🚩 علل و پیامدهای یک توافق مهم!
شروع تعاملات سازنده ایران و عربستان دارای علل و نتايج مهمی است!
📌 علتها؛
🔹 #عربستان_سعودی چندین سال است موجودیت خود را به غرب و آمریکا گره زده و از هر اقدامی که غربیها را ناراحت کند پرهیز کرده است، سعودی ها حتی توهین های متعدد آمریکایی ها را تحمل کردهاند، اما در چند سال اخیر و در رخدادهای مهمی همچون جنگ یمن، جنگ اوکراین و... که قابل اعتماد نبودن #آمریکا را عیان نمودند، سعودیها را به این حقیقت رساند که نمیتوانند صرفا به غرب تکیه کنند، از طرفی حمایت های قاطعانه ایران از شرکایش همچون کشورهای جبهه مقاومت و پیروزی های پیدرپی این محور نیز تاثیر بسزایی داشته است!
🔹 دوم اینکه عربستانیها بخوبی متوجه تغییر ریل سیاست خارجی جمهوری اسلامی در #دولت_رئیسی شدهاند که مناسبات خود را مقتدرانه و با هوشمندی پیش میبرد، درست برعکس دولت حسن روحانی که در مقابلشان زانو میزد!
📌 پیامدها؛
🔸 اول اینکه محور غربی-عبری-عربی تا حدودی تضعیف خواهد شد(اختلافات داخلی اسرائیل نیز این موضوع را تشديد خواهد کرد)!
🔸 دوم اینکه این توافق به معنی " عقبنشینی " هر چند محدود سعودیها از تندروی های بن سلمان است، تا همین چند مدت پیش بن سلمان رسما از آوردن آشوب به داخل ایران سخن میگفت! لکن این توافق تا حدی گویای سر عقل آمدن سعودیها است که بدنبال روابط دیپلماتیک هستند!
🔸 سوم اینکه بخش قابل توجهی از اپوزیسیون ایران، از حمایت های مالی و... عربستان سعودی در #جنگ_ترکیبی علیه ایران برخوردار بودند که با این توافق چشمانداز خوبی را در مقابل خود نمیبینند، و این موضوع باعث تضعیف فشارها بر ایران میگردد!
🔸 چهارم اینکه این توافق را میتوان گام بسيار مهمی در تقویت #جهان_اسلام دانست که یکی از اصلیترین موانع آن تاکنون، عربستان سعودی بوده است!
✍محمد رضا شیخی
@shatranjsiasat
پایگاه خبری هیل: طرح برگزاری رفراندوم تجزیه تگزاس در ۱۶ آبان ۱۴۰۲، تقدیم کنگره ایالتی شد.
در ماده ۲۲۵ قطعنامه پایانی کنوانسیون ۲۰۲۲ حزب جمهوریخواه تگزاس این وعده داده شده بود.
https://thehill.com/homenews/state-watch/3886527-texas-lawmaker-files-texit-bill-to-spur-vote-on-exploring-secession-from-us/
@shatranjsiasat
🔶🔹 گرگان گرسنهی دیروز، مدعیان تمدن امروز
🔻بنا بر اسناد متقن تاریخی و اعتراف مورخان غربی، پیشرفت امروز غرب و عقبماندگی جهان سوم حاصل مسابقه ی غارتگری بین کشورهای غربی است.
🔻با آغاز قرن شانزدهم میلادی، مهاجمان #اسپانيايي به عنوان اولین اشغالگرانی که پا در قاره #آمریکا گذاشتند، يکي پس از ديگري تمدنهاي بزرگ آمريکايي از شمال #مکزيک تا #پرو و #شيلي را در طول کمتر از يک قرن نابود کردند! و امريکا را به «سرزمين خالي از سکنه» براي تسلط و بهرهبرداري خود تبديل نمودند!
🔻خيلي زود #هلنديها، #انگليسيها و #فرانسويها نيز به ميدان رقابتهاي استعماري وارد شدند. آنها نيز به سرزميني چنگ انداختند و مشغول غارت سرمايههاي ديگر ملتها گرديدند! و به تدريج گوي سبقت را از اسپانياييها و پرتغاليها ربودند!
🔻در اواخر قرن ۱۹ ميلادي، #آلمانيها و #بلژيکيها و #ايتالياييها نيز به گعده گرگان گرسنه اروپايي پيوستند!
🔻جالب آنکه هر چند اين اشغالگران در رقابت سخت استعمارگري حتي ساليان متمادي و بارها و بارها با يکديگر جنگيدند، اما بر سر اصولي چون ضرورت #استعمار، #نژادپرستي، #بردهداري، #غارتگري، #بيرحمي #وحشيگري و #قتل_عام بوميان وحدت نظر داشتند!
📚 کتاب امپریالیسم،وابستگی و توسعه
👤 روایت لی ونگراف از تقسیمات مستعمرات
💠 Legacies of colonialism in Africa | International Socialist Review
🌐 https://isreview.org/issue/103/legacies-colonialism-africa/index.html
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️نماینده کنگره آمریکا:
🔻دولت بایدن تعهد کرده که از مرزهای اوکراین حفاظت کند. ما حتی نمیتوانیم از مرزهای خودمان محافظت کنیم!/ما انبارهای مهمات خودمان را خالی کردهایم، آمریکا حالا وارد کننده سلاح شده است!/ کجای این رفتار پیروزی آمریکا را نشان می دهد؟
@shatranjsiasat
هاآرتز:
«خبر احیای روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان خوابوخیال اسرائیل برای ساختن یک اتحاد عربی علیه ایران را نیست و نابود کرد. با اعلام دراماتیک این خبر نقشهی دوستان و دشمنان در منطقه بایستی از نو ترسیم شود».
☀️ شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شبکه CNN:
📍روسیه جنگ افزارهای آمریکایی را که در اوکراین به دست آورده را به ایران فرستاده است/ایران احتمالاً این جنگ افزارها را مهندسی معکوس کرده و با بازتولید آنها، نسخه های بومی خود را می سازد/ایرانیان در این زمینه خیلی استادند و ثابت کرده اند که در این عرصه بسیار چیره دست هستند...
@shatranjsiasat
✍🌏 چین در آغاز نظم جدید بین المللی چگونه عمل خواهد کرد⁉️
✅ ✍ چین در نظم جدید جهانی، قرار نیست مانند آمریکا نقش پلیس بینالملل و یا مدیر و حتی پلیس جهان را ایفا کند بلکه به دنبال بهترین فرصت برای افزایش نفوذ و قدرت اقتصادی خود در سراسر دنیا است.
✅ این مسئله تاکنون نیز بهصورت چراغ خاموش با استراتژی «خیز صلحآمیز» دنبال میشد اما اخیراً اخباری از فعالیتهای نظامی چین منتشر میشود که باعث ایجاد نگرانیهایی در غرب نیز شده است.
✅ چین میتواند بهآسانی از موقعیت جدید پیشآمده و نظم جدید استفاده کرده و خیزش خود را این بار بهصورت صلحآمیز و یا غیر صلحآمیز پیش ببرد. این مسئله نشان میدهد شاید سیاستهای آمریکا در حال متمایل کردن چین به سمت استفاده از قوه قهریه در روابط بینالملل است.
✅ اگر روسیه مجبور بود برای مقابله با شیطنتها و دسیسههای آمریکایی به اوکراین حمله کند و هزینههای تحریمهای اقتصادی غرب را نیز بپردازد، شاید ارسال مهمات و سلاحهای سنگین به تایوان توسط آمریکا و آموزش نیروهای نظامی این منطقه توسط ارتش ایالاتمتحده، درنهایت چین را به این نتیجه برساند که باید این کشور هم از طریق قدرتنمایی نظامی به اهداف خود برسد.
✅💣 البته نظم جدید جهانی در بین قدرتهای دنیا (یا قدرتهای منطقهای) ممکن است بهآرامی و به همراه صلح شکل نگیرد و چند جنگ منطقهای نتیجه دوران گذار به نظم جدید جهانی را مشخص سازد.
✅ نکته قابل توجه در این نظم جدید جهانی بهاحتمالزیاد قدرت نظامی، تکنولوژیکی و اقتصادی بهعنوان سه ضلع اصلی قدرت، به نمایش گذاشته میشوند و کشورهایی میتوانند در این نظم جدید جهانی اثرگذار بوده و خود را بهعنوان قدرت منطقهای معرفی کنند که در این سه محور حرف تازهای برای گفتن داشته باشند. در این میان چین در هر سه مورد اشاره شده به نظر می رسد در آینده پیشتاز خواهد بود.
✅ با توجه به جایگاه برتر چین در این نظم جدید، سیاست های جمهوری اسلامی در جهت گسترش روابط با این ابر قدرت آینده از یک سو و کمک های نظامی ایران به ابرقدرت نظامی مثل روسیه از سوی دیگر، نشان دهنده دیپلماسی فعال
ایران در راستای رسیدن و کسب جایگاهی اثرگذار در ایجاد نظم جدید جهانی است..
✍#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
⭕️ بن نورتون روزنامه نگار آمریکایی:
"عربستان سعودی تایید کرد که در حال بررسی فروش نفت با ارزهای دیگر است
رئیسجمهور شی گفت: چین انرژی خلیج فارس را با واحد پول خود، یوان خریداری خواهد کرد
چین با میانجیگری صلح میان عربستان و ایران، اوپک، ضربه بزرگی به دلار نفتی وارد کرد"
❌خبرهایی خوشی در راهه...
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تاثیر قدرت نظامی ایران در پذیرش شروط توافق با ایران
کارشناس بی بی سی:
🔹شما ایرانی را دارید که ابَر زرادخانه موشک های بالستیک ساخته است و سپتامبر سال ۲۰۱۹، یک زنگ بیدار باش برای عربستان بود.
🔹در آن روز دسته ای از موشک ها و پهپادها زیرساخت های نفتی عربستان را در هم کوبیدند و نیمی از صادرات نفت این کشور را تنها در عرض چند دقیقه از چرخه خارج کردند.
🔹این حمله یک آژیر بیدار باش برای عربستان بود که نمی تواند در جنگ از پس ایران بر بیاید و بنا به همین دلیل تلاش کرد تا با ایران به یک آشتی و سازش برسد.
@shatranjsiasat
✍🌎 چین و تغییر ساختار نظم جهانی غربی
✍☀️ اتحاد جماهیر شوروی یک تهدید وجودی برای ایالات متحده بود، اما چالش کمتری را برای اقتصاد جهانی یا نهادهای نظام بینالملل داشت. وضعیت چین اکنون متفاوت است و گرچه از دید نخبگان سیاسی آمریکا یک تهدید امنیتی هم برای ایالات متحده به شمار می رود، اما یک چالش بزرگ برای نظم اقتصادی و سیاسی جهانی است.
☀️ در این راستا دولت آمریکا از زمان ریاست جمهوری دولت باراک اوباما برای ممانعت از روند رو به افزایش قدرت و نفوذ چین دست به کار شد، ترامپ به آن حالت تهاجمی تری بخشید و دولت بایدن از همه ظرفیت های اقتصادی -تجاری، سیاسی، نظامی واشنگتن برای در برگیری یا همان سیاست مهار پکن بهره می برد.
✍☀️از دهه ۱۹۹۰ تا اواسط دولت دونالد ترامپ، ایالات متحده و متحدان غربی آن تلاش کردند تا چین را به نحوی عمیقتر در ورطه سیاسی و اقتصادی نظم و نهادهای حاکمیت جهانی ادغام کنند. ورود چین به سازمان تجارت جهانی (WTO)، ایجاد مکانیسم +۵ در حاشیه G-۷ و ایجاد G-۲۰ نیز در همین راستا بود.
✍☀️ با اینحال در واقعیت، رفتار چین و نقش آن در نهادهایی که در آن حضور دارد، خلاف آن چیزی را موجب شد که غرب انتظار داشت؛ در عمل رویکرد غرب نسبت به پکن منجر به افزایش قدرت و نفوذ این کشور در نهادها و رژیم های بین المللی شد. چین این کار را به چند طریق ممکن کرد:
🪐 سود (Profiting)- بهره برداری از نظم جهانی برای رشد یا پیشبرد اهداف ملی. این خط مشی به طور گسترده رویکرد چین نسبت به تعامل با تجارت بینالمللی و موسسه های مالی را در دهههای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ نشان میدهد.
🪐 نفوذ (Penetrating)- دستیابی به یک سازمان یا رژیم برای شکلدهی به سیاست آن به منظور کسب مزیتهایی برای چین. این ویژگی رویکرد چین به تعامل با سازمان ملل در دهه گذشته را توضیح می دهد.
🪐 سواری گرفتن(Piggybacking)- بهره گیری از اقدامات چالش برانگیز قدرت های در حال ظهور و نارضایتی برخیها از نظم جهانی (به ویژه در روسیه و همچنین هند، برزیل و دیگر کشورها).
🪐 پیشنهاد (Proposing)- چین در برخی حوزه ها، تلاش دارد نقش پیشنهاد دهنده قانون یا مبتکر نهاد را ایفا کند.
✍✅ استراتژی کلی چین در دو دهه گذشته، کاهش نفوذ قدرت های غربی بر نهادها و ترتیبات نظم جهانی و تغییر موازنه قدرت نظامی بوده است. برای دستیابی به این هدف بزرگ، چین در میان کشورهای جنوب از حمایت بینالمللی قابل توجهی برخوردار شده است. اما غربی ها به ویژه آمریکا، توان نظامی رو به رشد چین را یک تهدید می دانند. اکنون پکن در برخی حوزهها، به دنبال براندازی یا حداقل دگرگونی نهادها و ساختارهایی است که نظم جهانی آمریکایی مدت زیادی بر آن استوار بود. سازمان شانگهای و بانک سرمایهگذاری زیربنایی آسیا. از جمله نهادهایی هستند که چین از اعضای اصلی و موسس آن هست که می توانند جایگزینی برای نهادهای غربی باشند.
✍#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
مناجات.mp3
10.05M
﷽
فرازهای مناجات شعبانیه 🌿
🎙با نوای:نوای حاج مهدی رسولی
بسیار دلنشین👌
#امام_زمان
#ماه_شعبان
حال خوب ..التماس دعا
@shatranjsiasat
🔺️هرچه گفت شد!
🔸پس از توافق ایران و عربستان، از محافل رسانه ای جهان حرفهایی بگوش میرسد که قبلا کمتر شنیده میشد؛ فروش نفت با ارزهایی بجز دلار، موضوعی است که امروز حتی در آمریکا از آن سخن گفته میشود؛ چین نفت خلیج فارس را با یوان میخرد و عربستان فروش غیر دلاری نفت را بررسی میکند!
.
🔸این روزها تحولات آنقدر سریع اتفاق می افتند که حتی صاحبنظران از پیش بینی و تحلیل به موقع وقایع عقب مانده اند. چه کسی فکرش را میکرد روزی بن سلمان به این نتیجه برسد که از آمریکا دیگر بخاری بلند نمیشود، و بهتر آن است که به سیگنالهای شرقی واکنش مثبت نشان دهد؟!
.
🔸کدام پیشگویی میتوانست بگوید عربستان سعودی که به گاو شیرده ایالات متحده معروف است، یک روز ممکن است نفتش را با ارزی بغیر از دلار بفروشد؟! در دنیا چه خبر است و چه اتفاقاتی قرار است بیفتد؟ چرا نقش آفرینی چین در توافق ایران و عربستان، آمریکا و اسرائیل را خشمگین کرده است؟!
.
🔸من فقط یک نفر را میشناسم که هم افول آمریکا را پیش بینی کرده بود و هم سالها پیش از شکستن آقایی دلار و مبادله نفت با ارزهای جایگزین سخن به میان آورده بود. او همان کسی است که هرچه گفت شد و هرآنچه میگوید را میشود حساب شده ترین تحلیل دنیا دانست. او کسی نیست جز سیدعلی حسینی خامنه ای!
#عبدالرحیم_انصاری
@shatranjsiasat
🌏 چگونه یک نظم جهانی بهتر بسازیم؛ محدودسازی رقابت ابرقدرتها در جهان آنارشیک.... قسمت اول
🌈 استفن والت نظریهپرداز و استاد روابط بینالملل، دنی رودریک استاد اقتصاد سیاسی بینالمللی دانشگاه هاروارد
🌳 والت و رودریک با تکیه بر مطالعات کارگروه «کارگروه سیاست تجاری ایالات متحده و چین»، نقشه راهی برای ایجاد «نظمی خوشخیمتر» را ترسیم میکنند که در آن «ایالات متحده، چین و دیگر قدرتهای جهانی در برخی زمینهها به رقابت میپردازند، در برخی دیگر با یکدیگر همکاری میکنند و قوانین جدید و انعطافپذیرتر مسیری را رعایت میکنند که برای حفظ عناصر اصلی اقتصاد جهان باز و جلوگیری از درگیریهای مسلحانه طراحی شده و در عین حال به کشورها اجازه می دهد آزادی عمل بیشتری برای رسیدگی به اولویتهای اقتصادی و اجتماعی فوری در داخل کشور داشته باشند».
🌳 والت و رودریک سپس به تشریح جزئیات چارچوب کلی میپردازند که در آن «قدرتهای بزرگ جهانی نیازی به توافق پیشاپیش در مورد قوانین دقیقی که بر تعاملات آنها حاکم است، ندارند»، و در عوض آنها تنها بر روی یک رویکرد اساسی توافق می کنند که در آن همه اقدامات و مسائل به چهار دسته کلی دسته بندی می شوند: ۱) آنهایی که ممنوع هستند، ۲) آنهایی که تفاهم متقابل میان دو یا چند دولت هستند و میتواند به نفع همه طرفها باشد، ۳) آنهایی که توسط یک دولت واحد انجام میشوند و ۴) آنهایی که نیاز به مشارکت چندجانبه دارند.
🌳 نویسندگان در ادامه مناقشههای مهم سیاستخارجی آمریکا -رقابت قدرت با چین، مناقشه هستهای ایران، تهاجم روسیه به اوکراین و چالش تایوان- را بر مبنای الگوی چهار بخشی خود بازتعریف کرده و نشان میدهند که چگونه میتوان در بستر این چارچوب، یک نظم جهانی خوشخیمتر با رقبایی سازگارتر و دشمنانی قابلپیشبینیتر ایجاد کرد.
🌳 در جهانی فاقد اقتدار مرکزی، انگیزههای رقابت وجود دارد و بدون شک قویترین قدرتها با احتیاط به یکدیگر نگاه خواهند کرد.
اگر هر یک از قدرتهای بزرگ، تسلط اقتصادی و ژئوپلیتیکی را هدف اصلی خود قرار دهند، چشمانداز نظم جهانی خوشخیمتر بسیار اندک است. اما فشارهای سیستمی برای رقابت همچنان فضای قابل توجهی را برای عاملیت انسانی باقی میگذارد و رهبران سیاسی هنوز میتوانند تصمیم بگیرند که منطق رقابت همهجانبه را بپذیرند یا برای چیزی بهتر تلاش کنند.
🌳 این رویکرد چهاربخشی فرض نمیکند که قدرتهای رقیب در ابتدا به یکدیگر اعتماد کنند یا حتی در مورد اینکه کدام اقدامات یا مسائل مربوط به کدام دسته است، توافق داشته باشند، اما با گذشت زمان، رسیدگی موفقیتآمیز به اختلافات در این چارچوب به افزایش اعتماد و کاهش احتمال درگیری کمک میکند. نظم پایدارتر می تواند بر اساس مذاکره باشد نه قوانین.
https://www.foreignaffairs.com/world/build-better-order-great-power-rivalry-dani-rodrik-stephen-walt?utm_campaign=tw_daily_soc&utm_source=twitter_posts&utm_medium=social
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️سناتور آمریکایی:
🔻ما بیش از 100 میلیارد دلار و بیشتر در اوکراین هزینه میکنیم در حالی که آب آشامیدنی و هوا برای مردم در اوهایو سمی و خطرناک است!/وقت آن است که به اروپاییها بگوییم آسایشتان را خودتان تامین کنید، بیایید اجازه دهیم اروپاییها رهبری اروپا را به دست بگیرند!
@shatranjsiasat
📌کِیتلین جانستون، نویسندهی استرالیایی:
✳️ امپراتوری متمرکز ایالات متحده جنوب جهانی را با بمب، گلوله و محاصره و بقیه ما را با دستکاری روانی گسترده کنترل میکند. مطمئناً نشستن در جاییکه هستیم بهتر از جلوی لولهی تفنگ است، اما آن را با آزادی اشتباه نگیرید!
🕰 البته اکنون این امپراطوری رو به اضمحلال است.😇
@shatranjsiasat
➕عضویت در سازمان شانگهای
➕روابط گسترده و بلند مدت با روسیه
➕روابط گسترده و بلند مدت با چین
➕احیای جاده ابریشم_ کریدور شمال جنوب و شرق به غرب
➕توافق با عربستان و کشورهای عربی منطقه و قطع ارتباط دست اسرائیل در منطقه برای اولین بار
➕شکست آمریکا و اسرائیل در ایجاد اتحاد منطقه ای علیه ایران
➕روابط با آمریکای لاتین از جمله برزیل و ونزوئلا و...
🔻بدون امتیاز دادن و بدون پیوستن به FATF
⁉️اکنون زبان دنیا را چه کسی بلد است؟
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
نهایتا هم تو این چند سال
سیاست ایران بود که پیش رفت و به کرسی نشست.
▫️مثلا عربستان میخواست بشار اسد رییس جمهور سوریه سقوط کنه، ولی ایران میخواست بمونه، نه تنها سقوط نکرد بلکه جاپاش از قبل هم محکمتر شد.
▫️عربستان میخواست انقلابیون یمن سرکوب بشن، حتی به یمن حملهی نظامی کرد. ولی انقلابیون یمن سقوط نکردن.
▫️عربستان میخواست رابطهی ایران و لبنان شکرآب بشه، اونجوری که میخواست نشد.
▫️عربستان سر یه قضیهای با قطر هم قطع رابطه کرد ولی ایران آغوشش رو برای قطر گشود و در نتیجه قطر به ایران نزدیک شد.
▫️توی عراق هم که گروههای همسو با ایران به قدرت رسیدن.
▫️و...
نهایتا گویا الان عربستان شکست سیاسی خودش رو پذیرفته و به این آغوش باز ایران پاسخ داده.
🔺مذاکرات ایران و عربستان برای برقراری روابط از مدتها پیش در عراق شروع شده بود ولی خب کلید نهایی در چین زده شد و با واسطهگری چین این دو کشور و این دو بازیگرِ مهم منطقه با هم توافق کردن.
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین تظاهرات ضدنتایاهو در تلاویو رو بزرگترین تظاهرات چندماه اخیر اعلام کردن
بین ۲۰۰ تا ۲۵۰هزار اسقاطیلی در تلاویو تظاهرات کردن 😊
@shatranjsiasat
✴️ توافق ایران و عربستان و تاثیر آن در جنگهای ترکیبی منطقه:
🔆 به نظر می رسد اگر پایبندی واقعی به این توافق وجود داشته باشد و اساسا اسرائیل و آمریکا دوباره سعودی را فریب ندهند آورده های خوبی در این توافق برای منطقه وجود خواهد داشت:
✅ پرونده یمن که بسیار طولانی شده است با این توافق به نتایج خوبی می رسد البته آن هم با پیروزی کامل انصارالله یمن و به رسمیت شناخته شدن آنها به عنوان بزرگترین بازیگر داخل یمن توسط کشورهای عربی و دنیا که خود این موضوع اگر تنها دست آورد این توافق برای ایران بود کافی بود
✅ ایندیپندنت فارسی شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ برابر با ۱۱ مارس ۲۰۲۳ ۱۹:۴۵
گروهی از نمایندگان مجلس شورای جمهوری اسلامی با سفر به بحرین در مجمع «اتحادیه بینالمجالس» که در این کشور برگزار میشود، شرکت کردند. منامه امسال میزبان مجمع این سازمان بینالمللی است که متشکل از مجالس ۱۷۹ کشور در سراسر جهان است. رسانههای جمهوری اسلامی ضمن گزارش این خبر این فرضیه را مطرح کردند که این شاید پیشزمینه عادیسازی روابط بین جمهوری اسلامی و بحرین در پی اعلام عادیسازی روابط بین تهران و ریاض باشد.
عباس گلرو، نماینده اصولگرای سمنان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه، یکی از سه نماینده حاضر در سفر به بحرین است. او در صفحه توییتر خود به زبان عربی گفت محمود عباس احمد الصالح، نماینده مجلس بحرین، در فرودگاه از هیئت ایرانی استقبال کرده است.
✅ امارات هم که با پیروی از سعودی ارتباط خودش رو به کمترین سطح ممکن رسونده بود و در یمن همپیمان سعودیها بود و بخشی از جنگ و خونریزی در داخل یمن به دست آنها می باشد حالا صحبت از تبادل اقتصادی و سرازیر شدن درهم به ایران می کند.
❎ نکته: آنچه از این توافق به نظر می رسد در مرحله اول خاموش شدن آتش جنگهای سخت در منطقه و آرامش نسبی خواهد بوداما آن چیزی که در پشت پرده وجود دارد جنگ ترکیبی است که فقط بخشی از آن جنگ سخت و نظامی است و بیشترین بخش آن جنگهای شناختی و ادراکی می باشد.فشارهای رسانه های عربی مخصوصا فارسی زبان آن اینترنشنال و عملیات روانی آنها باید خاموش شود، پولهایی که به مزدوران خارج و داخل ایران می دادند برای ایجاد ناآرامی باید قطع شود،حمایت پشت پرده و اتاق مشترک با منافقین باید تعطیل شودالبته این شرایط باید برای کل جبهه مقاومت باشدیعنی در یمن، لبنان، عراق، سوریه.
❎ بنابراین اگر این توافق در کنار آرامش جنگهای سخت، آورده اقتصادی ، در بخش جنگهای ترکیبی شناختی نیز موفق عمل کند می توان گفت توافق بسیار خوبی خواهد بود.
@shatranjsiasat
🔴چیزی که آمریکا میخواست VS چیزی که شد:
خاورمیانه بزرگ | شکست
هزینه 7تریلیون دلاری | هیچ
حضور در سوریه | بقای اسد
صدور دموکراسی به افغانستان و عراق | خروج فضاحتبار و بیثباتی سیاسی
عربستان به مثابه شریک اصلی در منطقه | شراکت راهبردی چین و عربستان
🔹به منطقه پساآمریکا سلام کنید!
✍️ عباسی
@shatranjsiasat
☀️ فایننشال تایمز: چین ژنرال تحت تحریمهای آمریکا را به سمت وزیر دفاع منصوب کرد. این انتصاب گفتوگوی نظامی پکن با واشنگتن را پیچیده میکند.
❎ آنچه که از پهپاد و موشک ایرانی خطرناکتر بود، جرات جسارت ایستادن مقابل نظام تک قطبی بین المللی بود، چیزی که آمریکا میدانست و بر ایران فشار آورد تا به جهان سرایت نکند، اما کرد.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💣 جنگ ترکیبی یا هیبریدی چیست؟
🔰 آمریگا چگونه از آن علیه ایران استفاده کرده است؟
در پنج دقیقه ببینیم خلاصه و مفید....
شطرنج سیاست☀️
@shatranjsiasat
🌍 ✍آیا جنگ اوکراین آخرین ضربه به نظم جهانی غربی خواهد بود⁉️
قسمت اول
✍☄ ارگانسکی در نظریه گذار قدرت، نظم جهانی را نظمی سلسلهمراتبی تصور میکند که در آن، بازیگران موقعیت و جایگاه خود را در نظم جهانی بر پایه تفاوت در توزیع قدرت کسب میکنند. در این نظریه، قدرتی بالقوه درحال شکلگیری است؛ این قدرت بالقوه در مسیر بالفعلشدن قرار میگیرد و رشد میکند؛ با قدرت برتر دچار تعارضات جدی میشود و به بلوغ میرسد و درصورت برتری، مرحله زوال قدرت برتر آغاز میشود. این زوال، الزاماً بهمعنای فروپاشی قدرت برتر نیست بلکه تأکید بر کاهش سطح قدرت آن موردنظر است.
☄ شرایط کنونی نظام بینالملل عمیقاً به مرحله بلوغ برخی قدرتهای بزرگ و ورود آنها به تعارض با قدرت هژمون شباهت دارد، تاجاییکه اساساً انتساب «هژمون» به آمریکا را دچار چالش کرده است. اندیشمندان آمریکایی سالها است که آغاز چنین رقابتی را به سیاستمداران این کشور هشدار دادهاند. در این چهارچوب، چین اصلیترین و جدیترین بازیگر رقیب آمریکا معرفی میشود.
☄ همین، مبنایی بود تا آمریکا در اواخر سال ۲۰۱۱، راهبرد چرخش به آسیا را اعلام کند و از افزایش اولویت آسیا – پاسیفیک در سیاست خارجی خود سخن بگوید. اگرچه در دولت اوباما، این چرخش عینیت قابلتوجهی نیافت اما دولت ترامپ، جدیتر به مصاف چین رفت و در دولت بایدن نیز سهم چین آنقدر در سیاست خارجی آمریکا افزایش یافت که احاله مسئولیت در منطقه غرب آسیا و خروج تدریجی از آن، بیشتر از هرزمان دیگری در ادبیات مقامات آمریکا برجسته شد. علاوهبراین، آمریکا در حوزه نظامی نیز تلاش کرد تا با همسویی استرالیا و انگلیس، زمینه مهار ژئوپلیتیکی چین را بیشتر از قبل رقم زند.
☄ با همه اینها، اما درخصوص سرنوشت تعارضات چین – آمریکا، میان اندیشمندان آمریکایی اختلافنظر است. مرشایمر، اندیشمند شهیر واقعگرا، با وفاداری به نظریههای رئالیستی و تأکید بر جایگاه جنگ در تغییرات ساختاری نظام بینالملل، بر این باور است که سرریز توسعه اقتصادی چین به حوزه نظامی، قطعی است و بنابراین، جنگ، سرنوشت محتوم آمریکا و چین خواهد بود. در مقابل کسانی چون کیسینجر از امکان کنترل چین و حتمینبودن جنگ سخن میگویند.
☄ اکنون به نظر میرسد جنگ اوکراین را میتوان بهعنوان نوک کوه یخی دانست که نشاندهنده از دست رفتن نظم تکقطبی تحت رهبری ایالاتمتحده است، به نظر میرسد نظم جدید یک نظم چندقطبی خواهد بود که قدرتهای بزرگ دیگری در کنار ایالاتمتحده نقشآفرینی خواهند کرد و فرصت ایالاتمتحده پس از فروپاشی شوروی به پایان رسیده است و اکنون باید قدرتهای بزرگ دیگر را در کنار خود بپذیرد. اگرچه ایالاتمتحده همچنان یکی از قطبهای نظم جدید باقی خواهد ماند اما با نظر به اینکه ایالاتمتحده از وضعیت تنها ابرقدرت به یکی از چند قدرت بزرگ تغییر نقش میدهد میتوان تاکید کرد که قدرت ایالاتمتحده کاهش پیداکرده است و روند افول آن در جریان است.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
🌍 ✍آیا جنگ اوکراین آخرین ضربه به نظم جهانی غربی خواهد بود⁉️
قسمت دوم
✍☄ در جریان جنگ اوکراین اتحادیه اروپا علی رغم اختلافات بین اعضای آن در مورد کمک به اوکراین، سعی کردند که در یک جبهه با آمریکا علیه روسیه متحد شوند. هر چند کمک های اروپا در مقایسه با آمریکا زیاد چشم گیر نیست. نکته مهم اینکه در نظم جدید جهانی که در حال شکل گرفتن است، اروپایی ها همچنان با پیروی از سیاست های آمریکا بدیهی است که نمی توانند جایگاه خاصی برای خود جهث اثرگذاری بر آن کسب کنند. به ویژه که اکنون دچار بحران های انرژی و غذایی ناشی از این جنگ شده اند.
☄ چین و هند در این جنگ نشان دادند که نقشهای مستقلی را ایفا خواهند کرد، چین بهعنوان رقیب ایالاتمتحده طبیعی است که نقش متفاوتی نسبت به سیاستهای ایالاتمتحده داشته باشد.
در مورد هند چنین نیست و هند نزدیکترین متحد ایالاتمتحده در اسناد امنیتی این کشور برای تسلط بر منطقه ایندوپاسفیک است و مهمترین متحد آن برای مقابله با چین است، اما در این جنگ پیروی کامل از سیاستهای واشنگتن را نپذیرفت.
☄ در منطقه خاورمیانه نیز عربستان که از متحدین دیرینه آمریکا بود و حتی دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس حاضر به قطع یا کاهش روابط خود با روسیه نشدند. ضمن اینکه با توافقی که با واسطه چین شکل گرفت، عملا به نوعی خود را مستقل از سیاست های آمریکا نشان داد.
☄ اینها همه حکایت از این دارد که کشورهای جهان به ویژه قدرت های منطقه ای متوجه روند رو به افول آمریکا شده اند و می دانند که در آینده نزدیک دنیا شاهد قطب های مختلف قدرت خواهد بود. لذا سعی در توازن در برقراری روابط با قدرت های جهانی دارند.
☄ بنابراین حتی اگر روسیه در جنگ اوکراین، پیروز بلامنازع هم شود، باز هم نباید در سهم این پیروزی در تغییر نظم بینالمللی، مبالغه شود، همانگونهکه تقلیل آن به یک نبرد معمول در جهان نیز خطایی راهبردی است. تغییر نظم، نتیجه یک فرایند زمانبر، با پروندههای متعدد و البته آزاردهنده برای قدرت برتر است. بنابراین حتی پیروزی قاطع روسیه در جنگ اوکراین هم صرفاً یک تکه مهم از پازل تغییر نظم خواهد بود، نه گام نهایی و تمامکننده، بهخصوص که هنوز بازیگر قدرتمندی چون چین، در ورود به مباحث این جنگ، رویکردی اصولی و البته احتیاطآمیز دارد. آنچه مهم است، روبهجلو بودن فرایند تغییر نظم و مبنا قراردادن آن برای تعیین الگوهای رفتاری در عرصه خارجی است.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat