🔴وحشتناکترین گزارش از جنایات سربازان امریکایی در شرق آسیا
♻️ قتل عام می لای (My Lai)
‼️ ۱۶ مارس سال ۱۹۶۸ میلادی سربازان آمریکایی در یک روستای ویتنام اعمالی مرتکب شدند که حتی با معیارهای قرون وسطایی هم وحشیگری محسوب میشد. بلایی که آن روز سر ساکنان روستای «مِیلای» آمد «شوکآورترین واقعه جنگ ویتنام» نام گرفت.
❌رایند هور افسر آمریکایی:
❗️در روستا خیلی از مادر ها سعی میکردند کودکان شان را بغل کنند و مانع تیر خوردن آنها بشوند اما فایده ای نداشت، ما بعد از کشتن مادر ها بچه ها را هم کشتیم!😔
❗️بعد از قتل عام زنان و کودکان باقیمانده در وسطِ روستا، مشغول خوردن ناهار شدیم اما صدای زخمی ها مزاحم استراحت مان بود بلند شدیم و همه ی زخمی ها را هم کشتیم!😞
📚کتاب: "زندگی، جنگ و دیگر هیچ"،(ص ۳۲۲)
👤اوریانا فالاچی
🌐https://www-history-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.history.com/.amp/topics/vietnam-war/my-lai-massacre-1?amp_gsa=1&_js_v=a9&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#amp_tf=%D8%A7
⭕️غرب امروز هم همان خویِ وحشی گری را دارد....
#غارت_شرق_آسیا
#غارت_ویتنام
@shatranjsiasat
📚 باهم کتاب بخوانیم
✴️ قلدر فقط رضاخان، بقیه اداشو در میارن.✊
📔آخرین مطلبی که از کتاب جان فوران میگم
📝 حالا این قدر از شرایط حکومت رضاشاه گفتیم، میخوام از اقتدار رضاخان هم بگم که واقعا بی نظیر بود.😉 روز ۱۶ شهریور متفقین به سمت تهران پیشروی می کنند و هشدار میدن به ایران که آلمانی ها رو هرچی زودتر باید بیرون کنه. روز بعد هم مجلس یه لایحه ای رو مبنی بر عزل رضاشاه از فرماندهی کل قوا بررسی می کنه که باعث خشم رضاخان میشه و در جواب این کارها، رضاخان میگه ایران روابطش رو با کشورهای محور قطع نمی کنه🙃 خب یعنی اینکه خلاصه کسی نمیتونه به ما زور بگه😊
📝 با قلدری رضاخان، شوروی هم تهدید کرد که تهران رو اشغال می کنه. وقتی رضاخان دید شوروی و انگلیس باهم دارن میان، خودش به نفع پسرش می کشه کنار 🚶♂🚶♂و بعد هم که دیگه می دونید میره جزیره موریس؛ در همونجا خوش می گذرونه و حق نداشته دیگه از اونجا تکون بخوره💪
منبع:
جان فوران، مقاومت شکننده؛ تاریخ تحولات اجتماعی ایران، ترجمه احمد تدین.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️ ایران پل پیروزی جنگ جهانی/ یک راز انگلیسی درباره پهلوی ها
📺 در سه دقیقه قسمتی از تاریخ رضاخانی ببینیم ....
💡 راه آهن اگر از شرق به غرب ایران متصل میشد، به نفع ایران بود ولی رضاخان .... .....
کانال شطرنج سیاست
💥 گلچینی از بهترین تحلیل های سیاسی ایران و جهان با استفاده از اشخاص، صاحب نظران و سایت های معتبر دنیا در زمینه سیاست و امنیت با استاد به منابع اصلی (اندیشکده های آمریکایی)
#شطرنج باز ۳۱۳ دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل
✅ هر آنچه که لازم است در مورد تحولات سیاسی جهان بدانید
🔰 نظم آینده دنیا به چه شکل خواهد بود
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
📝 چین و آمریکا: نبردی در همه ابعاد🌎 📗قسمت اول ✏️ الف. اهمیت درک تنش آمریکا و چین: تنش بین آمریکا و
✏️ چین و آمریکا: نبردی همه جانبه
📗 قسمت دوم
📓ماهیت تنش: در درون و لایههای زیرین تنش واشنگتن – پکن سه واقعیت جلب توجه کرده و درخور تعمقاند.
📝 واقعیت اول، ماهیت استراتژیک این نقش است. از نظر راهبردی، چین بدون تردید قدرتی جهانی و درحال ظهور در عرصۀ بینالمللی و در تمام ابعاد است و آمریکا قدرتی جهانی است که موقعیت بینالمللی و انحصاری آن موردچالش عمیق و چندوجهی از درون و برون قرار گرفته است. این پدیده، پدیدهای راحت نخواهد بود و برای مدت نسبتاً قابل توجهی با جهان خواهد ماند.
📝 واقعیت دوم، بعد ایدئولوژیک این تنش است. این روزها واژه «جنگ سرد جدید» در مورد نقش آمریکا و چین را زیاد میشنویم. اما این مسئله فاقد دقت است. جنگ سرد بین آمریکا و شوروی پیوستی ایدئولوژیک داشت؛ زرادخانه تئوریک دو ابرقدرت در آن زمان، درگیر نبردی ایدئولوژیک نیز بودند. تنش جاری آمریکا و چین از این منظر متفاوت است. چین به آمریکا از نگاهی ایدئولوژیک نمینگرد. در آمریکا، البته نگاه ایدئولوژیک مخصوصاً در افراد و جریانهایی که بعضاً توسط جمهوری خواهان نمایندگی میشوند وجود دارد، ولی کلاً تکرار و تشابهی با جنگ سرد آمریکا و شوروی در جنگ سرد چین و آمریکا را نباید بنا قرار داد.
📝 واقعیت سوم، جنبه پسیکولوژیک یا وجه روانشناسانه این تنش است. روانشناسی آمریکا، روانشناسی ترس مبتنی بر از دست دادن موقعیت جهانی درمقابل ظهور و قدرت روزافزون چین است. به علاوه آمریکا، در پی نمایش و قدرت و قدرتنمایی به منظور رعبافکنی مخصوصاً در مناطق پیرامونی چین است. اما چین، به نظر میرسد با اعتمادبه نفس برخورد میکند؛ سعی میکند که آرامتر از آمریکا باشد؛ و نمیخواهد فضای روانی را آشفته کند؛ علاقهای به بالا بردن سطح تنش ندارد. درعین حال نمیتواند حرکتهای آمریکا را بیپاسخ گذارد. هرچه هست ماهیت متفاوتی با گذشته در روابط آمریکا و چین شاهدیم.
#شطرنج باز ۳۱۳ ( دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
هدایت شده از حوزه ولائی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اردوغان مردم زلزله زده ترکیه را تهدید کرد
🔹اردوغان به صورت خشونت آمیزی منتقدین امدادرسانی به موقع به مردم زلزله زده را تهدید کرد. رئیس جمهور ترکیه تهدید کرد که به سراغ منتقدین خواهد رفت.
🔹به دنبال این سخنرانی عده ای از افراد کمک کننده زلزله زده ها که در شبکه های اجتماعی انتقاد میکردند، دستگیر شدند.
☫@hawzeh_velaei
داستان «بالون چینی» کشک است، نزاع آمریکا با چین، روسیه و ایران بر سر تحمیل جهان تک قطبی است
کیتلین جاناستون، نویسنده آمریکایی: تمام مانورهای اصلی سیاست خارجی ایالات متحده در دنیای امروز در نهایت به این دلیل است که از تبدیل شدن چین به مانعی در برابر جهان تک قطبی آمریکا، جلوگیری کند. تمام دعواهایش با روسیه، ایران و غیره نیز به همین دلیل است. اگر این را نمیبینید، [یعنی هیچ] چیزی را نمی بینید.
@shatranjsiasat
📚 باهم کتاب بخوانیم
🚸 سولیوان اخرین سفیر آمریکا در ایران
📔 از مذاکرات خود با بختیار در کمال شگفتی به این نتیجه رسیدم که او خود را چیز دیگری میپندارد. او با لحنی پراحساس از نقشههائی که برای دولت خود داشت صحبت میکرد و از طرحهای خود برای "ربودن انقلاب" از دست آیتالله خمینی سخن میگفت.
بختیار بعد از آنکه به نخستوزیری رسید، بر این باور بود که میتواند قدرت را به طور کامل قبضه کند. او شناخت درستی از تحولات انقلاب و نفوذ امام در میان مردم نداشت. از این رو وی با طرح تدابیر و نقشههای سیاسی آینده حکومت خود را ترسیم میکرد.
«با وجود اینکه از گفتگوهای خود با شاه اینطور استنباط کرده بودم که بختیار بیشتر نقش یک محلل را برای خروج قانونی شاه از کشور بازی میکند، از مذاکرات خود با بختیار در کمال شگفتی به این نتیجه رسیدم که او خود را چیز دیگری میپندارد. او با لحنی پراحساس از نقشههایی که برای دولت خود داشت صحبت میکرد و از طرحهای خود برای "ربودن انقلاب" از دست آیتالله خمینی سخن میگفت. او تصور میکرد که با خروج شاه از ایران میتواند رهبری ملت ایران را بدست خود بگیرد. بختیار قدرت و نفوذ آیتالله خمینی را دست کم گرفته بود و در یکی از ملاقاتها بمن گفت در نظر دارد برای ملاقات آیتالله به پاریس برود و به او پیشنهاد کند که به داشتن یک مقام مذهبی در خارج از قلمرو قدرت دولت اکتفا کند و کار سیاست و امور دولت را به او واگذار نماید. و من سخنان بختیار را در این مورد با ناباوری گوش کردم و پس از بازگشت به سفارت گزارش مفصلی درباره گفتگوهای خود با بختیار و عقاید شخصی خود درباره او به واشنگتن مخابره کردم. در آن گزارش نوشتم که بختیار نمیداند پس از بازگشت آیتالله خمینی به ایران سیل انقلاب او و دولتش را با خود خواهد برد.»
منبع: ویلیام سولیوان، ماموریت در ایران (خاطرات سولیوان)، تهران، نشر هفته، چاپ سوم، ص 166
@shatranjsiasat
🚸 روزنامه نگار ترک خطاب به اردوغان: ۴۸ ساعت است که نتوانستی وارد حاتای بشوی، اما اینجا فریاد میزدی که در عرض نیم ساعت وارد دمشق و عرض یک ساعت وارد آتن خواهیم شد.
🔹 کسانی که به آنها میگفتی تخم ارمنی و تخم یونانی، در سرمای ۵- درجه در حال بیرون کشیدن مردم تو از زیر آوار هستند. دستکم به این احترام بگذار.
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
📚 مبحث لیبرالیسم 📌 قسمت پنجم باهم مطالعه کنیم☺️ 📚 سکولاریسم 📖 در زبان انگلیسی واژهی سکولار (Sec
📚 مبحث لیبرالیسم
📌 قسمت ششم
باهم مطالعه کنیم
📖 برخلاف تصور رایج و فهم عمومی که در مقام تعریف، سکولاریسم (Secularism) را با مباحث نظریِ رابطهی دین و دولت عجین مینمایند؛ باید توجه داشت که سکولاریسم تنها در معنی جدایی دین از سیاست (Separation of Church and State) خلاصه نشده و در مقابل، آنچه را که از درون سکولاریسم و در سطح لائیسیزم (Laicism) و در چارچوب لائیسیته (Laïcité) محقق میشود، میبایست تبلور سکولاریسم در حاکمیت و حکومت و به طور کُل ظهور خروجی آن در کالبد وجودی «دولت» (State) قلمداد نمود.
📖 از این جهت سکولاریسم را باید بهنوعی دین و آئینی جدید و البته مادی و غیرالهی قلمداد نمود؛ دینی مُدرن که به تبیین شریعتی غیرالهی برای خوشبختی مادی انسان مبادرت ورزیده و مبتنی بر این شریعت، ادارهی جوامع و مدیریت عرصههای مختلف اجتماعی، اعم از سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را تنظیم میکند. و در عین حال به نفی آموزههای دینِ حَق پرداخته و خواستار تفکیک و جدایی کامل شریعت الهی از سطوح مختلف روابط اجتماعی شده و پیگیر ممنوعیت تاثیر آن بر عرصههای مختلف حاکمیت و حکومت و بالاخص در عرصهی سیاست میگردد.
📖 تمدن غرب سعی مینماید تا در قالب رویکرد انسانشناسانه (Anthropology) اقدام به بررسی چگونگی تکاملیافتگی وضعیت و ماهیت دین نموده و مراحل گذار بَشر پیگیر دین را تعریف نماید و در این راستا از سه مرحلهی ادیان ابتدایی و مرحلهی ادیان قدیم و چندخدایی و نهایتاً مرحلهی ادیان متکامل و یک خدایی، بهعنوان سه دورهی اصلیِ دگرگونی ذهنی بَشر، نتیجهگیری کند که دین محصول افکار، احساسات و تجربیات روانی آدمیان در طول تاریخ بوده و ظهور و بروز و ماندگاری ادیان مختلف نیز نتیجهی میزان تاثیرپذیری بَشر از این تجربیات روانی و پُتانسیل این احساسات در ایجاد امر مقدس و به تبع آن تشکیل جمعیت اخلاقی واحدی حول آن مقدسات میباشد.
📖 اینگونه است که غرب مبتنی بر باورهای اومانیستی سعی میکند تا مرحلهی ادیان متکامل و یکخدایی را آخرین مرحلهی تکامل انسان در عصر سُنّت (Tradition) معرفی نماید و در این شرایط است که تنها ادیان مُدرن، آن هم بر بستر تفکرات بشرمحورانه است که میتوانند توسعه و پیشرفت اجتماعات بَشری را رقم زنند.
@shatranjsiasat
📸 دولت های کمک کننده به ترکیه و سوریه
✍ تحریم های غرب نتیجه ای جز فشار بر ملت ها ندارد، لعنت به درخواست کنندگان تحریم
@shatranjsiasat
🔺بازی دارد برای غرب ترسناک تر میشود / ایران و روس ها به ساخت یک پهپاد بسیار سریعتر از شاهد فکر میکنند...
وال استریت ژورنال - روسیه و ایران در حال آماده شدن برای ساخت یک پهپاد جدید، سریعتر از شاهد هستند.
طبق برنامه آنها، این پهپادها باید مشکلات بیشتری برای پدافند هوایی اوکراین ایجاد کنند. ایران آنها را تولید خواهد کرد، اما احتمالاً کارخانه هواپیماهای بدون سرنشین در شهر یلابوگا (روسیه، 1100 کیلومتری مرز اوکراین) واقع خواهد شد. این بخشی از قرارداد یک میلیارد دلاری روسیه و ایران است. به گفته این نشریه، این معامله در اوایل آبان ماه در تهران نهایی شد. ایران امیدوار است با انتقال تولید به روسیه از خود در برابر تحریم های جدید غرب محافظت کند.
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
⚠️ مبحث نفوذ 📌 قسمت سوم 📔 باهم مطالعه کنیم...☺️ 📖 شش ماه پس از نشر این نظریه، از قضاء ماهنامههای ن
⚠️ مبحث نفوذ
📌قسمت چهارم
📔باهم مطالعه کنیم
📖 عبدالکریم سروش و سیدمحمد خاتمی تنها زوجی بودند که گزینههای مقبولی برای بازی در نقش جدیدِ سیاستمداران سکولار ارزیابی میشدند. اردیبهشت ۱۳۷۰ که خاتمی بر صندلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تکیه زده بود، در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران به قیاس شالودههای نظام اسلامی با سیستم فلسفی نظام سرمایهداری پرداخت و گفت غرب پس از طی پروسهای طبیعی، «خود را با واقعیت محک زده» و «مبانی نظام امروز مبتنی بر آزادی است.» او نتیجه گرفت دنیای نظر و عمل غرب «دنیایی واقعی است و آزادی محور» که «با طبع بشر سازگار است، اما دنیای اسلام قرنها از صحنه زندگی دور بوده است» و «گرفتار خلاء تئوریک»؛ بنابراین اسلام «پاسخگوی نیازهای بشر» نیست.
📖 هوشنگ امیراحمدی، رئیس شورای ایرانیان-آمریکائیان نیز در ماهنامه ایران فردا (به مدیریت عزتالله سحابی، از رهبران نیروهای ملی-مذهبی) ضمن شرح پروژه جامعه مدنی از عبدالکریم سروش به عنوان «سخنگوی اصلی» جریانی نام برد که «به طور منطقی با هرگونه تفسیر مطلق از دین مخالف است.»
📖 سال ۱۳۷۳ مجید تهرانیان، از رابطان برجستهی CIA که دههی ۱۳۵۰ به همراه منوچهر گنجی، سیدحسین نصر، شجاعالدین شفا، شائول بخاش، داریوش مهرجویی و… در کمیته ملی ایران (برای گسترش «پیوندهای ایران و آمریکا» به ریاست همسر ریچارد نیکسون) حضور داشت، با تأیید رویکرد امیراحمدی به «نتایج سیاسی پروژه سروش در ایران» پرداخت. تهرانیان صریحاً گفت:
من فکر میکنم اگر طرز تفکر سروش گسترش بیابد، رفته رفته مسئله ولایت فقیه مورد تجدیدنظرهای جدیدتری قرار خواهد گرفت و نتایج سیاسی مهمی در پی خواهد داشت.
📖 با آغاز هفتهی دوم تیرماه ۱۳۷۴ سروش به آلمان رفت تا به سخنرانیای درباره «تقابل ارزشهای غرب با ارزشهای انقلاب اسلامی ایران» بپردازد و در نشستی سرّی با مقامات دولتی اروپا حضور یابد. سروش در این نشست سرّی مقولانی از قبیل راسیونالیسم، لیبرالیسم، تقدم جان بر عقیده، سعادت دنیوی، شکگرایی و سکولاریزم را از ارکان «فرهنگ مدرن» برشمرد و یقینگرایی، تقدم عقیده بر جان و میل به سعادت اخروی را از ارکان «اندیشه دینی» معرفی کرد.
📖 در یک بخش مهم از این جلسهی محرمانه، عبدالکریم سروش، پدر معنوی اصلاحطلبان در شهر بُن به دولتمردان برجستهی آلمانی مانند هلموت کهل مژده میدهد:
مسئله «تجدیدنظر در نهاد حکومت» بین روشنفکران و حتی سیاستمداران پرنفوذ (کارگزاران سازندگی) به بحث و تبادلنظری جدّی دامن زده که برای آینده حکومت اسلامی ایران بسیار مهم است. ایجاد دموکراسی در کشور تنها از طریق تمایزگذاری بین «ذات مذهبی شریعت» و «ذات سیاسی حکومت» ممکن است. «درآمیختگی شریعت و سیاست» برای اسلام و حکومت، هر دو زیانبخش است. [فروپاشی از درون]
@shatranjsiasat
روزها می گذرد ؛
و همچنان مردِ میدان
تو هستی برای ما ....
#مرد_میدان
#شهید_حاج_قاسم_سلیمانی
@shatranjsiasat
🌻 جان مرشایمر نظریه پرداز روابط بین الملل
🔰 قسمت اول
🌵 علل و پیامدهای بحران اوکراین
🌪 من در طول زندگی خود دو بار شاهد این پدیده بوده ام – اول با جنگ ویتنام و دوم با جنگ عراق. در هر دو مورد، آمریکاییها میخواستند بدانند چگونه کشورشان میتوانست اینقدر بد محاسبه کند. با توجه به اینکه ایالات متحده و متحدانش در ناتو نقش مهمی در حوادثی که منجر به جنگ اوکراین شد - و اکنون نیز نقش محوری در هدایت آن جنگ ایفا میکنند - شایسته است که مسئولیت غرب در قبال این فاجعه ارزیابی شود.
🌪 اول، ایالات متحده مسئول اصلی ایجاد بحران اوکراین است. این به معنای انکار این نیست که پوتین جنگ را آغاز کرد و او مسئول هدایت روسیه در جنگ است. همچنین نمی توان انکار کرد که متحدان آمریکا تا حدی مسئولیت دارند، اما آنها تا حد زیادی از رهبری واشنگتن در مورد اوکراین پیروی می کنند. ادعای اصلی من این است که ایالات متحده سیاستهایی را در قبال اوکراین پیش برده است که پوتین و دیگر رهبران روسیه آن را تهدیدی وجودی میدانند، نکتهای که آنها سالها بارها به آن اشاره کردهاند. به طور خاص، من در مورد وسواس آمریکا برای وارد کردن اوکراین به ناتو و تبدیل آن به یک سنگر غربی در مرز روسیه صحبت می کنم. دولت بایدن تمایلی به از بین بردن این تهدید از طریق دیپلماسی نداشت و در واقع در سال 2021 ایالات متحده را مجدداً متعهد کرد که اوکراین را به عضویت ناتو درآورد.
🌪 دوم، دولت بایدن به آغاز جنگ با دو برابر کردن قدرت خود علیه روسیه واکنش نشان داده است. واشنگتن و متحدان غربی اش متعهد به شکست قاطع روسیه در اوکراین و اعمال تحریم های جامع برای تضعیف شدید قدرت روسیه هستند. ایالات متحده به طور جدی علاقه ای به یافتن راه حل دیپلماتیک برای جنگ ندارد، به این معنی که جنگ احتمالاً برای ماه ها نه، بلکه سال ها به طول خواهد انجامید.
منبع::
https://nationalinterest.org/feature/causes-and-consequences-ukraine-crisis-203182
@shatranjsiasat
🌻جان مرشایمر نظریه پرداز روابط بین الملل
🔰 قسمت دوم
🌵 علل و پیامدهای بحران اوکراین
⚡️ حکمت متعارف
🌧 در غرب به طور گسترده و محکم اعتقاد دارند که پوتین تنها مسئول ایجاد بحران اوکراین و قطعاً جنگ جاری است. گفته میشود که او بلندپروازیهای امپریالیستی دارد، یعنی میخواهد اوکراین و دیگر کشورها را نیز تسخیر کند - همه اینها به منظور ایجاد روسیه بزرگتر که شباهتهایی به اتحاد جماهیر شوروی سابق داشته باشد. به عبارت دیگر، اوکراین اولین هدف پوتین است، اما آخرین هدف او نیست. در حالی که این روایت بارها و بارها در رسانه های جریان اصلی و تقریباً توسط هر رهبر غربی تکرار می شود، هیچ مدرکی برای حمایت از آن وجود ندارد. تا آنجایی که تامین کنندگان خرد متعارف شواهدی ارائه می دهند، تأثیر چندانی بر انگیزه پوتین برای حمله به اوکراین ندارد.
🌨 در واقع، شواهد قابل توجهی وجود دارد که پوتین اوکراین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت. او در مقاله خود در 12 ژوئیه 2021 در مورد روابط روسیه و اوکراین، که طرفداران خرد متعارف اغلب به آن به عنوان مدرکی بر جاه طلبی های امپراتوری خود اشاره می کنند، به مردم اوکراین می گوید: «شما می خواهید یک کشور خودتان را ایجاد کنید: خوش آمدید. !» او در مورد نحوه رفتار روسیه با اوکراین می نویسد: «فقط یک پاسخ وجود دارد: با احترام.» در اصل، پوتین علاقه ای به تبدیل اوکراین به بخشی از روسیه نداشت. او علاقه مند بود مطمئن شود که این به « سکوی پرشی » برای تجاوز غرب به روسیه تبدیل نشود.
🌊 شاید بهترین شاخصی که نشان می دهد پوتین تمایلی به فتح و جذب اوکراین ندارد، استراتژی نظامی است که مسکو از آغاز کارزار به کار گرفته است. ارتش روسیه برای فتح تمام اوکراین تلاش نکرد. این امر مستلزم یک استراتژی کلاسیک بلیتزکریگ بود که هدف آن تسخیر سریع تمام اوکراین با نیروهای زرهی با پشتیبانی نیروی هوایی تاکتیکی بود. جای تعجب نیست که روس ها استراتژی اهداف محدودی را دنبال کردند. که بر تصرف یا تهدید کی یف و فتح بخش وسیعی از قلمرو در شرق و جنوب اوکراین متمرکز بود.
🌊 یکی دیگر از شاخص های گویا از اهداف محدود پوتین این است که هیچ مدرکی وجود ندارد که روسیه یک دولت دست نشانده برای اوکراین آماده می کند، رهبران طرفدار روسیه را در کیف پرورش می دهد، یا هر گونه اقدام سیاسی را دنبال می کند که امکان اشغال کل کشور را فراهم کند. و در نهایت آن را به روسیه ادغام کنند.
منبع:
https://nationalinterest.org/feature/causes-and-consequences-ukraine-crisis-203182
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🔰 غرب چگونه غرب شد
🇫🇷♻️ پرواز مرگ در ماداگاسکار
🔻 #فرانسه در اواخر قرن نوزدهم ابتدا با قراردادی ماداگاسکار را تحت الحمایه خود کرد و بعد از مدتی برخلاف قرارداد این جزیره را به مستعمرات خود اضافه کرد.
🔻 در جنگ جهانی دوم بیش از ده هزار ماداگاسکاری در ارتش فرانسه #خدمت کردند که یک سوم آنها در جنگ کشته شدند، ولی بعد از جنگ فرانسه حاضر به دادن استقلال به این جزیره نشد.
🔻 در ۱۹۴۷ گروهی از آزادیخواهان این کشور که عمدتا مسلح به نیزه بودند به پادگان فرانسوی ها حمله کردند و ۲۰ نفر از نیروهای پادگان را کشتند. فرانسه هزاران نیروی جدید را به این کشور فرستاد و حدود دوسال را صرف سرکوب آزادیخواهان کرد.
🔻 در طی این مدت آنها جنایات بسیاری از جمله انواع شکنجه، کشتار دسته جمعی، کوچ اجباری و آتش زدن روستاها را مرتکب شدند. یکی از ابزارهای جنگ روانی که فرانسه در این نبرد امتحان کرد پرتاب کردن زندانیها از هواپیما بود که به "پرواز مرگ" معروف شد و بعدا در نبرد الجزایر هم به کار برده شد.
‼️ تعداد کشتهها را تا صد هزار نفر تخمین می زنند و این در حالی است که کل جمعیت این کشور در آن زمان چهار میلیون نفر بوده است.
🌐 https://globalvoices.org/2017/04/09/in-madagascar-people-remember-one-of-the-deadliest-french-colonial-wars-in-history/
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس صهیونیست:
📍رونمایی از این پایگاه دنباله مجموعه رونماییهای قبلی است و نشان میدهد ایرانیها در برابر تهدیدها در حوزه زیرزمینی آمادگی دارند/فکر میکنم برای همه در اسرائیل واضح است که امروز حمله به ایران شبیه ده سال پیش نیست...
@shatranjsiasat
✏️✏️✏️
🌍 آیا چین جای امریکا را در خاورمیانه می گیرد؟
📌 قسمت اول
📝 عرب ها از چین چه می خواهند؟ در ابتدا باید اشاره کرد که استقبال جهان عرب از چین رایگان و برای کینه توزی به رئیس جمهوری امریکا نیست بلکه عرب ها اهدافی از تسریع نزدیکی خود به چین دارند، چین به عنوان یک نهاد اقتصادی عظیم که بر بخش اعظمی از اقتصاد جهان تسلط دارد، قطعا می تواند اقتصاد کشورهای عربی را تحکیم بخشد، به ویژه کشورهای عضو شورای همکاری را که بهدنبال سفت کردن جای پای خود از طریق تکنولوژی چین هستند که یکی از ارکان اساسی در اقتصادهای آینده است که کشورهای نفتی به دنبال آن هستند.
📝 کشورهای عضو شورای همکاری همچنین به دنبال یک خاستگاه استراتژیک بجای امریکا هستند؛ امریکایی که خروج آن از منطقه از سال 2008 تا 2022 به شکاف هایی در دیوار روابط این کشورها با امریکا منجر شد.
📝 روابط امریکا و کشورهای عضو شورای همکاری از زمان امضای توافق هسته ای با ایران در سال 2015 آغاز شد و با خروج امریکا از افغانستان و کاهش حضور خود در عراق و سوریه و اتخاذ سیاست “اول امریکا” و اهتمام صرف به منافع ملی خود بدون در نظر گرفتن توازن منافع با متحدانش در خاورمیانه شدت گرفت؛ همه این موارد در حجم و سطح روابط بین طرفین تاثیر گذاشت.
📝 کشورهای عضو شورای همکاری معتقدند چین به عنوان رهبر اردوگاه شرق به همراه روسیه، جایگزین آماده ای است که می تواند نبود امریکا را به طور موقت جبران کند، این مساله ای است که چینی ها به خوبی از آن مطلع اند که چنین فرصتی را برای تحقق آرزوی خود یعنی گسترش نفوذ به خاورمیانه و منطقه خلیج نخواهند یافت.
📝 چین از عرب ها چه می خواهد؟ چین سال ها از افتادن به دام خاورمیانه ملتهب با مسائل حساس برای حفظ بی طرفی خود در عصر جناج بندی ها، خودداری کرد اما به نظر می رسد این استراتژی دیگر با تحولات کنونی که به نفوذ سیاسی و نظامی برای حفظ نفوذ اقتصادی و تضمین تداوم آن نیازمند است، متناسب نیست.
☕️ یه فنجان مطالعه
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
ادامه دارد....♨️♨️
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
✏️✏️✏️ 🌍 آیا چین جای امریکا را در خاورمیانه می گیرد؟ 📌 قسمت اول 📝 عرب ها از چین چه می خواهند؟ در
✏️✏️✏️
🌍 آیا چین جای آمریکا را در خاورمیانه می گیرد؟
📌 قسمت دوم
📝 به نظر می رسد چین می بایست در سیاست خارجی خود بازنگری و به سوی خاورمیانه به عنوان مساله ای برای امنیت ملی خود از آن جهت که منبع امن انرژی هستند، حرکت کند. پس از آنکه اولویت های چین در شرق آسیا و اقیانوس آرام محدود بود، شتاب آن به خاورمیانه و منطقه خلیج بیشتر شد زیرا آنها منبع انرژی، تجارت و سرمایه گذاری هستند و چین نیمی از نیازهای نفتی خود را از آنها تامین می کند همانطور که این کشورها تقاطعی حیاتی هستند که اهمیت ژئواستراتژیک دارند.
📝 اهتمام و توجه چین به جهان عرب یک بعد دیگر دارد که کم اهمیت تر از عامل اقتصادی نیست و آن مساله تایوان است، چین از این طریق می خواهد به ملت خود ثابت کند می تواند در مقابله با ابرقدرت ها در غرب بایستد.
📝 چین با احتیاط وارد می شود؛ خاورمیانه اهمیت محوری برای چین دارد و این کشور طرحی قوی را برای تحکیم تسلط خود بر این منطقه حیاتی آغاز کرده، خاورمیانه منطقهای ملتهب است و نمی توان با قطببندی وارد آن شد و باید بی طرف بود از این رو چین همواره بی طرف است و موضعی علیه هیچ یک از طرف ها در رقابت های منطقه ای از جمله بین عربستان و ایران اتخاذ نمی کند علاوه بر اینکه در قضیه فلسطین نیز بی طرف بوده و موضع متوازنی داشته و طرح تاریخی کمربند و جاده را نیز برای اتحاد کشورهای منطقه ارائه داده است.
📝 چین امیدوار است جایگزین امریکا در خاورمیانه شود اما آیا عناصر موفقیت در این زمینه را دارد؟ پاسخ قاطعانه به این سوال در سایه عدم ثبات سیاست در صحنه بین المللی سخت است اما تفاوت قابل توجه امریکا و چین در حضور آنها در خاورمیانه است به گونه ای که امریکا بر گذرگاه های تجارت دریایی و زمینی تسلط دارد و تسلط کامل خود بر بنادر استراتژیک را تحمیل و امنیت خطوط تجارت و مسیرهای نفتی را تامین می کند علاوه بر اینکه ده ها پایگاه نظامی در کشورهای منطقه دارد.
📝 چین اگر بخواهد بر سر رهبری خاورمیانه با امریکا رقابت کند، باید تلاش های بیشتری به خرج دهد و پایگاه های نظامی جدیدی احداث و حضور نظامی و تسلیحاتی خود را تقویت کند، امری که طبیعتا امریکا نمی پذیرد و احتمال درگیری مسلحانه سنگین بین دو طرف در منطقه وجود دارد و این برای چینی ها که حتی الامکان از ورود به باتلاق درگیری های مستقیم خودداری می کنند، غیر قابل قبول است. در هر صورت اهتمام چین به از دست ندادن متحدانش، آن را به بازنگری در سیاست خارجی خود در قبال منطقه وامی دارد.
☕️ یه فنجان مطالعه
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ کارشناس اوکراینی: ایران در حال ایجاد امپراطوری خود در منطقه است.
❇️ اینکه می بینید پوتین با استفاده از نیروهای لوهانسک و دونتسک بر علیه اوکراین می جنگد، همان استفاده از نیروهای شبه نظامی است که از ایران یاد گرفته است.
@shatranjsiasat
🌏 سیاست خارجی بایدن نسبت به چین چگونه است؟
سیاست بایدن بر سه محور استوار است:
❎ نخست همکاری؛ یعنی باید در حوزههایی با چین همکاری کرد و بدون همکاری با چین حفظ هژمونی ایالات متحده در سطح جهانی و جلوگیری از ظهور چین به عنوان یک هژمونی برآمده امکانپذیر نیست. نمونه آن همکاری با چین در کنفرانس تغییرات آب و هوایی است که به صورت مجازی برگزار گردید و چین در آن شرکت داشت.
❎ دوم رقابت؛ دولت بایدن متعهد است که در حوزه هایی نظیر تکنولوژیک، استانداردسازی، مالکیت معنوی و... که همه به نحوی به تکنولوژی ارتباط پیدا میکنند وارد یک رقابت سنگین شود و اجازه ندهد چین از ایالات متحده پیشی بگیرد.
❎ سوم برخورد؛ برخورد با چین در مسایل استراتژیک نظیر تایوان، هنگ کنگ، دریای جنوبی چین، مباحث حقوق بشری همچون مسلمانان ایغور. سیاست دولت بایدن از نظر ظاهری پیچیده تر به نظر میرسد. البته برای تحقق سیاست چند وجهی در همین بازه کوتاه، چندین راهبرد عملیاتی را در پیش گرفته است که یکی از آنها علی رغم تمایل متحدین ایالات متحده در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا، نوعی کاهش توجه و نه درگیری نسبت به گذشته است تا بتواند انرژی خود را بر چین متمرکز کند. علاوه بر این تأکید بر گروه کواد -همکاری چهارجانبه ایالات متحده، ژاپن، استرالیا و هند یک محور بسیار قابل توجه دولت بایدن است که این پدیده ماهیت نظامی دارد و در حال افزایش است و برخی معتقدند باید به این همکاری چهارجانبه، دو پایه دیگر که شامل سنگاپور و کره جنوبی هستند، افزوده گردد. مبحث دیگر اهمیت دادن به ژاپن، جهت مقابله با چین است؛ سفر مقامات امریکا و ژاپن به کشورهای یکدیگر و گسترش روابط این دو کشور، برجستگی ژاپن در سیاست های مدیریت چین از طرف واشنگتن را به نمایش می گذارد.
🌧 علی رغم طراحی و تحرک دولت بایدن، در واقعیت سیاست آمریکا در مدیریت مسأله چین در دولت بایدن هم با چالش رو به رو خواهد بود. زیرا چین یک کنشگر منفعل نمیباشد و در برابر تحرکات چند وجهی بایدن، حرکات خود را خواهد کرد. به علاوه سطح رشد اقتصادی چین غیر قابل توقف و حتی نزدیک ترین متحدین ایالات متحده درعین رصد مسأله چین، علاقه ای به درگیری و گشودن باب منازعه با این کشور را ندارند. از جمله برجسته ترین آنها اروپا میباشد که به هیچ وجه همراهی همه جانبه ای در مسأله چین با ایالات متحده ندارد. انتخاب های چین هم قابل توجه است. نگاه اوراسیایی چین و گسترش رابطه با روسیه و توجه به خاورمیانه و حتی ارائه طرح برای امنیت خلیج فارس و ارائه چندین طرح برای فضای باز چین سیاست دولت بایدن را با چالش روبرو خواهد کرد.
🌨کانال شطرنج سیاست🌨❄️
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
📚 مبحث لیبرالیسم 📌 قسمت ششم باهم مطالعه کنیم 📖 برخلاف تصور رایج و فهم عمومی که در مقام تعریف، سکو
📚 لیبرالیسم
📌 قسمت آخر
نتیجه گیری
📒 از نقاط افتراق اصلی و اساسی بین جوامع اسلامی و تفکرات غربی در باب موضوعات اصلی زندگی بشر نوع نگاهها است. بدین معنا که در نگاه اسلامی همه چیز بر محور خداوند و خالق هستی و به عبارتی خدامحوری است، اما در تفکرات غربی بر عکس نگاه بر محوریت انسان (اومانیسم) است.
📒 بر این اساس، حقوقبشر در مفهوم غربی آن، تنها به معنای حقوقی است که انسانها صرفا به دلیل انسان بودن از آن برخوردارند. در واقع حقوقبشر غربی به دلیل مشتمل بودن بر آموزههای اومانیستی و سکولار و تاکید بر اندیشه «فردگرایی»، «لذتگرایی» و «تکلیفستیزی»، موضوع کرامت انسان را که از مهمترین تعالیم ادیان الهی و بخصوص دین اسلام محسوب میشود، به گوشه انزوا رانده است.
📒 از اینرو از دیدگاه تمدن غرب، فردگرایی در اولویت است و اصل اساسی و بنیادین در حقوقبشر غربی، آزادی مطلق انسانهاست و هر فرد میتواند آنچه را که خود میپسندد، انجام دهد، اما در نگرش اسلامی، انسان نمیتواند عامل محدودیت خود شده یا مانع آسایش عمومی و رفاه همگانی شود.
📒 بر مبنای اومانیسم، انسان لذتگراست و به چیزی وابسته نیست. براساس این تفکر، انسان خالق اخلاق خویشتن است و آنچه در این نگرش اصالت دارد، خواستهها، امیال و لذات انسان است، اما در نگرش اسلامی انسان باید رفتارهای خود را طوری تنظیم کند که وی را به سوی سعادت ابدی سوق دهد.
@shatranjsiasat
🌟مکتب توحید در برابر مکتب شیطان
📣 جنگ ترکیبی
✴ حرکت امام خمینی ره ، بساط برنامه ریزی های شیاطین جهانی را بهم ریخت.انقلاب صرفا تغییر سیاسی در یک کشور نبود بلکه طراحی های تمدن طاغوت شیاطین در جهان را تحت تاثیر و افول قرار دارد... هر حرکت توحیدی در جهان تیری سمی و توسعه یافته بر پیکر شیاطین خواهد بود.خود آنها می دانند که حرکت انقلاب ایران یک خرق عادت و جلوه ای توحیدی بوده و ضربه مهلکی بر پیکره آنهاست به همین منظور در حال تخریب و ضربه زدن به آن هستند. به عبارت دیگر انقلاب اسلامی تاریخ انقطاع بشر از اومانیسم و مکاتب برامده از آن و حرکت به سوی مکتبی بود که خداوند را مرکز تدبیر عالم قرار می دهد و این همان مکتب رسول الله بود که دوباره سبب شده همه کفار و مشرکین و منافقین عالم در برابر چنین مکتبی به مقابله برخیزند.
🕌البته توحید به معنای حذف تلاش علمی و جمع آوری سلاح و سازو برگ جنگی نیست چرا که صریحا در قرآن به جمع آوری سلاح و سازو برگ جنگی ،تسلیحات موثر مانند زره برای حضرت داوود ع و... مطرح گردیده است.دکترین رزم توحیدی در واقع روش و نحوه استفاده از سلاح ها ،تاکتیک و تکنیک موثر پیروزی براساس توجه به ذات مقدس خداوند به عنوان عامل موثر حقیقی در خلقت است. در واقع می توان کلید اساسی و مهم ترین عامل پیروزی و عاقبت به خیری انسان پرورش یافته در مکتب توحید را در این فراز دعای کمیل مشاهده نمود که عبارتست از 《و سلاحه البکا》 و این چنین است که انسان پس از قرار گرفتن در مدار الهی، می تواند به سخَّر لکم مافی السموات و الارض برسد و از همه تسلیحات ممکن در این جنگ ترکیبی با عنایت الهی بهره گیرد.
☀️در جنگ های هیبریدی از سلاح های نامتعارف مانند جادوگری و ارتباط با شیاطین و تاثیر گذاری بر اذهان از طریق پروژه های ضد توحیدی در زیر شاخه های جنگ نرم مانند پروژه پورنو گرافی و پروژه ترس استفاده میشود که بدون توجه به توحید و ولایت پیروزی در آن محال خواهد بود.
@shatranjsiasat
🇺🇸 «رد اشکها»یی که ۴۰۰۰ نفر را کشت❗️
🔻 یکی از موانع مهم بر سر راه سفید پوستانی که از قلب اروپا به آمریکا مهاجرت کرده بودند سرخپوستانی بودند که در آن سرزمین ساکن بودند.
🔻 #سفیدپوستان با ترفندهای مختلف #سرخپوستان را مجبور به مهاجرت میکردند. البته اگر سرخپوستان تن به مهاجرت نمیداند به روشهای مختلف از بین میرفتند.
🔻 در یکی از این موارد مردم #چروکی با یک قرارداد غیرقانونی بنام «ایکوتای جدید» فریب خوردند و مجبور به مهاجرت از سرزمینهای خود شدند.
🔻 ۷۰۰۰ سرباز آمریکایی چروکیها را مجبور به مهاجرت به سوی سرزمینهای غربی کردند؛ مهاجرتی که طی آن ۳ الی۴ هزار نفر دربین راه بر اثر سرما و گرسنگی و بیماری جان باختند.
📛 پیادهروی چروکیها بعدها به «رد اشکها» معروف شد.
📚 کتاب جنایات غرب، ص ۶۸۶
دکتر مهدی سعیدی
💠At Least 3,000 Native Americans Died on the Trail of Tears | HISTORY
🌐https://www.history.com/news/7-things-you-may-not-know-about-the-trail-of-tears
@shatranjsiasat