🟩 دوران جهان تک قطبی تمام شد
🟡 بیش از 18 ماه از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین میگذرد و هنوز بحث قانونی یا غیرقانونی بودن این جنگ ادامه دارد. به نظر می رسد قانونی بودن در اینجا صرفا یک کلمه است که تابع منافع و تمایلات است و به قانونی بودن از نظر سازمان ملل یا اصول حقوق بین الملل ربطی ندارد بلکه محکوم به قوانین قدرت و توازنهای ناشی از آن است.
🟡 اهداف واقعی این جنگ فراتر از مسائلی است که موافقان و مخالفان آن بیان میکنند و نیز درگیری میان روسیه و اوکراین از این عملیات ویژه آغاز نشده است بلکه به چند سال قبل برمیگردد. کشورهای غربی هموار به دنبال جلوگیری از وقوع آن بودند.
🟡 پرسشی که در این زمینه مطرح میشود این است که چرا اوکراین به مفاد پروتکل مینسک پایبند نبود و چگونه این پروتکل نه تنها از سوی دولت اوکراین بلکه از سوی متحدانش در غرب نیز نادیده گرفته شد. پاسخ به این سوال حاوی توضیحات زیادی در مورد علل آغازعملیات نظامی ویژه روسیه است.
🟡 پاسخ این است که هم روسیه و هم غرب اکنون در جبهه اوکراین به علل مرتبط با توازن قدرت بایکدیگر میجنگند. روسیه شدیدا میخواهد به قدرتی هم سطح قدرت سیاسی و نظامی آمریکا تبدیل شود و آمریکا و متحدانش در راستای تثبیت اوضاع کنونی در توزان قدرت در سطح بین المللی تلاش میکنند. توازنی که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شکل گرفت و وضعیت چند قطبی در نظام بین المللی را از میان برد و انحصار آمریکاییها بر نهادهای نظم دهنده روابط بین الملل را پیریزی کرد.
🟡 رصد دقیق توازن قدرت در سطح بین المللی تاکید میکند مرحله تک قطبی به گذشته پیوسته است و تسلیم نشدن آمریکا در برابر این واقعیت چیزی را تغییر نمیدهد. چین به عنوان یک قدرت اقتصادی پیشرو ظاهر شده است و با قدرت دیگری در عرصه بین المللی قابل مقایسه نیست. این کشور سخت تلاش میکند تا آمریکا را از علت اصلی قدرت اقتصادیاش یعنی سیطره دلار بر بازارهای بین المللی از طریق معامله با دیگر کشورها با استفاده از ارزهای داخلی محروم کند. همچنین از سوی دیگر قدرت نظامی خود را پایه گذاری میکند و از اراده خود برای بازپسگیری جزیره تایوان خبر میدهد.
منبع
https://www.alkhaleej.ae/2023-06-20/%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B1%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%88%D9%83%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%8A%D8%A9-%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%82%D9%88%D9%89-%D8%A7%D9%84%D8%AF%D9%88%D9%84%D9%8A%D8%A9/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A3%D9%8A
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس آمریکایی:
🔻ما آمریکایی ها با گسترش ناتو، روسیه را تشویق به جنگ کردیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنگوی وزارت خارجه چین:
- ایالات متحده آمریکا با 5 درصد جمعیت جهان، 80 درصد از مواد مخدر جهان را مصرف می کند. این کشور سیاه چاله و منبع مشکلاتی برای تلاش های جهانی مبارزه با مواد مخدر است.
مدیونید اگر فکر کنید این منبع درآمد دولت امریکا از امریکایی هاست ، درست مثل فروش اسلحه
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
💢دوری از ایران بیشتر به ضرر روسیه است
✍️پاول گوبل
◾️دو روز پس از رفتار روسیه، در تاریخ 14 ژوئیه، نماینده ویژه کرملین برای خاورمیانه، میخائیل بوگدانوف، به سفیر ایران در مسکو گفت که روسیه به حمایت بیقید و شرط از یکپارچگی سرزمینی ایران ادامه میدهد. با این حال، در تاریخ 17 ژوئیه، تهران واکنش نشان داد و گفت که این سخنان کافی نیست. روز بعد، در تاریخ 18 ژوئیه، وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، با همتای ایرانی خود، حسین امیرعبداللهیان، تماس گرفت و گفت که مسکو درباره یکپارچگی سرزمینی ایران، از جمله احتمالاً کنترل سه جزیره کوچک در تنگه هرمز، "هیچ تردیدی" ندارد
◾️سه عنصر مهم در این بحران دیپلماتیک هست که به ویژه نیازمند توجه است. نخست اینکه، مسکو از هر جهت می دانست که اگر از ایده مذاکرات درباره جزایری که مورد ادعای ایران است، حمایت کند، با مشکلاتی روبه رو می شود مشابه آنچه چینیها اخیرا با اقدامی مشابه با آن روبه رو شدند. علاوه بر این، مقامات روسیه باید آگاه باشند که چنین اقدامی الزاما، موقعیت مسکو درباره کریمه و همچنین ارتباطات روزافزون آن با تهران را تحت تاثیر قرار میدهد
◾️دوم، سیر این بگومگوها نشان میدهد که نه تنها در تصمیمگیریهای سیاست خارجی روسیه مشکلات جدی وجود دارد بلکه سرعتی که کرملین علناً پا پس کشید، نشان میدهد که مسکو به وضوح احساس میکند که نیازش به ایران، بیش از نیازی است که ایران به روسیه دارد. این نوعی وارونگی در وضعیتی است که بسیاری تصور می کردند که پیشران روابط دوجانبه است، یعنی شرایطی که احتمالا ایران از اکنون به بعد ازآن بهره برداری می کند و خواهان حمایت روسیه از مواضعش می شود بی آنکه لزوما خود را مجبور به حمایت از همه اقدامات مسکو بداند، بویژه در زمینه جنگ اوکراین.
◾️سوم، شدت واکنش ایران و آمادگی مسکو برای عقب نشینی نیز نشان میدهد که هنگامی که تهران "علاقه خود به توسعه روابط با روسیه را از دست بدهد"، احتمالاً چیزی در آینده تغییر خواهد کرد، حال یا به دلیل انزوای روزافزون روسیه به خاطر جنگش علیه اوکراین، یا به دلیل خطاکاری های مسکو، همانند آنچه اخیرا انجام داد که باعث میشود ایران به دنبال متحدان جایگزین برآید. در حال حاضر، احتمال اینگونه تحولات کمرنگ بهنظر میرسد
✍️تفسیر خبر
1️⃣اگر به مسئله سیاست خارجی روسیه نگاه کنید به میخ و نعل زدن مشهود است. روسیه از یک سو بخاطر جنگ اوکراین دنبال جلب توجه اعراب بود و از سمت دیگر با دلجویی از ایران دنبال جلب توجه ایران.
2️⃣برخی از تحلیلگران معتقدند حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین هیچ ضرری ندارد چراکه به اندازه کافی تحریم هستیم، سرمایه گذار خارجی وجود ندارد، همیشه منفعل بوده ایم و .... اما باید توجه داشت امتیاز گرفتن از روسیه دو روش داشت: نخست اینکه ایران برود به سمت روسیه که ما اثبات میکنیم که طرف تو هستیم پس این امتیازات ما به شما و در مقابل این خواسته ها یا احتمالا چشم داشت به جبران محبت ما از سوی شما؛ دوم اینکه سیاستی را برگزینیم که روسیه به سمت ایران بیاید و امتیاز بدهد تا امتیاز بگیرد. راه سوم بینابین بود که حرفه ای تر و درست هم هست.
3️⃣بنظر می رسد کاری که روسیه کرد این بود که ایران را در موقعیت اول قرار بدهد. بنابراین استفاده از کارت جزایر سه گانه یک امتیازگیری بود. به عبارتی زخم را در جای دیگر زد تا امتیاز را در جای دیگری بگیرد. تاثیر رفتار روسیه در قبال جزایر سه گانه این بود که تجدید دوستی مصادف با بده بستان های دیگری شد امری که در سایه روابط بدون دلگیری شاید رخ نمیداد. البته باید توجه کرد که آیا ایران برای تلافی آن رفتار روسیه او را متنبه عملی کرد یا صرفاً در حد گفت و شنود شد.
4️⃣برخی معتقدند که امتیاز یعنی دادن پهپاد ایرانی در مقابل گرفتن سوخوی روسی. اما باز به سوال اول بر میگردیم که دست بالا از آن کیست؟ آیا سوخو در برابر پهپاد بود یا پهپاد در برابر سوخو؟! این دو معنای متفاوتی دارند هرچند بظاهر فعل تبادل دارد. اگر سوخو در برابر پهپاد باشد امتیازهای بعدی را هم میشد از روسیه گرفت در حالی که پهپاد در برابر سوخو یعنی دادن سوخو از پهپاد ایرانی سرتر است! بنابراین بحث با ارزشی شدن شکل امتیاز را عوض می کند. مثلا ادعا می شود که ایران «صدها پهپاد انتحاری» داد، «۲۴ فروند سوخو ۳۵» از روسیه گرفت در حالی که سامانه اس 400 هم شاید میشد گرفت!
5️⃣اما نکته آخر این است که امتیاز گرفتن یک منظومه است مثلا ایران ممکن است رای روسیه برای عضویت در بریکس را نیاز داشته باشد بنابراین در برابر رفتار روسیه در قبال جزایر واکنش شدید نشان ندهد یا امتیازاتی مثل پهپاد برای گرفتن امتیاز دیگری باشد که مد نظرش است. با این حال یک چیز سوال است اینکه چگونه از روسیه میشد امتیاز بیشتری گرفت؟!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿🥀°•
#استوری
به شوق وصال حریم شما
دل شیعهها راهی سامرا....
#حاج_مهدی_رسولی
#شهادت_امام_حسن_عسکری
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔰گزارش روزنامه لوموند فرانسه از موفقیتهای ایران
🔻iran's domestic challenges offset by international success
⬅️چالش های داخلی ایران با موفقیت بین المللی جبران شد.
📈بر اساس گزارش این روزنامه، تهران با موفقیت راه خروج از انزوای دیپلماتیک و اقتصادی را طی کرده است.
❇️ این موفقیتها را می توان با حضور تهران در مجامعی که برای مقابله با نظم بینالملل تحت سلطه آمریکا و غرب به وجود آمده، مشاهده کرد. در پایان مردادماه، درخواست تهران برای عضویت در گروه بریکس (برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی) پذیرفته شد. یک ماه قبل از آن، جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای ملحق شده بود که قدرت های بزرگ آسیایی را گرد هم می آورد. و در کمال تعجب همگان، تهران در ماه مارس نیز قرارداد صلحی را با دشمن قدیمی منطقهای خود، عربستان سعودی امضا کرد.
منبع:
https://www.lemonde.fr/en/international/article/2023/09/17/iran-s-domestic-challenges-offset-by-international-success_6136687_4.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ استاد امور بینالملل دانشگاه تگزاس:
📍عربستان فهمید که نمیتواند با قلدری در مقابل ایران کاری به پیش ببرد و اتفاقی که برای آرامکو افتاد یک شوک بزرگ و زنگ بیدارباش برای سعودیها بود...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 💢 سینمای هالیوود، اینگونه ایران و کربلا را به شیاطین گره میزند!
روایتی که در فیلم « از شر شیطان نجاتمان بده » در جریان است میگوید:
۱ خاورمیانه مهد اهریمن است.
۲ امپراتوری ایران باستان تا به امروز ( جمهوری اسلامی ایران ) شیطانی و اهریمنیست!
۳ بلایی که در این فیلم بر سر سربازان آمریکایی میآید در سرزمین بابل رخ میدهد ( جزو سرزمینهای ایران قدیم و نزدیکی آن با سرزمین کربلا! )
۴ نتیجه آنکه دنیا بداند این محور شرارت است ( ایران + تشیع )
✔️ البته این اولین بار نبوده و نیست که سینمای هالیوود ایران و مکتب تشیع را اینگونه معرفی میکند ، فیلم های دیگری مثل « ظهور یک امپراتوری _ جنگیر ۱ » نیز به همین مسئله اشاره دارد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌️ کمی دوران پهلوی ببینیم😊
👈🏻 واقعیت مملکت ما این بود ! نه اون تصاویری که سلطنت طلبا از بالاشهر تهران نشونت میدن ! برو دو تا کتاب غربی بخون ببین اونا فهمیدن خاندان پهلوی چه بلایی سر این مملکت آورد اما تو نفهمیدی !
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔺انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان ٢٠٢۴:
دونالد ترامپ ۶۲ درصد
ران دیسانتیس ۱٠ درصد
راماسوامی ۷ درصد
نیکی هیلی ۶ درصد
تیم اسکات ۳ درصد
مایک پنس ۳ درصد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
️🔴 بایدن در سال 1991: " تا سال 2020، هر چه باشد، من زنده نیستم . "
🔴 بایدن در سال 2023: " من یک هوش مصنوعی هستم " !!!
🔻بایدن مشابه یک ربات بی اراده است ، در این فیلم نشون میده خانمی داره بهش میگه ما در ساختمان کنگره هستیم و شما راه را اشتباه می روید !!! همانطور که در نقشه نشان دادیم از سمت دیگر ساختمان خارج شوید !!!"
بارها اکانتهای رسمی صهیونیستها از هوش مصنوعی حرف زدن و ایلان ماسک گفته بود تا ۵سال دیگه رباتها انسانها را میکشند !
👈 ایلان ماسک اخیرا گفت، آمریکا توسط بایدن اداره نمی شود، بلکه توسط مردی اداره می شود که تله پرامپتر او را کنترل می کند و او به لطف آن صحبت می کند !!
حالا یه سوال پیش میاد اونم اینه کنترل تله پرامپتر بایدن دست چه کسی است؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
❌️ دایان فاینشتاین ۹۰ ساله به تازگی درگذشت. ( سناتور آمریکایی)
👈🏻او کسی بود که در سال ۲۰۱۱ گفت اسد باید برود اما جمهوری اسلامی گفت نه!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🇮🇷چرا ایران به دستور رهبر انقلاب در قطب جنوب پایگاه دائمی خواهد داشت ؟
#اینفوبیسیم
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناسان عرب:
📍پول ایران که از عربستان بیشتر نیست پس چرا ایرانیان در بیشتر پرونده های منطقه پیروز میشوند؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفبندی گرسنگان در لندن برای دریافت یک وعده غذای رایگان‼️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗣فریادهای دکتر هوشنگ امیراحمدی بر سر اپوزیسیون: #اپوزوسیون خائن و وطنفروش است!
🔺تمامیت ارضی ایران برای اینها ذرهای اهمیت ندارد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🍃💎🍃
💎اَلسَّلاَمُ عَلَي مُحْيِي الْمُؤْمِنِينَ وَ مُبِيرِ الْكَافِرِينَ
💎سلام بر حيات بخش مؤمنان، و نابودكننده كافران
📚فرازی از زیارت نامه حضرت مهدی(عج)
🍃سلام امام زمانم🍃
سلام بر تو ای مولایی که در شب ظلمانی غیبت، مومنان چشم به راه طلوعت هستند
و در صبح ظهور، شکرگزار آمدنت...
🍃💎🍃
#سلام ✋
#امام_زمان ❤️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔵محاسبه پکن و مسکو در خصوص قرهباغ
مالک کِیلان
🔻نشریه فوربس نوشت : ظاهراً هیچکس نمیخواهد به جنگ عمیق ژئوپلیتیکی در پشت مناقشه قرهباغ بپردازد. سوال این است که چندین دهه مناقشه بر سر یک منطقه محاصرهشده عمیقاً منزوی، چگونه میتواند از نظر توازن قدرت جهانی پیامدهای گستردهتری داشته باشد؟ این مناقشه چگونه میتواند بر چین یا اروپا یا خاورمیانه تأثیر بگذارد؟ آنچه بین ارمنستان و آذربایجان در جریان است، میتواند حتی کنترل بر قرهباغ و بهطور بالقوه خطوط بینقارهای را تغییر دهد.
🔻به دلیل اینکه «کریدور زنگزور» بهطور بالقوه آخرین گام از یک مسیر بسیار طولانیتر شمال به جنوب به نام «کریدور میانی» است که جمهوریهای ترک آسیای مرکزی را از طریق آذربایجان به ترکیه متصل میکند. ما از یک راهآهن و جاده و خطوط لوله سوخت مختلف صحبت میکنیم که میتواند مسیر تجاری جاده ابریشم را که مسکو دو قرن پیش در زمان تزارها قطع کرده بود، احیا کند.
🔻آسیای مرکزی از نظر ژئواستراتژیکی بسیار اهمیت دارد. ما در مورد ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان صحبت میکنیم. در حال حاضر کل این بلوک بهطور مؤثر توسط روسیه، چین، ایران و غیره محاصره شده است. این کشورها در حال حاضر در محاصره هستند اما وقتی آذربایجان و ترکیه را از نظر جغرافیایی اضافه کنید، محاصره ضمنی شکسته میشود.
🔻حالا سوال این است که چرا پوتین در فاجعه اخیر قرهباغ از ارمنستان در برابر آذربایجان محافظت نکرد؟ چرا طرف دومی را گرفته است؟ این یک محاسبه چندگانه است. همانطور که آمبرین زمان در مقاله خود اشاره میکند، پاشینیان رئیسجمهور ارمنستان «انقلاب رنگی» قدرت را به دست گرفت و بدترین نوع تهدید برای قدرت پوتین بوده است. مسئله نفت نیز در میان است.
🔻محاسبه چین نیز این است که میتواند همین کار را با کمک به ایجاد «کریدور میانی» از طریق «ابتکار کمربند و جاده» انجام دهد، حتی اگر این کار محاصره روسیه، چین و ایران را بشکند. مانند نفت روسیه که از باکو میگذرد، کالاهای چینی از آسیای مرکزی به جهان میآیند و جمهوریهای ترک از نظر اقتصادی به پکن وابسته خواهند شد.
منبع
https://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2023/09/27/the-armenia-azerbaijan-conflict-can-change-the-balance-of-power-in-iran-turkey-russia-all-the-way-to-china/?sh=7951243a2479
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴به گزارش هالیوود ریپورتر، لوییس بی مِیِر (بنیانگذار یهودی کمپانی مترو گلدوین میر) ، والت دیزنی (بنیانگذار کمپانی دیزنی)، سیسیل بی دمیل (فیلمساز شهیر هالیوود) و جک وارنر (از برادران یهودی وارنر و بنیانگذار کمپانی برادران وارنر) همگی ماسون بودن!
🤦♂آن وقت برخی اهالی سینما، وقتی از ماسونها و نفوذشان در هالیوود صحبت میکنیم، فکر میکنند توهم توطئه است!
⚠️دقت کنیم که آثار مهم و پر مخاطب غربی، با پشتوانهی مسیحیت ساخته نمیشود؛ بلکه حاصل کار عدهای ماسون و یهودی هست. حتما باید در رژیم مصرف رسانهایمان تجدید نظر جدی کنیم!
#دشمن_شناسی
#دست_های_پشت_پرده
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
جنگطلبی و ایجاد بحرانِ غرب در خاورمیانه، چگونه گریبانگیر خودش شده؟
اروپا با بحران پناهجویان غیرقانونی چه خواهد کرد؟
#اینفوررادار
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ پیامبر پیش از هر چیز به دلها مىرسيد و به روحها مىانديشيد
🔻 در سيرهٔ پيامبر صلى الله عليه و آله و طريقهٔ عملى او مىبينيم كه آن رسول بزرگ صلى الله عليه و آله، پيشتر به دلها مىرسيد و به روحها مىانديشيد تا اينكه از گمراهىها نجات بيابند و از خسارتها برهند؛ چون هر دلى كه به غير حق بسته شود، به خسارت رسيده؛ و هر استعدادى كه در راه هوسها و بتها و طاغوتها و شيطانها، در راه نفس و دنيا و هوس و شيطان صرف شود، اسراف شده و از دست رفته است.
🔸 او انسان را عظيم مىدانست و استعدادهاى او را مىشناخت كه مىگفت: «براى شكوفايى و اتمام استعدادهايش برانگيخته شدهام» و عظمت انسان را مىدانست و لذا نمىخواست كه انسان اسير حقارتها شود و در گندابها بپوسد و فقط به مردارها بينديشد.
👤 #استاد_علی_صفایی_حائری
📚 از کتاب «امامت؛ طرح حکومتی شیعه»
📖 ص ۲۸
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat