📚 قطعه ای از کتاب
📖 سیستم قضایی حکومت پهلوی گرچه نحوه محاکم تخطیکاران را مشخص کرده بود؛ اما عملاً محاکمه افراد بدون هیچ ضابطه قانونمندی انجام میشد. چنانچه در برخی از محاکمات افرادی بیگناه به راحتی کشته میشدند و افراد به ظاهر تخطیکار نیز بدون رسیدگی به جرم خود، به راحتی مجازات میشدند:🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
«وقتی قوای سلماس سرهنگ یوسف خان فرمانده خود را قطعه قطعه کرده بود و رئیس تلگراف محل حسبالمعمول گزارش آن را محرمانه و فوری به مرکز داده بود، رضاشاه به سرلشکر خزاعی که در آن ناحیه ماموریتی داشت تلگرافی دستور داده بود که نظامیانی را که در سلماس فرمانده خود را کشته و میخواهند از مرز خارج شوند. دستگیر و دادگاه صحرایی تشکیل دهند و آنها را به اعدام محکوم سازند. عدهای موفق به فرار و جمعی دستگیر شده بودند. روز اول پنجاه و چهار نفر از دستگیر شدگان را در دادگاهی به ریاست سرلشگر خزاعی محاکمه و به اعدام محکوم کرده بودند. و رضاشاه نیز دستور اجرای حکم را تلگرافی داده بودند. این عده را دسته جمعی به باغی برده و در جلو رگبار مسلسل گذاشته بودند. وقتی نعشها را شمرده بودند، معلوم شده بود که به جای پنجاه و چهار نفر، شصت و یک نفر را کشتهاند و در اثر عجلهای که شده بود. هفت نفر را اضافی کشته بودند. این کار اگر چه بر خلاف بود، ولی انتشار آن خیلی در نظم قشونی که از هم گسیخته بود تاثیر داشت.»
منبع: احمد امیراحمدی، خاطرات نخستین سپهبد ایران، غلامحسین زرگرینژاد، تهران، مؤسسه پژوهش و مطالعات فرهنگی فرهنگی، 1373، ص 267
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ در راستای حرفهای جوزف بورل در مورد جنگل و باغ ...
🔹یه ایده داریم به نام 🇻🇮داروینیسم_اجتماعی که بر اساس نظریهی داروین است. مثلا داروین معتقد بود در طبیعت یک جنگ برای بقا برقرار است که اونی که واجد یک یا چند ویژگی برتر است باقی میمونه و ضعیف محکوم به شکست و نابودی است. (این ضعیف بودنش هم تقصیر خودش و نسلهای قبلش است.)
🔸در علوم اجتماعی و سیاسی غرب خصوصا آمریکا بر پایهی همین داروینیسم اجتماعی شکل میگیره که میگه در اجتماع یا سطح جهانی هم برای دستیابی به منابع یک نزاع همیشگی و طبیعی برقرار است و قویتری که متمدنتر یا واجد یک یا چند خصوصیت برتر است پیروز میشه و ضعیفتر محکوم به نابودی است.
🔹این داروینیسم اجتماعی در سطح جامعه، بیعدالتیها و ظلمها رو توجیه میکنه و در سطح جهان استعمار و استثمار و رفتار امپریالیستی و نژادپرستانه و فاشیستی و عملکرد جنایتکارانهی سرمایهداری. بر این اساس لازم نیست برای ضعیف دل بسوزونی چون طبیعیه که از بین بره.
🔸اینکه قویتر نابودش کنه هم امری طبیعیه و نباید نسبت به این کارش حس بدی داشته باشه. این دید همچنان در لایههای عمیق فکر و جهانبینی سیاستمداران و اندیشمندان و ژورنالیستها و حتی بخشی از مردم غرب بسیار موثر و پررنگه. این میشه که کشتن عراقیها و یمنیها براشون طبیعی میشه.
🔺از نظر اونها ما غیر غربیها جوامعی نامتمدن هستیم که طبیعیه نابودمون کنن و نیازی هم نیست که برامون دلی بسوزه.
📣 ولی خب فعلا فرانسه شده مظهر باغ اروپا😎
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ژنرال بازنشسته اسرائیلی:
📍موضوع رسیدگی به برنامه هستهای ایران از نظر اسرائیل فروپاشیده است/بعد از خروج ترامپ از توافق، ایرانیها هر چه در سر دارند بدون هیچ نظارتی انجام میدهند/دولت و ارتش ما سیاستی برای آماده کردن ارتش برای جنگ ندارند/جنگ با ایران یعنی هزاران موشک در روز، که ویرانی وحشتناکی به بار خواهد آورد...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ صراط مستقیم، راهِ علی است
🔻 علی علیهالسلام پیشوای ماست و همهٔ ما، عالم و غیر عالم، رهبر و ملت، ثروتمند و فقیر، باید خود را با علی بسنجیم. صراط مستقیم، راهِ علی است. علی حق است. علی همان میزانی است که در تفسیر آیهٔ شریفهٔ «وَزِنُوا بِالْقِسْطَاسِ الْمُسْتَقِيمِ» (و با ترازوی درست وزن کنید)
(شعراء، ١٨٢) به آن اشاره شده است. میزان، علی است. مصداق کامل این میزان، علی است. ما نیز اگر میخواهیم بفهمیم که در هدایت و یا در گمراهی هستیم، نباید با میزان خویش این امر را بفهمیم. نباید منافع و عواطف و تمایلات خویش را میزان قرار دهیم. باید ببینیم چه مقدار شباهت میان ما و علی وجود دارد.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #انسان_آسمان
📖 ص ۱۶۰
#⃣ #غدیر_در_راه_است
#⃣ #غدیر_را_زنده_نگه_داریم
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهارات جالب اپوزیسیون درباره شرائط کنونی فرانسه:
🔺 شهرام همایون، مدیر شبکه سلطنتطلب در لسآنجلس: در سفر به فرانسه، پلیس هشدارهای شدید امنیتی به مسافران میداد / در خیابان شانزلیزه، 100 متر به 100 متر گدایان نشسته بودند!
🔺هوشنگ امیراحمدی، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه راتگرز آمریکا: اگر اتفاقاتِ فرانسه، در ایران رخ میداد، میگفتند انقلاب شده است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❎ غرب درک کند: ایران، چین و روسیه دنیا را تغییر داده اند
❇️ می توان گفت که پکن، تهران و مسکو از آگاهی برتری نسبت به هوشیاری ظاهری آمریکایی ها به منظور بده بستان در حل و فصل رویارویی هایش نسبت به این کشورها برخوردارند و می دانند چه موقع پدال گاز یا ترمز را فشار دهند.
❇️ به نظر نمی رسد که آمریکا با اروپا تفاوت چندانی داشته باشد. اروپا دو سال طلایی را هدر داد. دو سالی که ایران آماده بود قراردادهای همکاری استراتژیک و اقتصادی به ارزش صدها میلیارد دلار در ازای تعهد اروپا به امضای تعهدات توافقنامه هسته ای را به امضا برساند. اروپا به راحتی این فرصت طلایی را از دست داد زیرا ریتم گام های خود را با حرکت گام های آمریکا تنظیم کرده بود.
❇️ اروپا و آمریکا در مورد سه چیز خیال باطل دارند:
1- خیال میکنند که میتوانند با زمانبندی خود و با توجه به شرایط خود به توافق با ایران برسند.
2- خیال می کنند می توانند ایران را به طمع مذاکره و حل و فصل توافق هستهای از چین دور و سپس منزوی کنند.
3- خیال می کنند که می توانند ایران را فریب دهند و با تطمیع مهارش کنند و چین را منزوی کنند و روسیه را با حل و فصل جزئی مسائل از جمله با شروط مبتنی بر چانه زنی بر سر نقش ایران و هم پیمانانش، به ویژه در سوریه سرگرم کنند.
❇️ آمریکایی ها کماکان متوجه نشده اند که دوران آن ذهنیت قدیم تمام شده و اروپایی ها نیز داستان خود را باور کرده اند. اروپایی ها متوجه اشتباهی که آمریکا کرده است نشده اند، آنها نفهمیده اند که پکن، مسکو و تهران شروع به اقدامی به مثابه اتحاد آسیایی کرده اند که منافع قاره و جغرافیای سیاسی و اقتصادی آن را فراهم می کند و به واشنگتن و متحدانش به تناسب اندازه و نقش هایشان بنا به نتیجه تغییراتی که در دو دهه گذشته رخ داده است، جایگاه و اعتبار می دهند.
❇️ در سند رهبری قرن بیست و یکم که از ناحیه نومحافظه کاران آمریکایی تهیه و تنظیم شده است این چنین آمده: نحوه رویارویی با مسائل در دو دهه اول قرن بیست و یکم سرنوشت قرن را تعیین می کند؛" می بینیم که سرنوشت چگونه رقم خورد.
❇️ روسیه، چین و ایران به مدت چهار دهه است که شاهدند که تمایل آمریکا به افغانستان در یکی از جنبه هایش باعث منع همگرایی این کشور با دیگر کشورها شده که جغرافیای این کشور نیز مزید بر علت است. بر همگان روشن است که قاره آسیا سه چهارم جهان را در خود جای داده است. این قاره در همه زمینه ها از جمله اقتصادی، تولید، مالی، نظامی و سیاسی به بلوغ رسیده است و به عنوان یک موجودیت مستقل متحد بر پایه منافع مشترک و وحدت جغرافیایی عمل می کند. با توجه به معیار تولید ناخالص داخلی برای بهای کالاهای مصرفی، چین اولین کشور با تولید 25تریلیون دلار در سال 2018 بود، این مبلغ مورد تایید بانک جهانی است. روسیه نیز طبق برآورد ناتو، از نظر زمانی، موازنه نظامی سنتی و استراتژیک را با ظرفیت نظامی ایالات متحده پشت سر گذاشته است.
❇️ توقف مسابقه تسلیحاتی به یک منفعت برای غربی تبدیل شده، درحالی که ایران مهمترین منطقه جهان یعنی خاورمیانه را زیر چتر خود گرفته است، آن هم بعد از دو دهه رویارویی طاقت فرسا که واشنگتن و هم پیمانانش انجام دادند و سرانجام منتهی به شکست شد.
❇️ طبق قرائت مسکو، پکن و تهران، آسیا جایی است که روسیه شمالی ترین و چین شرقی ترین آن و ایران در قلب آن با بیشترین پایداری و اقتدار است؛ علی رغم پایگاه ها و متحدانی که واشنگتن در آسیا دارد، با همه این اوصاف واشنگتن به یک قدرت به حاشیه رانده شده تبدیل شده که در خطوط جنوب و غرب آسیا درگیر جنگ است. در حالی که پایگاهای نظامی اش در ترکیه، عربستان، آذربایجان، افغانستان، عراق و کره جنوبی تبدیل به باری مضاعف بر گردن آمریکا شده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔹️السَّلاَمُ عَلَيْكَ
يَا اِبْنَ اَلْأَقْمَارِ اَلسَّاطِعَةِ...✋🌱
🍃سلام بر تو ای فرزند ماههای روشنیبخش...
🔹️سلام بر تو و بر روزی که شبتیره چشمهای ما، به ماه رویتو روشن میگردد.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحبالامر در سرداب مقدس، ص610
#امام_زمان(عج)♥️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
☀️ غدیر ☀️
چرا بزرگترین و مهمترین عید، «عید غدیر» است؟
⬅️ چون نوک پیکان پیشرفت دین چیزی نیست جز «امامت و ولایت».
⬅️ حقیقت و واقعیت آن است که نبوت و رسالت بدون امامت و ولایت، خطر آنچنانی و مانع مهمی را در برابر دشمنان دین و بدخواهان قرار نمیدهد و دروازه را بر روی خصومتها نمیبندد.
🌻 الیوم یئس الذین کفروا من دینکم
🌻 الیوم أکملت لکم دینکم
✍ ابرشاگرد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
کاری که #رسانه به مرور انجام داد...
جامعه رو به نقطه ای رسوند که کارگری با هفت میلیون حقوق همه زندگیش شده همین تیم آبی یا قرمز، تمام روان و ذهنش درگیر همین برد و باخت شده،غافل از اینکه بازنده اصلی خودشه!
رسانه کاری کرد که #آرامش ذهنی جامعه و #سرمایه کشور رو به فوتبال باختیم...
البته بازنده دیگر این ماجرا #سایر ورزشها هستند که همیشه مورد ظلم واقع شدند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بازتاب حضور ایران در پیمان شانگهای؛ اذعان رسانههای عربی به نیاز شانگهای به ایران!!
🔻واکنش رسانههای عربی به پیوستن ایران به پیمان شانگهای:
🔶 شبکه سعودی "الشرق": تقویت جایگاه این سازمان پس از پیوستن ایران به آن!
🔶 شبکه "المشهد": گسترش دامنه فعالیت شانگهای به توسعه زیرساختها و محافظت از ثبات!
🔶شبکه "فرانس 24": خروج اقتصاد جهان از سلطه آمریکا و شکست احتکار غرب!
🔶 شبکه صهیونیستی "i24": یک دستاورد بزرگ برای ایران!
📣 ولی مزدوران داخلی همچنان ناراحتند .....شرق .... اعتماد...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 برداشتن قیود ، عشق به مفهوم واقعی را میمیراند ولی طبیعت را هرزه و بیبند و بار میکند
🔰 شهید مطهری ره:
" در مورد غریزه جنسی و برخی غرائز دیگر ، برداشتن قیود ، عشق به مفهوم واقعی را میمیراند ولی طبیعت را هرزه و بیبند و بار میکند . در این مورد هر چه عرضه بیشتر گردد هوس و میل به تنوع افزایش مییابد .
اینکه راسل میگوید : " اگر پخش عکسهای منافی عفت مجاز بشود پس از مدتی مردم خسته خواهند شد و نگاه نخواهند کرد " ، درباره یک عکس بالخصوص و یک نوع بی عفتی بالخصوص صادق است ، ولی در مورد مطلق بی عفتیها صادق نیست یعنی از یک نوع خاص بی عفتی خستگی پیدا میشود ولی نه بدین معنی که تمایل به عفاف جانشین آن شود بلکه بدین معنی که آتش و عطش روحی زبانه میکشد و نوعی دیگر را تقاضا میکند . و این تقاضاها هرگز تمام شدنی نیست . "
(مسأله حجاب، ص 113 و 114)
✍️پ.ن:
🔻در کشور ما عده ای گمان می کردند که چند #تار_مو بیرون باشد اشکال ندارد. همان تار مو کم کم به نصف سر رسید، امروز به #کشف_حجاب رسید و فردا ...
🔻در همین چند ماه فتنه مشاهده کردیم که با کمی مماشات و تسامح، کار از کشف حجاب هم می گذرد. بنابراین از همان اول باید جلوی بی بند و باری را گرفت.
🔻در دنیا، آزادی های حیوانی نه تنها عطش شهوت را خاموش نکرد، بلکه امروز علاوه بر آسیب زدن به نهاد خانواده، دنیا را درگیر همجنسگرایی و انحرافات جنسی دیگر کرده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❌️ روزنامه مجازی غدیر
💥 خبر ویژه: روز غدیر، هزاران نفر با جانشین پیامبر بیعت کردند.
🔻 برخی از یاران پیامبر:
علی خیلی جوان است. این انتخاب اشتباه به نظر میرسد.
#غدیر
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخهای کوبنده کارشناسان بیبیسی در ویژه برنامه تماما ضد ایرانی و ناراحتی مجری از بیاثر بودن اقدامات بینالمللی علیه ایران:
🔺️غیر قابل پیشبینی بودن ایران، سیستمهای بینالمللی علیه خودش را فشل کرده است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید واضح میگوید:
🔹️ مهسا امینی
🔹️ از عوامل تروریستی کومله بوده
🔹️ و به شکل آشکار با اسرائیل و عواملش در ارتباط بود ،
🔹️ و مرگ داخل مقر پلیسش برنامه ریزی شده
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَابْنَ عَلِيٍّ اَلْمُرْتَضَى...🤚🌿
🌱سلام بر تو ای یادگار امیرالمومنین .
سلام بر تو و بر روزی که زمین درد کشیده را، با عدالت علوی التیام خواهی داد.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس
#اللهمعجللولیکالفرج🤲🌱
#امام_زمان 💚
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟣 چرا اوکراین کویت نشد؟ بخش۲
ریچاردهاس
وبگاه استراتژیست
🟠 تفاوتهای مهم بین این دو سناریو نشان میدهد که جهان چقدر تغییر کرده است. از روسیه شروع کنید. در سال 1990، روابط دوجانبه بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی نسبتاً خوب بود و پایان صلحآمیز جنگ سرد را ممکن ساخت. شوروی با وجود شراکت قدیمی با عراق، از ایالات متحده در تلاشش برای مقاومت در برابر تجاوزات عراق حمایت دیپلماتیک کرد. امروز اتحاد جماهیر شوروی دیگر وجود ندارد و امپراتوریهای داخلی و خارجی خود را به طور یکسان از دست داده است. روسیه، جانشین اصلی آن، عصبانی، خشمگین و بیگانه شده است.
🟠 سی سال پیش، شورای امنیت سازمان ملل متحد تجاوز عراق را محکوم کرد و نه تنها تحریمهای اقتصادی، بلکه استفاده از نیروی نظامی علیه آن را برای آزادسازی کویت مجاز کرد. امروز، شورای امنیت در نتیجهٔ وتوی دائمی روسیه به حاشیه رفته است.
🟠 چین از تلاشهای بینالمللی برای مقابله با تجاوزات عراق حمایت کرد یا حداقل مانع آن نشد. روابط ایالات متحده و چین در آن زمان بسیار بهتر از الان بود که نشاندهنده همکاری چین و آمریکا علیه اتحاد جماهیر شوروی در دهه های آخر جنگ سرد بود.
🟠 چین همچنین بسیار ضعیفتر بود، با اقتصادی که تنها با بخش بسیار کوچکی از اقتصاد آمریکا قابل مقایسه بود. این بار، چین در آستانه تهاجم روسیه، شراکت بدون محدودیت با روسیه اعلام کرد و از آن زمان تا کنون در کنار روسیه ایستاده و تحریمهای اقتصادی را در این روند نادیده گرفته است.
🟠 سی سال پیش، ایالات متحده نیم میلیون سرباز را به خاورمیانه اعزام کرد و قاطعانه از در حمایت از حاکمیت کویت مداخله کرد. این بار، ایالات متحده که پس از مداخلات ناموفق پس از 11 سپتامبر در افغانستان و عراق نگران جنگ و رویارویی مستقیم با روسیهٔ مجهز به سلاح هستهای بود، از مشارکت مستقیم در مناقشه خودداری کرده و نقش خود را به تامین تسلیحات، اطلاعات و آموزش محدود کرده است.
منبع
https://www.aspistrategist.org.au/a-tale-of-two-invasions/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درماندگی و سرگردانی اپوزیسیون پس از شکستهای پی در پی!
🔶️ کارشناس اینترنشنال:
🔺️متأسفانه جمهوری اسلامی هیچ آلترناتیو و جایگزینی ندارد و غرب این را فهمیده است!
🔺️اپوزیسیون درکی از ایران و همچنین برنامهای برای آینده ندارد؛ آنها دائما در نزاع با یکدیگرند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️روزنامه نگار آمریکایی:
🔻چرا با سرازیر کردن تسلیحات پیشرفته به اوکراین، طرف مقابل را به استفاده از بمب اتم وادار میکنیم؟!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
♨️ آمریکا ۹۳ درصد از عمر خود را به جنگ گذرانده است ‼️
براساس این مقاله که در سال ۲٠۱۵ منتشر شده، از زمانی که ایالات متحده در سال ۱۷۷۶ تأسیس شد، این کشور در طول ۲۲۲ سال از ۲۳۹ سال حیات سیاسی خود، در جنگ بوده
هیچ رئیس جمهور آمریکا را نمیتوان رئیس جمهور در زمان صلح خواند.
بلکه همه روسای جمهور ایالات متحده را می توان از نظر فنی «رئیس جمهور جنگ» در نظر گرفت.
جای تعجب نیست که نظر سنجی ها نشان میدهد که جهان معتقد است آمریکا تهدید شماره یک صلح است !
https://www.globalresearch.ca/america-has-been-at-war-93-of-the-time-222-out-of-239-years-since-1776/5565946
#غرب_متمدن
#آمریکا
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
شروع سوریه سازی از سیستان تقلای تمام و کمال عبدالحمید و اطرافیانشه! براوردشون اینه در صورت درگیری در نواحی غربی و شمال ایران میتونن یارگیری کنن...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
وقتی هزاران نفر از خود مردم بانی بشوند تا اتفاقی مثل میهمانی #غدیر رقم بخورد، غربگراها با آسمان و ریسمان بافتن نگران منابع و بودجه های آن میشوند اما اگر رفقایشان به خاطر خسارتی که به کشور زدند با وقاحت تمام صد تا صد تا سکه از بیت المال بگیرند، به روی خودشان هم نمی آورند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟨 ایده منطقه ای ایران برای ثبات و امنیت غرب آسیا بخش ۱
🟡 تشدید رفت و آمدهای دیپلماتیک میان بازیگران منطقه ای بویژه ایران و عربستان سعودی، پای یک ایده قدیمی مبتنی بر گفت وگو را دوباره به میان آورده است. «مجمع گفت وگو و همکاری» طرحی است که جمهوری اسلامی پس از شکل گیری توافق با ریاض و اجرایی شدن به شکل بازگشت به روابط دوجانبه، آن را مطرح کرده و قرار است جزئیات آن پس از تدوین به ریاض، ابوظبی، دوحه، مسقط، کویت، منامه و بغداد ارسال شود. طرحی که در صورت موفقیت می تواند منطقه را پس از دهه ها تنش و تصاعد بحران وارد دوره ای از مصالحه و همکاری بر مبنای متغیرهای نوظهور کند.🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🟡 ایده ایران چیست؟☘☘☘☘☘☘☘
🟡 ایده جمهوری اسلامی ایران برای امنیت و همکاری در خلیج فارس سابقه طولانی دارد و در طول چند دهه گذشته طرح های مختلفی از جمله مجمع گفت وگوی منطقه ای، طرح صلح هرمز و امنیت دسته جمعی مطرح شده است. حتی بند هشت قطعنامه 598 مصوب سال 1367 هم از ایران و عراق و طرفین منطقه ای می خواهد که مساعی جمیله را برای حل اختلافات مدنظر قرار دهند. بندی که ابتکار دبیر کل سازمان ملل برای برگزاری نشست وزرای خارجه هشت کشور ساحلی بر مبنای آن استوار است.
🟡 با این حال جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم با شعار سیاست همسایگی و اول همسایگان طرح و ایده خود را برای تشکیل مجمع گفت وگو و همکاری بر مبنای چهار سطح ارائه داده است:
🟡 سطح اول؛ روابط دوجانبه است که در این سطح به دنبال بازگرداندن روابط به ریل سابق با بازگشایی سفارتخانه ها و کنسولگری ها، تشدید رفت و آمدهای دیپلماتیک، توسعه روابط اقتصادی و تقویت بعد گردشگری است.
🟡 سطح دوم؛ روابط منطقه ای است که ایران امید دارد با تقویت روابط در سطح دوجانبه فضای مساعدتری برای همکاری و همفکری در سطح منطقه ایجاد شود. حل سیاسی بحران های خاورمیانه از جمله در سوریه و یمن و ضرورت داشتن یک منطقه قوی برای مقابله با چالش های نوپدید اصلی است که می تواند مورد توافق سایر بازیگران قرار گیرد.
🟡 سطح سوم؛ نهادسازی در منطقه است. از یک نشست مشترک تا شکل گیری مجمع گفت وگو و در نهایت تبدیل شدن به یک سازمان منطقه ای که بتواند مسائل و معظلات منطقه را در یک سطح بالاتر مورد گفت وگو قرار دهد و ضمن راه حل بخشی به موضوعات بتواند ضمانت اجرایی هم ایجاد کند.
🟡 سطح چهارم؛ تکوین امنیت دسته جمعی با ترتیبات جدید است که حد اعلی انتظار از یک سازمان منطقه ای است. چیزی شبیه سازمان امنیت و همکاری در اروپا که پس از 20 سال گفت وگوهای امنیتی پس از کنفرانس 1973 هلسینکی توانست در سال 1994 به شکل گیری این سازمان منجر شود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📣 از جیغ برای ترافیک،
تا وا مصیبتا برای بیتالمال،
تا حمله به کلانتری در زاهدان،
تا کمک به فقرا به جای جشن گرفتن
و...
هر کاری میکنند تا #جشن_غدیر را از تیتر اخبار پایین بیاورند اما کور خوانده اند.
فقط از غدیر بگویید تا بیشتر بسوزند....😎
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💢در پیمان سعدآباد چی دادیم و چی گرفتیم؟
🗓 ۱۷ تیر سالگرد امضای پیمان سعدآباد
#خدمات_شاه
#پهلوی_بدون_روتوش
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ...✋
🌱سلام بر تو ای مولایی که آینه مهربانی خدا هستی.
سلام بر تو و بر روزی که زمین و زمینیان را از محبت، سیراب خواهی کرد.
📚 صحیفه رضویه، زیارت امام زمان عجّل تعالی فرجه در حرم شریف امام رضا علیه السلام.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان 💚
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟣 چرا اوکراین کویت نشد؟ بخش۳ پایان
ریچاردهاس
وبگاه استراتژیست
🟠 جهان علیه تهاجم نظامی عراق به کویت اعتراض کرد. اما درباره اوکراین چنین نیست. به دلایلی، بسیاری از کشورها تمایلی به مخالفت با روسیه ندارند. هند نیز مانند دیگران اسلحه و نفت خود را میخرد و تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را نادیده میگیرد.
🟠 علاوه بر این، توانایی آمریکا برای نظم بخشیدن به جهان بسیار کاهش یافته است، تا حد زیادی به این دلیل که اعتبار ایالات متحده نسبت به آن زمان (جنگ خلیج فارس) بسیار کاهش یافته است، که تا حد زیادی نتیجه اختلافات داخلی و مخالفت گسترده جهانی با مداخلات ایالات متحده در عراق در سال 2003 و در لیبی در سال 2011 است.
🟠 دولت جو بایدن با اصرار بر ترسیم جنگ به عنوان جنگ دموکراسی در مقابل استبداد کمک خاصی به پیروزی دموکراسی نکرد. بسیاری از نقاط جهان را به سختی میتوان دموکراتیک دانست و شاید اگر ایالات متحده به جای ساختن دوگانه دموکراسی-استبداد بر ممانعت از تهدید آزادی یک کشور از تهاجم نظامی تاکید میکرد، واکنش و حمایت بیشتری را از کشورهای جهان جلب میکرد.
🟠 ژئوپلیتیک و رقابت قدرتهای بزرگ، که در طول تاریخ رایج است، مانند درگیریهای مسلحانه بین کشورها به روزگار ما بازگشته است. مهلت کوتاه صلح برای پس از جنگ سرد به پایان رسیده است.
🟠 مهمتر از همه، شکاف میان سطح واکنش جهان به تجاوز در آن زمان و اکنون، هشداری است مبنی بر این که نظم بینالملل رو به وخامت گذاشته است. درست زمانی که جهان برای رویارویی با چالشهای رایجی مانند بیماریهای عفونی، تغییرات آب و هوا و فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی، بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز دارد، دوپارهتر شده است.
🟠 وحدت یک منبع کمیاب در روابط بین الملل است. «جامعه بینالمللی» بیشتر امری تصوری و انتزاعی است. در عوض، شواهدی در حال افزایش است که دوران پس از جنگ سرد جای خود را به عصر جدیدی داده است که بیشتر با تلاطم و پراکندگی تعریف شده است تا نظم. دوران جدید ممکن است هنوز نامی نداشته باشد، اما واقعیت برای همه به طور یکسان وجود دارد.
منبع
https://www.aspistrategist.org.au/a-tale-of-two-invasions/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 چرخ گردون روزگار از هفت ماه پیش
▪️هفت ماه پیش این روزها، قرار بود به زودی از هر درخت خیابان ولیعصر تهران یک آخوند آویزان شده باشد، سپاه در حال فرار به ونزوئلا باشد و در استادیوم آزادی ابی و شروین آهنگ «برایِ» را اجرا کنند. آنسوتر امانوئل مکرون با تمام قوا مشغول دفاع از این «انقلاب ایران» بود و با رهبران خودخواندهاش ملاقات میکرد. اینترنشنال هم هر دو دقیقه یکبار به نقل از «یک منبع آگاه» خبر فوری میرفت و بیترهبری را در آستانه تسخیر توسط معترضین نشان میداد.
▪️ اصلاحطلبان و روحانیچی ها هم به جای محکوم کردن خشونت، بمبگذاری شاهچراغ را هم «کار خودشون» میدانستند و مرتب از فروپاشی شوروی عبرت میدادند و میگفتند اگر نظام هرچه زودتر به اصلاحات اساسی دست نزند سقوط میکند. منظورشان از اصلاحات هم صراحتا بازگردندان مافیای روحانی و جهانگیری و قبیلههای وابستهشان به سر سفره رانت و امضای دوباره برجام و افایتیاف بود نه مبارزه با فساد و مقابله با نظم سرمایهدارانه هزارفامیل موجود.
▪️هفت ماه بعد، طرفداران شازده و علینژاد و اسماعیلیون، حمله به جمهوری اسلامی را متوقف کرده و مشغول دریدن خشتک یکدیگر بر سر تهمانده بودجههای آمده از دولتهای خارجی شدهاند، کومله زحمتکشان و کومله کردستان چند نفر از یکدیگر را کشتهاند، سپاه به جای فرار به ونزوئلا، موشک هایپرسونیک تست میکند و جمهوری اسلامی میلیونها نفر را به بهانه جشن غدیر به خیابانها میآورد (جشنی که در آن از زن بیحجاب به همراه سگ بغلش و جوان خالکوبی کرده تا نیروهای مذهبی و سنتی کنار هم شادمانی میکنند).
▪️ در آن سو اما مکرون درگیر شورشهای بیسابقه فرانسه است که در آن یک نسل از جوانان فرانسوی میگویند دیگر خود را فرانسوی نمیدانند. آنسوتر اصلاحطلبان به امید اینکه در انتخابات آتی مجلس چند صندلی به مثابه چند استخوان جلویشان پرت شود فتیله را پایین کشیدهاند و به اوج پیروزیشان این شده که علیز پنج ثانیه دیر جواب غنینژاد را داده و بیوی توییتر جبراییلی عوض شده و محمد مرندی شغل تشریفاتیش در دانشگاه را از دست داده.
▪️ از همه زیباتر اینکه بعد از آشتی ایران و سعودی، اینترنشنال هم «به فرموده» خیلی زیرپوستی جهت حرکت را تغییر داده و روی دعواهای اپوزیسیون تمرکز کرده، طوری که با ده دقیقه تماشای اینترنشنال مخاطب خود به خود به جمهوری اسلامی پناه میبرد. واقعا که هزار باده ناخورده در رگ تاک است.
✍علی علیزاده
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️نامزد ریاست جمهوری آمریکا:
🔻 آمریکاییها باید به خودشان بیایند، دنیا تغییر کرده، ما 750 پایگاه نظامی در 80 کشور دنیا داریم! کشورهای دیگر در پاسخ میگویند «حالا که شما اطراف ما پایگاه دارید ما هم همین کار را خواهیم کرد!»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat