زیارت حضرت رحمه للعالمین، محمد مصطفی (ص)
ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺭَﺳُﻮﻝَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺭَﺣْﻤَﺔُ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺑَﺮَﻛَﺎﺗُﻪُ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﻣُﺤَﻤَّﺪَ ﺑْﻦَ ﻋَﺒْﺪِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺧِﻴَﺮَﺓَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺣَﺒِﻴﺐَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺻِﻔْﻮَﺓَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺃَﻣِﻴﻦَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺃَﺷْﻬَﺪُ ﺃَﻧَّﻚَ ﺭَﺳُﻮﻝُ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺃَﺷْﻬَﺪُ ﺃَﻧَّﻚَ ﻣُﺤَﻤَّﺪُ ﺑْﻦُ ﻋَﺒْﺪِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺃَﺷْﻬَﺪُ ﺃَﻧَّﻚَ ﻗَﺪْ ﻧَﺼَﺤْﺖَ ﻟِﺄُﻣَّﺘِﻚَ ﻭَ ﺟَﺎﻫَﺪْﺕَ ﻓِﻲ ﺳَﺒِﻴﻞِ ﺭَﺑِّﻚَ ﻭَ ﻋَﺒَﺪْﺗَﻪُ ﺣَﺘَّﻰ ﺃَﺗَﺎﻙَ ﺍﻟْﻴَﻘِﻴﻦُ ﻓَﺠَﺰَﺍﻙَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻳَﺎ ﺭَﺳُﻮﻝَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺃَﻓْﻀَﻞَ ﻣَﺎ ﺟَﺰَﻯ ﻧَﺒِﻴّﺎ ﻋَﻦْ ﺃُﻣَّﺘِﻪِ ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَ ﺁﻝِ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﺃَﻓْﻀَﻞَ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺇِﺑْﺮَﺍﻫِﻴﻢَ ﻭَ ﺁﻝِزیارت حضرت رحمه للعالمین، محمد مصطفی (ص)
ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺭَﺳُﻮﻝَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺭَﺣْﻤَﺔُ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺑَﺮَﻛَﺎﺗُﻪُ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﻣُﺤَﻤَّﺪَ ﺑْﻦَ ﻋَﺒْﺪِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺧِﻴَﺮَﺓَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺣَﺒِﻴﺐَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺻِﻔْﻮَﺓَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺍﻟﺴَّﻼﻡُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳَﺎ ﺃَﻣِﻴﻦَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺃَﺷْﻬَﺪُ ﺃَﻧَّﻚَ ﺭَﺳُﻮﻝُ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺃَﺷْﻬَﺪُ ﺃَﻧَّﻚَ ﻣُﺤَﻤَّﺪُ ﺑْﻦُ ﻋَﺒْﺪِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺃَﺷْﻬَﺪُ ﺃَﻧَّﻚَ ﻗَﺪْ ﻧَﺼَﺤْﺖَ ﻟِﺄُﻣَّﺘِﻚَ ﻭَ ﺟَﺎﻫَﺪْﺕَ ﻓِﻲ ﺳَﺒِﻴﻞِ ﺭَﺑِّﻚَ ﻭَ ﻋَﺒَﺪْﺗَﻪُ ﺣَﺘَّﻰ ﺃَﺗَﺎﻙَ ﺍﻟْﻴَﻘِﻴﻦُ ﻓَﺠَﺰَﺍﻙَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻳَﺎ ﺭَﺳُﻮﻝَ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺃَﻓْﻀَﻞَ ﻣَﺎ ﺟَﺰَﻯ ﻧَﺒِﻴّﺎ ﻋَﻦْ ﺃُﻣَّﺘِﻪِ ﺍﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَ ﺁﻝِ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﺃَﻓْﻀَﻞَ ﻣَﺎ ﺻَﻠَّﻴْﺖَ ﻋَﻠَﻰ ﺇِﺑْﺮَﺍﻫِﻴﻢَ ﻭَ ﺁﻝِ ﺇِﺑْﺮَﺍﻫِﻴﻢَ ﺇِﻧَّﻚَ ﺣَﻤِﻴﺪٌ ﻣَﺠِﻴﺪ.
زیارت خاصه امام حسن مجتبی (ع)
▪️السلام علیک یا ابن رسول رب العالمین ، السلام علیک یاابن امیر المومنین السلام علیک یاابن فاطمه الزهراء ، السلام علیک یا حبیب الله ،
السلام علیک یا صفوه الله ، السلام علیک یا أمین الله ، السلام علیک یا حجه الله ،
السلام علیک یا نورالله ، السلام علیک یا صراط الله ، السلام علیک یا بیان حکم الله ،
▪️السلام علیک یا ناصر دین الله ، السلام علیک أیها السید الزکی ،
السلام علیک أیها البر الوفی ، السلام علیک أیها القائم الأمین ،
السلام علیک أیها العالم بالتأویل ، السلام علیک أیها الهادی المهدی ،
السلام علیک أیها الطاهر الزکی ، السلام علیک أیها التقی النقی ، السلام علیک أیها الحق الحقیق ،
▪️السلام علیک أیها الشهید الصدیق ، السلام علیک یا أبا محمد الحسن بن علی و رحمه الله و برکاته
⬛️ذکر مصیبت رسول الله(ص)
شیخ مفید(ره) از ابنعباس نقل میکند:
لَمّا تُوُفِّیَ رسولُ اللّه(ص) تَوَلَّى غُسلَهُ أميرُالمؤمنين علیُبنُ أبیطالبٍ(ع) و العبّاسُ مَعَهُ و الفَضْلُ بنُ العبّاس؛ پس از آن که رسول خدا(ص) وفات يافت كار غسل او را اميرمؤمنان علىّ(ع) به دست گرفت و عباس و پسرش، فضل نيز در خدمت حضرت بودند.
فَلَمّا فَرَغَ علیٌّ(ع) مِن غُسلِهِ كَشَفَ الْإزارَ عَن وَجْهِهِ ؛ پس از پایان کار، على(ع) كفن از چهره مبارك حضرتش كنار زد.
ثُمّ قال: بِأَبي أنتَ و أُمِّي طِبْتَ حَيّاً و طِبْتَ مَيِّتاً ؛ پدر و مادرم فدايت، پاک زيستى و پاک از دنیا رفتی.
لَقَدِ انقَطَعَ بِمَوتِكَ ما لم يَنقَطِع بِمَوتِ غَيرِكَ ؛ با مرگ تو، رشتهاى گسست كه با مرگ شخص ديگرى نَگُسست ...
عَمَّمْتَ حَتّى صارَ النّاسُ فيكَ سَواء ؛ مصیبتت چنان گسترده است كه همگان را به سوگ نشاند ...
لَكانَ الدّاءُ مُماطِلًا ؛ درد ما، ماندگار
وَ الكَمَدُ مُحالِفاً ؛ و اندوهمان هميشگى
وَ قَلّا لَكَ ؛ امّا اينها در مصيبت تو اندک است
بِأَبي أنتَ وَ امّي! اذكُرنا عِندَ رَبِّكَ ؛ ما را در پيشگاه پروردگارت ياد كن
وَ اجعَلنا مِن بالِكَ ؛ و ما در خاطرت نگاه دار
ثُمَّ أَكَبَّ عليه فَقَبَّلَ وَجهَه و مَدَّ الْإِزَارَ عليه ؛ سپس خود را به روى بدن آن حضرت انداخت و صورتش را بوسيد و كفن را به رويش كشيد (أمالی، ص102).
اما یا علی! داغ شما تمامی ندارد. دو سه ماه بعد بدن دیگری را غسل خواهی داد که آسیب دیده است؛ رنجیده خاطر است؛ فرزندان کوچکش نظارهگراند ...
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️اعظم الله اجورکم بمصائب رسول الله و امام الحسن المجتبی سلام الله علیهما⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️
1719
رسول اللّه صلي الله عليه و آله :
مَن أكرَمَ أخاهُ المُسلِمَ ؛ بِمَجلِسٍ يُكرِمُهُ ، أو بِكَلِمَةٍ يُلطِفُهُ بِها ، أو حاجَةٍ يَكفيهِ إيّاها ، لَم يَزَل في ظِلٍّ مِنَ المَلائِكَةِ ما كانَ بِتِلكَ المَنزِلَةِ .
رسول خدا صلي الله عليه و آله :
هركس برادر مسلمانش را در مجلسى گرامى بدارد ، يا با سخنى با او ملاطفت كند ، و يا نياز او را برآورد ، تا هنگامى كه در اين حال است ، در سايه اى از ملائكه به سر برد .
المؤمن : 52 / 128 عن الإمام الباقر عليه السلام .
11385
امام حسن عليه السلام :
لَيْسَتِ العِفَّةُ بِدافِعَةٍ رِزْقا وَ لاَ الْحِرْصُ بِجالِبٍ فَضْلاً فَاِنَّ الرِّزْقَمَقْسومٌ وَ اسْتِعْمالُ الْحِرْصِ اسْتِعْمالُ الْمَآثِمِ؛
امام حسن مجتبى عليه السلام :
نه پاكدامنى، روزى را از انسان دور مى كند و نه حرص، روزى زياد مى آورد؛ چونروزى قسمت شده است و حرص زدن باعث مبتلا شدن به گناهان مى شود.
تحف العقول، ص 234
🕋 *۲۰ خصلت رفتاری و اخلاقی پیامبر مهربانی حضرت محمد مصطفی ﷺ*
💌 هنگام راه رفتن بآرامی و وقار ، راه می رفت ...
💌 هرکه را میديد مبادرت به سلام میکرد و کسی در سلام بر او سبقت نگرفت ..
💌 وقتی با کسی دست میداد دست خود را زودتر از دست او بيرون نمی کشيد ..
💌 با مردم چنان معاشرت میکرد که هرکس گمان مي کرد عزيزترين فرد نزد آن حضرت است ...
💌 سکوتی طولانی داشت و تا نياز نمی شد لب به سخن نمی گشود ..
💌 هرگاه باکسی، همصحبت میشد بهسخنان او خوب گوش فرا میداد..
💌 هنگام ورود به هر مجلسی،
در آخر و نزديک درب می نشست، نه در صدر آن ...
💌 در مجلس جای خاصی را بخود، اختصاص نمیداد و ازآن نهی میکرد
💌هرگز با کسی جدل و منازعه نمیکرد
💌 هديه را قبول می کرد اگر چه، به اندازه يک جرعه شير بود ...
💌به خويشاوندان خود احسان میکرد بیآنکه آنان را بر ديگران برتری دهد.
💌 هرکه عذر مي آورد عذر او را قبول میکرد ...
💌 هرگز کسی را حقير نمیشمرد
💌هرگزکسی از اطرافيان و بستگان خود را نفرين نکرد ...
💌هرگز عيب مردم را جستجو نمیکرد
💌 از شر مردم برحذر بود ولی،
از آنان کناره نمی گرفت و با همه، خوشخو بود ...
💌 هرگز مذمت مردم را نمی کرد، و بسيار مدح آنان نمی گفت ..
💌 برجسارتديگران صبر میفرمود و بدی را به نيکی جزا می داد ...
💌 وفادارترين مردم بهعهد و پيمان بود ..
💌عزيزترين افراد نزد او کسی بـود کهخيرش بيشتر به ديگران میرسيد
📚"مکارم الاخلاق" طبرسی
🕋خوی و خلقتان محمدی باشد
قدمگاه؛ بزرگترین یادگار سفر امام رضا(ع) به نیشابور+فیلم و عکس
بنای کنونی قدمگاه، متعلق به سده یازدهم هجری قمری است که به دستور شاه عباس صفوی با گنبد فیروزهای رنگ در دو طبقه و به شکل هشتگوش ساخته شده است.
۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶ استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، مهمترین جاذبه مذهبی نیشابور برای گردشگران، «قدمگاه رضوی» است که در 24 کیلومتری شرق نیشابور و در مسیر جاده نیشابور به مشهد قرار گرفته است. البته جذابیت قدمگاه منحصر به تقدس مذهبیاش نیست، بلکه اساساً در جایی سرسبز و خوش آب و هوا و در میان باغی بزرگ با درختان کهنسال قرار گرفته و از این گذشته بقعه قدمگاه خود یک مکان تاریخی حائز اهمیت است.
بنابراین به شما توصیه میکنیم که در بازدید از نیشابور، قدمگاه را از یاد نبرید؛ به ویژه که در مسیر نیشابور به مشهد قرار دارد و بیشتر مسافران جادهای به طور معمول از برابر آن عبور میکنند.
حرکت از نیشابور
در خود شهر نیشابور هم وسیله نقلیه کافی برای دسترسی به قدمگاه و بالعکس وجود دارد. بنای کنونی قدمگاه، متعلق به سده یازدهم هجری قمری است که به دستور شاه عباس صفوی با گنبد فیروزهای رنگ در دو طبقه و به شکل هشتگوش ساخته شده. گویا 60 سال بعد از ساخت بنا، زلزلهای آن را خراب میکند و شاه سلیمان صفوی به مرمتش همت میگمارد.
در دوران ناصرالدین شاه قاجار نیز رسیدگیهایی به باغ قدمگاه شد و از سال 1350 این باغ ارزشمند تحت حفاطتهای خاص میراث فرهنگی قرار گرفت؛ حفاظتهایی که تا به امروز ادامه دارد. در قدمگاه آثار تاریخی دیگری غیر از باغ و بقعه آن وجود دارد که متعلق به دوره صفوی هستند.
جزئیات بنا
این آثار شامل دو کاروانسرا، آب انبار، چاپارخانه، و گرمابه بودند که از دوره شاه عباس اول به بعد ساخته شدند، اما کاروانسرای دوره شاه عباس و چاپارخانه از میان رفتهاند و آنچه اکنون باقی است یک کاروانسرا و یک گرمابه است.
همچنین دو روستایی که کنار باغ قدمگاه قرار دارند، فضایی تاریخی را تداعی میکنند. بالاده یا قلعه بالا در شمال غرب و مشرف به آن جای گرفته و پایینده یا قلعه پایین نیز در سمت شمال شرقی باغ قرار دارد. جالب آن که در بالاده بقایای دیواره زیبای قلعه قدیمی همچنان به چشم میآید.
درست در مسیر امام رضا(ع) راه میروید، فقط با 1200 سال فاصله!
یادگار سفر امام رضا(ع)
قدمگاه در واقع بزرگترین یادگار سفر امام رضا(ع) به شهر نیشابور است. در اینجا چشمه آبی وجود دارد که برابر روایات مذهبی به اراده آن حضرت از زمین جوشیده و آب آن فوقالعاده گوارا است. همچنین سنگ سیاه رنگی با عرض تقریبا 53 سانتیمتر بر دیوار نصب شده که جای فرورفتگی دو پا در آن به چشم میخورد.
مردم عامی عقیده دارند که امام رضا(ع) بر این سنگ ایستاده و جای پایش بر آن فرو رفته، اما حقیقت آن است که دوستداران ایشان، به یادگار عبورشان از نیشابور، این نقش را بر سنگ کردهاند.
جایگاه تاریخی قدمگاه
اهمیت تاریخی و مذهبی قدمگاه البته بسیار فراتر از وجود چشمه و سنگ یاد شده است. امام هشتم(ع) هنگامی که از مدینه به سوی مرو در حرکت بودند، در نیشابور که از آبادترین و پرجمعیتترین شهرهای خراسان بود، توقف کردند و با توجه به حضور گسترده شیعیان در خراسان و نیشابور، مورد استقبال گروه زیادی از مردم قرار گرفتند که تعداد آنها را تا یکصد هزار نفر برشمردهاند.
در اینجا امام رضا(ع) یکی از معروفترین احادیث شیعه را برای مردم بازگفتند؛ آن هم در حالی که عده زیادی کاتب مشغول نوشتن بودند.
مضمون حدیث که امام آن را سلسلهوار از پدران خود شنیده، چنین است: «رسول خدا فرمود: جبرئیل برایم گفت که از خداوند تعالی شنیدم: کلمه لاالهالاالله وارد پناهگاه من شده و کسی که در پناهگاه من باشد از عذابم در امان است.» از آنجا که سلسله راویان این حدیث همگی امامان معصوم هستند، به حدیث «سلسلهالذهب» (زنجیره طلا ) معروف است.
۱
🔴 دكتر مجدی تبعه کشور مصر از طریق قرآن به اثبات تعداد امامان شیعه پرداخت. دكتر مجدى وهبة الشافعى، خطيب و استاد دانشگاه دینی الأزهر با تحقیقات خود به ارقام و اعداد جالبی دست پیدا کرده که باعث شگفتی همگان شده است و متعاقب آن به مذهب تشیع روی آورده است!
📢 توجه کنید 📢
🔵 با توجه به اینکه تعداد و ارقام در قرآن بی دلیل نبوده و دارای هدف خاصی هست همچون تعداد کلمه یوم (روز) که ۳۶۵ بار تکرار شده و همانا تعداد روز در یک سال میباشد، و یا كلمه شهر (ماه) که در قران ۱۲ بار آمده که همان تعداد ماهها در یک سال میباشد، و مثالهای زیاد دیگری ...
🔻وی با توجه به این معلومات، تحقیقات خود را در این زمینه انجام داده و به این نتایج جالب رسیده است که:
✅ که کلمه امام دوازده بار آمده و با تعداد امامان شیعه یکی میباشد.
کلمه امام در این آیات میباشد:
🍁البقره ۱۲۴ 🍁التوبه ۱۲ 🍁هود ۱۷ 🍁الاسراء ۷۰ 🍁الانبياء ۷۲ 🍁القصص ۵ 🍁الحجر ۷۹ 🍁السجدة ۲۴ 🍁يس ۱۲ 🍁القصص ۴۱ 🍁الفرقان ۷۴ 🍁الأحقاف ۱۲
✅ کلمه شیعه یا مشتقات آن ۱۲ بار در قرآن آمده است.
✅ کلمه العصمه (عصمت) که شیعیان اعتقاد دارند که ۱۲ امام (ع) و فاطمه زهرا (س) و حضرت محمد مصطفی (ص) معصوم اند در قرآن ۱۴ بار تکرار شده است.
🔻در این آیات :
🍃النساء ۱۴۶ 🍃آل عمران ۱۰۱ 🍃النساء ۱۷۵ 🍃المائدة ۶۷ 🍃آل عمران ۱۰۳ 🍃يوسف ۳۲ 🍃يونس ۲۷ 🍃هود (دو کلمه در این آیه) ۴۳ 🍃الأحزاب ۱۷ 🍃غافر ۳۳ 🍃الممتحنة ۱۰ 🍃الحج ۷۸
✅ كلمه الكساء ( یا همان آل عبا ) در قرآن كريم با تمام انواع لفظش، که به نقل از أم سلمة در کتب اهل سنت (صحیحین) همسر پیامبر که تعداد آنها پنج نفر که شامل نبى محمد (ص) و امام على و فاطمة الزهراء و حسن و حسين عليهم السلام اجمعين؛ که پنج بار در قرآن آمده است:
البقرة ۲۳۳
البقرة ۲۵۹
المائدة ۸۹
المؤمنون ۱۴
النساء ۵
👌 ما باید افتخارکنیم که شیعه ( اثنى عشرى ) هستیم و کسی یا کسانی در هیچ زمانی قادر به تخریب یا از بین بردن این مکتب بر حق نخواهدبود.
✅ چرا در قرآن تعداد چشمه هایی که نبى موسى برای شرب قومش بوجود آورد ۱۲ چشمه بود؟
✅ و همچنین تعداد ۱۲ ماه (شهر) در قرآن
و کلمه الأسباط ۱۲ سبط و النقباء ۱۲ و البروج ۱۲ و الحواريين ۱۲ و كلمه توحيد ( لا اله إلا الله ) ۱۲ حرف و ( محمد رسول الله ) ۱۲ حرف و ( النبي المصطفى ) ۱۲ حرف و ( الصادق الأمين ) ۱۲ حرف، همانا امامان اهل بیت ۱۲ إمامند. و ( أمير المؤمنين ) ۱۲ حرف و ( فاطمة الزهراء ) ۱۲ حرف و ( الحسن والحسين ) ۱۲ حرف و ( الحسن المجتبى ) ۱۲ حرف و ( الحسين الشهيد ) ۱۲ حرف و ( الإمام السجاد ) ۱۲ حرف و ( الإمام الباقر ) ۱۲ حرف و ( الإمام الصادق ) ۱۲ حرف و ( الإمام الكاظم ) ۱۲ حرف و ( الإمام الرضاء ) ۱۲ حرف و ( الإمام الجواد ) ۱۲ حرف و ( الإمام الهادى ) ۱۲ حرف و ( الحسن العسكرى ) ۱۲ حرف و ( القائم المهدى ) ۱۲ حرف و ( خليفة النبيين ) ۱۲ حرف و ( و خاتم الوصيين ) ۱۲ حرف و ( و هؤلاء العترة ) ۱۲ حرف و ( سادة أهل الجنة) ۱۲ حرف و ( محبهم مؤمن تقى ) ۱۲ حرف و ( عدوهم كافر شقى ) ۱۲ حرف.
✅ اکنون به شگفتی آيه تطهير دقت کنیم :
( إنما يريد الله ليذهب عنكم الرجس أهل البيت و يطهركم تطهيرا )
این آیه دارای ۴۷ حرف میباشد، تعداد حرفهای اسامی زیر :
فاطمة ۵ 🌹 على ۳ 🌹 حسن ۳ 🌹 حسين ۴ 🌹 على ۳ 🌹 محمد ۴ 🌹 جعفر ۴ 🌹 موسى ۴ 🌹 على ۳ 🌹 محمد ۴ 🌹 على ۳ 🌹حسن ۳ 🌹 محمد ۴
در مجموع ۴۷ حرف.
یا علی (ع) مدد
🌸🍃🌸🍃🌸
@shiitehistory
آیدیکانال 👆👆👆👆👆👆
هدایت شده از 🇮🇷🇵🇸 حسینیه مجازی عاشقان روح الله 🇵🇸🇮🇷
www.masaf.ir-1394-04-11-Tehran-Esbate Shahadat Payambar-24Kb.mp3
11.79M
🔴 دانلود سخنرانی استاد رائفی پور
🔷🔹اثبات شهادت حضرت محمد (ص)
#یهود ترس داشت حکومت اسلامی به رهبری پیامبر اسلام (ص) به چهل سالگی برسد و قبل از آن ایشان را به شهادت رساندند.
اللهم عجل لولیک الفرج
🏴 @asheghaneruhollah
هدایت شده از سیدعلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
كيستم گداي تو يا ثامن الحجج
شرمنده عطاي تو يا ثامن الحجج
بالله نمي روم بر بيگانگان به عجز
تا هستم آشناي تو يا ثامن الحجج
شهادت امام رضا (ع) تسلیت باد 🏴🕯
هدایت شده از گل زهرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
: او خواهد آمد:
اَمّن یجیبُ المُضطّر
اِذادعاهُ ویَکشِفُ السوء
یاامام رضا خودت گره ازکار گرفتاران عالم بازکن.🙌
آمین! 🙏
____🍃🌸🍃____
هدایت شده از گل زهرا
وفا وفای عباس(ع):
🏴خراسان میدهد بوی مدینه🏴
🏴خراسان کوه غم دارد به سینه🏴
🏴خراسان را سراسر غم گرفته 🏴
🏴در و دیوار آن ماتم گرفته🏴
روبه ضریح نورانی حضرت
سلطان عَلْيِ بْنِ موسَيْ الْرِّضَا{ع}
صلوات خاصه را زمزمه کنیم
🌹اللّهُمَّ صَلِّ عَلى
🌹علِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى
🌹الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
🌹و حُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
🌹و مَنْ تَحْتَ الثَّرى
🌹الصِّدّیقِ الشَّهیدِ
🌹صلاةً کَثیرَةً تامَّةً
🌹زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
🌹کاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِک
🌕شهـادت
🌕هشتمین
🌕امــــام
🌕شیعیان
🌕خورشید
🌕تـــابـــان
🌕خراسان
🌕حـضـرت
🌕امام رضا(ع)
🌕بر شیعیان و
🌕دوستداران
🌕اهل بیت
🌕تسلیت
🌕بــاد
هدایت شده از گل زهرا
#حدیث_امروز
💢پاک کردن گناهان
✅امام رضا عليه السلام:
هر کسی كه نمى تواند كارى كند تا به سبب آن، #گناهانش پاک شود، بر محمّد و خاندان او بسيار صلوات فرستد؛ زيرا #صلوات، گناهان را ريشه كن مى كند.
📚الأمالي للصدوق، صفحه ۱۳۱
آخر صفر
1 _ شهادت امام رضا علیه السلام
حضرت ثامن الحُجَج مولانا علی بن موسی الرضا علیه السلام در سال 203 هـ بنابر أصَح (1) دو سال پس از وفات حضرت معصومه علیها السلام به شهادت رسیدند. سنّ مبارک حضرت 49 یا 51 یا 55 سال بوده است. (2)
بنابر نقلی در 27 صفر حضرت امام رضا علیه السلام شهادت رسیده اند، (3) ولی مشهور آخر ماه صفر است. در 28 صفر مأمون انگور مسموم یا آب انار زهر آلود را به اجبار به حضرت امام رضا علیه السلام خورانید. (4)
← آزارهای مأمون نسبت به حضرت
مأمون از آزار و جسارت نسبت به حضرت کوتاهی نکرد، و حتّی حضرت را چندین ماه در سرخس مقیداً زندانی کرد. (5)
پس از ولایتعهدی، ابتدای گرفتاری آن حضرت به خاطر معاشرت با مأمون منافق ملعون بود. او به حسب ظاهر در تعظیم و احترام حضرت می کوشید، امّا در باطن با آزار و اذیّت حجّت خدا را به مرگ خویش راضی نموده بود.
یاسر خادم می گوید :
هر جمعه که آن حضرت از مسجد جامع مراجعت می کرد، با بدنی عرق دار و غبار آلود دست ها را به درگاه الهی بر می داشت و می فرمود :
«بار الها اگر فرج و گشایش کار من در مرگ من است، مرگ مرا برسان».
آن حضرت پیوسته در غم و حزن بودند تا در غربت رحلت فرمود. (6)
مأمون پس از آنکه یک شبانه روز امر شهادت آن حضرت را کتمان کرد سراغ محمّد پسر امام صادق علیه السلام و جماعتی از آل ابوطالب فرستاد تا سلامت بدن امام را ببیند، و پس از آن شروع به گریه و زاری نمود !! (7)
← دفن بدن مبارک حضرت
پس از غسل و کفن و نماز بر بدن شریف حضرت که توسط امام جواد علیه السلام انجام شد (8) آن حضرت را جلوی قبر هارون در خانه ی حمید بن قحطبه، مکان فعلی دفن کردند. (9) بنابر بعضی از روایات مأمون از ترس فتنه مردم دستور به دفن شبانه حضرت داد. (10)
مدّت امامت آن حضرت 20 سال بود. (11) سنّ شریف امام جواد علیه السلام هنگام شهادت امام رضا علیه السلام 7 سال و چند ماه بود. (12)
اقوال شهادت آن حضرت عبارتند از :
اوّل ماه رمضان (13)، 21 ماه رمضان (14)، 23 ماه رمضان (15)، 24 ماه رمضان (16)، 14 صفر (17)، 17 صفر (18)، شش روز مانده از صفر (23 یا 24) (19)، 27 صفر (20)، 18 جمادی الاولی (21)، و 23 ذی القعده (22).
بزرگان شیعه در کتب مختلف ماه شهادت را صفر و روز آن را اکثراً آخر صفر ذکر کرده اند، ولی 29 یا 30 روز بودن ماه صفر در سال شهادت را ذکر ننموده اند.
📚 منابع :
1. کافی : ج 1، ص 486. و ... .
2. کشف الغمة : ج 2، ص 267 . و ... .
3. تاج الموالید : ص 50. شرح الاخبار : ج 3، ص 343.
4. ارشاد : ج 2، ص 270. و ... .
5. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 1، ص 197. و ... .
6. همان : ج 1، ص 18. و ... .
7. ارشاد : ج 2، ص 271. و ... .
8. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 1، ص 273، 276. و ... .
9. همان : ج 1، ص 219، ج 2، ص 28. و ... .
10. همان : ج 1، ص 270. و ... .
11. ارشاد : ج 2، ص 247. و ... .
12. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 2، ص 28. و ... .
13. العدد القویة : ص 276. و ... .
14. عیون اخبار الرضا علیه السلام : ج 2، ص 28، 274. و ... .
15. کشف الغمة : ج 2، ص 297. و ... .
16. بحار الأنوار : ج 99، ص 43.
17. العدد القویة : ص 276. منتهی الآمال : ج 2، ص 312.
18. مصباح کفهمی : ج 2، ص 596. و ... .
19. تاریخ قم : ص 199.
20. تاج الموالید : ص 50. شرح الأخبار : ج 3، ص 343.
21. رجال النّجاشی : ص 100. و ... .
22. منتخب التواریخ : ص 577. و ... .
15830
امام رضا عليه السلام :
اَلتَّواضُعُ دَرَجاتٌ: مِنْها أَنْ يَعْرِفَ الْمَرْءُ قَدْرَ نَفْسِهِ فَيُنْزِلَها مَنْزِلَتَهابِقَلْبٍ سَليمٍ، لايُحِبُّ أَنْ يَأْتىَ إِلى أَحَدٍ إِلاّ مِثْلَ مايُؤْتى إِلَيْهِ، إِنْ رَأى سَيِّئَةً دَرَأَهابِالْحَسَنَةِ، كاظِمُ الْغَيْظِ عافٍ عَنِ النّاسِ، وَاللّه ُ يُحِبُّ الْمُحْسِنينَ؛
امام رضا عليه السلام :
تواضع درجاتى دارد: يكى از آنها اين است كه انسان اندازه خود را بشناسد و با طيبخاطر خود را در آن جايگاه قرار دهد، دوست داشته باشد با مردم همان گونه رفتار كندكه انتظار دارد با او رفتار كنند، اگر بدى ديد آن را با خوبى جواب دهد، خشم خود را فروخورد و از مردم درگذرد، و خداوند نيكوكاران را دوست دارد.
كافى، ج 2، ص 124، ح 13
15834
امام رضا عليه السلام :
جَفَّ الْقَلَمُ بِحَقيقَةِ الكِتابِ مِنَ اللّه ِ بِالسَّعادَةِ لِمَن آمَنَ وَ اتَّقى وَالشَّقاوَةِ مِنَ اللّه ِ تَبارَكَ و تَعالى لِمَن كَذَّبَ وَ عَصى؛
امام رضا عليه السلام :
قلم تقدير خداوند بر خوشبختى كسى رقم خورَدْ كه ايمان آورد و تقوا پيشه كند. و بربدبختى كسى رقم خورَدْ كه ايمان نياورد و نافرمانى كند.
قرب الإسناد، ص 355، ح 1270
15847
امام رضاعليه السلام :
وَ مَنْ اَرادَ اَلاّ تُؤذِيَهُ مَعِدَتُهُ فَلا يَشْرَبْ بَينَ طَعامِهِ ماءً حَتّى يَفْرُغَ وَمَنْ فَعَلَ ذلِكَ رَطِبَ بَدَنُهُ، و ضَعُفَتْ مَعِدَتُهُ وَ لَمْ تَأخُذِ العُروقُ قُوَّةَ الطَّعامِ فَإِنَّهُ يَصيرُفِى الْمَعِدَةِ فِجّا اِذا صُبَّ الْماءُ عَلَى الطَّعامِ اَوَّلاً فَاَوّلاً؛
امام رضا عليه السلام :
هر كس مى خواهد معده اش او را آزار نرساند، نبايد ميان غذا آب بنوشد تا غذاخوردن را به پايان رساند. هر كس ميان غذا آب خورد بدنش به رطوبت گرايد، معده اشضعيف گردد و رگ هايش قوّت غذا را به خود جذب نكند؛ زيرا هرگاه پى درپى روى غذاآب ريخته شود در معده نارسايى پديد آيد.
طب الرضا، ص 52
@shiitehistory
آیدیکانال 👆👆👆👆👆👆
هدایت شده از ترنم انتظار
◾️صلّی اللهُ علیکَ یا امامَ الرئوف (ع) ◾️
✳️جلوه های مظلومیت امام رضا (ع)✳️
🔷شاهد زندانی شدن پدر بزرگوارشان بودند و پس از آن بار مسئولیت خانواده پر جمعیت امام کاظم (ع) بر دوش ایشان قرار گرفت
🔷 ۱۰ سال از امامت حضرت در زمان خلافت هارون ملعون بود که بارها دستور داد به منزل امام وحشیانه حمله کنند و اثاثیه آن حتی لباس و زیور آلات اعضای خانواده ایشان غارت نمایند که بارها امام جلو در می ایستادند و با اصرار از ماموران بی شرم هارون مانند عیسی جلّودی می خواستند که وارد خانه نشوند و خود آن حضرت می رفتند آنچه می خواستند می آوردند.
🔷 مأمون خلیفه مُزوّر و نیرنگباز عباسی در اوائل خلافتش امام را به اجبار از مدینه به مرو ( خراسان) فراخواند و می خواست با دادن منصب ولایت عهدی به امام رضا ،تمام ضعف ها و ظلم ها و فسادهای خود را به گردن امام رئوف بیندازد که امام در ابتدا نپذیرفتند و درنهایت با تهدید مأمون آن را با شروطی پذیرفتند
🔷در این میان شیعیان بی بصیرت تصور می کردند که امام از مسیر امامت و هدایت منحرف شده اند و برخی حتی درصدد ترور و به شهادت رساندن امام بر آمدند.
🔷فضل بن سهل سرخسی وزیر مأمون هم سعی داشت با رفتارهای مزورانه و مکارانه خود از موقعیت امام به اشکال مختلف درجهت اغراض شوم خود سوء استفاده کند.
🔷برخی از یاران امام مانند هشام سرسپرده و مأمور مأمون خبیث شدند و تمام اخبار و رفتار امام را به او گزارش می کردند.
🔷مأمون به خاطر این که امام را از نزدیک زیر نظر بگیرد و از طرفی هم به مردم القا کند که با امام و بنی هاشم دشمنی ندارد یکی از دختران خود را به عقد امام رضا (ع) در آورد.
🔷مأمون ملعون بارها سعی کرد که امام را ترور شخصیتی کند و امام رئوف را درشرایطی قرار دهد که منزلت و محبوبیت آن حضرت کاهش یابد .
🔷مأمون درظاهر برای ترویج فرهنگ اسلامی و گسترش علوم و در باطن برای تخریب شخصیت امام جلسات مناظره علمی سنگین با کارشناسان متعدد ازجمله پزشکان و متولیان و سران ادیان می گذاشت و به آنها می گفت شما از امام آیه و حدیث نپذیرد فقط دلیل و برهان عقلی را بپذیرید امام ناچار بودند با آنها با اساس دلیل و برهان مناظره می کردند.
🔷حتی برادر ایشان معروف به « زید النار» هم با رفتارهای نادرست و ماجراجویانه خود امام را می آزرد
🔷امام با وجود داشتن چندهمسر تا سن ۴۸ سالگی دارای فرزندی نمی شدند و این باعث شد برخی به آن حضرت جسارت کنند وقتی هم که فرزندشان امام جواد متولد شدند برخی سعی کردند علیه آن حضرت جوسازی کنند. و کار را به دعوت نسب شناس کشاندند.
🔷امام رضا (ع) پس از ۲۰ سال امامت پر فراز و نشیب در دیار غربت به دست مأمون به صورت مزورانه ای مسموم شدند و غریبانه به شهادت رسیدند و پیکر مطهرشان درکنار دشمنشان یعنی هارون به خاک سپرده شد.
✳️هدیه به روح ملکوتی ثامن الحجج 💐💐💐💐💐 خوش بوی صلوات را تقدیم می داریم
هدایت شده از ندبه های انتظار
✨لیلة المبیت✨
🌺طبق گفته علما،مستحبّ است كه براي شکرنعمت سلامتي رسول خداوحضرت علی صلوات الله عليهما..🌸
✳️روزه بدارند این روز را،وزيارت آن دوبزرگوار در اين روز مناسب است.
📕مفاتیح الجنان
@ale_yaasin
💡 آیا روایت"کسی که مرا به ماه ربیع بشارت دهد،من او را به بهشت بشارت می دهم" صحت دارد؟
🔴 چند سالی است اواخر ماه صفر که می شود برخی از مردم برای هم پیامکی می فرستند که محتوای پیامک حدیثی از پیامبر(ص) است که هر کسی مرا بخروج ماه صفر بشارت دهد من او را به بهشت بشارت می دهم.
در اینجا ضمن بیان متن کامل حدیث؛ می خواهیم منظور صحیح حدیث را بیان کنیم
✅ ابن عبّاس گوید: روزى پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به چند تن از اصحابشان که در مسجد قبا در خدمت وى بودند فرمود: نخستین شخصى که اکنون بر شما وارد شود مردى از اهل بهشت است، چون این سخن را از آن بزرگوار شنیدند، گروهى از ایشان برخاسته و بیرون رفتند، و هر یک از آنان قصد داشت که سریعتر مراجعت نماید تا خود نخستین واردشونده باشد و در نتیجه بهشتى گردد، پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به نیّت آنان پى برد، و به باقى مانده اصحابش که نزد وى بودند فرمود؛ بزودى چند تن بر شما وارد مىشوند که از جهت زودتر رسیدن در حال سبقت از یک دیگرند، پس هر کدام از آنان که مرا به خروج «آذار» مژده دهد اهل بهشت است.
سپس آنان که بیرون رفته بودند بازگشتند و أبوذر نیز همراهشان بود، آنگاه پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله به ایشان فرمود: ما اکنون در کدام یک از ماههاى رومى بسر مىبریم؟ أبوذر گفت: یا رسول اللَّه آذر بپایان رسیده است. پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله فرمود: اى أباذرّ آن را مىدانستم و لیکن دوست داشتم قوم من بفهمند که تو مردى از اهل بهشت مىباشى، و چگونه چنان نباشد، حال آنکه پس از من بدلیل علاقه ات به اهل بیتم تو را از حرم من دور گردانند، و تنها زندگى خواهى نمود، و تنها خواهى مرد، و قومى که عهده دار مراسم کفن و دفنت بشوند بسبب تو سعادتمند گردند و در بهشت جاودانى که به پرهیزگاران نوید داده شده همراه من خواهند بود.»(معانی الأخبار ص۲۰۵، علل الشرایع ج۱ ص۱۷۵)
پس همانطور که ملاحظه می کنید پیامبر(ص) در قالب این جمله خواستند به اصحاب بفرمایند که جناب ابوذر(ع) از اهل بهشت هستند
1 ربیع الأوّل
1 _ دفن بدن مطهّر پیامبر صلّی الله علیه و آله
در نیمه ی شب اوّل ربیع بدن مطهّر خاتم الأنبیاء و المرسلین صلّی الله علیه و آله را امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام دفن فرمودند. (1)
مصیبت و فاجعه ی شهادت پیامبر صلّی الله علیه و آله از یک طرف و بی احترامی به آن حضرت و توجّه نداشتن مردم به غسل و کفن و دفن حضرت از طرف دیگر، داغ هایی بود که بر دل مبارک امیر المؤمنین علیه السلام سنگینی می کرد. (2)
چنانچه با یاد تلخ آن روز ها فرموده اند :
«آیا بدن شریف پیامبر صلّی الله علیه آله را رها می کردم و او را دفن ننموده برای خلافت و سلطنت بعد از او نزاع می کردم» ؟ (3)
شیخ مفید می فرماید :
«اکثر مردم در دفن پیامبر صلّی الله علیه و آله حاضر نشدند، و نماز بر آن حضرت نخواندند، چه اینکه بین انصار و مهاجرین مشاجره در امر خلافت بود. (4)
اعمش می گوید :
پیامبرشان از دنیا رفت و مردم هَمّ و غمی نداشتند جز آنکه عدّه ای بگویند : «امیر از ماست» و طایفه ی دیگری بگویند : «امیر از ماست». (5)
هنگام رحلت پیامبر صلّی الله علیه و آله مغیره خطاب به ابوبکر و عُمَر گفت :
اگر بعداً با مردم کاری دارید آن ها را دریابید. (6)
لذا ابوبکر و عُمَر هنگام دفن پیامبر صلّی الله علیه و آله حاضر نبودند، بلکه میان دیگران بودند که در سقیفه برای خود امیر انتخاب می کردند، و قبل از آنکه کنار بدن حضرت حاضر شوند، بدن مطهّر دفن شد. (7)
عبدالله بن حسن می گوید :
به خدا قسم ابوبکر و عُمَر بر پیامبر صلّی الله علیه و آله نماز نخواندند، و سه روز بدن مبارک آن حضرت دفن نشد، ولی با این همه اهل سقیفه مشغول کار خود بودند. (8)
حضرت باقر علیه السلام می فرمایند :
مردم روز دوشنبه و شب سه شنبه را بر بدن آن حضرت نماز می خواندند و عموم مردم حتّی خواص و نزدیکان حضرت بر بدن مبارک نماز خواندند، امّا هیچ یک از اهل سقیفه بر غسل و کفن و دفن حضرت حاضر نشدند. امیر المؤمنین علیه السلام بُرَیده اسلمی را برای خبر دادن نزد آنان فرستاد، ولی اعتنایی نکردند و بعد از دفن آن حضرت بیعت آنان هم تمام شد. (9)
عایشه در این باره اقراری دارد که جالب توجّه است. (10)
او گفته است :
«بخدا قسم ما از دفن پیامبر صلّی الله علیه و آله با خبر نشدیم تا اینکه صدای بیل و کلنگ را در شب چهارشنبه از حجره آن حضرت شنیدیم»، یعنی بعد از دفن متوجّه شدیم.
باید از اینان که بر سر غصب خلافت همه چیز را فراموش کرده بودند پرسید :
آیا سقیفه در حضور پیامبر صلّی الله علیه و آله و به سفارش حضرت بود یا غدیر ؟
آیا برای تشکیل شورای سقیفه دستوری از طرف خداوند آمده بود یا درباره ی غدیر ؟
آیا در سقیفه از اکثر بلاد مسلمین حضور داشتند یا در غدیر ؟
آیا در سقیفه همه مردم حاضر بودند یا در غدیر که حتّی زن ها هم بیعت کردند ؟
📚 منابع :
1. تقریب المعارف : ص 251. و ... .
2. خصال : ص 372 . و ... .
3. احتجاج : ج 1، ص 96. و ... .
4. ارشاد مفید : ج 1، ص 189. و ... .
5. تقریب المعارف : ص 256. و ... .
6. الهجوم علی بیت فاطمة : ص 69. البدء و التاریخ : ج 5، ص 65.
7. همان : ص 69. و ... .
8. تقریب المعارف : ص 251. و ... .
9. مناقب آل ابی طالب علیهم السلام : ج 1، ص 297. و ... .
10. الهجوم علی بیت فاطمة : ص 72. و ... .
#فرازی_از_تاریخ
#لیلة_المبيت
📢📢📢...در شب اول ربیع الاول ، ۱۳ سال پس از بعثت چه اتفاقی افتاد؟؟
〰〰〰▪️🌌〰〰🍃
🕝🕖🕜...در چنین شبی ، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از شر کفار از مکه به مدینه هجرت نمودند ؛
در آن شب آقا و مولایمان امیرالمؤمنین علیه السلام جان نثاری فرموده به جای رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در بستر ایشان خوابیدند...(۱)
📖 به این مناسبت آیهء ۲۰۷ سورهء بقره در شأن علی بن ابی طالب علیهماالسلام نازل شد ..(۲) :
💠 وَ مِنَ النّاسِ مَن يَشري نَفسَهُ ابتِغاءَ مَرضاتِ الله والله رئؤفٌ بِالعِبادِ.
💠 از مردم کسی هست که جان خویش را در راه رضایت خداوند می فروشد و خدا بر بندگان مهربان است.
♦️غزالی از علمای اهل تسنن در کتابش (۳) آورده :
✍..در شبی که امیرالمؤمنین به جای پیامبر خوابید ، به جبرئیل و میکائیل خطاب رسید که من بین شما دو نفر برادری قرار دادم و عمر یکی از شما را بیش از دیگری قرار دادم ،
کدامیک از شما ایثار می کند که عمر طولانی از آنِ دیگری باشد ؟
👈 هر دو عمر طولانی را برگزیدند!
خطاب آمد :
💠 " به زمین 🌍 نگاه کنید و ببینید که چگونه علے حیات خود را به برادرش پیامبر ایثار نموده و به جای او خوابیده و جان خود را فدای جان او نموده است ؛
به زمین بروید و او را از دشمنان حفظ کنید ."
آنان آمدند و جبرئیل بالای سر امیرالمومنین و میکائیل سمت پاهای آن حضرت نشست و ندا کرد :
💠 " تبریک بر چون تویی ای علی بن ابیطالب ، خداوند در جمع ملائکه به تو مباهات فرمود."....(۴)
اینجا بود که آیهء شریفه نازل شد.
🅾 لازم به ذکر است پیامبر صلی الله علیه و آله ، ۱۳ سال پس از بعثت به مدینه هجرت فرمودند و خود ایشان دستور "تاریخ هجری قمری" را وضع نمودند ؛
و در زمان عمَر ، حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام آن را به تفصیل بیان نموده و تقویم هجری قمری اسلامی ، از هجرت رسول خدا صلی الله علیه و آله قرار داده شد و نسبت وضع تاریخ قمری به دیگران اشتباه است.(۵)
➖➖➖➖➖
1⃣ بحارالانوار ۱۱۵/۱۹
2⃣ مستدرک حاکم ۴/۳ ؛ اسد الغابه ۲۵/۴ ؛ تاریخ دمشق ۶۷/۴۲ ؛ ج آخر المطالب ۲۱۷/۱ ؛ ینابیع الموده ۲۷۳/۱ ؛ تفسیر کبیر ۲۰۴/۵ ؛ شواهد التنزيل ۱۲۳/۱ ؛ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ۲۶۲/۱۳ ؛ الصحیح من السيرة ۳۳/۴ ؛ ... (همه از مدارک اهل تسنن)
3⃣ احیاء العلوم ، کتاب هفتم ، در بحث ایثار نفس
4⃣ شواهد التنزيل ۱۲۳/۱ ؛ جواهر المطالب ۲۱۷/۱ ؛ کفایة الطالب ص۲۳۹ ؛ ینابیع الموده ۲۷۴/۱ ؛ تذکرة الخواص ص۴۰ ؛ اسدالغابة ۲۴/۴ ؛ تاریخ یعقوبی ۳۸/۲ ؛ و ...(همه از مدارک اهل تسنن)
5⃣ بحارالانوار ۳۵۰/۵۵ ؛ تاریخ طبری ۱۱۰/۲
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
4_300724633584272064.mp3
2.52M
📡 ماجرای بیان حدیث «سلسلة الذهب» توسط امام رضا(ع) در جمع مردم نیشابور
🔹چرا قبر مطهر امام رضا(ع) در محل فعلی واقع شده است؟
#گزیده_سخنرانی
@motahari_ir