💡نکته تحلیل
💡به نظر می رسد عربستان لااقل در کوتاه مدت از توافق ۱۰ مارس به دنبال اعتمادسازی با ایران نباشد. نگاه سعودی ها بیشتر مهار قدرت سلبی ایران در منطقه است. در بدترین سناریو نیز می توان انگیزه عربستان از توافق ۱۰ مارس را دور نگاه داشتن عربستان از جنگ احتمالی علیه ایران تفسیر کرد. اما با فرض این دو نیز توافق ۱۰ مارس فرصتی برای پی ریزی سیاست همسایگی میان ایران و عربستان است. در اینجا نیز چین نقشی تعیین کننده خواهد داشت. سیاست همسایگی ایران و عربستان در گرو منافع مشترک در موضوعات مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی است. چین با ظرفیت هایی که در حوزه های مختلف برخوردار است، می تواند این منافع مشترک را ایجاد کند. مسئله اصلی دستگاه دیپلماسی ایران باید طراحی راهبردهایی باشد که طی آن چین به عنوان یک بازیگر خارجی با مداخله مثبت بتواند جغرافیای مشترک اقتصادی، سیاسی و امنیتی میان ایران و عربستان ایجاد کند. برساختن این جغرافیای مشترک، آغاز فرایند اعتماد سازی میان ایران و عربستان خواهد بود. شبیه به نقشی که آمریکا در روابط فرانسه و آلمان پس از جنگ جهانی دوم ایفا کرد.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
✳️ روزانه ۳ قطار در ایالات متحده از ریل خارج میشود
🔹بر اساس دادههای ادارهی راه آهن فدرال، در سال ۲۰۲۲ حداقل ۱۱۶۴ قطار در سراسر آمریکا از ریل خارج شده است. یعنی بهطور متوسط روزانه ۳ قطار در ایالات متحده از ریل خارج میشود. (لینک)
@shatranjsiasat
☀️ بزرگترین تهدید آمریکا از نظر مردم آمریکا کدام کشور/دولت است؟
نظرسنجی جدید دانشگاه کوئینیپیاک:
اول- چین ۶۱ درصد
دوم- روسیه ۲۲ درصد
سوم- کره شمالی ۸ درصد
چهارم- ایران ۲ درصد
https://thehill.com/policy/international/3901788-60-percent-of-americans-think-china-is-a-bigger-threat-than-russia/
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ تحلیلی کوتاه و مفید از سناریو جنگ اوکراین✅
کانال شطرنج سیاست🌧🌧🌧
@shatranjsiasat
✍ به دوران پساآمریکا در خاورمیانه خوش آمدید.😏
🏮 چین بزرگترین شریک تجاری ایران و عربستان سعودی است. حجم تجارت چین با ایران در سال ۲۰۲۱ قریب به ۱۵ میلیارد دلار بود. عربستان نیز از سال ۲۰۲۰ بزرگترین شریک تجاری چین در منطقه غرب آسیا شد. مبادلات تجاری سعودی و چین در سال ۲۰۲۱ به ۸۷/۳ میلیارد دلار رسید. این عدد یعنی حجم مبادلات تجاری سعودی- چین تقریباً ۶ برابر حجم مبادلات تجاری ایران – چین است.
🏮عربستان سعودی بزرگترین منبع تامین نفت چین است و ۱۸% از کل خرید نفت خام پکن را تشکیل میدهد. از طرفی، طبق توافق راهبردی ۲۵ ساله مقرر شده است که چین در قبال خرید نفت ایران، قریب به ۵۰۰ میلیارد دلار در زمینه زیرساختی نظیر خطوط ریلی، بنادر خشک و آبی، کشت و صنعت کشورمان سرمایه گذاری کند. مضاف بر این، عراق ۱۰.۲%، عمان ۸.۸%، کویت ۶.۲%، امارات، ۶.۱% و قطر ۱.۷% از کیک واردات نفتی چین را در اختیار دارند. این یعنی بیش از ۵۰% نیاز نفتی چین از خلیج فارس تامین میشود. برهمین اساس، منافع تهران، ریاض و پکن در وجود خلیج فارسی امن است.
🏮 آمریکا بحران زیست است. ارتش ایالات متحده به ۶ سرفرماندهی و ۷ ناوگان دریایی (تابع سرفرماندهی) تقسیم شده است تا از این طریق در تمام منازعات جهانی مداخله کند. جنگ سوریه، عراق، یمن در غرب آسیا، بحران شبه جزیره کره و بحران تایوان در شرق آسیا، کودتاهای متعدد آمریکای لاتین، جنگ لیبی در قاره آفریقا، جنگ اوکراین در شرق اروپا از جمله پروندههایی است که آمریکا در آن مداخله منفی داشته است. یعنی واشنگتن همواره به عنوان بخشی از یک جبهه علیه جبههای دیگر بوده است. در پرونده خلیج فارس نیز آمریکا توانست با ایران هراسی، فقط در یک قلم، قرارداد فروش ۴۵۰ میلیارد دلاری فروش تسلیحات را با سعودی در دوران ترامپ منعقد کند. عدم وجود بحران یعنی عدم منفعت آمریکا. سیاست خارجی چین دقیقاً عکس آمریکاست. راهبرد پکن اقتصاد محور است و امنیت مولفه اصلی نیل به این راهبرد میباشد. امنیت خلیج فارس از اهمیت به سزایی برای پکن برخوردار است. به همین دلیل، چین بزرگترین بازنده منازعه ایران و عربستان و آمریکا بزرگترین برنده این منازعه خواهد بود. از همین روی است که پکن این توافق را پیروزی گفتوگو و صلح نامید. اثرات این توافق احتمالاً در آیندهای نزدیک در کشورهای سوریه و یمن لمس خواهد شد. گواه این مدعا نیز استقبال کل کشورهای منطقه اعم از متحدان ایران و عربستان است.
🏮این توافق یک زلزله سیاسی در روابط بینالملل بود. بزرگترین رقیب و بزرگترین متحد آمریکا در غرب آسیا به واسطه چین (بزرگترین رقیب جهانی آمریکا) بدون دخالت واشنگتن توافق کردند. این اقدام به نوعی دومین ضربه اساسی چین به هژمونی جهانی آمریکا بود. اولین ضربه روز ۲۵ آبان ۱۳۹۹ (پانزدهم نوامبر ۲۰۲۰) بود که بزرگترین توافق تجارت آزاد جهان با حمایت چین و بدون حضور آمریکا شکل گرفت.
🏮 رژیم صهیونیستی بزرگترین بازنده توافق ایران و عربستان سعودی است. این رژیم از سال ۲۰۱۰ توانسته بود نزاع امت اسلامی با صهیونیسم را به نزاع درون بلاد اسلامی تغییر دهد. آمریکا و ناتو نیز پشتیبان آن بود. در همین راستا، تل آویو پس از انتقال اسرائیل از حوزه یوکام (سرفرماندهی ارتش آمریکا در اروپا) به سنتکام (سرفرماندهی ارتش آمریکا در غرب آسیا و آسیای مرکزی) به دنبال ایجاد یک پیمان نظامی تحت عنوان «ناتوی خ-ل-ی-ج» علیه ایران بود. این توافق مهر بطلانی بر ناتوی ضدایرانی شد.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
هدایت شده از شطرنج سیاست
Part05_آخرین سفر شاه.mp3
9.84M
آخرین سفر شاه» اثر ویلیام شوکراس از نخستین کتابها درباره مسایل سالهای آخر حکومت محمدرضا پهلوی است ، در این کتاب مسائلی نظیر: جریانهای دوره انقلاب، زندگی محمدرضا پهلوی در تبعید، سیر بیماری وی، جنجال معالجه و چگونگی مرگ وی به رشته تحریر درآمده است.
@shatranjsiasat
17.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💮 توافق ایران و عربستان خوب یا بد؟
❌ چرا توافق ایران و عربستان یکی از نشانه های افول آمریکاست؟ ساموئن هانتینگتون، استراتژیست آمریکایی توضیح میدهد!
✅ تحلیل جالب و کابردی
@shatranjsiasat
🔴 عربستان میخواهد از عواقب حمله احتمالی اسرائیل به ایران در امان بماند
✅ انگیزه ولیعهد عربستان سعودی از توافق اخیر با ایران برای برقراری روابط، محافظت از کشورش در برابر پیامدهای احتمالی رویارویی اسرائیل با ایران بوده است.
✅ توافق عربستان با ایران برای کمک به خنثی کردن خطرات امنیتی طراحی شده است؛ به ویژه خطرات ناشی از نگرانیها از این که دولت جدید اسرائیل احتمالا برای حمله به ایران به دلیل فعالیتهای هستهایاش، آماده میشود.
✅ یک کارشناس روابط بینالملل عربستان به نام هشام الغنام، که در شش سال گذشته در مذاکرات پشت پرده با ایرانیها مشارکت داشته است، گفت عربستان «پروژههای بزرگ و سرمایهگذاریهای بزرگی دارد و خواهان تشدید تنش در منطقه نیست.»
✅ محمد بن سلمان وعده داده است که میخواهد اقتصاد عربستان را دگرگون کند و چند هزار میلیارد دلار در این راه سرمایهگذاری میکند.
✅ بخشی دیگری از این گزارش با اشاره به تمایل قبلی عربستان برای عادی سازی روابط با اسرائیل میگوید که تشدید خشونت بین اسرائیلیها و فلسطینیها و بازگشت بنیامین نتانیاهو به مقام نخست وزیری، شرایط را برای عادیسازی روابط پیچیدهتر کرد.
✅ هشام الغنام میگوید این توافق باید به عنوان یک بیمهنامه و راهی برای عربستان سعودی برای رساندن این پیام قوی به ایران باشد که هیچ آسیبی از طرف سعودی به ایران نخواهد رسید و در صورت حمله اسرائيل به ایران، عربستان درگیر آن نبوده است.
منبع
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-16/threats-to-grand-plans-sent-saudi-prince-to-seek-iran-deal
@shatranjsiasat
🔹#رسانههای_ناتو: بمباران شبکه برق #اوکراین توسط روسیه، جنایت جنگی است.
🔸در حالیکه همین رسانهها، ۳ دهه است که میگویند:
🔹بمباران شبکه برق عراق (۱۹۹۱ و ۲۰۰۳)، شبکه برق یوگسلاوی، زیرساختهای آبی لیبی و زیرساختهای غیرنظامی افغانستان توسط ایالات متحده و متحدانش، جنایت جنگی نیست!
#حقوق_بشر
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️نماینده پارلمان آلمان:
🔻 تانکهای آلمانی در مقابل روسیه در اوکراین!؟/پدران شما این کار را قبلا یک بار انجام دادند، نتیجه چه شد؟/در نهایت این تانکهای روسیه بودند که به برلین رسیدند/همکاران عزیزم در اتحادیه شما باید مستقل از ناتو، سفارت آمریکا و شرکتهای تسلیحاتی این کشور تصمیم بگیرید/ شما (فقط) باید به مردم آلمان پاسخگو باشید زیرا آنها جنگ را نمیخواهند!
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا آمریکا از جنگ اوکراین خوشحال است؟
@shatranjsiasat
💡نکته تحلیل
🔦 در رابطه با جنگ اوکراین نکته ای که باید مدنظر داشت، نوع کنشگری دولت آمریکاست. دولت بایدن از یک سو کمک های مالی قبال توجهی را به دولت اوکراین اختصاص میدهد. اقدامی که در سایه جنگ روانی و تبلیغاتی رسانههای غربی انجام میگیرد و عملا کمکهای آمریکا از جیب مالیاتدهندگان این کشور به اوکراین را به امری موجه و درست نزد آنها تبدیل کرده است. با این حال در سوی دیگر، دولت اوکراین محبور است بسیاری از کمکهای مذکور را دوباره در قالب خرید تسلیحات از آمریکا، به این کشور بازگرداند و از حیث نظامی، مالی و سیاسی، وابستگی عمیقی را به آن تجربه کند. موضوعی که به ویژه حاکی از برنامهریزی های بلندمدت آمریکاییها برای حضور در اوکراین و تحت فشار قرار دادن روسیه از طریق این کشور است.
🔦 معادلهای که در قالب آن، اوکراینیها باید خون بدهند و آمریکاییها هم به هزینه مردم اوکراین، علیه یکی از رقبای مهم بینالمللیشان یعنی دولت روسیه دست به اقدام بزنند و در عین حال، منافع مالی قابل توجهی را نیز از این طریق کسب کنند. مسئلهای که سبب شده تا در شرایط کنونی، تطویل و فرسایشی شدن جنگ اوکراین به مطلوبترین گزینه برای دولت آمریکا تبدیل شود.
✍ #شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مکالمه جالب پوتین و شی جینگ پینگ در دیدار اخیر
شی جین پینگ: تغییراتی در حال حاضر اتفاق می افتد که در 100 سال گذشته رخ نداده است و ما با هم این کار را انجام می دهیم.
پوتین: موافقم
شی جین پینگ: مواظب خودت باش، دوست عزیز
پوتین: سفر بخیر
-
برخی کارشناسان بر این باورند که این گفتگوی روسای جمهور چین و روسیه نشان دهنده عزم آنها برای تغییر موازنه قوا در جهان است.
🌏 نظم جهانی جدید در حال گذار قدرت 🪐
@shatranjsiasat
#مهم
🔘 خبرگزاری سعودی اخبار الیوم : ایران برای همکاری های #هسته_ای با عربستان اعلام آمادگی کرد
🔻این خبرگزاری دولتی عربستانی مدعی شده ایران به درخواست ریاض برای آغاز همکاری های هسته ای پاسخ کاملا مثبت داده است.
✍️پ.ن. امکان کودتا بر عليه بن سلمان يا ترور وی بسیار بالاست
#ایران_قوی
💠☫@hawzeh_velaei
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ این دستاورد نوین ایران مزیتی عملیاتی به تهران داده است...
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایران نباید پی جنگ با رژیم باکو باشه، ولی اگه الهام دلش جنگ خواست به کمتر از رستمینه نباید راضی بشیم:))
📣 به نظر می رسد آذربایجان علی اف می خواد غلطی بکنه، ما که دلمون برای امپراطوری قدیم ایران تنگ شده😊
@shatranjsiasat
🇬🇧⛔️ زنان و کودکان در میان شعلههای آتش غارتگران انگلیسی
‼️ زمانی که اولین استعمارگران انگلیسی در قرن هفدهم میلادی پای در سرزمین سرخپوستان آمریکایی گذاشتند، خشونتهایی مرتکب شدند که سرانجام آنها را وارد جنگ با سرخپوستان پیکوت کرد.
‼️ متجاوزان میگفتند، کشتار سرخپوستان به اذن خدا و مورد تایید اوست و در انجیل نیز، اشغال سرزمین آنها روا دانسته شده است.
⛔️ وقتی انگلیسیها روستاهای سرخپوستان پیکوت را به آتش کشیدند و مردان و زنان و بچههای آنها را قتلعام کردند، کاتن ماتر رهبر پروتستانهای انگلیسی گفت: «در این روز مقدر بود که بیش از 600 روح سرخپوستی از اهالی پیکوت به جهنم واصل شود.»
‼️در یکی از حملهها به پیکوتها دو قلعه وجود داشت که در یکی عمدتاً مردان و در دیگری زنان و کودکان پناه گرفته بودند. انگلیسیها دومی را هدف قرار دادند و پس از کشتن اکثر مدافعان پکوت، سازهها را آتش زدند و زنان و کودکان قلعه را زنده زنده سوزاندند!
📚 فاجعه سرخپوستان آمریکا
👤 نوشته براون دی
💠 May 26, 1637: Pequot Massacre - Zinn Education Project
🌐 https://www.zinnedproject.org/news/tdih/pequot-massacre/
@shatranjsiasat
🔴برخی دوستان داخلی فراموش کردهاند که بن سلمان پس از خریدهای تسلیحاتی بیسابقه، رهبر ایران را هیتلر خاور میانه نامید و علنا اعلام کرد که پس از فتح 2 هفته ای یمن جنگ را به داخل ایران میکشاند، فراموش کردهاند که عربستان حتی انیمیشن حمله به ایران و تسلیم شدن و زانو زدن سرداران سپاه و دیگر توهماتشان در مورد ایران عزیزمان را در آن به نمایش گذاشتند.
🔹چیزی که عربستان را وادار به توافق با ایران کرد شکست این کشور در تمام جبهههایی بود که در برابر ایران گشوده بود. شکست اسرائیل در برابر حزبالله در جنگ 33 روزه و شکست برنامه عربستان برای خلع سلاح حزبالله،شکست عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس در سوریه و عراق، عدم موفقیت عربستان و امارات در یمن و تحمیل هزینههای گزاف به این دو کشور، کسری بودجه بیسابقه عربستان و ... تنها بخشی از دلایل تغییر رویکرد عربستان در برابر ایران بود.
🔹اما نقطه اوج داستان زمانی بود که پهپادها و موشکهاینقطهزن آرامکوی عربستان را به جهنم تبدیل کردند و با وجود دست و پا زدنها و شوهای تبلیغاتی عربستان، حتی هارترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا هم حاضر نشد به خاطر حمایت از عربستان وارد درگیری نظامی با ایران شود. این اتفاقات در کنار توقیف کشتی انگلیسی و سرنگونی پهپاد آمریکایی و فرارخفتبار آمریکا از افغانستان و ... باعث شد عربستان پرچم سفید را در برابر ایران بالا ببرد، به ویژه آنکه هزینههای سرسامآور جنگ یمن نه تنها باعث هیچ موفقیتی برای این کشور نشد، بلکه تنها دستاورد آن هدف گرفته شدن زیرساختها و کسری بودجه چند ده میلیارد دلاری بود و شاهزاده جاهطلب همبرای آرامش و اجرای برنامه بلندپروازانه 2030 عجله داشت وگرنه عربستان همان عربستانی است که برای سرنگونی ایران دهها میلیارد دلار پول نقد به صدام کمک کرد.
🔹در مورد قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان هم فقط افراد سادهلوح و جریانات مغرض داخلی میتوانند این موضوعرا به سفارتنوردی جریانات رقیب نسبت دهند، وگرنه با وجود اشتباه بودن حمله به مکانهای دیپلماتیک، بارها و بارها حملاتی شدیدتر از این به سفارتهای ایران در کشورهای اروپایی انجام شده اما ایران هیچگاه روابط دیپلماتیکش را با آن کشورها قطع نکرده است.
🔹از اینها گذشته این دوستان عادت دارند از شعار روی موشک گرفته تا سخنرانی فلان مسئول و ...همیشه انگشت اتهام را سمت و سوی ایران بگیرند و کلا فاکتور رقیب را حذف کنند وگرنه کشتار بیرحمانه حجاج ایرانی و اعدامهای بیسابقه شیعیان و تحریک ترامپ توسط سعودیها و ... کاملا نشان میداد که این کشور خود را برای یک دوره مقابله با ایران آماده میکند.
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹مکرون در 6 ژوئن 2020 خطاب به لبنانیها: انقلاب به دستور کسی اتفاق نمیافتد، آن را مردم میسازند.
🔹مکرون 2023 خطاب به فرانسوی ها: «جمعیت مشروعیت و حق تعرض به نمایندگان مردم را ندارد»
🔴 خب دستگاه دیپلماسی ایران هم رهبریت معترضین فرانسوی رو دعوت کنه باهاش عکس یادگاری بگیره و کلی برنامه بهشون بده، چه اشکال داره؟! بذاریم فرانسه هم طعم شیرین مقاومت رو بچشه
@shatranjsiasat
✍ 🎁 برندگان و بازندگان توافق ایران و عربستان کدام کشورها هستند؟ قسمت اول
✍ ✳️ می توان گفت چین و ایران برنده این توافق بزرگ هستند و در مقابل آمریکا و اسرائیل کشورهای بازنده این اتفاق مهم بودند.
🔆 چین با این توافق، آن هم در منطقه ای پرآشوب نقش سازنده خود را به عنوان کشوری که می تواند باعث صلح و آرامش بین کشورهای رقیب و یا متخاصم شود، نشان داد؛ امری که سبب می شود تا از چین (که در حال حاضر تنها ابرقدرت نوظهور است که می تواند جایگزین آمریکا شود) چهره ای موجه و قابل اطمینان در جهان برای کشورها بسازد. در واقع چین از این طریق هم قدرت نرم خود را نشان داد و هم آن را گسترش داد و از این طریق به نوعی مقابل آمریکا خودنمایی کرد.
🔆 بدیهی ترین سود چین از معامله و توافق اخیر، تعمیق و تحکیم مناسبات با دو قدرت مهم منطقه ای یعنی ایران و عربستان است.توافق این دو قدرت رقیب و پرچالش منطقه ای برای چین، این قدرت را در موقعیت سیاسی، اخلاقی و البته اقتصادی به مراتب مناسب تری در منطقه غرب آسیا و مشخصا ًخلیج فارس قرار می دهد که سود سرشاری را از منظر منافع اقتصادی، سرمایه گذاری پایدار، تأمین و تضمین امنیت انرژی و پیشبرد مگاپروژه "کمربند – راه" نصیب این کشور خواهد کرد. این نکته زمانی بیشتر خود را نشان می دهد که وقتی به گذشته نگاه کنیم، منطقه خاورمیانه را تنها با حضور یک ابرقدرت یعنی آمریکا و بهره ی ان از کشورهای این منطقه می بینیم. اکنون این چین است که از رقبای منطقه برای خود شرکای اقتصادی می سازد.
❇️ مزیت های ایران از این توافق:
🔆 ایران در راستای کم رنگ کردن نقش آمریکا در منطقه، چین را وارد چنین توافق مهمی کرد. به این ترتیب یک ابرقدرت نوظهور نیز در منطقه حضور خواهد داشت که از قبل روابط خوبی با ایران داشته و این در حالی است که هم چین و هم ایران هر کدام به دلایلی آمریکا را دشمن اول خود می دانند. به عبارت دیگر استفاده ایران از حضور چین در خاورمیانه برای عقب زدن بیشتر آمریکا راهبرد منطقی و مناسبی است؛ که از این به بعد بیشتر خود را نشان می دهد.
🔆 نکته بسیار حائز اهمیت زمان انعقاد این توافق است. ایران درست هنگامی که در منطقه دست برتر را از آن خود کرده است، پای این توافق نشست. یمن، سوریه، لبنان و عراق همگی عرصه های رقابت دو کشور بودند که در نهایت عربستان با صرف هزینه های بسیار بیشتر از ایران نتوانست جلوی گسترش نفوذ منطقه ای ایران را بگیرد. همچنین باتوجه به مذاکرات هسته ای و دست برتر ایران در این زمینه و گفت و گوهایی که از سوی آژانس مثبت ارزیابی می شود از یک طرف و در طرف دیگر امضای توافقات مالی با کشورهای حاشیه خلیج فارس باعث ورود منابع مالی قابل توجه ای به ایران خواهد شد؛ که می تواند هم در راستای بهبود وضع اقتصاد کشور و هم حمایت از گروه های مدنظر ایران در منطقه مورد استفاده قرار گیرد.💮
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
✍🎁 برندگان و بازندگان توافق ایران و عربستان کدام کشورها هستند؟ قسمت دوم
✍❇️ بازندگان
🔅آمریکا؛ در عرصه منطقه ای این توافق عملا این کشور را که روابط امنیتی و اقتصادی ویژه ای با کشورهای این منطقه داشت، ضربه ای بزرگ به منافع آن محسوب می شود. چرا که از این به بعد باید با چینی که روز به روز قدرتمندتر از آمریکا در جهان می تازد، در منطقه رقابت کند. این امر در حالی است که کشورهای منطقه دیگر اعتمادی به امریکا و سیاست های آن ندارند. ضمن اینکه به نظر می رسد دیگر آمریکا نتواند مثل سابق به رقابت ایران و عربستان دامن بزند.
🔅 در عرصه جهانی این موضوع به منزله گامی دیگر در افول ابرقدرتی آمریکا و افزایش روند بی اعتمادی بسیاری از کشورها در سایر مناطق دنیا به این کشور هست. آن هم آمریکایی که از یک سو درگیر جنگ اوکراین و درگیر کردن و تضعیف روسیه است و از سوی دیگر در رقابت با کشوری قدرتمند چون چین به سر می برد. به این ترتیب ایالات متحده از دست دادن و تضعیف بیشتر موقعیت برتر خود را در منطقه خاورمیانه با این توافق می بیند و این در حالی است که در مناطق دیگر دنیا خود را درگیر کرده و اسیر راهبرد پیروزی گام به گام در مناطق مختلف؛ کسب برتری در جهان شده است. علاوه بر این سایر قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای مانند برزیل، هند، آفریقای جنوبی تمایل بیشتری از خود برای گسترش روابط با جبهه شرق نشان می دهند. می توان گفت که اکثریت کشورها ضمن حفظ روابط خود با دو کشور چین و آمریکا، به سمت قدرت شرقی بیشتر متمایل می شوند.
🔅 اسرائیل؛ سیاست رژیم صهیونیستی به مانند انگلیس و امریکا اصل تفرقه بینداز و حکومت کن، در منطقه بوده است. بنابراین بزرگترین بازنده این توافق اسرائیل است که فشارهای زیادی را بر عربستان برای عادی سازی روابط با ریاض وارد کرده است و می خواست سال جاری میلادی سال عادی سازی روابط با عربستان باشد. چرا که نزدیکی ایران و عربستان به طرح آمریکا و رژیم اسرائیل با هدف جلوگیری از ایجاد روابط سازنده بین دو قدرت منطقه ای از نظر سیاسی، اقتصادی و نظامی، ضربه می زند، زیرا رژیم صهیونیستی خود را بخشی جدایی ناپذیر از امنیت ملی آمریکا می داند و نزدیک شدن تهران - ریاض، موجب هراس این رژیم می شود.
🔅 رژیم صهیونیستی امروز در شرایط بحرانی «سیاسی، اجتماعی و امنیتی» به سر می برد، به گونه ای که جامعه "اسرائیل" به دو دسته حامیان و مخالفان کابینه افراطی به ریاست بنیامین نتانیاهو، در بحبوحه فراخوان های سازمان یافته و برنامه ریزی شده برای مهاجرت معکوس از رژیم اشغالی به آمریکا و سایر کشورها تقسیم شده و گروههای مقاومت در کرانه باختری گسترش یافته است. در مواجهه با این واقعیت متشنج رژیم ، کابینه نتانیاهو در تلاش است تا بحران داخلی خود را به تهدید نظامی علیه ایران تبدیل کند تا کمی از فشارهای داخلی بکاهد اما هم حجم اعتراضات وسیع است و هم کشورهای منطقه و حتی امریکا به دنبال درگیری با ایران نخواهند بود.
#شطرنج باز ۳۱۳ دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل
@shatranjsiasat
🌺🍃🌺
کانال موقوفه اهل بیت
💥صدقاتی هستند که هیچ خرجی ندارند:
🌟هر «سبحان الله» گفتن یک صدقه است،
⚡️هر «لا اله الا الله» گفتن یک صدقه،
✨هر «الحمدلله گفتن یک صدقه،
⭐️و هر «الله اکبر» گفتن یک صدقه است.
🌸- «سُبْحَانَ اللهِ»
🍃- «الحَمْدُ للهِ»
🌨- «لَا إلَهَ إلَّا اللهُ»
💎- «اللهُ أكْبَرُ»
💜- «سُبْحَانَ اللهِ وَبِحَمْدِهِ»
💫- «سُبْحَانَ اللهِ العَظِيمِ»
🌱- «لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إلَّا بِاللهِ»
💕- «أسْتَغْفِرُ اللهَ وَأتُوبُ إلَيْهِ»
🌷- «لَا إلَهَ إلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ»
💫فضل الله متعال بسیار گسترده است.
#اذکار🍀🌸
@Ahlebait_14Masoum
حق دارن که میگن حرفهای رهبری تکراریه
"شاهنامه تو گوش خر خوندن "
آنکس که نداند و نخواهد که بداند
حیف است چنین جانوری زنده بماند
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
حاج مهدی رسولی_۲۰۲۲_۰۴_۰۵_۲۱_۴۱_۴۲_۶۶۴.mp3
19.2M
مناجات 🎼
خواندی و آمدیم یا الله...🍃
🎙با نوای:حاج مهدی رسولی
التماس دعا
#ماهمبارڪرمضان
@shatranjsiasat
🌏 دیپلماسی بایدن در قبال ایران در حال فروپاشیاست
۳ دلیل وحشت آمریکا از جنگ با ایران
دنیل دی پتریس
🌤 اولاً، عملیات نظامی که برنامه هستهای ایران را هدف قرار میدهد، آنطور که طرفداران ادعا میکنند آسان نخواهد بود. همانطور که همکارم چاک پنا هفته گذشته نوشت، ایران انگیزههای اتمی خود را در یک ساختمان نگهداری نمی کند. زیرساخت های هسته ای آن در سراسر کشور پراکنده شده است، با تأسیسات بسیار مستحکم، که برخی از آنها در اعماق زمین مدفون شده اند. سیستمهای پیشرفتهی پدافند هوایی که این تأسیسات را احاطه کردهاند، باید خنثی شوند، مانند سایر سامانههای تسلیحاتی نظامی ایران که میتوان از آنها برای تهدید هواپیماهای آمریکایی استفاده کرد. ایالات متحده همچنین نمی تواند احتمال از دست دادن برخی از هواپیماها در طول عملیات یا اسیر شدن نیروهای نظامی خود را منع کند. تلفات غیرنظامی محتمل است، و شما می توانید شرط بندی کنید که ایران در مقابل این تلفات از حداکثر توان نرم و سخت خود استفاده میکند.
🌤 ثانیاً، حمله نظامی مناقشه هسته ای ایران را حل نمی کند. در بهترین حالت، گزینه نظامی برنامه ایران را در کوتاه مدت تا میان مدت به تاخیر می اندازد. بر اساس آنچه تا کنون تهران در عمل نشان داده است، باور اینکه دولت ایران بترسد و از انگیزههای هستهای خود پس از یک حمله مستقیماً دست بکشد، کاملاً اشتباه است.بطور قابل پیشبینی، تهران در نهایت از آسیب نجات یافت، سانتریفیوژهای باکیفیتتر و بیشتری نصب کرد و اساسا تعهد خود را برای اجرای یک برنامه غنی سازی درجه یک، دو چندان کرد. زمانی که پدرخوانده برنامه هسته ای ایران، [شهید] محسن فخری زاده، در نوامبر 2020 ترور شد، ایران نه با خمیدن به گوشه ای، بلکه با افزایش غنی سازی تا 20 درصد و محروم کردن آژانس از فیلم های دوربین خود با ظرافتی سرسختانه به آن پاسخ داد.
🌤 سوم و مهمتر از همه، هر گونه عملیات نظامی، هر چند به خوبی برنامه ریزی شده باشد، منجر به انتقامجویی علیه نیروها و داراییهای نظامی ایالات متحده در خاورمیانه میشود، و آنچه در حمله موشکی بالستیک ایران در ژانویه 2020 به تأسیسات آمریکایی در عراق رخ داد در مقابل این انتقامجویی، مثل پیادهروی در پارک به نظر می رسد. احتمالا غیرقابل انکار است که ایران در یک نبرد متعارف علیه ایالات متحده متحمل آسیب جدی خواهد شد. نیروی هوایی ایران به روز نشده، نیروی زمینی آن از دهه 1980 جنگی نداشته، و بودجه نظامی کلی آن تقریباً نصف هزینهای است که نیروی دریایی ایالات متحده در گذشته برای تدارکات سال گذشته خود هزینه کرده است)، زرادخانه موشکی مهیب آن (بزرگترین در خاورمیانه) و مجموعه ای چشمگیر از نیروهای نیابتی در منطقه باعث تلفات جانی قابل توجهی میشود.
منبع
https://spectatorworld.com/topic/bidens-diplomacy-iran-falling-apart/
@shatranjsiasat
✳️چرا ایران باید در جنگ قفقاز ورود کند؟
💠 بر اساس داده های اطلاعاتی، باکو قصد دارد با تصرف استان سیونیک ارمنستان یک کریدور تجاری/نظامی را برای خود و متحدان خود به راه بیاندازد، اما چرا باید ایران در این جنگ وارد شود؟
💠 در صورت اشغال استان سیونیک ارمنستان عملا ارتباط زمینی میان ایران و اروپا و ایران و روسیه از بین می رود و با توجه به بازی علی اف در زمین اسرائیل، ضربات بزرگی از نظر اقتصادی بر ایران وارد می شود.
💠 از جهتی باکو اصلی ترین پایگاه گروه های تجزیه طلب است که در صورت قدرت گیری در قفقاز دیر یا زود با ادعاهایی مضحک جنگ با ایران را شروع خواهد کرد.
💠 همچنین نقش باکو در ترورها و خرابکاری هایی که اسرائیل علیه ایران انجام داده مشهود است و قدرت گیری باکو عملا افزایش ترورها و دسیسه ها را در پی دارد.
💠 باکو در سالهای اخیر به اصلی ترین متحد آسیایی اسرائیل تبدیل شده که عملا در حال استفاده از زیرساخت های باکو علیه ملت ایران است و در صورت تصرف سیونیک، قطعا ایران باید شاهد حضور صهیونیست ها در مرزهای خود باشد.
@shatranjsiasat