
هدایت شده از بیداری ملت
❌ نمایندهی مجلس عراق، معطل یک سگ امریکایی
🔹 چند وقت قبل، آقای «محمود عثمان»، نمایندهٔ سنی کرد عراقی پیش من آمد. نمایندهٔ مجلس و شخصیت بارز سیاسی عراقی هست. تعریف میکرد: «یک بار به منطقهٔ خضرای بغداد (تحت حفاظت آمریکا) رفتم. کارت نمایندگیام را نشان دادم تا رد شوم. گفتند: باید بازرسی شوید. گفتم: خب بازرسی کنید. گفتند: الان نمیتوانیم؛ باید یک سگ شما را بازرسی کند، که آن هم الان خواب است! گفتم: خب بیدارش کنید. گفتند: الان نمیشود؛ باید منتظر باشید تا یک افسر آمریکایی بیاید این سگ را بیدار کند!»
🔸 اینها قصه نیست. مربوط به دورهٔ قاجار هم نیست. مربوط به همین دورهٔ کنونی ماست. در همین کشور عراق، همسایهٔ خودمان است؛ عراقی که بر اثر جنگِ آمریکا، تاکنون یک میلیون آدم کشته شده است.
🔺 حالا یک عده میگویند: شعار «مرگ بر آمریکا» نه! اسم این را چیزی جز مزدوری میتوان گذاشت؟!
📚 روایت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در کتاب «برادر قاسم»
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
حقیقت که نانوا زاده ای
بهای نانی بما داده ای
گویند ۷۰ سال پیش در سلسله جبال البرز ،
ابرهای تیره درآسمان درنوردیدند وچنان بارشی در کوهساران مشرف به دشت قزوین ، از آسمان جاری شد که گویی آب اقیانوسها از آسمان بر زمین میریزد
تمامی رودخانه ها لبریز از آب و سیل خروشان شد و همه آنها طغیان کردند بطوریکه رودخانه ی امامزاده اسماعیل (ع) (باراجین ) بقدری خروشان بود که شهر قزوین را در آستانه تخریب قرار داد.
حاکم وقت قزوین با هیات همراه راهی مسیل رودخانه باراجین شدند و خوف و وحشت زده به سیل خروشان نگریسته و مستاصل و درمانده شده دنبال چاره جویی بودند چون با افزایش بارش و زیاد شدن دبی آب رودخانه ، لحظه به لحظه، شهر قزوین را بیشتر تهدید میکرد
در میان هیات همراه ، کسی خودش را به حاکم شهر رسانید و گفت من کسی را میشناسم که میتواند سیل خروشان را مهار کند و بدستور حاکم ، یک مرد باغدار قزوینی با یک اره دستی و تعدادی گونی کنفی آمد و موقعیت را مشاهده کرد و شروع به بریدن درختان و شاخه ها نمود و از سوی دیگر تعدادی گونی با خاکهم آماده کرد و چنان ماهرانه از محلی شروع به هدایت سیلاب نمود که تعجب همگان را بر انگیخت و احسنت گفتن حضار تمامی نداشت
او بالاخره سیل را مهار کرد و آب خروشان را بجای دیگر هدایت کرد و آرامش دربین حاکم وقت و همراهان هویدا گشت.
حاکمبه پاس این حرکت بزرگباغدار قزوینی
تنها ۲۰ ریال به او پرداخت کرد
وباغدار ناجی شهر، آن سکه ها را داخل آب پرتاب کرد و گفت توچه حاکمی هستی که اینقدر کرامت داری ، فقط پول گیوه هایم ۲۵ ریال است که خیساب شدند آنوقت تو بمن با این کارم ۲۰ ریال میدهی؟
واین شعر را خواند و از آنجا رفت
حقیقت که نانوا زاده ای
بهای نانی بما داده ای
✍احمدی
دریای سیاه به جای ترکیه؛ امید تازه ای برای حفظ مشاغل رانندگان کامیون ایرانی
https://bakamion.ir/blog/iranian-truck-drivers/
هدایت شده از پیک صبا
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 جلسه ارتباط تصویری
با حضور
حجةالاسلام والمسلمین سید علیرضا تکیهای، مسئول ستاد مرکزی اعتکاف کشور
حجةالاسلام والمسلمین احسان رضائی، معاون تعلیم و تربیت سازمان بسیج
سردار حیدر بابااحمدی، معاون بسیج مساجدومحلات سازمان بسیج مستضعفین
🔴با موضوع:
عملیات تربیتی: #مثبت_ویتامین (اعتکاف)
🔴♨️ دوستی مرگبار
✖️ جناب جاستین #ترودو، نخستوزیر کانادا به علت تداوم فشار افکار عمومی کانادا به علت گرانی و رکود و ناتوانی از حل بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، استعفا کرد!
⚠️ ترودو، چند ماه قبل برای دیدن ترامپ و #مذاكره با او، به آمریکا رفته بود! ترودو شنیده بود ترامپ اهل #معامله است!
‼️ اما حالا ترودو از نخستوزیری #کانادا استعفا داده و #ترامپ هم صریحا میگه استعفای نخستوزیر کانادا، نتیجهی تلاشهای او بوده و کانادا باید تبدیل به ايالت شماره ۵۱ #آمریکا بشه
✍ به قول هنری کیسینجر استراتژیست بزرگ آمریکایی و از بزرگترین مشاور دولتهای مختلف این ایالات؛ دشمن #آمريكا بودن ممكن است خطرناک باشد، اما دوست آمريكا بودن، حتما مرگبار است.
✍ آمریکایی که حتی به نزدیکترین متحدین خود رحم نمیکند، برای عدهای در داخل #ایران، به عنوان طرفی حساب میشوند که میشود به آنها #اعتماد کامل کرد! حتی با وجود هشت دور خیانت در مذاکرات و کلاه گذاشتن سر عدهای افراد خاص مذاکرهکنندهی ایرانی، باز هم آنها به سمت امریکا غش میکنند!
.
فارین پالیسی: ترامپ قبلا یک بار در مقابل ایران شکست خورده است
«نظریه مرد دیوانه» ترامپ در برابر ایران کارایی ندارد، چرا که دست ترامپ برای ایران رو شده است.
این تحلیل را «فارین پالیسی» نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا منتشر کرد و نوشت: دونالد ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود از «نظریه مرد دیوانه» استفاده کرد تا خود را رهبری غیرقابل پیشبینی و خطرناک جلوه دهد. اما آیا این رویکرد توانست ایران را وادار به تغییر رفتار کند، یا صرفاً به تشدید بحران منجر شد؟
ترامپ، به خاطر روشهای غیرمعمول خود در سیاست خارجی شهرت دارد. یکی از تاکتیکهایی که به طور مکرر توسط او به کار گرفته شده، چیزی است که تحلیلگران آن را «نظریه مرد دیوانه» مینامند. این نظریه، که ریشههای آن به رفتار ریچارد نیکسون در دوران جنگ سرد بازمیگردد، مبتنی بر این ایده است که رهبران میتوانند با نمایش غیرقابل پیشبینی بودن و تهدید به اقدامات شدید، طرف مقابل را وادار به امتیازدهی کنند. اما آیا این استراتژی در برابر ایران موفقیتآمیز بود یا به تشدید تنشها منجر شد؟
ترامپ بارها با افتخار از سبک مذاکره خود صحبت کرده است. او در یک مصاحبه در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: «من مذاکرهکنندهای هستم که همیشه گزینههای متفاوتی را روی میز میگذارم. این باعث میشود طرف مقابل هرگز نداند که گام بعدی من چیست.» یکی از نمونههای برجسته این روش، تهدید او به «نابودی کامل» کره شمالی در سخنرانیاش در سازمان ملل بود. اما در مورد ایران، این روش چگونه عمل کرد؟
ترامپ با خروج از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸، سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران آغاز کرد و امیدوار بود که این سیاست بتواند ایران را وادار به پذیرش توافقی سختگیرانهتر کند.
به گفته جان بولتون، مشاور وقت امنیت ملی، ترامپ معتقد بود که ایران در برابر فشارهای اقتصادی سر تعظیم فرود خواهد آورد. بولتون در کتاب خود مینویسد: «ترامپ تصور میکرد که ایرانیها نمیتوانند فشار را تحمل کنند و در نهایت به میز مذاکره بازخواهند گشت.»
اما پاسخ ایران به این فشارها متفاوت بود. تهران نه تنها از مذاکره خودداری کرد، بلکه با گسترش برنامه هستهای خود و افزایش حملات نیابتی در منطقه نشان داد که به راحتی تسلیم نمیشود. ظریف، وزیر خارجه وقت ایران، در مصاحبهای اظهار داشت: «ترامپ فکر میکند که با فشار میتواند ما رابه زانو درآورد، اما تاریخ نشان داده که ایرانیها در برابر فشار مقاومت میکنند.»
یکی از تصمیمات جنجالی ترامپ، صدور فرمان کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در ژانویه ۲۰۲۰ بود. این اقدام که در نزدیکی فرودگاه بغداد انجام شد، به تشدید تنشها میان دو کشور انجامید. ایران در پاسخ، حملات موشکی به پایگاههای آمریکا در عراق انجام داد و اعلام کرد که دیگر به محدودیتهای برجام پایبند نخواهد بود.
نظریهای که شکست خورد! رزانه مکمانوس، استاد علوم سیاسی دانشگاه پن استیت اشاره میکند که «نظریه مرد دیوانه» تنها زمانی مؤثر است که طرف مقابل باور کند رهبر مربوطه واقعاً در مورد یک موضوع خاص غیرقابل پیشبینی است. او توضیح میدهد: «اگر رهبر مربوطه بیش از حد غیرمنطقی به نظر برسد، اعتماد به تهدیدهای او کاهش مییابد و استراتژی شکست میخورد.»
در مورد ترامپ، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که رفتار او بیش از حد پیشبینیپذیر شده بود. تصمیم او برای عدم واکنش نظامی به سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران در ژوئن ۲۰۱۹، این پیام را ارسال کرد که ترامپ تمایلی به ورود به جنگ ندارد. این تناقضات باعث شد که ایران، تهدیدهای او را جدی نگیرد.
ترامپ ممکن است تلاش کند بار دیگر از «نظریه مرد دیوانه» استفاده کند. اما تجربه گذشته نشان میدهد که این استراتژی در برابر ایران موفق نبوده است.
ایران نه تنها تسلیم فشارهای اقتصادی نشد، بلکه با گسترش برنامه هستهای و تقویت نفوذ منطقهای خود نشان داد که سیاست فشار حداکثری ترامپ نتیجه معکوس داشته است.
مکمانوس در این باره هشدار میدهد: «رهبران باید مراقب باشند که شهرتشان به دیوانگی به یک نقطه ضعف تبدیل نشود.» در نهایت، اگر ترامپ بخواهد دوباره از این استراتژی استفاده کند، باید به این نکته توجه کند که رقبای او، از جمله ایران، اکنون به خوبی با این بازی آشنا هستند.
1403.09.26 تصمیمات نظام و تله مکیندر.pdf
649K
#مطالعهکنید
✍ مرکز بسیج اساتید، مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم.
گروه (جهادگران تبیین)
ویژه مطالعه و تامین محتوای سخنرانی های تبیینی و روشنگری، در راستای توانمند سازی روحانیون، هادیان سیاسی و نخبگان فعال در عرصه جهاد تبیین.
هدایت شده از بصیر
ژوزف عون کیست؟/ کارنامه فرمانده ارتشی که رئیس جمهور شد
ژوزف عون متولد ۱۰ ژانویه سال ۱۹۶۴ در منطقه سن الفیل لبنان است که در سال ۱۹۸۳ بعد از گذراندن تحصیلات متوسطه خود وارد ارتش شد و به خاطر مهارتهایی که داشت خیلی زود توانست به پستهای مهم منصوب شود و فرماندهی یگانهای مختلف را بر عهده داشت.
ژوزف عون همچنین چند دوره آموزش نظامی در کشورهای خارجی از جمله آمریکا گذرانده است و در سال ۲۰۱۳ توانست درجه سرتیپی را بگیرد و ۴ سال بعد یعنی مارس ۲۰۱۷ رسماً فرمانده ارتش لبنان شد.
زمانی که ژوزف عون به این منصب رسید، لبنان با چالش امنیتی تروریستهای تکفیری که از سوریه به سمت عراق پیشروی کرده و در تلاش برای ورود به لبنان بودند دست و پنجه نرم میکرد. مهمترین عملیاتی که ارتش لبنان در دوره فرماندهی ژوزف عون علیه تروریستها داشت، به عملیات «فجر الجرود» در آگوست ۲۰۱۷ مربوط میشود که طی آن ارتش لبنان در کنار نیروهای حزب الله توانستند تکفیریهای داعش را از مناطق مرزی لبنان با سوریه بیرون کنند.
مواضع عون مقابل مقاومت چگونه است؟
در حالی که ارتش لبنان از گذشتههای دور در سطح حمایتهای نظامی و لجستیکی، وابسته به کشورهای خارجی و در راس آن آمریکا بوده است، ژنرال ژوزف عون از گزینههای مورد حمایت آمریکا برای ریاست جمهوری لبنان بود. البته باید توجه داشته باشیم که نمیتوان ژوزف عون را مهره واشنگتن در لبنان معرفی کرد و ابعاد شخصیتی او و عملکردی که دارد، به هیچ وجه شبیه به چهرههای بدنامی همچون ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان و یا سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی نیست.
ژوزف عون در طول حضور خود در ارتش و سپس رسیدن به منصب فرماندهی آن، شخصیتی بیحاشیه داشته و عملکرد آن هم حرفهای و بیطرف بوده است و همین مسئله یکی از عواملی بود که طی همه این سالها موجب شد توطئه دشمنان برای تفرقه انداختن میان ارتش و مقاومت لبنان ناکام بماند.
حتی در مسئله آتش بس و بندی که مربوط به استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور بود، ژوزف عون تاکید کرد که این امر با هماهنگی حزب الله انجام میشود.
اما درباره رویکردی که ژوزف عون نسبت به کشورهای منطقه و یا محور مقاومت دارد، با توجه به بیحاشیه بودن عون و عدم موضعگیریهای غیرحرفهای او، ناظران امور بر این باورند که ژوزف اون رویکردی متعادل با همه طرفها در داخل و خارج لبنان دارد و به دنبال تنش نیست و باید منتظر موضعگیریهای او در سطح سیاسی هم باشیم.
در شرایطی که در دوره فرماندهی ژوزف عون در ارتش لبنان، این کشور با یک بحران اقتصادی وخیم هم دست و پنجه نرم میکرد و این وضعیت همچنان ادامه دارد، عون تلاش کرد تا حدی که میتواند مسئولیت خود را در این منصب درست انجام دهد و اغلب لبنانیها شکایتی از او ندارند؛ به ویژه اینکه ژوزف عون همانگونه که اشاره کردیم، به وحدت ملی لبنان پایبند بود و اجازه نداد تحریک دشمنان، چند دستگی در کشور ایجاد شود.
ژوزف عون در منصب فرماندهی ارتش همچنین هرگز ورود مستقیم به بحرانهای سیاسی نداشته است و در شرایطی که فساد در بسیاری از ساختارهای لبنان ریشه دوانده و به عنوان مثال شخصی مانند ریاض سلامه، مرد اول آمریکا در لبنان، با کارنامهای سیاه و پر از پروندههای فساد، کلاهبرداری، پولشویی و... بانک مرکزی لبنان را ترک کرد و اکنون هم تحت تعقیب دادگاههای بینالمللی قرار دارد، نقطه تاریکی در پرونده ژوزف عون ثبت نشده است.
مقاومت لبنان هم همواره در همه موضعگیریهای خود احترام ویژهای برای ژوزف عون قائل بوده و حتی با وجود اینکه نامزد پیشنهادی حزب الله و جنبش امل برای ریاست جمهوری، سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده بود، اما مقامات حزبالله تاکید کردند که مخالف ژوزف عون نیستند و وتویی بر او ندارند.