📚 قطعه ای از یک کتاب
🌵 تهران در زمان آغاز جنگ جهانی اول
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
📖 «وضع تهران به قدری بد شده بود که وحشتناک گردید. از کوچهها کـه میگذشتید یا نعشهای مردهها بود که کنار کوچهها افتاده یا زنها و مردهای جوان و پیر بودند که از گرسنگی در حال نزع روی زمین ریخته بودند کم کم کار به جای خـطرناک رسیده بود در عین حال که این مردم نجیب دسته دسته از گرسنگی میمردند و نفس از کسی در نمیآمد گاه گاهی دیده میشد دم دکانهای نانواییها که مردم از کت و کول هم بالا میرفتند تا یک تکه نان پس از ساعتها انتظار و جنگ و زد و خورد به دست آورند بعضی از گرسنگانی که در کمین ایستاده بودند نانی را قاپ میزدند و فرار میکردند این وضع چنان وحشتناک شده بود که خطر را مهیب تر مینمود کم کم ذخیره گندم تمام تر میشد و بر تعداد گرسنگان و متوفیات افزوده میشد به نحوی که در مرده شویخانه دسته دسته مرده روی هم انباشته غسل دسته جمعی میدادند و گودالی میکندند و مردهها را روی هم دفن میکردند تا بتوانند به کفن و دفن تودههای انباشته دیگر برسند.»
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
منبع: ابوالحسن عمیدی نوری، یادداشتهای یک روزنامهنگار، جلد 1، تهران، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1383، ص 37
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
12.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تماشا کنید:
تایم لپس چگونگی دزدیده شدن سرزمین فلسطین از سال 1917. اینگونه بود که "اسرائیل" خلق شد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌍آیا نفرت سیاسی به خیابان ها سرازیر خواهد شد؟ فضای حاکم بر رقابت بایدن و ترامپ در آمریکا رنگ و بوی وایمار آلمان یا شیکاگوی سال ۱۹۶۸ را دارد.
لارنس مارو
وال استریت جورنال
🌤 مادرم از ریچارد نیکسون متنفر بود. او نیکسون را از زمانی که هر دو در دهه ۱۹۴۰ میلادی در واشنگتن مشغول فعالیت سیاسی بودند میشناخت. وی یک نماینده جاه طلب کنگره از کالیفرنیا بود و مادرم ستون نویس نشریه نایت سیندیکت. او گاهی هم مقالاتی برای ستردی ایوینینگ پست مینوشت. آنها گاهی در ضیافتهای سیاسی به هم بر میخوردند. رفتار و منش شخصی نیکسون موجب شده بود تا مادرم تا دم مرگ در سال ۲۰۰۸ از نیکسون متنفر باشد.
🌤 همیشه از دیدن این حجم از تنفری که سیاستمداران قادر به ایجاد آن هستند شگفت زده میشوم. این بخش منفی کاریزمای شخصی است. فرانکلین روزولت این نوع از تنفر را به ویژه در وال استریت ایجاد کرد. آن دسته از ما که در دهه ۱۹۶۰ زندگی میکردیم، نفرت درونی و غیرقابل رفعی را به یاد داریم که بسیاری از شهروندان آمریکایی به ویژه مردان جوان در برابر لیندون روزولت احساس میکردند. «آهای لیندون جانسون، امروز چند تا بچه کشتی؟» خشم و نفرت در سال ۱۹۶۸ در جریان کنگره ملی حزب دموکرات در شیکاگو به خیابانها سرریز شد. در خیابان میشیگان بیرون هتل هیلتون بود که من شاهد خشنترین و نابترین نمونه نفرت سیاسی ممکن بودم. افراد گارد ملی در یک سمت سیم خاردار، ییپیها و هیپیها و دیگر گروههای جوانان در سمت دیگر. اکثرشان کلاههای فوتبال امریکایی پوشیده بودند تا از جمجمه شان در برابر آنچه در پیش است محافظت کنند.
☕️☕️☕️☕️☕️🍪🍪🍪🍪🍪
🌤 دوست داشتنی و نفرت انگیز؛ نسخهای سیاسی از داستان رایج پلیس خوب، پلیس بد است که همواره کم و بیش در تاریخ آمریکا در حال تکرار است. هیچ رئیس جمهوری صرف نظر از خط مشی سیاسی خود به اندازه دوایت آیزنهاور و رونالد ریگان محبوب نبوده اند. هر دوی اینها توانستند این کاریزمای شخصی را به یک مزیت قابل توجه و حتی تاریخی تبدیل کنند.
متاسفانه مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۲۴ در آمریکا مرا به یاد خاطرات اتفاقات سال ۱۹۶۸ میاندازد. این احتمال وجود دارد که خوی انسانی و دینامیسم سیاسی بین مقطع فعلی و ۵۶ سال قبل تفاوت زیادی نکرده باشد. اگر هم تغییری کرده باشد هر دوی این عوامل وضعیت وخیم تری پیدا کرده اند. تابستان امسال دموکراتها مجددا در شیکاگو دور هم جمع خواهند شد.
🌤 اگر کسی باشد که بتواند آن نوع از نفرت درونیای را که مادر من نسبت به نیکسون احساس میکرد مجددا القا کند، آن فرد دونالد ترامپ است. امسال الفاظ و عبارات تند و توهین آمیز خطاب به ترامپ و به همان نسبت از سمت مقابل تا آستانه تبدیل شدن به اقدامات خشونت بار پیش رفته است. متاسفانه به نظر میرسد که اتفاقات پس از مرگ جورج فلوید پیش قراول رویدادهایی باشد که قرار است اتفاق بیافتد.
🌤 مقایسه ترامپ با هیتلر، شیطان مجسم قرن بیستم به یک امر کلیشهای تبدیل شده است. عباراتی که زمانی توهین تلقی میشدند اکنون آنچنان آشنا و تکراری شده اند که دیگر قدرت و مخرب بودن خود را در چشم افکار عمومی از دست داده اند.
🌤 شاید همه چیز ختم به خیر شود، اما این مقایسهای با وایمار است، نه بخش مربوط به هیتلر آن، بلکه بخش مربوط به فروپاشی کلی نظام سیاسی. دیالوگ سیاسی در آلمان آن سالها به خیابانها کشیده شد و جهان به مکانی بی نهایت زشتتر تبدیل شد.
منبع
https://www.wsj.com/articles/will-political-hatred-spill-into-the-streets-riots-2024-presidential-election-trump-biden-f441f12b
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
6.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✡️ جیک والیس سیمونز (Jane Wallis Simons)، سردبیر هفتهنامهٔ جویش کرونیکل (Jewish Chronicle)، قدیمیترین نشریهٔ یهودی جهان:
⚠️ قدرتِ نفوذ و رسوخ سپاه پاسداران، خواب را از چشمان اعضای ارشد امنیتی و دولتمردان بریتانیا ربوده است!
🇮🇷 حکومت ایران و سپاه پاسداران برنامهٔ خود را طبق ایدئولوژی تشیع و ظهور امام زمان (عج) پیش میبرد و در انتظار جنگ آخرالزمان است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌟 دکتر یحیى ابو زکریا نویسنده و اندیشمند الجزایری در صفحه ایکس خود نوشت: به برادرانم در ایران، فرزندان «سلمان فارسی» که از اهلبیت بود، توصیه میکنم غنیسازی اورانیوم را متوقف نکنید و اگر توانستید هزار بمب اتم بسازید؛ زیرا این عصر، عصر قدرت است و زمانه، زمان خیانت و عهدشکنی... و تمام مستکبران در برابر همهٔ مستضعفان صف آرایی کردهاند ... و من یقین دارم که شما مشتاق به یاری مستضعفان هستید، همانگونه که «امام خمینی» شما را به این کار وصیت کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
6.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️کارشناس بریتانیایی:
🟡در واقع این غرب بود که هیولای اسرائیل را به وجود آورد | ما بیشتر از هر طرفی به خاطر جنگ در غزه گناهکار هستیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ تحلیل حیرتانگیز مقام امنیتی اسرائیل از اسلام و حماس
🔻 [مردخای کدار] یک مقام سابق امنیتی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی تلویزیونی، با اشاره به انگیزههای دینی حماس در جنگ با اسرائیل، گفت: پیروزی از آن کسانی است که قدرت صبر کردن دارند و نیروهای حماس مصداق «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ» هستند.
✍ این ویدئوی مهم را حتما ببینید و زیرنویس های فارسی آن را به دقت دنبال کنید. پاسخِ بسیاری از پرسش های خود را درباره سرنوشت جنگِ اراده های جاری در غزه خواهید یافت. ملت و مقاومت اسطوره ای فلسطین در غزه بیش از یکصد و هشتاد روز است در برابر شدیدترین بمباران ها و تهاجم وحشیانه اسرائیل از زمین، هوا و دریا ترجمانِ عملی این تحلیلِ دقیق را با همه هستی خود نشان داده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔋اگر درون اسراییل ایران عملیات کند اسراییل درون ایران عملیات می کند شاید اسرائیل به هنگام در خطر دیدن موجودیت خود از سلاح هستهای استفاده کند قسمت اول
◾️احتمالا پرسش مهمی که پیدا میشود این است که اگر ایران زیر گنبد آهنین اسراییل را بزند و قدرت مانور خود را به رخ بکشد آیا اسراییل به درون ایران حمله می کند؟
1️⃣ نکته اول این است که شما کنشگر هستید یا واکنشکر… چرا این موضوع اهمیت دارد؟ چون کسی که واکنشگر است ممکن است بعد از واکنش دیگر اقدامش را ادامه ندهد. در قضییه سوریه ایران واکنشکر است
2️⃣سوال دوم این است اگر ایران در موضعی واکنشگر است و اقدامی در درون اسراییل انجام دهد آیا اسراییل در بازی واکنش علیه واکنش قرار میگیرد؟ پاسخ این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد و بسیط است؛ در وهله نخست مساله این است که اسراییل سیگنالی را دریافت کند که واکنش انجام شد و تمام یا خیر ادامه دارد؛ یاد توییتر محمد جواد ظریف بیفتید که پس از انتقام ایران از آمریکا گفت که این عملیات انجام شد و تمام یعنی آقای آمریکا کش نده!
🛢دومین مساله این است که ایران آیا سیگنال بازدارندگی به اسراییل میتواند بفرستد که تمکین و سکوت اختیار کند یا وضعیت مبهم محاسبات اسراییل را تشدید خواهد کرد. سیگنال بازدارندگی یعنی ارسال این پیام که حق واکنش در برابر واکنش ندارد وگرنه عواقب آن سخت خواهد بود.
🛢سومین نکته این است که اگر ایران درون اسراییل اقدامی کند اسراییل چه واکنشی (کنش ثانویه) در برابر این واکنش خواهد داشت؟ احتمالا تاسیسات نفتی را بخواهد بزند و بعید است به سلاح هسته ای پناه ببرد؛ چیزی که ذهن های احساسی وسواس به تهدید ممکن است دنبالش باشند چون فکر کنند روز موعود جنگ فرا رسیده است. برای این امر رصد واکنش طرف به اندازه واکنش خود مهم است
🛢 چهارم اینکه اگر اسراییل واکنشی در برابر واکنش ایران نشان بدهد چه چیزی در انتظار است؟ احتمالا یک شوک امنیتی چراکه احساس خطر از ناامنی افزایش می یابد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🔋اگر درون اسراییل ایران عملیات کند اسراییل درون ایران عملیات می کند شاید اسرائیل به هنگام در خطر دیدن موجودیت خود از سلاح هستهای استفاده کند قسمت دوم
🛢 برای مقابله با واکنش احتمالی
اسراییل چه باید کرد؟ به طور کلی نوع واکنش به واکنش بستگی دارد یعنی میزان خسارات، نوع اهداف و یا تاثیرات آن؛ به نظر میرسد اگر درون اسراییل ایران عملیاتی کند اولین مساله احتمال سقوط یا تزلزل نتانیاهو باشد؛ این دستاورد بزرگی خواهد بود به ویژه آنکه اعتراضات داخلی علیه نتانیاهو نیز شدت یافته است؛ با این حال فراموش نکنیم همیشه تهدید خارجی عامل انسجام است؛ بنابراین به نظر میرسد عملیات داخل اسراییل باید بتواند دوقطبی ساز باشد یعنی مشخصا فشار را بر نتانیاهو و افراد او افزایش یابد به عبارتی نتانیاهو قربانی باشد نه رقیبش! در سوی دیگر ارسال پیام های متعدد برای تمکین اسراییل در برابر عملیات لازم است همراه با عملیات سخت ارسال شود؛ دقیق تر اینکه دیپلماسی در وضعیت پویاترین شکل ممکن باید در منطقه، مجامع و لابی ها شکر بگیرد؛ از سوی دیگر کشاندن قربانیان احتمالی و سپر قرار دادن آنها میتواند اسراییل را از نظر واکنش تعدیل کند؛ به عبارتی ایران اگر بتواند دیگران را عامل فشار بر اسراییل کند برنده دیپلماسی است؛
🛢 از سوی دیگر دو نکته دیگر باقی می ماند نخست اینکه همزمان با عملیات در درون اسراییل ایران باید چندین هدف دیگر راگروکشی کند چه در داخل و چه خارج از اسراییل؛ مثلا کشتی های اسراییلی در آبهای ازاد ؛ و دوم اینکه ایران باید هشدار بدهد که هرگونه حمایت با اسراییل تهدیداتی را متوجه خود حامیان خواهد کرد؛ البته این مورد کاری دشوار نیز است چراکه سابقه نشان داده امریکا در اجماع سازی تجربیات خوبی علیه ایران دارد بخصوص با اروپایی ها؛ واکنشی که در شورای امنیت نیز دیده شد و علیه اسراییل موضع گیری نکردند؛ بهرحال ایران میتواند خود در خط مقدم واکنش قرار بگیرد و از تمام نیروها بسیج و آمادگی بسازد؛ ایران میتواند خود در خط مقدم قرار بگیرد ولی سپس امور را در خط مقدم به پراکسی های خود بدهد؛ یا ایران میتواند غیر مستقیم ابتدا از طریق پراکسی ها عمل کند سپس در حمایت از آنها در خط مقدم قرار بگیرد تا از طریق وحشت باعث بازدارندگی شود؛ در هر حال به نظر میرسد کسب افتخار واکنش مساله ای نباشد که ایران بخواهد خود را بازیگر فعال پشت پرده نشان بدهد .
💣 البته بعید به نظر میرسد که ایران حملات محدودی از تهران به خاک اسرائیل انجام دهد، چرا که امکان مداخله آمریکا به ویژه ناتو وجود دارد امری که ایران همواره از آن اجتناب کرده است باید دید که چه خواهد شد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصطفی خوش چشم؛ نزنیم بازهم می زند، چسبیده به خط جنگ باید بزنیم
پاسخ ایران به اسرائیل باید ۱۰ پله بالاتر از حملات آنها باشد. قبلا گفته بودم اگر مساوی یا حتی یک پله بالاتر به اسرائیلیها پاسخ بدهیم، آنها دو پله بالاتر میزنند، و دیدیم که نفر سوم سپاه قدس و کنسولگری ایران را زدند، این راهبرد آنهاست
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 بازدارندگی علیه ایران؟! 🔖بخش اول
فارن افرز
☁️🌧☁️🌧☁️🌧
☁️ جانآلترمن، مدیر «برنامه خاورمیانه» در «مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی» طی یادداشتی در «فارنافرز» مورخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ به ارزیابی سیاست بازدارندگی آمریکا علیه ایران پرداخته است. به نظر نویسنده، تلاشهای آمریکا طی چهار دهه گذشته برای بازدارندگی از «رفتار بدخواهانه» ایران در منطقه با شکست مواجه شده و تهران توانسته «سیاست ایالات متحده برای ایجاد یک نظم منطقهای باثبات» را مختل کند.
☁️🌧☁️🌧
☁️ آلترمن معتقد است که تکرار بازدارندگی مشابه آنچه در قبال سیاست هستهای شوروی اتخاذ شد، نمیتواند برای مهار سیاست منطقهای ایران نیز مفید واقع شود. زیرا منطق بازدارندگی، این است که طرف مقابل بپذیرد تداوم سیاست کنونی «هزینه هنگفت و غیرقابل تحملی» برایش در پی خواهد داشت. حالآنکه تهران به هیچ قیمتی حاضر به رهاسازی نیروهای متحدش در منطقه نیست. بنابراین منطق بازدارندگی مبنی بر توقف سیاست منطقهای ایران کارگر نیفتاد و نتوانست به منطق «اجبار» مبتنی بر معکوسسازی حمایتهای ایران، تداوم یابد.
🟢 نکته مد نظر نویسنده درباره خطای سیاست آمریکا این است که واشنگتن برای بازدارندگی ایران از سیاست منطقهایاش به طور مداوم «به توسعه قابلیتهای نظامی خود و متحدانش در منطقه» پرداخته است. ولی این اقدامات، به جای توقف ایران، موجب تشدید سیاست ایران شده، زیرا درک تهران مبتنی بر اینکه اقدامات آمریکا و متحدانش ماهیتی تهدیدآمیز دارد را تقویت کرده است.
🟢 بنابراین تهران «با مجموعهای از ابزارهای انعطافپذیر، قوی و پویا اعم از تقویت بازیگران غیردولتی و سازمانهای شبهنظامی، حمایت از جنبشهای اپوزوسیون در کشورهای متحد غرب، توسعه برنامه موشکی و پهپادی و نبرد سایبری» که قابلیت ابهام و انکار مسئولیت آنها را داشته، توانسته ضمن تخطئه سیاست آمریکا، از تحریک واشنگتن به واکنش مستقیم علیه ایران نیز بپرهیزد.
🟢 آلترمن بیان داشته که دو خطای شناختی آمریکا درباره ایران عبارت هستند از اینکه اولاً تهران در برابر تهدید به تحریم، عقبنشینی خواهد کرد، حال آنکه تجربه نشان داده که ایران سعی کرده وضعیت کشور را با تداوم تحریمها سازگار ساخته و بدون اهمیت به افزایش تحریمها به تداوم سیاست منطقهای بپردازد. ثانیاً اینکه کاخ سفید گمان دارد که تهران از یک «درگیری محدود نظامی» اجتناب میکند، حال آنکه تجربه حضور نظامیان ایرانی در سوریه نشان داده بهرغم تعداد نسبتاً قابل توجه افسران و نیروهای ایرانی که در این کشور جانشان را از دست دادهاند، خللی در اراده ایران برای مداخله در این بحران، ایجاد نکرد.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/iran/detente-option-iran
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat