🟠 منافع اقتصادی و محدودیتهای سیاسی؛ چه چیزی نقش چین را در مسئله اسرائیل و فلسطین محدود میکند؟
اندیشکده میدل ایست
🔹هفته گذشته،رئیسجمهور چین در دیدار با همتایان خود در گروه بریکس، به این موضوع اشاره کرد که برای ترویج عدالت و صلح در نوار غزه باید تلاش کرد و درعینحال از جامعه بینالملل خواست تا با اقدامات عملی از سرایت درگیری به غرب آسیا جلوگیری کنند. بااینحال، تحلیلگران بر این باورند که موضع پکن در قبال مسئله فلسطین و اسرائیل هنوز از هرگونه اقدام عملی فاصله دارد و عمدتاً به تکرار موضع سنتی خود، یعنی راهحل دو کشوری بر اساس مرزهای 1967 محدود میشود.
🔹در همین رابطه اندیشکده میدل ایست مانیتور، گزارشی از یک نشست منتشر کرده است که به بررسی و تحلیل این موضوع پرداخته و نویسندگان حاضر در آن نشست هرکدام به ارائه تحلیل خود پرداختهاند. در اینجا به مهمترین تحلیلهای مطرحشده در این نشست، اشاره خواهد شد.
1️⃣ "آینار تانگن"، کارشناس چینی و از شرکتکنندگان این نشست معتقد است که فلسطین بهاندازه تایوان برای چین از اهمیت برخوردار نیست. تایوان برای چین،یک موضوع داخلی است و نمیتوان آن را بینالمللی کرد. علاوه بر این، چین مانند عربستان سعودی و امارات به لابی اسرائیل برای بهبود روابط با آمریکا نیاز دارد.
2️⃣ "چینیو "از محقق موسسه تحقیقات دفاع و امنیت ملی تایوان در این نشست اظهار داشت که اگر چین راهحل جدیدی برای اسرائیل و فلسطینیها پیشنهاد کند، ممکن است هر دو طرف را ناراضی و یا جنجال بزرگتری ایجاد کند و این اقدام ممکن است تأثیر منفی بر روابط چین با غرب آسیا داشته باشد. به اعتقاد این نویسنده، کشورهای عربی و خلیجفارس به دنبال همکاری با چین در تلاش برای دور شدن از اقتصاد تحت سلطه نفت و سپس تغییر ساختار صنعتی خود هستند و چین میبایست از وضعیت ناپایدار منطقهای در خلیجفارس استفاده کامل را ببرد. او اضافه کرد که چنین وضعیتی به "انحراف توجه ایالاتمتحده" کمک میکند یا حتی میتواند واشنگتن را مجبور کند درنهایت، اعمال فشار برچین در منطقه اقیانوس آرام را متوقف کند.
3️⃣ "حیدر اروچ"، پژوهشگر غرب آسیا در ترکیه بر این باور است که پکن تاکنون "هیچ گام مشخصی برای توقف درگیری برنداشته است و تنها بر اساس شعارها اظهاراتی کرده است. برخلاف چین، سیاست ایالاتمتحده در غرب آسیا سیاستی است که مشخصه آن درگیری و تنش است و درنتیجه حملات اسرائیل به غزه، تداوم سیاست آمریکا در منطقه را تضمین میکند. بنابراین، چین باید از همه امکانات خود برای بازگرداندن وضعیت منطقه به قبل از 7 اکتبر استفاده کند. در این راستا، به نظر میرسد ابتکار کمیته کشورهای عربی و اسلامی برای چین اهمیت ویژهای قائل است و همکاری بشردوستانه در غزه با میانجیگری قطر میتواند فرصتی برای چین باشد تا از نزدیک در این روند مشارکت کند.
✅درمجموع به اذعان این سه کارشناس، سیاست چین در قبال جنگ اخیر، میبایست بسیار محتاطانه صورت بگیرد، بدین گونه که نه بر دامنه جنگ افزوده شود، نه بر روابط این کشور با آمریکا لطمه وارد شود و نه منافع این کشور در غرب آسیا با خطر مواجه شود.
منبع:
(https://www.middleeastmonitor.com/20231127-economic-interests-and-political-constraints-what-limits-chinas-role-in-the-israel-palestine-issue/)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
❌️ دار و دسته کرباسچی و عبدی و زیدآبادی برای کسینجر سیاهپوش شدند و تمجیدنامه منتشر کردند در حالی که بعضی رسانههای غربی از جنایتهایش گفتند و دستهای به خون آلودهاش.
در شورش بعدی که هممیهن و انتخاب و اعتماد و شرق و دیگر پایگاههای رسانهای آتشبیار معرکه شدند همه چیز را به بیرون از کشور و براندازها ربط ندهید! نفوذی ها در کنار ما هستند !
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
❎ تداوم کمک های ایالات متحده به اوکراین؛ سرمایهگذاری عاقلانه!
❇️ اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در یادداشتی به موضوع کمک های نظامی ایالات متحده به اوکراین پرداخته و در همین رابطه "مایکل جان ویلیامز" نویسنده این یادداشت معتقد است که تخصیص کمک های نظامی ایالات متحده به اوکراین، به عنوان راهبردی ترین سرمایه گذاری دفاعی در حداقل دو دهه اخیر است و امتناع کنگره از مطرح کردن درخواست بودجه تکمیلی جو بایدن ( که شامل 61.4 میلیارد دلار بودجه اضافی برای اوکراین است ) یک اشتباه بزرگ است.
❇️ مجموع کمک های ایالات متحده به اوکراین از زمان تهاجم روسیه در فوریه 2022، هفتاد و پنج میلیارد دلار بوده که تأثیر این کمک ها، بسیار فراتر از میدان جنگ است؛ به این معنا که این کمک ها به عنوان تعهد ایالات متحده به قوانین بینالملل و نظم جهانی لیبرال تلقی شده و متعاقبا برخی نظریه ها را که قائل به عقبنشینی ایالات متحده از رهبری جهانی هستند را رد می کند. علاوه براین، کمک به اوکراین، یک سیگنال قدرتمند به کسانی ارسال خواهد کرد که به دنبال تجدید نظر در نظم بینالمللی هستند و این پیام را به همراه خواهد داشت که در صورت تلاش برای انجام این کار، هزینه قابلتوجهی باید پرداخت شود.
❇️ در همین خصوص، نویسنده با برشمردن خسارتهای وارد شده به فدراسیون روسیه در این جنگ ازجمله: نابودی 1300تانک، به غنیمت بردن 548 تانک دیگر، سرنگونی 1600 خودروی جنگی، نابودی 200نفربر زرهی، سرنگونی 100بالگرد و 75هواپیمای جنگنده، غرق کردن 8 کشتی جنگی و تلفات انسانی قابلتوجه ( تخمین زده میشود در این جنگ، 120هزار سرباز روسی کشتهشده و 170 هزار نفر نیز مجروح شده باشند.)، چنین نتیجه میگیرد که همافزایی کمکهای ایالاتمتحده به همراه شجاعت و انعطافپذیری اوکراینیها در چندین جبهه منجر به موفقیت شده است.
❇️ در پایان چنین نتیجه گیری شده است که روندهای کمک به اوکراین میبایست برنامهریزی شده باشد و در حال حاضر، قطع ناگهانی کمکها، راهحلی مناسبی نیست. چنین کاری، روسیه را تشویق میکند تا در مسیر خود باقی بماند و مشکلاتی را در آینده برای ایالاتمتحده ایجاد کند. اگر رئیسجمهور روسیه، اکنون در میدان نبرد شکست نخورد، بازدارندگی و دفاع در برابر تجاوزت آینده روسیه برای ایالاتمتحده، بسیار هزینهبر خواهد بود. بنابراین، عدم ارائه 61.4 میلیارد دلار اضافی به جنگ اوکراین، برای حفظ نظم جهانی لیبرال و تنزل چشمگیر ارتش روسیه، تصمیمی کوتهبینانه با پیامدهای گسترده برای امنیت ملی ایالاتمتحده آمریکاست.
منبع:
(https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/dont-stop-now-us-aid-to-ukraine-continues-to-be-a-wise-investment/)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ وقتی غرب مقصد حیات را گم کرد!
🔻 متأسفانه در جهان امروز و تحت تأثیر فرهنگ غرب، بشریت در بسیاری موارد گرفتار «علمِ لايَنْفَع» شده و آن به جهت غفلت از هدف اصلی زندگی است. اولين چيزی كه گريبانگير غرب شد، بیهدفی حيات بود. زندگی را به گونهای شناختند كه به هدفی متعالیتر از لذات جسمانی نظر نداشتند و از این جهت چون خواستند آثار سوء بیهدفیِ خود را پنهان كنند، برای خود انواع سرگرمیها را تراشیدند و از این طریق دانشهایی بهوجود آمد تا مبادا صدای درون خود را بشنوند که از آن میپرسد: «پس مقصد حيات چه بود؟»
👤 #استاد_اصغر_طاهرزاده
📚 کتاب «فرزندم اینچنین باید بود» ج۱
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
❣سلام امام زمانم❣
💎اَلسَّلاَمُ عَلَي الْمَهْدِيِّ الَّذِي وَعَدَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ الأُْمَمَ أَنْ يَجْمَعَ بِهِ الْكَلِمَ وَ يَلُمَّ بِهِ الشَّعَثَ وَ يَمْلأََ بِهِ الأَْرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً وَ يُمَكِّنَ لَهُ وَ يُنْجِزَ بِهِ وَعْدَ الْمُؤْمِنِينَ ✋
🌸سلام بر مهدي كه خداي عزّ و جلّ امّتها را به وجود او وعده داد، كه به وسيله او سخنها را جمع كند، و پراكنده ها را گرد آورد، و زمين را به او پر از عدل وداد نمايد، و به او جايگاه و قدرت دهد، و وعده اش را به اهل ايمان به وسيله او وفا كند.
📘فرازی از زیارت نامه حضرت مهدی(عج)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴 چرا لیبرالیسم شکست خورد؟
❇️ پاتریک دنین نظریه پرداز علوم سیاسی و استاد دانشگاه نوتردام آمریکا در کتاب ((چرا لیبرالیسم شکست خورد)) به معضلات به وجود آمده توسط این مکتب اشاره می کند.
🔹او لیبرالیسم را بر مبنای تضاد ها معرفی کرده و می گوید:
⬅️ لیبرالیسم بر پایه تضادها بنا شده است: حقوق برابر را در بوق و کرنا می کند و در عین حال نابرابری اقتصادی بیمانند و منحصر به فردی را به وجود آورده است. مشروعیت آن مبتنی بر رضایت و انتخاب فردی است، اما از تعهدات اجتماعی به نفع خصوصی سازی جلوگیری می کند. با ادعای دنبال کردن خودمختاری فردی، گسترده ترین و جامع ترین نظام دولتی در تاریخ بشر را به وجود آورده است.
🔹پاتریک دنین آزادی های به وجود آمده توسط لیبرالیسم را باعث بروز مشکلاتی در اوضاع اقتصادی و فرهنگی مردم می داند:
⬅️ آزادسازی بی رحمانه اقتصادی بسیاری از مردم را از نظر مادی ناامن و آزادسازی بی امان فرهنگی آنها را بی بند و بار کرده است.
#واقعیات_غرب
منابع:
www.amazon.com/Why-Liberalism-Failed-Politics-Culture/dp/0300223447/ref=asap_bc?tag=georiot-us-default-20&ie=UTF8)
www.nytimes.com/2018/01/17/books/review-why-liberalism-failed-patrick-deneen.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْخَلَفُ الصَّالِحُ لِلْأَئِمَّةِ الْمَعْصُومينَ الْمُطَهَّرينَ...
🌱سلام بر تو ای صاحب علم علی علیه السلام و ای آیینه دار صبر حسن علیه السلام و ای وارث شجاعت حسین علیه السلام و ای میراث دار غربت فرزندان حسین علیهم السلام .
📚 صحیفه مهدیه، زیارت حضرت بقیة الله ارواحنا فداه در سختیها
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🟡 مقابله با تهدیدات هسته ای روسیه
🔹اندیشکده راهبردی تبیین: ارزیابی تهدیدات هستهای روسیه و پاسخهای بینالمللی به آن، موضوع گزارشی است که مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی(CSIS) اخیراً به آن پرداخته و نویسندگان این گزارش ضمن واکاوی این مسئله، پیشنهادها و توصیههایی را جهت مقابله با این تهدیدات ارائه کردهاند.
🔹به اذعان نویسندگان این گزارش، تهدیدات هستهای کرملین با تحولات میدان نبرد گرهخورده است و به نظر میرسد هدف از این تهدیدات جلوگیری از مداخله و حمایت غرب از اوکراین باشد. سیگنال دهی روسیه، موفقیت محدودی در دستیابی به این اهداف داشته و دلیل آن را میتوان حمایت ایالاتمتحده و ناتو از اوکراین دانست که از زمان شروع جنگ بهطور فزایندهای افزایشیافته است.
🔹در ادامه این گزارش آمده است که تهدیدات هستهای روسیه باید جدی گرفته شود، چراکه اگر ارتش این کشور با خطر جدی مواجه شود، امکان استفاده از سلاحهای هستهای قوت خواهد گرفت. بنابراین با احتمال طولانی شدن جنگ، ایالاتمتحده و متحدانش باید توصیههای زیر را برای به حداقل رساندن خطرات استفاده از تسلیحات هستهای را در نظر بگیرند:
1️⃣دستیابی به درک بهتری از تأثیرات فشار بینالمللی بر تصمیمگیری روسیه: دقیقاً مشخص نیست که پیامهای ناتو، هند و چین چه تأثیری بر تفکر پوتین در مورداستفاده از هستهای داشته است. دولت ایالاتمتحده باید تلاشها را برای ایجاد درک بهتر از این موضوع در اولویت قرار دهد. انجام این کار به ایالاتمتحده و ناتو اجازه خواهد داد تا سیگنالها و پیامهای بازدارندگی خود را بهتر انتقال دهند.
2️⃣با حفظ ابهام در مورد چگونگی پاسخ، بر قطعی بودن اقدامات تلافی جویانه تأکید کنید: رهبران غربی همواره تأکید کردهاند که استفاده از سلاح اتمی توسط روسیه با عواقب شدیدی روبرو خواهد شد. بااینحال آنها، چگونگی دقیق پاسخ را مشخص نکردهاند. حفظ اعتبار این سیگنال مستلزم مشورت و هماهنگی میان متحدان ناتو در زمینه پیامرسانی و مأموریت هستهای ناتو است.
3️⃣ هماهنگی با هند و چین برای به حداکثر رساندن فشار بینالمللی علیه استفاده روسیه از سلاحهای هستهای: رهبران ایالاتمتحده باید به دنبال تضمین این باشند که هند و چین همچنان شفافسازی کنند که استفاده از سلاحهای هستهای، عواقب شدیدی برای مسکو خواهد داشت. این میتواند از طریق کانالهای دوجانبه یا از طریق گفتوگوی چندجانبه کاهش ریسک انجام شود.
4️⃣با روایتهای روسیه که تهدیدات هستهای کرملین را کماهمیت یا منطقی جلوه میدهد، مبارزه کنید: از آغاز تهاجم، ایالاتمتحده و متحدانش با جنگ رسانهای روسها مقابله کردهاند و این تلاشها باید ادامه داشته باشد. همچنین باید اطمینان حاصل شود که جامعه بینالمللی (فراتر از غرب)، خطرات ناشی از لفاظی ها و رفتار غیرمسئولانه کرملین را به طور کامل درک میکند. انجام این کار میتواند به محروم کردن روسیه از حمایت سیاسی بسیاری از کشورهای درحالتوسعه کمک و درنهایت منجر به کاهش خطرات استفاده از سلاحهای هستهای شود.
✅در پایان این گزارش چنین نتیجه گرفتهشده است که بسیاری از این تلاشها در حال حاضر انجام میشوند، اما در طول زمان با چالشهایی مواجه خواهند شد. حفظ وحدت ناتو و مقابله با جنگ رسانه ای روس ها، دو مانع بزرگ برای مقابله با تهاجم روسیه و کنترل خطرات تشدید تنش هستهای خواهد بود. فروپاشی ارتش روسیه در اوکراین بعید به نظر میرسد وکرملین احتمالاً به استفاده از تهدیدات هستهای برای تأثیرگذاری بر رفتار غرب ادامه خواهد داد. بنابراین با توجه به طولانی شدن جنگ، نظارت و تجزیهوتحلیل سیگنالهای هستهای روسیه برای درک و کنترل خطرات وقوع جنگ هستهای، حیاتی خواهد بود.
منبع:
(https://features.csis.org/deter-and-divide-russia-nuclear-rhetoric/)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻لیبرالیسم به زبان ساده....
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فیلم جالب از پرونده شاه در CIA
🔹محمد رضا پهلوی: من آدم شما هستم. مأمور شما هستم و منافع شما را حفظ میکنم.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.﷽.
#استوری📱
هوای شب جمعه زد به سرم ...
#حاج_مهدی_رسولی
#شب_جمعه
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴 چرا لیبرالیسم شکست خورد؟
❇️ پاتریک دنین نظریه پرداز علوم سیاسی و استاد دانشگاه نوتردام آمریکا در کتاب ((چرا لیبرالیسم شکست خورد)) به معضلات به وجود آمده توسط این مکتب اشاره می کند.
🔹او لیبرالیسم را بر مبنای تضاد ها معرفی کرده و می گوید:
⬅️ لیبرالیسم بر پایه تضادها بنا شده است: حقوق برابر را در بوق و کرنا می کند و در عین حال نابرابری اقتصادی بیمانند و منحصر به فردی را به وجود آورده است. مشروعیت آن مبتنی بر رضایت و انتخاب فردی است، اما از تعهدات اجتماعی به نفع خصوصی سازی جلوگیری می کند. با ادعای دنبال کردن خودمختاری فردی، گسترده ترین و جامع ترین نظام دولتی در تاریخ بشر را به وجود آورده است.
🔹پاتریک دنین آزادی های به وجود آمده توسط لیبرالیسم را باعث بروز مشکلاتی در اوضاع اقتصادی و فرهنگی مردم می داند:
⬅️ آزادسازی بی رحمانه اقتصادی بسیاری از مردم را از نظر مادی ناامن و آزادسازی بی امان فرهنگی آنها را بی بند و بار کرده است.
#واقعیات_غرب
منابع:
www.amazon.com/Why-Liberalism-Failed-Politics-Culture/dp/0300223447/ref=asap_bc?tag=georiot-us-default-20&ie=UTF8)
www.nytimes.com/2018/01/17/books/review-why-liberalism-failed-patrick-deneen.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مناظره جالب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها در منابع اهل سنت
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
خاوری [ میزراحی ] نه چفیهاش نشان مسلمانی بود، نه صلیباش نشان مسیحیت!
او از ابتدا یهودی بود
از اینها در بدنه دولت و حکومت هنوز داریم.
اما کجاها؟؟
هرجا قانونی قراربود تصویب شود که به نفع مردم و کشور بود و نشد
هرجا کاری را به زور روی زمین گذاشتند
هرجا بودجه و سرمایهای ناپدید شد
هرجا باختیم.
یا خودشان مستقیما بودند، یا افراد شلمغزی که دور بریهایشان را از این قشر پُر کرده بودند و نشانی غلط بهشان میدادند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🚨 لیبرال دموکراسی اساسیترین بحران جهان
❇️ مانوئل کاستلز جامعه شناس، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و از برجستهترین نظریه پردازان علم ارتباطات ضمن برشمردن بحران های موجود در جهان، اساسیترین بحران جهان را بحران لیبرال دموکراسی معرفی می کند:
🔹ما در جهانی زندگی می کنیم که در بحران های متعدد غرق شده است. نوسانات مالی، نابرابری افسارگسیخته، تروریسم جهانی، عدم اطمینان اخلاقی، تغییرات آب و هوا، نژادپرستی گسترده، تبعیض جنسی، بیگانه هراسی، و تنش های ژئوپلیتیکی.
✅ با این حال، بحران اساسیتری وجود دارد: بحران لیبرال دموکراسی
🔹نظام سیاسی که پس از دو قرن مبارزه برای رسیدن به یک مدل دموکراسی، نوعی مدنیت را در نهادهای ما ایجاد کرد، اکنون در سرتاسر جهان در حال فروپاشی است. زیرا نهادها تنها زمانی وجود دارند که در باور مردم زندگی کنند.
🔹امروزه اکثریت بزرگی از مردم در کره زمین احساس نمی کنند که توسط دولت های خود نمایندگی می شوند. در حالی که آنها به دموکراسی اعتقاد دارند، اما باور ندارند که در دموکراسی زندگی می کنند.
#واقعیات_غرب
منبع:
https://www.stias.ac.za/events/stias-lecture-series-2018-manuel-castells-rupture-the-global-crisis-of-liberal-democracy-trump-brexit-and-beyond/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 آزادی و انسانیت لیبرالیستی!
🔹️بازجویی مجلس نمایندگان آمریکا از روسای سه دانشگاه «هاروارد»، «پنسیلوانیا» و «امآیتی» به جرم اعتراضات دانشجویان و اساتید به جنایات اسرائیل در غزه!
🔹️در روزهای اخیر عدهای از دانشجویان این سه دانشگاه با صدور بیانیه و تجمع و سخنرانی به کشتار کودکان و نسلکشی فلسطینیها توسط صهیونیستها اعتراضاتی کردهاند. مجلس نمایندگان آمریکا علیه رؤسای این سه دانشگاه بزرگ جلسه استماع گذاشته است!
🔻بیچارهتر از خود لیبرالها، مدافعان وطنی غرباند که گمان میکنند چیزی به نام انسانیت و اخلاق در چارچوب فکر لیبرالیسم یافت میشود!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
♦️نقش ترکیه در پایان دادن به جنگ اخیر
آسلیآیدینتاشباش، کارشناس «اندیشکده بروکینگز طی گزارشی به ارزیابی اهداف اردوغان از نوع سیاستورزی در جنگ اخیر غزه پرداخته است.
🔹به نظر وی، ترکیه و اسرائیل به عنوان دو کشور غیر عرب در منطقه، در طول 74سال اخیر از روابط نزدیکی برخوردار بوده اند، اما در طول دو دهه گذشته، این روابط به دلیل تنش های اسرائیل و فلسطین پرتلاطم بوده است. اگرچه ترکیه و اسرائیل روابط خود را در سال 2022 عادی کرده اند اما پس از عملیات طوفان الاقصی، این روابط به دلیل مواضع اردوغان، وارد فضای دیگری شده است.
🔹آسلی معتقد است، اردوغان مشتاق مشارکت در تلاش های میانجیگری و بازسازی سیاسی و شهری غزه پس از جنگ است. ترکیه چندین دهه تجربه صلح بانی در سومالی، بوسنی و افغانستان داشته است و ظرفیت ایفای نقش در غزه را دارد. برای اردوغان برافراشتن پرچم های ترکیه در غزه، انجام نهایی یک ماموریت تاریخی است.
🔹این کارشناس در پاسخ به این پرسش که ترکیه در غزه پس از جنگ چه نقشی ایفا خواهد کرد اظهار داشت: به احتمال زیاد، سه ایده کمک بشردوستانه، بازسازی و مشروعیت بخشیدن به هر ساختار حکومتی، توسط ترکیه دنبال خواهد شد.
✅نویسنده در پایان چنین نتیجه می گیرد که با توجه به عملگرایی در دستگاه سیاست خارجی ترکیه، اردوغان بیشتر به دنبال روابط پس از نتانیاهو است. به عبارت دیگر، درست است که اردوغان به نتانیاهو حمله می کند، اما با شخصی سازی این مسئله به دنبال تعامل با دولت آینده اسرائیل است.
منبع:
(https://www.brookings.edu/articles/understanding-turkeys-response-to-the-israel-gaza-crisis/)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهاراتی که خون هوشنگ امیر احمدی را به جوش آورد؛ در زمان شاه نصف جنوب تهران فاحشه خانه بود!
🔶 «هوشنگ امیر احمدی» تحلیلگر سیاسی:
🔺در دوره پهلوی هشتاد درصد روستاهای ایران آب و برق نداشتند، فقط 35 درصد مردم از سواد کافی برخوردار بودند؛ ما در زمان شاه پزشک از هندوستان، پاکستان و بنگلادش وارد میکردیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat