✅ رسانه اوکراینی بررسی میکند:
📍پهپادهای تهاجمی جدید ایران تا چه اندازه خطرناکتر هستند؟
🔻نشریه غربی گاردین گزارش می دهد روسیه محموله ای جدید و آزمایشی را از ایران خریداری کرده و ظاهرا تست نظامی آن در حال انجام است/پهپاد مهاجر-6 مانند بیرقدار یک پهپاد شناسایی-تهاجمی است/یک فروند از این پهپاد ارزشی برابر با صد پهپاد انتحاری دارد، حدود چند میلیون دلار!/آن ها قادرند اطلاعات اهداف شناسایی شده را به صورت آنلاین به منظور هدایت نهایی پهپادهای انتحاری و یا موشک ها ارسال کنند/شاهد-191 یکی از پیچیده ترین پرنده های بی سرنشین ایرانی است/این همان مهندسی معکوسی است که در ایران محبوب میباشد و اینگونه کار می کند...
@shatranjsiasat
6.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اظهارات تند جیمی دور، مجری سرشناس آمریکایی به مقامات این کشور در فاکس نیوز:
🔹آمریکاییها آنقدر بمب در سوریه ریختند که مهماتشان تمام شد؛ آمریکا بزرگترین تروریست دنیاست!!
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر ما بگیم ، میگن ؛
شما با آمریکا دشمن هستید و بزرگنمایی میکنید.
بفرمائید از زبان خودشون بشنوید،سناتور کندی
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارتش اوکراین پل راه آهن باخموت را منفجر کرد ، تا از سرعت پیشروی نیرو های روسیه بکاهد.
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
⚠️ مبحث نفوذ 📌 قسمت بیست و یکم 📚 مهم ترین افراد در جریان سکولاریزه کردن ایران (۲) 📖 عباس عبدی به سم
⚠️ مبحث نفوذ
📌 قسمت بیست و دوم
📚 مهم ترین افراد در جریان سکولاریزه کردن ایران (۳)
📖 سه حلقهٔ کیان، آئین و مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در پروژهٔ #دموکراتیزاسیون تحت نفوذ ایدئولوژی «عصر مدرن» و «نهضت روشنگری» بودند و اغلب اعضاء و مشاوران آن نیز یا از تئوریهای_انگلیسی تغذیه میکردند یا دانشآموختگان #دانشگاههای_انگلستان بهشمار میرفتند! #عبدالکریم_سروش در چلسی کالج لندن «فلسفه علم» آموخت و آن را با تکیه بر آراء کارل_پوپر یهودی در ایران رواج میداد.
#حسین_بشیریه هم که سخت شیفتهٔ توماس هابز و ماکس وبر بود، دکترای «تئوری سیاسی» خود را از دانشگاه لیورپول انگلستان گرفت.
#محمدرضا_تاجیک، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و معاون آموزشی وزارت اطلاعات در #دولت_اصلاحات نیز سال ١٣٧٢ در دانشگاه اسکس انگلستان درس «تحلیل گفتمانی» خواند.
📖 #حمیدرضا_جلاییپور که در دهه ١٣۶٠ معاون سیاسی امنیتی استانداری کردستان بود، سال ١٣٧۶ پس از گرفتن دکترای «جامعهشناسی سیاسی» از دانشگاه لندن به یکی از چهرههای کلیدی اصلاحات بدل گشت و ناشر روزنامههای جامعه، طوس، نشاط و… شد.
#حسن_روحانی نیز که یکی از نزدیکترین چهرهها به هاشمی رفسنجانی و خاتمی بود، تحصیلات عالی خود را در کشور انگلستان گذراند.
#سیدمحمد_خاتمی نیز بهشدت شیفتهٔ ایدئولوگهای «انقلاب باشکوه» انگلیس مانند #جان_لاک بود و آنان را مظهر پیوند «دینداری و تجددخواهی» مینامید.
📖 بسیاری از مسئولان میانی کشور یا فعالان سیاسی مانند #حمیدرضا_جلاییپور که پیشتر رویکردهای ارزشی داشتند، با بورسیههای دولتیای که وزیر علومِ #هاشمی_رفسنجانی به آنها داد، روانهٔ انگلستان و... گشتند و بعدها در میانهٔ دههٔ ١٣٧٠، بخش مهمی از آنان در زمرهٔ حامیان #اصلاحطلبان_سکولار درآمدند.
تخصیص این بورسیهها برخلاف توصیههای راهبردی امام خمینی (ره) در حوزهٔ آموزشعالی مدیریت شد و بخشی از زمینههای رشد #علوم_انسانی_سکولار را در ایران تسهیل ساخت.
📖 نهتنها #سروش و #بشیریه بخش مهمی از کنشگران سیاسی #اصلاحطلب مانند سیدمحمد موسوی خوئینیها، سیدمحمد خاتمی و سعید حجاریان را زیر چتر معرفتیشان داشتند، بلکه ابتدا در نیمهٔ دههٔ ١٣۶٠ و سپس از سال ١٣٧٢ دو تئوری برجستهٔ انگلیسی را بهمثابه مبنای اصلاحطلبی برگزیدند:
📍 یکی تئوری #پلورالیسم_دینی
📍 و دیگری اندیشهٔ #جامعه_مدنی
که دو فیلسوف انلگیسی، یعنی #جان_هیک و #جان_کین از احیاگران آن در قرن بیستم بهشمار میرفتند.
📖 برای همین آنان «انقلاب باشکوه انگلیس» را یگانه الگوی «مشروطیت» تلقی میکردند و برای رسیدن به این نقطه #سعید_حجاریان با صراحت از «مدل انگلیسی اصلاحات» دفاع میکرد، چنانکه آن را «دموکراسی بدون مرگ» میدانست.
بنابراین، وقتی در اولین گفتوگوی خود پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری پای میز مصاحبه با ماهنامهٔ اطلاعات سیاسی اقتصادی نشست، بهصراحت تأکید کرد: راه #اصلاحطلبان برای دموکراتیزاسیونِ حکومت ایران مبتنی بر تجربههای تاریخی و آموزههای معرفتی انگلیسیهاست:
❌این همان راهی است که #انگلستان از قرن دوازدهم با «ماگنا کارتا» یا «منشور بزرگ» شروع کرد و کلمهٔ کارتا، چارت و «مشروطیت» هم از همینجا مشتق شده است.❌
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
✴️ خب باز هم بریم ببینیم چرا رضاشاه روحش باید شاد باشه🙃
📚 یکی از جراید مخالف جمهوری خواهی رضاخان و شخص سردار سپه، روزنامه فکاهی قرن بیستم به مدیریت میرزاده عشقی بود و عشقی با آنکه آزادیخواه و شخصا طرفدار رژیم جمهوری بود،با این وجـود بـا جمهوری مصنوعی و اجباری رضاخانی مخالف بود.بگونهای که در شماره اول روزنامه خود،چند کاریکاتور و همچنین اشعار و مقالاتی تند بر علیه جمهوری و جمهوریخواهان منتشر نمود که بلافاصله از طرف شهربانی شمارههای ایـن روزنـامه جـمع و سانسور گردید و خود میرزادهء عـشقی هـم چـند روز بعد از انتشار روزنامه بدستور رضاخان ترور گردید. ترور میرزداهء عشقی،در حکم هشداری بود به همه مخالفان و خصوصا مطبوعات،که از آن پس حـد اقـل کـیفر مخالفت با رضاخان مرگ است.⛔️🛑
❌ پس از واقعه قتل عـشقی،مـرحوم مدرس به روزنامه نویسانی که خود را طرفدار او میشمردند پیشنهاد نمود که در مجلس شورای ملی تحصن اختیار نمایند و برای کـسب امـنیت و مـصونیت قانونی مداخله مجلس را تقاضا کنند.در نتیجه اشخاصی از روزنامهنگاران آزادیخواه کـه دل به وعدههای سردار سپه نداده بودند به مجلس آمده و تحصن کردند و بقیه روزنامههای آن زمان از ریاکاریهایی که برای کـسب و جـاهت مـلی بکار میبردند چشم پوشیده و علنا به هواخواهی سردار سپه پرداختند.در حـقیقت در ایـن زمان روشن گشت که کدام یک از مطبوعات طرفدار رژیم دیکتاتوری و کدامیک آزادیخواهند.این تحصن مدتی نـزدیک بـه سـه ماه طول کشید تا اینکه با ورود تیمور تاش به کابینه،وی با زعـمای اقـلیت مـجلس کنار آمده و با مدیران جراید داخل صحبت شد.رحیمزاده صفوی نیز به نمایندگی از جـانب مـدیران جـراید خواستههای آنان را که اکثرا در ارتباط با امنیت جانی و حقوقی و مصونیت قانونی بود به شـرح و بـسط بیان نمود.سردار سپه نیز در پاسخ اطمینان داد که تقاضای آنان از طرف دولت رعـایت خـواهد شـد.هرچند تحصن پایان یافت ولی سه روز بعد از آن رحیمزاده صفوی دستگیر گردید و چون فراکسیون اقـلیت تـهدید به استیضاح دولت نمود،با مداخله تیمور تاش آزاد شد.
منبع:حـسین مـکی ،تاریخ بیست ساله ایـران، ج 2، تهران، انتشارات علمی، 1374، ص 143.
شطرنج سیاست☀️🌈
@shatranjsiasat
🌍 ظهور نظم جدید جهانی از خاکسترِ هژمونی آمریکایی
✴️ با توجه به وضعیت کنونی نظام جهانی و معادلات بین المللی در اقصی نقاط جهان، به نظر می رسد نشانه های افول نظم جهانیِ غرب گرا و به طور خاص "آمریکایی محور" در جهان آشکار شده و انتظار می رود که به زودی نظم جهانیِ جدیدی که برخلاف نظم آمریکایی، بازتاب دهنده واقعیت های عینی جهان است، ظهور کند و بسیاری از معادلات جاری بینالمللی را تغییر دهد.
✴️ زمان وقوع حملات تروریستی 11 سپتامبر و متعاقبا حمله آمریکا به افغانستان و عراق تا به امروز، عملا شاهد آن بوده ایم که بنیان های نظم جهانیِ آمریکایی متزلزل شده و رو به ضعف می گذارد. بحران مالی سال 2008 جهان تردیدهای جدی را در مورد بنیان های اقتصادِ جهانی غرب محور ایجاد کرد. این سقوط تاریخی تا حد زیادی موجب اتحاذ سیاست های ریاضت اقتصادی از سوی کشورهای مختلف جهان و البته گسترش بی عدالتی و نابرابریِ جهانی شد. مسائلی که البته در نتیجه تحقیقات و پژوهشهای گوناگون به اثبات نیز رسیده اند.
✴️ در شرایط فعلی شاهدیم که طرح های اقتصادیِ بلند مدت عملا به گوشه ای رانده شده اند و به طور خاص چاپ پول به پدیده ای رایج در آمریکا و اتحادیه اروپا تبدیل شده است. اعتماد کورکورانه به نقش متوازن کننده بازارها و آنچه به اصطلاح "دست نامرئی اقتصاد" خوانده می شود هم به نقطه پایان خود رسیده است. بحران های اقتصادی و پاندمی کرونا نشان دادند که وجود یک دستِ مرئی که همان دخالت های دولت در اقتصاد است، مساله ای کاملا لازم و ضروری است. در این چهارچوب شاهد بوده ایم که در مدت زمان کوتاهی سیاستمداران، اقتصاددانان و متفکران نولیبرالِ غربی به صورت ناگهانی اصول و آموزه هایی که مدت ها به آن ها اشاره داشته اند را به دست فراموشی سپرده اند.
✴️ در شرایطی که شاهد وقوع یک جنگ تما م عیار در اوکراین هستیم، یک جنگ جهانیِ اقتصادی نیز میان آمریکا و اتحادیه اروپا با روسیه و به زودی چین، در حال توسعه و گسترش است. جنوبِ جهانی(کشورهای در حال توسعه)، در حال تماشای این وضعیت و روندها هستند و به زودی مخصوصا از منظر اقتصادی درگیرِ آن خواهند شد. ایالات متحده آمریکا در حال اعمال تحریم های ثانویه علیه کشورهایی است که با تحریم های آن علیه روسیه همراهی نمی کنند و احتمال می رود که در آینده نزدیک، وضعیت مشابهی در مورد کشورهایی که با تحریمهای چین نیز همراهی نمی کنند، برقرار شود.
منبع:
https://www.middleeasteye.net/opinion/us-new-world-order-ashes-supremacy-arise
@shatranjsiasat
🇬🇧⛔️ پاداش چرچیل به قصاب انگلیسی
🔻#استعمار_بریتانیا در سالهای اشغال #هند به شدت وحشت و خفقان ایجاد کرده بود، بطوری که سالهای متمادی هرگونه تجمع به #کشتار و #قتلعام میانجامید. یکی از این نمونهها "کشتار باغ جلیان والا" بود. تجمعی که حتی اعتراضی نبود و پیرامون جشن محلی برگزار شده بود.
❗️کیشوار دیسای در کتاب "باغ جلیان والا ۱۹۱۹" مینویسد:
‼️در ۱۳ آوریل ۱۹۱۹، حدود ۱۰ هزار مرد، زن و کودک غیرمسلح در باغ جلیان والا برای برگزاری "جشن بهاری بایساخی" جمع شده بودند.
‼«دایر» ژنرال انگلیس، بلافاصله پس از اطلاع از مراسم، با ورود به محل، افراد خود را در تنها گذرگاه باریک باغ قرار داد که توسط ساختمان محصور شده بود. او بدون هیچ هشداری، به ۵۰ سرباز دستور داد تا به داخل تجمع شلیک کنند، و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حدود ۱۶۵۰ گلوله در میان جمعیت شلیک کردند.
‼️بر اساس برآوردهای رسمی، نزدیک به ۴۰۰ غیرنظامی کشته شدند و ۱۲۰۰ نفر دیگر بدون مراقبت پزشکی زخمی رها شدند.
🔻 «دایر»، استدلال میکرد که اقدام او برای ایجاد یک "اثر اخلاقی و گسترده" ضروری است. وی میافزاید: «اگر گلوله بیشتری داشتم بیشتر به کشتار ادامه میدادم!»
🔻وینستون #چرچیل، وزیر جنگ وقت، در یک سخنرانی در مجلس عوام در سال ۱۹۲۰ - دایر را ستایش کرد و شمشیری به او داد که شعار «ناجی پنجاب» روی آن نوشته شده بود.
📚 کتاب: JALLIANWALA BAGH 1919
👤 نوشته؛ کیشوار دیسای
🌐 https://www.britannica.com/place/India/Jallianwala-Bagh-massacre
@shatranjsiasat
✳️ ۴۲ کودتای #بریتانیا از سال ۱۹۴۵ تاکنون
🔹از زمان پایان جنگ جهانی دوم، بریتانیا بیش از ۴۰ #کودتا برای برکناری دولتهای خارجی در ۲۷ کشور جهان برنامهریزی یا اجرا کرده است. از عملیات اطلاعاتی گرفته تا عملیات نظامی، چه آشکار و چه پنهان که برخی از آنها موفقیتآمیز بوده و بسیاری از آنها نتوانستهاند به اهداف خود برسند.
🔹احتمالاً شناخته شدهترین کودتای سازمان اطلاعات بریتانیا از سال ۱۹۴۵، سرنگونی دولت منتخب دموکراتیک ایران در سال ۱۹۵۳ بود (کودتای ۲۸ مرداد علیه #دولت_مصدق)، عملیاتی که با همکاری سازمان #سیا برنامهریزی شده بود. اما بریتانیا دست کم در ۴۱ تلاش دیگر برای سرنگونی دولتها از پایان جنگ جهانی دوم دست داشته است. (لینک)
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ حقوق بشر آمریکایی
✳️ دستوری که هرگز اجرا نشد
🔹این نقاشیها توسط زندانیان گوانتانامو خلق شده است. آنها نگاهی نادر به #شکنجه شدن در این اردوگاه بدنام هستند. اما دولت ایالات متحده از آزادی برخی از آثار هنری زندانیان فعلی خودداری کرده است.
🔸زمانیکه زندان #گوانتانامو در سال ۲۰۰۲ افتتاح شد، ابوزبیده یکی از اولین زندانیانی بود که در این زندان بازداشت شد. در سال اول تأسیس زندان، سیا آنچه را که تکنیکهای بازجویی پیشرفته مینامید، اجرا میکرد.
🔹این تکنیکها شامل غرق مصنوعی همراه با محرومیت از خواب و تهاجم بود. بر روی ابوزبیده ۸۳ بار غرق مصنوعی صورت گرفت. او از آنچه #سیا آن را اسپاسمهای غیر ارادی مینامید، رنج میبرد. او همچنین یک چشم خود را نیز از دست داد.
🔸بازرسان در نهایت دریافتند که سیا به رئیس جمهور سابق یعنی جورج دبلیو بوش در مورد اثربخشی این تکنیکها دروغ گفته است. در ۲۲ ژانویه ۲۰۰۹، رئیس جمهور پیشین یعنی باراک اوباما فرمان اجرایی برای تعطیلی اردوگاه در عرض یک سال را امضا کرد، اما هرگز این اتفاق نیفتاد.
@shatranjsiasat