فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌من تو انتخابات از نظر مالی اشباع شدم. با نمایندگان بستم که بعد ورود به مجلس، مجازیشان دست ما باشد. من تیم دارم و باید به آنها پول بدهم. از همه پول گرفتم.
اینها بخشی از صحبتهای علی احمدنیا یکی از فعالان رسانهای اصلاحطلب در یک گفتگوی خصوصی است که بطور مخفیانه ضبط شده؛
⚠️با دقت ببینید تا بهتر بفهمید موجهای رسانهای و کامنتها و لایکهای گلهای در فضای مجازی که له یا علیه یک فرد یا یک تفکر یا یک پروژه یا یک جناح راه میافتد چگونه با گروههای تیمی و با پولهای کثیف شکل میگیرد؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
برخورد قبیلهای رسانههای زنجیرهای با اظهارات رئیسجمهور(خبر ویژه)
روزنامههای مدعی اصلاحات در اقدامی هماهنگ و زنجیرهای، اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه «راه نجات کشور روحیه بسیجی و جهادی است» را سانسور کردند.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران روز شنبه 17/6/1403 در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) گفت: «راه نجات کشور احیا و تکیه به روحیه جهادی و بسیجی واقعی همچون سالهای ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و همان روحیه و مجاهدتی است که جنگ را اداره کرد و ادامه داد: اگر از آبادانی و ساختن کشور غفلت کنیم یا از روشهای ناکارآمد برای این منظور استفاده کنیم، بیش از پیش از روند پیشرفت عقب میمانیم و این عقبماندگی باعث میشود که فرصتها و ظرفیتها و منابع ما در منطقه و جهان از دست برود. ادامه مسیر با همین روند فعلی نتیجهبخش نخواهد بود و باید نگاهها و روندها را اصلاح کنیم.»
وی همچنین بر ضرورت برگزاری جلسات مشترک میان نیروی مقاومت بسیج و سازمان برنامه و بودجه برای برنامهریزی جهت اتخاذ راهکارهای جهادی برای حل هرچه سریعتر مشکل مدارس در مناطق محروم تأکید کرد و افزود: «با کمک مردم و حاکمیت نگاه بسیجی میتوانیم ظرف مدت یکسال کل مدارس لازم در مناطق محروم کشور را ساخته و مهیا کنیم.»
رئیسجمهور در بازدید از قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با تأکید بر «روحیه جهادی و بسیجی» یکی از عوامل پیشرفت و اداره کشور را وابسته به این نوع نگاه دانست. نکته قابل تأمل اینجاست که این اظهارنظر رئیسجمهور، هیچ جایی در صفحه اول رسانههای زنجیرهای نداشت.
به نظر میرسد این اظهارات به مذاق روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات خوش نیامده و با مزاجشان سازگار نیست چرا که بر اساس اصول منطقی، عدم بازتاب و نشر همسان با حذف و نادیده گرفتن است و ادعای «دانستن حق مردم است» را که شعار این جریان است، زیر سؤال میبرد.
بر همین اساس، این نگرانی وجود دارد که از حذف واژه، سانسور اظهارات و عدم بازتاب پا را فراتر گذاشته و به حذف نگاه، اصول و روش برسیم لذا موضوع عبارت «روحیه جهادی و بسیجی» نیست بلکه مسئله انگیزه حذف و «حد یقف» این نوع نگاه است.
اگر دغدعه مدعیان اصلاحات پیشرفت، توسعه و راههای منتهی به رشد ایران باشد، بازتاب نظرات و اصولی که مُنتج به صعود ایران است، باید یکی از موارد کثیرالنشر باشد، بنابراین عدم بازتاب، نشانگر نگاه قشری و حزبی رسانههای مدعی اصلاحات است و نه تنها بر تفکر محدود این جماعت مهر صحه گذاشته بلکه ادعای ایران دوستی و دغدغه توسعه و پیشرفت کشور آنها را زیر سؤال میبرد. ادعائی که عامل فخر و شانتاژ خبری بوده و به عنوان وجه تمایز با دیگر جناحها مطرح میشد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رفیق دوست، وزیر سپاه دوران جنگ: قرار شد وسیله ای بسازیم که ناو آمریکایی رو بزنیم... کار طراحی شده بود و میخواستیم شروع به ساخت بکنیم که هاشمی گفت: نساز!
خدا لعنت کند بهزاد نبوی ها را ....
آن یکی هم که آمرزیده نمی شود ....
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افسانه دروغین اعتبار پاسپورت ایرانی در زمان شاه؛ پاسپورتی که با آن "شاهمملکت" را به انگلیس راه ندادند!
🔶 داریوش سجادی روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی ساکن آمریکا:
🔺پذیرش ادعای اعتبار پاسپورت ایرانی در دوره محمدرضا شاه، محصول کدام منزلت پهلوی بود؟! ایرانیها در آن زمان حامل هیچ منزلت و اعتباری نبودند و از جمله کشورهای جهان سومی و عقب مانده محسوب میشدند که تنها به برکت نفت و مشتقات نفتی و حاکمیت خودباخته، غربیها رگ خوابشان را پیدا کرده بودند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تعابیر جالب یک صاحب نظر آمریکایی درباره تمدن و پیشرفتهای ایران
⭕️ ایران دشمن طبیعی آمریکا نبود ولی چه اتفاقی افتاد؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قصه کارخانه توپ سازی امیرکبیر
🔹امیرکبیر می خواست کارخانه توپ سازی بسازد تا ایران از نظر قدرت نظامی تقویت شود!
شایعه کردند مردم گرسنه هستند و امیرکبیر دنبال جنگ راه انداختن.
(یعنی دوقطبی نان و جنگ برای عوام)
🔸 هرجا هرکس فقیری میدیدند به کارخانه توپ امیرکبیر فحش می داد!
🔸امیرکبیر دستور داده بود توپ هایی بسازند که حتی در بارندگی نیز شلیک کند. همین طور توپ هایی بسازند که برخلاف توپ های انگلیسی و روسی، لوله شان یکپارچه ریخته شود تا محکم باشند و شلیک دقیق تر و سنگین تری داشته باشند. در قهوه خانه ها و شیرهکشخانه ها،بساط تمسخر و طنزها ساختند.
♦️کاری کردند که شاه (که علاقهی زیادی به امیرکبیر داشت) ؛ با دست خودش حکم قتلش را امضاء کرد!!
بعداز شهادت امیرکبیر ، انگلیس ، بوشهر و خارک را تصرف کرد تا ایران استقلال هرات و افغانستان را قبول کند.
با قرارداد پاریس ، آنهارا از ایران جدا کردند.
نتیجه مردم گرسنه تر شدند چرا؟
چون هرات دریچه تجارت ایران با خاور دور بود.(وسرچشمه گندم سیستان)
و بعد قحطی بزرگ معروف...
به همین سادگی !!
🔺با قتل امیرکبیر کارخانه به ثمر رسیده نافرجام ماند و تمام کارگران و صنعتگران آموزش دیده، توسط میرزا آقاخان نوری، اخراج شدند!
♦️تیغ دوقطبی نان و جنگ هنوز میتواند امیرکبیرها نابود کند.
♦️چندبار از این حربه دشمنان مکررا زخم خوردیم.
هنوز هم این شیوه استعمار جواب میدهد؟🤔
♦️حافظه تاریخی ملتها ضعیف است پس باید مکرر تاریخ میهن را مرور کنیم.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 توسعهطلبی ناتو به روایت تصویر
🔹 اینفوگرافیکی از چگونگی محاصره روسیه توسط واشنگتن در چند دهه اخیر.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🌐 هریس و ترامپ؛ کدام یک برنده مناظره بود؟
#تحلیل_کوتاه
🔹 امروز چهارشنبه، ۲۱ شهریور نخستین مناظره انتخاباتی میان کامالا هریس و دونالد ترامپ برگزار شد. از صحبت تعداد زیادی از خبرنگاران و تحلیلگران (نزدیک به هر دو حزب) پیروزی نسبی هریس در مقابل ترامپ قابل برداشت بود. نظرسنجیهای فوری که بعد از پایان مناظره انجام شد نیز چنین نتیجهگیری را تأیید میکرد. اما هرکدام از نامزدها چه عملکردی داشتند؟
🔸 ضعف ترامپ در طول مناظره از جهتهای متعددی کاملاً مشهود بود. طرز رفتار و واکنشهای او نسبت به مناظره پیشین با بایدن یا حتی مناظرههای ۲۰۲۰ او تفاوت چندانی نداشت. او به راحتی خشمگین میشد، کنترل خود را از دست میداد و یکسری جمله را مبنی بر اینکه او بهترین دولت و بایدن و هریس بدترین دولت تاریخ آمریکا را داشتهاند تکرار میکرد. هریس نیز از این ضعف استفاده کرد و چندین دفعه با سخنانی همچون اینکه مردم در تجمعات انتخاباتی از سخنان ترامپ خسته میشوند و آن را ترک میکنند یا اینکه ترامپ یک مجرم است او را عصبانی میکرد.
🔸 نظرسنجیها در چند ماه گذشته نمایانگر یک نکته مهم بودند: آرای ترامپ غالباً ثابت یا کمنوسان بودهاند. این یعنی ترامپ طرفداران آتشینی دارد، ولی هنوز در جذب آرای جدید چندان موفق نبوده است. در این صورت ترامپ در مناظره باید در سخنانش آرای مستقل و مردد را هدف قرار میداد. به جز تأکید او بر ناامنی مرزها، سایر سخنان او در اقتصاد، سلامت، محیط زیست و سیاست خارجه، بیشتر باب میل پایگاه رأی فعلیاش بود. آمارهای منتشر شده از نیویورک تایمز نشان میدهد که او تعداد حملات کمتری نسبت به هریس داشته است. ترامپ در مناظره دیشب بیشتر در موضع دفاع و اثبات درستی خود بود. ادعاهای نادرست او در مسائل مختلف نیز به او آسیب زد.
🔸 از سوی دیگر، هریس همان چیزی بود که دموکراتها پس از مناظرات ضعیف بایدن انتظار داشتند. او خود را آرام، مسلط و دارای برنامه نشان داد. او در موضوع پروندههای حقوقی ترامپ، خروج آمریکا از افغانستان، حق سقط جنین موفقتر ظاهر شد. شاید بتوان گفت نقطه ضعف ترامپ در موضوع سقط جنین، از باقی حوزههای بیشتر بود. چراکه تلاش کرده بود خود را به رأیدهندگان مستقل نزدیک کند؛ اما اظهارات تندتر معاونش، ونس، برایش دردسرساز شد. هریس به خوبی در حوزه ناامنی مرزها (موضوعی که کمپین ترامپ همیشه بر روی آن مانور میداد) ترامپ را در موضوع دفاع قرار داد و او را در کنگره را متهم به نابودی طرح امنیت مرزها در کنگره کرد. برخلاف ترامپ که از گذشته بیشتر حرف میزد، هریس بر آینده تمرکز و خود جزو «نسل جدید رهبران« دانست.
✅ پس از پایان مناظره، لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، اذعان داشت که ترامپ فرصتها را از دست داد. دیگر جمهوریخواهان همچون دسانتیس و رامسوامی از دخالتهای مجریهای مناظره انتقاد کردند و داگلاس اسکوئن در فاکسنیوز هریس را پیروز مناظره دانست. مهمترین واکنش کمپین هریس نیز درخواست برای مناظره مجدد بود. با این حال باید منتظر بروزرسانی در نظرسنجیها ماند تا دید آیا هریس واقعاً توانسته است فاصله خود با ترامپ را بیشتر کند یا خیر.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🇺🇸 کسینجر سیاستمدار شهیر آمریکایی در کتاب نظم جهانی می گوید:
🔻 تنها قدرت قابل بقا و تکثیر در برابر لیبرال سرمایه داری آمریکا فقط اسلام سیاسی شیعه می باشد. تمدن چین کنفوسیوسی و روس ارتدوکسی رقیب تمدنی_ حیثیتی غرب تلقی نمی شوند.
🔻او معتقد است سطح منازعه غرب با ایران، ایدئولوژیک و زیربنایی و سطح منازعه غرب با روس و چین،استراتژیک و روبنایی است.
🔻کسینجر و نظیر او مانند برژنیسکی، فوکویاما،تافلر به جد معتقد هستند که تنها راه خلاصی آمریکا از دست پدیده "انقلاب سیاسی شیعه" در ایران نه جنگ مستقیم نظامی یا تحریم اقتصادی که کشاندن سطح تقابل غرب و ایران از وضعیت ایدئولوژیک به ساحت استراتژیک و آنگاه قدم های تاکتیکی می باشد.
🔻امام ره، بدرستی امام "جنگ عقیده ها بودند" او و نائب ایشان به درستی متوجه شده اند؛ تا مادامی که سطوح منازعه حفظ شود، روند نزول و فروپاشی گفتمان غرب در برابر گفتمان انقلاب اسلامی ایران غیر قابل توقف است.
این روزها به گسترش منطق و ایدئولوژی اسلام سیاسی شیعه ایرانی در غرب نگاه کنید!!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🔺حقیقت این است که مجوز استفاده از موشکهای هوا پرتاب دوربرد (هرچند ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر برای ما ایرانیها که عادت به شنیدن بردهای بالای ۱۰۰۰ کیلومتر تا ۱۵۰۰ کیلومتر داریم دوربرد نیست) علیه روسیه را مدتهاست که اعضای ناتو صادر کرده و در حال تحویل جگندههای اف ۱۶ و موشکهای کروز هواپرتاب برای حمله به برخی اهداف راهبردی در روسیه هستند. در واقع جنجال بر سر تحویل موشکهای ایرانی بیشتر به این دلیل صورت میگیرد تا غربیها به این وسیله تحویل و استفاده اوکراین از موشکهای کروز دوربرد را توجیه کنند، هرچند به صورت مشخص جنگندههای اف ۱۶ چند هفتهای است وارد اوکراین شده (البته با حمله دقیق به پایگاه محل استقرار آنها در غرب اوکراین تعدادی از آنها آسیب دید) و روند تولید و تحویل موشکهای کروز هوا پرتاب نیز چند ماهی است که شروع شده، اما غربیها خودشان میدانند که وضع بسیار فراتر از این است و روسها این اقدام را بدون پاسخ نخواهند گذاشت.
🔺تحویل موشکهای فتح ۳۶۰ و همچنین یک موشک تاکتیکی و بسیار ارزشمند دیگر ایرانی به روسیه، خطوط نبرد در اوکراین را آشفته خواهد کرد و باعث وارد آمدن ضررهای سنگین و غیر قابل تحمل به سازمان رزم ناتو خواهد شد. با این حال داستان به همین جا ختم نمیشود و ایران در قبال تحویل این موشکها، به فنآوریهای بسیار پیشرفته و سطح بالای روسیه دسترسی پیدا میکند به این موضوع باعث میشود تا ایران در گام بعد اقدام به تحویل طیف جدید و قدرتمندتری از موشکهایی کند که عملاً بازی را تا سطح غیر قابل تحملی برای غربیها عوض کند. اینکه جان کربی میگوید تحویل فناوریهای پیشرفته روسیه به ایران برای خاورمیانه خطرناک است فقط بخشی از حقایقی است که کاخ سفید میداند اما جرأت مطرح و بازگو کردن این خطرات را ندارد.
🔺بهایی که آمریکا و غرب برای فشار بر ایران میپردازند بسیار زیاد است و روند این بازی به شکلی است بازنده نهایی و اصلی آن غرب خواهد بود؛ در هر حال ایران ۴۵ سال است تحریم بوده تحت فشار است و مهمترین موضوع این است که دیگر کسی جرأت و قدرت تهدید ایرانی جماعت را ندارد و آمریکا آنقدر ضعیف و ناتوان شده که به سلاح کند و غیرقابل اتکای تحریم روی آورده که استفاده مکرر از آن باعث شده تا همه نسبت به این موضوع حساس شوند. هرگونه مداخله بیشتر غرب در بحران اوکراین و فرستادن سلاح و تجهیزات به این کشور واکنش شدید روسیهها را در سایر میادین نیز به همراه خواهد داشت.
🔺گفته میشود که تهدید روسها مبنی بر تجهیز ارتش یمن به موشکهای ضد کشتی پیشرفته و گشودن باب همکاری با صنعا علیرغم وجود روابط گسترده و همکاریهای دیپلماتیک و سیاسی با عربستان و امارات بخشی از این کارزار است. هرچند تحویل موشکهای ضد کشتی دوربرد و قدرتمند توسط ایران در هفتههای گذشته به ارتش یمن باعث فرار ناوگان دریایی آنگلوساکسونها از خلیج عدن و دریای سرخ شد، ولی شاید تحویل موشک یاخونت توسط روسها غرب را برای همیشه از رفت و آمد در این منطقه محروم کند. به صورت مشخص باید گفت روزگار یکه تازی غربیها و اقدامات یک جانبه آنها گذشته و دیگر کشورها نیز توانمندیهای زیادی برای دفاع از منافع ملی خود دارند و در این زمینه گزینهها چنان زیاد است که میتواند جهان را علیه استعمار نو بشوراند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 جواد ظریف در فایل صوتی افشا شده، ۶ اسفند ۱۳۹۹:
🔻بعد برجام کری گفت از روزی که ایران ایر را از لیست تحریم خارج کردیم پروازهایش به سوریه ۶ برابر شده. گفتم مگه میشه؟ رئیس هواپیمایی گفت درسته، حاج قاسم فشار آورده
گفتم قاسم جان چرا این کار رو میکنی؟ با ماهان برو. گفت ایران ایر امنتره
‼️ظریف : یعنی در این حد دیپلماسی فدای میدان شد ولی میدان هرگز فدای دیپلماسی نشد !!!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📳این زن بی حجاب، می تواند سرباز لشکر اسلام ناب باشد و یک مدعی، یا یک سینهزن در جبهه یزید.
استدلال های قوی این خانم وقتی می شنود ایران و اسرائیل با هم مقایسه می شود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🔴هفت نکته در مورد سفر پزشکیان به عراق
🔻مسعود پزشکیان در سفر به عراق به چهار نقطه مهم سفر کرد؛ بغداد، سلیمانیه، أربیل و بصره. در عرف سیاسی عراق، سلیمانیه و أربیل را یک کانون میدانند و به عبارتی باید گفت رئیس جمهور با سفر خود را از مرکز عراق شروع کرد، سپس به شمال رفت و از آنجا راهی جنوب این کشور شد. این اقدام پیامهای مهمی داشت؛
نخست) ایران تاکید کرد که مرکزیت عراق برایش مهم است و شمال و جنوب عراق را با هم میخواهد، شمال نمیتواند بخشی جداییپذیر از عراق باشد.
دوم) ایران پس از حملات سنگین چند سال گذشته به تروریستهای چند ملیتی در شمال عراق، نیاز بود تا از سرکردههای استان شمالی دلجویی کند، به همین دلیل پزشکیان هم به سلیمانیه سفر کرد و هم به أربیل تا به آنها یادآور شود که بهای دوستی، دوستی است و بهای دشمنی دشمنی؛
سوم) سفر به سلیمانیه تاکیدی بود بر اینکه ایران جامعیت یکجای أربیل را به رسمیت نمیشناسد. در واقع، این سفر اعتبار بخشیدن به اتحادیه میهنی کردستان و بالابردن جایگاه آنها در سپهر سیاسی عراق بود. تصویری که بافل طالبانی با پزشکیان منتشر کرد، همین پیام را میرساند؛
چهارم) ایران در این سفر بر موضوع «امنیت» و اجرایی کردن «توافق امنیتی» با بغداد و أربیل تاکید داشت. در دیدار رئیس جمهور ایران با نخستوزیر عراق، پزشکیان تأکید مؤکد داشت که هر گونه همکاریهای اقتصادی در رهگذر احترام به امنیت دو کشور میگذرد؛
پنجم) در واقع این سفر آخرین میخ را بر تابوت گروهکهای تجزبهطلب چندملیتی در شمال عراق خواهد کوبید. اصرار ایران بر خلعسلاح، اخراج و راندن این تروریستهای چندملیتی تجزیهطلب مزدور امریکا و رژیم صهیونیستی باعث شده تا بغداد برای تامین امنیت مرزها تحت فشار قرار بگیرد؛
ششم) اما نکته مهمی که باید به آن توجه و دقت کرد این بود که ایران مرکزیت بغداد، أربیل و بصره را در مرکز، شمال و جنوب عراق به رسمیت شناخت، پزشکیان با هیچ یک از مقامات اهل سنت عراق که چند هفتهای است دنبال تشکیل «اقلیم سنی» هستند و از حمایت امریکا، ترکیه و عربستان و امارات برخوردار هستند دیدار نکرد. این موضوع نشان میدهد که ایران به هیچ عنوان تاب تحمل چنین اقلیمی را در عراق ندارد و اجازه نخواهد داد بنیان فدرالیسمی که مقدمه جداییطلبی در عراق است، گذاشته شود.
هفتم) نکته مهم دیگر این بود که پزشکیان با انتخاب عراق به عنوان نخستین مقصد خود در سفر خارجی، نشان داد که از یک رویکرد یکپارچه در کشور تبعیت میکند. این سفر قرار بود در خردادماه برگزار شود و شهید رئیسی و هیات دولت سیزدهم آن را انجام دهند....
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد برجسته دانشگاه شیکاگو و نظریه پرداز روابط بین الملل: کل حکومت آمریکا تحت سلطه لابی اسرائیل است و انتخابات هم سرنوشت غزه را تغییر نخواهد داد
جان میرشایمر: انتخابات ریاستجمهوری آینده آمریکا هیچ تأثیری بر آنچه در غزه میگذرد نخواهد داشت و اسرائیل به دلیل "نفوذ قدرتمند" لابی اسرائیل از حمایت بیقید و شرط ایالات متحده برخوردار خواهد شد.
@کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دختر ملک الشعراء بهار:
هیچ وقت پهلویها رو نمیبخشم
بزرگان ایران را دائم میکشتند و پدر من را هم کشتند
پدر من را کشتند چون نوکری شاه را نکرد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
#توئیت
توی دولت آقای پزشکیان، سابقه دارها یه جوری دارن مسئولیت میگیرن که انگار به جای لیست نخبگان، اشتباهی لیست زندان اوین رسیده دست دولت مردان.
#دولت_وفاق
✍ مسعود تاتلاری
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🔰 استثمار و خشونت علیه زنان در لیبی
👤 #سید_محمدحسین_راجی
🔸کشور لیبی در آفریقای شمالی واقع در جنوب دریای مدیترانه، یکی از ۱۰ کشور اصلی صادرکننده نفت در جهان است و تولید ناخالص ملی سرانه آن جزو بالاترینها در آفریقا است. در سال 1969 سرهنگ معمر قذافی طی یک کودتا رهبر کشور لیبی شد. قذافی تا سال 2001 مواضعی کاملاً ضد اسرائیل و غرب و حامی فلسطین اتخاذ کرده بود. این کشور خواهان دستیابی به فنآوری هستهای هم بود.
🔸علاوهبر اتهام تروریسم علیه دولت لیبی مبنی بر اینکه این کشور از عملیاتهای خرابکارانه مثل پرواز پانام 103 (1988) (سانحه لاکربی) و پرواز یو.تی.اِی 772 (1989) دست داشته است، اتهاماتی مربوط به سلاح کشتارجمعی، باعث شد شورای امنیت علیه آنها تحریم اعمال کند. این مسائل و مناقشات تا سال 2001 ادامه یافت. قذافی، تحت تاثیر شکست برخی از سیاستهایش، که بعضی به خاطر رویگردانی اتحادیه عرب از لیبی بود، به سراغ آمریکا رفت و درصدد بهبود روابط برآمد.
🔸رویداد مهم بعدی در روابط ایالات متحده و لیبی، حملات تروریستی 11 سپتامبر بود. قذافی با مردم آمریکا ابراز همدردی و از حق آنها برای انتقام دفاع کرد. وی حمله واشنگتن به افغانستان را اقدامی موجه برای دفاع از خود توصیف کرد و پیشنهاد همکاری ضدتروریستی و اطلاعاتی با آمریکا و انگلیس را داد و مستقیماً علیه القاعده اقدام نمود.
🔻لیبی در سال 2001 لیبی معاهده «منع جامع آزمایش سلاحهای هستهای» و در 2002 معاهده لاهه در مورد «جلوگيري از گسترش موشکهای بالستيك» را امضا کرد، در 2003 موافقت کرد که برنامه سلاحهای کشتارجمعی خود را برچیده و درهای کشور را به روی بازرسی بینالمللی باز کند و در سال 2004، 4000 سانتریفیوژ خود را تسلیم آمریکا کرد.
🔸اما در سال 2011، با گسترش بهار عربی در سراسر آفریقای شمالی، ایالات متحده با هدف مدیریت بیداری اسلامی یا همان بهار عربی، رویکرد خود را تغییر داد و حاکم لیبی را یک «دیوانه» نامید که دنبال «نسلکشی» است! لیبی نیز از مواضع انقلابی، ضداسرائیلی و هستهای خود کنار کشید و رضایت آمریکا را جلب کرد؛ اما در نهایت آمریکا برای منافع استراتژیک و ژئوپولیتیک خود قذافی را به عنوان یک بازیگر مصرف شده، کنار گذاشت و با یک مداخله نظامی به بهانه حقوق بشر و با استفاده از لفاظی درمورد زنان لیبیایی، این کشور را به ورطه نابودی کشاند.
🔸هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در سال 2011 اعلام کرد که ایالات متحده از گزارشهای مربوط به تجاوز جنسی در مقیاس وسیع در درگیریهای لیبی «عمیقاً نگران» است. او گفت در سایر بخشهای خاورمیانه و شمال آفریقا حتی گزارشهایی مبنی بر «آزمایش باکرگی» وجود دارد. در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا از خشونت جنسی برای تنبیه معترضان استفاده میکنند.
🔸در سراسر اوت و سپتامبر 2011، ناتو حمله به سرت را که گمان میرفت قذافی در آنجا پنهان شده است، تشدید کردند. خانوادههای مورد تجاوز نظامی از مشکلات مختلف و تلفات غیرنظامیان خبر دادند اما دبیرکل ناتو آندرس فوگ راسموسن در نوامبر 2011 در اظهار خود منکر تلفات غیرنظامیان شد.
🔸بعد از گذشت سالها از حمله به لیبی، وضعیت زنان هنوز در ابهام بود. سؤال بزرگ این است که آنها پس از شکست بهار عربی، که منجر به آشوب در منطقه شد، چه چیزی به دست آوردند؟ لیبی بیثبات شده و گروههای مختلف سیاسی، از جمله خلیفه حفتر و دولت وفاق، با یکدیگر میجنگند.
🔸درکنار آوارگی اجباری و افزایش بیسابقه تعداد پناهندگان در سوریه، عراق، یمن و لیبی، گروههای شبهنظامی مانند داعش (دولت اسلامی عراق و الشام) و القاعده در بسیاری از کشورها، ظهور کردند. بنابراین زنان در سراسر منطقه قربانی شدهاند.
🔻تکثیر تسلیحات و فقدان پاسخگویی، محیط مناسبی را برای استثمار و خشونت علیه زنان ایجاد کرد. اقدامات مستقیم و غیرمستقیم، مانند بحران انسانی و عدم حاکمیت قانون در لیبی، اشکال مختلف خشونت را ترویج داده است که به طور نامتناسبی بر زنان تأثیر گذاشته و مانع مشارکت مؤثر آنها در ایجاد صلح و تصمیمگیری در همه سطوح شده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
❌به عناوین زیر دقت کنید:
سخنگوی دولت
رییس شورای اطلاع رسانی
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت
مسئول اطلاع رسانیِ شورای اطلاع رسانی دولت
مسئول اطلاع رسانی رییس دولت
مسئول اطلاع رسانی معاون دولت
⏪در دولت پزشکیان حرف اول را رسانه میزند. این دولت با رسانه بالا آمده و با رسانه میخواهد به حیات خود ادامه دهد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🌐 سیستم انتخاباتی الکترال چگونه کار میکند؟
#تحلیل_کوتاه
🔹مطابق اصل دوم و متمم دوازدهم قانون اساسی آمریکا، مردم آمریکا در انتخابات ریاستجمهوری به ۵۳۸ الکترال (گزیننده) رأی میدهند تا آنها رئیسجمهور و معاونش را انتخاب کنند. هر ایالت سهمی از این رقم دارد که آن را تعداد سناتورهایش (به طور ثابت ۲ سناتور برای هر ایالت) به علاوه تعداد نمایندگانش در مجلس نمایندگان (متغیر براساس جمعیت) تعیین میکنند.
💢انتخاب شدن الکترالها و انتخاب رئیسجمهور توسط آنها
🔸 نامزدهای ریاستجمهوری معمولاً در بازه انتخابات مقدماتی یا در ماه منتهی به انتخابات نهایی الکترالهای خود در هر ایالت را تعیین میکنند. این الکترالها نباید از اعضای سنا، مجلس نمایندگان یا مسئولین فدرال و ایالتی باشند. در روز انتخابات، نام الکترالها ممکن است بر روی برگه رأی بیاید یا صرفاً اسم کاندید ریاستجمهوری بر روی آن باشد؛ اما در هر صورت این الکترالهای نامزد هستند که انتخاب میشوند.
🔸 نحوه انتخاب الکترالها در ایالتها به این صورت هست که نامزدی که بیشترین رأیهای ایالت را کسب کند، تمام سهم الکترالهای ایالت را بدست میآورد (The winner takes all). تنها ایالتهای مین و نبراسکا از این قاعده مستثنی هستند و تعداد الکترالها به صورت نسبی توزیع میشود؛ به این صورت که در هر دو ایالت، ۲ الکترال به طور ثابت به نامزد برنده و الکترالهای باقیمانده (۲الکترال برای مین و ۳ الکترال برای نبراسکا) به نامزد برنده در حوزههای انتخاباتی مختلف این ایالاتها اختصاص مییابد. مین دو حوزه و نبراسکا سه حوزه انتخاباتی دارند و هر حوزه یک الکترال خواهد داشت.
🔸 در همه ایالات مرجع نهایی اجرا و نظارت انتخابات مقامات ایالتی هستند. هرگونه شمارش، تأیید، رسیدگی به اختلافات و بازبینی آرا توسط دیوان عالی ایالتی انجام میشود. در نهایت تا انتهای دسامبر الکترالهای هر ایالت، رأی خود را به نامزد مدنظر میدهند و سپس فرماندار ایالت طی سندی (certification of ascertainment) آرای نهایی الکترالها را به کنگره ارسال میکند.
🔸 در ژانویه طی جلسهای مشترک میان سنا و مجلس نمایندگان به ریاست رئیس سنا، آرا خوانده و رئیسجمهور و معاونش اعلام میشوند. رئیس سنا باید نتیجه آرا را تأیید کند. در صورتی که هیچ از نامزدها نتواند رأی کافی (۲۷۰) را بدست آورد، رئیسجمهور و معاونش به ترتیب توسط مجلس نمایندگان و سنا انتخاب خواهد شد. در این صورت هر ایالت تنها ۱ رأی خواهد داشت.
💢 رای الکترالها بر خلاف تعهدات حزبی
🔸 آیا الکترالها میتوانند برخلاف تعهدات حزبی خود، به فرد دیگری رأی بدهند؟ در برخی ایالت آری و در برخی دیگر خیر. با این حال به ندرت رخ میدهد. بیش از ۳۰ ایالت تاکنون برای چنین الکترالهایی (Faithless electors) قواعدی وضع کردهاند. برخی ایالات همچون فلوریدا، تگزاس و کالیفرنیا، الکترالها را از چنین کاری منع کردهاند و در صورت تخلف، رأی آنها محاسبه نمیشود و الکترال دیگری جایگزین میگردد. برخی دیگر از ایالتها نیز صرفاً برای چنین اقدامی جریمه قرار دادهاند. به همین دلایل، نامزدها همیشه تلاش میکنند الکترالهایی را برگزینند که از وفاداریشان مطمئن هستند.
💢 به چنین سیستم انتخاباتی تاکنون انتقادات متعددی وارد شده است:
🔸 به دلیل عدم وجود نسبت یکسان بین تعداد الکترالها و جمعیت در ایالتهای مختلف و همچنین با توجه به قاعده «The winner takes all» که باعث میشود تفاضل آراء نامزدها در ایالاتهای مختلف در محاسبه نهایی در نظر گرفته نشود، ممکن است نامزدی اکثریت آرای مردم را بدست بیاورد اما تعداد الکترال کمتری کسب کند و بازنده شود (همچون انتخابات ۲۰۱۶). به عبارت دیگر، رأی غیرمستقیم مردم باعث میشود در چنین مواقعی آنچه واقعاً اکثریت میخواهد محقق نشود.
🔸 به علاوه به دلیل این که تعداد الکترالها در ایالات مختلف نسبت یکسانی با جمعیت این ایالات ندارد و به عنوان مثال ممکن است در یک ایالات به ازای هر ۱۰ هزار نفر و در ایالت دیگر به ازای هر ۲۰ هزار نفر واجد رای یک الکترال وجود داشته باشد آرا مردم در ایالتهای مختلف ارزش متفاوتی مییابد. همچنین، قاعدۀ «The winner takes all» باعث میشود تاثیرگذاری آرای مردم در ایالات مختلف متفاوت باشد. به عنوان مثال رأیدهندگان جمهوریخواه در ایالت کالیفرنیا تأثیر چندانی در انتخابات ندارند و رای دادن یا ندادن آنها هیچ تفاوتی ایجاد نمیکند؛ چراکه اکثریت دموکرات آن همیشه تمام الکترال ایالت را تصاحب میکنند.
🔸 از آنجا که برخلاف گذشته، وفاداری الکترالها نسبت به حزبشان بیشتر شده، دیگر عملاً انتخاب آنها کارکرد خاصی ندارد و عملکرد آنها شبیه یک سیستم مکانیکی است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
مریم شبانی خبرنگار هتاکی که در مصاحبه با آقای پزشکیان گفت برای رسیدن به اینجا، از میانبرهای بسیاری گذر کردم که گیر گشت ارشاد نیوفتم و آقای پزشکیان هم با حالت تشویق به این هتاک خندید.😐
✍ من اگر جای سردار رادان بودم فردا این فرد هتاک را احضار و قانون جمهوری اسلامی را درباره او اعمال میکردم. به آقای پزشکیان هم پیغام میدادم که در شأن شخصیت و جایگاه شما نیست تا به کسی که نسبت به #قانون_شرع و #قانون_کشور دهنکجی کرده، با حالت تشویق بخندید!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🔴 چـارچـوب وفـاق
➖تفاوت وفاق پزشکیان با آشتی خاتمی چیست؟
✍ خانم جنگروی | فعال جبهه انقلاب و مسئول مجموعه مردمی دخـتـران انـقـلاب
پن:
بسیار مهم است نیروهای انقلابی، نسبت به تصمیات و تحرکات دولت رصد داشته و در میدان باشند، اگر در دام مغالطات وحدت و وفاق افتادیم کار دشوار میشود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
✳ شرف دنیا و آخرت!
🔻 امام کاظم (ع) میفرمایند: ای هشام! همنشینی با کسانی که اهل دین هستند، شرف دنیا و آخرت است. شرف در اینجا، هم بهمعنای آبرو و هم بهمعنای عزت و هم بهمعنای ثروت و غناست. اهل دین کسانی هستند که به دین عمل میکنند، مراقب حلال و حرام زندگیشان هستند و اجازه نمیدهند که جان و روحشان با زشتیها و پلیدیها آلوده و آمیخته بشود، اهل گناه نیستند و اهل ذکر و یاد خدا هستند.
⚠ منظور از اهل دین این نیست که غیر اهل دین کسانی هستند که ضد دین هستند. نه، ممکن است بهظاهر دیندار هم باشند، ولی دین فقط در حد یک بستنیای است که میلیسند یا غذایی که خانمها هنگام آشپزی، یک سر انگشتی میزنند روی زبانشان تا ببینند طعمش چطور است و حتی ممکن است به گلویشان هم نرسد! همانکه سیدالشهدا (ع) فرمود: «الدین لعق علی السنتهم» یک لیسیدنی روی زبان است. دیگر اینکه مبنای زندگی، دین و دینداری و مخالفت با هوای نفس و توجه به خدا و عدالت و ... باشد، نه! اینها نیست. خوشگذرانی؛ همان زندگی دنیایی است؛ حالا یک اسم دین هم رویش باشد!
🔺 نه، میفرماید همنشینی با اهل دین. یعنی آنهایی که با دین زندگی میکنند؛ در متن، با دین زندگی میکنند، نه در حاشیه. در قرآن هم داریم: «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَىٰ حَرْفٍ» حرف یعنی حاشیه، کنار، پهلو؛ یعنی برخی از مردم عبادتشان در حاشیۀ زندگی است. دین و عبادت، برنامۀ اصلی زندگیشان نیست.
👤 #استاد_محمد_عینیزاده_موحد
💠 #آمریکا مار زخم برداشته از جمهوری اسلامی است. و هیچکدام از تیرهایش به هدف نخورده
بسا که منحرفان و منافقان،خود را با ظاهری آراسته به تقوا جا بزنند و با دست ما به اسلام و کشور اسلامی صدمه زنند.
شما ای #رئیس_جمهور محترم ودیگر متصدیان امور کشور!می دانید که قدرتمندان شرق و غرب خصوصاً آمریکای بازیگر، مارهای زخم برداشته از جمهوری اسلامی هستند که از اول انقلاب به هر حیله ممکن دست زدند.
از حمله نظامی گرفته تا طرح کودتا و از ترور شخصیت ها تا به آتش کشیدن مزرعه ها و مغازه ها،و از انفجارات کور در کوچه ها و خیابان ها تا دزدی و تجاوز
از همه بدتر و بالاتر تبلیغات دامنه دار از اول انقلاب تاامروزاست،که برای تضعیف روحیه ملت مقاوم و رزمندگان عزیز به هر نوع دروغ و تهمتی متشبث شدند، ولی بحمدالله نه تنها هیچ یک از تیرهای آنان به هدف نرسید، که نتیجه معکوس داد. اکنون از چنین مارهای زخم خورده ای نباید غافل بود.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۱۹ ، صفحه ۲۲۲
👈بیانات امام خمینی (ره) در حکم تنفیذ ریاست جمهوری حجت الاسلام سید علی خامنه ای
🗓مورخ: ۱۳۶۴/۰۶/۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🌏 مهمترین سؤال در مورد حمله پیجرها؛ چرا اکنون رخ داد؟
▪️فارین پالیسی – کولین کلارک
🌧 در یک حمله هماهنگ در سرتاسر لبنان در روز سهشنبه، صدها پیجر مورد استفاده اعضای حزبالله منفجر شد. باوجود اینکه تاکنون کسی مسئولیت این حمله را نپذیرفته است؛ اما میتوان گفت که مقصر اصلی این واقعه اسرائیل بوده است. این حمله باعث کشتهشدن بیش از ده نفر و زخمیشدن هزاران نفر شد.
🌧 زمانبندی این حمله چه علت خاصی میتواند داشته باشد؟ میتوان سه سناریو و علت را برای انجام چنین عملیاتی درنظر گرفت. ۱. انفجار گسترده پیجرها میتواند پیشدرآمدی بر حمله همهجانبه اسرائیل به لبنان باشد. ۲. این عملیات، همچون عملیاتهای پیشین اسرائیل علیه حزبالله از زمان آغاز جنگ ۷ اکتبر، میتواند در چارچوب جنگ سایهها فهمیده شود؛ بنابراین، اسرائیل در این زمان هدف خاصی برای حمله نداشته است. ۳. شرایط اقتضا میکرد که عملیات هرچه زودتر انجام شود؛ زیرا احتمال کشف عملیات و خنثیکردن آن وجود داشت. هنوز مشخص نیست که موساد چگونه این عملیات را انجام داده و هدف آنها به طور خاص چه بوده است؟
💢 خط و نشان موساد
🔹 پس از این عملیات، حزبالله قطعاً تلاش خواهد کرد که وضعیت امنیت داخلی و شکافهای امنیتی درون سازمان خود را بازنگری و اصلاح کند. پیشتر هم با آغاز جنگ میان حماس و اسرائیل در ۷ اکتبر، سیدحسن نصرالله اعلام کرده بود که اعضای حزبالله نباید از تلفن همراه استفاده کنند چراکه این دستگاهها عامل نفوذ اسرائیل در حزبالله است. پس از آن حزبالله به سمت استفاده از سایر وسایل ارتباطی رفت. یکی از دلایل انتخاب پیجرها برای ارتباط با یکدیگر، این بود که گمان میرفت این وسایل از حملات سایبری اسرائیل در امان هستند.
🔹بهنظر میرسد عملیات پیجرها در کنار عملیات ترور اسماعیل هنیه در تهران و فواد شکر و صالحالعاروری در بیروت از جمله اقدامات موساد برای ترمیم چهره از دست رفته خود پس از عملیات ۷ اکتبر حماس باشد. حالا حوثیها در یمن، گروههای شبهنظامی در عراق و سوریه و دیگر نیروهای نیابتی ایران محتاطانهتر گام خواهند برداشت. چرا که این عملیات میتواند نحوه ارتباط آنها با یکدیگر را تحت تاثیر قرار داده و توان عملیاتی آنها را دچار اختلال نماید. تاثیر این عملیات بسیار فراتر از لبنان خواهد بود.
💢 حزبالله؛ بزرگترین چالش اسرائیل
🔹با این وجود، حزبالله ناگزیر است به دلیل موفقیت گستردهای که عملیات اسرائیل به همراه داشته، به آن پاسخ بدهد. تشدید تنش میتواند به وقوع جنگی همهجانبه در منطقه منجر شود. باوجود اینکه حزبالله نشان داده است که قصدی برای آغاز چنین جنگی را ندارد، اما یک اشتباه محاسباتی یا تبادل آتش غلط در زدوخوردهای میانمرزی بین این گروه و اسرائیل میتواند جرقه جنگ را بزند.
🔹اسرائیل نیز میداند که حزبالله، همچون حماس نیست و از امکانات، زرادخانه موشکی و تسلیحات بیشتر و پیشرفتهتری برخوردار است. حزبالله همچنین دیگر گروهی که در جنگ ۳۳ روزه مقابله اسرائیل ایستاد نیست. با این حال اسرائیل یک فوریت در شمال خود دارد و آن هم بازگرداندن ساکنان آن به خانههایشان است. اخیراً کابینۀ اسرائیل بازگرداندن این افراد را به اهداف جنگی خود اضافه کرده است و این یعنی باید مواجهۀ جدیتری با حزبالله لبنان داشته باشد.
✔️ حمله پیجرها احتمالاً پیامدهای جدی برای لبنان، درگیری بین اسرائیل و نیروهای نیابتی ایران و برای کل خاورمیانه خواهد داشت. تقریباً سه هفته پیش از سالگرد ۷ اکتبر، منطقه همچنان در لبه قیچی باقی مانده است. عناصر تندرو در همه طرفها ممکن است تشدید را به نفع خود بدانند، در حالی که تلاشهای دیپلماتیک نشان دادهاند خیلی دیر و خیلی کم به نتیجه میرسند.
منبع
/https://foreignpolicy.com/2024/09/17/hezbollah-pager-attack-israel-gaza-lebanon/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غزه و یمن و سوریه و لبنان به ما چه ؟
❌توییت عراقچی داد اصلاح طلبان را هم درآورد
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🚨 اسرائیل ممکن است تا سال آینده فرو بپاشد
❇️ اسحاق بریک سرلشکر بازنشسته اسرائیلی و رئیس سابق دانشکدههای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، هشدار می دهد که جنگ فرسایشی طولانی مدت با حماس و حزب الله می تواند ظرف یک سال منجر به فروپاشی "اسرائیل" شود.
🔹او با انتقاد از رهبران اسرائیل افزود: بیشتر اظهارات بلند پروازانه گالانت درباره اهداف جنگ غزه هنوز محقق نشده است.
🔹بریک اظهارات گالانت، هرتزل هالوی، و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، را «دود و آینه» برای فریب شهرک نشینان اسرائیلی توصیف و تأکید کرد که آنها هم در سطح سیاسی و هم در سطح نظامی «اسرائیل» را به سمت فاجعه هدایت میکنند.
منبع:
https://english.almayadeen.net/news/politics/retired-israeli-general---israel--could-collapse-in-a-year-d
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
🌏همیلتونیسم استراتژی مطلوب برای تدبیر جهان آشفته
◾️فارن افرز
📝والتر راسل مید
🔸 والتر راسل مید، استاد مطالعات استراتژیک و علوم انسانی مرکز همیلتون دانشگاه فلوریدا
🔹 از نظر مولف، بازگشت مکاتب فکری پیشینیان در حوزه سیاست خارجی در نتیجه تردیدها به راهبرد بینالمللیگرایی لیبرال شکل گرفته که پس از جنگ سرد دست بالا را در سیاست خارجی آمریکا یافت و عمدتا توسط سران حزب دموکرات پشتیبانی میشد. عقبنشینی اوباما از مداخله بشردوستانه در لیبی در سال ۲۰۱۱ و پاسخ محدود او به تجاوز روسیه به اوکراین در سال ۲۰۱۴ نشاندهنده افول راهبرد بینالمللگرایی لیبرال در میان دموکراتها بود. تشدید بحرانها در مرزهای غربی روسیه، درگیریها در خاورمیانه و دریای جنوبی چین، پایههای نظم جهانی لیبرال را بیش از پیش دچار فرسایش کرده است. واکنش مؤثر به این چالشهای فزاینده، مستلزم یک اجماع پایدار است که آمریکای درگیر بحران عدم انسجام یارای فراهم ساختن آن را ندارد. یکی از مکاتب تاریخی سیاست خارجی ایالات متحده که برای حل بحرانهای معاصر مناسب مینماید عملگرایی همیلتونی است. این آموزه بر تعامل مستمر میان منافع دولت و موفقیت شرکتهای داخلی، تقویت ملیگرایی و پیگیری واقعگرایی روشنگرانه استوار است.
💢 وابستگی متقابل دولتها و شرکتهای داخلی
🔹 در نظم تکقطبی پساجنگ سرد، شرکتهای پیشرو داخلی به جای اینکه خود را آمریکایی بدانند، جهانی میپنداشتند. مقامات آمریکایی نیز تمایز میان منافع ملی و ساختار جهانی را درک نمیکردند. آنان منافع آمریکا را در گرو ایجاد یک سیستم بینالمللی مبتنی بر ارزشهای لیبرالیستی میدانستند. امروزه اما این چشمانداز آرمانی از لیبرالیسم جهانی مورد انتقاد قرار گرفته است. چین و دیگر رژیمهای غیرلیبرال در پی ایجاد چالشهای اقتصادی برای شرکتهای فنی پیشرو آمریکا هستند. شرکتهایی مانند آلفابت، اپل و متا با موانع فزایندهای از سوی قدرتهای تجدیدنظرطلب مواجه شدهاند و همزمان دغدغه اصلی واشنگتن این است که شرکتهای بزرگ آمریکایی در رقابت با دیگر شرکتها به ویژه شرکتهای چینی پیشتاز بمانند. این حمایتها، شرکتها را نیز به همکاری با دولت متبوع خود سوق میدهد. از نظر مولف این همبستگی قدرت دولت با موفقیت شرکتهای داخلی که در سنت فکری همیلتونی مورد تاکید قرار گرفته باید در دولت آتی مورد توجه قرار گیرد.
💢 ملیگرایی و تقویت احساسات میهنپرستانه
🔹 دومین ایده بزرگ همیلتونیسم تاکید بر ملت و تقویت احساسات ملیگرایانه است. برای همیلتون و همیلتونیهایی مانند لینکلن و روزولت، مقدمه قانون اساسی با تاکید بر عبارت «ما مردم ایالات متحده» و نه «ما مردم» از اهمیت برخوردار بود. از این منظر، ناسیونالیسم یک ضرورت اخلاقی و نه یک شکست محسوب میشود. آمریکاییها نه تنها شهروندان جهان بلکه در وهله اول شهروندان آمریکا هستند و تعهداتی در قبال همشهریان خود دارند که شامل دیگر ابنا بشر نمیشود. بنابراین تقویت احساسات میهنگرایانه و اولویتبخشی به دفاع از منافع خانوادههای آمریکایی به جای اتخاذ یک رویکرد بینالمللگرا باید در دستورکار قرار گیرد.
💢 واقعگرایی روشنگرا
🔹 در یک دنیای مبتنی بر شرارت و بیاعتمادی، ایالاتمتحده نمیتواند به طور یکجانبه خلع سلاح شود و از تقویت قوای نظامی خود دست بکشد، اما همزمان به صلاح این کشور نیز نخواهد بود تا نسبت به تحولات جهانی بیتفاوت باشد و مسیر انزواگرایی را در پیش گیرد. رفاهی که صلح و خوشبختی داخلی آمریکاییها به آن بستگی دارد همیشه در گرو تجارت خارجی و در عین حال تاکید بر قدرت ملی بوده است.
🔹 اگرچه سلطهجویی یک کشور در اروپا یا آسیا، امنیت آمریکا در داخل را در معرض تهدید قرار میدهد، به همان اندازه بیتوجهی به ارزشهای دموکراتیک جهانی نیز تهدیدآمیز است. مقامات باید به هر دو وجه راهبرد همیلتونی یعنی روشنگرایی و واقعگرایی به صورت همزمان توجه نمایند. آنان باید در حمایت از منافع ملی با شدت و حدت عمل کنند و درعینحال الگوهایی از حکومتمداری ارزشمحور را نیز دنبال کنند.
✔️ نتیجهگیری
🔹 احیای همیلتونیسم ملی در زندگی آمریکاییها به واسطه گسترده شدن رقابتهای ژئوپلیتیکی و پویایی انقلاب اطلاعاتی بیش از هر زمان مشهود است. اگر ایالات متحده بخواهد تعادل فرهنگی و سیاسی خود را در داخل به دست آورد و درعینحال در محیط چالشبرانگیز عرصه بینالملل به درستی عمل کند باید از بازگشت مجموعهای از ایدهها استقبال کند که در ادوار گذشته علیرغم برخی کاستیها، موفقیتهای چشمگیری برای این کشور در پی داشته است.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/united-states/return-hamiltonian-statecraft-walter-mead
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
❌️عراقچی بدیهیات سیاست و روابط بینالملل را هم نمیفهمد و هدف ترورهای اسرائیل را بجای آنکه درست بفهمد، چپکی میفهمد!
یعنی هدف صهیونیستها، از ترور رهبران و فرماندهان مقاومت، افزایش تنش هست! همینقدر بیسواد!
👈🏻صهیونیستها محکم میزنند برای نابودی مقاومت و بازدارندگی خودشان! محکم میزنند که تو نزنی!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://eitaa.com/shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
➖چقدر حرفهای اوباما (رئیس جمهور اسبق آمریکا) برای امروز ما آشناست. اوباما راز کنترل #افکار_عمومی رو فاش میکنه.