eitaa logo
شفا خونه حضرت زهرا سلام الله علیها
204 دنبال‌کننده
2هزار عکس
2.4هزار ویدیو
11 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔻دیابت نوع ۱: این نوع دیابت، یک بیماری خود‌ایمنی است، به این معنی که بدن به خودش حمله می‌کند. در این حالت، سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده از بین می‌روند. حدود ۱۰ درصد از افراد دیابتی به نوع ۱ آن مبتلا هستند.دیابت نوع ۱ بیشتر در کودکان، نوجوانان و جوانان رخ می‌دهد و علائم آن می‌تواند به سرعت، طی چند هفته یا چند ماه ایجاد شود. همچنین علائم اضافی آن شامل تهوع، استفراغ یا درد معده و عفونت‌های قارچی یا عفونت‌های دستگاه ادراری است. 🔻دیابت نوع ۲: در این نوع بیماری، بدن یا انسولین کافی تولید نمی‌کند یا سلول‌های بدن به انسولین پاسخ نمی‌دهند. این شایع‌ترین نوع دیابت است. بیش از ۹۰ درصد افراد دیابتی به نوع ۲ مبتلا هستند و معمولاً در افراد میانسال و مسن رخ می‌دهد. ممکن است شما اصلاً علائمی نداشته باشید یا متوجه آن نشوید، زیرا در طی چندین سال و به کندی رخ می‌دهد. 🔻پیش دیابت: این نوع بیماری، مرحله قبل از دیابت نوع ۲ است. سطح گلوکز خون بالاتر از حد طبیعی است، اما به اندازه کافی بالا نیست که به طور رسمی دیابت نوع ۲ تشخیص داده شود. 🔻دیابت بارداری: این نوع دیابت در برخی از زنان در دوران بارداری اتفاق می‌افتد. دیابت بارداری معمولاً بعد از بارداری از بین می‌رود. با این حال، اگر دیابت بارداری دارید، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ هستید.
در دوران بارداری، ممکن است سطح قند خون برخی از زنان افزایش پیدا کند. این وضعیت که تحت عنوان دیابت بارداری (GDM) شناخته می‌شود معمولا بین هفته‌های ۲۴ تا ۲۸ بارداری ایجاد می‌شود.باتوجه‌به داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالت متحده (CDC)، تخمین زده می‌شود که این شرایط در ۲ تا ۱۴ درصد از حاملگی‌های ایالات متحده رخ می‌دهد. ابتلا به دیابت حاملگی در این دوران از زندگی به معنای این نیست که قبل از بارداری دیابت داشته‌اید یا بعد از آن دچار دیابت خواهید شد. اما قند بارداری خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در آینده افزایش می‌دهد.اگر این بیماری به‌خوبی مدیریت نشود، می‌تواند احتمال ابتلای کودک به قند خون بالا و همچنین احتمال بروز عوارض جدی برای شما و جنینتان در دوران بارداری و زایمان را افزایش دهد.
⁉️فرق دیابت نوع ۱ با ۲ چیست؟ دیابت نوع ۱، یک بیماری خود‌ایمنی است و زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های تولیدکننده انسولین در لوزالمعده به طور کامل از بین می‌روند، بنابراین بدن نمی‌تواند انسولین تولید کند. این در حالی است که در نوع ۲، انسولین توسط لوزالمعده تولید می‌شود، اما بدن در برابر آن مقاومت می‌کند. به عبارت دیگر، بدن دیگر به طور مؤثر از انسولین استفاده نمی‌کند. تعداد مبتلایان به نوع ۱ بسیار کمتر از نوع ۲ هستند. در گذشته به آن دیابت نوجوانی می‌گفتند، زیرا این بیماری معمولاً در اوایل کودکی تشخیص داده می‌شود. اما دیابت نوع ۲، بیشتر در بزرگسالان تشخیص داده می‌شود. اگرچه ما امروزه کودکانی را می‌بینیم که به این بیماری مبتلا شده‌اند و علت آن هم بیشتر مربوط به اضافه وزن و چاقی است. ⭕کدام خطرناک‌تر است؟ هر دو نوع دیابت اگر به خوبی کنترل نشوند، می‌توانند خطرناک باشند. قند موجود در جریان خون به یک اندازه برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ یا ۲ سمی است. اگر اقدامات لازم برای کنترل آن صورت نگیرد، می‌تواند به چشم‌ها، کلیه‌ها، پایانه‌های عصبی و تقریبا هر چیزی که در بدن شما وجود دارد، آسیب برساند. در هر دو نوع این بیماری، اگر بتوانید قند خون خود را متعادل کنید، تا حد زیادی از این اثرات سمی مصون خواهید بود.
‼️پیش‌دیابت چیست؟ پیش‌دیابت زمانی رخ می‌دهد که سطح قند خون شما خیلی بالا باشد، اما نه آنقدر بالا که بتوان آن را دیابت نامید. افرادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شوند، معمولاً در ابتدا پیش‌دیابت دارند. اگر پیش‌دیابت دارید، نه تنها در معرض خطر ابتلا به نوع ۲ هستید، بلکه در معرض ابتلا به بیماری‌های دیگر از جمله بیماری قلبی یا سکته نیز قرار دارید. اما خبر خوب این است که می‌توانید با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، از ابتلا به نوع ۲ جلوگیری کرده یا آن را به تاخیر بیندازید. این تغییرات شامل استفاده از یک رژیم غذایی سالم، رسیدن به وزن مناسب و حفظ آن و ورزش منظم است. برای تشخیص این بیماری، ممکن است پزشک بخواهد آزمایش قند خون ناشتای شما را بررسی کند. اگر نتیجه آزمایش، سطح گلوکز خون را بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر نشان دهد، شما مبتلا به پیش‌دیابت هستید. همچنین نتیجه آزمایش خون A1C که میانگین سطح قند خون در سه ماه گذشته را نشان می‌دهد، برای افرادی دچار پیش‌دیابت بین ۵.۷٪ تا ۶.۴٪ است.
تاثیر استرس بر قندخون همه افراد زمانی که استرس دارند، قند خونشان بالا می رود، اما اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ باشید، بدن به سختی می تواند میزان قند خون را کاهش دهد و به حد طبیعی برگرداند. افرادی که مبتلا به دیابت نیستند، می توانند برای کاهش قند خون اضافی، به مقدار کافی انسولین بسازند. اما در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، انسولین بر میزان بالای قند خون اثری چندانی ندارد.
❌عوارض قند خون بالای 200❌ گفتنی است در طولانی مدت، گلوکز خون بالا پیوسته ولو چنانچه شدید نباشد، ممکن است با پیامدهایی همچون نارسایی قلبی، اعصاب، کلیه ها و یا چشم در شخص مبتلا منجر شود.برخی ازعلائم دیگر👇 سردرد تاری دید تکرر ادرار خستگی تشنگی بسیار
چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است، افراد را بر اساس نوع دیابت تقسیم‌بندی کنیم. برای نوع ۱: افرادی که سابقه خانوادگی دیابت دارند. افرادی که از بیماری‌های لوزالمعده رنج می‌برند.   برای پیش‌دیابت و نوع ۲: افرادی که بستگان نزدیکشان به نوع ۲ مبتلا هستند. افرادی که BMI آن‌ها ۲۳ و بالاتر است. افرادی که سبک زندگی کم‌تحرکی دارند و ورزش نمی‌کنند. افرادی که سابقه دیابت بارداری دارند. افرادی که سطح کلسترول خونشان بالاست. افرادی که فشار خون بالا دارند. افراد بالای ۴۵ سال افرادی که تحمل گلوکز آن‌ها با اختلال مواجه است.   برای دیابت بارداری: زنانی که چاق هستند یا اضافه وزن دارند. زنانی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند. زنانی که قبلاً نوزادی به دنیا آورده‌اند که در هنگام تولد، وزنی برابر با ۴ کیلوگرم یا بیشتر داشته است. زنانی که در بارداری قبلی خود، دیابت بارداری داشته‌اند.
چرا دست‌ و پا گزگز می‌کند؟ 🔹️گزگز کردن گهگاه دست و پا مشکلی نداره؛ اما اگه دست‌ها و پاهاتون مدام گزگز می‌کنند، ممکنه دچار کمبود ویتامین B12 باشید. این عارضه در صورتی که درمان نشه می‌تونه به آنمی یا کم خونی منجر بشه. 🔹️ برای اینکه مطمئن بشید ویتامین B12 کافی مصرف می‌کنید، غذاهایی مثل تخم‌مرغ، گوشت قرمز و لبنیات بیشتر مصرف کنید (به طور کلی فقط منابع غذایی حیوانی حاوی ویتامین B12 هستند)، اگر گیاه خوار هستید، شاید لازم باشه مکمل B12‌ مصرف کنید. ════‌༻‌༺═══
پاهای شما می توانند، بدنتان را سم زدایی کنند! 👈 تنها کافی است به مدت نیم ساعت آن ها را در یک تشت آب نمک قرار دهید. اگر آب رو به کدری رفت، یعنی سم زدایی با موفقیت انجام شده است.
۷۰ درصد دیابتی ها دچار آسیب چشمی هستند و ۲۵درصد آنها درگیر رتینوپاتی شدید هستند. رتینوپاتی دیابتی به دلیل تغییرات در مویرگ های خونی و عصبی چشم هست. این تغییرات بصورت تورم مویرگ ها و حتی پارگی عروق و نشت خون به داخل چشم هست. ⚠️از دلایل اصلی تاری دید موقع افزایش قندخون همین تورم مویرگ ها و پخش خون در پشت شبکیه چشم هست.
⚠️عوارض ابتلا به دیابت کدام است؟ با گذشت زمان، داشتن قند بیش از حد در خون می‌تواند عوارضی،از جمله موارد بالا برای افراد ایجاد کند.
چه بیماریهایی از و ناسالم ایجاد میشود⁉️ 🔅کم کاری و پرکاری تیروئید 🔅 اگزما و کهیر، لک، کک و مک 🔅ریزش مو 🔅 فشار خون و دیابت 🔅بواسیر 🔅کولیت عصبی