🌴🌴✨✨
#بیانی_کوتاه_از_حضرت زینب(س)
ولادت
در5 جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری در مدینه متولد شد . نام ایشان حضرت زینب(سلام الله علیها)وکنیه ایشان ام الحسن وام کلثوم می باشد . القاب آن حضرت : صدیقه صغری ، عصمه الصغری ولیله الله العظمی ، ناموس کبری ، شریکة الحسین ، عالمه غیر معلمه و همچنین فاضله ،کامله ، عقیله بنی هاشم ، محدثه وعا لمه می باشد . پدرایشان حضرت علی(علیه السلام) اولین پیشوای جهان می باشد و مادرشان حضرت زهرا(سلام الله علیها) می باشد . زینب کبری(سلام الله علیها) : این لقب برای مشخص شدن و تمیزدادن او از سایر خواهرانش می باشد . صدیقه صغری : چون صدیقه کبری لقب مادرش حضرت زهرا (سلام الله علیها) و از سوی دیگر شباهت زیادی میان مادر و دختر بود ، لذا حضرت زینب(سلام الله علیها) را صدیقه صغری لقب داده اند . عقیله بنی هاشم : بانویی است که درمیان قومش از کرامت و ارجمندی ویژه ای برخوردار است و درخانواده اش عزت فوق ا لعاده ای دارد[1] . عالمه : امام سجاد (علیه السلام) به حضرت زینب (سلام الله علیها )می فرماید :«یاعمه بحَمدالله ِ أنت عالِمِه غیرِمعَلمهِ وَفَهمهِ غَیرُمفهَمهِ ؛ عمه جان تو عالمه ای هستی بدون اینکه معلم داشته باشی وفهمیده ای بی آنکه مطالب را به تو فهمانده باشد .[2]» بنابراین ، حضرت زینب(سلام الله علیها )در بالاترین درجه علم وآگاهی قرارداشتند .
کودکی
وقتی که حضرت زینب (سلام الله علیها) کودکی شیرخواره بود هرگاه برادرش امام حسین(علیه السلام) از نظر او دور می شد گریه می نمود و هنگامی که او را می دید خوشحال می شد . حضرت زینب (سلام الله علیها) هنگامی که می خواست به نماز ایستد ابتدا به قامت امام حسین(علیه ا لسلام) نگاه می کرد وآنگاه نماز می خواند کم کم و با مرور زمان حضرت زینب (سلام الله علیها) دختر بچه شیرینی شده بود وآداب معاشرت ودرس زندگی می آموخت ، او درخانه ای که همه اعضای آن ا لگو و نمونه بودند پرورش یافت وقتی با برادرش امام حسن و امام حسین (علیهما السلام ) بازی می کرد از آنان حلم ، همکاری ،گذشت ، مقاومت وآیین مبارزه فرا می گرفت .
حضرت زینب (سلام الله علیها) با امام حسین(علیه السلام) یا بازی می کرد یا به چهره و قامت او نگاه می کرد این دلبستگی به قدری شدید بودکه تعجب مادرش را برانگیخت[3] در روایات آمده است که حضرت زینب (سلام الله علیها) وقارش به حضرت خدیجه (سلام الله علیها)درعصمت وحیا به مادرش حضرت زهرا (سلام الله علیها) درفصاحت و بلاغت به پدرش حضرت علی(علیه السلام) ودرحلم و بردباری به امام حسن(علیه السلام) و درشجاعت وقوت قلب به امام حسین(علیه السلام) شبیه بود . شخصیت حضرت زینب (سلام الله علیها )درخانه ای که صفا ، صمیمیت ، معنویت وعشق به خداوند بود ، شکل گرفت ، پدر ومادری معصوم که ازتمایلات وهواهای نفسانی به دور بودند . حضرت زینب (سلام الله علیها) این سخن را ازپدرش شنیده بود که می فرمود :«ولقدکُنتَ أنظروا إلیها فَتَنکَشُفَ عنِ الهموم والاحزان ولااغضبنی ؛ هنگامی که به چهره حضرت فاطمه(سلام الله علیها) نگاه می کردم غم واندوه خویش را فراموش می کردم واو هیچگاه مرا خشمگین نکرد .[4]» فضائل این خاندان اکتسابی نیست بلکه عطیه الهی است . مثل علم ایشان همانطور که مقام علمی ایشان علم لدنی است .
📚
[1] . عبدالحسین ، دستغیب ، زندگانی حضرت زینب کبری( سلام الله علیها ) ، تهران ،کاوه ، بی تا ، ص91 .
[2] . محمد باقر ، مجلسی ، همان کتاب ،جلد2 ، ص178.
[3] . نورالدین ، جزایری ، خصائص الزینبیه ، چاپ دوم ، بی جا ، بی تا ،1401 ، ص24 .
[4]. محمد باقر ، مجلسی ، همان کتاب ، جلد10 ، ص134.
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
#محرم #حضرت_زینب(س)
🌴🌴✨✨
🌱🌱🌻🌻
#شخصیت_علمی_حضرت_زینب(س)
حضرت زینب (سلام الله علیها) پاسدار وحافظ حماسه حسینی مبلغ و رساننده فریاد سالار شهیدان به همه تاریخ ، زمامدار مرحله دوم قیام امام حسین (علیه السلام )زداینده غبار تحریف از حماسه عاشورا ، لرزاننده پایه های حاکمیت استبداد یزیدی ویرانگر نیم قرن سلطه فرهنگی وتبلیغی نظام اموی علیه خاندان علوی زمینه ساز رسوایی سلطه سیاسی حکومت یزید ودیگر یزیدیان ، زمینه ساز آگاهی و بیداری مردم از همان روز بعد ازعاشوراست ، به طوری که آگاهی و قیام یکپارچه زنان و دختران ایران یکی از مصادیق آن است . یکی ازابعاد شخصیت آن حضرت علم ودانش اوست در واقع حضرت زینب (سلام الله علیها )بعد از مادرش حضرت زهرا( سلام الله علیها) بزرگترین بانوی اسلام در علم وآگاهی ومعرفت است ، بنابراین چهاربعد شخصیتی مهم برای حضرت می توان در نظر گرفت :
* تربیت و رشدعلمی
آن حضرت در دامان پنج رهبر معصوم جهان اسلام پیامبر اکرم( صلی الله علیه وآله و سلم) ، حضرت علی ، حضرت فاطمه( سلام الله علیها) ، امام حسن(علیه السلام) ، امام حسین(علیه السلام) رشدیافت چنین محیطی که سرشار از آرامش ، فضیلت ومعنویت است در رشد و شکوفایی یک شخصیت و قابلیت او برای کسب علم ودانش تاثیرگذار است ، این خاندان در بالاترین جایگاه علم و دانش معرفت وآگاهی بودند .حضرت زینب (سلام الله علیها) در دریای بیکران از علم ودانش غوطه ور بود .آن حضرت از قابلیت و ظرفیت فوق العاده ای برخوردار بود وهمه علوم رایج و غیر رایج آن عصر یعنی احکام ، اخلاق، تاریخ ، تفسیر ،آیات قرآن و..و همه آنچه امروز پرتوی از آن ها در علومی مانند فلسفه وکلام وعرفان جلوه گرشده است دارا بوده است .
* نشروتبلیغ علوم
حضرت زینب (سلام الله علیها )از قابلیت رشد و تربیت علمی به گونه ای برخوردار بود که به دیگران فیض می رساند وآنان را ازعلم ودانش سرشار خویش بهره مند می کرد و ایشان در جلساتی برای زنان تفسیر قرآن می گفتند . حضرت علی(علیه السلام) نیز به بعضی ازاین مجالس می رفت و حقایقی از آیات قرآن مانندآغاز سوره مریم (کهیعص)را بیان می فرمود علاوه برتفسیر قرآن روایات زیادی نیز بیان می کردند . در بعضی ازصحنه هادر جریان کربلا حضرت زینب( سلام الله علیها)آنچه را از پدر و مادرآموخته بود که از مراتب نهانی و بلند علمی ایشان به شمار می رفت برای امام سجاد(علیه السلام) نقل می کرد ، بنابراین ازآنجا که خداوند انسان را دارای علم وآگاهی آفرید و به هرکس ازبندگانش که دوست داشته باشد علم وآگاهی کافی وغیراکتسابی می دهد به حضرت زینب( سلام الله علیها) نیز علم وآگاهی کافی بدون اینکه نیاز به درس خواندن داشته باشد داد و به این وسیله علوم غیر اکتسابی را از ناحیه خداوند دریافت داشت .
درسها و پیامهایی که از بُعد علمی شخصیت حضرت زینب (سلام الله علیها) می توان فراگرفت چند نکته می باشد : 1- انسان باید ظرفیتهای وجود خودرا بشناسد و دریابدکه مراتب رشد وتعالی بسیاری را می -تواند طی کند .2- بهترین زمینه و بستر برای رشد دراین عرصه مکتب ولایت است وانسان بدون اتصال به این مکتب نمی تواند به مرحله ای از رشد و تعالی برسد .3- ضروری ترین مقدمه برای استفاده از این مکتب خودسازی و آراسته شدن به فضیلت های اخلاقی وانسانی است .4- بهترین و ارجمندترین و رساترین حقوق ، ارزشها وکرامت زن در اسلام و مکتب ولایت ارائه شده است.5-زنان و دختران در این مکتب می توانند به بالاترین ارزشها وعلم ودانش و معرفت دست یابند.6-هرچند تحصیل علوم تجربی ودانشهای جدید و مهارت های علمی برای زنان و دختران ضروری به نظر می رسد اما علوم معنوی از آن ضروری تراست . 7-زنان و دختران در سایه این دانشها و فضیلتها ی معنوی واخلاقی و بندگی خداست که می توانند در دیگر ابعاد زندگی فردی ، اجتماعی و سیاسی رسالتهای اسلام وانقلاب را تحقق بخشد .8-زنان ودختران و همه جامعه اسلامی با داشتن اسوه والگویی چون حضرت (زینب سلام الله علیها )می توانند در تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی ، سیاسی واقتصادی پیشرفت کنند
📚
1.سازمان بسیج دانش آموزی و فرهنگیان ،" تحلیلی بر بُعد شخصیت علمی حضرت زینب(سلام الله علیها)" ، پیشگامان ،1388، ص38 .
2.همان.
🌱🌱🌻🌻
https://eitaa.com/shamem_hoozoor #حضرت_زینب(س) #عاشورا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صوت_قرآن
#عاشورا #حضرت_زینب(س) #شهید_سلیمانی
ثواب صوت فوق هدیه می شود به روح منور تمام شهدا و اسرای کربلا، شهید سلیمانی و همراهان، شهدای گمنام، مدافع حرم، شادی روح اما(ره)، اموات، سلامتی امام زمان(عج) و رهبر
#پایان_زندگی_حضرت_زینب(س)
حضرت زینب (سلام الله علیها ) بعد ازحادثه کربلابیش از یک سال و نیم زندگی نکرد لیکن در این مدت کوتاه توانست حداکثر استفاده را بنماید و پیام خون شهیدان کربلا را به گوش جهانیان برساند ، عاقبت حزن و اندوه روزگار وداع جانکاه برادر وعزیزان آن چنان جسم اورا فرسوده ولاغر کردکه دیگر تاب تحمل نداشت ، اگرچه حضرت زینب( سلام الله علیها )به بستر آرمیدن بی علاقه بود ، لکن شدت بیماری او را به بسترکشاند او به بستر نیامده تا بیاساید بلکه آمد تا سفری بی پایان را آغاز نماید ، آمد تا چشمان خسته وخونبار خودرا که نظاره گر همه صحنه های تلخ و شیرین دنیا بود روی هم بگذارد تا سینه غمبار و مملو از شکوه روزگار را به خاک تیره بسپارد بالاخره شبی تاریک و ظلمانی درکلبه ای محقر در محیط غربت صحنه کربلا را باردیگر تکرار نمود به طوری که از شدت تب آب نخواست حتی گلیم کهنه را از زیر پای خود برداشت و بر روی خاک تیره درحالی که هزاران نیزه ازداغ برادر وغم واندوه فراوان درسینه داشت ، همانند برادش امام حسین جان به جان آفرین تسلیم نمود ، آن حضرت درشب یک شنبه نیمه رجب اوایل سال 63 هجری در سن 56 سالگی به دیدار محبوب شتافت . حضرت زینب (سلام الله علیها )در میدان سیاست و بحرانهای اجتماعی آنگونه درخشید که قهرمانی کم نظیرتاریخ را به نام خود ثبت نمود مسلما هر انسانی که دغدغه دینداری داشته باشد و در برابر آه مظلومان سکوت ننماید و به خاطر مسئولیت درقبال اسلام وقرآن هر نوع آوارگی را به جان بخرد به مقام قرب ومعنویت خواهد رسید بنابراین هرکسی که مایل است ، درطریقت حضرت زینب (سلام الله علیها )باشد باید این گونه باشد .
📚
1.اعظم، شبیری ، سیمای حضرت زینب(س) در آیینه تاریخ ، ص198 .
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
#حضرت_زینب(س) #عاشورا
🌴🌴🌟🌟
#ذکر_روز_چهارشنبه
100مرتبه یا حیُّ یا قیوم.
ختم صلوات امروز هدیه می شود به روح منور امام موسی کاظم، امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و امام هادی(ع)، امام(ره) ، تعجیل در فرج و سلامتی امام زمان(عج) شهداو اسرای واقعه کربلا و شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای گمنام، شهدای مدافع حرم، شهید محمود رضا بیضائی، شهید سردار سلیمانی و همراهان، شهید تورجی زاده، شهید حججی، شهید ابراهیم هادی، شکست و نابودی اسرائیل، نجات و پیروزی فلسطین، شادی روح اموات، سلامتی و عاقبت به خیری کادر درمانی، شفا و کنترل بیماران کرونا، پیروزی حق و حقیقت، نابودی کفر و باطل، سلامتی، شادی روح شهدای فاجعه منا، عاقبت به خیری، برآورده شدن حوائج دنیوی و اخروی، سلامتی و سعادت تمام اساتیدی که از علم خویش بهره مندمان کردند و سعادت همگی
🌴🌴🌟🌟
🌷🌷🌴🌴
#زندگی_به_سبک_شهدا
#سن_عاشقی_و_غیرت_پایین_اومده
افسر عراقی تعریف می کرد
یه پسر بچه رو گرفتیم که ازش حرف بکشیم. آوردنش سنگر من. خیلی کم سن و سال بود. بهش گفتم: مگه سن سربازی توی ایران هجده سال تمام نیست؟ سرش را تکان داد.
گفتم: تو که هنوز هجده سالت تمام نشده! بعد هم مسخره اش کردم و گفتم: شاید به خاطر جنگ، کار به جایی رسیده که دست به دامن شما بچه ها شدن و سن سربازی رو کم کردن .
جوابش خیلی من رو اذیت کرد.
با لحن فیلسوفانه ای گفت: سن سربازی پایین نیومده، سن عاشقی و غیرت پایین اومده....
شادی روح تمام شهدا صلوات
📚زندگی به سبک شهدا، مهدی نقدی، ص24
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
🌷🌷🌱🌱 #شهادت #اسارت