✳ماه رجب، ماه استغفار است؛ این فرصت را مغتنم بشماریم
ماه رجب فرصت خوبى است؛ ماه دعاست، ماه توسل است، ماه توجه است، ماه استغفار است. دائم هم باید استغفار کنیم. هیچ کس هم خیال نکند که من از استغفار مستغنىام. پیغمبر خدا میفرماید که: «انّه لیغان على قلبى و انّى لأستغفر اللَّه فى کلّ یوم سبعین مرّة». بلاشک پیغمبر هم حداقل روزى هفتاد مرتبه استغفار میکرد. استغفار براى همه است؛ بخصوص ماها که در این تحرکات مادى، در این دنیاى مادى غرقیم و آلودهایم. استغفار بخشى از این آلودگى را پاکیزه میکند و از بین میبرد. ماه استغفار است؛ انشاءاللَّه فرصت را مغتنم بشماریم.
📚بیانات در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی 3/4/1388
#رجب
❇تفسیر سوره حمد
#ادامه_از_قبل
❇سیمای «بسم الله»
1⃣«بسم الله» نشانگر رنگ و صبغه الهی و بیانگر جهت گیری توحیدی ماست. (امام رضا(ع) می فرمایند: بسم الله یعنی نشان بندگی خدا را بر خود می نهم. تفسیر نورالثقلین)
2⃣«بسم الله» رمز توحید است و ذکر نام دیگران به جای آن رمز کفر، و قرین کردن نام خدا با نام دیگران، نشانه شرک. نه در کنار نام خدا، نام دیگری را ببریم و نه به جای نام او.(نه، فقط ذات او، بلکه نام او نیز از هرشریکی منزه است؛«سبّح اسم ربّک الاعلی» حتّی شروع کردن کار به نام خدا و محمد(ص) ممنوع است. اثبات الهداه، ج7، ص482.
3⃣«بسم الله» رمز بقا و دوام است. زیرا هر چه رنگ خدایی نداشته باشد، فانی است.(کل شیء هالک الاّ وجهه) «قصص،88»
4⃣«بسم الله» رمز عشق به خدا و توکل به اوست. به کسی که رحمان و رحیم است، عشق می ورزیم و کارمان را با توکّل به او آغاز می کنیم، که بردن نام او سبب جلب رحمت است.
5⃣«بسم الله» رمز خروج از تکبر و اظهار عجز به درگاه الهی است.
6⃣«بسم الله» گام اوّل در مسیر بندگی و عبودیت است.
#ادامه_دارد....
📚تفسیر نور، حجت الاسلام و المسلمین قرائتی، جزء1، ص24
@shamem_hoozoor
اعوذُ باللهِ مِنَ الشیطانِ الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا ابا عبدالله(ع)
السلام علیک یا ابا صالح المهدی ادرکنی(عج)
#ذکر_روز_دو_شنبه
100 مرتبه یا قاضی الحاجات
ختم صلوات امروز هدیه می شود، به روح پیامبر(ص) امام حسن و امام حسین(ع) اسراء و شهدای کربلا، برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان(عج)، شادی روح امام(ره)، امام شهدای مدافع حرم، شهدای گمنام، شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدا و اسرای کربلا، شهید سردار سلیمانی و همراهان،اموات، علماء، سلامتی کادر درمانی،شهدای فاجعه منا، شهید ابراهیم هادی، شهید تورجی زاده، شهد بیضائی، شهدای روز سیزده آبان و شهید فهمیده ، شفای بیماران، پیروزی اسلام، نابودی کفر ، حاجت روایی و عاقبت به خیری همگی، ختم به خیر شدن حوایج دنیوی و اخروی همگی.
@shamem_hoozoor
#مولای من!
سلام روزت به خیر.
روز نویی شکفتن گرفت تا سطرهای جدیدی بر دفتر زندگی بنگاریم و آن را ثبت و ماندگار کنیم.
مولای من!
یاری نما تا سطرهای زیبا بنگاریم و در راه رسیدن به حقیقت هستی تلاش نماییم.
@shamem_hoozoor
✍خ. محمدجانی
#حدیث_روز
خداوند دنیا را به چه دلیل قرار داده است؟ در حدیث گهربار این گونه بیان شده است
امام هادی علیه السلام :
إنَّ اللّهَ جَعَلَ الدُّنيا دارَ بَلوى، و الآخِرَةَ دارَ عُقبى، و جَعَلَ بَلوَى الدُّنيا لِثَوابِ الآخِرَةِ سَبَبا، و ثَوابَ الآخِرَةِ مِن بَلوَى الدُّنيا عِوَضا.
خداوند دنيا را سراى آزمايش قرار داده است و آخرت را سراى فرجام؛ آزمايش و بلاى دنيا را وسيله پاداش آخرت كرده است و پاداش آخرت را عوض بلا و آزمايشهاى دنيا.
📚تحف العقول :ص۴۸۳ .
❇مناسبتهای امروز :
شهادت امام علی النقی الهادی علیه السلام[ قمری ]
@shamem_hoozoor
دنیا سرایی است برای آزمایش مان که البته خودمان پی به ضعف و قوت هایمان ببریم و بر اثر آن پاداش بگیریم که این پاداش ها هم دنیوی و هم اخروی است.حال گاهی ممکن است این آزمایش ها رفتار فردی با طرف مقابلش باشد که در این صورت رفتار مناسب فردی که از طرف مقابلش ناراضی است، سبب می شود که طرف مقابل درس بگیرد و چه بسا رفتارش را اصلاح نماید. پاداش های اخروی هم در راستای همین صبر و عملی است که از ما انجام شده است.
ان شاء الله همگی در کلاس ازمایش الهی با نمرات عالی به سعادت برسیم.
#آزمایش
✍خ. محمدجانی
@shamem_hoozoor
♣زندگینامه امام هادی علیه السلام
پیشوای دهم شیعیان حضرت امام هادی علیه السلام در سال 212 ه.ق در شهر صریا (نزدیک مدینه) دیده به جهان گشود. پدر ایشان حضرت امام محمدتقی جوادالائمه علیه السلام و مادرشان بانویی فاضله و عفیفه به نام سمانه است. نام مبارک ایشان علی از القابشان نقی، هادی و نجیب؛ و کنیه شان ابوالحسن می باشد.
مدت امامت ایشان حدود 34 سال است یعنی از سال 220 ه.ق (سال شهادت امام جواد علیه السلام) تا سال 254 ه.ق که در شهر سامرا به شهادت رسیدند.
پس از شهادت، امام حسن عسکری علیه السلام بر پیکر مطهر پدر خویش نماز گزارد و پس از تشییع جنازه، ایشان را در منزل خویش به خاک سپردند.
در مورد شهادت امام هادی علیه السلام و قاتل آن حضرت اختلاف است: برخی معتمد عباسی را قاتل آن حضرت میدانند (یعنی این واقعه در زمان خلافت معتمد رخ داده است) و به عقیده ی برخی دیگر معتز عباسی، فرمان قتل آن بزرگوار را صادر و معتمد آن را اجرا کرد. (یعنی این واقعه در زمان خلافت معتز روی داده است.)
اوضاع سیاسی زمان امام هادی علیه السلام:
امام علی النقی الهادی علیه السلام در سال 220 ه.ق به امامت رسیدند. در این زمان ایشان در مدینه بودند و در آنجا به مدت 13 سال وظایف امامت خود را انجام می دادند؛ مردم از این سرچشمه ی حیات معنوی و علمی و فکری سیراب می شدند و ایشان نیز به همه ی امور شیعیان رسیدگی می کردند تا این که متوکل (خلیفه ی وقت) که در دشمنی با ائمه اطهار علیه السلام مشهور بود؛ به خاطر هراسی که از نفوذ و محبوبیت امام علیه السلام در جامعه داشت ایشان را از مدینه به سامرا فراخواند زیرا احساس می کرد که باید امام را از نزدیک تحت نظر بگیرد. پس از آمدن امام به سامرا، اگرچه ایشان ظاهرا آزاد بود اما «متوکل» منزلشان را طوری انتخاب کرده بود که همواره تحت نظر باشند. او به طور مرتب دستور تفتیش منزل ایشان را صادر می کرد و تمام دیدارها و رفت و آمدها توسط نیروهای حکومتی کنترل می شد.
او جو بسیار خفقان آمیزی را بر جامعه حکمفرما کرده بود و سختگیری و فشار زیادی را بر شیعیان اعمال می کرد:
متوکل، علویان را در محاصره ی اقتصادی قرار داده بود. به شاعران درباری مال فراوانی می داد تا در اشعار خود به ائمه علیه السلام بی احترامی کنند. او اکثر سادات جلیل القدر آن زمان را دستگیر و زندانی کرده بود. از هولناکترین اقدامات او در دوره ی حکومتش، انهدام و تخریب مرقد امام حسین علیه السلام بود. اوضاع معیشتی مردم و خصوصا علویان در زمان خلفای عباسی مخصوصا متوکل و بقیه ی خلفای هم عصر امام هادی علیه السلام، بسیار دشوار بود زیرا آنان بیت المال مسلمین را صرف خوشگذرانی هایی می کردند که به گواهی تاریخ، هزینه های مربوط به آ نها بی سابقه بوده است.
فعالیت های امام علیه السلام:
امام هادی علیه السلام با این که شدیدا تحت نظر بود، اما از پای ننشست و فعالیت های خود را به شیوه ای مطابق اوضاع زمان خویش به پیش برد. از مهمترین فعالیت های ایشان این بود که به مردم از راه های گوناگون آگاهی داده و منصب امامت و مقام علمی خود را در طی سخنان خویش و در مناظرات و پرسش و پاسخ های علمی، آشکار کرده و تثبیت کنند. همچنین عدم مشروعیت حکومت بنی عباس را تبیین می کردند. یکی دیگر از محورهای فعالیت امام، آماده کردن مردم و شیعیان نسبت به غیبت حضرت مهدی علیه السلام بود. البته ایشان با نهایت احتیاط و جلوگیری از حساس شدن حکومت، این موضوع را به طور سربسته در ضمن سخنان خویش ذکر می فرمودند.
وضعیت علمی زمان آن بزرگوار:
در حکومت بنی عباس از طرف خلفا به مسائل علمی و فرهنگی تمایل نشان داده می شد. در این زمان بسیاری از کتب سایر ملل به عربی ترجمه شد و همین امر موجب شد افکار مردم و اوضاع علمی جامعه متحول شود.
همچنین مکاتب کلامی مانند اشاعره و معتزله رونق گرفته بود و شبهاتی مانند جسمیت خداوند، جبرگرایی مطلق یا اختیار مطلق، حادث یا قدیم بودن قرآن و... مطرح می شد که موضع گیری امام هادی علیه السلام و پاسخ ایشان به چنین شبهاتی، اولا اصالت و حقانیت مواضع شیعه را نشان می داد و ثانیا مسلمین را از گرفتاری در دام چنین شبهاتی حفظ می کرد.
اصحاب امام هادی علیه السلام:
فضل بن شاذان: از متکلمان بزرگ شیعه در قرن سوم هجری است که از اصحاب امام هادی علیه السلام به شمار می رود.
حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام: از سادات جلیل القدری است که نسب شریفش به امام حسن مجتبی علیه السلام می رسد. او از نظر علمی و عقیدتی مورد تایید امام هادی علیه السلام بود.
زیارت جامعه ی کبیره:
از امام هادی علیه السلام چندین دعا و زیارت نامه برجای مانده است که از مشهورترین آنها زیارت جامعه ی کبیره است. این زیارت دارای سند صحیح بوده و از نظر بلاغت نیز در بالاترین درجه قرار دارد. شروح متعددی به فارسی و عربی بر این زیارت نوشته شده است. زیارت جامعه ی
کبیره متضمن مفاهیمی بسیار عالی و مطالبی بدیع است.
از دیگر زیارات بر جای مانده از امام هادی علیه السلام، زیارت غدیر است که در آن هم خصوصیات و ویژگی های حضرت علی علیه السلام و هم حادثه ی غدیر ذکر شده است.
برخی از سخنان امام هادی علیه السلام:
« الدُّنْيا سُوقٌ رَبِحَ فيها قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ؛ دنيا همانند بازارى است كه عدّه اى در آن سود مى برند و عدّه اى ديگر ضرر و خسارت متحمّل مى شوند.»[1]
« النّاسُ فِى الدُّنْيا بِالاْمْوالِ وَ فِى الاَّْخِرَةِ بِالاْعْمالِ؛ مردم در دنيا به وسيله ثروت و تجملات شهرت مى يابند ولى در آخرت به وسيله اعمال محاسبه و پاداش داده خواهند شد.»[2]
« مَنْ رَضِىَ عَنْ نَفْسِهِ كَثُرَ السّاخِطُونَ عَلَيْهِ؛ هر كه از خود راضى باشد بدگويان او زياد خواهند شد. »[3]
« اِنّ اللّهَ جَعَلَ الدّنيا دارَ بَلْوى وَالاْخِرَةَ دارَ عُقْبى، وَ جَعَلَ بَلْوى الدّنيا لِثوابِ الاْخِرَةِ سَبَباً وَ ثَوابَ الاْخِرَةِ مِنْ بَلْوَى الدّنيا عِوَضا؛ همانا خداوند، دنيا را جايگاه بلاها و امتحانات و مشكلات قرار داد؛ و آخرت را جايگاه نتيجه گيرى زحمات، پس بلاها و زحمات و سختى هاى دنيا را وسيله رسيدن به مقامات آخرت قرار داد و اجر و پاداش زحمات دنيا را در آخرت عطا مى فرمايد.» [4]
« الْعُجْبُ صارِفٌ عَنْ طلب الْعِلْمِ، داعٍ إلىَ الْغَمْطِ وَالْجَهْلِ؛ خودبينى و غرور، انسان را از تحصيل علوم باز مى دارد و به سمت حقارت و نادانى مى كشاند.»[5]
📚پی نوشت ها:
1- اعیان الشیعه، ج2، ص 39.
2- همان.
3- بحارالا نوار، ج 69، ص 316،ح 24.
4- تحف العقول، ص 358.
5- بحارالانوار، ج 75، ص 369، ح 4.
منابع:
تحلیلی از تاریخ دوران دهمین خورشید امامت امام هادی علیه السلام، علی رفیعی، مرکز انتشارات حوزه علمیه قم دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1370.
چهل داستان و چهل حدیث از امام هادی علیه السلام، عبدالله صالحی، نشر مهدی یار، قم، 1386.
دایرة المعارف تشیع، زیر نظر احمد صدر حاج سید جوادی، کامران فانی و بهاءالدین خرمشاهی، نشرشهید سعید محبی، 1383.
زندگانی امام هادی علیه السلام، محمدباقر شریف القرشی، ترجمه غلامحسین انصاری، شرکت چاپ و نشر بین الملل، تهران، 1388.
زندگانی تحلیلی پیشوایان ما؛ ائمه دوازده گانه علیهم السلام، عادل ادیب، ترجمه اسدالله مبشری، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، تهران، 1386.
سیره ی پیشوایان؛ نگرشی بر زندگانی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی امامان معصوم علیهمالسلام، مهدی پیشوایی، با مقدمه جعفر سبحانی، موسسه امام صادق علیه السلام، قم، 1372.
لینک مطلب: دانشنامه اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر گرفته بوی غم هوای سامرا...
میتپه دلم تو این شبا برای سامرا
داره حس میشه صدای مادر شکسته پر
که میریزه اشک توی صحن و سرای سامرا...
شهادت امام هادی علیه السلام تسلیت باد.
◾◾◾◾
#شهادت
#امام_هادی(ع)
اعوذُ باللهِ مِنَ الشیطانِ الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا ابا عبدالله(ع)
السلام علیک یا ابا صالح المهدی ادرکنی(عج)
زیارت نامه شهدا
وقتمان را به وقت شهدا تنظیم کنیم؛ آستان قلبمان را به آن سو بسپاریم و عرض ارادتی به آنان نماییم.
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
سلام مولای من!
این روزها هجوم افکار و اتفاقات که رخ می نمایاند روح و جسمم را ناتوان کرده است
نمی دانم به کدامین سو در جریان و در حرکتیم
مولای من!
در مشکلات و نا آرامی ها صبر عنایت کن.
#نامه_خاص
✍خ. محمدجانی
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
#حدیث-روز
امام علی علیه السلام :
المُستَشِيرُ مُتَحَصِّنٌ مِنَ السَّقَطِ .
كسى كه مشورت كند ، از لغزيدن در خطاها مصون مى ماند .
📚غرر الحكم : ۱۲۰۷
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
چه سخت است دل کندن و جدا شدن از چیزهایی که روح و جسم انسان را آرام می کند.
چقدر سخت است دیگر نشنیدن صدایی که آرام بخش است.
صدایی که هر روز منتظر هستی که بشنوی.
مادر بزرگم را می گویم؛همان که قلب مهربانش برای فرزندانش می تپید و نگران بود.
همان که به مادرم می گفت: «اگر یک شب صدایت را نشنوم از غصه می میرم.»
اکنون مادربزرگ مهربانم فوت شده است
برای شادی روحش و آرامش اقرا فاتحه مع الصلوات
#مادر_بزرگ
#فوت
#کوته_نوشت
برای آرامش قلب بیمار مادرم صلوات
😭😭😭😭😭😭😭
✍خ. محمدجانی
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
با سلام و احترام
خدمت همگی بزرگواران
لطفاً اگر برایتان مقدور بود
امشب نماز شب اول قبر برای مادر بزرگ بنده بخوانید.
آمنه رنجبر
پدر : گرامی
با تشکر از همگی شما بزرگواران.
روح امواتتان شاد و قرین رحمت الهی
،،😭😭😭😭🖤🖤🖤
https://eitaa.com/shamem_hoozoor
balad.mp3
225.9K
صوت قرائت قرآن
هدیه به روح ائمه(ع) ، امام (ره)، تمام شهدا و شهدای گمنام، روح اموات جمع و اموات بنده و مادربزرگ تازه فوت شده ام.
@shamem_hoozoor
اعوذُ باللهِ مِنَ الشیطانِ الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا ابا عبدالله(ع)
السلام علیک یا ابا صالح المهدی ادرکنی(عج)
زیارت نامه شهدا
وقتمان را به وقت شهدا تنظیم کنیم؛ آستان قلبمان را به آن سو بسپاریم و عرض ارادتی به آنان نماییم.
https://eitaa.com/shamem_hoozoor