❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَابْنَ عَلِيٍّ اَلْمُرْتَضَى...🤚🌿
🌱سلام بر تو ای یادگار امیرالمومنین .
سلام بر تو و بر روزی که زمین درد کشیده را، با عدالت علوی التیام خواهی داد.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس
#اللهمعجللولیکالفرج🤲🌱
#امام_زمان 💚
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟣 چرا اوکراین کویت نشد؟ بخش۲
ریچاردهاس
وبگاه استراتژیست
🟠 تفاوتهای مهم بین این دو سناریو نشان میدهد که جهان چقدر تغییر کرده است. از روسیه شروع کنید. در سال 1990، روابط دوجانبه بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی نسبتاً خوب بود و پایان صلحآمیز جنگ سرد را ممکن ساخت. شوروی با وجود شراکت قدیمی با عراق، از ایالات متحده در تلاشش برای مقاومت در برابر تجاوزات عراق حمایت دیپلماتیک کرد. امروز اتحاد جماهیر شوروی دیگر وجود ندارد و امپراتوریهای داخلی و خارجی خود را به طور یکسان از دست داده است. روسیه، جانشین اصلی آن، عصبانی، خشمگین و بیگانه شده است.
🟠 سی سال پیش، شورای امنیت سازمان ملل متحد تجاوز عراق را محکوم کرد و نه تنها تحریمهای اقتصادی، بلکه استفاده از نیروی نظامی علیه آن را برای آزادسازی کویت مجاز کرد. امروز، شورای امنیت در نتیجهٔ وتوی دائمی روسیه به حاشیه رفته است.
🟠 چین از تلاشهای بینالمللی برای مقابله با تجاوزات عراق حمایت کرد یا حداقل مانع آن نشد. روابط ایالات متحده و چین در آن زمان بسیار بهتر از الان بود که نشاندهنده همکاری چین و آمریکا علیه اتحاد جماهیر شوروی در دهه های آخر جنگ سرد بود.
🟠 چین همچنین بسیار ضعیفتر بود، با اقتصادی که تنها با بخش بسیار کوچکی از اقتصاد آمریکا قابل مقایسه بود. این بار، چین در آستانه تهاجم روسیه، شراکت بدون محدودیت با روسیه اعلام کرد و از آن زمان تا کنون در کنار روسیه ایستاده و تحریمهای اقتصادی را در این روند نادیده گرفته است.
🟠 سی سال پیش، ایالات متحده نیم میلیون سرباز را به خاورمیانه اعزام کرد و قاطعانه از در حمایت از حاکمیت کویت مداخله کرد. این بار، ایالات متحده که پس از مداخلات ناموفق پس از 11 سپتامبر در افغانستان و عراق نگران جنگ و رویارویی مستقیم با روسیهٔ مجهز به سلاح هستهای بود، از مشارکت مستقیم در مناقشه خودداری کرده و نقش خود را به تامین تسلیحات، اطلاعات و آموزش محدود کرده است.
منبع
https://www.aspistrategist.org.au/a-tale-of-two-invasions/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درماندگی و سرگردانی اپوزیسیون پس از شکستهای پی در پی!
🔶️ کارشناس اینترنشنال:
🔺️متأسفانه جمهوری اسلامی هیچ آلترناتیو و جایگزینی ندارد و غرب این را فهمیده است!
🔺️اپوزیسیون درکی از ایران و همچنین برنامهای برای آینده ندارد؛ آنها دائما در نزاع با یکدیگرند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️روزنامه نگار آمریکایی:
🔻چرا با سرازیر کردن تسلیحات پیشرفته به اوکراین، طرف مقابل را به استفاده از بمب اتم وادار میکنیم؟!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
♨️ آمریکا ۹۳ درصد از عمر خود را به جنگ گذرانده است ‼️
براساس این مقاله که در سال ۲٠۱۵ منتشر شده، از زمانی که ایالات متحده در سال ۱۷۷۶ تأسیس شد، این کشور در طول ۲۲۲ سال از ۲۳۹ سال حیات سیاسی خود، در جنگ بوده
هیچ رئیس جمهور آمریکا را نمیتوان رئیس جمهور در زمان صلح خواند.
بلکه همه روسای جمهور ایالات متحده را می توان از نظر فنی «رئیس جمهور جنگ» در نظر گرفت.
جای تعجب نیست که نظر سنجی ها نشان میدهد که جهان معتقد است آمریکا تهدید شماره یک صلح است !
https://www.globalresearch.ca/america-has-been-at-war-93-of-the-time-222-out-of-239-years-since-1776/5565946
#غرب_متمدن
#آمریکا
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
شروع سوریه سازی از سیستان تقلای تمام و کمال عبدالحمید و اطرافیانشه! براوردشون اینه در صورت درگیری در نواحی غربی و شمال ایران میتونن یارگیری کنن...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
وقتی هزاران نفر از خود مردم بانی بشوند تا اتفاقی مثل میهمانی #غدیر رقم بخورد، غربگراها با آسمان و ریسمان بافتن نگران منابع و بودجه های آن میشوند اما اگر رفقایشان به خاطر خسارتی که به کشور زدند با وقاحت تمام صد تا صد تا سکه از بیت المال بگیرند، به روی خودشان هم نمی آورند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟨 ایده منطقه ای ایران برای ثبات و امنیت غرب آسیا بخش ۱
🟡 تشدید رفت و آمدهای دیپلماتیک میان بازیگران منطقه ای بویژه ایران و عربستان سعودی، پای یک ایده قدیمی مبتنی بر گفت وگو را دوباره به میان آورده است. «مجمع گفت وگو و همکاری» طرحی است که جمهوری اسلامی پس از شکل گیری توافق با ریاض و اجرایی شدن به شکل بازگشت به روابط دوجانبه، آن را مطرح کرده و قرار است جزئیات آن پس از تدوین به ریاض، ابوظبی، دوحه، مسقط، کویت، منامه و بغداد ارسال شود. طرحی که در صورت موفقیت می تواند منطقه را پس از دهه ها تنش و تصاعد بحران وارد دوره ای از مصالحه و همکاری بر مبنای متغیرهای نوظهور کند.🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🟡 ایده ایران چیست؟☘☘☘☘☘☘☘
🟡 ایده جمهوری اسلامی ایران برای امنیت و همکاری در خلیج فارس سابقه طولانی دارد و در طول چند دهه گذشته طرح های مختلفی از جمله مجمع گفت وگوی منطقه ای، طرح صلح هرمز و امنیت دسته جمعی مطرح شده است. حتی بند هشت قطعنامه 598 مصوب سال 1367 هم از ایران و عراق و طرفین منطقه ای می خواهد که مساعی جمیله را برای حل اختلافات مدنظر قرار دهند. بندی که ابتکار دبیر کل سازمان ملل برای برگزاری نشست وزرای خارجه هشت کشور ساحلی بر مبنای آن استوار است.
🟡 با این حال جمهوری اسلامی ایران در دولت سیزدهم با شعار سیاست همسایگی و اول همسایگان طرح و ایده خود را برای تشکیل مجمع گفت وگو و همکاری بر مبنای چهار سطح ارائه داده است:
🟡 سطح اول؛ روابط دوجانبه است که در این سطح به دنبال بازگرداندن روابط به ریل سابق با بازگشایی سفارتخانه ها و کنسولگری ها، تشدید رفت و آمدهای دیپلماتیک، توسعه روابط اقتصادی و تقویت بعد گردشگری است.
🟡 سطح دوم؛ روابط منطقه ای است که ایران امید دارد با تقویت روابط در سطح دوجانبه فضای مساعدتری برای همکاری و همفکری در سطح منطقه ایجاد شود. حل سیاسی بحران های خاورمیانه از جمله در سوریه و یمن و ضرورت داشتن یک منطقه قوی برای مقابله با چالش های نوپدید اصلی است که می تواند مورد توافق سایر بازیگران قرار گیرد.
🟡 سطح سوم؛ نهادسازی در منطقه است. از یک نشست مشترک تا شکل گیری مجمع گفت وگو و در نهایت تبدیل شدن به یک سازمان منطقه ای که بتواند مسائل و معظلات منطقه را در یک سطح بالاتر مورد گفت وگو قرار دهد و ضمن راه حل بخشی به موضوعات بتواند ضمانت اجرایی هم ایجاد کند.
🟡 سطح چهارم؛ تکوین امنیت دسته جمعی با ترتیبات جدید است که حد اعلی انتظار از یک سازمان منطقه ای است. چیزی شبیه سازمان امنیت و همکاری در اروپا که پس از 20 سال گفت وگوهای امنیتی پس از کنفرانس 1973 هلسینکی توانست در سال 1994 به شکل گیری این سازمان منجر شود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📣 از جیغ برای ترافیک،
تا وا مصیبتا برای بیتالمال،
تا حمله به کلانتری در زاهدان،
تا کمک به فقرا به جای جشن گرفتن
و...
هر کاری میکنند تا #جشن_غدیر را از تیتر اخبار پایین بیاورند اما کور خوانده اند.
فقط از غدیر بگویید تا بیشتر بسوزند....😎
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💢در پیمان سعدآباد چی دادیم و چی گرفتیم؟
🗓 ۱۷ تیر سالگرد امضای پیمان سعدآباد
#خدمات_شاه
#پهلوی_بدون_روتوش
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ...✋
🌱سلام بر تو ای مولایی که آینه مهربانی خدا هستی.
سلام بر تو و بر روزی که زمین و زمینیان را از محبت، سیراب خواهی کرد.
📚 صحیفه رضویه، زیارت امام زمان عجّل تعالی فرجه در حرم شریف امام رضا علیه السلام.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان 💚
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟣 چرا اوکراین کویت نشد؟ بخش۳ پایان
ریچاردهاس
وبگاه استراتژیست
🟠 جهان علیه تهاجم نظامی عراق به کویت اعتراض کرد. اما درباره اوکراین چنین نیست. به دلایلی، بسیاری از کشورها تمایلی به مخالفت با روسیه ندارند. هند نیز مانند دیگران اسلحه و نفت خود را میخرد و تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را نادیده میگیرد.
🟠 علاوه بر این، توانایی آمریکا برای نظم بخشیدن به جهان بسیار کاهش یافته است، تا حد زیادی به این دلیل که اعتبار ایالات متحده نسبت به آن زمان (جنگ خلیج فارس) بسیار کاهش یافته است، که تا حد زیادی نتیجه اختلافات داخلی و مخالفت گسترده جهانی با مداخلات ایالات متحده در عراق در سال 2003 و در لیبی در سال 2011 است.
🟠 دولت جو بایدن با اصرار بر ترسیم جنگ به عنوان جنگ دموکراسی در مقابل استبداد کمک خاصی به پیروزی دموکراسی نکرد. بسیاری از نقاط جهان را به سختی میتوان دموکراتیک دانست و شاید اگر ایالات متحده به جای ساختن دوگانه دموکراسی-استبداد بر ممانعت از تهدید آزادی یک کشور از تهاجم نظامی تاکید میکرد، واکنش و حمایت بیشتری را از کشورهای جهان جلب میکرد.
🟠 ژئوپلیتیک و رقابت قدرتهای بزرگ، که در طول تاریخ رایج است، مانند درگیریهای مسلحانه بین کشورها به روزگار ما بازگشته است. مهلت کوتاه صلح برای پس از جنگ سرد به پایان رسیده است.
🟠 مهمتر از همه، شکاف میان سطح واکنش جهان به تجاوز در آن زمان و اکنون، هشداری است مبنی بر این که نظم بینالملل رو به وخامت گذاشته است. درست زمانی که جهان برای رویارویی با چالشهای رایجی مانند بیماریهای عفونی، تغییرات آب و هوا و فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی، بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز دارد، دوپارهتر شده است.
🟠 وحدت یک منبع کمیاب در روابط بین الملل است. «جامعه بینالمللی» بیشتر امری تصوری و انتزاعی است. در عوض، شواهدی در حال افزایش است که دوران پس از جنگ سرد جای خود را به عصر جدیدی داده است که بیشتر با تلاطم و پراکندگی تعریف شده است تا نظم. دوران جدید ممکن است هنوز نامی نداشته باشد، اما واقعیت برای همه به طور یکسان وجود دارد.
منبع
https://www.aspistrategist.org.au/a-tale-of-two-invasions/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 چرخ گردون روزگار از هفت ماه پیش
▪️هفت ماه پیش این روزها، قرار بود به زودی از هر درخت خیابان ولیعصر تهران یک آخوند آویزان شده باشد، سپاه در حال فرار به ونزوئلا باشد و در استادیوم آزادی ابی و شروین آهنگ «برایِ» را اجرا کنند. آنسوتر امانوئل مکرون با تمام قوا مشغول دفاع از این «انقلاب ایران» بود و با رهبران خودخواندهاش ملاقات میکرد. اینترنشنال هم هر دو دقیقه یکبار به نقل از «یک منبع آگاه» خبر فوری میرفت و بیترهبری را در آستانه تسخیر توسط معترضین نشان میداد.
▪️ اصلاحطلبان و روحانیچی ها هم به جای محکوم کردن خشونت، بمبگذاری شاهچراغ را هم «کار خودشون» میدانستند و مرتب از فروپاشی شوروی عبرت میدادند و میگفتند اگر نظام هرچه زودتر به اصلاحات اساسی دست نزند سقوط میکند. منظورشان از اصلاحات هم صراحتا بازگردندان مافیای روحانی و جهانگیری و قبیلههای وابستهشان به سر سفره رانت و امضای دوباره برجام و افایتیاف بود نه مبارزه با فساد و مقابله با نظم سرمایهدارانه هزارفامیل موجود.
▪️هفت ماه بعد، طرفداران شازده و علینژاد و اسماعیلیون، حمله به جمهوری اسلامی را متوقف کرده و مشغول دریدن خشتک یکدیگر بر سر تهمانده بودجههای آمده از دولتهای خارجی شدهاند، کومله زحمتکشان و کومله کردستان چند نفر از یکدیگر را کشتهاند، سپاه به جای فرار به ونزوئلا، موشک هایپرسونیک تست میکند و جمهوری اسلامی میلیونها نفر را به بهانه جشن غدیر به خیابانها میآورد (جشنی که در آن از زن بیحجاب به همراه سگ بغلش و جوان خالکوبی کرده تا نیروهای مذهبی و سنتی کنار هم شادمانی میکنند).
▪️ در آن سو اما مکرون درگیر شورشهای بیسابقه فرانسه است که در آن یک نسل از جوانان فرانسوی میگویند دیگر خود را فرانسوی نمیدانند. آنسوتر اصلاحطلبان به امید اینکه در انتخابات آتی مجلس چند صندلی به مثابه چند استخوان جلویشان پرت شود فتیله را پایین کشیدهاند و به اوج پیروزیشان این شده که علیز پنج ثانیه دیر جواب غنینژاد را داده و بیوی توییتر جبراییلی عوض شده و محمد مرندی شغل تشریفاتیش در دانشگاه را از دست داده.
▪️ از همه زیباتر اینکه بعد از آشتی ایران و سعودی، اینترنشنال هم «به فرموده» خیلی زیرپوستی جهت حرکت را تغییر داده و روی دعواهای اپوزیسیون تمرکز کرده، طوری که با ده دقیقه تماشای اینترنشنال مخاطب خود به خود به جمهوری اسلامی پناه میبرد. واقعا که هزار باده ناخورده در رگ تاک است.
✍علی علیزاده
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️نامزد ریاست جمهوری آمریکا:
🔻 آمریکاییها باید به خودشان بیایند، دنیا تغییر کرده، ما 750 پایگاه نظامی در 80 کشور دنیا داریم! کشورهای دیگر در پاسخ میگویند «حالا که شما اطراف ما پایگاه دارید ما هم همین کار را خواهیم کرد!»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺مدعیان ارتباط با دنیا: شانگهای خوب نیست؛ بریکس به درد نخور است؛ ارتباط با عربستان نفعی ندارد؛ چینِ کمونیست کافر است؛ روسیه دشمن ایران است؛ ونزوئلا فقیر است؛ نیکاراگوئه بی چیز است؛ آفریقا کلاس ندارد؛ سوریه مفتش گران است؛ لبنان مسخره است؛ هند گاو پرست است؛ برزیل جز فوتبال چه دارد؟
فقط غرب و آمریکا را لیس می زنیم😎
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تحلیلگر بیبیسی؛ عملیاتی نکردن مکانیزم ماشه توسط غربیها به خاطر ترس از واکنشهای ایران است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❌ آزار و اذیت گسترده زنان انگلیسی در محل کار
📊 بر اساس نظرسنجی TUC(( مرکز ملی اتحادیههای کارگری))، از هر سه زن جوان تقریباً دو نفر در محل کار آزار جنسی، زورگویی یا آزار کلامی را تجربه کردهاند.
❇️ به طور کلی، تقریباً از هر پنج زن سه نفر (58٪) در محل کار مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند. این نرخ برای زنان بین 25 تا 34 سال به 62 درصد میرسد.
🔹به گفته TUC، اکثر قربانیان از ترس اینکه این موضوع مورد باور دیگران قرار نگیرد و یا به روابطشان در محل کار یا آینده شغلی آسیب وارد شود، آن را گزارش نمی کنند.
📌 زنان انگلیسی در محل کار نیز از آزار و اذیت گسترده در امان نیستند و ما نتایج فاجعه بار آزادیهای بیحد و حصر رو در این کشور مشاهده میکنیم. متاسفانه عدهای در ایران تمایل دارند، نسخهای که سالیان دراز در این نوع کشورها اجرا و نتایجش هویدا شده، در کشور ما هم اجرا بشه.
#حجاب
#واقعیات_غرب
منبع:
https://www.theguardian.com/world/2023/may/12/almost-two-thirds-of-young-women-have-been-sexually-harassed-at-work-says-tuc
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟩 ایده منطقه ای ایران برای ثبات و امنیت غرب آسیا بخش ۲
🟢 طرح این ایده بر مبنای چهار سطح مورد انتظار تهران طبیعتا دارای چهار بعد فرصت، تهدید و نقاط قوت و ضعف است که بویژه شناخت محدودیت ها و ملاحظات آن می تواند در موفقیت این طرح در ابعاد ایده سازی تا عملیاتی شدن بسیار موثر باشد.
🟢 گام اول در این فضا، خوانش واقع بینانه تغییرات در منطقه است. اینکه منطقه در آستانه یک تغییر بزرگ قرار دارد یا آنچه که در حال اتفاق افتادن است، بیشتر مدیریت تنش ها و منجمدسازی آنها است -که این ظرفیت را دارد تا با تغییر فضا مجددا زمینه برای بازگشت تنش ها فراهم شود- نقش مهمی در موفقیت این طرح و انتظارات و توقعات از آن دارد. در سیالیت تحولات منطقه و در نظم بده- بستان با ائتلاف های نوظهور و عمدتا دو تا چند منظوری و موقتی که محصول فروپاشی نظم پیشین و نظم یابی جدید است، نباید انتظار حداکثری از مفاهیمی چون امنیت و همکاری بین جنوب و شمال خلیج فارس داشت که ادراکات پیشینی، سوتفاهمات و اقتصادهای ناهم تکمیل بر آن غلبه دارد.
🟢 گام دوم تبیین پاسخ های همواره منفی عربستان و برخی بازیگران شورای همکاری نسبت به طرح های ایران برای امنیت سازی در منطقه خلیج فارس است. اینکه چرا ریاض ایران را برای خود تهدید تعریف کرده و اینکه چگونه بتوان این ادراک از تهدید را تغییر داد، عنصر مهمی در تبیین این وضعیت و ترسیم نقشه راه است. بنابراین چالش در این سطح شناختی است و باید نسبت به اصلاح ادراکی و گذار از این اختلال شناختی توجه ویژه ای داشت و در این مسیر حرکت کرد. هر چند نباید این واقعیت بنیادین را از نظر دور داشت که بستر روابط ایران و عربستان ماهیت رقابتی دارد و طیفی از تعارض و تضاد منافع را در بر می گیرد. بنابراین هرگونه همکاری و انتظار از سطح همگرایی باید با توجه به این عنصر در نظر گرفته شود.
🟢 گام سوم این واقعیت است که این ایده باید ابتدا به ساکن بصورت دوجانبه با عربستان سعودی به پیش برده شود و چکش کاری شده و سپس در اختیار سایر اعضای شورای همکاری قرار گیرد. طبیعتا نظر مثبت ریاض این ظرفیت را دارد که با پاسخ مثبت دیگر دولت های عرب خلیج فارس همراه شود. از اینرو طرح این ایده در سفر قریب الوقوع حسین امیرعبداللهیان به عربستان و در آینده سفر احتمالی رئیس جمهور ایران به جده می تواند حسن نیت تهران را برای تامین نظرات عربستان سعودی به دنبال داشته باشد. مضاف بر این، طرح مذکور نباید بعنوان جایگزینی برای شورای همکاری مطرح شود و باید نقش هم تکمیلی را برای آن ایفا کند. این یکی از خطوط قرمز مجموعه GCC و در راس آنها عربستان است.
🟢 گام چهارم لحاظ کردن نقش متغیرهای مداخله گر است که این استعداد را در روابط ایران و عربستان دارند که صحنه را مخدوش کرده و دچار اختلال کنند. نقش این متغیرها که از حضور ایالات متحده در مناسبات و ترتیبات امنیتی خلیج فارس تا ورود اسرائیل به شکل عادی سازی روابط با دولت های عربی را در بر می گیرد، از جمله متغیرهایی است که باید مدنظر قرار گیرد. وزن این متغیرها در شکل دهی به ادراک تهدید از جمهوری اسلامی ایران همواره پررنگ بوده و صرفا می توان نقش آنها را با گام های جدی اعتمادساز با مجموعه شورای همکاری تقلیل داد. اینکه به دنبال حذف این متغیرها و شکل دهی به یک منطقه عاری از آمریکا بود؛ نه تنها مطلوب دولت های عربی با اولویت و حساسیت اول امنیت، آنهم امنیت رژیم های حاکم نیست، بلکه می تواند به ادراک تهدید از ایران شکل جدیدی بخشد. اینکه ایران از طریق مذاکره و گفت وگو به دنبال سلطه بر منطقه است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📌رایان نایت، فعال رسانهای آمریکایی:
✳️ دموکراتها دوست دارند دربارهی #دموکراسی صحبت کنند و جمهوریخواهان دوست دارند دربارهی #آزادی صحبت کنند؛ اما حقیقت این است که هر دو حزب بر یک امپراتوری ظالم حکومت میکنند که دموکراسی و آزادی را سرکوب میکند. هیچ کدام از ما اینجا آزاد نیستیم. ما متعلق به بانکها هستیم؛ توسط سیاستمداران کنترل میشویم و رسانهها به ما دروغ میگویند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💢رویای غرب برای جنگ داخلی در روسیه
✍️ریا نووستی- ویکتوریا نیکیفوروا
▪️با هر دلیل و بهانه ای که یوگنی پریگوژین، حرکت نظامی گروه خود را به سمت مسکو توجیه کند، تغییری در ماهیت همدستی با دشمنان استراتژیک ما بوجود نخواهد آورد. طی روز شنبه، رسانه های غربی از خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدند، و شادی کنان، کار حکومت روسیه را تمام شده می پنداشتند این واقعیت که شورش نظامیان واگنر، در غروب روز جمعه آغاز شد فکری از پیش اندیشیده ای بود به خیال اینکه تعطیلات آخر هفته است و مردم به پیشواز “نجات دهندگان” خواهند رفت.
▪️در این خصوص، سرمقاله های روزنامه های مشهور جهان، فریاد بر آوردند: «شورش در روسیه»، «شورش علیه پوتین»، «تانک های واگنر، به سمت مسکو می روند»، «روسیه بر لبه پرتگاه» و... واگنری ها فوراً “شورشیان” لقب گرفتند. این واکنش و رفتار برای اهل فن بسیار آشنا است. اینگونه شیوه های شناخته شده از جانب آنگلوساکسون ها، و بالتبع آمیخته به هزاران رنگ و لعاب که در جاهای دیگر نیز دیده و تجربه شده است تازگی ندارد. البته مهاجران “خوب روس” نیز بی کار نمانند و به انجام وظیفه پرداختند: میخائیل خودورکوفسکی (الیگارش فراری)، بلافاصله از شهروندان روسیه خواست تا اسلحه بدست گرفته و از شورش حمایت کنند. عدهای دیگر با شتاب از دیوار تصورات بالا رفتند و رویای سوار شدن بر تانک های آبرامز آمریکایی را در نظر گرفتند. در اوکراین، نیز تمام شب “جشن” گرفتند.
▪️در لابلای همه آن حوادث، مانند آفتاب روشن است که چقدر در غرب به شکست ما چشم امید بسته اند. خوشحالی غرب ناشی از آن بود که کار روسیه تمام است و شکست های پی در پی آنها در جنگ اوکراین، بحران های اقتصادی همه گیر، اعتراضات میلیونی شهروندان آنها در سایه قرار خواهد گرفت. رهبری اتحادیه اروپا، به سرعت شروع به تقسیم پوست خرس روسی کرد و مرکز “واکنش به بحران” را در ارتباط با وضعیت روسیه فعال کرد. اروپایی ها قرار بود بحران ما را مدیریت کنند، همانطور که بحران میدان اوکراین، در سال 2014 را مدیریت کردند.
▪️مجله اکونومیست، با خرسندی اعلام کرد: ارتش اوکراین، از سردرگمی در صفوف دشمن خوشحال خواهد شد. نیویورک تایمز به یک مزیت آشکار شورش، برای ایالات متحده اشاره کرد: قرار بود این شورش موقعیت روسیه را در جبهه ها مختل کند و پیروزی نظامی اوکراین را تضمین نماید. با این حال، پیتر بیکر، در نیویورک تایمز، متوجه یک مشکل برای ایالات متحده شد. به نظر او، تسلیحات هسته ای روسیه میتوانست از کنترل خارج شود و تحت کنترل چنین شخصی (پیریگوژین) که از ضربه زدن به واشنگتن دریغ نمیکرد، قرار گیرد. منطق دشمنان ما باید درک شود تا به وضوح متوجه شویم که عملکرد واگنر، ممکن است آخرین بازی آنها نباشد. حکومت باید برای این نوع ترفند ها آمادگی داشته باشد. در سال 2019، تحلیلگران نظامی آمریکایی از شرکت RAND ، به واشنگتن توصیه کردند که با جدیت تمام اعتراضات و قیام های احتمالی را در روسیه، که ما قبلاً در باره آنها طرح ارائه داده ایم در نظر داشته باشند. این بدان معناست که بار دیگر معترضان با شعارهای و شکلهای دیگری وارد میدان شوند.
▪️در تاریخ ما پیشینه هایی از این دست وجود داشته و دارد. همانطور که برخی از افراد باهوش اشاره کردند، در اواخر دهه 80 هیچ فردی در مسکو، با پوسترهای «بیائید تمام نفت خود را به خودورکوفسکی بدهیم» در مسکو راه پیمایی نمیکرد. در راهپیمایی های هزاران نفری در دوران پرسترویکا، آنها برای لغو امتیازات حزبی، برای دموکراسی و یک سیستم چند حزبی تظاهرات می کردند.
بنابراین امروز، تندروها می توانند به خیلی ها بقبولانند که آنها طرفدار همه موضوعات جذابی هستند که برای مردم خوش آیند باشد و در نتیجه شکستی فاجعه بار برای روسیه بوجود بیاورند. همه وطن پرستان دلسوز و حکومت، باید به چنین رفتارهایی بطور جدی فکر کنند.
▪️احمقانه است که فکر کنیم پس از خنثی سازی قدرت نمایی پریگوژین، غرب از تلاش های خود برای دستکاری کردن قطب نمای کشتی ما دست بردارد. آری! پس از عقیم ماندن تحریم ها و شکست های نظامی تا به حال همه “ناجیان روسیه” بطور قاطعانه و نا امیدوارانه به کناری رفته اند. از آن جمله ناوالنی، کاسپاروف، همین طور خودورکوفسکی، که مدتهاست با اشاره صاحب اختیارهای خود به گوشه خزیده و به کنار گذاشته شده اند، صرفاً به این دلیل که قبلاً نقش خود را بازی کرده اند. جامعه روسیه بر ماهیت این افراد آگاهی دارد و میداند که آنها با کدام سرویس های ویژه همکاری دارند.
▪️خوب! چنانچه یک فرد جدید به جای پریگوژین، جذاب تر، با زبانی خوش تر، بدون عادات بد دهانی، با حس شوخ طبعی، بدون به خطر انداختن روابط با تشکیلات آمریکایی ظاهر شود، و همان زمان، شعارهای میهن پرستانه سر دهد و غرور ملی روس ها را به طرز ماهرانه ای تحریک کرد تکلیف چیست؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣#سلام_امام_زمانم ❣
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَبِيلَ اللّٰهِ الَّذِي مَنْ سَلَكَ غَيْرَهُ هَلَكَ✋
🌱سلام بر تو ای راه خدا که هر که جز آن پیمود هلاک شد
🌱سلام بر امامی که همه ی راه های هدایت از شاه راه هدایت او میگذرد و بدون راه او هر راهی گمراهی است
📚فرازی از زیارت سرداب مقدس
#امام_زمان (عج)♥️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟩 نیویورک تایمز: امریکا چگونه ایران را به آغوش پوتین و شی جین پینگ انداخت؟ / تکرار الگوی کوبا در بحث تهران: کاسترو علاقهای به شوروی نداشت .........بخش ۱
پیتر باینارت
🟢 پیتر باینارت در نیویورک تایمز نوشت: دولت بایدن اخیرا دو خبر نا خوشایند داده است: ایران به روسیه برای تولید پهپاد کمک می کند و چین یک پایگاه جاسوسی در کوبا در اختیار دارد.
پیام واضح است: دشمنان امریکا در حال پیوستن به یکدیگر هستند. آنها اکنون در حال تشکیل محوری هستند که «مرکز امنیت نوین امریکا (CNAS)»، به عنوان یک اتاق فکر پر نفوذ مستقر در واشنگتن، آن را «محور اقتدارگرایان» جدید می نامد. این محور، منافع ایالات متحده را از شرق آسیا تا دریای کارائیب و از اروپای شرقی تا خلیج فارس، تهدید می کند.
🟢 این عبارت حاکی از آن است که آنچه دولت های روسیه، چین، ایران و کوبا را به هم متصل می کند، بیزاری مشترک آنها از دموکراسی[غربی] است. این تعبیر، برای یک طبقه در سیاست خارجی واشنگتن که اغلب منازعات ژئوپلیتیکی امریکا را به عنوان رقابت بین آزادی و استبداد به تصویر می کشند، روایت جذابی است.
🟢 اما یک مشکل وجود دارد. همین چند سال پیش، دولت های کوبا و ایران که در آن زمان هم همین نظام های سیاسی فعلی بر آن ها حاکم بود، به دنبال ایجاد روابط نزدیک تر با واشنگتن بودند. چرخش آنها به سوی روسیه و چین به خاطر تنفرشان از دموکراسی نبود، آنها به پکن و مسکو متمایل شدند، چرا که واشنگتن پیشنهاد آنها برای روابط نزدیک تر را رد کرد و آنها را به آغوش دشمنان بزرگ خودش سوق داد. دولت امریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و بایدن، واشنگتن، خود به ایجاد شراکت های ضدآمریکایی که اکنون از آن ابراز تاسف می کند کمک کرده است. این دقیقا همان کاری است که ایالات متحده در طول جنگ سرد نیز انجام داد.
🟢 کوبا را در نظر بگیرید. در بیشتر دوران پس از جنگ سرد، استراتژی دولت کوبا کاملا روشن بوده است: بسته نگه داشتن نظام سیاسی و باز کردن درهای اقتصاد به روی سرمایه گذاری خارجی. کوبا برای عملی کرن این استراتژی به روابط نزدیک تر با واشنگتن نیازداشت، زیرا تحریم های ایالات متحده نه تنها مانع دستیابی کوبا به درآمدهای بالقوه توریسم و تجارتش شده، بلکه شرکت های اروپایی را نیز ترسانده است. ویلیام لئوگراند، کارشناس آمریکای لاتین در دانشگاه امریکن، گفت: «همه مؤلفه های اصلی استراتژی اقتصادی کوبا در دو دهه گذشته بر اساس انتظارات بلندمدت برای بر بهبود روابط با ایالات متحده بوده است.»
🟢 در سال 2014، این قمار، شروع به نتیجه دادن کرد. دولت اوباما به دشمنی چند دهه ای امریکا با دولت کوبا پایان داد و به چیزی نگذشت که همه، از کونان اوبرایان، مجری تاک شو معروف شبکه TBS گرفته تا اندرو کوئومو، فرماندار نیویورک و استیو نش، ستاره بسکتبالNBA به هاوانا سفر کردند. همانطور که مایکل جی. بوستامانت، کارشناس مسائل کوبا در دانشگاه میامی، در آن زمان خاطرنشان کرد، «پرچم امریکا حتی به شیک ترین استاندارد ملی تبدیل شده که بر روی تی شرت، جوراب شلواری و تاپ کوبایی ها ظاهر می شود.»
منبع
https://www.nytimes.com/2023/07/03/opinion/iran-cuba-usa-partnerships.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️رسانه انگلیسی:
🔻 اینگونه آمریکا با مهمات خوشهای، 260 میلیون بمب بر سر مردم لائوس ریخت و آنها را تکه تکه کرد!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ ما تروریست هستیم!
🎙تحلیلگر سیاسی آمریکایی:
🔹نمیدانم با چه بیانی این را به شما بگویم، اما ما تروریست هستیم. نه نه. ما نیستیم. منظورم این است که دولت ایالات متحده و ارتش آن #تروریست هستند.
🔸بنابراین خود جنگهای ما نوعی تروریسم است. ما اکنون در حال بمباران ۷ تا ۸ کشور هستیم، حداقل آن چیزی که میدانیم! هر وقت یک تفنگدار دریایی کشته میشود، متوجه میشویم که در کشور دیگری هستیم که آنجا را بمباران میکنیم!
🔹خندهدار است که چگونه بین تروریسم و کاری که خودمان انجام میدهیم تمایز قائل میشویم! به کاری که ما در #عراق کردیم چه میگویید؟!
🔸ما #لیبی را به یک کشور شکستخورده تبدیل کردیم که بازارهای بردهفروشی در آنجا دایر شده است. ما سعی کردیم همین بلا را بر سر #سوریه بیاوریم. نزدیک بود موفق هم بشویم! ما تروریست هستیم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مهدی خزعلی، فعال سیاسی اصلاحطلب در مناظره با براندازان:
🔺️پس از فجایع سال گذشته آشوبگران در کشور، مردم میگویند باید کفش آقای خامنهای را بوسید.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔥اسلام، دین دوم غربگرایان❗️
🔻آقای عباس عبدی؛ چطور روزنامههای اصلاحات که سالانه میلیاردها تومان از بودجه عمومی و منابع دولتی دریافت می کنند تا اینجای تاریخ تدوام داشته اند؟
🔻چطور وقتی صدها میلیارد تومان بودجه عمومی و منابع دولتی صرف سلبریتی های سینمایی و ورزشی و برخی کنسرتها و کلیساها و خسارت کرسنت و... می شود، از نظر غربگرایان بلامانع است؟
🔻ظاهرا غدیر، مانع اصلی تداوم حیات دین اول غربگرایان، یعنی لیبرالیسم است!!
🔻اگر مهمانی ده کیلومتری غدیر اینقدر برای غربگرایان درد داشته، با مهمانی جهانی غدیر در عصر ظهور چه خواهند کرد؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟩 آقای منتجب نیا! خجالت بکشید😊
✍️رسول منتجبنیا فعال سیاسی اصلاحطلب، قائم مقام سابق حزب منتسب به کروبی و دبیرکل حزب جمهوریت گفته است: «اگر نظرسنجی دقیق نه نظرسازی داشته باشیم، میبینیم فضا به گونهای است که اکثریت مردم یا مخالف یا معترض یا بی تفاوت هستند».
منتجب نیا همچنین گفته است: ما الان حکومتی داریم که به دست پرتوان امام بزرگوار و با راًی اکثریت مردم ایران مشروعیت و اعتبار پیدا کرد که تشییع جنازه امام نشان داد، مشروعیت و مقبولیت نظام تا آن دوره خدشهای برنداشته بود. اما رفتهرفته حمایت مردمی رنگ باخت. وقتی اکثریت کنار زده شدهاند، این سوال پیش میآید که چطور میتوانیم از مردم توقع راًی داشته باشیم؟ در این شرایط آیا هدف واقعی انتخابات محقق میشود؟ به نظر من انتخابات در این شرایط نه مفهوم پیدا میکند و نه هدفمند است. چرا که اکثریت به صندوق راًی بیاعتماد است و نظرشان این است که «راًی ما را برای تثبیت خود میخواهند» بنده علیالتحقیق عرض میکنم در شرایط فعلی راًی مردم کارساز نیست. چرا که امروز کار در دست اقلیتی است که کمی از آنها سابقه انقلابی دارند و بیشترشان در انقلاب، جنگ و ... هیچ سابقهای ندارند. دقیقاً بر خلاف توصیه امام که توصیه کرده بودند «نگذارید از راهرسیدهها بر سرنوشت مملکت حاکم شوند» متاًسفانه این روزها کسانی اختیاردار هستند و تریبون دارند که سردی و گرمی مبارزه با شاه و رویارویی با دشمنان انقلاب و مردم را نچشیدند.
🔻🔻به جناب منتجب نیا باید گفت:
1️⃣ ادعای توهم آلود مخالفت، اعتراض و یا بی تفاوتی اکثریت مردم احتمالا ناشی از اثرگذاری همان نظرسازیها و یا استفاده بیش از حد از مطالب شبکه هایی نظیر بی بی سی و اینترنشنال است. قطعا کسی منکر اعتراض به حق گروه هایی از اقشار جامعه نیست اما این جنس نظرپراکنی یادآور ماجراهای سال گذشته است که اجتماعات 15 نفره را مردم می نامیدند اما در مقابل اجتماع هزاران نفر در تشییع شهید مدافع امنیت ساکت بودند.
2️⃣ پس از رحلت امام، مسیر کشور و مردم بر همان روال و البته پرقدرتتر پیش رفت اما این چپیهای مدعی خط امام و اصلاح طلبان امروز بودند که رنگ عوض کرده و شب و روزشان در تامین مناقع قبله آمالشان یعنی امریکا تغییر کرد. اساسا اگر مردم از انقلاب و نظام کنار می کشیدند در مقابل فتنه های پیچیده رنگارنگ بعد از رحلت امام که با نقشه های دشمن و اجرای اصلاح طلبان پیاده میشد، اثری از انقلاب باقی نمی ماند.
3️⃣ منتجب نیا ادعا می کند که بعد از رحلت امام اکثریت کنار زده شدند. در حالی که رئیس دولت اصلاحات در سال 76 و با انتخابات دوم خرداد، رئیس جمهور کشور شد. حسن روحانی با حمایت اصلاح طلبان و تشکیل کابینه اصلاح طلب در سال 92 تا هشت سال رئیس جمهور کشور شد. در انتخابات سال 88 مردم حد نصاب حضور 85 درصدی را ثبت کردند که اصلاح طلبان به دلیل عدم پیروزی، آن را مقدمه فتنه تدارک دیده با اسم رمز «تقلب» کردند و اتفاقا یکی از سران فتنه رئیس آقای منتجب نیا بود که با 300 هزار رای ادعای مضحک تقلب را تکرار کرد.
4️⃣ منتجب نیا دم از جبهه و جنگ و مبارزه می زند. چه خوب است اصلاح طلبان لیست شهدایی که در راه حاکمیت اسلام و تداوم انقلاب اسلامی تقدیم کرده اند منتشر کنند. از مدافعان حرمی که با انگیزه اصلاح طلبی هجرت کردهاند، نام ببرند. اما لیست سیاسیون اصلاح طلب و روزنامه نگاران اصلاحات که به وطن فروشی روی آوردند قابل دسترس است.
5️⃣ منتجب نیا از تشییع تاریخی امام سخن می گوید و آن را مستمسک طعنه به مشروعیت و اعتبار نظام میکند اما از تشییع فوق تصور سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قهرمان مبارزه با استکبار و شاگرد مکتب خمینی پس از 30 سال با جمعیت چند ده میلیونی در چندین استان حرفی به زبان نمی آورد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
💡 نکته تحلیل
🛑 رئیسجمهور آمریکا:
🔹اوکراین هنوز برای عضویت در ناتو آماده نیست. قبل از هرگونه آغاز روند پیوستن اوکراین به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، نیاز است که جنگ روسیه در اوکراین پایان یابد.
🔻برلین تمایلی به پذیرش پیشنهاد عضویت فوریپ [اوکراین در ناتو] ندارد. این کشور دنبال زمان خریدن و طولانی کردن فرایندها است تا اقدامات حفاظتی را برای جلوگیری از عضویت اوکراین فراهم کند.
✍ این چنین حقارتی برای هر کشوری هست که بخواهد امنیت مردم و حفظ بقایش را در گرو حمایت کردن کشورهای دیگر از خود ببیند و بی چون و چرا، بله قربان گوی سیاستهای قدرت های غربی (استعمارگران سابق) باشد؛ حال فکر کنید که در ایران افرادی همواره بودند و همچنان هستند که چنین نسخهای را، راه نجات ایران معرفی می کنند. کسانی که برای رسیدن به صندلیهای قدرت و پستهای کلیدی نظام دست به هر کاری میزنند و بعد از اینکه قدرت را در اختیار میگیرند سعی در تسلیم کشور در راستای انجام سیاستهای راهبردی غرب را دارند. در ذهن زنگ زده مفلوک آنها هیچ اعتقادی به توانایی و استعداد ایرانی وجود ندارد.
☀️بی تعارف ولایت فقیه فارغ از بحث مذهبی و فقهی آن توانسته است منافع ملی ایران را با قدرت حفظ کند و ارتقا دهد. حتی اگر شخصی صرفاً ملیگرا باشد، باید از شخص رهبری دفاع کند.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🍃💎🍃
❣#سلام_امام_زمانم❣
🍃السَّلامُ عَلَيْكَ يا خَليفَةَ رَسُولِ الله صَلَّى الله عَلَيْهِ وَآلِهِ...✋
💎سلام بر تو ای گل نرگسِ گلستان رسول الله.
ای که با ظهورت مشام جهان از عطر محمدی آکنده خواهد شد.
📗 صحیفه مهدیه، زیارت حضرت بقیة الله ارواحنا فداه در سختیها، ص578.
🍃💎🍃
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟩 نیویورک تایمز: امریکا چگونه ایران را به آغوش پوتین و شی جین پینگ انداخت؟ / تکرار الگوی کوبا در بحث تهران: کاسترو علاقهای به شوروی نداشت .........بخش ۲
پیتر باینارت
🟢 دونالد ترامپ وارد کاخ سفید شد و همه چیز به هم ریخت. او در سال ۲۰۱۹ شدیدترین تحریم های اقتصادی بیش از نیم قرن اخیر را علیه کوبا اعمال کرد. یک ماه بعد، هاوانا شروع به جیره بندی صابون، تخم مرغ، برنج و لوبیا کرد. در همان زمان، طبق گزارش وال استریت ژورنال، شبکه نظارتی چین در این جزیره «تحت ارتقای قابل توجهی قرار گرفت» (وزارت خارجه کوبا و چین گزار های مربوط به تأسیسات نظارتی چین در کوبا را تکذیب کردند). ایوان الیس، تحلیلگر آمریکای لاتین در کالج جنگ ارتش ایالات متحده، گفت، این قرارداد «اساساً حق اشتراکی است که چین می دهد» و افزود: «کوبا به شدت محتاج پول است، چین این پول را می پردازد و در عوض به امکانات شنود از طریق خاک کوبا دسترسی پیدا می کند»
🟢 روابط ایران و امریکا نیز از الگوی مشابهی پیروی می کند. زمانی که دو کشور در سال 2015، برجام را امضا کردند، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه وقت ایران، آن را «نه سقف، بلکه یک پایه محکم» خواند که «اکنون باید شروع به ساختن آن کنیم.» رهبران ایران، مانند کوبا، امیدوار بودند که روابط بهتر با ایالات متحده موجب افزایش سرمایه گذاری غرب در این کشور شود.
🟢 اگرچه برخی از تندروهای ایرانی نگران بودند که روابط اقتصادی با غرب باعث تضعیف نظام شود، اما ظریف و حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران، معتقد بودند بهتر شدن وضعیت اقتصاد کشور، موجب تقویت موقعیت ایران در منطقه و کاهش نارضایتی های مردم می شود و در نتیجه به تحکیم نظام سیاسی کشور کمک می کند.
🟢 اما اینگونه نشد و ترامپ ضمن خروج از برجام، تحریم های سختی را مجددا علیه تهران اعمال کرد. دولت بایدن نیز به جای اینکه در روز اول سر کار آمدنش، دوباره به برجام بپیوندد، خواسته های بیشتری را مطرح کرد که منجر به بی اثر شدن تلاش ها برای احیای برجام شد. با از بین رفتن امیدها به سرمایه گذاری قابل توجه امریکا و اروپا در ایران، اهرم فشار واشنگتن بر روابط تهران-مسکو نیز از بین رفت. ایران اکنون چیزی برای از دست دادن ندارد و به توسعه مشارکت هایش با روسیه که سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید آن را «مشارکت دفاعی تمام عیار» خوانده، می پردازد.
منبع
https://www.nytimes.com/2023/07/03/opinion/iran-cuba-usa-partnerships.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat