فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️عضو پارلمان اروپا:
🔻پلیس فرانسه با خشونت، گاز اشکآور، گلولههای پلاستیکی، باتوم و دستگیر کردن معترضان از آنها استقبال کرد/اگر اعتراضات در فرانسه به قصد تغییر نظام بود، ما در این نهاد قطعنامهها و تحریمها را علیه رژیم دیکتاتور فرانسه اعمال میکردیم ولی در عوض سکوت کردهایم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ تاریخ به روایت آمریکاییها
🎙هوارد زین، مورخ و فیلسوف آمریکایی:
🔹اگر جوانان مدارس ما تاریخ گسترش ایالات متحده در جهان را یاد میگرفتند، اگر تاریخ کشتارها و تهاجمهایی که با گسترش آمریکا در جهان همراه بود را بیاموزند، آنها نمیتوانند باور کنند که رئیس جمهور ایالات متحده در برابر ملت بلند میشود و میگوید ما برای #آزادی و #دموکراسی به این کشور میرویم!
🔸اما این تاریخ آموزش داده نمیشود. این استفاده نادرست از تاریخ است که همچنان توسط رهبران سیاسی ما تداوم مییابد و واقعاً توسط بخشی از فرهنگ آمریکایی یعنی مطبوعات و رسانهها، مورد انتقاد قرار نگرفته است.
🔹بوش چند سال پیش در مجلس ملی فیلیپین گفت که آمریکا به نقش خود در داستان بزرگ مردم فیلیپین افتخار میکند؛ سربازان ما فیلیپین را از سلطهی #استعمار آزاد کردند!
🔸حدود ششصد هزار فیلیپینی در این جنگ طولانی علیه فیلیپینیها جان باختند و در پایان، آن زمانیکه ایالات متحده پیروز شد، برای دهههای متمادی دیکتاتوری نظامی را برای فیلیپین به ارمغان آورد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴اردوغان: انها هزاران کلاهک هسته ای دارند و ما را از داشتن یک موشک باز میدارند
🔹ما این را نمیپذیرم و مطالعات خود را در این مورد افزایش میدهیم
پ.ن: حرفهایی که ایران 20 سال پیش میزد و لیبرالها مدام سنگ اندازی میکردن، حالا شده حرف روز ترکیه 😕
✍📣 حرف همان بود که امام گفت.... زمانی انقلاب ما نفس راحت می کشد که از دست وابستگان غرب و شرق خلاص شویم.... البته آنهایی که ما را به خاطر انرژی هسته ای زخم زبان می زنند همه نشخوارکنندگان غرب هستن😊
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟠 تحلیل تاریخی و کاربردی🔵
🟡 تحلیلی متفاوت از رویارویی غرب و روسیه
۱۵۰۰ سال گسترش «ناتو» به سمت شرق (۳)
✳️ اما تتونیک ها چه کسانی بودند؟ شوالیه های کاتولیک فرقه نظامی تتونیک برای اولین بار با هدف بازپس گیری اراضی مسیحیان در بیت المقدس گرد هم آمدند. در طی سومین جنگ های صلیبی (۱۱۸۷- ۱۱۹۲) بود که این شوالیه ها به خاطر مقاومت شجاعانه مسلمانان مجبور به تغییر تمرکز خود از سرزمین های مقدس به اروپای مرکزی و شرقی شدند تا بتوانند با آن چه کفار ارتدوکس و همچنین کفار بت پرست که پیرو ادیان محلی در این مناطق بودند مقابله کرده و سرانجام این «کفار» را به قبول مسیحیت کاتولیک وادار کنند. البته باید گفت که نظامیان تتونیک فقط شمشیر به دست نبودند. برای آن ها جنگ نه یک هدف بلکه وسیله ای قدرتمند برای اعمال قدرت و افزایش نفوذ بود. بعضی از سربازان و فرماندهان تتونیک حتی بعدها توانستند به تاجران و دیپلمات های قهاری تبدیل شوند و حکمرانی مناطق وسیعی از اروپا را به دست بگیرند. در هر حال، همچون هر گروه نظامی دیگر این افراد هم به طور دائم در حال جنگ نبودند و در زمان های صلح می توانستند تا با بهره برداری از توان جنگی در دسترس، قدرت خود را به اشکال مختلف گسترش دهند.
✳️ عمده توجه شوالیه های تتونیک معطوف به منطقه بالتیک می شد. در طول قرن های سیزدهم و چهاردهم میلادی بود که این شوالیه ها جنگ هایی را علیه بت پرستان لیتوانیایی و آن چه کفار مسیحی ارتدوکس روسیه می خواندند آغاز کردند. سیاست تتونیک ها در این مناطق اما تنها اشغال مناطق جدید نبود. هرجایی که به دست این جنگجویان می افتاد کوچ مردمان آلمانی از نقاط غربی اروپا را به دنبال خود داشت. بدین ترتیب تتونیک ها هم می توانستند بافت جمعیتی مناطق اشغال شده را به نفع خود تغییر دهند و هم با این کار از حمایت امپراتوری روم برخوردار می شدند که به دنبال مهاجرت افراد به مناطق شرقی بود.
✳️ افول تتونیک ها
اگرچه فرقه تتونیک آن قدر قدرت یافت که سرانجام توانست بر تمام پروسیا حکمرانی کند، اما مشکلات درونی در آن هم کم نبود. شکست از روسیه در «نبرد یخ/ نبرد دریاچه پیپوس» در سال ۱۲۴۲ میلادی، کشتار مسیحیان، تخریب بعضی از کلیساها و همچنین تجارت با مشرکین که مسیحیان آن ها را تحریم کرده بودند بعضی از مواردی بودند که منجر به ایجاد حرف و حدیث هایی در رابطه با این فرقه شد. این مشکلات تا آن جا پیش رفت که بعضی از مردمان شرق اروپا تنها به خاطر ترس از زندگی تحت حکومت تتونیک ها از قبول مسیحیت کاتولیک سر باز می زدند. همزمان با پیشرفت در جنگ ها و کسب پیروزی های بیش تر از طرف فرقه، این طور به نظر می رسید که تتونیک ها بیش تر از علاقه برای گسترش مسیحیت به دنبال غارت و پیشبرد اهداف سیاسی خود بودند. همین هم سبب کاهش مقبولیت مردمی آن ها و در نتیجه سستی در پشتیبانی از طرف حامیان آن شد.
✅✅ اما ضربه های نهایی به این فرقه را اتحاد قوای لیتوانی و لهستان علیه این فرقه وارد کردند. نبرد معروف تاننبرگ در سال ۱۴۱۰ که میان این اتحاد و سربازان تتونیک اتفاق افتاد ضربه ای مهلک برای فرقه کاتولیک به شمار می آمد. این نبرد که از بزرگ ترین جنگ های اروپا در قرون وسطی بود به کشته شدن بسیاری از فرماندهان تتونیک از جمله فرمانده اصلی آن منجر شد و باعث گشت تا تصویر شکست ناپذیری شوالیه های تتونیک از بین برود. تلفات بسیار و در پی آن بدهکاری های فراوان برای بازسازی مناطق جنگی باعث شد تا فرقه جنگجوی تتونیک بعد از تاننبرگ دیگر هرگز نتواند شکوه گذشته خود را به دست آورد. این نبرد از چنان اهمیتی برخوردار بود که بعدها تبدیل به یکی از افتخارات ملی لیتوانی و لهستان شد و باعث الهام حماسه ها و داستان های فراوان در ادبیات این دو ملت شد. حتی امروزه هم لیتوانی و لهستان یاد و خاطره نبرد تاننبرگ را گرامی می دارند!
#شطرنج باز ۳۱۳
☕️☕️ ادامه دارد...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📚باهم کتاب بخوانیم ☺️
🔹 هربار که به شوق دیدار قبر مادر عازم «امامزاده عبدالله» میشدم، چون ناگزیر از مناطق جنوبی تهران عبور میکردم و شاهد صحنههای فقر و بدبختی مردم بودم، همیشه از خود میپرسیدم: راستی چرا شاه برای بهبود شرایط زندگی مردمی که در این نقاط محروم به سر میبرند، قدمی برنداشته است❓
🔻در زمان کودکی بارها مادرم مرا با خود به همین مناطق محروم آوره بود تا به مردم محتاج کمک کند. ولی اینک پس از گذشت سالها از آن دوران، باز میدیدم که وضع زندگی مردم کماکان به همان منوال است و عدۀ کثیری از هموطنانم در شرایطی نکبتبار عمر خود را در کلبههای محقر گلی میگذرانند... گرچه این وضع هم فقط به مناطق جنوب شهر تهران محدود نبود و نظایری به مراتب بدتر از آن را میشد در اکثر نقاط ایران به چشم دید.
با توجه به آنچه شاهدش بودم، همواره سؤالاتی از این قبیل به ذهنم میآمد که: مگر شاه بارها مژدۀ تمدن بزرگ را به مردم نداده است؟ آیا دستگاههای عریض و و طویل اداری موجود در ایران (که رشد غولآسایش واقعاً حیرت مرا برانگیخه بود) از حل مشکلات اجتماعی ملت عاجزند؟ پس در پشت پردۀ تشکیلات دولتی ایران چه میگذرد که هنوز نتوانستهاند قدمی در راه بهبود زندگی مردم فقیر کشور بردارند❓
💠 وقتی کوششم برای یافتن جواب مناسب بجایی نمیرسید، معمولاً مسأله را پیش خود چنین توجیه میکردم که چون فاصلۀ عمیقی بین دربار و مردم موجود است اطلاع دقیق و ریشهای از این همه محرومیت و بدبختی ندارند لیکن تودۀ مردم فقیر و بیسواد ایران که هرگز شاهد کمکی از سوی دولت برای رفع تنگدستی خود نبودهاند❗️
📗 مینو صمیمی، پشت پرده تخت طاووس، اطلاعات، 1368، ص48.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟠 بخش دوم مقاله «تئوری روابط بینالملل نشان میدهد که جنگ قدرتهای بزرگ (آمریکا، روسیه و چین) در راه است: بحران هسته ای ایران، جنگ اوکراین و وضعیت مبهم تایوان جهان را مستعد یک جنگ بزرگ کرده است.»
متیو کرونینگ
🎈 فارن پالیسی
🟧 برخی از محققان واقعگرا برای مدتی هشدار میدادند که حمله روسیه به اوکراین در راه است، و هنوز این احتمال وجود دارد که جنگ در اوکراین بتواند از مرزهای ناتو عبور کرده و این درگیری را به آتش مستقیم ایالات متحده و روسیه تبدیل کند..
🟧 واقع گرایان همچنین بر تغییر توازن قوا تمرکز کرده و نگران ظهور چین و افول نسبی ایالات متحده هستند. نظریه انتقال قدرت میگوید سقوط یک قدرت بزرگ مسلط و ظهور یک رقیب صعودی اغلب منجر به جنگ میشود. برخی از کارشناسان نگران هستند که واشنگتن و پکن ممکن است در این "تله توسیدید" بیفتند. سیستمهای استبدادی ناکارآمد، این تحول را بعید میسازد که پکن یا مسکو رهبری جهانی را از ایالات متحده به این زودی غصب کنند، اما نگاهی دقیقتر به سوابق تاریخی نشان میدهد که رقبا گاهی زمانی که جاهطلبیهای گستردهشان خنثی میشود، جنگهای تهاجمی را آغاز میکنند. مانند آلمان در جنگ جهانی اول و ژاپن در جنگ جهانی دوم، روسیه ممکن است برای معکوس کردن زوال خود به شدت تلاش کند و چین نیز ممکن است ضعیف و خطرناک باشد.
🟧 برخی افراد ممکن است استدلال کنند که بازدارندگی هستهای همچنان کارساز خواهد بود، اما فناوری نظامی در حال تغییر است. جهان در حال تجربه «انقلاب صنعتی چهارم» است، زیرا فناوریهای جدید - مانند هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و ارتباطات، رباتیک، موشکهای مافوق صوت، انرژی هدایتشده و ... - نوید تغییر اقتصاد جهانی، جوامع و میدان جنگ را میدهند. بسیاری از کارشناسان دفاعی معتقدند ما در آستانه انقلاب جدیدی در امور نظامی هستیم. این امکان وجود دارد که این فناوریهای جدید، مانند تانکها و هواپیماها در آستانه جنگ جهانی دوم، به ارتشهایی که دست به حمله میزنند، امتیاز بدهد و احتمال جنگ را بیشتر کند. حداقل، این سیستمهای تسلیحاتی جدید میتوانند ارزیابیهای مربوط به توازن قوا را به سمت اشتباه محاسباتی ببرد. به عنوان مثال، چین در چندین مورد از این فناوریها از جمله موشکهای مافوق صوت، کاربردهای خاص برای هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی پیشرو است. این مزایا - یا حتی تصور نادرست در پکن مبنی بر وجود این مزیتها - میتواند چین را برای حمله به تایوان وسوسه کند.
🟧 حتی لیبرالیسم، به عنوان نظریه خوش بینتر هم دلیلی برای بدبینی ارائه میدهد. مطمئناً، لیبرالها درست میگویند که نهادها، وابستگی متقابل اقتصادی و دموکراسی، همکاری در نظم جهانی لیبرال را تسهیل کردهاند. ایالات متحده و متحدان دموکراتیک آن در آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شرقی بیش از هر زمان دیگری متحد شده اند. اما همین عوامل به طور فزایندهای جرقه درگیری بر سر خطوط گسل بین نظمهای جهانی لیبرال و غیرلیبرال را دامن میزند. در جنگ سرد جدید، نهادهای بین المللی به سادگی به عرصههای جدیدی برای رقابت تبدیل شده اند. روسیه و چین در این نهادها نفوذ میکنند و آنها را بر خلاف اهداف مورد نظر خود میچرخانند. چه کسی میتواند ریاست نشست شورای امنیت سازمان ملل را در حالی که ارتشهایش در فوریه به اوکراین حمله کردند، فراموش کند؟ به طور مشابه، چین از نفوذ خود در سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از تحقیقات مؤثر در مورد منشاء کرونا استفاده کرد؛ و دیکتاتورها برای کسب کرسی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد رقابت میکنند تا اطمینان حاصل کنند که نقض فاحش حقوق بشر آنها زیر ذره بین نمیرود.
منبع
https://foreignpolicy.com/2022/08/27/international-relations-theory-suggests-great-power-war-is-coming/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ آیا همه میتوانند ثروتمند شوند؟
🎙یکی از رهبران برجستهی جنبش حقوق مدنی سیاهپوستان در آمریکا:
🔹من فکر میکنم که ذهنیت مردم در مورد #سرمایهداری شفاف نیست؛ زیرا سرمایهداری یک سیستم بسیار شرور است اما کاری که انجام میدهد این است که شرارت خود را با انواع و اقسام اصطلاحاتِ دستنیافتنی گلدوزی میکند.
🔸بهعنوان مثال بسیاری از ما از سرمایهداری حمایت میکنیم، زیرا در واقع معتقدیم که در یک سیستم سرمایهداری فرصت آن وجود دارد که به همان میزان که راکفلر پول به دست میآورد ما هم پول به دست بیاوریم زیرا به ما گفته میشود که در سرمایهداری، فرصتهای برابر وجود دارد.
🔹بنابراین ما احساس میکنیم که اگر امسال به اندازهی راکفلر درآمد نداشته باشیم، باید سال آینده کمی سختتر کار کنیم و سال بعد به آن درآمد خواهیم رسید! اما اگر نظام سرمایهداری را به دقت بررسی کنیم، خواهیم دید که مبتنی بر #استثمار است.
🔸در واقع در مورد سرمایهداری میتوانیم بگوییم که ثمرهی کار تودههای زحمتکش توسط کسانیکه کار نمیکنند، بُرده میشود.
چه کنیم که امثال دکتر غنی نژاد خود را به نفهمی زده اند......😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
😡 وقتی وحشیگری در اندیشهی غرب هیچ حد و مرزی ندارد
🔞 جنایات بلژیک 🇧🇪 در کنگو
⁉️ این قسمت بریدن مچهای کارگران بومی😭😰
💠 در کنگو ، در شرکت عظیم و میلیاردر اتحادیهی معدنی بلژیک، مباشران کارگران را به انجام مقدار معینی از کار مجبور میکردند و برای جریمه دست کارگران کمکار را از مچ قطع کرده و در پایان روز برای این که خود را از مسئولیت مبرا کنند و کمی محصول را موجه جلوه دهند هر روز یک سطل مچ بریده به سرمباشر و سپس به نمایندهی کمپانی تحویل میدادند.
📚کتاب استعمار جدید
👤حسن صدر
🌐https://www.africanexponent.com/post/9695-black-hands-whether-real-or-made-of-candy-are-belgian-delicacies
📷عکس از Alice_Seeley_Harris عکاس زن فرانسوی
🌐https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Alice_Seeley_Harris
#بلژیک
#استعمار
#کنگو
#لئوپولد_دوم
‼️امروز هم غرب با تکیه بر سرمایههای حاصل از غارت، جنایت و وحشیگری در دنیا آقایی میکند؛ نه فرهنگ و تمدن
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
نتیجه کاخ نشینی آخوندهای اصلاحاتی واعتدالی لیبرال وغربگرا، حمله به روحانیت ساده زیستِ مردمیِ انقلابی است.
چه خوب گفت امام(ره):
آنقدر صدمهای که اسلام از یک آخوند فاسد میخورد از محمدرضا نمیخورد.در روایات هست که اهل جهنم از بوی تعفّن آخوند وملّای فاسد در عذاباند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
غنینژاد:
مشکل اینجاست که نظام اقتصادی ما، سرمایه داری رفاقتی است!!!
😊😊😊
#منجلاب_لیبرالیسم
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مناظره آتشین در شبکه انگلیسی: ما تاریخ بردهداری، استعمارگری و نسلکشیهایمان را فراموش کردهایم!
💢«ناریندر کاور» روزنامهنگار انگلیسی_هندی به مناسبت جشن "سنت جورج" در انگلیس:
🔺انگلیس سرکوبگر بوده و چیزی برای جشن گرفتن ندارد، شما باید تصدیق کنید که انگلیس چقدر نسل کشی، استعمار و دزدی در کارنامهاش دارد، شما چشم و گوشهایتان را بر روی این جنایات بستهاید.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
توصیه اندیشکده آمریکایی هوور( بامدیریت کاندولیزا رایس) در سال 2021 برای مقابله با ایران: جبهه مقاومت و روحانیون را تخریب کنید
Investigative journalists and analysts should publicize money spent on Iran’s proxy wars, as well as the vast wealth of government officials and clerics associated with the bonyads, to clearly show the Iranian people how their wealth is squandered.
روزنامهنگاران و تحلیلگران تحقیقی باید پولهایی را که در جنگهای نیابتی ایران خرج میشود، و همچنین ثروت عظیم مقامات دولتی و روحانیون مرتبط با بنیادها را تبلیغ کنند تا به روشنی به مردم ایران نشان دهند که ثروت آنها چگونه تلف میشود.
https://www.hoover.org/research/conciliation-and-delusion-case-maximum-pressure-iran
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
مبارزه امروز مبارزه با کفرکیشی است، براندازان داخلی و خارجی سالهاست از سکولاریسم عبور کردهاند، حالا در جبهه کفرکیشی با ایران درگیر شدهاند
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅ فرمانده پیشین سنتکام:
📍من شخصاً احترام زیادی برای برنامه پهپادی، موشک های کروز و موشک های بالستیک ایران قائلم/حمله به نیروهای ما در الاسد در ژانویه ۲۰۲۰ با استفاده از موشک های بالستیک با دقت خیلی بالایی انجام گرفت/میخواهم پا را فراتر بگذارم و دیدگاه شخصی ام را بیان کنم، این ربطی به دولت آمریکا و هیچکس دیگری ندارد،من بر این باورم که این توانمندی ها نشانگر نگینهای جواهر ایرانیان است/رک و راست می گویم، پاتریوت برای سرنگون کردن و شلیک به پهپادها بهینه سازی نشده است/اینک برگ برنده با پهپادهاست و ایرانی ها این برگ برنده را دارند و ما تاکنون نتوانسته ایم کاملاً با آن مقابله کنیم...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 بخش سوم مقاله «تئوری روابط بینالملل نشان میدهد که جنگ قدرتهای بزرگ (آمریکا، روسیه و چین) در راه است.»
🌈 متیو کرونینگ
🎈 فارن پالیسی
🪐 به جای تسهیل همکاری، نهادهای بین المللی به طور فزایندهای درگیری را تشدید میکنند. محققان لیبرال همچنین استدلال میکنند که وابستگی متقابل اقتصادی باعث کاهش تعارض میشود. اما این نظریه همیشه مشکل مرغ و تخم مرغ داشت. آیا تجارت محرک روابط خوب است یا روابط خوب محرک تجارت است؟ ما پاسخ را در واقعیت میبینیم.
🪐 جهان آزاد به این نتیجه رسیده که از نظر اقتصادی بیش از حد به دشمنان خود در مسکو و پکن وابسته است و به سرعت در حال جدا شدن از آنها است. شرکتهای غربی یک شبه از روسیه خارج شدند. قوانین و مقررات جدید در ایالات متحده، اروپا و ژاپن تجارت و سرمایه گذاری در چین را محدود میکند. سرمایهگذاری وال استریت در شرکتهای فناوری چینی که با ارتش آزادیبخش خلق چین برای تولید سلاحهایی با هدف کشتن آمریکاییها همکاری میکنند، غیرمنطقی است. اما چین نیز در حال جدا شدن از جهان آزاد است. بهعنوان مثال، شی شرکتهای فناوری چین را از فهرست شدن در والاستریت منع میکند، زیرا نمیخواهد اطلاعات اختصاصی خود را با قدرتهای غربی به اشتراک بگذارد. وابستگی متقابل اقتصادی بین جهان لیبرال و غیرلیبرال که به عنوان عامل بالاستی در برابر درگیری عمل کرده، اکنون در حال فرسایش است.
☀️ تئوری صلح دموکراتیک میگوید دموکراسیها با سایر دموکراسیها همکاری میکنند. اما همانطور که بایدن توضیح میدهد، خط گسل اصلی در سیستم بین المللی امروز «نبرد بین دموکراسی و خودکامگی» است. مطمئنا، ایالات متحده همچنان روابط صمیمانهای با برخی از کشورهای غیردموکراسی مانند عربستان سعودی دارد. اما نظم جهانی به طور فزایندهای بین ایالات متحده و متحدان دموکراتیک وضع موجود آن در ناتو، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا از یک سو و حکومتهای خودکامه تجدیدنظرطلب چین، روسیه و ایران از سوی دیگر تقسیم میشود. برای تشخیص پژواک درگیری جهان آزاد علیه آلمان نازی، ایتالیای فاشیست و ژاپن امپراتوری نیازی به گوشی پزشکی نیست.
💫 در نهایت، استدلالهای سازندهگرایانه درباره تأثیرات آرامشبخش هنجارهای جهانی همیشه با تردیدهایی در مورد اینکه آیا این هنجارها واقعاً جهانی هستند یا خیر، درگیر بوده است. اما اکنون که چین درگیر نسل کشی در سین کیانگ است و روسیه تهدیدات هستهای خونینی را مطرح و اسیران جنگی در اوکراین را اخته میکند، اکنون پاسخ وحشتناک خود را داریم.
🪐 علاوه بر این، نهادگرایان ممکن است توجه داشته باشند که شکاف دموکراسی در مقابل استبداد در سیاست بینالملل صرفاً یک موضوع حکمرانی نیست، بلکه شیوه زندگی است. سخنرانیها و نوشتههای شی و پوتین اغلب مضحکههای ایدئولوژیک درباره برتری نظامهای استبدادی و شکستهای دموکراسی است. چه بخواهیم چه نخواهیم - ما در قرن بیستم به رقابت بر سر اینکه آیا دولتهای دموکراتیک یا خودکامه میتوانند عملکرد بهتری برای مردم خود داشته باشند، بازگشتهایم و عنصر ایدئولوژیک خطرناکتری را به این رقابت اضافه میکنیم.
منبع
https://foreignpolicy.com/2022/08/27/international-relations-theory-suggests-great-power-war-is-coming/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🚨 بیش از 38 میلیون آواره توسط آمریکا در کمتر از ۲۰ سال
🗒بر اساس گزارش دانشگاه براون در سال 2020، آمریکا با جنگ های مستقیم یا نیابتی حداقل 38 میلیون انسان را در کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، یمن، سومالی، فیلیپین، لیبی و سوریه آواره کرده است.
🔻این گزارش می افزاید تخمین های اولیه حکایت از 38 میلیون آواره می کند، اما احتمالا تعداد آوارگان فراتر از این عدد یعنی در حدود 49 تا 60 میلیون نفر می باشد.
#واقعیات_غرب
منبع :
https://watson.brown.edu/costsofwar/files/cow/imce/papers/2021/Costs%20of%20War_Vine%20et%20al_Displacement%20Update%20August%202021.pdf
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙یک سرباز آمریکایی از حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ میگوید:
🔹ما تازه فهمیدیم که از زمان تهاجم به #عراق بیش از یک میلیون عراقی را کشتهایم، اما پیش از این تهاجم، یک میلیون عراقی را در دههی ۹۰ از طریق تحریمها و بمبارانها کشتیم.
🔸وقتی در سال ۲۰۰۳ به عراق رسیدم یک کلمه جدید یاد گرفتم و آن کلمه حاجی بود. کلمهی حاجی برای ما به معنی دشمن بود. در دوران سربازی، این کلمه را بسیار شنیده بودم.
🔹اما این کارها پیشینهای قدیمیتر در تاریخ ما دارد. از زمان ایجاد آمریکا برای توجیه و گسترشِ ظلم، بومیان آمریکا را وحشی نامیدیم! انواع برچسبها را به آفریقاییها زدیم تا بردگی را توجیه کنیم! برای کهنهسربازان ویتنامی از انبوهی از کلمات استفاده کردیم تا آن جنگ امپریالیستی را توجیه کنیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟠 تحلیل تاریخی و کاربردی🔵
🟡 تحلیلی متفاوت از رویارویی غرب و روسیه
۱۵۰۰ سال گسترش «ناتو» به سمت شرق (۴)
📣پیروزی در بالتیک روسیه را به قدرتی مطرح تبدیل می کند.
🟣 با نگاه روسیه به جنوب و تغییر نقطه ثقل قدرت آن از شمال به سمت کیف، و همچنین با حرکت مردم و جنگجویان تتونیک از اروپای غربی به شرق و منطقه بالتیک، از نفوذ روسیه در شمال به ندرت کاسته می شد. اگرچه تتونیک ها شکست خورده بودند، اما ظهور قدرت هایی چون مشترک المنافع لهستان-لیتوانی باعث شده بود تا روس ها در شمال دیگر کار آسانی برای رسیدن به دریا نداشته باشند. در جنوب هم وضعیت چندان مطلوب نبود. با قدرت گرفتن عثمانی ها و تسخیر قسطنطنیه، روس ها متحد اصلی خود یعنی بیزانس ها را از دست داده بودند. حالا روس ها عملا شرایط قبل برای استفاده از راه دریایی از سمت جنوب را هم از دست داده بودند.
🟣 در قرن هفدهم میلادی منطقه بالتیک شاهد تغییر اساسی از نظر سیاسی-نظامی شد. در طی سالیان بسیار، سوئد توانسته بود تا عملا تبدیل به قدرت برتر در بالتیک شود. این قدرت البته چندان بلامنازع هم نبود و روس ها کم کم تبدیل به رقیبی جدی برای سوئد در این دریا می شدند. زمانی که پتر اول (پتر کبیر) به قدرت رسید، روسیه عملا راهی به دریا نداشت. دریای بالتیک حیات خلوت سوئدی ها و دریای سیاه متعلق به عثمانی ها بود. با تاجگذاری تزار روسی، وی دستیابی به سه هدف را در دستور کار خود قرار داد:
۱. رسیدن به دریای بالتیک
۲. رسیدن به دریای سیاه
۳. گسترش قلمرو روسیه در جنوب و گرفتن زمین از ایران
از میان این سه هدف می توان گفت که تنها رسیدن به بالتیک برای وی موفقیت آمیز بود.
🟣 پتر اول پنجاه و یک سال قبل از به وجود آمدن ایالات متحده جان خود را از دست داد. نصیحتی که وی به درباریان خود می کرد این بود: «تا می توانید به قسطنطنیه و هند نزدیک شوید. هرکس که بر این ها سلطه داشته باشد بر جهان سلطه دارد. [و در نتیجه پیشروی در این مناطق] جنگ های ادامه دار به راه اندازید، نه فقط در ترکیه، که در ایران و با افول ایران تا می توانید به سمت خلیج فارس حرکت کنید تا به هند برسید.» در پشت این سیاست ها، آرزوی روس ها برای رسیدن به دریا بود که تا امروز ادامه داشته است!
🟣 در سال ۱۶۸۲ میلادی بود که پتر به مقام سلطنت رسید. در زمان به قدرت رسیدن پتر در سال ۱۶۸۲ میلادی (اگرچه وی عملا تا سال ۱۶۸۹ میلادی قدرت را در دست نداشت)، تنها راه خروج روسیه به دریا از بندر آرخانگلسک بود که در قطب شمال قرار داشت و در بسیاری از اوقات سال یخ زده بود. دریای بالتیک در کنترل سوئدی ها، دریای سیاه در کنترل عثمانی ها و دریای کاسپین هم تحت سلطه صفوی های ایران بود. روسیه قدرت خاکی بزرگ اما بدون دسترسی به دریا بود. پتر به خوبی می دانست که برای قدرت یابی احتیاج به تجارت کالاهایی همچون کتان، کنف، کک بستر، خز، چرم و چوب داشت. وی که قصد به روزرسانی روسیه در همه جوانب را داشت تمرکز خود را بر تقویت تجارت گذاشت که مستلزم داشتن نیروی نظامی قوی و اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم نیروی دریایی پر قدرت داشت چرا که چه امروز و چه در آن زمان قسمت بزرگی از تجارت همواره از راه دریا انجام گشته است. پتر می دانست که اگر روسیه می خواست تبدیل به قدرت تجاری شود باید این کار را همچون امپراتوری های موفق اروپایی از طریق اطمینان از کنترل و امنیت راه های دریایی حاصل کند چرا که بدون تسلط بر راه های تجاری دریایی عملا تجارت هم ممکن نبود و بنابراین امپراتوری وی نمی توانست ثروت و قدرت کافی داشته باشد.
#شطرنج باز ۳۱۳
ادامه دارد.... ☕️🍩
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟠 تحلیل تاریخی و کاربردی🔵
🟡 تحلیلی متفاوت از رویارویی غرب و روسیه
۱۵۰۰ سال گسترش «ناتو» به سمت شرق (۵)
🟣 اولین اقدام نظامی پتر جنگ علیه عثمانی ها بود که سد راه روسیه در دریای سیاه شده بودند. بعد از تلاش ناموفق سلطان عثمانی در گرفتن وین در سال ۱۶۸۳ بود که روسیه به اتریش، لهستان و ونیز در لیگ مقدس پیوست تا با هم عثمانی ها را به سمت جنوب به عقب برانند. متعاقب این اتحاد و ضعف امپراتوری عثمانی بود که جنگ های معروف روسیه-عثمانی (۱۷۰۰-۱۶۸۶) آغاز شد. در این زمان بود که پتر از راه زمینی به کریمه حمله و این حملات را به مدت سه سال ادامه داد اما خانات این منطقه با کمک عثمانی ها توانستند تا نیروهای روسیه را شکست داده و از سلطه ارتش تزار بر این منطقه جلوگیری کنند.
🟣 در سال ۱۶۹۴ میلادی، لهستان و اتریش که دو متحد روسیه به شمار می آمدند از تزار خواستند تا در جنگ علیه عثمانی ها فعالیت بیش تری از خود نشان دهد. این بار بود که پتر تصمیم گرفت تا به جای حمله به خانات کریمه که نیروهای نیابتی عثمانی ها به شمار می رفتند مستقیما به قلعه آزوف که در دست خود عثمانی ها بود حمله کند. عثمانی ها از منطقه آزوف به سنگینی محافظت می کردند به طوری که بعد از سه ماه محاصره توسط نیروهای روسی و با دادن تلفات بسیار، پتر سرانجام دستور عقب نشینی از آزوف را صادر کرد. دلیل عمده شکست روس ها در کارزار اول آزوف عدم دسترسی به تجهیزات مناسب، آموزش ناکافی نیروها، مهندسی ضعیف و به ویژه نبود نیروی دریایی بود. عدم داشتن نیروی دریایی باعث شده بود تا روس ها در حمله به آزوف نتوانند این دژ عثمانی را به طور کامل به محاصره درآورند. همین ضعف در قوای دریایی بود که باعث شد تا در سال ۱۶۹۶ میلادی پتر شروع به ساخت نیروی دریایی روسیه در ورونژ کند. تزار روسی حتی آن قدر در این کار جدی بود که همراه با کارگران و مهندسان در فعالیت های کشتی سازی هم شرکت می کرد.
#شطرنج باز ۳۱۳
ادامه دارد.... ☕️🍩
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat