طرح روی جلد نشریه اکونومیست به تشکیل بلوک جدید قدرت در جهان به رهبری چین اشاره دارد و جالب است که در آن اهمیت ایران برای چین از سازمان ملل متحد بیشتر نمایش داده شده است.
@shatranjsiasat
21.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡صحبت های تحلیلگر امریکایی که ایران رو مشخصه تعادل در خاورمیانه میداند🟠
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #استوری | تنهاترین
دل من هواتو کرده
من هوامو از تو میخوام
اومدم بگم که امسال
#کربلا م رو از تو میخوام
#حاج_مهدی_رسولی
#شب_جمعه
@shatranjsiasat
🌏 مقاله «نبرد اجتنابناپذیر»
جان جی مرشایمر، استادتمام علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو
☄ سه دهه پیش ، وقتی جنگ سرد پایان یافت، انتخاب مهمی بود. ایالات متحده پیروز شده بود و آنگاه تنها قدرت بزرگ روی کره زمین بود. به نظر می رسید که سیاستگذاران ایالات متحده با بررسی افق تهدیدها ، نگرانی چندانی نداشتند - و به ویژه درباره چین ، کشوری ضعیف و فقیر که بیش از یک دهه با ایالات متحده علیه اتحاد جماهیر شوروی همسو شده بود.
☄ دولت های دموکرات و جمهوری خواه با فریب تئوری های غلط در مورد پیروزی اجتناب ناپذیر لیبرالیسم و منسوخ شدن درگیری قدرت های بزرگ ، سیاست تعامل را دنبال کردند که به دنبال کمک به ثروتمندتر شدن چین بود. واشنگتن سرمایه گذاری در چین را تشویق کرد و از این کشور در سیستم تجارت جهانی استقبال کرد و فکر کرد که این کشور به یک دموکراسی دوستدار صلح و یک ذی نفع مسئول در نظم بین المللی تحت رهبری ایالات متحده تبدیل خواهد شد.
☄ البته این خیال هرگز عملی نشد. چین به دور از پذیرش ارزشهای لیبرال در داخل و وضع موجود در خارج از کشور ، همزمان با صعود ، سرکوبگر و بلندپروازتر شد. تعامل نتوانست مانع از رقابت شود و به جای ایجاد هماهنگی بین پکن و واشنگتن، پایان عصر به اصطلاح تک قطبی را تسریع کرد. امروزه چین و ایالات متحده در یک جنگ سرد جدید قرار دارند - یک رقابت امنیتی شدید که بر همه ابعاد روابط آنها تأثیر می گذارد. این رقابت سیاستگذاران ایالات متحده را بیشتر از جنگ سرد اولیه آزمایش خواهد کرد ، زیرا چین به احتمال زیاد رقیبی قدرتمندتر از اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد خواهد بود. و این جنگ سرد به احتمال زیاد داغ خواهد شد.
☄ هیچ کدام از اینها نباید تعجب آور باشد. چین دقیقاً همانطور عمل میکند که واقع گرایی پیش بینی می کرد. چه کسی می تواند رهبران چین را به خاطر تسلط بر آسیا و تبدیل شدن به قدرتمندترین کشور روی کره زمین سرزنش کند؟ ⚡️مطمئناً ایالات متحده، کشوری که برنامه مشابهی را دنبال می کرد ، به یک هژمون در منطقه خود و در نهایت امن ترین و با نفوذترین کشور جهان تبدیل شد. و امروز ، ایالات متحده نیز همانطور عمل می کند که منطق واقع بینانه پیش بینی می کرد. این کشور که مدتهاست با ظهور دیگر سلطه گران منطقه ای مخالف است ، جاه طلبی های چین را تهدیدی مستقیم می داند و مصمم است که روند صعودی مستمر این کشور را مهار کند. نتیجه اجتناب ناپذیر، رقابت و رویارویی است. تراژدی سیاست قدرت های بزرگ چنین است.⚡️
☄ رهبران ایالات متحده باید تشخیص میدادند که از میان همه کشورها، تبدیل چین به یک قدرت بزرگ، نسخهای دردسرساز است. از این گذشته، این کشور مدتهاست که به دنبال حل و فصل اختلافات مرزی خود با هند بر اساس شرایط مطلوب خود بوده و اهداف تجدیدنظرطلبی گسترده ای در شرق آسیا داشته است. سیاستگذاران چینی به طور مداوم تمایل خود را برای ادغام مجدد تایوان، بازپس گیری جزایر دیائیو (در ژاپن به جزایر سنکاکو) از ژاپن و کنترل بیشتر دریای چین جنوبی اعلام کرده اند - همه اهدافی که مقدر است با مقاومت شدید همسایگان چین روبرو شوند. ایالات متحده را نیز ذکر کنید. چین همیشه اهداف تجدیدنظرطلبانه داشته است. اشتباه این بود که به آن اجازه داده شد به اندازه کافی قدرتمند شود تا بتواند بر مبنای آنها عمل کند.
منبع ؛
http://www.foreignaffairs.com/articles/china/2021-10-19/inevitable-rivalry-cold-war
@shatranjsiasat
13.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️شهروندان آمریکایی:
🔻 مسئولینمان میخواهند ما را در معرض جنگ جهانی قرار دهند/این حق ما است که نسبت به نابود کردن زندگی دیگران با پول مالیاتدهندگان آمریکایی اعتراض کنیم/چرا این پول را برای آباد کردن استفاده نمیکنید؟/در حالی که به ارتش آمریکا میلیاردها دلار بودجه برای جنگ تخصیص داده شده، در همین کشور میلیونها نفر شبها جایی برای خوابیدن ندارند!/چه کسی به شما اجازه داده است که در همه جای دنیا دخالت کنید در حالی که به اندازه کافی در داخل کشور مشکلات داریم؟
@shatranjsiasat
📌جان راشل، نویسنده و فعال آمریکایی:
✳️ متأسفانه، ایالات متحده و دستنشاندههای #ناتو نمیتوانند بدون جنگ کار کنند. اقتصاد ایالات متحده به ویژه حول محورِ ایجاد جنگ در سایر کشورها توسط ارتش ما و استثمار آن کشورها توسط شرکتهای ما ساخته شده است. ما با ایجاد درگیری و هرج و مرج زندگی میکنیم و این ما را نابود میکند.
@shatranjsiasat
🔻مغالطه می کند این شیاد حقوق بلد
🔸در تظاهرات گسترده مردم در شهرهای مختلف فرانسه:
۱.چند نفر پلیس آتش زدند؟
۲.چند پلیس بر اثر اصابت لگد له شدند؟
۳.چند نفر دست به سلاح شدند؟
۴.چند نفر قصد تکه تکه کردن فرانسه را داشتند؟
۵.چند شبکه تلوزیونی با بودجه های میلیاردی 24/7 در آتش می دمیدند؟
۶. چند کشور خارجی و دشمن فرانسه از تظاهرکنندگان پشتیبانی مالی و لجستیکی کردند؟
@shatranjsiasat
✅نظریهی واقعگرایی و امنیت بینالملل
🔹برای اینکه مقولهی استقرار امنیت را بر اساس این مکتب توضیح دهیم ابتدا شش مفروض اصلی مکتب رئالیسم را متذکر می شویم:
🔸محیط آنارشیک نظام بینالملل: هیچ قدرت فائقهای در نظام بینالملل برای منع کردن از کاربرد زور یکی بر علیه دیگری وجود ندارد.
دولتسالاری: دولتها بازیگران اصلی سیاست بینالملل هستند.
قدرت: ویژگی تعریفشدهی محیط بینالملل که دولتها از آن بهرهمندند.
عقلانیت: دولتها محاسبهی هزینه- فایده انجام کارهای خود را قبل از انجام عمل میکنند.
بقا: که پیش شرط دسترسی به همهی اهداف ملی است.
خودیاری: برای بقا نمیتوان به تضمین دیگران متکی بود.
🔹از نظر واقعگرایی امنیت «بهمعنای یک جهان نسبتا کمتر خطرناک و خشن است تا جهانی امن، عادلانه و صلحآمیز». امنیت مطلق غیر قابل دسترس است، چون کارکرد آنارشی بینالمللی اجازه و امکان آن را نمیدهد.
💥 این نظریه همیشه در طول تاریخ نسبت به سایر نظریات روابط بین الملل، بر روابط بین کشورها حاکم بوده است.
@shatranjsiasat
🔴رضا خان اگر این باریکه به ظاهر ناچیز (آرارات) را به ترکیه نمیداد هیچ راه ارتباطی زمینی بین ترکیه و آذربایجان وجود نمیداشت.
☔️ اینم از دلایل دیگه ای که طرفداراش میگن روحش شاد🙃
@shatranjsiasat
💡 نکته تحلیل
⚔✍ ریاض هزینههای دنبال کردن یک سیاست خارجی تهاجمی را تشخیص داده و بر این امر واقف است که برنامههای اقتصادی آن در داخل که بر جذب سرمایهگذاری خارجی و اتصال منطقهای متکی است، نیاز به ثبات منطقهای دارد.
🗡 از طرف دیگر، سعودیها متوجه شده اند که اهرم فشار محدودی بر ایران دارند و قادر به تغییر رفتار منطقه ای آن نیستند. به ویژه بعد از نتیجه نگرفتن از اغتشاشات اخیر در ایران و تعاملات مثبت ایران و آژانس در پرونده هسته ای به نوعی در موضع ضعف در مقابل ایران قرار گرفتند.
🔨 یادمان باشد اینکه برخی می گویند عربستان به خاطر توسعه اقتصادی و طرح ۲۰۳۰ خود اقدام به توافق کرد، تحلیل اشتباهی است. مگر بن سلمان همزمان با اجرای طرح مزبور، به دشمنی با ایران ادامه نداد که الان بخواهد برای هدف صرفا اقتصادی خود با ایران توافق کند⁉️‼️ چه کسی می خواست جنگ را به داخل ایران بکشاند❓ بنابراین این دست برتر ایران در منطقه بود که عربستان را پای توافق آورد که البته جمخوری اسلامی ضمن مراقبت از فعالیت های منطقه ای عربستان با آن موافقت کرد. (به مانند شروع بازی بسکتبال که بازیکن قدبلندتر توپ را زودتر از آن خود میکند)
🔰✍ در نگاهی دیگر می توان این توافق را نوعی نفس گیری تازه برای ادامه رقابت و حفظ برتری در منطقه برای ایران دانست؛ آن هم در شرایطی که شریک دوست داشتنی عربستان ( آمریکا) در منطقه و جهان روزگار خوبی را سپری نمی کند.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس سعودی: در کشورهای سرکوبگری همچون ایران کاری بدون اجازه حکومت انجام نمیشود/ایران عامل اصلی حمایت از شبه نظامیان در منطقه است/جهان میخواهد کاری کند اما نمیتواند برای مهار سرطان ایرانی که در منطقه پخش شده کار زیادی انجام دهد....
📍شهروند عراقی: مهمان سعودی شما طوری به ایران سرکوبگر میگوید انگار خودش از سوئیس تماس گرفته نه از ریاض/چه کسی عراق، سوریه، یمن و لبنان را نابود کرد؟ همین کشورهای حاشیه خلیج فارس/خودتان این کشورها را ویران کردید اما همه مشکلات را گردن ایران میاندازید/کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و آمریکا هم در کشورم عراق نفوذ دارند اما چون از ایران کینه و با آن مشکل مذهبی دارید فقط به نفوذ ایران میپردازید....
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ این پرسش و پاسخ که حدود دو دهه پیش صورت گرفته، نشان میدهد، کسانی در آمریکا هستند که دغدغه حقیقت را دارند ولی آنها را خفه میکنند و شما هرگز در رسانه هایشان این پرسش های چالشی را نمیبینید.
اکنون مادلین آلبرایت ها در جایی هستند که باید پاسخگو به همه جنایاتشان باشد و راهِ گریز در آن بسته است!
👌👌👌👌
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شبکه اوکراینی:
📍تمرینات مشترک دریایی چین، ایران و روسیه به دیگران نشان می دهد که ما می توانیم در دریاها حضور داشته باشیم و به طور مؤثر از این توان استفاده کنیم/این ائتلافی روشن بین سه کشور و پیامی به تمام دنیا است...
🌐 ائتلافی نظامی از قدرت های شرقی دنیا
@shatranjsiasat
Part07_آخرین سفر شاه.mp3
10.8M
پایان
آخرین سفر شاه» اثر ویلیام شوکراس از نخستین کتابها درباره مسایل سالهای آخر حکومت محمدرضا پهلوی است ، در این کتاب مسائلی نظیر: جریانهای دوره انقلاب، زندگی محمدرضا پهلوی در تبعید، سیر بیماری وی، جنجال معالجه و چگونگی مرگ وی به رشته تحریر درآمده است.
@shatranjsiasat
هدایت شده از شطرنج سیاست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ انگار نبرد گلادیاتورهاس ! تک به تک دارن میجنگن !
ببینیم تا کی سازمان ملل در برابر این جنگ شهری تمام عیار در فرانسه سکوت خواهد کرد؟
✍ نبرد گلادیاتور ها را در فرانسه ببینیم😊 آن روزی که مکرون با مصی😊 ملاقات کرد، تصورش را هم نمی کرد که این چنین خیابانهای شهرش میدان جنگ شود.
ومکرو مکرالله و الله خیر الماکرین💐
@shatranjsiasat
🛎 💣 نزدیک به یک دهه از آغاز بحران میگذرد، ضروری است به این دو پرسش مهم پاسخ داده شود که نخست «اهداف عربستان سعودی و ائتلاف از تهاجم نظامی به یمن چه بود؟» و دوم اینکه «چرا این اهداف تحقق نیافت و این تهاجم تا به امروز چه پیامدهایی را برای عربستان سعودی به دنبال داشته است؟» ۱
✳️ اهداف آل سعود از ائتلاف سازی و حمله به یمن
✅ ۱. روی کار آوردن دولت مقبول و حامی
عربستان همواره نقشی مداخله جویانه در یمن داشته و این کشور را حیاط خلوت خود تلقی میکند. از جمله دخالتهای عربستان سعودی در یمن میتوان به نقش این کشور در جنگ داخلی یمن در سال ۱۹۹۴ اشاره کرد که در آن برهه «علی سالم البیض» معاون رئیس جمهور یمن با حمایت عربستان سعودی استقلال جنوب یمن را به نام «جمهوری دموکراتیک یمن» اعلام کرد؛ کاری که در سال ۲۰۱۵ تکرار کرد و به حمایت از «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی این کشور، هشت سال است که بر سر مردم یمن بمب میاندازد.
✅ ۲. ممانعت آل سعود از تسری انقلاب عربی به مرزهای خود
سیاست خارجی عربستان سعودی به عنوان بازیگر مهم منطقهای، نشان میدهد که این کشور می کوشد با اتخاذ یک سیاست «محافظه کارانه تهاجمی» مانع از تسری موج انقلابهای منطقه به مرزهای داخلی خود شود. دلیل کاربست چنین واژهای آن است که در این نوع از سیاست خارجی، بازیگر می کوشد ضمن حفظ وضع موجود و خنثی سازی مؤلفههای تأثیرگذار برای تغییر در نظم حاکم، این نوع از ممانعت را از طریق دیپلماسی در عرصه سیاست خارجی، ارسال نیروی نظامی و سلاح و حتی اشغال نظامی عملیاتی کند.
بنابراین عربستان بخاطر نقض فاحش حقوق بشر، حقوق زنان، دموکراسی و آزادی بیان از یکسو سیاست خارجی محافظه کارانه ای دارد؛ چرا که متمایل به حفظ وضع موجود است، اما همزمان بُعد تهاجمی نیز دارد؛ زیرا در تلاش است تا با به کارگیری ابزارهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی فضای انقلابهای منطقهای را به نفع خود مدیریت کند.
✅ ۳. تقابل با انصارالله و تضعیف هلال شیعی
عربستان در سالهای گذشته در چارچوب رقابت با ایران بر سر برتری منطقهای به شدت از گسترش نفوذ جمهوری اسلامی در عراق، لبنان و بحرین و تشکیل آنچه که «هلال شیعی» نامیده میشود، نگران است. لذا با قدرت گیری انصارالله در یمن به شدت احساس خطر کرد و به این کشور هجوم برد.
لازم به ذکر است که دولت آل سعود به دلایل مختلف از سیاستهای سرکوبگرانه و انعطاف ناپذیر علیه معترضان یمنی و در رأس آنها شیعیان زیدی و شاخه سیاسی و نظامی آنها یعنی جنبش انصارالله حمایت میکند. در واقع، از جنگ چهارم حوثی ها در سال ۲۰۰۴، آل سعود متوجه نفوذ و تأثیرگذاری شیعیان در تحولات داخلی یمن و مناطق مرزی عربستان شد. به همین دلیل برای از بین بردن قدرت حوثی ها و تضعیف آنها دست به لشکرکشی زد.
@shatranjsiasat
🛎 💣 نزدیک به یک دهه از آغاز بحران میگذرد، ضروری است به این دو پرسش مهم پاسخ داده شود که نخست «اهداف عربستان سعودی و ائتلاف از تهاجم نظامی به یمن چه بود؟» و دوم اینکه «چرا این اهداف تحقق نیافت و این تهاجم تا به امروز چه پیامدهایی را برای عربستان سعودی به دنبال داشته است؟» ۲
✅ ۴. تغییر موازنه قدرت و تقابل با ارتقای جایگاه منطقهای ایران
عربستان سعودی از جمله کشورهای منطقه است که بعد از سرنگونی صدام در عراق، خود را در رقابت جدی با ایران قرار داده است و تلاش دارد در برابر ایران نوعی توازن برقرار کرده و از رشد روز افزون قدرت ایران جلوگیری کند. به همین دلیل است که به نسبت دیگر کشورهای عربی منطقه رفتاری کاملاً تهاجمی نسبت به سیاست ایران در منطقه دارد.
مقامات سعودی بر این باورند که حمله آمریکا به افغانستان و عراق باعث برکناری رژیمهای ضدایرانی و قدرت یابی جمهوری اسلامی ایران در این دو کشور شده است. این حملات به شکلی عراق و افغانستان را از موقعیت تهدید خارج و آنها را به فرصتی مناسب برای ایران تبدیل کرد تا توازن قوای منطقهای به ضرر عربستان و سایر کشورهای عربی تغییر یابد. از سوی دیگر با به قدرت رسیدن شیعیان در عراق و موفقیتهای حزب الله در لبنان، روند قدرت یابی ایران و شیعیان در منطقه سرعت بیشتری یافته است. الگوی رفتاری عربستان نشان میدهد که آل سعود با ابزارهای مختلف تلاش میکند تا از ارتقای جایگاه و نقش منطقهای ایران جلوگیری به عمل آورد که اشغال یمن در این راستا قابل ارزیابی است.
✅ ۵. کسب و ارتقای وجهه منطقهای و بین المللی
رهبری جدید عربستان سعودی معتقد است که توسل به ابزارها و رویکردهای سنتی ناکارآمد همچون جایگاه فرهنگی و دینی عربستان باعث تضعیف وجهه (پرستیژ) ملی سعودی و کاهش نقش آفرینی آن در منطقه شده است. لذا باید با بکارگیری تسلیحاتی که صدها میلیارد دلار برای آنها هزینه شده و با نمایش قدرت نظامی به ارتقای پرستیژ منطقهای سعودی کمک کرد. با این هدف یمن برای کاربرد قدرت نظامی انتخاب شد اما این جنگ بعد از ۸ سال هنوز پایان نیافته است.
❇️ ناکامی ائتلاف بعد از ۸ سال مداخلهگری
🔰 واقعیت اما طور دیگری رقم خورد و پس از حدود ۸ سال از تهاجم نظامی، عربستان به اهداف خود به دست نیافت. آل سعود که طی سالهای گذشته با ژست خادمین حرمین شریفین و خیرخواه امت اسلامی در تکاپوی ترسیم وجههای موجه برای خود بود، با کشتار هزاران زن و کودک یمنی نه تنها این وجهه تصنعی را تخریب کرد بلکه کار به جایی رسید که صدای اعتراض سازمانهای مدافع حقوق بشر به این جنایات بلند شد.
❎ تجاوز نظامی به فقیرترین کشور منطقه خاورمیانه عربی از سوی ثروتمندترین کشور منطقه و جهان اسلام که سالانه چند میلیارد دلار صرف خرید و ارتقای توان نظامی خود میکند و سپس شکست سنگین در این جنگ نابرابر، همگان را به این واقعیت رهنمون کرد که آل سعود غیر از فروش نفت و خرید جنگ افزار، هنر دیگری ندارد و با آن میزان از جنگ افزارهای مدرن حتی قادر نیست از پس یک کشور به لحاظ تجهیزات نظامی به شدت ضعیف برآید. این جنگ به وضوح ناتوانی نظامی عربستان را به همگان ثابت کرد.
❎ باوجود ناکامی عربستان در شکست انصارالله، آل سعود حتی امنیت استانهای مرزی خود همچون عسیر، جیزان و نجران را از دست داد و این استانها بارها هدف موشکهای نیروهای انصارالله قرار گرفتهاند. تا جایی که در نهایت عربستان به توافق آتش بس تن داد؛ موضوعی که ارتباط مستقیم با توان بالای نظامی انصارالله دارد. افزون بر موارد فوق الذکر، تشدید اختلافات داخلی در عربستان از یک سو و تنش بین اعضای ائتلاف از سوی دیگر باعث شده که آل سعود شکست را بپذیرد؛ موضوعی که بی ارتباط به توافق اخیر تهران- ریاض برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک و پذیرش ضمنی جایگاه منطقهای ایران نیست.
@shatranjsiasat
[WWW.SARALLAH-ZN.IR]ma0201033.mp3
30.23M
#مناجات🌿
«غروب بود که حی علی رسید به ما»
هیئتثاراللّٰهزنجان
مداح: #حاج_مهدی_رسولی
چهارشنبه ۲ فروردین ماه ۱۴۰۲
#ماه_رمضان
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتراض نماینده پارلمان بلژیک به دولت این کشور:چرا هر گوشهای از دنیا سرکوب رخ میدهد اعتراض میکنید اما در برابر فرانسه ساکت هستید؟!
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔅السَّلامُ عَلَیْكَ یا بابَ اللَّهِ و َدَیّانَ دینِهِ...✋
🌱سلام بر تو ای دروازه ارتباط با خدا که جز از درگاه تو به ساحت او راهی نیست!
🌱و سلام بر تو ای حکمفرمای دین، که نیکان و بدان را سزا خواهی داد...
📚زیارت آل یاسین_مفاتیح الجنان
#اللهمعجللولیکالفرج 🤲
#امام_زمان
@shatranjsiasat
🌏 جنگ سرد دوم آغاز شده است (بخش۲)
جان مرشایمر
🪐 چگونه آمریکا زمینهساز رشد چین شد؟
☀️ جورج بوش ، رئیس جمهور ایالات متحده ، حتی قبل از پایان جنگ سرد ، متعهد به تعامل با چین بود. در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از کشتار میدان تیان آنمن در سال 1989 ، بوش ماندن در ارتباط اقتصادی با چین را با این استدلال که "در اصل، ارتباطات تجاری ایالات متحده و چین به این تلاش برای آزادی بیشتر منجر شده است"، و این که انگیزه های اقتصادی دموکراتیزاسیون را «غیرقابل اجتناب» کرده است، توجیه کرد.
☀️ در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری 1992 بیل کلینتون از بوش به دلیل "نوازش" چین انتقاد کرد و پس از مهاجرت به کاخ سفید سعی کرد با پکن بازی سختی انجام دهد. اما او به زودی مسیر خود را عوض کرد و در سال 1994 اعلام کرد که ایالات متحده باید "تعامل خود را با چین شدت و وسعت دهد تا به این کشور کمک کند به عنوان یک قدرت مسئول تکامل یابد و نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر بلوغ سیاسی رشد کند تا بتوان رعایت حقوق بشر را قابل مشاهده کرد".
☀️ جورج دبلیو بوش همچنین از تلاش برای ورود چین به اقتصاد جهانی استقبال کرد و به عنوان نامزد ریاست جمهوری قول داد که "تجارت آزاد با چین را ارتقا می بخشد". در اولین سال ریاست خود، او اعلامیه ای را امضا کرد که به چین وضعیت دائمی ترین کشور دارای وضعیت ممتاز را اعطا می کرد و گام های نهایی را برای هدایت این کشور به سازمان تجارت جهانی برداشت.
⭐️ رویکرد دولت اوباما هم بیشتر شبیه همین بود. باراک اوباما در سال 2015 گفت: «از زمانی که من رئیس جمهور هستم، هدف من تعامل مداوم با چین به شیوه ای سازنده، مدیریت اختلافات و به حداکثر رساندن فرصت ها برای همکاری بوده است. و من بارها گفته ام که من معتقدم که دیدن رشد چین به نفع ایالات متحده است.
☀️ مدافعان مشارکت و تعامل استدلال می کنند که سیاست آنها امکان شکست را فراهم کرده است. کلینتون در سال 2000 اعتراف کرد "ما نمی دانیم به کجا میرود" و جورج دبلیو بوش در همان سال گفت: "هیچ تضمینی وجود ندارد." با این حال ، تردیدهایی مانند این نادر بود. مهمتر از همه، هیچ یک از طرفداران تعامل پیامدهای شکست را پیش بینی نکرده اند. آنها معتقد بودند که اگر چین از دموکراسی شدن امتناع کند، به سادگی کشوری کمتر توانا خواهد بود. به نظر نمی رسید که این چشم انداز قدرتمندتر و نه چندان مستبدتر در محاسبات آنها وارد شود. علاوه بر این، آنها معتقد بودند که رئال پولیتیک یک تفکر قدیمی است.
منبع:
http://www.foreignaffairs.com/articles/china/2021-10-19/inevitable-rivalry-cold-war
@shatranjsiasat
📌دنی هایفونگ، روزنامهنگار آمریکایی:
✳️ ایالات متحده یک حزب دارد: حزب جنگ.
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس آمریکایی و بازرس سابق سازمان ملل در بخش سلاحهای کشتار جمعی:
🔻ما کشوری برپایه سرمایهداری هستیم که از چرخه جنگ، پول به دست میآوریم و این جنگها را توجیهی برای موجودیت خود میدانیم/ما پشت سر هم در جنگ هستیم و آمریکا در زمان صلح در ضعیفترین وضعیت خود قرار دارد/صلح، برای سیستم آمریکا شبیه به یک سم است!
@shatranjsiasat
🔴نیویورک تایمز درگیری و تنش ساعاتی پیش ایران و آمریکا در سوریه را در ۳سال اخیر بیسابقه دانسته است.
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناس سعودی: در کشورهای سرکوبگری همچون ایران کاری بدون اجازه حکومت انجام نمیشود/ایران عامل اصلی حمایت از شبه نظامیان در منطقه است/جهان میخواهد کاری کند اما نمیتواند برای مهار سرطان ایرانی که در منطقه پخش شده کار زیادی انجام دهد....
📍شهروند عراقی: مهمان سعودی شما طوری به ایران سرکوبگر میگوید انگار خودش از سوئیس تماس گرفته نه از ریاض/چه کسی عراق، سوریه، یمن و لبنان را نابود کرد؟ همین کشورهای حاشیه خلیج فارس/خودتان این کشورها را ویران کردید اما همه مشکلات را گردن ایران میاندازید/کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و آمریکا هم در کشورم عراق نفوذ دارند اما چون از ایران کینه و با آن مشکل مذهبی دارید فقط به نفوذ ایران میپردازید....
شطرنج سیاست☀️☀️☀️
@shatranjsiasat
🪐 ایران بود که سبب ایستادگی چین و روسیه مقابل آمریکا شد‼️
☀️ «ایالات متحده آمریکا» و «اتحاد جماهیر شوروی»، ۷۶ سال قبل با پیروزی در جنگ جهانی دوم، نظم جهانی تازهای را پایهگذاری کردند. ابرقدرت در این نظام دو قطبی، قدرت حاکم بر هر یک از دو قطب بود. آنها به مدت ۴۶ سال همدیگر را مهار میکردند؛ اما هنگامی که شوروی در سال ۱۹۹۱ فروپاشید، یاغیگری آمریکا آغاز شد. از چکسلواکی و صربستان، تا اوکراین و گرجستان و قرقیزستان، با انقلاب رنگی یا مداخله نظامی، در برابر بلوک آمریکا سپر انداختند. ریاست گورباچف و سپس یلتسین موجب شد شوروی، از هم بپاشد و به روسیه ضعیف و فاقد اعتماد به نفس تبدیل شود. غرب تا پشت مرزهای روسیه پیش رفت و حتی پیگیر کودتای مخملی در مسکو و پکن بود. این پیشروی، استراتژیستهای آمریکایی را بر آن داشت تا در آستانه قرن ۲۱، پروژههای تجاوزگرانهای مانند «قرن جدید آمریکایی»، «پایان تاریخ»، «جنگ تمدنها»، «جنگ جهانی چهارم» (طرح حمله به ۲۴ کشور اسلامی)، «خاورمیانه جدید و تغییر نقشه آن» را در دولت بوش به اجرا بگذارند و سپس، نقشه «جنگ جهانی سوم» (جنگ نیابتی در عراق و سوریه) را در دولت اوباما عملیاتی کنند.
☀️ نقطه ثقل این تحرکات، غرب آسیا بود. آمریکا اگر کانون منابع طبیعی، و چهار راه ارتباطات جهانی را قبضه میکرد، میتوانست عرصه را برای رقبای شرقی و حتی غربی تنگ کند و کدخدای جهان شود. نه روسیه و چین و نه هیچ کشور دیگری، جرأت مواجهه با این یاغیگری را نداشت. بیتردید، مقاومت حکیمانه ایران بود که جنگ ترکیبی آمریکا را به هزیمت کشاند. آمریکا برای «جنگ جهانی چهارم» و فقط در حوزه نظامی، ۷ هزار میلیارد دلار خرج کرد. اما ایران، ترمز او را کشید.
☀️اگر مقاومت موفق ایران در غرب آسیا نبود، آمریکا میتوانست چین و روسیه (و حتی متحدانی مثل فرانسه، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و هند) را تحت فشار موثر قرار دهد. کاخ سفید با تسلط بر ۶۰ درصد منابع انرژی جهان، میتوانست انتظارات خود را دیکته کند. فقط یک قدرت نوظهور بود که ترمز آمریکای یاغی را کشید و بدین معنا، بسیاری در شرق و غرب عالم، مدیون ایستادگی ایران هستند. ایران، ضمنا در حالی که جادههای ترانزیتی تهران- بغداد- دمشق- بیروت را تا کنار دریای مدیترانه امتداد میدهد، یا خطوط ترانزیت ریلی را فعالتر میکند، میتواند شمال و شرق آسیا را به غرب و جنوب متصل کند و امکان کم نظیری از مبادلات اقتصادی را فراهم سازد.
@shatranjsiasat
🔴سالها اعتبار و هویت کشورت رو به خواست اروپا و آمریکا گره بزنی، شرف خودت رو به عنوان کشور اسلامی به بازکردن سفارت اسرائیل و عادی سازی رابطه بفروشی، اونوقت آقای بایدن هم تو رو از لیست میهمان نشست دموکراسی خط بزنه.
🔹بله آقای ترکیه، از اینجا رونده از اونجا مونده میشی...😉
@shatranjsiasat
پیش از این پهپادهای ایرانی در اوکراین و یمن قابلیتهای خود را نشان داده بودند و البته در عراق و سوریه و سرزمینهای اشغالی نیز بارها مواضع اشغالگران آمریکایی و صهیونیست را با موفقیت هدف قرار دادند، اما شاید چند درصد از این عملیاتها رسانهای شد. در طول این سالها بر اثر همین حملات طرفین تا مرحله درگیری رسمی هم پیش رفتند ولی در لحظه آخر به مرحله جنگ کشیده نشد. اما این بار اوضاع فرق میکرد و حملاتی که به مواضع تروریستهای آمریکایی صورت گرفت یک پیوست رسانهای و اعلانی داشت چرا که هدف از این حمله برقراری معادله دست برتر مقاومت بود و این چیزی بود که طرف آمریکایی و صهیونیستی همواره از آن بیم داشتند و به همین دلیل در حالیکه در تهران و دمشق سیاسیون هیچ موضعگیری رسمی نکردند و فقط بیانیهای توسط مرکز مستشاری ایران در دمشق و همچنین برخی رسانههای محور مقاومت منتشر شد، در آمریکا از رئیس جمهور تا مقامات کاخ سفید، وزارت خارجه و پنتاگون وارد میدان شدند تا از گسترش این افتضاح جلوگیری کنند. با این حمله کشورهای منطقه هم متوجه شدند دقیقاً دست برتر با کدام طرف است و چه کسی در موضع ضعف قرار دارد.
.
.
➖➖➖➖➖➖
📿 @hawzeh_velaei
@shatranjsiasat