🟪 ریاست جمهوری دوباره ی ترامپ تغییر چندانی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد نخواهد کرد: ترس های جهان عمدتاً اغراق آمیز هستند.
استفان والت نظریه پرداز برجسته روابط بین الملل و استاد دانشگاه هاروارد
فارن پالیسی بخش دوم
🌧🌧🌧🌧🌧🌧
🟣 چین: رویکرد تقابلآمیزتر نسبت به چین یکی از معدود موضوعاتی است که از اجماع دو حزبی قوی برخوردار است. به همین دلیل، سیاست ایالات متحده در قبال چین بدون توجه به نتیجه نوامبر آینده تغییر چندانی نخواهد کرد. بیانیههای رسمی دولت بایدن و دولت قبلی ترامپ، چین را به عنوان یکی از اصلیترین رقبای برتری ایالات متحده در جهان معرفی میکردند. ترامپ ممکن است نگرش تقابلی تری را در قبال متحدان آسیایی آمریکا اتخاذ کند (که بارها از سوی ترامپ متهم شدهاند که بیش از حد به حمایت آمریکا متکی هستند)، اما اگر در مورد ایستادگی در برابر پکن جدی باشد، نمیتواند آنها را رها کند. نکته پایانی: وقتی صحبت از روابط با چین به میان می آید، بایدن و ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود از یک سیاست پیروی می کنند.
🟣 توافقنامه ابراهیم روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و بحرین، مراکش، امارات متحده عربی، و سودان (که دومی اکنون درگیر جنگ داخلی است) برقرار کرد و هیچ کاری برای رسیدگی به وضعیت اسفناک ۵ میلیون فلسطینی که تحت حکمرانی تند اسرائیل در کرانه باختری و نوار غزه زندگی میکنند انجام نداد. بایدن وقتی این وضعیت را از ترامپ به ارث برد، چه کرد؟ بدترش کرد. علیرغم تعهد انتخاباتی بایدن برای پیوستن مجدد به توافق هسته ای با ایران، او از این کار سر باز زد و بعد هم تندروها در ایران به قدرت رسیدند و بازگشت به برجام سخت تر شد. نتیجه: ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری به بمب اتمی نزدیک شده است. بایدن و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مانند ترامپ با فلسطینی ها رفتار کردند. بازگشایی کنسول اورشلیم را به تأخیر انداختند، تلاش اندکی برای از سرگیری روند صلح کردند، و چشمان خود را بر اعمال خشونت فزاینده شهرک نشینان اسرائیلی در کرانه باختری بستند، اقداماتی که اگر آشکارا توسط افراطیترین دولت تاریخ اسرائیل حمایت نمی شد، حداقل تحمل می شد. درست مثل ترامپ، بایدن و بلینکن به نفع عربستان سعودی تمرکز کردند، درحالیکه کاملا با وعده انتخاباتی بایدن مبنی بر اینکه با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی به دلیل نقشش در قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار تبعیدی، بهعنوان یک «مجرم» رفتار کند، در تعارض است.
🟣 این اشتباهات - که از ترامپ شروع شد و توسط بایدن ادامه یافت - باعث شد که نتیجه معکوس این سیاست ها در سراسر جهان شنیده شود. در ۷ اکتبر، جنگجویان حماس که با چشم انداز انقراض آهسته مواجه بودند، از زندان روباز غزه بیرون آمدند و حمله ای را به اسرائیل انجام دادند. حمله ای جدی که با پاسخ وحشیانه، نامتناسب و احتمالاً نسل کشی اسرائیل مواجه شد و لکهی ننگ جدیتری بر وجهه اسرائیل، اعتبار آمریکا و وجدان جهانی گذاشت. اما یالات متحده، که وزیر امور خارجه آن زمانی گفته بود حقوق بشر «در مرکز سیاست خارجی ایالات متحده خواهد بود»، چگونه به این فاجعه دیپلماتیک و انسانی واکنش نشان داد؟ با هجوم میلیاردها دلار کمک نظامی به دولتی که بمبهای آن بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ فلسطینی را در غزه کشته است، با وتو کردن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتشبس هستند، و با نادیده گرفتن دعوای حقوقی افریقای جنوبی در دیوان دادگستری بین المللی که اسرائیل را به نسل کشی متهم می کند
🟣 البته من نمی گویم که این انتخابات هیچ تاثیری بر سیاست خارجی ایالات متحده نخواهد داشت. به عنوان مثال، ترامپ ممکن است تلاش کند ایالات متحده را از ناتو خارج کند، هرچند، چنین اقدامی بدون شک با مقاومت عظیمی از سوی نهاد سیاست خارجی و دفاعی امریکا روبرو خواهد شد. او ممکن است اساساً بر برنامه داخلی خود - و مشکلات حقوقی طولانی مدت خود - تمرکز کند که بیشتر علاقه اندک او به امور خارجی را کاهش می دهد. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، قضاوتگر ضعیفی در سیاست خارجی بود و این ممکن است اجرای سیاست های ایالات متحده را مختل کند. تفاوتهای ظریفی بین بایدن دور دوم و ترامپ دور دوم وجود خواهد داشت، اما من علیه یک دگرگونی رادیکال شرط میبندم. در مجموع، انتخابات آتی تأثیر بسیار بیشتری بر سیاست داخلی ایالات متحده خواهد داشت تا بر موضوعات کلیدی سیاست خارجی.
منبع
https://foreignpolicy.com/2024/01/22/another-trump-presidency-wont-much-change-u-s-foreign-policy/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔰 ایران جزء کشورهای با کمترین نرخ خودکشی در جهان
📈بر اساس آمار موسسه ourworldindata در سال ۲۰۱۹(۱۳۹۸)، ۹ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر خودکشی جان خود را از دست دادهاند.
🔹کره جنوبی با ۲۸.۶ نفر نرخ بالایی را از این منظر به خود اختصاص داده است.
🔹وضعیت اتحادیه اروپا و آمریکا در این شاخص از میانگین جهانی وخیمتر است.
🔹ایران با ۵.۲ خودکشی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، جزء کشورهای دنیا با کمترین نرخ خودکشی میباشد.
منبع:
https://ourworldindata.org/grapher/death-rate-from-suicides-ghe?tab=chart&time=2000..latest&country=IRN~KOR~OWID_WRL~OWID_EUR~USA
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔴رفتار عبرت آموز روبرتو مانچینی با سعودی ها
سعودی ها۲۸میلیون دلار برای مانچینی خرج کردند تا تیمشان را قهرمان آسیا کند،اما هنوز پنالتی آخر زده نشده، آنها را رها کرد و رفت.
دیگر سیاست های سعودی ها نیز همین گونه است، یعنی فکر می کنند با پول پاشی می شود همه کاری کرد و غربی ها هم پولشان را می گیرند وبه وقت سختی رهایشان می کنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
☎️📡 دیوانه های لعنتی جنگ طلب: حملات مرگبار اردن، جمهوری خواهان جنگ طلب را در برابر ترامپیست ها قرار داد
آنتونی آدراگنا
پالیتیکو
🟡 حملات موشکی به پایگاه آمریکایی در اردن و کشته شدن ۳ نیروی نظامی آمریکا، شکاف فزاینده بین دو جناح جمهوریخواهان در مورد سیاست خارجی را برجسته کرد. گروه اول، به نام شاهینهای سیاست خارجی، خواستار پاسخ قاطع آمریکا به این حملات هستند. آنها معتقدند که آمریکا باید از متحدان خود در منطقه حمایت کند و از نفوذ ایران جلوگیری کند. گروه دوم به نام انزواطلبها، خواستار کاهش مشارکت آمریکا در درگیریهای خارجی هستند. آنها معتقدند که آمریکا باید از دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر خودداری کند.
🟡 حملات اردن این شکاف را عمیقتر کرد. شاهینهای سیاست خارجی، از جمله سناتور گراهام و سناتور کورنین و سناتور تام کاتن ، خواستار تلافی سریع و قاطع آمریکا علیه نیروهای تحت حمایت ایران و حمله نظامی به خود ایران هستند. آنها معتقدند که این حملات تهدیدی جدی برای امنیت ملی ایالات متحده هستند. انزواطلبها، از جمله ترامپ، خواستار پاسخی محتاطانهتر هستند. آنها معتقدند که آمریکا باید از دخالت در درگیریهای داخلی عراق خودداری کند. ترامپ در واکنش به این حملات، از ایالات متحده خواست تا "از طریق قدرت" با ایران مقابله کند. با این حال، او پاسخ نظامی خاصی را تایید نکرد.
https://www.politico.com/news/2024/01/28/republicans-split-jordan-attacks-carlson-00138272
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
📚 قطعه ای ازکتاب
📖 قدرت سیاسی شاه دو جنبه داشت. یک جنبه پنهان و یک جنبه آشکار. منظور از جنبه پنهانف اعمال قدرت دیکتاتوری به روشی پنهان بود. به گونهای که کمتر کسی متوجه آن بود:
«در فراسوی چهره قانونی رژیم شاه که بر مبنای قانون اساسی زمان مشروطیت البته با اصلاحات و متممها بود قدرتی پنهان و فراقانونی وجود داشت. بر اساس این قدرت پنهان، قوای سه گانه کشور در عمل منقادِ کامل شاه بودند. پادشاهی برترین نهاد و مرکز تمامی قدرتها بود و هرگز مورد تعرض قرار نمیگرفت. تمامی ساز و کارهای کنترلی موجود در ایران برای حفاظت از رژیم و در رأس آن شخص شاه به کار گرفته میشد. پادشاه ایران در دوران حکومت خویش، قدرت خود را بر تمامی زوایای حیات سیاسی - اجتماعی و اقتصادی کشور میگستراند. هدف نهایی او تضمین بقای سلطنت است. او مرکز تمامی قدرتهای سیاسی و اقتصادی است محمدرضا شاه چهره محوری رژیم حضوری فعال در همه جا دارد...»
منبع: حمیدرضا ملکمحمدی، از توسعه لرزان تا سقوط شتابان: توسعه اقتصادی، نظامی و بیثباتی سیاسی رژیم پهلوی دوم (1347- 1357)، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1381، صص 209- 210
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🚨شاه آمریکایی
❇️ نشریه فارن پالیسی در سال ۱۹۷۹ در مقالهای تحت عنوان ((خداحافظ شاه آمریکا)) بیان داشت که شاه دست نشانده و وابسته به آمریکا بوده است.
🔹این نشریه اعتراف می کند هر رژیمی که مثل ایران دستنشانده یا وابسته به آمریکا باشد اساسا شکننده خواهد بود.
🔻The lesson of Iran is dearly applicable elsewhere: Any regime considered by its attentive public to be an American...
⬅️ درس ایران در جاهای دیگر بهشدت قابل اجراست: هر رژیمی که از سوی افکار عمومی آن مخلوق آمریکا یا دستکم وابسته به آن قلمداد شود، اساساً شکننده خواهد بود.
منبع:
https://foreignpolicy.com/1979/03/16/goodbye-to-americas-shah/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿💔°•
انا الغفور خدایا مگر کلام تو نیست »
🎙 با نوای: #حاج_مهدی_رسولی
#ماه_رجب
#امام_زمان
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاه ادعای دینداری نداشت!!
برخی میگویند شاه هر چه بود ادعای دینداری نداشت، اما واقعیت را باید بر اساس صحبتهای خود شاه فهمید. شاه خودش را یک مسلمان معتقد و یک اسلامشناس کامل و دارای یک مأموریت الهی از طرف خدا میدانست و مدعی بود از طرف خدا، پیامبر و امامان به او پیامهای معنوی الهام میشود!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️شکنجه در ایران
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تعبیر جالب مجری مطرح آمریکایی از خوی اشغالگری ایالات متحده
▪️ما اراذل و اوباش هستیم، ما نیروی اشغالگر تروریست جهان هستیم!
🔸جیمی دور، تحلیلگر، طنزپرداز و مجری مطرح آمریکایی: ما ۲ پایگاه نظامی در داخل سوریه داریم که خلاف قوانین بینالمللی و کاملا غیر قانونی است.
🔹ما این همه نیروی لعنتی را در آنجا برای چه کاری داریم؛ ما تروریستهایی هستیم که خاورمیانه را به آتش میکشد!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قصه قدس | نقش انگلیسیها در شکل گیری دولت اسرائیل
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
⭕️#شبهه: چرا با وجود استانهای محرومی چون سیستان و خوزستان که نیاز به کمک دارند بودجه کشور و مالیاتی که از ما گرفته میشود باید خرج کشورهای غزه و فلسطین و سوریه و لبنان شود؟!
🟢 پاسخ:
1⃣ بودجهی هر استان مشخص است و هیچ وقت بودجهی یک استان را به استان دیگر نمیدهند چه برسد بخواهند بودجه آن را به کشوری دیگر بدهند.
2⃣ بودجهی هر چیزی مشخص است مثلا بودجهی عمران و آبادی مشخص است، بودجه علمی و فرهنگی مشخص است، بودجه نظامی و دفاعی مشخص است و هیچگاه بودجه عمرانی و فرهنگی را صرف بودجه نظامی نمیکنند.
3⃣ هر کشوری برای دفاع از مرزهای خود در برابر دشمنان موجود و دشمنان احتمالی بودجهای را به عنوان بودجهی نظامی قرار میدهد؛
✔️ مثلا بودجهی نظامی آمریکا حدود ۸۰۰ میلیارد دلار است. و بودجهای نظامی چنین حدود ۲۹۳ میلیارد دلار است، هند حدود ۷۶ میلیارد دلار و عربستان حدود ۶۹ میلیارد دلار و روسیه حدود ۶۵ میلیارد دلار و اسرائیل حدود ۲۵ میلیارد دلار و ترکیه حدود ۱۸ میلیارد دلار برای نظامی و دفاعی خود بودجه قرار دادهاند. در حالی که کشور ایران بودجهای که برای قسمت نظامی و دفاعی خود قرار داده است حدود ۶ و نیم میلیارد دلار است که تقریبا ۶ درصد از بودجهی کل کشور است. [1]
4⃣ این بودجهی نظامی و دفاعی گاهی صرف ساخت موشک و سلاح میشود و گاهی صرف خرید علم و دانش برای مسائل دفاعی میشود و گاهی هم صرف کمک به کشورهایی میشود که همپیمان شما هستند و آنها برای شما با دشمنانتان در مرزهای دور میجنگند.
5⃣ حال خوب است شما با دشمن هایتان در کشور خودتان بجنگید و هم هزینهی سلاح بدهید، هم نیروهای خود را خرج کنید، هم زیرساختهای کشور خود را به خطر بندازید؟! یا اینکه در خارج از مرزهای کشور خود با نیروهای کشورهای دیگر بجنگید و فقط شما هزینهی جنگ را بدهید و زیر ساختهای کشور خودت هم در امان باشد؟! کدام بهتر است؟!
✔️ مسلما این بهتر است که شما فقط هزینهی بدهید و در بیرون مرزهای شما با دشمنان شما بجنگند.
6⃣ آن بودجهای که به کشورهای فلسطین و سوریه و لبنان داده میشود در واقع از بودجهی نظامی و دفاعی است زیرا این یک نوع دفاع از کشور است و هیچگاه بودجههای فرهنگی و عمرانی کشور را خرج این کارها نمیکنند.
7⃣ در تمام کشورها اصل بر منافع طرفینی است، یعنی هر کشوری بنابر منافع خودش با کشورهای دیگر تعامل و همکاری میکند و تا زمانی که کشورها منافع هم را حفظ کنند با هم تعامل میکنند. کشور ما هم از این قانون پیروی میکند.
8⃣ تعامل ما با تمام کشورها بر اساس منافع است یا این منافع ملی است یا عقیدهای است مثلا ما با کشورهای اسلامی تعاملاتمان بر اساس منافع عقیدهای و ملی است و با کشورهای غیر اسلامی بر اساس منافع ملی است.
9⃣ وقتی کشور ما به کشورهایی مثل فلسطین و سوریه و لبنان کمک میکند مسلما در برابر این کمک از آنها هم امتیازاتی خواهد گرفت شاید در زمانی که در حال جنگ و درگیری باشند نتوانند امتیازاتی به ایران بدهند ولی بعد از جنگ امتیازاتی خواهند داد؛
✔️ مثل سوریه که بعد از پیروزی در جنگ با داعش سرمایهگذاری و ساخت بناهای خراب شدهی خود را فقط به ایران و روسیه واگذار کرد و این درآمدزایی و ارزآوری برای ایران است.
✔️ یا زمانی که ایران در جنگ با صدام بود تنها کشوری که به ایران کمک کرد و درِ انبار مهماتش را به روی ایران باز کرد همین سوریه بود. پس کمک به این کشورها یا جبران کمکهای قبل آنان است یا در آینده آنان جبران خواهند کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔆 #عهد_جانان
السَّلامُ عَلَیْکَ یا بَقِیَّةَ اللهِ مِنَ الصَّفْوَةِ الْمُنْتَجَبین
سلام بر تو ای باقیمانده خدا از زبده برگزیدگان
📗زیارت مخصوص سرداب مطهر آقا امام زمان أرواحنا فداه، #مفاتیح_الجنان
#امام_زمان أرواحنافداه
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
💢حمله آمریکا به یمن بازی بازدارندگی است
◾️اگر اصول اولیه بازدارندگی را بخوانیم یکی از مهمترین مفاد آن “باورپذیر کردن تهدید” است . باور پذیری تهدید یعنی بجای اینکه بگویید اگر فلان کار را کنید واکنش سختی میبینید نتیجه انجام آن کار سخت را نشان بدهید
◾️سوال اینست چرا آمریکا حملاتی را انجام داد و سپس قطع کرد؟ پاسخ روشن است اینکه آمریکا دنبال “گوش پیچاندن” یمنی ها بود نه جنگ واقعی؛ هدف این است که به یمنی ها بقبولاند که ما تهدید نمیکنیم اگر لازم شد عمل میکنیم
◾️سوال دوم اینست چرا آمریکا به تنهایی وارد عمل نشد؟ زیرا اقدام یک طرفه آمریکا جنبه بازدارندگی را کاهش میدهد بنابراین تقویت جنبه بازدارندگی یعنی همه بسیج و هم نظر علیه اقدامات یمن هستند و اگر اقدامی شود ما همه با هم هستیم
◾️سوال سوم اینست چرا آمریکا بجای منشا دنبال کنترل رفتار است؟ علت اینست که سیاست های آمریکا با حمله یمنی ها دچار اختلال انضباط اجرایی میشود بنابراین بجای عوض کردن برنامه اسراییلی ها تلاش دارد تا خود یمنی ها را ساکت کند؛ بنابراین در فضای تحکم انضباطی که هرکسی مخالف است تنبیه باید شود امریکا و اسراییل اطمینان روانی مناسب برای پیشبرد برنامه های خود خواهند داشت
◾️سوال چهارم اینست یمنی ها چگونه باید از شرایط فعلی بهره برداری کنند؟ پاسخ این است که بهره برداری از شرایط موجود بستگی دارد به اهداف کوتاه و میان مدت؛ اگر هدف یمنی ها اینست که به اسراییل هشدار دهند باید عملیات خود را در غزه کنترل کند تا دچار خسارت بیش از اندازه نشود بنابراین خود یمنی ها دنبال هزینه دادن برای بازدارندگی اسراییل هستند امری که بدون مداخله امریکا و ائتلاف ساخته او بهتر پیش میرفت با این حال سناریو دوم یمنی ها را در تنگنا قرار داد چراکه اسراییل را دچار تغییر رفتار نکرد و با کوتاه آمدن یمنی ها اسراییل دیگر سدی علیه خود نمیبیند مگر واکنش دیگری از سوی غیر یمن علیه اسراییل شکل بگیرد که در اینصورت امریکا و ائتلاف او را دچار وحشت میکند که ابعاد واکنش فراتر از حد یمن باید باشد این امر ممکن است دوباره ائتلاف را تضعیف کرده و نظرها را به سمت اسراییل که منشا رفتارها است باز گرداند
◾️اگر هدف یمنی ها فراتر از بازدارندگی علیه اسراییل باشد به منزله اعلان آماده باش برای جنگ واقعی است؛ امری که امریکا و ائتلاف او را خواهد نرساند چراکه میتواند گویای این سیگنال باشد که یمن آماده پرداخت هزینه ها است. در این صورت بازدارندگی امریکایی با چند عملیات تهاجمی شکست خورده حساب میشود و باید بهای بلند مدت تری برای جنگ بپردازد از جمله در دریای سرخ و مدیترانه؛ در اینصورت مسئله فراتر از اسراییل خواهد بود و این درگیری دیگر طرف هایی چون امریکا خواهد داشت. پرداختن به اینکه آیا واقعا آماده تهاجمی بودن هستند نه بازدارندگی با عملیات بعدی یمنی ها آغاز خواهد شد. ممکن است یمنی ها بخواهند جنگ فراگیر را با عملیات نقطه زنی و در زمانهای نامعین تا حدی مهار کنند ولی اگر این رفتار ازاردهنده ادامه یابد شبیه گروه مخرب و دزدان دریایی ائتلاف امریکا برای زدن یمنی ها قوت بگیرد. بنابراین باید بازتعریفی از تهاجم با ابعاد متفاوت آن شکل بگیرد یکی از این بازتعریف ها اینست که حملات یمن با حملات اسراییل بالانس شود یعنی هر زمان حملات اسراییلی تشدید شد حمله یمنی ها هم تشدید میشود و برعکس هر زمان عملیات متوقف یا عقب نشینی داشت یمنی ها پاداش آن را بدهند. این رفتار میتواند همچون سیستم پاداش و تنبیه عمل کند و رفتار سایرین را متوجه رفتار اسراییل در درجه اول کند
◾️شاید آخرین سناریوی موضوع اینست که بتوان گروه های جدیدی ایجاد کرد که با نامی متمایل به غزه شکل بگیرند و عملیات به آنها احاله شود این امر کمی پیچیده و زمان بر است اما میتواند نشان بدهد که حمله اسراییل به غزه موجب شکل گرفتن گروه های متعدد مبارز شده است که تلاش دارند هزینه حملات اسراییل را در دریای سرخ و مدیترانه بسط دهند؛ این اتفاق ممکن است کمی امریکا و ائتلاف او را گیج سازد چراکه برای شناسایی هویت این گروه ها و اقدام علیه آنها ممکن است زمانی را صرف کند؛ به هر حال به نظر میرسد هرچقدر پدیده اقدامات ناشناس تر باشد عمل بازدارندگی شاید موثر تر عمل کند ؛ همچنین فرار از اتهام زنی موجب ضعف و توجیه ناپذیری اقدامات امریکایی به نام نگهبان امنیت و رفاه سایر کشورها خواهد شد و نقش پدری آن را میتواند سلب کند. عملیات پیچیده ای که میتواند حتی علیه منافع روسیه و چین هم انجام شود و انها را ابزاری برای فشار کنترل اسراییل کند.
باید در نظر داشت بازدارندگی وجه بسیار پیچیده و چند لایه ای دارد با این حال نباید فراموش کرد که هر گونه استراتژی باید اصل هدف را به حاشیه امن نبرد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیمان عارف و قیس قریشی در شبکه سلطنتطلب:
🔸الان دنیا با ایرانی بزرگتر از ایران سیاسی مواجه است؛ وقتی از قدرت بازدارندگی ایران سخن میگوییم یعنی ایرانی که نشان داده گلوگاه اقتصاد جهان در اختیار اوست؛ از دریای سرخ تا شرق مدیترانه! یعنی دسترسی به تمام پایگاههای امریکا، از اقیانوس هند تا جبلالطارق!
🔸مدرسه شرق، مدرسه صبر استراتژیک، مقاومت و نبردهای استراتژیک است و ایران از تمام تواناییهایش در این موقعیت استفاده کرده است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️وقتی مجری بریتانیایی تحمل شنیدن حرف های کارشناس حامی #فلسطین را ندارد و او را از برنامه بیرون میکند...!
#آزادی_بیان
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨🦋✨
🌾✨ ﷽
✨
آنچه همیشه طالِبَش چندین برابر بود
نان و پنیرِ سفرهی موسیبنِجعفر بود
#شهادت_امام_موسی_کاظم(ع) تسلیتباد
✨
🦋✨
✨🌾✨
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✅ مناظره داغ کارشناس عرب و آمریکایی در مورد ایران:
📍عضو حزب دموکرات آمریکا: به کشورهایی که توسط ایران اشغال شده اند نگاه کنید، ببینید در سوریه و عراق مردم چگونه در سختی افتاده اند/البته ما موضع از روی ترس ایران را دیدیم! به جای پاسخ دادن به حملات آمریکا، گفت آن را محکوم می کنیم...
🔻کارشناس عرب: یکبار هم که شده بیا و حرف حساب بزن، آنچه میبینی اثرات اشغالگری آمریکا است نه حضور ایران!/ایران نفت و گاز این کشورها را غارت می کند یا آمریکا؟ چه کسی ثروت های شرق فرات را غارت می کند؟/ترسو آمریکاست که بر خلاف همه ادعاها جرات نکرد به خاک ایران حمله کند و برای اظهار قدرت به سراغ گروه هایی رفت که سامانه های دفاع هوایی در اختیار ندارند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔸این تفکرات جدا از بچهگانه بودن، خطرناک هم هستند. دنیا (بخوانید غربیها) هیچ وقت حقوق هیچ ملتی را بابت این چیزها استیفا نکرده! از ملی شدن نفت خودمان گرفته تا اوضاع امروز یمن …
📣 توهمات یک دانشمند
🔹میگویند اگر حمایت مردم باشد، دنیا خودش حقوق ما را استیفا می کند!
کاش جنابشان مثالی هم میفرمودند تا صدق کلامشان ثابت شود!
کودتای ۲۸ مرداد، حمایت از صدام، کودتای نوژه، تحریمهای متعدد، اشغال فلسطین، کودتای شیلی، کودتای اندونزی و .... کدام حقوق استیفا شد؟!
یعنی تاریخ معاصر کشور خود را مطالعه کنید، کفایت می کند😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat