🔴 برنی سندرز:
وقتی شروع کردم به صحبت در مورد الیگارشی، بسیاری از مردم متوجه منظور من نشدند.
خوب، این تغییر کرده است.
وقتی 3 مرد ثروتمند آمریکا در مراسم تحلیف ترامپ پشت سر او می نشینند، همه می فهمند که طبقه میلیاردر اکنون دولت ما را کنترل می کند.
ما باید بجنگیم
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۳ بهمن
🔺محمدجواد ظریف، معاون راهبردی [ پزشکیان، در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت: «اگر امروز به جای مسعود پزشکیان، سعید جلیلی را به عنوان رییسجمهوری داشتیم، ممکن بود جنگ بزرگی در منطقه در جریان باشد. در ایران دیدگاههای متفاوتی وجود دارد و من به این دیدگاههای متفاوت احترام میگذارم.»
🔸پی نوشت: احتمالا منظورش این است که سیدحسن نصرالله زنده بود؛ هنیه در تحلیف پزشکیان ترور نمی شد؛ سوریه به دست جولانی نمی افتاد. و ...
ــــــــــــــــــــــ
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۳ بهمن
حالا ایران کشوری است با هزاران ضعف و میشه ۴٠٠ هزار مهاجر به آمریکا را توجیه کرد، کره جنوبی که مهد غرب پرستان شرقی است چرا ١ میلیون مهاجر به آمریکا داره؟ 🤔
برای اینکه دنیا پیچیدهتر از آن است که بشود با اطلاعات اندک آن را درک کرد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۵ بهمن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترامپ: ما دین را به آمریکا برمیگردانیم
$ ترامپ قبلا هم بارها وعده داده بود که با حذف آموزش های ضد دینی، آموزش کتاب مقدس را رسمیت ببخشد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۷ بهمن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مایک والتز مشاور امنیت ملی ترامپ: «ایران در وضعیت ضعف قرار گرفته و اکنون وقت اتخاذ تصمیمات کلیدی است و ما تا یک ماه آینده این تصمیمات را خواهیم گرفت.»
رهبری: خطای محاسباتی دشمن را به هم بزنید.(۶ آبان ۱۴۰۳)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۷ بهمن
۸ بهمن
💢هراس واشنگتن نسبت به اتحاد چین-روسیه
✍️نشریه فارن افرز
◾️ نشانههای اولیه حاکی از آن است که دولت آینده واشنگتن احتمالا به دنبال ضربه زدن به شراکت چین و روسیه از طریق کاهش تنشها و حتی بهبود روابط با مسکو است تا بدین ترتیب بر پکن فشار آورد؛ برخلاف کاری که هنری کسینجر وزیر امورخارجه وقت آمریکا ۵۰ سال پیش انجام داد. زمانی که ایالات متحده به دنبال تنش زدایی با چین بود و تلاش کرد از شکاف میان چین و شوروی سوء استفاده کند.
◾️اولویت اصلی کرملین این است که پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید از تشدید تنش با ایالات متحده بر سر اوکراین جلوگیری کند. ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه امیدوار است که آغاز دولت ترامپ با کاهش قابل توجه حمایت غرب از کییف همراه باشد.
◾️ اما نگرانیهای پکن کاملا برعکس است. دیداری که شی جین پینگ رئیسجمهوری چین با جو بایدن در ماه نوامبر (آبان) در جریان اجلاس «سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا–پاسفیک» (APEC) داشت نشان داد که دولت دموکرات آمریکا به دنبال قطع روابط و یا ایجاد اختلال با پکن نیست. اما در مورد دولت جمهوریخواه ترامپ وضعیت کاملا متفاوت است. لفاظیهای ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی و چهرههایی که وی برای کابینه آینده خود معرفی کرده همگی نشانگر وضعیتی کاملا عکس چهار سال گذشته است.
◾️ پوتین با در نظر گرفتن ارائه مجوز دولت بایدن به کییف مبنی بر استفاده از تسلیحات دوربرد برای حمله به خاک روسیه و تغییر تلافی جویانه دکترین هستهای خود به منظور هشدار به غرب، اعلام کرده است که هرگونه اقدام تشدید کننده میتواند وضعیت را در میدان نبرد و حتی فراتر از آن وخیمتر سازد.
◾️ از نقطه نظر مسکو، اکنون توپ بار دیگر به زمین واشنگتن انداخته شده و رهبر کرملین امیدوار است با هشدارهای داده شده، تا زمان روی کار آمدن ترامپ، دریچه جدیدی برای مذاکره به نفع مسکو باز گردد.
◾️ پوتین در عین حال باید آگاه باشد که کار با دولت دوم ترامپ نباید آسان باشد؛ به ویژه با در نظر گرفتن ایدههای اعلام شده از سوی برخی اعضای تیم رئیسجمهوری منتخب از جمله جی دی ونس معاون رئیسجمهوری و کیت کلاگ فرستاده انتخابی وی در امور روسیه و اوکراین که به نظر میرسد همانی نباشد که پوتین انتظارش را میکشد. از همین رو چنانچه براساس طرحهای پیشنهادی، روسیه نتواند کلیدیترین پیش شرط خود در مذاکرات یعنی لغو حمایت نظامی غرب از اوکراین را تضمین کند، نمیتوان انتظار پایان جنگ را هم داشت.
◾️ برخلاف پوتین، شی دلایل زیادی دارد که در دولت جدید آمریکا باید منتظر دورهای از سکون نسبی در روابط و یا حتی وضعیت خطرناک باشد.
◾️در حالی که رهبر کرملین دلایلی برای خوشبینی نسبت به ترامپ دارد، رئیسجمهوری چین نگرانیهای بسیاری داشته و با نگاهی به دولت اول ترامپ به خوبی به یادمیآورد که رئیسجمهوری منتخب آمریکا در دوره نخست چگونه علیه پکن اعلام جنگ تجاری کرد و غول فناوری چینی هوآوی را با تحریمها و یک کارزار فشار برای حذف تجهیزاتش از شبکههای متحدان هدف قرار داد.
◾️ در دولت جدید ترامپ بیشتر مقاماتی که معرفی شدهاند، به داشتن دیدگاههای جنگطلبانه علیه چین شهرت دارند و حامی اقدامات مجازاتگرایانه و محدودیتهای کنترل صادراتی بیشتر و حمایت از تایوان هستند.
◾️ فارن افرز با اشاره دوباره به اقدامی که کسینجر ۵۰ سال پیش با هدف ایجاد شکاف میان چین و شوروی بکار گرفت؛ مینویسد: آخرین چیزی که پوتین و شی نگران آن هستند، توانایی واشنگتن در ایجاد شکاف واقعی بین دو کشور با وجود وعدههای انتخاباتی ترامپ است.
◾️ در وهله نخست؛ ترامپ باید بتواند برای پایان جنگ اوکراین طرحی ارائه دهد که پوتین را راضی کند. در غیر این صورت رئیسجمهوری روسیه به پیشرویهای خود در اوکراین ادامه میدهد و بدین ترتیب وضعیت کل برنامه ترامپ برای بهبود روابط با کرملین به قیمت نابودی اتحاد آن با پکن نامعلوم میشود.
◾️ترامپ باید این موضوع را در ذهن داشته باشد که روابط تجاری پکن و مسکو در دو سال گذشته به شدت افزایش یافته است؛ به طوری که در دو سال گذشته ۴۰ درصد واردات روسیه از چین و ۳۰ درصد صادرات روسیه به چین بوده است. بنابراین نابودی چنین وابستگی عمیقی یکشبه امکانپذیر نیست.
◾️ نکته پایانی : هر دو رئیسجمهوری روسیه و چین میدانند که این آخرین دوره ترامپ خواهد بود و هر رئیسجمهوری بعدی آمریکا که پس از سال ۲۰۲۹ بر سر کار آید به راحتی میتواند تمامی اقدامات انجام گرفته در دولت قبل را برهم زده و توافقهای پیشین را نیز لغو کند. از دیدگاه نویسنده، نقطه مشترک هر دو رهبر، بر بیاعتمادی نسبت به واشنگتن استوار است و امید آنها به قدرتمندتر شدن در نظم چندقطبی در حال ظهور، احتمالا پایگاه قدرتمند لازم را برای حفظ شراکت پایدار و در حال رشد چین و روسیه ایجاد میکند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۸ بهمن
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ظریف شاگرد و دست پرورده سعید امامی هست
این کلیپ را تا آخر ببینید
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۸ بهمن
🅰️ تبیین و بررسی #مذاکره!
🔻بعضی میگویند: اگر مذاکره بد است، پس چرا مذاکرهٔ #حماس به عنوان پیروزی تبلیغ میشود؟
▪️پاسخ این است که:
❗️مذاکره ذاتا نه خوب است نه بد! تا مذاکره کننده که باشد! از مذاکره نمیترسیم بلکه از مذاکرهکننده میترسیم!
🔻مذاکره کننده «ابوذر» باشد، ترس ندارد اما اگر «ابولبابه» باشد ترس دارد!
🔻«مالک اشتر» باشد، «امیر» علیه السلام خندان است. «ابوموسی اشعری» باشد، «ولیّ» گریان است!
🔻«چمران» باشد مشکل نداریم اما اگر «ابراهیم یزدی» باشد مشکلساز میشود!
🔻«حسن آیت» باشد، مطمئن هستیم، «بهزادنبوی» باشد، مضطرب هستیم!
🔻«بهشتی» باشد، راحتیم اما «منتظری» باشد، راحتی نداریم!
🔻«مصباح» باشد، بیم نداریم، «هاشمی» باشد، بیمناکیم!
🔻 «جلیلی یا باقری» باشد، خوفی نداریم. «ظریف» که باشد، خائفیم!
و بالاخره، «میز» فرق نمیکند، «پشتِ میز» تفاوت دارد!
▪️«رئیسی» نشسته باشد، ثبات و قرارداریم و «پزشکیان» باشد، اضطراب داریم!
✍️ حجت الاسلام علی احتشام امام جمعه موقت کاشان
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۹ بهمن
❌پت فالن نماینده کنگره آمریکا: در دوران ریاست جمهوری ترامپ، سیاست "فشار حداکثری ۲" علیه ایران با قدرت کامل بازگشته است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۱۲ بهمن
🔴 📰 تصویر جلد مجله اکونومیست با تیتر :
پروژه 1897 ، ریاست جمهوری امپریالیستی
🔻پروژه 1987 اشاره به دوران مک کینلی ، 25مین رئیس جمهور ایالات متحده دارد.
🔻ویلیام مک کینلی، سیاستمدار جمهوری خواه، که 1897 پیروز انتخابات شد طی جنگ با اسپانیا در سال 1898 کوبا، پورتوریکو،فیلیپین،گوام و هاوایی را به آمریکا الحاق کرد. مک کینلی در سال 1901 پیش از پایان دوره 4 ساله به دست یک کارگر آنارشیست به اسم چولگوش ترور شد
🔻توسعه طلبی های ترامپ و تلاش هایش برای الحاق مناطقی نظیر کانادا ، گرینلد و پاناما به خاک ایالات متحده آمریکا ، موجب شده اکنون او را با کینلی مقایسه کنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
۱۲ بهمن