آدما شاید تکراری بشن ؛
ولی وقتی که برن
«دیگه تکرار نمیشن»
پس تا هستن
قدرشون رو بدونید...
https://eitaa.com/shamimmarefat5
📸 تا میتوانید گره از مشکلات مردم باز کنید
#امیرغدیر
https://eitaa.com/shamimmarefat5
🔸 هر روز یک #حدیث
🔹امام على عليه السلام:
إذا جَلَستَ إلى عالِمٍ فَكُن عَلى أن تَسمَعَ أحرَصَ مِنكَ عَلى أن تَقولَ، وتَعَلَّم حُسنَ الاِستِماعِ كَما تَعَلَّمُ حُسنَ القَولِ، ولا تَقطَع عَلى أحَدٍ حَديثَهُ
هنگامى كه نزد دانشمندى مینشينى، براى شنيدن حريصتر از گفتن باش و خوب گوش دادن را مانند خوب گفتن، ياد بگير و سخن كسى را قطع مكن
المحاسن جلد۱ ص 364
https://eitaa.com/shamimmarefat5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چهار شنبه های امام رضا♥️
دوست دارم نگات کنم😢
تو هم منو گاه کنی😭
سلام صبحتون بخیر و شادی 🌷
https://eitaa.com/shamimmarefat5
چه زیبا می گفت پیرمرد خیاط :
زندگی ...
هیچوقت اندازه تنم نشد
حتی ...
وقتی خودم بریدم و دوختم...!👌🏻
https://eitaa.com/shamimmarefat5
⬅️ عرض کنم خدمت اون براندازهایی که از مهمونی ده کیلومتری دارن میسوزن،
یه هشتاد کیلومتری تو راهه... :))
✍گمنام
https://eitaa.com/shamimmarefat5
✨#مباهله ،
💐آفتابى همچون غدير بود
🎉كه روزى طلوع كرد
💐و براى هميشه چراغ
🎊راه شيعه در طول تاريخ شد.
💐24 ذی الحجه روز جلوه عظمت
و فضیلت پیامبر و اهل بیت (ع)
https://eitaa.com/shamimmarefat5
*پیشاپیش #روز_مباهله گرامی باد💐*
✅ آیا تقوا فقط در امور فردی است؟ نظر امام خمینی چه بود؟
🌺 امام خامنه ای:
#تقوا در زندگى امام بزرگوارِ ما صرفاً به معناى انجام كارهاى عبادى نبود؛ #تقوا در همه ى امور بود. #تقوا يعنى مراقب درستىِ كار و عمل؛ بخصوص در آنجايى كه به مسائل مهم ارتباط مى يابد. درس و معاشرت و حضور در مركز تحصيلى و حضور در ميان جامعه و خانواده و محيطهاى زندگى هم مظهر #تقواست.
در همه ى اين ها شما به عنوان يك جوان برگزيده كه براى يكى از مهم ترين كارهاى اين كشور انتخاب و پذيرفته شده ايد بايد آن را در مقابل خودتان قرار دهيد.
#تقوا يعنى مراقبت از رفتار و گفتارتان، با همان روحيه ى نوآورى و ابتكار و فعّال بودن و نشاط جوانى. وقتى #تقوا با روحيه ى جوانى و به كار بردن استعدادهايى كه در شما وجود دارد، همراه شود، معجزه ها خواهد آفريد. (29/ 02/ 1378)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 41
https://eitaa.com/shamimmarefat5
#شرح_خطبه۲۰۹(بخش۱)
🔹خطبه در يك نگاه:
همان گونه كه در بالا آمد اين كلام اشاره به داستان عيادت على عليه السلام از يكى از يارانش به نام علاء بن زياد حارثى در بصره دارد (هر چند بسيارى از شارحان نهج البلاغه اصرار دارند كه آن شخص علاء بن زياد نبود؛ بلكه ربيع بن زياد بود) و هنگامى كه حضرت خانه وسيع او را ديد اين سخن را ايراد فرمود و تذكّرى بسيار پرمعنا به او و به همه انسانهايى كه زندگى شبيه او را دارند داد. اين كلام به طور خلاصه مشتمل بر سه بخش است:
1⃣: تذكّر بيدار كننده اى است كه امام به علاء بن زياد يا ربيع بن زياد داد.
2⃣: اندرز و نصيحتى است پرمعنا كه براى برادر او؛ يعنى عاصم بن زياد بيان فرمود كه درست در نقطه مقابل علاء بن زياد زندگى مى كرد و زندگى مرتاضانه اى داشت.
3⃣: پاسخ به سؤالى است كه عاصم بن زياد از حضرت درباره طرز زندگى امام عرضه داشت.
🏠اين خانه وسيع براى چيست؟
اين کلام پرمحتوا گرچه در يک قضيّه شخصيّه وارد شده و مخاطب آن دو نفر از اصحاب آن حضرتند; ولى در واقع اصلى کلّى و برنامه اى عمومى را در مورد رعايت اعتدال در بهره گيرى از مواهب زندگى، بازگو مى کند و مخاطبان واقعى آن همه مسلمانها در سراسر تاريخند. امام هنگامى که خانه وسيع و گسترده علاء بن زياد حارثى که طبعاً به وسايل خوبى نيز مجهز بود، مشاهده مى کند او را نخست سرزنش کرده و سپس نصيحتى آميخته با محبّت به او ارائه مى دهد و مى فرمايد:
✅ «با اين خانه وسيع در اين دنيا، چه مى خواهى بکنى و آن را براى چه مى خواهى، در حالى که در آخرت به آن نيازمندترى»; (مَا کُنْتَ تَصْنَعُ بِسِعَةِ هذِهِ الدَّارِ فِي الدُّنْيَا، وَ أَنْتَ إِلَيْهَا فِي الاْخِرَةِ کُنْتَ أَحْوَجَ؟).
👈عادت مردم بر اين است که وقتى به عيادت بيمار مى روند چيزى مى گويند که خشنود و خوشحال شود; ولى يک معلّم آسمانى همچون على(عليه السلام) هنگامى که يار خود را در بستر بيمارى مى بيند همان بيمارى که گاه بازگشتى در آن نيست بايد او را بيدار کند و متوجّه سرنوشت خويش سازد و صراط مستقيم سعادت را به او ارائه دهد و داروى تلخ نصيحت آميخته با سرزنش را در کام او فرو ريزد تا بهبودى واقعى حاصل کند.👌
آنگاه راه استفاده از اين ثروت عظيم را براى نيل به سعادت آخرت به او نشان مى دهد و مى فرمايد:
✅«آرى! اگر بخواهى مى توانى به وسيله آن به آخرت برسى (و سعادتمند شوى) به اين گونه که از ميهمانان در آن پذيرايى کنى و صله رحم در آن بجا آورى و حقوق شرعى و الهى آن را بپردازى; اگر چنين کنى به وسيله اين خانه به خانه آخرت نائل شده اى»; (وَ بَلَى إنْ شِئْتَ بَلَغْتَ بِهَا الاْخِرَةَ: تَقْرِي فِيهَا الضَّيْفَ، وَ تَصِلُ فِيهَا الرَّحِمَ، وَ تُطْلِعُ مِنْهَا الْحُقُوقَ مَطَالِعَهَا، فَإِذَا أَنْتَ قَدْ بَلَغْتَ بِهَا الاْخِرَةَ).
👈امام(عليه السلام) با اين بيان به اين واقعيت اشاره مى فرمايد که مال و ثروت امر نکوهيده و ضدّ ارزش نيست; بلکه مهم آن است که در چه راهى مصرف شود. هرگاه به تکاثر و تفاخر يا انحصار به شخص بينجامد مذموم است; ولى اگر بخش مهمى از آن در اختيار نيازمندان و دوستان و بستگان قرار گيرد، سرمايه آخرت محسوب مى شود. به همين دليل از مال در قرآن مجيد به عنوان «خير» ياد شده آنجا که مى فرمايد: «(إِنْ تَرَکَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوَالِدَيْنِ); اگر خيرى (مالى) از خود به يادگار بگذارد وصيت براى پدر و مادر و نزديکان کند».
✨ در حديثى مى خوانيم که شخصى در خدمت امام صادق(عليه السلام) از اغنيا و ثروتمندان نکوهش کرد و به آنها بد گفت; امام فرمود: «أُسْکُتْ فَإِنَّ الْغَني إذا کانَ وَصُولا لِرَحِمِهِ، بارّاً بِإخْوانِهِ أضْعَفَ اللهُ تَعالى لَهُ الاَْجْرَ ضِعْفَيْنِ لاِنَّ اللهَ تَعالى يَقُولُ: وَ ما أَمْوالُکُمْ وَ لا أوْلادُکُمْ بِالّتي تُقَرِّبُکُمْ عِنْدَنا زُلْفى إلاّ مَنْ اَمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً فَأُولئِکَ لَهُمْ جَزاءَ الضِّعْفِ بِما عَمِلُوا وَ هُمْ فِي الْغُرُفاتِ آمِنُونَ; ساکت باش! شخص غنى هرگاه صله رحم بجا آورد و نسبت به برادران دينى خود نيکوکار باشد، خداوند پاداش او را دو برابر مى کند، زيرا مى فرمايد: اموال شما و اولادتان، چنان نيست که شما را به خداوند نزديک کند، مگر کسى که ايمان آورده و عمل صالح انجام دهد، آنها در برابر اعمالشان پاداش مضاعف دارند و در غرفه هاى بهشتى در امنيّت به سر مى برند».👌👌👌
⬅️بنابراين، مال مى تواند بهترين وسيله سعادت گردد، هرگاه به درستى از آن بهره گيرى شود و مى تواند وسيله بدبختى انسان باشد، هرگاه با بخل و اسراف و انحصارطلبى همراه گردد.
https://eitaa.com/shamimmarefat5
از سعادت مرد اینه که همسر شایسته، مرکب مناسب وخانه ای وسيع دردنیاداشته باشه.😊
در اسلام به توسعه دادن درمورد خانه اهمیت داده شده🌱
خانه هایی که دیوارهای خیلی بلند دارندمناسب نیستند.🌱
درخرید خانه اول از همسایه های آن تحقیق کن که چگونه هستند بعد از خود خانه🌱
https://eitaa.com/shamimmarefat5