🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌸
#جغرافیای_تشیع_اندونزی
ا🇮🇩 کشور اندونزی:
✨ اندونزی بزرگترین مجمع الجزایر كره خاكی و چهارمین كشور پرجمعیت جهان میباشد و از این لحاظ بزرگترین كشور اسلامی بهشمار میرود. با آنكه اسلام دیرتر از بسیاری كشورهای مسلمان وارد این كشور شد، به تدریج سراسر جزایر مسكونی آنرا تحت پوشش قرار داد و البته ورود و گسترش آن نیز برخلاف برخی از نقاط، اسلام نه از راه لشكر كشی، بلكه بهگونه مسالمت آمیز و فرهنگی بوده است.
📜 ورود تشیع به اندونزی:
تاریخ شیعه در این سرزمین به آغاز دعوت اسلامی و ورود مسلمانان به این مجمع الجزایر باز می گردد. بنا بر اسناد (از قبیل سنگ قبر، آثار قدیمی و باستانی)، جمعی از پژوهشگران بر این باورند که تاریخ تشیع در اندونزی نیز همراه با ورود اسلام به این کشور، به سده های اولیه هجری باز می گردد.
آثاری هم که از قبور مسلمین در این سرزمین بر جای مانده است؛ نشانگر این حقیقت است که حداقل از سده چهارم هجری، تشیع در آنجا وجود داشته است. این مطلب با قرائن و شواهد محکم، تأیید و تثبیت می گردد که علت رسوخ تشیع به اندونزی، فرار شیعیان علوی به سمت مشرق جهت یافتن پناهگاهی امن بوده است.
⚪️ نخستین شیعیان:
گروهی از شیعیان امروز این کشور از نوادگان محمد بن علی و حسن بن علی بن جعفر الصادق (علیه السلام) هستند که برای حفظ جان خود از ممالک دیگر گریخته و در این سرزمین ساکن شدند. سر دسته این مهاجران شیعه که پس از مبارزه های فراوان با خوارج اباضیه بهاندونزی، هند، فیلیپین، مالایا و جزایر سلیمان هجرت کرده اند، احمد بن عیسی بن محمد بن علی بن الاإمام جعفر صادق (علیه السلام)، ملقب به مهاجر قرار داشته است.
⚜️ برخی از آن مهاجران با دختران پادشاهان و حاکمان محلی ازدواج کرده و در پاره ای موارد، به مراتب و مقامات عالی و حتی سلطنت رسیده بودند. خاندان این افراد که تا امروز در اندونزی ادامه دارد، همگی شیعه امامیه هستند. علاوه بر این، در سال ۷۱۷ قمری نیز یک گروه از کشتی های تجاری ایرانی، که شامل سی و پنج کشتی بود، تعداد زیادی از مبلغان شیعه را در سواحل این کشور پیاده کرده و به بخش های مختلف این سرزمین رسانده بود.
💫 از مهمترین علویان مهاجر احمد بن عیسی بن محمد بن علی بن جعفر بن محمد (علیهم السلام) است که در سال ۳۱۷ قمری وارد این منطقه شده است. او و دیگر مهاجران در جزایری که امروز معروف به مالایا، اندونزی، فیلیپین و جزایر سلیمان است وارد شده اند. این افراد با ازدواج که با مردم این دیار داشتند، نفوذ خود را حفظ کرده، به موقعیت بالای اجتماعی دست یافتند، به گونه ای که هنوز هم خاندان های آنها مشهور است.
❇️ سادات اندونزی:
سادات اندونزی از نسل علی بن جعفر عریضی هستند كه در قرن نهم با كشتی به اندونزی آمده اند. در اندونزی به جای كلمه «سید» كلمه «حبیب» (حبائب یعنی سادات) را به كار می برند.
🔸 سادات و هاشمی های اندونزی که اغلب آنها سادات حضرمی (حضرموت یمن) هستند و طبقه اشرافی را در میان مردم اندونزی تشکیل می دهند، از احترام ویژه ای در میان مردم برخوردارند.
💠 بعضی از سادات در پست های مهمی در دولت به کار گماشته شده اند. شمار سادات حدود نیم میلیون نفر برآورد شده است.
🍃 سادات اندونزی به شدت علاقه مند به حفظ اصالت عربی و هاشمی خود هستند، از این رو، در یادگیری زبان عربی تلاش جدی دارند و ارتباط خود را با حضرموت همچنان حفظ کرده اند.
🔮 آداب و رسوم شیعیان:
از جمله مهم ترین مراسم های شیعیان، مراسم تابوت است.
همچنین مردم این کشور پایبند به مراسم عاشورای حسینی (علیه السلام) بوده، به این روز تاریخی "husein hona" [روز حسین (علیه السلام)] می گویند. همچنین به مناسبت تاسوعا و عاشورا در بسیاری از شهرها تابوتی را با آداب خاصی حمل می کنند و به سوگواری می پردازند.
♦️ امروزه مذهب شیعه در میان اندیشمندان، دانشگاهیان، تجار و اقشار مختلف این کشور، اعم از عرب و غیر عرب، سید و غیر سید، پیروانی دارد.
👇👇👇👇
@shiastudyir
شیعه شناسی را به دوستان خود معرفی کنید
🌸
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
11.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جستارهایی_در_شیعه_شناسی
✅بررسی و تحلیل دوران امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف(غیبت صغری)
✅ خروج شیعه از انزوا و پیدایش شهرهای با جمعیت اکثریت شیعه
✅ ثمره دهی سیستم وکالت
✅ وضعیت شناسی شیعه غیبت صغری
✅ درس گفتارهای از دکتر مهدی کریمی
🌸🌸🌸
لینک عضویت:
@shiastudyir
🍃🍂🍃🍂🍃
⬛️🗺⬛️🗺◼️🗺◼️🗺◾️🗺▪️
🗺
◼️
🗺
▪️
#جغرافیای_تشیع_قرقیزستان
ا🇬 قرقیزستان؛
🔳 شیعیان قرقیزستان:
شیعیان مقیم بیشکک عمدتا از آذربایجانی های شوروی سابق هستند که در سال های فشار استالینی به این مناطق کوچانده شدند، به همین دلیل می توان گفت که تقریبا قرقیزستان شیعه بومی ندشته و همه مهاجر هستند.
➖ در منطقه ای در مرکز قرقیزستان در ۱۲۰ کیلومتری شهر بیشکک که بیش از یک هزار خانواده مهاجر آذری ایرانی زندگی می کنند، آنان ضمن حفظ سنت های دینی خود، بیش از ۵۰ سال در زمان حاکمیت کمونیست ها بهطور پنهانی عزاداری می کردند.
◽️ تعداد آذربایجانی ها در قرقیزستان بر اساس آمارهای رسمی، بالغ بر ۱۴ هزار نفر می باشد؛ ولی بر اساس گفته آذری ها تعداد ۷۰۰۰ نفر از آنها شیعه هستند.
✔️ نکته جالب آن است که تمام مراسم مذهبی آن ها براساس شیعیان انجام می شود؛ یعنی روحانیون شیعه مراسم عقد و دفن آنها را انجام می دهند. بعضی از این آذری ها نیز از ایران هستند؛ ولی چون در آذربایجان شوروی بودند خود را متعلق به آنها می دانند.
🕌 شهرهای مهم شیعی عبارتند از: بیشکک، کانت، توقماق، اوش، و قارابالتا.
◾️ بر همین اساس می توان اضافه کرد که بیشتر شیعیان قرقیزستان در پایتخت این کشور زندگی می کنند؛ به غیر از شهر بیشکک در شهرهایی همچو کانت، توکماک، کارابالتا، شهرک سوکولوک و حومه، جلال آباد و اوش.
☑️ شیعیان ایرانی به واسطه تجارت یا کار در این کشور اقامت دارند. این تعداد دارای هیچ انجمنی نیستند و تنها در ایام سوگواری در حسینیه ایرانیان در خیابان مرکزی شهر بیشکک گردهم می آیند. برخی از ایرانیان نیز به تعداد بیست خانوار در "اوش" زندگی می کنند که مراسم مذهبی نظیر عاشورا را برگزار می نمایند.
شیعیان افغانی که بالغ بر ۴۰ خانوار از آن ها در قرقیزستان ساکن هستند، بعضاً شیعیان اسماعیلی بوده و بدخشانی می باشند. بعضی از آنان در ایام عزاداری به حسینیه ایرانیان آمده و همگام با ایرانیان به عزاداری می پردازند.
✨ شیعیان پاکستانی نیز عمدتاً از میان دانشجویان هستند که عده بسیار اندکی را تشکیل می دهند. آن ها نیز در ایام عزاداری محرم به حسینیه ایرانیان آمده، به عزاداری میپردازند.
🔘 شیعیان قرقزستان از لحاظ اقتصادی در وضع مناسبی قرار دارند. بسیاری از آنان دارای سطح سواد بالا بوده و بعضا در بین آنان افرادی با درجه پرفسوری دانشگاه نیز وجود دارد. اما با این اوصاف، شیعیان دارای هیچ روزنامه یا مجله یا انجمنی نیستند و تنها در ایام عاشورا و ماه رمضان در مساجد خود دارای مراسمهای مذهبی می باشند.
🍃 کمتر از یک سوم افغانی های مقیم قرقیزستان شیعه و کمتر از نصف آنان اثنی عشری هستند. این دسته از شیعیان فعلاً جایگاه ثابتی در جامعه قرقیزستان پیدا نکردهاند و به استثنای چند نفر که در کار تجارت هستند، بیشتر در کارخانه ها و کارگاه های خصوصی مشغول بهکار هستند.
◽️ جمعیت شیعیان قرقیزستان:
در این باره می توان این قسمت را اضافه نمود که بنا به آمار غیر رسمی در شهر بیشکک بیش از ۱۵۰۰۰ شیعه اقامت دارد. در بقیه مناطق مانند شهرهایی که ذکر شد (کانت، توکماک، کارابالتا، شهرک سوکولوک و حومه، جلال آباد و اوش) حدوداً ۵۰۰۰ شیعه زندگی می کنند.
🔳 در جنوب قرقیزستان در استان "باتکن" منطقهای به نام «قدم جای» وجود دارد که گفته میشود رد پای مبارک حضرت علی (علیه السلام) را در خود دارد.
⚫️ مردم این منطقه معتقدند حضرت علی (علیه السلام) در سال ۶۵۶ یا ۶۵۸ میلادی با لشکری انبوه به "درّه فرغانه" که محلی حاصلخیز میان سه کشور قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است، تشریف آورده و در منطقه ای که هم اکنون "قدم جای" نامیده می شود، برای مدتی منزل کرده است.
💎 اینگونه روایت میشود که پس از مسلمان شدن ساکنان بومی؛ به هنگام نماز، آن حضرت وضو میگیرند و از کنار رودخانه قره سوکه رد میشوند و ردّ پای مبارک ایشان روی سنگ پهنی میماند.
✔️ این رد پا در طول ۱۴ قرون متمادی زیارتگاه مردم مسلمان قرقیزستان است.
🔲 اماکن وابسته به شیعیان:
▫️بنیاد کوثر در شهر بیشکک که با قرقیزها مشترک است.
▪️فروشگاه الهدی در شهر بیشکک که مربوط به جمهوری اسلامی است.
▫️مسجد مشترک آذری زبانان شیعه و سنی در شهر کانت (حومه بیشکک)
▫️حسینیه سفارت جمهوری اسلامی ایران که متعلق به ایران است، ولی شیعیان بیشکک نیز از آن استفاده می کنند.
🥀🥀🥀
لینک عضویت:
@shiastudyir
🗺
◼️
🗺
⬛️🗺⬛️🗺◼️🗺◼️🗺◾️🗺▪️🔷
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂
🍂
#جغرافیای_تشیع_ترکمنستان
✅بخش اول
ا🇰 ترکمنستان؛
💠 شیعیان در ترکمنستان:
گسترش تشیع در ترکمنستان کنونی می توان از یک سو به حضور امام رضا (علیه السلام) به عنوان هشتمین امام شیعیان در مرو نسبت داد و از سوی دیگر به دوران حکومت صفوی که مذهب شیعه را به عنوان مذهب رسمی حکومت برگزید. درآن دوران شیعیان زیادی در جغرافیای ترکمنستان کنونی زندگی می کردند. با ورود به ترکیب امپراطوری روسیه و سپس در دوره اتحاد جماهیر شوروی، ترکیب قومی و مذهبی جمعیت ترکمنستان دستخوش تغییرات خاصی شد.
🍃 در حال حاضر در ترکمنستان ۱۰۷ مسجد وجود دارد که بیشتر آن ها پس از استقلال تأسیس شده است.
🔘 مرکز تجمع شیعیان روستای باقر دو مسجد در قسمت بالا و پایین ده است که به مناسبت های عزا و عید مراسم خاصی در آن ها برگزار می شود. شیعیان باقر، فاقد رهبری مذهبی یا روحانی برجسته ای هستند که تعالیم دینی را به آن ها آموزش دهد و روح اسلام را در آن ها بدمد. شعائر اسلامی توسط پیرمردهائی آموزش داده می شود که از قدیمالایام برخی تعالیم اسلامی را به یاد دارند.
◽️ شیعه در ترکمنستان ۱۶ مسجد و ۱۰ حسینیه دارند که فعالیت های دینی خود را در آنجا انجام مید هند و ایران، عراق و سوریه در عشق آباد مراکز فرهنگی دارد و اساتید و روحانیونی را برای تبلیغ اعزام می کنند.
✨ مکان های زیارتی در ترکمنستان:
➖ مرو؛ قدمگاه امام رضا (علیه السلام): مرو قدیم که میزبان قدوم پربرکت حضرت رضا (علیه السلام) در دوران ولایتعهدی ایشان بود، اکنون با دیوارههایی بجا مانده از آن زمان به محلی برای تجلی ارادت مردم منطقه به خاندان اهل بیت (علیهم السلام) تبدیل شده است.
➖ آرامگاه محمد بن زید: آرامگاه «محمدبن زید» که همان امامزاده «محمد بن محمد بن زید بن علی» در مرو قدیم ترکمنستان قرار دارد و محل مشهور بین زائران ترکمنستان و دوستداران و علاقمندان اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیه) می باشد.
آرامگاه خواجه یوسف همدانی: آرامگاه خواجه یوسف همدانی یکی از عرفای بزرگ ایرانی که مدتی در مرو سکونت داشته در این شهر قدیمی قرار دارد و هر روز ترکمنها و توریستهای زیادی از مناطق دور و نزدیک برای زیارت این عارف بزرگ ایرانی اسلامی به این منطقه سفر میکنند.
➖ آرامگاه دو نفر از اصحاب پیامبر (صلوات الله علیه): بریده بن حصیب اسلمی و حکم ابن غفاری از اصحاب و یاران معروف پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در سال ۶۲ هجری قمری در اطراف مرو وفات یافته و در شمال این منطقه تارخی دفن شده اند که به عبارت دیگر به علمداران دوقلو اسلام بین مردم مسلمان این مرز و بوم معروف هستند و یکی از مهمترین زیارتگاه های مرو قدیم می باشند.
🔲 فرهنگ عزاداری و محرم در ترکمنستان:
ایام محرم، به ویژه عاشورا از اهمیت خاصی نزد شیعیان ترکمنستان برخوردار است. با استقلال کشور ترکمنستان، شیعیان ایرانی، آذری و حتی افغانی مقیم ترکمنستان در کنار هم همراه با شیعیان ترکمنستانی در مساجد مربوط به شیعیان به عزاداری میپردازند.
در حال حاضر در تمام نقاطی که شیعیان حضور دارند، حتی در بعضی مناطق که مسجد هم وجود ندارد، مردم در منازل جمع شده و به عزاداری می پردازند.
🍃 آنها مراسم خود را تا روز هفتم شهادت امام حسین (علیه السلام) به طور مرتب ادامه می دهند و پس از آن تا روز اربعین، هر شب جمعه به سوگواری می پردازند. شیعیان ترکمنستان، همه ساله در روز عاشورا با تجمع در مساجد این کشور نذری می دهند.
⚜ روابط دینی و فرهنگی ایران و ترکمنستان:
از زمانهای دور بین مردم ساکن ترکمنستان و شهروندان ایران مشترکات زیادی وجود دارد: اوّلاً در قسمتی از کشور ایران جمع قابل توجهی از ترکمنها زندگی میکنند. که آداب، رسوم، سنتها و علایق مشترکی با برادران و خواهران ترکمنی ترکمنستان دارند. ثانیاً اکثریت قریب به اتفاق مردم دو کشور مسلمان هستند و به خدا، پیامبرها وحی، قرآن و سنت اعتقاد دارند. .
✔️ از سوئی جمعیت بسیار زیادی در ترکمنستان و ایران به دو زبان ترکمنی و آذری «ترکی» که قرابت زیادی با هم دارند صحبت میکنند این عوامل و عوامل مهم دیگر باعث شده در تمام اعصار و قرون رابطه فرهنگی میان ساکنین دو کشور برقرار باشد و کسانی هم که سعی کردهاند بین مردم اختلاف ایجاد کنند توفیق چندانی نداشته اند.
👇👇👇👇
@shiastudyir
🍂
🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂
🍂
#جغرافیای_تشیع_ترکمنستان
☑️ قسمت دوم
🗺 ترکمنستان، کشوری در جنوب غربی آسیای مرکزی است که پس از فروپاشی اتحاد شوروی، به استقلال رسید.
➖بیش از ۹۰% مردم ترکمنستان مسلمان اند. شمار شیعیان در ترکمنستان حدود ۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است که اکثر آن ها ایرانی الاصل هستند که بیشتر در نواحی مرزی به سر می برند.
▫️مسجد امام رضا (علیه السلام) در عشق آباد، مرکز تجمع شیعیان است که به همت چند نفر آذری احداث شده است.
🌐 جغرافیا:
ترکمنستان از شمال و شرق با ازبکستان، از جنوب با ایران، از جنوب شرقی با افغانستان و از شمال غربی با قزاقستان همسایه است و دریای خزر مرزهای غربی آن را تشکیل می دهد.
🔷 مساحت این کشور ۱۰۰، ۴۸۸ کیلومتر مربع است که بیش از ۸۰% آن را بیابان قراقوم پوشانده است.
✔️ پایتخت و پرجمعیتترین شهر ترکمنستان، عشق آباد است.
✅ مساجد و مدارس شیعیان ترکمنستان
ترکمنستان، یکی از مناطقی است که شیعیان بسیاری در خود جای داده است. این کشور مساجد زیادی دارد که مرکز تجمع شیعیان این کشور می باشد. در ادامه برخی از این مساجد معرفی می شود:
⚜️ مسجد حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم):
مسجد حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) در شهر کاکا در ۱۲۰ کیلومتری عشق آباد قرار دارد. در حال حاضر امور زیر در مسجد حضرت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) شهر کاکا انجام می گیرد: اقامه نماز در سه نوبت، برگزاری کلاس قرآن برای جوانان و نوجوانان و همچنین برگزاری مراسم اعیاد و وفیات معصومین (علیهم السلام) خصوصا ایام محرم و صفر.
⚜️ مسجد امام خمینی:
مسجد امام خمینی در روستای رفسنجانی واقع در ۴۵ کیلومتری مرو، در زمینی به وسعت ۳۵ هکتار در سال ۱۳۷۶ افتتاح گردید.
در حال حاضر امور زیر در آن مسجد انجام میگیرد: اقامه نماز در سه نوبت، برگزاری کلاس قرآن برای جوانان و نوجوانان و برگزاری مراسم اعیاد و وفیات معصومین (علیهم السلام) خصوصا ایام محرم و صفر.
⚜️ مسجد محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم):
مسجد محمد رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) که در شهرستان یولاتان در ۷۰ کیلومتری شهر مرو و ۲۵۰ کیلومتری مرز افغانستان قرار دارد مجوز این مسجد زمان گورباچف توسط محمد اسد الله اف پیرمرد ۷۰ ساله و علاقمند به مسائل دینی اخذ گردیده بود و در سال ۷۹ با حمایت جامعه المصطفی تجدید بنا گردید. در حال حاضر امور زیر در آن مسجد انجام می گیرد: اقامه نماز در سه نوبت، برگزاری کلاس قرآن برای جوانان و نوجوانان و برگزاری مراسم اعیاد و وفیات معصومین (علیهم السلام).
⚜️ مسجد امام علی (علیه السلام):
مسجد امام علی (علیه السلام) در شهر بایرامعلی واقع در ۳۰ کیلومتری شهر مرو، این مسجد به صورت حسینیه قبل از فروپاشی فعالیت داشته است.
👇👇👇👇👇
لینک عضویت:
@shiastudyir
🍂
🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
📣📣📣📣
توجه توجه توجه
معاونت آموزش مجمع جهانی شیعه شناسی برگزار می کند:
دوره های آموزشی
۱. شیعه شناسی مقدماتی
۲. احکام کاربردی
۳. سواد فضای مجازی
۴.فتوشاپ
۵. تربیت مبلغ بین الملل
#مجازی
#آفلاین
همراه با گواهی معتبر بین المللی
📋لینک ثبت نام
http://learn.shiastudies.com
🕌🕌🕌🕌
اطلاعات بیشتر در
👇👇👇
@shiastudyir
✅ دوره به صورت مجازی و آفلاین می باشد لذا با ترافیک بسیار ناچیز و دربازه زمانی آزاد می توانید آموزش ببینید.
✅ یک جلسه آنلاین برای رفع اشکال دارد
آزمون پایان دوره نیز یک تحقیق کلاسی است.
👆👆👆
هدایت شده از کارگاه شیعه شناسی
📣📣📣📣
اطلاعیه مهم
📺 دوستانی که در دوره های آموزشی شیعه شناسی (حضوری، مجازی) شرکت نموده و آزمون نیز تحویل دادند ولی 📋گواهی پایان دوره نگرفته اند هرچه زودتر اطلاع دهند.
https://eitaa.com/shiastud
📒📕📗📘
هدایت شده از کارگاه شیعه شناسی
📣📣📣
✅دوره شیعه شناسی 🌸تکمیلی 🌸
📋📣📣📣📣
اطلاعیه مهم
📺 دوستانی که در دوره های آموزشی شیعه شناسی (حضوری، مجازی) شرکت نموده اند برای ثبت نام دوره📋تکمیلی📗 از طریق لینک زیر اقدام نمایید.
دوره مجازی و آنلاین برگزار می شود
https://eitaa.com/shiastud
📒📕📗📘