فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ اعتراف تلخ و دیرهنگامِ نخست وزیر اسبق انگلیس
🎙تونی بلر، نخست وزیر اسبق انگلستان:
🔹تصمیم به جنگ در #عراق و برکناری صدام حسین از قدرت در ائتلافی متشکل از ۴۰ کشور به رهبری ایالات متحدهی آمریکا، سختترین و دردناکترین تصمیمی بود که طی ۱۰ سال نخستوزیریام در #بریتانیا گرفتم.
🔸امروز من مسئولیت کامل آن تصمیم را بدون استثنا و بدون هیچ بهانهای میپذیرم. ارزیابیهای اطلاعاتی انجام شده در زمان #جنگ نادرست بود و عواقب پس از آن خصمانهتر و خونینتر از آن چیزی بود که ما تصور میکردیم!
🔹ائتلاف برای مجموعهای از حقایق بر روی زمین برنامهریزی کرد و با چیزهای دیگری روبهرو شد. ملتی که میخواستیم مردمش را از شر صدام رها و ایمن کنیم، تبدیل به قربانی #تروریسم فرقهای خارجی شدند.
🔸برای همه اینها ابراز غم، تاسف و عذرخواهی میکنم، بیش از آنچه بتوانید باور کنید.
@shatranjsiasat
🌏 نظریه بازی ها و جنگ اوکراین
🌏 از تهاجم روسیه به اوکراین نزدیک به یک سال میگذرد و هنوز معلوم نیست که این جنگ چه زمانی به پایان می رسد. با استفاده از نظریه بازی ها سه سناریو را می شود مطرح کرد؛
💥البته نظریه بازیها مشمول تعداد زیادی از بازیها است که در علوم سیاسی و روابط بینالملل و بهخصوص در موارد صلح و جنگ نظریه بازی «جوجه/مرغ»، معمای زندان و شکار گوزن کابرد بیشتر دارد.
🌈 بازی جوجه یا بازی عقاب و کبوتر (Hawk – Dove Game) یک مدل موثر برای تحلیل برخورد و تلاقی دو بازیگر است. واژه جوجه/مرغ، ریشه در یک بازی خیابانی دارد که دو راننده مقابل یکدیگر در یک جاده باریک قرار دارند و با سرعت به سمت یکدیگر حرکت میکنند. در این بازی برنده کسی است که تا آخر ادامه میدهد و بعد از دیگری فرمان را میچرخاند. به عبارت دیگر، بازیگری که زودتر کنار بکشد، بازنده است. به همین دلیل بازیگر پیروز او را «جوجه ترسو» خطاب میکند.
۱. پیروزی روسیه؛ اوکراین در مسیر از این جنگ کنار بکشد یا تن به مذاکره در شرایطی بدهد که در میدان نبرد نیز وضعیت خوبی ندارد، این یک پیروزی برای روسیه و پوتین است. پیروزی روسها چند پیامد مهم خواهد داشت: اول، اینکه روسها به نظم امریکامحور و تکقطبی پایان بخشیده و عصر جدیدی را در روابط بینالملل آغاز میکنند. دوم، روسها توانستهاند ادعایشان برای پسگیری جغرافیای روسیه قدیمی را کامل کنند.
۲. پیروزی اوکراین؛ در ماههای آخر اوکراینیها پیروزهای چشمگیری در میدان نبرد داشته و تا اندازهای توانستهاند نیروهای روسی را عقب بزنند. نیروهای اوکراینی در سپتامبر سال گذشته نیروهای روسی را در نزدیکی خارکیف زمینگیر کردند تا نشان بدهند که برای پیروزی و واپسگیری شهرهایشان مصمماند. اوکراینیها اگر میخواهند پیروز شوند، باید فشار را به حداکثر برسانند. این فشار میتواند تحریمهای سنگینی روی روسیه و قطع ارتباط تجاری با این کشور باشد تا این کشور از نظر اقتصادی زمینگیر شود و در سوی مقابل اوکراینیها در زمین نیز باید تلاش کنند که مهمات، اسلحه و نیروی انسانی کم نیاورند. این امر مستلزم کمک و همکاری غرب بهویژه ناتو و از جمله امریکا است.
۳. فرسایشی شدن جنگ و ادامه دادن آن به هرقیمتی؛ اگر هر دو راننده کنار نکشند و تا ثانیه آخر ادامه بدهند، در آن صورت بدترین سناریو به وقوع میپیوندد و جنگ اوکراین ابعاد بزرگتری پیدا میکند. در آن صورت، سایر کشورها نیز در این جنگ دخیل خواهند شد. تبعات این تصادم میتواند خیلی گسترده و فاجعهآمیز باشد و یک یا چند کشور را بهصورت کامل ویران و غیرقابل زندگی کند.
سرانجام⁉️
به نظر میرسد که پوتین با قواعد این بازی بهخوبی آشنا است و همواره تا آخر ادامه داده و پیروز شده است. این موضوع را میتوان در جنگ شبهجزیره کریمیه، گرجستان و سوریه دید. پیروزی در این نبردها به پوتین اعتمادبهنفس بیشتر داده است که از حمله به اوکراین دست نکشد و یا طبق قواعد بازی از جاده کنار نرود. در سوی مقابل، غرب (ایالات متحده و ناتو) این بار قرار نیست پا پس بکشند؛ چون این موضوع آسیب جدی به پرستیژ بینالمللی امریکا میزند و فلسفه وجودی ناتو را زیر سوال میبرد.
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺از بایدن درباره بالنهای سقوط کرده میپرسن
میگه:
🔹️ اینها بالنهای شرکتهای خصوصیند که برای رصد آب و هوا فرستاده شدهاند.
🔸️ بایدن بعد از ترک کنفرانس خبری از دستیارش میپرسد:
فکر میکنی کسی این مزخرفات را باور کرد؟
دستیارش میگه:
قطعاً
🔹️ بایدن هم میگه:
هر چیزی را میشود به اینها انداخت!
@shatranjsiasat
🚫 میگفتند که باید با کدخدا ببندیم و توافق کنیم (بخوانید تسلیم شویم) تا مشکل آب خوردن مردم حل شود.
◽️ اما حالا نه تنها توافق هسته ای در هوا معلق است؛ بلکه در حالی که این روزها آژانس بین المللی انرژی هسته ای و اربابان غربی اش ناراحت پیدا شدن ذرات اورانیوم غنی شده بالای 80 درصد در جمهوری اسلامی هستند؛ مشکل آب خوردن مردم بوشهر و مشکل آب دریاچه ارومیه حل شده است. (قبل از این؛ همدان و جاهای دیگر را هم داشتیم)
🔸 مشکلات؛ با یک جو غیرت حل میشود نه با گردن کج کردن جلوی اجنبی.
❌ هرچند از شیخ انگلیسی انتظار غیرت ایرانی نباید داشت !!!
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
❇️ آنها که توسعهطلبی نظامی روسیه، جولان اقتصادی چین، انفعال آمریکا و... را میبینند اما هنوز معتقدند که آمریکا تکقطب جهان است؛ حقیقتا مرتجع فکری و عقبمانده سیاسی هستند
نه دیگر آمریکا کدخدا است و نه جهان دهکده است؛ تا اطلاع ثانوی، این جنگل سلطان ندارد🙂
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
📌بنجامین نورتون، روزنامهنگارِ لاتینتبار:
🔹فولتون آرمسترانگ، تحلیلگر سابق #سیا، به روزنامه گاردین اعتراف کرد که در #کوبا، «بسیاری از روزنامهنگاران به اصطلاح مستقل بهطور غیرمستقیم توسط ایالات متحده تأمین مالی شدهاند.»
🔹آنها با حمایت نیروهای CIA مانند NED اطلاعات نادرست ضد دولتی پخش میکنند. (لینک)
🔺پ. ن: NED، یک بنیاد ملی برای دموکراسی سازمانی در ایالات متحده است که در سال ۱۹۸۳ برای ترویج دموکراسی در سایر کشورها از طریق ترویج نهادهای سیاسی و اقتصادی مانند گروههای سیاسی، اتحادیههای کارگری، بازارهای آزاد و گروههای تجاری تاسیس شد.
#مطبوعات ایران
#روزنامه شرق .......
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
⚠️ بحث نفوذ 📌 قسمت بیست و سوم 📚 باهم مطالعه کنیم☺️ 📖 پروژه مرسوم به «نهادینهسازی جنبشهای مدنی»
⚠️ مبحث نفوذ
📌 قسمت بیست و چهارم
📕 باهم مطالعه کنیم
📖 حجاریان عقیده داشت: «فشار تودهها از پایین مانع شد تا خاتمی از میدان رقابت انتخاباتی حذف نشود.» در نگاه او، این تودهها که به واسطهی «سیاستهای تعدیل اقتصادی هاشمی» به حاشیه و زیر خط فقر رانده شدند، خود را متضرر از این سیاستها میدانستند و «با نخبگان بیرون از حکومت جفت شدند.» در نتیجه «ترکیبی از نخبگان و تودهها دوم خرداد را به وجود آورده است.
📖 سعید حجاریان برای دستیابی به اهداف دموکراتیکِ اصلاحات مدل «مشروطهخواهی اسلامی» را پیشنهاد کرد که در آن یک قدرت در مقابل قدرت مطلقهی دیگری ظهور کرده و سعی میکند که آن قدرت مطلق را «قانونمند» کند! البته طرح گزارهی «قانونمندی قدرت مطلق» صرفاً یک تاکتیک جنگ روانی و شعار تبلیغاتی بود، نه یک التزام دموکراتیک.
وانگهی حجاریان در جلسات خصوصی خود با سیدمصطفی تاجزاده، عباس عبدی، علیرضا علویتبار، حمیدرضا جلاییپور و… صریحاً میگفت:
❌ در «مشروطهطلبی» ممکن است «قانونگرایی» (لگالیسم) بهعنوان یک تاکتیک مطرح شود که به نظر من چندان مؤثر نیست. در کشور ما که مشروعیت «لَنگ» میزند، لگالیسم معنا ندارد. ما مشکلِ مشروعیت داریم و در مشروعیت دوگانه اصلاً «قانونگرایی» معنایی ندارد و تکیه به «قانون اساسی» فایدهای ندارد. ابتدا باید قانونیتِ قانون محرز شود❌
📖 قبضه کردن منابع قدرت توسط اصلاحطلبان هم در عرصه عمومی جامعه و هم در حیطهی اقتدار دولتی به نتیجهای جز ظهور یک «استبداد سکولار» نمیرسید و شعارهای انتخاباتی سیدمحمد خاتمی نیز مبنی بر «حکومت قانون» و «جامعه مدنی» تنها بازیای فریبنده بود؛ کارکرد آن شعارها برای اصلاحطلبان صرفاً مانند رو کردن برگ برندهای با هدف بردن بازی باخته «پُکر انگلیسی» بود.
📖💣💣 آراء حجاریان پرده از طرح «فروپاشی از درون» جمهوری اسلامی برداشت، زیرا استراتژی «فشار از پایین، چانه زنی از بالا» را سرویسهای جاسوسی CIA و MI6 در دهه ۱۹۸۰.م برای «فروپاشی اروپای شرقی» به محک آزمون گذاشتند. گرچه در ایران واضع این استراتژی سعید حجاریان معرفی شد، اما او صرفاً از یک مدل کلاسیکِ انگلیسی و سپس از یک نسخهی مکمل آمریکایی برای «گذار به دموکراسی» (دموکراتیزاسیون) تغذیه میکرد که یک رونویسی ترکیبی از نظریههای تیموتی گارتناش و ساموئل هانتینگتون محسوب میگشت.💣💣💣
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
📚 کمی مطالعه
✳️ رضاشاه به حکومت مشروطه وفادار بود‼️😊🙃
📚 مشروطیت، قانون اساسی و دیگر قوانین، مجلس و هیئت وزیران بجای خود باقی ماندند. ولی در عمل او بکلی برخلاف روح قانون اساسی عمل و بسیاری از مواد آن را نقض کرد، به ویژه آنچه مربوط به حقوق مردم میشد. انتخابات انجام میشد ولی شاه بر آن نظارت داشت. پارلمان دستنشانده، ترسو و فاسد قوانینی به روال عادی تصویب میکرد ولی دقیقاً طبق دستور و نظر شاه. نخستوزیر و وزیران از سوی شاه عزل و نصب میشدند و دستورات خود را از او دریافت میکردند. او آزادی مطبوعات و همچنین آزادی گفتار و اجتماعات را که قبلاً وجود نداشت به کلی از بین برد.»
آرتور میلسپو، آمریکائیها در ایران، ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی، تهران، نشر البرز، 1370، صص 51- 52
@shatranjsiasat
⛔️ فعال رسانهای آمریکایی:
اگر میخواهید ایالات متحدهی واقعی را بشناسید، به سخنان معروف مادلین آلبرایت، اولین وزیر خارجه زن ما، فکر کنید.
"کشتن ۵۰۰.۰۰۰ #کودک عراقی ارزشش را داشت."
@shatranjsiasat
🌎 تلاش اژدهای سرخ برای تضعیف هژمونی آمریکا بخش اول📎
🌎 چین اعراب را گروگان گرفته است؟
شورای آتلانتیک
⭐️ چین روابط استراتژیک خود با کشورهای «منا» (خاورمیانه و شمال آفریقا) را تقویت کرده و با سرمایهگذاریهای هنگفت در پروژههای محلی، ابتکار کمربند و جاده و همچنین تعریف زیرساختها و فنآوریها در این منطقه را گسترش داده است. پکن با تکیه بر این رویکرد به دنبال ادغام بیشتر استراتژی توسعه هرکدام از بازیگران هدف تعامل، با استراتژی خود است.
⭐️ چین در طول این سال ها تفاهمنامه های استراتژیک مشابهی را با دوازده کشورهای عرب خاورمیانه و شمال افریقا امضا کرده و روابط نزدیک تری با همه بازیگران منطقه خاورمیانه دارد.پکن تقلا می کند تا با تکیه بر اصل توازن مثبت، یعنی عدم انتخاب یک طرف یا دشمن تراشی، بدون آن که به اصل مداخله متوسل شود، نفوذش را در خاورمیانه حفظ کند.با این همه تمایل زیادی برای مشارکت در میانجیگری های امنیتی در عراق، لیبی، سودان، یمن و درگیری اسرائیل و فلسطین نشان داده، مهم تر از همه پکن در مذاکرات مرتبط با مذاکرات هسته ای ایران و مذاکرات ازمایشی برای احیای برجام مشارکتی فعالانه دارد
🌟 تلاش برای رویارویی جهان شمال و جنوب
✨ چین به طور سنتی منا، منطقه ای غیر غربی یا همان جهان جنوب را به عنوان اهرمی برای مقابله با نفوذ جهان شمال می بیند. در شرایط کنونی منافع چین در خاورمیانه و شمال افریقا و همچنین تمایل این کشور به حفاظت از آنها به شکل چشم گیری افزایش یافته است.
✨ در شرایطی که مقام های چینی گزارش ها مبنی بر برنامه ریزی ارتش خلق چین برای تعریف پایگاه ها در خلیج فارس و دریای عمان را تکذیب کرده اند، پنتاگون با اشاره به پایگاه پشتیبانی- لجستیکی در جیپوتی، این ساختار را گام اول در توسعه نظامی چین معرفی کرده و انتظار می رود پکن در کشورهای دیگری چون بحرین، عمان، عربستان نیز گام های این چنینی بردارد.
منبع؛
https://www.atlanticcouncil.org/in-depth-research-reports/issue-brief/full-throttle-in-neutral-chinas-new-security-architecture-for-the-middle-east/
@shatranjsiasat
📸 کاریکاتور روی جلد یک مجله آلمانی در تمسخر سیاست اولاف شولز صدراعظم آلمان، و تابعیت او از "برادر بزرگ" در ایالات متحده
@shatranjsiasat