فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ بخش هایی از گفتگوی عبدالله النفیسی، کارشناس مطرح کویتی:
📍کشورهای حاشیه خلیج فارس اکنون روی روابط با چین حساب ویژهای باز کردهاند/ایرانیها ابتکار به خرج داده و توانسته اند قراردادی با چین امضا کنند که بیشتر به نفع ایران است تا چین/روحانی به من گفت شما کشورهای خلیج فارس به ما وابسته و برای ما همچون فالوده اید/ایران، ما را کشورهایی مهاجم میداند، همانطور که ما آنها را خطری علیه خود میبینیم/پادشاهی عمان در وضعیت همزیستی با ایران قرار دارد چون عمانیها از قدیم حکومتداری کردهاند درحالی که ما مجموعهای از قبایل پراکنده و بدون حکومت بودیم/باید با ایران همکاری کرده و راه گفتگو را باز کنیم چون هیچ چاره دیگری جز همزیستی با ایران نداریم/گاهی اوقات میدانیم ایران نقشه هایی دارد اما مستقل از آمریکا توان مقابله با آن را نداریم چون اراده ما مستقل از آمریکا نیست/رابطه کشورهای عربی و آمریکا امروزه اینگونه است، ما همچون هوبره هستیم و آمریکا همچون شاهین...
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از خیابان های پاریس بعد از اعتراضات و اعتصابات سراسری در فرانسه
دولت فرانسه با خباثت تمام سعی کرد با تجهیز تجزیه طلبان ایران در آشوب ها این صحنه ها را در ایران رقم بزند بشینید و تماشا کنید عاقبت مکرون را.....😊
📣 اینجاست که میگن چاه نکن بهر کسی اول خودت بعدا.....😉
@shatranjsiasat
Part02_آخرین سفر شاه.mp3
10.7M
«آخرین سفر شاه» اثر ویلیام شوکراس از نخستین کتابها درباره مسایل سالهای آخر حکومت محمدرضا پهلوی است ، در این کتاب مسائلی نظیر: جریانهای دوره انقلاب، زندگی محمدرضا پهلوی در تبعید، سیر بیماری وی، جنجال معالجه و چگونگی مرگ وی به رشته تحریر درآمده است.
شطرنج سیاست
🦠صهیونیزم؛ حزب جدید شیطان ☠ تمدن شیطان - قسمت دوم ⚔ جنگ جهانی اول 📣 در ١٩٠٢ #عبدالعزیز_بن_سعود، ریا
🦠 صهیونیزم؛ حزب جدید شیطان
☠ تمدن شیطان - قسمت سوم
⚔ جنگ جهانی اول
🔮 در ١٩١۵، قرارداد سِرّی #سایکس_پیکو میان انگلیس و فرانسه و با اطلاع روسیه منعقد شد که بر اساس آن سرزمین عثمانی میان این دو کشور تقسیم شده بود.
🔮 لورنس، جاسوس معروف انگلیس، وارد حجاز شد و اعراب را به شورش علیه عثمانی تحریک کرد. پس از این شورش که به نقاط دیگر خاورمیانه هم سرایت کرد، شریف مکه اعلام استقلال نمود و خود را سلطان حجاز نامید.
🔮 عثمانی هر روز ضعیفتر میشد. در سال ١٩١٧ #ژنرال_آلنبی، یهودی انگلیسی، بیتالمقدس را تصرف کرد و آن را پایان #جنگهای_صلیبی خواند!
🔮 سرانجام در نوامبر ١٩١٨، آلمان شکست خورد و جنگ اول با ١٠میلیون کشته و دو برابر آن زخمی، پایان یافت.
🔮 در ١٩٢٠، پیمان صلحی میان سلطان محمّد ششم و متفقین بسته شد. عراق و #فلسطین، دو سرزمین راهبردی آخرالزمانی، به انگلستان و سوریه و لبنان به فرانسه واگذار شد. شبهجزیره حجاز و ارمنستان جدا شده و ازمیر به یونان رسید. و از امپراتوری عثمانی تنها ترکیهٔ فعلی باقیماند.
🔮 مهمترین نتیجه جنگ اول را باید در نامه #لرد_بالفور وزیرخارجه انگلیس به #لرد_روچیلد یهودی در نوامبر ١٩١٧ جستجو کرد که پس از تصویب طرح حزب صهیونیست در کابینه انگلیس به او این چنین نوشت:
✍ لرد روچیلد عزیز!
🔸 در کمال خرسندی از طرف دولت انگلیس، مراتب ذیل را که در کابینه به نفع نهضت صهیونی طرح و تصویب شد به اطلاع شما میرسانم: دولت اعلیحضرت پادشاه انگلیس، تأسیس کانون ملی یهود را در فلسطین با حسن نظر تلقی میکند و برای تسهیل و انجام این منظور از سعی و مجاهدت دریغ نخواهد شد، ولی واضح است که هیچگونه اقدامی علیه حقوق عرفی و مذهبی مردم غیریهودی فلسطین و یا یهودیانی که در سایر کشورها سکونت دارند نباید به عمل آید. خیلی متشکر خواهم شد که این اعلامیه را به اطلاع اتحادیه صهیونی برسانید.
🔸 ارادتمند شما، آرتور جیمز بالفور
@shatranjsiasat
4_6042136794894436412.mp3
21.63M
مناجات با امام زمان (عجّ)🌿
🎙بامداحی: حاج مهدی رسولی
بسیار دلنشین👌
#امام_زمان
#حاج_مهدی_رسولی
حال خوب التماس دعا
@shatranjsiasat
♦️ اندیشکده استیمسون: نقش سازنده چین در میانجیگری میان ایران و عربستان
🔹 باربارا اسلاوین کارشناس اندیشکده استیمسون در ارزیابی خود از توافق ایران و عربستان در پکن نوشته است چین در میانجیگری میان ایران و عربستان از این واقعیت که خریدار بزرگ نفت از هر دو کشور است سود بُرد. چین شریک اول تجاری ایران از سال 2010 است و به خرید قابل توجه نفت خام از ایران ادامه داده است.
🔹 به باور وی، علیرغم آنکه برخی توافق اخیر را به عنوان زوال قدرت آمریکا تحلیل میکنند اما آمریکاییها باید از این توافق استقبال کنند. این توافق نشان میدهد که چین میتواند یک بازیگر سازنده در منطقهای بحرانخیز باشد آن هم در زمانی که بقیه دنیا سرگرم جنگ در اوکراین هستند. آسیبپذیری آشکار زیرساختهای کشورهای عرب خلیج فارس در مقابل قدرت تخریبی موشکها و پهپادهای ایران به معنای آن است که اتحاد آمریکایی-اسرائیلی-عربی علیه ایران اغراقآمیز بوده است.
🔹 اسلاوین ادامه داده است اگر ایران و عربستان ظرف دو ماه آینده روابط دیپلماتیک عادی خود را احیا کنند این موضوع میتواند به تحکیم آتشبس شکننده در یمن کمک کند و سایر درگیریهای منطقه را از مزایای خود بهرهمند سازد.
منبع:
https://www.stimson.org/2023/china-shows-its-constructive-side-by-brokering-a-deal-between-iran-and-saudi-arabia/
@shatranjsiasat
📌فعال رسانهای آمریکایی:
🔹چگونه هیچکس متوجه نشده که دولت ما فقط به #دموکراسی، حاکمیت و #حقوق_بشر در کشورهایی که از ما اطاعت نمیکنند، اهمیت میدهد؟!
🔹کشورهایی که برای ما هدفی را دنبال میکنند، میتوانند دیکتاتوری و حکومت آپارتاید باشند، سر شهروندان خود را بریده و با یک مجوز آزاد مرتکب نسلکشی شوند!
@shatranjsiasat
🔺بدلیل اعتصاب بخش خدمات شهری، زباله از در و دیوار پاریس بالا رفته؛ از آن سو معترضین خیابان ها را قرق کرده اند. مخلوط اشک آور و اسپری فلفل و بوی گند زباله هم فاجعه دیگری را رقم زده است؛ کبودیِ زیر چشم و کشیدن گیسوی زنان هم برای خود حکایتی دارد از زن، زندگی باتوم در آرمانشهر فرانسه!
#عبدالرحیم_انصاری
@shatranjsiasat
کانال شطرنج سیاست
📣 در کانال هر روز معمولا ۱۰ تا ۱۲ پست گذاشته می شود.
📣 پست ها شامل تحلیل های سیاسی از تحلیل گران ایرانی و خارجی، اخبار و اتفاقات مهم در کشور و جهان، بخش هایی از کتاب های مختلف سیاسی - تاریخی می باشد. 😇
@shatranjsiasat
May 11
💢فرمانده سنتکام: پیشرفت توان نظامی ایران در ۴۰ سال گذشته بیمانند است
مایکل کوریلا، فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا مدعی شد:
🔹ایران میتواند در مدت ۱۲ روز مواد شکافتپذیر کافی برای تولید یک بمب اتمی را تولید کند.
🔹ایران بزرگترین و متنوعترین زرادخانه موشکی را در خاورمیانه و هزاران موشک بالستیک و کروز دارد.
🔹حکومت ایران در حال حاضر بزرگترین قوای پهپادی را در منطقه دارد.
🔹پیشرفت توان نظامی ایران در مدت ۴۰ سال گذشته در منطقه بیمانند است.
💡 اگر این زرادخانه موشکی و پهپادی ما نبود، واقعا چگونه و چه کسی می خواست امنیت ایران امروز را تامین کند⁉️
🔰 اگر طبق دنیای گفتمان ها می خواستیم عمل کنیم، اکنون نفوذ منطقه ای که هیچ، شاید ایران در آتش جنگ دیگری می سوخت‼️
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس آمریکایی:
🔻مانند زمانی که جنگسالاران افغانستان که تحت حمایت آمریکا بودند، جنایت جنگی انجام میدادند یا زمانی که متحدان آمریکا در سوریه مرتکب جنایت جنگی میشدند و رسانهها آنها را پوشش نمیدادند، در مورد جنایات جنگی ارتش اوکراین و استفاده از جنگافزارهای شیمیایی نیز گزارشی منتشر نخواهد شد/اگر پس از پایان جنگ، اوکراینی باقی مانده باشد، مطمئنم دولت بایدن برای حمایت از آن راهی پیدا خواهد کرد/مطمئنم دولت بایدن اوکراین را در چهارچوب یک دولت در تبعید حمایت و میلیونها دلار را تا هر زمان که بخواهد به آنها کمک خواهد کرد!
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارشناسان آمریکایی؛
✅ سليمانی مردی بود که خواب نداشت و در میدان حرف های خود را عملی میکرد/او رقیب کاری من بود، همه جا بود، روزی سوریه، روزی عراق و همه میدان های نبرد...
📍سليمانی تنها کسی بود که مانع سقوط بغداد توسط داعش شد/در چشم ایرانی ها او یک دلاور بود/تشییع میلیونی او پشتوانهای اصیل داشت....
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا شمخانی نماینده ایران در مذاکرات با کشورهای منطقه است؟/ دلیل عدم حضور وزیر خارجه در این مذاکرات چیست؟
کانال شطرنج سیاست💐
@shatranjsiasat
✍🛡 دشمن مشترک تقریبا مهم ترین عامل شکل گیری نظم نوین و عامل اتحاد کشورها
✍🌤 ترس از دشمن، نه ایمان به دوستان، بستر نظم هر دوره را تشکیل میداد و اعضا با تعریف خود در تقابل با آن دشمن، مجموعهای از هنجارهای مشترک را ایجاد کردند.
🌤 در سال 1648، پادشاهی هایی که در جنگ سی ساله پیروز شدند، قوانین ایالتی مستقل را در صلح وستفالیا برای تضعیف اقتدار کلیسای کاتولیک و امپراتوری مقدس روم وضع کردند. بریتانیای کبیر و متحدانش پیمان اوترخت در سال 1713 را طراحی کردند تا با مشروعیتزدایی از گسترش سرزمینی از طریق ازدواجهای سلطنتی و برقراری روابط خاندانی، روش ترجیحی لوئی چهاردهم برای جمعآوری قدرت، فرانسه را مهار کند.
🌤 کنسرت اروپا، صلح پس از ناپلئونی که در سال 1815 در وین برقرار شد، توسط سلطنتهای محافظهکار برای جلوگیری از ظهور رژیمهای انقلابی لیبرال مورد استفاده قرار گرفت. فاتحان جنگ جهانی اول دستور بین جنگ را برای کنترل آلمان و روسیه بلشویکی ایجاد کردند.
🌤 پس از جنگ جهانی دوم، متفقین در ابتدا نظم جهانی را با محوریت سازمان ملل طراحی کردند تا از بازگشت فاشیسم و مرکانتیلیسم به سبک نازی ها جلوگیری کنند. با این حال، زمانی که شروع جنگ سرد به سرعت آن نظم جهانی را مختل کرد، غرب نظمی جداگانه برای حذف و رقابت کمونیسم شوروی ایجاد کرد. در طول دوران جنگ سرد، جهان به دو دسته تقسیم شد: دسته غالب به رهبری واشنگتن و دسته فقیرتر با مرکزیت مسکو.
🌤 نظمسازی معمولاً به یک دشمن مشترک نیاز دارد. 30 سال است که آن نیروی متحد کننده غایب بوده و نظم لیبرال در نتیجه نبودش در حال هم پاشیده شدن است. اکنون که آمریکایی ها چین را به عنوان تهدید اصلی نظم بین اللملل تلقی می کنند، دیگر نمی توانند آن را به منزله تهدیدی برای همه کشورها معرفی کنند.؛ چرا که چین در درون نظم آمریکایی رشد کرد و حال نه تنها اقتصاد آمریکا به چین گره خورده، بلکه بسیاری از کشورها خواهان گسترش روابط بیشتر با چین هستند.
🌪 بنابراین ترس از چین، دیگر نمی تواند عامل وحدت کشورها در شکل گیری نظم نوین جهانی باشد.
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣نقشه ایران از اولین امپراطوری تا حال حاضر
جمهوری اسلامی بانفوذ در منطقه نقشه ایران قدیم را زنده می کند⁉️‼️
@shatranjsiasat
🐲 تحلیلی از میانجی گری چین در خاورمیانه
🌳 با اعلام خبر توافقات ایران و عربستان در پکن، شاهد جدیدترین نقشی بودیم که چین آن را برعهده گرفته است؛ نقش میانجیگری نیز در راستای اهداف اقتصادی این کشور قرار می گیرد و در موضوع ایجاد دوباره روابط میان ایران و عربستان، چنین نقشی به خوبی دیده می شود. چین در راستای کسب هرچه بیشتر جایگاه قدرت جهانی، با راهبردی اقتصادی، ابزارهای گوناگونی را بکار گرفته است؛ ابزار میانجیگری، یکی از آنهاست که در توافق اخیر به خوبی مورد بهره برداری قرار گرفت.
🌳 خلیج فارس و بازار انرژی آن، از مهمترین مناطقی است که دولت چین در تلاش است، نفوذ خود را در این منطقه افزایش دهد. نیاز روزافزون چین به انرژی سرشار غرب آسیا و وجود بازار گسترده اقتصادی، خواه و ناخواه، چین توسعه خواه را جذب خود می کند. اما نقش میانجیگری علی رغم اینکه برای اعتبار بین المللی یک کشور مفید است و حتی می تواند قدرت نرم یک کشوری را ارتقا ببخشد اما هر دولتی نمی تواند در هر شرایط و موقعیتی آن را بکار گیرد. به سخنی دیگر، میانجیگری کردن با اینکه اقدامی داوطلبانه است، اما پنداری بیهوده است که اگر آن را خیرخواهانه بپنداریم؛ در واقع کشورهایی اغلب، نقش میانجیگری را مجدانه پیگیری می کنند که از قِبَل نتیجه میانجیگری، منافع خود را پی جویی کنند.
🌳 چین که در پی ایجاد پروژه های اقتصادی خود است، طبیعتاً باید برنامه های خود را در محیطی مسالمت آمیز و بدور از تنش های تقابل جویانه پیگیری کند و از آنجایی که این پروژه ها نمی تواند دوجانبه باشد، نیاز است که در سایه ای از ثبات منطقه ای صورت پذیرد. ایران و عربستان به عنوان دو قدرت بالقوه منطقه ای که کنش هایشان تاثیر مهمی بر روند تحولات خاورمیانه می گذارد، جایگاه مهمی در نظر چین دارند. در اختیار داشتن بازار گسترده انرژی توسط این دو بازیگر که چین در پی همکاری های عمیق با آنهاست، انگیزه میانجیگری چین را افزایش می دهد. هرچه چین بتواند با نقش میانجیگری و بوسیله ابزار دیپلماسی اقتصادی خود، در میان کشورهای منطقه، ثبات و سازش ایجاد کند، حضور و نفوذ خود را تحکیم بخشیده و در رد یکجانبه گرایی آمریکا موفق تر عمل خواهد کرد.
🌳 اگر بخواهیم نقش میانجیگری را در جهت گونه شناسی، بررسی کنیم، می توانیم سه نوع از آن را برشماریم؛ نخست، میانجیگری از لحاظ نتیجه ای است که به صلح و سازش می انجامد؛ این نوع کاربرد از میانجیگری، علاوه بر آنکه بر تحقق صلح و امنیت بین المللی کمک می کند، افزایش قدرت نرم و قدرتمند شدن دستگاه دیپلماسی طرف میانجی را هم موجب خواهد شد. کشور مزبور می تواند با پشتوانه عملکرد مثبت خود در گفتمان سازی جهانی، نقش مهمی ایفا کند و لذا گفتمان های غالب جهانی را کم اعتبارتر سازد. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که آمریکا در طول یک دهه اخیر، بجای تشویق طرفین به تنش زدایی، به تجهیز و تحریک طرفین به استمرار جنگ سرد یا نیابتی کمک کرده است.
🌳 دوم، میانجیگری از لحاظ منافعی است که برای دولت میانجیگر دربرخواهد داشت؛ در این مورد، توضیح داده شد که نیازهای چین به تنش زدایی این دو بازیگر مهم در تحکیم پروژه های چندجانبه اقتصادی مورد اهمیت است. سوم، میانجیگری از لحاظ وظایفی است که در روند مذاکرات به عهده می گیرد؛ گاهی میانجیگر، پیشنهاددهنده راهکار حل اختلاف، گاهی تنها، پیونددهنده طرفین و داور نزاع و گاه اجرای توافقات را ضامن است. به نظر می آید چین در این مذاکرات میان ایران و عربستان، بیشتر نقش پیونددهنده را برعهده داشته است.
@shatranjsiasat