✍مسأله جریان عدالت خواه (قسمت دوم: تئوریزه نمودن استبداد قرون وسطایی)
✅ وقتی از لزوم "طاعت ولی" صحبت میکنیم، جریانغربگرا در ادامه "تقلید طوطیوار همیشگی خود از غرب"، پاسخ میدهد، مقصد شما تئوریزه نمودن "استبداد قرون وسطایی ارابابان کلیسا" است.
✅ در این میان برخی دوستان به ظاهر فرهیخته انقلابی اما "حیات یافته در اتمسفر علوم انسانی غرب" نیز ولایت پذیری را به دو قسم "ولایت پذیری از روی فهم مسائل" و "صغارت پذیری از روی نفهمی" تقسیم مینمایند.
✅ در قسمت اول به این پرداختم که مساله جبهه حق در طول تاریخ "فهم خود ولایت و لزوم طاعت ولی است" و نه "فهم ماهیت حقیقی امر او و همراه شدن از روی فهم با او".👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1073
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/09
✅ اگرچه "حسن و کمال هم افق شدن با فهم ولی" را نمیتوان نفی کرد اما باید گفت مسأله محوری جریان حق "طاعت ولی" از روی معرفت به مقام الهی و "خیر محض بودن او و طاعتش" است.
✅ دستگاه ولایت الهی بر خلاف دستگاه استبدادی و طاغوتی قرون وسطی، دستگاه "رشد متکی بر ظرفیت فرد و اجتماع" است.
در آیه 79 سوره مبارکه آل عمران میخوانیم:
🔹هيچ بشرى كه خدا به او كتاب و حكم و پيامبرى داده است این حق را ندارد که به مردم بگويد: «به جاى خدا، بندگان من باشيد.» بلكه [بايد بگويد] :«به سبب آنكه كتاب [آسمانى] تعليم مىداديد و از آن رو كه درس مىخوانديد، مردمی الهی باشید.»
👈«ما كانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِباداً لي مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ لكِنْ كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِما كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتابَ وَ بِما كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ»
✅ رشد حاصل شده در دستگاه ولایت الهی در مقام فهم، نه از "عقل خودبنیاد منقطع از ولایت الله" بلکه از "نفس متقی و مطیع عند الله" حاصل میگردد.
✅چه بسیار اندیشههای به ظاهر عقلائی نشأت گرفته از نفسانیات که مقصدی جز ضلالت فردی و یا اجتماعی ندارند.
به تعبیر امیرالمؤمنین(علیه السلام) در نهجالبلاغه:
🔹چه بسیار عقلهایی که در دست هوای نفس خود اسیر است.
👈«كَمْ مِنْ عَقْلٍ أَسِيرٍ تَحْتَ [عِنْدَ] هَوَى أَمِير»
✅ و چه بسیار اندیشههای به ظاهر بسیط نشأت گرفته از تقوی و عبودیت که مقصدی جز رشد و هدایت ندارند.
🔹به تعبیر قرآن: «اگر تقواى الهى پيشه كنيد، خداوند برايتان فرقانى (قوّهى شناخت حقّ از باطلى) قرار مىدهد.»
👈« إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقانا (۲۹ـانفال)»
✅ در نظام الهی اتباع از ولی "حقیقت اساسی دین و دینداری و تحصیل سعادت" و تقابل با ولی "اساس ضلالت و شقاوت" میباشد.
در حدیث شریفی از کتاب کافی از امیرالمؤمنین روایت شده است:
🔹بدانید که همنشینی با عالم و پيروى از او دينىست كه خدا بوسيله آن ديندارى و پرستش شود و اطاعت عالم موجب بدست آمدن حسنات و محو گناهانست و براى مؤمنين ذخيرهاى است و در زمان حيات مايه سربلندى و پس از مرگ موجب ذكر خير است.
👈اعْلَمُوا أَنَّ صُحْبَةَ الْعَالِمِ وَ اتِّبَاعَهُ دِينٌ يُدَانُ اللَّهُ بِهِ وَ طَاعَتَهُ مَكْسَبَةٌ لِلْحَسَنَاتِ مَمْحَاةٌ لِلسَّيِّئَاتِ وَ ذَخِيرَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ رِفْعَةٌ فِيهِمْ فِي حَيَاتِهِمْ وَ جَمِيلٌ بَعْدَ مَمَاتِهِمْ.»
🔹در حدیثی در کتاب شریف کافی راوی از امام صادق(علیه السلام) سوال میکند، شنیدهام که شما میفرمودید وای بر صاحبان علم کلام که میگویند این را میپذیریم و آن را خیر و این را میفهمیم و آن را خیر و از علم کلام نهی میفرمایید.
حضرت پاسخ میدهند: من گفتم واى بر آنها اگر گفته مرا رها كنند و دنبال خواسته خود بروند.
👈جعِلْتُ فِدَاكَ، إِنِّي سَمِعْتُكَ تَنْهى عَنِ الْكَلَامِ، وَ تَقُولُ: وَيْلٌ لِأَصْحَابِ الْكَلَامِ؛ يَقُولُونَ: هذَا يَنْقَادُ وَ هذَا لَايَنْقَادُ، وَ هذَا يَنْسَاقُ وَ هذَا لَايَنْسَاقُ، وَ هذَا نَعْقِلُهُ وَ هذَا لَانَعْقِلُهُ، فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام: «إِنَّمَا قُلْتُ: فَوَيْلٌ لَهُمْ إِنْ تَرَكُوا مَا أَقُولُ، وَ ذَهَبُوا إِلى مَا يُرِيدُونَ».
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/11
✍مسأله جریان عدالت خواه (قسمت سوم: فهم مقام ولایت - بخش اول: پدر امت)...
✅در قسمت اول از این سخن گفتم که: مسأله محوری جریان حزبالله بیش از اینکه عدم فهم طرح ولی باشد، "فهم خود ولایت و لزوم طاعت ولی است."👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1073
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/09
✅ در قسمت دوم به این پرداختم که ولایت پذیری نه به معنای "تئوریزه نمودن استبداد قرون وسطایی" و نه به معنای "صغارت پذیری" است بلکه در دستگاه الهی اتباع از ولی "حقیقت اساسی دین و دینداری و تحصیل سعادت" و تقابل با ولی "اساس ضلالت و شقاوت" میباشد.👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1087
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/11
✅ در واقع موقف اصلی بیانیههای اخیر و خصوصا برخی القاب مطرح شده در نامهها و مباحثات دوستان، عدم درک مقام ولایت است.
✅ شاید بهترین تعبیر برای مقام ولایت، تعبیر زیبای "پدر" باشد، در حدیثی در کتاب شریف کافی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) روایت شده است:
🔹امامت شايسته نيست، جز براى مردي كه داراى سه خصلت باشد: 1- تقوى و ورعى كه او را از نافرمانى خدا باز دارد، 2- خويشتن دارى كه خشمش را با آن كنترل كند. 3- نيكو ولایت کردن بر افراد پیرو خود، تا آنجا كه نسبت به ايشان(در روایت دیگری مردم) مانند پدرى مهربان باشد.
👈 قالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لَا تَصْلُحُ الْإِمَامَةُ إِلَّا لِرَجُلٍ فِيهِ ثَلَاثُ خِصَالٍ وَرَعٌ يَحْجُزُهُ عَنْ مَعَاصِي اللَّهِ وَ حِلْمٌ يَمْلِكُ بِهِ غَضَبَهُ وَ حُسْنُ الْوِلَايَةِ عَلَى مَنْ يَلِي حَتَّى يَكُونَ لَهُمْ كَالْوَالِدِ الرَّحِيمِ. - وَ فِي رِوَايَةٍ أُخْرَى حَتَّى يَكُونَ لِلرَّعِيَّةِ كَالْأَبِ الرَّحِيم.
✅در روایات بسیاری حضرت رسول(ص) و امیرالمؤمنین(ع) به پدران امت تشبیه شدهاند. مثلا در روایتی حضرت امیر(ع) میفرمایند:
🔹از رسول خدا(ص) شنیدم: من و علی دو پدر این امت هستیم و حق ما بر آنها بالاتر از حق پدر و مادر آنها از روی ولادت است. ما آنها را از آتش جهنم به سوی بهشت- اگر اطاعتمان کنند- نجات میدهیم و آنها را از ذلت عبودیت(هرآنچه غیر از خداست) به بهترین آزادگان میپیوندانیم.
👈و قَالَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع: سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ص يَقُولُ أَنَا وَ عَلِيٌ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ، وَ لَحَقُّنَا عَلَيْهِمْ أَعْظَمُ مِنْ حَقِّ أَبَوَيْ وِلَادَتِهِمْ، فَإِنَّا نُنْقِذُهُمْ- إِنْ أَطَاعُونَا- مِنَ النَّارِ إِلَى دَارِ الْقَرَارِ، وَ نُلْحِقُهُمْ مِنَ الْعُبُودِيَّةِ بِخِيَارِ الْأَحْرَارِ.
✅ در کتاب عیون اخبارالرضا در روایتی یکی از یاران امام رضا(ع) از ایشان میخواهد در مورد این عبارت که حضرت رسول و امیرالمومنین پدران این امت هستند، برای وی توضیح دهند، حضرت میگویند:
🔹 آيا نميدانى كه رسول خدا (ص) فرمود من و على دو پدر اين امت هستيم عرض كردم بلى ميدانم.
👈قالَ أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص أَبٌ لِجَمِيعِ أُمَّتِهِ وَ عَلِيٌّ ع مِنْهُمْ قُلْتُ بَلَى
🔹فرمود آيا نميدانى كه على (ع) قسمت كننده بهشت و جهنم است عرض كردم بلى ميدانم.
👈قالَ أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ عَلِيّاً ع قَاسِمُ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ قُلْتُ بَلَى
🔹فرمود پس پيغمبر را ابو القاسم ميگويند به جهت اينكه پدر قاسم(تقسیمکننده) بهشت و جهنم است كه على باشد. عرض كردم این چه معنى دارد؟
👈قالَ فَقِيلَ لَهُ أَبُو الْقَاسِمِ لِأَنَّهُ أَبُو قَسِيمِ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ فَقُلْتُ لَهُ وَ مَا مَعْنَى ذَلِكَ
🔹فرمود مهربانى پيغمبر بر امت خود مانند مهربانى پدران بر فرزندان خود است و افضل امت پيغمبر (ص) على بود و بعد از پيغمبر (ص) شفقت على (ع) بر امت چون شفقت پيغمبر بر ايشان بود. چرا که او وصى و خليفه و امام پیغمبر بعد از ایشان بود.
👈قالَ إِنَّ شَفَقَةَ النَّبِيِّ ص عَلَى أُمَّتِهِ شَفَقَةُ الْآبَاءِ عَلَى الْأَوْلَادِ وَ أَفْضَلُ أُمَّتِهِ عَلِيٌّ ع وَ مِنْ بَعْدِهِ شَفَقَةُ عَلِيٍّ ع عَلَيْهِمْ كَشَفَقَتِهِ ص لِأَنَّهُ وَصِيُّهُ وَ خَلِيفَتُهُ وَ الْإِمَامُ بَعْدَهُ...
.........................
متن کامل همراه با ارجاعت و...👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/13
✍مسأله جریان عدالتخواه ( قسمت سوم: فهم مقام ولایت- بخش دوم: ولایت فقیه)...
✅ در بخش اول از بحثی که ذیل فهم مقام ولایت عرض کردم به این پرداختم که قرینترین واژه برای درک مفهوم ولایت، واژه "پدر" است.👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1097
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/13
⁉️ سوالی که بعد از آن مطرح میشود اینکه "ولایت اهل بیت(علیهم السلام)" و "کمال حاصل شده برای ما از طاعت آنها" که مسأله اصلی شیعه بوده و هست و فصل مشبعی از روایات به آن اختصاص داده شده است، چه نسبتی با بحث امروز جریان عدالتخواه و حزبالله در نسبت گیری با ولی فقیه دارد؟
✅ اگرچه شخص ولیفقیه به هیچ وجه با ولی معصوم خداوند قابل قیاس نیست، اما نسبتی که ما با وی میگیریم همان نسبتی است که با امام معصوم باید داشته باشیم. البته این نوع نسبت به معنی نفی سوال پرسیدن از رهبری نیست بلکه به معنی نفی موقف سوال پرسیدن دوستان است که در مباحثات شکل گرفته در ادامه آن مطرح گردید.
❓ اما چرا نسبت ما با ولی فقیه همان نسبتی است که با امام معصوم میگیریم:
🔹به این دلیل که توحید ربوبی خداوند تعطیل بردار نیست؛
🔹به این دلیل که جریان ولایت الهی در تمام ادیان آسمانی با نبوت پایان نمییابد و وصی نبی، جریان ولایت الهی را امتداد میدهد؛
🔹به این دلیل که اهل بیت(علیهم السلام) با محدود شدن ارتباطات خود با شیعیان، از زمان امام صادق(ع) شبکه وکالت خود را شکلدادند و وکلایی برای اعمال ولایت الهی و اجرای شئون امامت اما با واسطه تشکیل دادند.
🔹به این دلیل که برای اتمام حجت خداوند بر بندگان همیشه نیاز به امامی حاضر و ظاهر است. به تعبیر مروی از امام باقر(علیه السلام):
زمین لحظهای بدون امامی ظاهر باقی نخواهد ماند.
👈 «لَا تَبْقَى الْأَرْضُ بِغَيْرِ إِمَامٍ ظَاهِرٍ»
✅ یکی از اصحاب امام صادق (علیه السلام) از ایشان سوال میکند، آيا زمين از عالمی زنده و آشكار از شما آل محمد خالى خواهد ماند، امامى كه مردمان در حلال و حرام خود بتوانند به او رجوع كنند؟
حضرت با اشاره به آیه "۲۰۰ آل عمران" پاسخ میدهند:
🔹اى ابا يوسف! نه (خالی نخواهد ماند)؛ و اين امر در كتاب خدا بيان گشته است: «اى كسانى كه ايمان آورده ايد، صبور باشيد و شكيبايى ورزيد» در برابر دشمنان و مخالفان خود؛
👈فقَالَ يَا أَبَا يُوسُفَ لَا إِنَّ ذَلِكَ لَبَيِّنٌ فِي كِتَابِ اللَّهِ تَعَالَى فَقَالَ «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا» عَدُوَّكُمْ مِمَّنْ يُخَالِفُكُمْ
🔹«و ایجاد رابطه کنید» با امام خود «و از خداى پروا داريد»، يعنى در باره آنچه بر شما واجب كرده و فرمان داده است.
👈«وَ رابِطُوا» إِمَامَكُمْ «وَ اتَّقُوا اللَّهَ» فِيمَا يَأْمُرُكُمْ وَ فَرَضَ عَلَيْكُمْ.
✅ شیعه در عصر غیبت امام به فرزند یتیمی میماند که عالمان متقی، نقش وصی پدر را برای او دارند.
در حدیثی از امام عسكرى (عليه السلام) روايت شده است:
🔹پدرم از پدرانش از پيامبر خدا(ص) برايم روايت كرد كه: بسيار بدتر از يتيمى كه پدر و مادرش را از دست داده، يتيمى است كه از امام خود دور افتاده و توان دستيابى به او را ندارد و در مسايل شرعىِ خود كه به آنها نياز دارد، تكليفش را نمىداند.
👈حدّثني أبي، عن آبائه، عن رسول اللّه صلى الله عليه و آله: أشَدُّ مِن يُتمِ اليَتيمِ الَّذِي انقَطَعَ مِن امِّهِ و أبيهِ، يُتمُ يَتيمٍ انقَطَعَ عَن إمامِهِ ولا يَقدِرُ عَلَى الوُصولِ إلَيهِ ولا يَدري كَيفَ حُكمُهُ فيما يُبتَلى بِهِ مِن شَرائِعِ دينِهِ.
🔹بدانيد كه کسی از شیعیان ما که عالم به علوم ما است، فردی که احکامش را نمیداند و از دیدن ما محروم است یتیمی در دامن آن عالم است. بدانید و آگاه باشید كه هر كس چنين يتيمى را ارشاد نمايد و هدايتش كند و شريعت ما را به او آموزش دهد، در بالاترين منزلگاه، همراه ماست.
👈ألا فَمَن كانَ مِن شيعَتِنا عالِماً بِعُلُومِنا، وهذَا الجاهِلُ بِشَريعَتِهِ المُنقَطِعُ عَن مُشاهَدَتِنا يَتيمٌ في حِجرِهِ، ألا فَمَن هَداهُ و أرشَدَهُ وعَلَّمَهُ شَريعَتَنا كانَ مَعَنا فِي الرَّفيقِ الأعلى.
✅در یکی از نامههای منصوب به حضرت حجت(عج) ایشان میفرمایند در حوادث و پیشآمدهای زمان به راویان احادیث ما(فقها آن دوره که در مقام فتوا اصل روایات حضرات را بیان میکردند)، مراجعه کنید.
👈«وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِيهَا إِلَى رُوَاةِ حَدِيثِنَا فَإِنَّهُمْ حُجَّتِي عَلَيْكُمْ وَ أَنَا حُجَّةُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ»
https://eitaa.com/sharh_hal
..................
متن کامل همراه با ارجاعات و توضیحات مربوطه:👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/13-2
شرح حال
✍توطئۀ "توهم توطئه" (قسمت دوم) ✅راستی اگر ما "توهم توطئه" داریم و خبری از "دشمن و دشمنی" نیست، این
Nezame Solte.exe
4.95M
نرم افزار نظام سلطه، کاری از "مرکز پاسخگویی به شبهات" حوزه علمیه قم
برای اجرا در ویندوز
این نرم افزار پیرامون نظام سلطه به مهمترین سوالات و پاسخ آنها به صورت مستند، در هفت موضوع زیر میپردازد:
1. شناخت غرب و نظام سلطه
2. اهداف، ابزارها و راهبردهای نظام سلطه
3. نظام سلطه، ایران و انقلاب اسلامی
4. نظام سلطه و مسائل جهان اسلام
5. آمریکا و سلطه صهیونیستی
6. جهاد کبیر در برابر نظام سلطه
7. جنگ نرم و نظام سلطه
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/17
شرح حال
✍مستند "چه کسی ما را کشت" 📝مستندی که حتی اجازه پخش قسمتهایی از آن نیز داده نشد، این مستند ساخته مح
⛔️ آیا گروه طالبان تروریست تکفیری است؟
✅ اهل فن می دانند که آنچه سال های سال در رسانه ها درباره #طالبان مطرح بوده، برساخت رسانه ای غرب و ترجمه نوشته های امپراطوری رسانه ای آنان بوده است. این حرف بمعنای تطهیر گذشته طالبان نیست ولی حتما بمعنای ضرورت داشتن فهم بومی است که این جریان را #تکفیری نخواهد یافت.
⚠️ آن که طالبان افغانستان و #پاکستان و نیز طالبان دیروز و امروز را یکی می کند خود را از درک واقعیت دور می نماید. مباد که ما جهاد با اشغالگران آمریکایی را نیز به پیروی از خود آنان برچسب #تروریزم بزنیم!
❇️ تعامل با جریانات مختلف خصوصا آنکه می تواند یک تهدید #امنیتی باشد یک ضرورت عقلی است. آنچه امروز طالبان #افغانستان در مصاحبه سخنگوی خود آورده را از مدتها پیش می شد در مواضع بخش مهمی از جریان افغانستانی این گروه نیز رصد کرد و روی آن اینده ای بهتر را بنا کرد. (http://yon.ir/niSVD)
⭕️ گاهی احساس می کنم برادران #شیعه و بعضا سنی افغانستانی ما به واقعیت آینده افغانستان بدون حضور اشغالگران به درستی نمی اندیشند والا اولین پيشگامان ارتباط با طالبان و کاهش خطاهای آنان باید خودشان باشند چرا که بدون همزیستی، داشتن یک کشور قوی ممکن نیست.
◀️ علیرضا کمیلی
📍 @komeilialireza
هدایت شده از دلنوشتـه🇵🇸
✨مثَلُ الْمُومِنِ الْمُخْلِصِ كمَثَلِ الْمَاءِ
...آن گونه که اگر نگاهت کنم
آتشی در دلم خاموش شود...!
پ.ن:مستدرك الوسائل، ج1💚
#شبتــون_حسینـے🙂
✍ @delneveshtehrj
اگر مقایسه سادهای بفرمایید خواهید دید:
کل بودجه تمام مجموعههای حوزوی با جمعیت چند صد هزار نفری طلاب و فعالیتهای فرهنگی و...
فقط قریب به ۲ درصد از نصف بودجه یک دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشتر میشود.
فقط یک دانشگاه که نمونههایش در کشور صدها مورد دیگر هم هست.
البته با این تفاوت که بودجه مجموعههای فرهنگی، صرفا برای ذکر در ردیف بودجه و عدم اختصاص بخش عمده آن است ولی بودجههای دانشگاهها معمولا کامل و تمام پرداخت میشود.
و توجه کنید به جنگ رسانهای پرداخته شده حول بودجه حوزههای علمیه...
شرح حال
اگر مقایسه سادهای بفرمایید خواهید دید: کل بودجه تمام مجموعههای حوزوی با جمعیت چند صد هزار نفری طلا
در یک شب و در یک ساعت مشخص هزاران کانال ریز و درشت از خبری گرفته تا ورزشی و فان و طنز و سرگرمی از سیاسی گرفته تا غیر سیاسی ....به ناگاه کلیپ سخنان دروغ و نفرت انگیزانه حسام الدین آشنا مشاور رئیسجمهور علیه بودجه نهادهای دینی و انقلابی و دفاعی کشور را منتشر میکنند، تا در این شرایط بغرنج اقتصادی مردم را علیه حافظان دین و میهن تحریک کنند و آنها را بانی و باعث مشکلات جامعه معرفی کنند...
این همان شبکه سازی گستردهای است که توسط جریانات ضد انقلاب برای تقابل اسلام و انقلاب و مردم طراحی شده است.
شرح حال
در یک شب و در یک ساعت مشخص هزاران کانال ریز و درشت از خبری گرفته تا ورزشی و فان و طنز و سرگرمی از سی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
بودجه اختصاص داده شده از طرف دولت به هر طلبه یک هفتم هر دانشجو و تقریبا یک دوم هر دانشآموز است.👇
https://fararu.com/fa/news/286570
جمعیت دانشجویان تقریبا ۲۱ برابر و جمعیت دانشآموزان تقریبا ۶۸ برابر مجموع طلاب است.👇
https://www.mehrnews.com/news/4122248
http://www.irna.ir/fa/News/82164294
یعنی مجموع هزینههایی که دولت برای طلاب اختصاص میدهد در مقایسه با دانشگاه کمتر از ۰.۷ درصد و در مقایسه با آموزش و پرورش کمتر از ۱ درصد است.
✍تقابل دو دستگاه پیشبینی و تقویم محاسباتی...
(قسمت اول: گزارش آسمانی و داروینیستی از تاریخ )
✅ تصویر کلی تاریخ عالم به دو گزارش آسمانی و زمینی قرائت میشود.
🔹گزارش آسمانی، اولین صحنۀ تاریخ عالم را از آسمان آغاز میکند و در دومین صحنه با هبوط نبی خدا به همراه شیطان، انسان کامل پا بر زمین مینهد.
🔹اما در گزارش دیگر، برمبنای داروینیسم اجتماعی عالم با انسانهایی غارنشین و بیارتباط با آسمان که نه زبان و نه خطی دارند، آغاز میشود و انسان منقطع از وحی دورههای غارنشینی، عصر حجر و پارینه سنگی و غیره را پشت سر مینهد تا به شکارگری و کوچ نشینی، سکونت کنار رودخانهها و تشکیل شهرها و ایجاد تمدن میرسد.
✅ بر اساس گزارش آسمانی و بر خلاف گزارش داروینیستی از تاریخ، جماعت بیشتری از انسانهای ماقبل از تمدن غرب به مراحل بالای کمال دستیافتهاند.
اگرچه براساس ادله در حیثیت اجتماعی با ظهور دولت حق در آخرالزمان و اتمام صحنه تقابل حق و باطل، جماعت آخر الزمان در مراتب متوسط کمال، گوی سبقت را از نظر کثرت بر گذشتگان بربایند.
👈«وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ - أُوْلَئکَ الْمُقَرَّبُونَ - فىِ جَنَّاتِ النَّعِیمِ - ثُلَّةٌ مِّنَ الْأَوَّلِینَ - وَ قَلِیلٌ مِّنَ الاَخِرِینَ»
◀️ بنا به توضیحات علامه طباطبایی در تفسیر المیزان: کلمه "ثلة" به معناى جماعت بسیار انبوه است، و مراد از کلمه "اولین" امتهاى گذشته انبیاى سلف است، و مراد از کلمه "آخرین" امت اسلام است، بنابراین معناى آیه این میشود که: مقربین از امتهاى گذشته جمعیت بسیارى بودند، و از این امت جمعیت کمترى.
✅در منطق گزارش آسمانی از همان ابتدا، دو خط و جریان واحد نشان داده میشوند که در حال نبرد هستند؛ یکی جریان انبیاء و دیگری جریان طاغوت. دعای شریف ندبه خلاصهای کامل از این گزارش را برای ما ذکر میکند.
✅ این دو جریان دورههای فَترت تاریخ را یکی یکی، پشت سر گذاشته و جریان حق پیروز نهایی تمام دورهها است.
🔹وعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ ... (55 نور)
🔸خدا به کسانى از شما که ایمان آورده و کارهاى شایسته کردهاند وعده کرده که شما را در این سرزمین جانشین دیگران کند، آن چنان که اسلاف و گذشتگان آنان را جانشین کرد...
..................
مطالب مرتبط:👇
اراده خداوند بر ظهور تمدن بزرگ اسلامی
https://eitaa.com/sharh_hal/1136
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/21-1
✍تقابل دو دستگاه پیشبینی و تقویم محاسباتی...
( قسمت دوم: اراده خداوند بر ظهور تمدّن بزرگ اسلامی)
✅ در روایتی از امام صادق (علیه السلام) در کتاب شریف کافی آمده است:
🔹«إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَ الدِّینَ دَوْلَتَیْنِ دَوْلَةَ آدَمَ وَ هِیَ دَوْلَةُ اللَّهِ وَ دَوْلَةَ إِبْلِیسَ»
🔸خداى عز و جل دین را دو دولت قرار داده دولت آدم- و آن دولت خدا است- و دولت ابلیس،
🔹«فَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ أَنْ یُعْبَدَ عَلَانِیَةً کَانَتْ دَوْلَةُ آدَمَ»
🔸هنگامى که خداوند اراده فرماید که آشکارا پرستش شود دولت آدم بر سر کار باشد،
🔹« وَ إِذَا أَرَادَ اللَّهُ أَنْ یُعْبَدَ فِی السِّرِّ کَانَتْ دَوْلَةُ إِبْلِیسَ»
🔸و همین که اراده فرماید که در پنهانى پرستش شود دولت ابلیس بر سر کار آید،
🔹«وَ الْمُذِیعُ لِمَا أَرَادَ اللَّهُ سَتْرَهُ مَارِقٌ مِنَ الدِّینِ.»[1]
🔸و آن کس که فاش کند چیزى که خداوند خواسته است پنهان باشد، او از دین بیرون رفته (و خارج شده) است.
✅ بر اساس این روایت این خداوند است که اراده ظهور دولت حق و یا استیلاء باطل را در ادوار مختلف تاریخ میکند و در دوران سلطه باطل جریان حق برای حفظ خود باید تقیه پیش کند و زبان در کام نهد اما این صحنه با تغییر اراده خداوند بر ظهور دولت حق تغییر خواهد کرد.
📝 «خداوند متعال اگر اراده نکرده بود که این کار پیش برود، این مقدّمات را فراهم نمیکرد.» «اِذا اَرادَ اللهُ شَیئاً هَیَّاَ اَسبابَه؛ مقدّمات کار که فراهم میشود، پیدا است خدای متعال اراده فرموده است این کار انجام بگیرد. مقدّمات کار، ایجاد انقلاب است، تشکیل جمهوری اسلامی است، تشکیل نظام اسلامی است؛ اینها مقدّمات کار است برای ایجاد آن تمدّن اسلامیِ متناسب با این زمان و با این قرن. اینها مقدّماتی است که خدای متعال فراهم کرده است که به آنجا برسیم و انشاءالله خواهیم رسید.» «جمهوری اسلامی دارد نشان میدهد که یک تمدّنی در حال رشد و بالندگی است که اگر به توفیق الهی و به کمک الهی به نتایج خودش برسد، بساط ظلم و استکبار و استعمار دولتهای غربی برچیده خواهد شد.» «هر کس خدا با او است، او پیروز است چون قدرت متعلّق به ذات مقدّس پروردگار است. [اگر] ما با خدا باشیم، در راه خدا باشیم، پیروزی، قطعیِ صددرصد است، هیچ تردیدی در آن نیست.»[2]
.....................
ارجاعات:👇
[1] الکافی (ط - الإسلامیة) ؛ ج2 ؛ ص372 و أصول الکافی / ترجمه مصطفوى ؛ ج4 ؛ ص78
[2] قسمتهایی از بیانات امام خامنهای در دیدار با مردم قم ۱۹ دی ۱۳۹۷
.....................
مطالب مرتبط:👇
گزارش آسمانی و داروینیستی از تاریخ
https://eitaa.com/sharh_hal/1134
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/21-2
از انقلاب فاطمی تا انقلاب خمینی جلسه ۱.mp3
28.41M
سخنرانی ۱۹ دی ۱۳۹۷حجتالاسلام ارفع؛
جلسه اول از سلسله سخنرانی ایشان با موضوع "از انقلاب فاطمی تا انقلاب خمینی".
توصیه میکنم حتما این جلسات را از لینک زیر دنبال کنید.👇
https://gap.im/fatemiyoon_ir