بازگشت با دست پُر
🔹آوردههای سفر دو روزه رئیس جمهور به چین برای کشور
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️نظر کارشناس روسی در مورد قدرت نظامی ایران:
✴️ ایرانی ها هژمون(امریکا) را لگدکوب کردند.
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🚨یک شخصیت آمریکایی در صفحه توییتر خود نوشت:
🔹️ ایران ۳۰۰ سال است که به کشوری حمله نکرده است، اما ما آمریکا با ۲۴۶ سال سن، ۲۳۶ سال است که در حال جنگ هستیم. تهدید واقعی جهانی برای صلح کیست؟
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
⚠️ مبحث نفوذ 📌 قسمت نهم 📚 باهم مطالعه کنیم 📖 سرشت و سرنوشت جوامع در حال «گذار از سنت به مدرنیته» دغ
⚠️مبحث نفوذ در ایران
📌قسمت دهم
📚 باهم مطالعه کنیم
📖 تمام تاکیدی که بر دگرگونی اسلام میشود، بیجاست.» وقتی سال ۱۳۸۲ اصلاحطلبان این جملهی فرید زکریا، تئوریسین برجستهی شورای روابط خارجی آمریکا را در کتاب آینده آزادی خواندند، ناگهان آب سردی بر سرشان ریخت. انگار آمریکاییها «مارتین لوتر اسلام» را که زادهی ذهن خودشان بود، کشتند. زکریا مانند ریچارد رورتی و ولیرضا نصر معتقد بود «راه دموکراسی» از «اصلاح مذهبی» نمیگذارد. به اعتقاد او مطمئنترین راه برای «دموکراتیزاسیون» در ایران، «تقویت طبقهی متوسط سکولار» و «توسعه سرمایهداری لیبرال» است، چون این ۲ فاکتور رابطه علت و معلولی با گسترش دموکراسی دارند. اگر اقتصاد لیبرال شود، جامعه لیبرال میشود و به تدریج شهروندان «لیبرال دموکرات» پدید میآیند.
📖 بدین ترتیب، شورای روابط خارجی آمریکا ساختِ مدل جدیدی را برای پروژه «دموکراتیزاسیون در ایران» آغاز کرد. این مدل تحت تأثیر «فلسفه عملگرایی» (پراگماتیسم) شکل گرفت و دیدار ریچارد رورتی، بزرگترین فیلسوف زندهی آمریکا از تهران برای ارائه این «بستهی پیشنهادی» جدید برنامهریزی شد. او هم در عرصه اندیشه و هم در «جاسوسی آکادمیک» برای CIA، وارث جان دیویی به شمار میرفت.
📖 شب ۲۲ خرداد ۱۳۸۳ ریچارد رورتی برای اقامتی ۲ روزه وارد تهران شد تا با همکاری داریوش شایگان و رامین جهانبگلو از نزدیک به ارزیابی وضعیت اصلاحطلبان بپردازد.پیش از سفر به ایران گفته بود «اگر ما چیزی هم از اسلام باید بیاموزیم، آن چیز درس آزادی و عدالت اجتماعی نخواهد بود؛ ما خود در این مقوله کارشناس و خبره هستیم» و همیشه تأکید داشت «دموکراسی در ایران میتواند آغاز موج دموکراتیزاسیون در خاورمیانه باشد.» اصلاحطلبان نیز با تفکر عمل گرایانهی رورتی آشنایی داشتند؛ حتی در زمان ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی مدارس دولتیای به «سبک جان دیویی» (مانند مدرسه شهدای معلم در تهران) ساختند تا دانشآموزان «اصل حریت و آزادی» را از آموزههای فلسفه آمریکایی بیاموزند.
📖 از سال ۱۳۸۲ نیز خشایار دیهیمی در انتشارات طرحنو به ترجمه تئوریهای این فیلسوف پراگماتیست پرداخت. وقتی رورتی به ایران آمد، اصلاحطلبان ۲ شکست در دومین انتخابات شوراهای شهر و روستا و انتخابات مجلس هفتم را در کارنامهی خود داشتند. شکستهای پیاپی پروژهی اصلاحات یک رسوایی بزرگ بود. رورتی فقط یک راهکار کاربردی به ذهنش میرسید و به اصلاحطلبان گفت که «گذار به دموکراسی» محصول بحثهای روشنفکری و فلسفی در باب «بازسازی سنت» و «اصلاح دین» نیست، بلکه نیازمند اتکاء محض به «سنتهای آمریکایی» و پیروی از فلسفهی عملگرایی است. او حذف «مفهوم خدا» از جامعه را نخستین راه استقرار یک دموکراسی سکولار دانست و گفت:
موفقیتِ «سکولاریزاسیون» در دموکراسیهای صنعتی حاصل شده است و هر چند که دین از تصورات توده مردم بیرون نرفته، اما جامعه توانسته است بدون توجه به «مفهوم خدا» به سامان اجتماعی و احساس تعلقی جمعی برسد. وقتی که شما توانستید جامعهای را این چنین سکولاریزه کنید، به احتمال زیاد میتوانید آن را «غیرمتافیزیکی» هم بکنید.
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
🌍 تحول در راهبرد سیاست خارجی آمریکا نسبت به چین منجر به تکرار جنگ سرد می شود؟ 🔖 قسمت دوم ✏️ با ظهور
🌍 تحول در راهبرد سیاست خارجی آمریکا نسبت به چین منجر به تکرار جنگ سرد می شود؟
🔖 قسمت سوم
✏️ به قدرت رسیدن ترامپ سرآغاز مسیری متفاوت بود. تغییر در سیاست و ترکیب هیئت حاکمه آمریکا بلکه با تغییر برداشت راهبردی آمریکا از چین نیز همراه شد. برخلاف دولت اوباما، تیم جدید امنیتی کاخ سفید دیگر چین را نه به عنوان قدرتی منطقه ای، بلکه به عنوان قدرتی بین المللی و درحال ظهور تعریف کرد. این تغییر برداشت ضرورت تغییر سیاست های گذشته در رابطه با این کشور را ایجاب می کرد. بدین ترتیب بود که محور اصلی سیاست آمریکا در شرق آسیا از موازنه به مهار جهت عقب راندن چین در منطقه و جهان تغییر کرد.
✏️ انتشار سند امنیت ملی دولت ترامپ مهمترین نشانه از این تغییرات استراتژیک در سیاست این کشور در شرق آسیا بود. توجه به این سند و تمرکز بر ابعاد عملیاتی آن در سطح منطقه ای نشان می دهد که ایالات متحده معماری امنیتی خاصی را برای مهار سه بازیگر چالشی (چین، روسیه و ایران) ترسیم کرده که مهمترین و گسترده ترین معماری امنیتی به شرق آسیا و منطقه ای که ایالات متحده آن را هندوپاسیفیک می نامد، بازمی گردد. در این نظم منطقه ای، ایالات متحده با هدف مهار چین در حال سامان دادن به دو نظم است. نظم نخست، نظم سیاسی و امنیتی است که برمبنای ایجاد اتحادی استراتژیک میان آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن (اتحادی بالقوه از دموکراسی های همفکر) استوار است. این نظم با روابط راهبردی آمریکا با تایلند و فلیپین تقویت شده و این دو کشور به همراه ویتنام، اندونزی، مالزی و سنگاپور در قالب شراکت راهبردی با آمریکا در قالب همکاری های سیاسی و اقتصادی مکمل نظم سیاسی و امنیتی هندوپاسفیک هستند. در سطح بین المللی نیز، آمریکا با تمرکز بر تجارت خود با چین به عنوان پاشنه آشیل این کشور در رابطه با آمریکا و با به چالش کشیدن آن در قالب جنگ تجاری/فناوری، می کوشد تا سیاست مهار چین را با به عقب راندن این کشور در برخی حوزه های استراتژیک به صورت خاص در بخش فناوری های نو تکمیل کند.
✏️ ورود آمریکا به چالش چین در حوزه تجارت و اقتصاد، پایان رسمی مماشات آمریکا در برابر چین است. در گذشته، ایالات متحده با میزانی از سرقت حقوق مالکیت معنوی و دسترسی نابرابر به بازارهای یکدیگر، مدارا می کرد؛ چراکه تصور این بود چین به سمت بازار آزاد و حکومت قانون حرکت می کند. بااینوجود از نگاه هیئت حاکمه کاخ سفید، با پشت کردن چین به اصلاحات لیبرالی، دیگر دلیلی وجود ندارد که ایالات متحده سیاست هایی سخت گیرانه تر علیه چین اتخاذ نکند.
✏️ سیاست گذاران در واشینگتن به این نتیجه رسیده اند که آن در شرایط کنونی مقابله با برآمدن چین در سطح بین المللی اولویت حیاتی برای آنها داشته و به این منظور به بازاندیشی دقیق آن سیاست این کشور در برابر چین به منظور جدا کردن بخشهای کارآمد از کلیت راهبرد رابطه آمریکا با چین پرداخته اند. در کنار این بازاندیشی راهبردی، تغییر عمده ای که رفتار آمریکا در برابر چین به خود دیده این است که این کشور دیگر هیچ ابایی از خشمگین کردن چین در حوزه های مختلف از اقتصاد تا سیاست بین الملل ندارد. تقویت اتحاد با شرکای آمریکا در شرق و جنوب آسیا و تلاش برای ورود به موضوعات امنیتی چون عملیاتهای مشترک آزادی کشتیرانی در دریای چین جنوبی، فراهم کردن منابع بدیل سرمایهگذاری برای کشورهای دارای بنادر استراتژیک، حمایت از تایوان در برابر چین و حمایت از تلاش سایر کشورهای آسیایی برای افزایش توان نظامی خود در دریای چین جنوبی، همگی نتیجه این تحول رفتاری است.
📃 هدف تمامی این رفتارها تحریک چین برای ورود به یک جنگ سرد یا رقابت نظامی زودهنگام با آمریکا است.☄ اینکه در آینده جهان متاثر از این دو قدرت، دوقطبی شود و جنگ سرد جدیدی شکل بگیرد یا☄ اینکه شاهد شکل گیری ائتلاف های منطقه ای و ایجاد توازن در روابط کشورها با این دو قدرت باشیم؛ که به نظر گزینه دوم احتمالش بیشتر است، باید صبر کرد و دید جهان در حال گذار قدرت به چه شکل رقم خواهد خورد؟!
#شطرنج باز ۳۱۳(دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🌍 جنگ اوکراین؛ مقدمه جنگسرد دوم یا جنگ جهانی سوم؟
🌤 نیل فرگوسن، تحلیلگر و نظریه پرداز برجسته روابط بینالملل با انتشار یادداشتی با عنوان «هفت بدترین سناریوها برای جنگ اوکراین» ضمن نقد دیدگاههایی که باور داشتند با آغاز دوران «صلح طولانی»، جهان شاهد جنگهای کمتر و کمخسارتتری خواهد بود، از مخاطرات چنین دیدگاهی پرده برداشته و نتیجه جنگ اوکراین را منوط به یافتن پاسخ به هفت پرسش دانسته است.
🌤 جنگ سرد دوم یا جنگ جهانی سوم؟
پیش از این استدلال کرده بودم که شرایط جهانی کنونی بیش از هر زمان دیگری مشابه دهه 1970 است. وضعیت ما چیزی شبیه به یک جنگ سرد جدید است. ما پیش از این مشکل تورم داشتیم. جنگ در اوکراین مانند حمله کشورهای عربی به اسرائیل در سال 1973 یا حمله شوروی به افغانستان در سال 1979 است. تأثیر اقتصادی جنگ بر قیمت انرژی و مواد غذایی خطر رکود تورمی را ایجاد میکند. اما اگر به مانند شان مک میکین فرض کنید اکنون سال 1979 نیست، بلکه 1939 است چه؟ البته که موقعیت اوکراین بسیار بهتر از موقعیت لهستان در سال 1939 است. سلاحهای غربی به اوکراین ارسال شده اما پس از تهاجم آلمان نازی آنها به دست لهستان نرسیدند. اوکراین تنها با تهدید روسیه مواجه است، اما لهستان بین هیتلر و استالین تقسیم شد.
🌤 بحرانهای ژئوپلتیک سهگانه
از سوی دیگر، اگر جنگ جهانی دوم را با انبوهی از جنگهای مختلف به خاطر بیاوریم، این تئوری محتملتر به نظر میرسد. در این شرایط ایالات متحده و متحدانش باید نه یک، بلکه سه بحران ژئوپلیتیکی را در نظر بگیرند، که همگی میتوانند به سرعت اتفاق بیافتند –درست همانطور که جنگ در اروپای شرقی هم زمان با جنگ ژاپن علیه چین آغاز شد و پس از آن جنگ هیتلر علیه اروپای غربی در سال 1940 رخ داد و در پی آن جنگ ژاپن با آمریکا و امپراتوریهای اروپایی در آسیا در سال 1941 به وقوع پیوست. 💥حال اگر چین در سال آینده به تایوان حمله کند و 💥جنگی بین ایران و رقبا و دشمنان منطقهایاش که به طور فزایندهای در حال همسو شدناند -کشورهای عربی و اسرائیل- آغاز شود، ممکن است خوب باید شروع به صحبت در مورد جنگ جهانی سوم کرد، و نه صرفاً جنگ سرد دوم.
🌤 صلح بیشتر؟
از زمان انتشار کتاب پینکر در سال 2012 با عنوان «فرشتگان بهتر طبیعت ما»، من و او در مورد اینکه آیا جهان در حال صلحآمیزتر شدن است یا خیر بحث کردهایم -بهطور دقیقتر، آیا روند معناداری برای کمتر شدن و کاهش مرگباری جنگ وجود دارد؟ پینکر ادعای دوگانه دارد. اول، از حدود سال 1945 یک «صلح بلندمدت» بین قدرتهای بزرگ وجود داشته که به طور قابل توجهی در تضاد با دورههای قبلی درگیریهای مکرر قدرتهای بزرگ قرار دارد. دوم، یک «صلح جدید» نیز وجود دارد که با «کاهش کمی در جنگ، نسلکشی و تروریسم» مشخص میشود که از زمان پایان جنگ سرد بهطور ناگهانی آغاز و ادامه یافته است.
🌈 جهان پس از جنگ جهانی دوم نسبت به نیمه اول قرن بیستم یا قرن نوزدهم خشونت کمتری داشت. اما، همانطور که کلوزت می گوید، «یک دوره طولانی صلح لزوماً دلیلی بر تغییر احتمال وقوع جنگهای بزرگ نیست. ... احتمال یک جنگ بسیار بزرگ [به بزرگی جنگ جهانی دوم] همچنان وجود دارد».
منبع؛
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-04-03/niall-ferguson-7-worst-case-scenarios-from-putin-s-ukraine-war
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
⭕️ یک نفر از درون کاخ سفید گفته است:
"وقتی از بایدن پرسیده شد که آیا جنگ اوکراین در خونریزی و تضعیف دشمنان مورد نظرش موفق بوده است، بایدن پاسخ داده است که بله، کار آلمان که تمام است، بقیه کشورهای اتحادیه اروپا هم چند ماه بیشتر دوام نمیآورند!"
#شطرنج باز ۳۱۳
شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔓 خبری که رسانه های جریان اصلی و رسانه های پروامپریالیستی تحریم خواه و جنگ طلب ایرانی سانسور می کنند.🤨
❌ هزاران نفر از مردم مونیخ علیه برگزاری کنفرانس امنیتی در میدان کارلسیلانز میدان شهر مونیخ آلمان دست به تظاهرات زدند.
🔸اعتراض کنندگان خواستار توقف عرضه سلاح به اوکراین شدند با پوستر و شعارهای "نه به تانک آلمانی به اوکراین"، مبارزه با فاشیسم، بایدن به جهنم و غیره به خیابان آمدند.
#کنفرانس_کثیف_امنیتی_مونیخ
@shatranjsiasat
💠صدور تمدن غرب به شرق آسیا
این قسمت؛ حقوق بشر به سبک آمریکایی
🇺🇸🌀 عملیات شکنجه در ویتنام
🔻 سازمان #سیا (CIA) در عملیاتی با عنوان #عملیات_ققنوس که برای نابودی کامل ویتکنگها در #ویتنام طراحی کرده بود، انواع و اقسام فجیعترین شکنجهها را برای تسلیم کردن ویتنامیها بکار برد.
🔻 ماموران سیا، افراد مظنون را با وارد کردن شوک الکتریکی به اندامهای جنسی مردان و زنان شکنجه میدادند! حتی در این روش از مارماهی، مار و یا اشيا سخت هم استفاده میکردند!
🔻 در #شکنجه دیگر میخهای ۶ اینچی را در گوش افراد مظنون فرو میکردند؛ در بعضی از موارد این میخها بر اثر ضربههای شدید وارد مغز ویتنامیها میشد تا جان آنها را بگیرد.
🔻 پرتاب کردن زندانیها از هلیکوپتر در حال پرواز برای اعتراف گرفتن از دیگران هم از دیگر روشهای هولناکی بود که آمریکاییها در ویتنام به کار میبستند.
💢روایت نیویورک تایمز
💠 Behind the #Phoenix_Program
🌐 https://www.nytimes.com/2017/12/29/opinion/behind-the-phoenix-program.html
@shatranjsiasat