🟩 رقابت بله ولی تقابل بعید است
اسکای نیوز
🟡 سخنان در جهان غرب درباره خطر چین و تبدیل شدن این کشور به بزرگترین ابرقدرت جهان، ادامه دارد. چین در گذشته با آن که کشوری بزرگ و هسته ای و عضو دائم شورای امنیت بود، غرب را نگران نمی کرد زیرا به امور داخلی خود و اختلافات سیاسی سرگرم بود و کشوری پرجمعیت ولی فقیر به شمار می رفت. در آن زمان، دغدغه کشورهای غربی، مهار کردن قدرت اتحاد شوروی بود که از نظر ایدئولوژی و نظامی و فرهنگی و اقتصادی، تهدیدی برای غرب به شمار می رفت. چین نیز به رغم قرابت ایدئولوژیک با اتحاد شوروی، از قدرت آن واهمه داشت و منافع خود را در همکاری با غرب برای متوقف کردن اتحاد شوروی می دید.
🟡 دنگ شیائوپینگ پس از به قدرت رسیدن در سال 1978 متوجه شد که چین اگر مانند دوره مائو تسه تونگ به سیاست های انزواطلبانه خود ادامه دهد، نخواهد توانست به دنیای پیشرفته ملحق شود. به همین علت بر تشویق سرمایه گذاری در پروژه های خصوصی که نیازمند درهای باز و کاهش محدودیت های اقتصادی بود تاکید کرد و برنامه ای درازمدت برای کاهش جمعیت را به اجرا گذاشت. این دو سیاست با موفقیت همراه شد و رشد اقتصادی چین از آن زمان تا سال 2020 که کرونا همه گیر شد، همواره بالای 8 یا 9 درصد بود.
🟡 تضعیف چین به نفع غرب نیست زیرا این کشور قدرت اقتصادی و نیروی انسانی عظیمی محسوب می شود و اگر فشار بر آن افزایش یابد، ممکن است برای حفظ موقعیت خود در جهان به نیروی نظامی متوسل شود. چین اگر قدرتمند باشد از هیچ کشوری نمی ترسد زیرا به توانایی خود برای محافظت از منافعش اطمینان دارد ولی اگر ضعیف شود، تلاش خواهد کرد به شیوه های مختلف قدرت خود را به نمایش بگذارد. به همین علت غربی ها اکنون نگران کاهش احتمالی قدرت اقتصادی چین هستند که تحریم های آمریکا علیه چین یکی از عوامل آن است.
🟡 از نظر اکونومیست، چین با اشغال تایوان دست به ماجراجویی نخواهد زد ولی این خطر وجود دارد که چین و آمریکا به علت سوء برداشت از رفتار یکدیگر، وارد جدالی با نتایج مبهم شوند.
🟡 رقابت چین و آمریکا ویژگی ثابت روابط بین الملل در آینده خواهد بود ولی کار به تقابل مسلحانه نخواهد کشید که برای هر دو کشور و جهان ویرانگر است. وقوع جنگ جهانی سوم بعید است زیرا چنین جنگی مانند دو جنگ نخست، متکی به سلاح متعارف نخواهد بود و هیچ کشور مدرنی جرأت استفاده از سلاح هسته ای را جز در محدوده ای بسیار کوچک نخواهد داشت زیرا رقبایش هم در استفاده از سلاح هسته ای تردید نخواهند کرد.
منبع
https://www.skynewsarabia.com/blog/1620610-%D8%A7%D9%84%D8%AA%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%8A%D9%86%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%94%D9%85%D9%8A%D8%B1%D9%83%D9%8A-%D9%8A%D9%87%D8%AF%D8%A7%D9%94%D8%8C-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B5%D8%B7%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%A8%D8%B9%D8%AF
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فایل صوتی مقام ارشد آمریکا از طرح این کشور علیه ایران
▪️فایل صوتی برت مکگرک، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای شورای امنیت ملی آمریکا:پلن بی در برابر ایران: انزوای دیپلماتیک، تحریم، اقدام نظامی و اقدام خرابکارانه
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
11.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️فعال رسانهای آمریکایی:
🔻بلینکن میگوید شاهد پیشرفت اوکراین در جنگ هستیم، بله پیشرفت در قبرستان سازی! تعداد تلفات ارتش اوکراین در 9 روز به اندازه تلفات ارتش آمریکا در عراق و افغانستان بوده است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✴️ چرا ترکیه و کشورهای خلیج فارس برای حمایت از واشنگتن در اوکراین مردد هستند؟
▪️ترکیه به روشنی لشکرکشی روسیه به اوکراین را محکوم و پس از چند روز مردد بودن اعلام کرد مناقشه بین این دو کشور «شرایط جنگی» محسوب می شود و به این ترتیب طبق پیمان «مونترو» عمل کرد که به ترکیه حق می دهد عبور کشتی های جنگی را از تنگه های دریای سیاه در شرایط جنگی ممنوع کند. با این حال ترکیه کاملا با موضع ایالات متحده آمریکا در خصوص جنگ در اوکراین هماهنگ نشد و برخلاف کشورهای غربی، هیچ تحریمی را علیه مسکو اعمال نکرد و حتی میانجی صلح بین روسیه و اوکراین شد.
▪️عوامل متعددی موجب شد ترکیه موضعی غیر همسو با واشنگتن و ناتو در مناقشه اوکراین اتخاذ کند. نخست این که ترکیه در سال های گذشته روابط در هم تنیده ای با روسیه ایجاد کرده است که شامل همکاری دو کشور در سوریه و مدیریت مشترک اوضاع در لیبی می شود. علاوه بر این، روابط اقتصاد گسترده ترکیه با روسیه، نقشی محوری در موضع ترکیه در خصوص مناقشه اوکراین ایفا می کند به ویژه که نرخ تورم در ترکیه افزایش و ارزش لیره ترکیه کاهش یافته است.
▪️مهمترین عامل تعیین کننده موضع ترکیه در مناقشه اوکراین و خودداری آنکارا از همسویی کامل با آمریکا، روابط مسئله دار بین ترکیه از یک سو و ناتو و واشنگتن و اتحادیه اروپا از سوی دیگر است. واشنگتن و متحدانش در ناتو و اروپا، در زمان بروز اختلاف شدید بین ترکیه و روسیه در سال 2015، موضعی جدی در حمایت از ترکیه اتخاذ نکردند و این کشور را در برابر روسیه تنها گذاشتند. همچنین زمانی که ترکیه مجبور شد سامانه دفاع روسی اس-400 را خریداری کند، با تحریم های آمریکا مواجه شد. این مسائل موجب شد ترکیه از روابط خود با روسیه دست نکشد زیرا از مزایا و روابط ویژه با غرب برخوردار نشده است.
▪️عربستان سعودی نیز به روشنی علیه روسیه موضع گیری نکرد و برخلاف خواسته واشنگتن، مانند امارات متحده عربی از افزایش تولید نفت با هدف کنترل قیمت آن و جبران کمبود نفت روسیه در بازار، خودداری کرد. همچنین گفت می شود ولیعهد عربستان و ولیعهد امارات از پاسخ دادن به تماس تلفنی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای گفت وگو درباره بازار نفت خودداری کردند.
▪️مهمترین عاملی که موجب شد عربستان و امارات چنین موضعی اتخاذ کنند، تعلل آمریکا در حمایت از این دو کشور در جنگ خونین یمن است چرا که دولت بایدن برخلاف دولت ترامپ، حاضر به حمایت کامل سیاسی و نظامی از ریاض و ابوظبی در جنگ یمن نشد.
▪️مسئله دیگر این است که نزدیک شدن واشنگتن و متحدان اروپایی اش به امضای توافقنامه جدید هسته ای با ایران موجب نگرانی عربستان و امارات شده زیرا امضا شدن این توافقنامه، بازگشت تهران را به جامعه بین المللی تضمین خواهد کرد و موجب لغو بخشی از تحریم هایی خواهد شد سالهاست با آن دست و پنجه نرم می کند. امضا شدن این توافقنامه همچنین به ایران برای بهبود بخشیدن به وضع اقتصادی خود کمک خواهد کرد.
▪️تنش شخصی بین بایدن و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی نقش مهمی در موضع ریاض در قبال جنگ اوکراین بازی می کند چرا که بن سلمان به علت متهم بودن در پرونده ترور جمال خاشقجی در سال 2018، عملا از سوی بایدن بایکوت شده است.
▪️با این همه مهمترین علت همراهی نکردن ریاض و ابوظبی و آنکارا با واشنگتن در جنگ اوکراین این است که هر سه کشور متوجه شده اند روابط بین المللی در حال حرکت به سمت نظام «چند قطبی» و خارج شدن از شکل «تک قطبی» است. علاوه بر این، واشنگتن از سال 2010 در حال تغییر ماهیت نقش خود در خاورمیانه و خروج تدریجی از این منطقه است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
ما مظلومیم اما قوی هستیم ، مثل مولایمان امیرالمومنین (ع)
شرح بر مظلومیت حق :
پرده اول : امیرالمومنین ع محمد بن ابی بکر (برادر عایشه) را به همراه چندین زن برای محافظت از عایشه از بصره تا مدینه مأمور میکند تا مبادا بنی امیه با ترور عایشه در آتش فتنه بدمند
پرده دوم : جمهوری اسلامی از فتنه گران ۸۸ محافظت میکند و حتی مانع ترور محمد خاتمی در پرواز اهواز تهران میشود تا فتنه گران گوشت قربانی استکبار برای آشوب نگردند
پرده سوم : سربازان گمنام امام زمان (عج) ترور پدر مهسا امینی را خنثی میکنند.
و این مظلومیت ادامه دارد ...
شیخ ناصر یوسفی
#تکرار_تاریخ
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🇺🇸«غربیها اصرارشان و مقاومتشان برروی ارزشهای فرهنگی خودشان از ما کمتر نیست و بیشتر هم هست؛ از ما بیشتر است. فرض بفرمایید رسم و فرهنگ فلان کشور این است که حتما باید در مجلس میهمانىِ رئیس جمهور، مشروب مشخصی مصرف بشود.
🇺🇸اگر کسی فرض بفرمایید کراوات نزند، بخواهد وارد یک مجلس رسمی بشود، میگویند این خلاف پروتُکل است، نمیشود؛ باید حتما شما یا پاپیون بزنید یا کراوات بزنید! خب اینها چیست؟ اینها همان فرهنگ است دیگر؛ اینقدر متعصبند، اینقدر پایبندند».
📍از این صحبتهای رهبر معظم انقلاب حدود ده سال میگذرد. اکنون شاهد این هستیم که دولتهای غربی که ادعای حقوق بشر و آزادیشان گوش فلک را کر کرده، چگونه با عناوین پوچی مثل برابری جنسیتی بر خطوط قرمز شیطانی خود اصرار میورزند و در مواردی مثل گسترش همجنسگرایی و بیحیایی در جوامع خود به هیچ وجه اهل مماشات نیستند. اخیرا هم دولت فرانسه، مهد دموکراسی با وضع قوانین متعصبانه مانع حضور دانشآموزان محجبه در مدارس این کشور شد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗣اعتراف سردبیر ارشد شبکه سلطنتطلب منوتو به منفور بودن ربع پهلوی!
🔺تینا قاضیمراد: تمام نیرویی که باید بر ضد جمهوری اسلامی متحد شود حالا علیه شاهزاده بسیج شده است!
هیچگاه فکر نمیکردم دوباره سال ۵۷ تکرار شود!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ نکاتی مهم در مورد ایران و دیپلماسی کریدوری چین قسمت اول
❇️ ۱. سال ۲۰۲۳ میلادی، دهمین سالگرد طرح ابتکار یک پهنه یک راه از سوی چین است. ابتکاری که در اکتبر و نوامبر ۲۰۱۳ از سوی شی جین پینگ، رهبر چین و در دو کشور قزاقستان و اندونزی مطرح شد و تحولات گستردهای را در مناسبات چین با کشورهای مختلف، مناطق گوناگون و نظام بین الملل به همراه آورد. انتخاب دو کشور قزاقستان و اندونزی از سوی طراحان سیاست خارجی چین برای طرح مقدماتی این ایده اقدامی آگاهانه و با مقصود مشخص و در حقیقت حرکتی برای نمایش دو بال این ابتکار یعنی حوزه برّی (پهنه زمینی جاده ابریشم - قزاقستان) و عرصه بحری (راه ابریشم دریایی - اندونزی) آن بود.
❇️ ۲. پس از طرح اولیه این ابتکار از جانب راس هرم رهبری حزب کمونیست چین، تدوین متون بالادستی در این کشور از جمله "راهبرد ساخت مشترک پهنه اقتصادی جاده ابریشم و جاده ابریشم دریایی قرن ۲۱"، "سند چشم انداز و عملیاتی اجرای پهنه اقتصادی جاده ابریشم و جاده ابریشم دریایی قرن ۲۱" در دستور کار نهادهای سیاست گذار چین قرار گرفت و نهایتاً شورای دولتی چین و کمیسیون توسعه و اصلاحات این کشور به عنوان بازوان اجرایی ساختار حکمرانی این کشور عملیاتی سازی ابعاد مختلف این ابتکار را آغاز نمودند.
❇️ ۳. این ایده که در بدو طرح با واکنشهای مختلفی در نظام بین الملل مطرح شده بود، در واقع بازتابی از نگاه جدید رهبران چین به مقوله "دیپلماسی کریدوری" بود که هر چند در بادی امر از سوی بسیاری از کارشناسان به درستی درک نشد، اما تلاش چین و برخی از کشورها برای پیوند زدن طرحهای راهبردی بومی و این ابتکار چینی ابعاد مختلفی از فضای جدید دیپلماتیک در نگاه چینیها نسبت به آن را آشکار میساخت؛ برنامه ریزی گسترده و فشرده چین و کشورهای مختلف جهت اتصال و پیوند راهبردهای توسعه محور به این ابتکار در مناطق مختلف ماهیت و هویت کریدوری ایده چینیها را بیش از پیش روشن میساخت و از ماجرایی بزرگ در پهنهای گسترده خبر میداد.
❇️ ۴. شی جین پینگ در سال ۲۰۱۸ و در نشست پنج سالگی طرح این ابتکار با وام گرفتن اصطلاحاتی از نگارگری سنتی چینی، وقایع پنج سال گذشته حول این ابتکار را به منزله "اتود کلی" این طرح دانست و خواستار "ظریف کاری" بیشتر در شمایل کلی آن طی سالهای پیش رو شد. دقیقاً در همین ایام بود که چین توانست با دیپلماسی فعال خود ابتکار یک پهنه یک راه را با سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل متحد پیونده زده و به تعریف برنامههای مشترک در این چارچوب نیز بپردازد. در واقع چین با این گام توانست علاوه بر فضای دوجانبه، با عبور از محیط چندجانبه، حالا ابتکار خویش را در چارچوبی جهانی مطرح سازد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔅 السَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَياةِ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که یادت زنده کننده قلبها و ظهورت سر آغاز حیات طیبه است.
🌱سلام بر تو و بر روزی که حیات طیبهی بشر آغاز خواهد شد.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان
🌹🍃🌹🍃
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🟩 خطرها و فرصت های شرایط چندقطبی خاورمیانه بخش نخست
باربارا اسلاوین
🟡 شراکت رو به رشد چین با خاورمیانه، یک تحول چشمگیر است اما هنوز به عنوان یک چرخش استراتژیک در سلطه ائتلاف سازماندهی شده توسط ایالات متحده آمریکا به شمار نمی آید. با این حال، فرصتهایی برای جلوگیری از کشمکش در جایگاه رو به رشد چین وجود دارد.
🟡 واقعیت این است که چین بزرگترین خریدار نفت ایران است که همین موجب میشود ایران تهدیدهای مکررش را برای بستن تنگه هرمز روی رفت و آمد نفت کش ها عملی نسازد. همچنین، پکن احتمالاً ایران را تشویق میکند تا از خط قرمز تولید سلاحهای هستهای عبور نکند.
🟡 در 6 ژوئن 2023، همزمان با سفر دوم آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، به عربستان سعودی، وزارت امور خارجه آن کشور گزارشی طولانی را منتشر کرد که هشت دهه روابط آمریکا – عربستان سعودی را تحسین میکرد. اینکه دولت جو بایدن مجبور شده به جهان یادآوری کند که دقیقاً چه چیزی این دو کشور را به هم پیوند می داده، بازتاب یک ضدواقعیت است:
🟡 تنشهای رو به رشد بین یک دموکراسی (آمریکا) که به خودکفایی در سوخت های هیدروکربنی رسیده با یک حکومت خودکامه که نقش پمپ بنزین اصلی سوخترسان برای کشورهای دیگر، به ویژه چین به عنوان رقیب آمریکا را برعهده دارد. این سفر زمانی انجام شد که پویش های کنونی، در منطقه ای که احساس میکند آمریکا در حال کنار کشیدن است، دیگرگون می شود حتی در شرایطی که اعضای شورای همکاری خلیج فارس و اسرائیل همچنان به سلاحها و نیروهای نظامی آمریکا متکی هستند، در درجه اول برای بازدارندگی در برابر ایران.
🟡 منطقه در واکنش به چنین شرایطی است که تلاش می کند با شرکای دیگری به همگرایی های چندگانه برسد. این روندها در شرایطی رخ میدهد که آمریکا وارد فصل انتخابات ریاست جمهوری تازه ای میشود و مشتاق است که از بحرانهای عمده در منطقه کنار بماند که برای بیش از چهار دهه کانون آشوب و دخالت نظامی آمریکا بوده است.
🟡 برای سنجش و ارزیابی این روندها و شناسایی فرصتها و خطرات بالقوه برای سیاستگذاران آمریکایی در 18 ماه آینده، دو برنامه مرکز استیمسون با عنوان "صدای های خاورمیانه Middle East Voices" و "بازاندیشی در راهبرد کلان آمریکا Reimagining U.S. Grand Strategy " یک سمپوزیوم یک روزه را با حضور بیش از دوازده متخصص منطقهای برگزار کردند. شرکتکنندگان بر تکانههای بالقوه ای که ممکن است به دخالت نظامی آمریکا منجر شود و نیز نحوه سازگاری آمریکا با پویش های نوین منطقه تمرکز داشتند. آنها همچنین نقش رو به رشد چین را مورد بررسی قرار دادند.
منبع
https://www.stimson.org/2023/risks-and-opportunities-in-an-increasingly-multipolar-middle-east/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️دروغ بزرگ!
❇️ دکتر دیوید میلر از مداخله خارجی در اعتراضات ایرانی میگوید؛ از حمایتهای رسانهای تا مجاهدین خلق...
❇️ "در ایران بسیاری از افراد هستند که درمورد مهسا امینی به آنها دروغ گفته شده است... "
🔰 پشتپرده اعتراضات ایران به بهانه مرگ #مهسا_امینی به روایت کارشناسان و اندیشمندان خارجی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat