☘️☘️☘️
نکاتی ناب و زیبا از علامه شهید مطهری در باب نوروز و بهار
* منبع: بیست گفتار
* مختلص: مجید نجفی
*ارائه: گروه صالحانه
نوروز در کلام علامه شهید مطهری(ره)
بهار فصل تجدید حیات و زندگی از سرگرفتن زمین ماست، فصل نشاط و خرمی زمین است... در قرآن از این تجدید حیاتی که برای این موجود رخ می دهد مکرر یاد شده حدود پانزده بار و شاید بیشتر در قرآن کریم به این موضوع اشاره شده ولی به عنوان یک درس یک تعلیم و یک حکمت آموختنی...بهار طبیعی را خورشید به وجود میآورد که پس از مدتی دوری و فاصله با اشعه گرم خود طبیعت مرده را زنده و زمین خفته را بیدار میکند و بهار معنوی را خورشید تابنده قرآن در دلهای مرده و روحهای افسرده ایجاد میکند . هم از فرصت بهار معنوی باید استفاده کرد و هم از فرصت بهار طبیعی .
انسان حالتی دارد که از یکنواختی ملول میشود ، طالب تجدد و تنوع است. تجدد و نوخواهی احتیاجی است در وجود بشر . بعضی گمان میکنند که این خصیصه ذاتی بشر است . بشر همیشه مشتاق و آرزومند چیزهایی است که ندارد . داشتن ، مدفن عشق و علاقه و خواستن است . اما بعضی دیگر نظر دقیق تری دارند ، میگویند اگر واقعا چیزی مطلوب غریزی و ذاتی بشر باشد ، ممکن نیست که وصال او را سرد و افسرده بکند .
در نهاد و غریزه بشر معشوق و محبوبی کامل تر و عالیتر است ، محبوبی که کمال لا یتناهی است . به دنبال هر محبوبی که میرود ، در حقیقت ، نشانی از محبوب اصلی و واقعی خود در او میبیند و به گمان محبوب اصلی به سراغ او میرود ، اما پس از وصال چون خاصیت آن محبوب اصلی را در او نمی بیند و احساس میکند که این موجود قادر نیست خلع وجودی او را پر کند ، به سراغ محبوبی دیگر میرود ، و همین طور . . . مگر آنکه روزی به محبوب اصلی و حقیقی خود نائل گردد ، آن وقت به کمال واقعی خود که اتصال به کمال لا یتناهی است ، خواهد رسید و در بهجت و سعادت کامل غرق میگردد و برای همیشه آرام میگیرد و دیگر خستگی و افسردگی و کسالت در او راه نمی یابد و بعبارتی :
( « ألا بذکر الله تطمئن القلوب »).
قرآن کریم درباره بهشت میفرماید : "« لا یبغون عنها حولا »" یعنی این تفاوت میان نعمتهای آخرت و این دنیا هست که در این دنیا انسان طالب تحول و تغیر است ، اما در آخرت طالب تغیر و تحول و نو شدن و عوض شدن نیست . به هر حال ، مسلما انسان در این دنیا طالب تجدد و تنوع است . تجدد موجب انبساط و شکفتگی خاطر میگردد خصوصا اگر آن تجدد و تنوع در جهت حیات و تازگی زندگی باشد . تجدد و تنوع ، کدورت و ملال را از خاطر میزداید .
هر زمان نو صورتی و نو جمال تا زنو دیدن فرو میرد ملال
در تشریع نیز این نکته رعایت شده ، در هفته ، روزی و در سال ، ماهی برای عبادت اختصاص داده شده است ، یعنی تشریع به بدرقه تکوین رفته است . روز جمعه در هفته ، و ماه رمضان در سال ، اوقات تجدید حیات معنوی و زدودن خاطر از ملالها و کدورتهای مادی است . در حدیث است : " « لکل شیء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان » ". یعنی هر چیزی بهار و فصل تجدید حیاتی دارد ، بهار و فصل تجدید حیات قرآن در دل اهل ایمان ، ماه رمضان است .
علی ( ع ) میفرماید :
" « تعلموا القرآن فانه ربیع القلوب » " ( قرآن را بیاموزید که بهار دلها قرآن است ) .
بهار طبیعی را خورشید به وجود میآورد که پس از مدتی دوری و فاصله با اشعه گرم خود طبیعت مرده را زنده و زمین خفته را بیدار میکند ، و بهار معنوی را خورشید تابنده قرآن در دلهای مرده و روحهای افسرده ایجاد میکند . هم از فرصت بهار معنوی باید استفاده کرد و هم از فرصت بهار طبیعی .
رسول اکرم ( ص ) درباره بهار معنوی یعنی ماه مبارک رمضان فرمود :
" « فاسألوا الله بنیات صادقة و قلوب طاهره أن یوفقکم لعبادته و تلاوه کتابه » ".
( از خداوند با نیتهای جدی و راستین و با دلهای پاک بخواهید که توفیق بندگی و تلاوت کتاب الهی به شما عنایت کند ) .
در قرآن کریم مکرر از این تجدید حیاتی که برای زمین رخ میدهد یاد شده ولی به عنوان یک درس و تعلیم و به عنوان راهنمایی بشر ، که از این فصل چه استفادهای باید بکند و چه الهامی باید بگیرد.
هر یک از فرزندان زمین از گیاهان و حیوانات و انسان از این فصل حیات بخش سهمی و حقی دارند:
گلها و سبزهها در این فصل خود را به کمال رشد میرسانند ، به حد اعلی جمال خود را طراوت میدهند ، اسب و گاو و گوسفند خود را به آب و علف می رسانند ، خود را فربه میسازند ، جست و خیزی میکنند ، انسان هم از آن جهت که انسان است ، عقلی دارد و فهمی ، دلی دارد و احساساتی و عواطفی ، او هم از این فیض عام سهمی دارد .
برای بعضی از مردم فصل حیات بخش بهار الهام دهنده است ، درس است ، آموزنده است ، نکتهها و رمزها و حقیقتها در مییابند ، اما متأسفانه استفاده بعضی دیگر از افراد از حد استفاده یک حیوان تجاوز نمی کند .
حاصل بهره آنها از
🎥کنایه معنادار رهبری به روحانی و جهرمی
🔺رهبر انقلاب:
🔺رعایت های لازم در فضای مجازی کشور صورت نمی گیرد و از جهاتی رها است. همه کشورهای دنیا بر فضای مجازی خودشان اعمال مدیریت می کنند. ما افتخار میکنیم که فضای مجازی را ول کرده ایم. این امر به هیچ وجه افتخار ندارد.
🔺فضای مجازی برای مردم، بلاشک وسیله آزادی است. اما این وسیله نباید در اختیار دشمن قرار گیرد.
🔺رهاسازی فضای اینترنت باعث افتخار نیست بلکه باید مانند همه دنیا آن را مدیریت کرد
🌹حضرت آقا با سخنرانی اول نوروز خودشان کولاک کردند نکات مهمی که اشاره میکنیم👇
✅نکته اول :آقا اشاره وکنایه ای به صحبت روحانی کردند که هی ازقول رهبری میگه که فورا باید توافق کنیم ویک ساعت هم در رفع تحریمها تاخیر نکنیم ..
آقا فرمودند اینکه میگویند نباید فرصت سوزی کنیم اشتباه است عجله نداریم ونباید عجله کردضرر عجله بیشتر از فرصت سوزی است..
✅نکته دوم : اشاره آقا به تصویب واجرای عجله ای برجام که محصول مشترک علی لاریجانی وحسن روحانی بود
آقافرمودند ما در برجام عجله کردیم ...
✅نکته سوم: اینکه بعضی جاها میگویند اول من واول تو نداره و... بحث اول ودوم نیست
دربحث برجام ما ابتدا در زمین وعمل تعهداتمان راانجام دادیم اما آمریکا درکاغذ رفع کرد در عمل هرشرکتی میخواست باماقرارداد منعقد میکردند آنها رامیترساندند (مانع تراشی میکردند)
✅نکته چهارم: کنایه معنادار رهبری به روحانی و جهرمی:
آقا فرمودند رعایت های لازم در فضای مجازی کشور صورت نمی گیرد و از جهاتی رها است. همه کشورهای دنیا بر فضای مجازی خودشان اعمال مدیریت می کنند. ما افتخار میکنیم که فضای مجازی را ول کرده ایم. این امر به هیچ وجه افتخار ندارد.
فضای مجازی برای مردم، بلاشک وسیله آزادی است. اما این وسیله نباید در اختیار دشمن قرار گیرد.
رهاسازی فضای اینترنت باعث افتخار نیست بلکه باید مانند همه دنیا آن را مدیریت کرد
✅سناریوهای دشمنان برای کاهش مشارکت در انتخابات 1400
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به ملت شریف ایران ، انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۰ را در ابعاد داخلی و خارجی بسیار مهم برشمردند. ایشان حضور و مشارکت مردم در انتخابات را از لحاظ بین المللی نشاندهنده اقتدار ملی دانستند.
در مقابل این حضور حداکثری که راهبرد نظام است، دشمنان با به خدمت گرفتن دستگاههای جاسوسی و طراحی سناریوهای متعدد، تلاش دارند تا انتخابات را بی رونق کنند.
در بیانات امروز مقام معظم رهبری، برخی سناریوهای دشمنان برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات 1400 تبیین شده است.
◀️. اتهام مهندسی بودن انتخابات
◀️. متهم کردن شورای نگهبان به جانبداری
◀️. القای بی اثر بودن رأی مردم در بهبود اوضاع مردم
◀️. استفاده حداکثری از فضای مجازی برای دلسرد کردن مردم
◀️. بهره گیری از شیوه های روانی برای کاهش مشارکت مردم
✍موسی سلیمانی
👆طبق نامه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، واقعه غدیر که ۳روز بوده، مصادف با۲۹اسفند تا۱فروردین بوده است.
♦️این محاسبات منطبق بر روایاتی است که غدیر ونوروز را دریک روز دانسته است. هر چند چه بسا معنای لطیف تر این روایات و سایر روایاتی که بر نوروز بودن ایام خاص دیگر اشاره دارد، این است که این ایام الله، در حکم نوروز حقیقی برای شیعیان ما میباشد و اینها همه «نوروز» است، چه از لحاظ تاریخ شمسی، با اوّلِ ماه «حَمَل» مطابق باشد یا نباشد.
🌹مثل اینکه در روایات آمده که نوروز اولین روزی است که خورشید در آن طلوع کرد و باد در آن وزیدن گرفت و در آن روز درخشندگی زمین خلق شد. نوروز روزی است که کشتی نوح بر کوه جودی کناره گرفت. در این نوروز است که جبرئیل بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد.
♦️معلّی بن خنیس از امام صادق(ع) نقل می کند که فرمودند:
🔰أَنَّ یَوْمَ النَّیْرُوزِ هُوَ الْیَوْمُ الَّذِی أَخَذَ فِیهِ النَّبِیُّ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ الْعَهْدَ بِغَدِیرِ خُمٍّ ...(بحار ج ۵۶ صه 119)
🌹به درستی که روز نوروز همان روزی است که پیامبر(ص) در عید غدیرخم برای امیرالمؤمنین(ع) بیعت گرفت و مسلمانان به ولایت وی اقرار کردند...
🔴بعضی هامی گویند #قوه_قضائیه مهم تر است.. وضرورت دارد آیت الله رئیسی درقوه قضائیه بمانند...
#پاسخ_مقام_معظم_رهبری
♦️ایشان در سخنان نوروزی با تأکید بر اینکه ریاست جمهوری پُرمشغلهترین و پُرمسئولیتترین مدیریت کشور است فرمودند: تقریباً همهی مراکز مدیریتی و اکثر امکانات حکومتی در اختیار رئیسجمهور است و مدیریتها در بخشهایی مثل #قضایی و #نظامی در قبال ریاست جمهوری، ناچیز است.
♦️ عمده نزدیک به همه مدیریتهای کشور که هزاران مدیریت است اینها در اختیار رئیس قوه مجریه است و مستقیم زیر نظر ریاست جمهوری است و همه بودجه مصوب کشور در اختیار رئیس جمهور است.
♦️میزان قدرت و مدیریتهای دستگاهها و #قوای دیگر دربرابر قدرت دولت کمی بیشتر از #صفر است و #باقی_دست_ دولت است.
🔴بعضی از عناصر انقلابی وجوان فکر می کنند کار ریاست جمهوری فقط سازندگی و کارهای عمرانی است و کسیکه در این زمینه موفق بوده می تواند وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شود!
♦️پاسخ مهم رهبرمعظم انقلاب در این زمینه:به کسانی که میخواهند داوطلب ریاست جمهوری شوند، میگویم انتظار داریم سنگینی کار را بدانید. بدانید چه چیزی را و چه بار سنگینی را بر دوش میخواهید بگیرید.
♦️مسائل اصلی کشور را بشناسید. بدانید که مشکل کشور کجاست و برای حل آن مسائل هم یک برنامه ای داشته باشید ولو اجمالی.
♦️کارهای مهمی در خود مسئله اقتصاد هست. مسئله امنیت کشور مسئله بسیار مهمی است. موضوع آسیبهای اجتماعی یکی از آن مسائل مهم کشور است. روبرو شدن با سیاستهای پیچیده دنیا و مسئله سیاست خارجی مهم است. مسئله بسیار مهم فرهنگ هم هست. اینها را باید شما بدانید که در کشور چه خبر است و چه انتظاری هست و چه کار باید انجام بگیرد.
♦️ببینید اگر میتوانید این بار سنگین و مهم را به دوش بگیرید بسم الله. وارد بشوید اگر دیدید نه وارد نشوید.
🔴 وتوصیه رهبر معظم انقلاب به مردم برای انتخابات ۱۴۰۰: هرکس به دنبال سعادت کشور است، رئیسجمهوری با این شاخصهها انتخاب کند:
♦️دارای مدیریت و #کفایت_مدیریت باشد.
♦️ با #ایمان باشد. آدم بی ایمان کشور را منافع کشور را یک وقتی میفروشد.
♦️#عدالت_خواه و #ضد_فساد باشد. این یکی از مهم ترین خصوصیاتی است که بایست در رئیس جمهور وجود داشته باشد.
♦️دارای عملکرد #انقلابی و #جهادی باشد یعنی با عملکرد اتوکشیده و اینها نمیشود کار کرد برای یک کشوری با این همه مسائل اساسی که در کشور وجود دارد.
♦️به #توانمندیهای داخلی معتقد باشد.
♦️ به #جوانان معتقد باشند. جوانها را به عنوان حرکت عمومی کشور بشناسد و به آنها اعتماد کند.
♦️#مردمی باشد، #امیدوار باشد، آدم مایوس و بدبین و با نگاه تلخ به آینده و تاریک به آینده نباشد.
#محک_ولایت_پذیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️بهترین واکسیناسیون برای بیماری کرونا
#کرونا
#دکتر_ضیائی
✅حضرت آیت الله #بهجت قدس سره:
✨ قیام بنده در نماز، اظهار عبودیّت و سکون است، و این که هیچ حرکتی از خود ندارد؛
🔹 و سجود غایت خضوع است.
📚نکتههای ناب، ص٨٣
#حدیث_مهدوی
#نرم_افزار_جامع_مهدویت
امام حسین
«اما ان الصابر في غيبته علي الأذي و التکذيب، بمنزلة المجاهد بالسيف بين يدي رسول الله صلي الله عليه و آله».
«کسي که در زمان غيبت به آزار و انکار دشمنان صبر کند همانند کسي است که در محضر رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم جهاد کند».
کمال الدين صدوق/ ص317